• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:41:33 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:41:33 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 109
Total: 119
kathrin_p
vaggelisx
A-TheITGuy
rafa98p
GeorgeGk
Sotirisbikos
acolak
grepanis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Βοήθημα για Πρωτοετείς
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Down Print
Author Topic: Βοήθημα για Πρωτοετείς  (Read 12435 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Βοήθημα για Πρωτοετείς
« on: June 23, 2005, 22:49:47 pm »

Έχοντας πλέον (σχεδόν) 2 χρόνια συμπληρωμένα στη σχολή και έχοντας δει καταστάσεις και των 2 άκρων (από μεγάλη αδιαφορία έως ύποπτα αυξημένο ενδιαφέρον για τη σχολή) από συμφοιτητές κυρίως του έτους μου, σκέφτηκα ότι το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσω να κάνω κάτι για τα παιδιά που θα μπουν το Σεπτέμβριο στη Σχολή και λογικά θα αρχίσουν να ρωτάνε από δω και από κει πληροφορίες.
Η αρχική μου σκέψη είναι να συμπεριλάβω σε ένα CD τις σημειώσεις, παλιά θέματα κτλ ότι υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή, σελίδες μαθημάτων, links με διάφορα ενδιαφέροντα (και το thmmy.gr φυσικά για να το μάθουν όλοι μια και καλή) καθώς και κάποιες πληροφορίες στις στάνταρ ερωτήσεις που θα έχουν. Αφού κυκλοφορήσω μερικά αντίγραφα λέω να εφαρμόσω τη μέθοδο από χέρι σε χέρι, ποντάροντας στη ραγδαία εξάπλωση των γνωριμιών στο Α΄Έτος.
Η κίνηση εκτός της πρακτικότητας και διευκόλυνσης που πιστεύω να παράσχει στους νέους συναδέλφους θα είναι και ένα έμμεσο "κατηγορώ" στις οργανωμένες παρατάξεις που προτιμούν να σκορπάν τα λεφτά τους σε αφίσες αντι για σκοπούς που βοηθούν το φοιτητή. Ελπίζω να ενδιαφέρεται κάποιος να βοηθήσει, να δώσεις ιδέες κτλ ώστε να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Θέλω να μου πείτε γνώμες και πόσοι συμφωνείτε με τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος. (Είμαι σίγουρος ότι για αυτό που είπα για τις παρατάξεις πρώτος θα "χειροκροτήσειι"ο chggr!!)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Απ: Βοήθημα για Πρωτοετείς
« Reply #1 on: June 23, 2005, 23:08:39 pm »

Πρόταση.

το ΤΗΜΜΥ.gr(εμείς δηλαδή) να βαζέψει όλες τις πληροφορίες που έχει ανεβασμένες αλλά όσες μαζευτούν από τα μέλη να περαστούν ηλεκτρονικά σε ένα CD. Αυτό θα γίνεται κάθε χρονιά με ανανέωση του υλικού και όσοι είνια ενεργά μέλη θα πέρνουν ένα CD οπότε μετά όποιος το ζητησει θα του κάνουμε μία κόπια. Στο CD μπορούμε να περάσουμε και σημειώσεις προσωπικές ή από το A4(δε κατάλαβα με ποιό σκεπτικό εμπορεύονται τη σχολή). Αν το CD δημιουργηθεί μία φορά δε νομίζω να είναι δύσκολη η αναβάθμιση του με νέο υλικό κάθε χρόνο. Αν τα περιεχόμενα είναι πολλά μπορούμε να έχουμε εκδώσεις για κάθε έτος ή χειμερινό/ θερινό εξάμηνο.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
PreDa
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #2 on: June 23, 2005, 23:17:35 pm »

Καταπληκτικη η ιδέα σου!!!! Θελω να βοηθησω με καθε δυνατο τροπο. Κι ασε τις παραταξεις να κολλανε αφισες και να σκορπανε λεφτα σε παρτυ. Εννοειται πως οι περισσοτεροι πρωτοετεις κοιταν να περασουν καλα, αλλα μολις σφιξουν τα πραματα στη σχολη μας το cd που θα εχουμε μοιρασει θα ειναι οτι πολυτιμοτερο γι'αυτους. Βασικα μπορει να περιεχει τον οδηγο σπουδων, αναλυτικα τα μαθηματα, Ιστορια της σχολης, τα σχετικα φορουμ και site που υπαρχουν με πρωτο και καλυτερο αυτο εδω, ορισμενα παλια θεματα για οσουν δεν εχουν προσβαση στο ιντερνετ, αν και  νομιζω οτι με οσα ακουω ολοι θα εχουν απο του χρονου (ακου εκει 5 ευρω!!!!). Α ναι μην ξεχασουμε και το μενου τησ λεσχης Tongue Για τη διανομη καλο ειναι να διανεμονται χερι με χερι, αν και δεν ειμαι ξερω ποτε ειναι καλυτερο να τα μοιραζουμε. Βεβαιως και μπορουμε να το ανανεωνουμε καθε εξαμηνο και να το εμπλουτιζουμε με νεα θεματα. Θα προσελκυσει και πολλους στο thmmy περα απο τη χρηστικη του αξια. Συγχαρητηρια Alexka για την καταπλητκτικη ιδεα!!!!  ^ok^
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #3 on: June 24, 2005, 01:31:27 am »

Ελάτε αύριο στη συνάντηση να το συζητήσουμε.
έχω κάτι παρόμοιο στο μυαλό μου.

Και πραγματικά η ιδέα με το CD είναι καταπληκτική και συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία σου

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
dim
Honoured Member
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

finding emo

View Profile
« Reply #4 on: June 24, 2005, 02:27:12 am »

Έχω ένα βίντεο-παρουσίαση της σχολής που κρέμασε ο κ.Δημάκης στο άλλο φόρουμ, που μόνο αυτό είναι 306ΜΒ, οπότε το cd μάλλον θα φρακάρει κάπου..
Αν το συζητήσουμε νωρίς, εγώ μέχρι 3 Ιουλίου έχω dsl, οπότε μπορώ να κατεβάσω ο,τιδήποτε σκεφτείτε..
Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #5 on: June 24, 2005, 03:11:14 am »

Μην ανησυχείτε για τις ταχύτητες. Υπάρχουν και οι "ασύρματοι" που έχουν υπερ-πολλαπλάσιες από τις dsl...

Το πρόβλημα είναι να οργανωθεί ένας τρόπος συλλογής του ό,τι έχει να προσφέρει ο καθένας, και έπειτα το ξεσκαρτάρισμα των ίδιων αρχείων.

π.χ. εγώ έχω διαθέσιμα καμιά 700 ΜΒ με "προ-τομεϊκό" και "ενεργειακό" υλικό.

πως θα μπορούσαμε να τα συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο όλα αυτά?

Ένας "e-χώρος" μερικών GB για uploading στο genesis ίσως? δεν πιστεύω να αρνηθεί ο κ. Δημάκης

Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν μαζευτεί αρκετά για την πρώτη έκδοση του THMMY users knowlege database

Υ.Γ.: Μπορώ να προσφέρω εθελοντικά όπου χρειαστεί για την προώθηση του θέματος... (έχω Wireless, scanner, dvd-cd rw και κυρίως όρεξη για βοήθεια!!!)
« Last Edit: June 24, 2005, 03:16:40 am by Kallis99 » Logged

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #6 on: June 24, 2005, 10:16:43 am »

Quote from: Kallis99 on June 24, 2005, 03:11:14 am
Μην ανησυχείτε για τις ταχύτητες. Υπάρχουν και οι "ασύρματοι" που έχουν υπερ-πολλαπλάσιες από τις dsl...

Το πρόβλημα είναι να οργανωθεί ένας τρόπος συλλογής του ό,τι έχει να προσφέρει ο καθένας, και έπειτα το ξεσκαρτάρισμα των ίδιων αρχείων.

π.χ. εγώ έχω διαθέσιμα καμιά 700 ΜΒ με "προ-τομεϊκό" και "ενεργειακό" υλικό.

πως θα μπορούσαμε να τα συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο όλα αυτά?

Ένας "e-χώρος" μερικών GB για uploading στο genesis ίσως? δεν πιστεύω να αρνηθεί ο κ. Δημάκης

Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν μαζευτεί αρκετά για την πρώτη έκδοση του THMMY users knowlege database

Υ.Γ.: Μπορώ να προσφέρω εθελοντικά όπου χρειαστεί για την προώθηση του θέματος... (έχω Wireless, scanner, dvd-cd rw και κυρίως όρεξη για βοήθεια!!!)

Ούτε εγώ νομίζω να αρνηθεί ο κ.Δημάκης αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα να γίνει για τον απλό λόγο
ότι όπως λες και εσυ υπάρχουν και κάποιοι ασύρματοι. Οι υπόλοιποι; Είναι δυνατόν να κατεβάσεις τόσα ΜΒ με dial-up?

Βέβαια εάν τελεσφορήσει η ιδέα του προέδρου με τα λαπτοπ αλλάζει το πράμα

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #7 on: June 24, 2005, 10:24:35 am »

Και το τονίζω ξανά, ελάτε στη σημερινή συνάντηση
για να τα συζητήσουμε όλα αυτά και από κοντά

Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #8 on: June 24, 2005, 11:19:34 am »

Sorry που δεν έγινα κατανοητός...

Τον online χώρο για uploading θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε για την συλλογή του υλικού από οποιονδήποτε αποστολέα.

Έπειτα ακολουθεί η "διαλογή" του υλικού και η διαγραφή των διπλών αρχείων.

Και τέλος η αντιγραφή σε cd-dvd ανάλογα το μέγεδος και η διανομή με κάποιο τρόπο στους ενδιαφερόμενους.

Προς θεού... δεν εννοούσα οτι αυτό το υλικό θα βρίσκεται μόνο online...

Respect στους dial-up users!!!

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Βοήθημα για Πρωτοετείς
« Reply #9 on: June 24, 2005, 15:03:02 pm »

Χαίρομαι για την άμεση ανταπόκριση πολλών συναδέλφων, ήμουν βέβαιος για αυτή. Ωραία όσα ακούστηκαν. Δυστυχώς fugitive δίνω Εφαρμοσμένα Ι στις 6μμ και στο καπάκι έχω κανονίσει να πάω  στο Αλεξάνδρειο που παίζει Βόλλεϋ Ελλάδα-Αργεντινή. Αν όμως τελειώσω νωρίτερα θα πάρω κανένα τηλ. να δω που είστε μήπως και βολέψει.
Να σας πω μερικές λεπτομέρειες για το πώς σκέφτηκα να είναι το CD.
Quote from: koutsibat0r on June 23, 2005, 23:17:35 pm
Βασικα μπορει να περιεχει τον οδηγο σπουδων, αναλυτικα τα μαθηματα, Ιστορια της σχολης, τα σχετικα φορουμ και site που υπαρχουν με πρωτο και καλυτερο αυτο εδω, ορισμενα παλια θεματα για οσουν δεν εχουν προσβαση στο ιντερνετ, αν και νομιζω οτι με οσα ακουω ολοι θα εχουν απο του χρονου (ακου εκει 5 ευρω!!!!). Α ναι μην ξεχασουμε και το μενου τησ λεσχης Tongue
Αυτό το σκέφτηκα χθες το βράδυ. Οδηγός σπουδών στην πιο πρακτική του έκδοση, με πληροφορίες και για πολλά άλλα όπως Μουσική ομάδα, Κινηματογραφική ομάδα, Λέσχη, τα fora, τρόπος λειτουργίας της γραμματείας, γενικά συμβουλές που έχουμε αποκομίσει με την εμπειρία στη σχολή (όπως πχ να παίρνεις αναλυτική μετά την εξεταστική), πάρα πολλά μπορούν να γραφτούν.
Quote from: BOBoMASTORAS on June 23, 2005, 23:08:39 pm
Πρόταση.

το ΤΗΜΜΥ.gr(εμείς δηλαδή) να βαζέψει όλες τις πληροφορίες που έχει ανεβασμένες αλλά όσες μαζευτούν από τα μέλη να περαστούν ηλεκτρονικά σε ένα CD. Αυτό θα γίνεται κάθε χρονιά με ανανέωση του υλικού και όσοι είνια ενεργά μέλη θα πέρνουν ένα CD οπότε μετά όποιος το ζητησει θα του κάνουμε μία κόπια. Στο CD μπορούμε να περάσουμε και σημειώσεις προσωπικές ή από το A4(δε κατάλαβα με ποιό σκεπτικό εμπορεύονται τη σχολή). Αν το CD δημιουργηθεί μία φορά δε νομίζω να είναι δύσκολη η αναβάθμιση του με νέο υλικό κάθε χρόνο. Αν τα περιεχόμενα είναι πολλά μπορούμε να έχουμε εκδώσεις για κάθε έτος ή χειμερινό/ θερινό εξάμηνο.
Πολύ σωστό και αυτό. Απλά σκέφτηκα αρχικά τους πρωτοετείς επειδή εγώ μόνος μου δε θα είχα υλικό για όλα τα έτη. Αν τώρα βρεθούμε αρκετοί όπως φαίνεται, αλλάζει το πράγμα.
Quote from: Dim on June 24, 2005, 02:27:12 am
Έχω ένα βίντεο-παρουσίαση της σχολής που κρέμασε ο κ.Δημάκης στο άλλο φόρουμ, που μόνο αυτό είναι 306ΜΒ, οπότε το cd μάλλον θα φρακάρει κάπου..
Αν το συζητήσουμε νωρίς, εγώ μέχρι 3 Ιουλίου έχω dsl, οπότε μπορώ να κατεβάσω ο,τιδήποτε σκεφτείτε..
Αυτό είναι πολύ μεγάλο. Γενικά αν ισχύσουν τα περί DSL του χρόνου θα αλλάξουν αρκετά δεδομένα. Δε θα τους τα δώσουμε και όλα, θα έχουμε και links. Αλλά μπορούμε να πάρουμε ιδέες και από εκεί. Είχα σκεφτεί να είναι δοσμένες και με λίγο χιουμοριστική διάθεση οι πληροφορίες για να νιώσουν πιο άνετα οι νέοι και να έχουν την άνεση να απευθύνονται στους πιο παλιούς για τυχόν απορίες.
Αύριο ή τη Δευτέρα θα ανεβάσω ένα προσχέδιο της δομής που σκέφτηκα να έχει το CD, να μου πείτε και γνώμες. Μετά μπορεί ο καθένας να αναλάβει ένα κομμάτι για να είναι πιο εύκολο. Επίσης μπορούμε όσοι έχουμε σαρωτές να το δηλώσουμε να κάνουμε ΜΑΖΙΚΟ σκανάρισμα θεμάτων κτλ από το Α4 για να δωθεί τέλος σε αυτήν την εκμετάλλευση.
Τώρα για το πώς θα τα συγκεντρώσουμε όλα, εφόσον καταμεριστεί καλά η δουλειά μπορούμε τελικά να τα μεταφέρουμε όλοι κάπου με flashάκια. Δεν είναι και τίποτα. Άλλωστε θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε στο μέγεθος των 700ΜΒ. Αυτά προς το παρόν.
dim
Honoured Member

finding emo

View Profile
« Reply #10 on: June 24, 2005, 16:43:12 pm »

Αν κρίνω από εμένα, νομίζω το σημαντικότερο είναι μια περιγραφή του κάθε μαθήματος, τι πρέπει να προσέχει ένας προτοετής στα μαθήματα(μιας και το διάβασμα του λυκείου δεν έχει καμία σχέση με το διάβασμα του πανεπιστημίου) και τέτοια..
Ίσως αυτό είναι που θα βοηθήσει πιο πολύ μαζί με κάνα απλό θέμα..
Πάντως, να λάβουμε υπ' όψη ότι εμείς οι παλιότεροι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε όλα, γιατί μπήκαν και καινούρια μαθήματα, οπότε πρέπει να μπουν και κάποιοι νυν προτοετείς στο κόλπο..

Όσο για το βίντεο σίγουρα είναι πολύ μεγάλο, και ίσως χωρίς πρακτική αξία για κάποιον που έχει περάσει ήδη στη σχολή, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι "ψαρωτικό" για 1ετείς..
ΑΝ, φυσικά δεν υπάρχει τπτ πιο χρήσιμο να μπει..
Osama Bin Maren
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #11 on: June 25, 2005, 17:35:24 pm »

Quote from: Alexkasgr on June 23, 2005, 22:49:47 pm
Έχοντας πλέον (σχεδόν) 2 χρόνια συμπληρωμένα στη σχολή και έχοντας δει καταστάσεις και των 2 άκρων (από μεγάλη αδιαφορία έως ύποπτα αυξημένο ενδιαφέρον για τη σχολή) από συμφοιτητές κυρίως του έτους μου, σκέφτηκα ότι το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσω να κάνω κάτι για τα παιδιά που θα μπουν το Σεπτέμβριο στη Σχολή και λογικά θα αρχίσουν να ρωτάνε από δω και από κει πληροφορίες.
Η αρχική μου σκέψη είναι να συμπεριλάβω σε ένα CD τις σημειώσεις, παλιά θέματα κτλ ότι υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή, σελίδες μαθημάτων, links με διάφορα ενδιαφέροντα (και το thmmy.gr φυσικά για να το μάθουν όλοι μια και καλή) καθώς και κάποιες πληροφορίες στις στάνταρ ερωτήσεις που θα έχουν.

Επισυνάπτω το αρχείο "DIADYKTIAKOS ODHGOS.txt".
Έχει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες όπως:
 - κωδικοί μαθημάτων
 - πληροφορίες για τις mailing lists electroannounce, electroauth
 - σελίδες μαθημάτων του Τμήματος
 - σελίδες με θέματα για τη σχολή
και άλλα.

Πιστεύω θα ήταν καλό να συμπεριληφθεί στο εν λόγω cd.

Το μόνο κακό είναι ότι μερικές σελίδες που αναφέρονται στο αρχείο, ίσχυαν στο παρελθόν, αλλά έχουν τώρα αλλάξει.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #12 on: June 25, 2005, 17:57:57 pm »

Η γενική μου τοποθέτηση, που έγινε και στη συνάντηση και γενικά λίγο πολύ όλοι συμφώνησαν
είναι να μην δημιουργηθεί το CD ως φυσική οντότητα αλλά ως εικονική.
Δηλαδή να υπάρχει κάπου κρεμασμένο υλικό στο μέγεθος ενός CD ή και μεγαλύετρο,
από όπου θα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες οι πρωτοετείς.

Γιατί όπως είπε και με μια ωραία ατάκα ο Καλλις99 (δεν το θυμάμαι ακριβώς, αν ακούει ας το πει ο ίδιος)
καλό είναι να βοηθήσουμε τους πρωτοετοείς αλλά να μην τους προσφέρουμε και μασημένη τροφή,
γιατί τότε καταλήγουμε στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Βοήθημα για Πρωτοετείς
« Reply #13 on: June 25, 2005, 18:04:50 pm »

Γενικά συμφωνώ, αν και νομίζω ότι το ίδιο "μασημένο" θα είναι και το CD και το εικονικό CD. Αν δε θέλαμε να δώσουμε κάτι έτοιμο απλά θα τους αφήναμε όπως τώρα να μάθουν ότι υπάρχει το forum και άλλα μέρη να βρουν υλικό. Και επίσης δε θα αφορά μόνο στα μαθήματα αλλά και σε γενικές χρήσιμες πληροφορίες, oπότε δεν τίθεται θέμα μασημένης τροφής!! Μπορούμε ως πρώτη χρονιά να δώσουμε 20 CD τυχαία στους πρωτοετείς να δουμε αν θα κυκλοφορήσουν και ταυτόχρονα να ανεβάσουμε και το περιεχόμενο τους κάπου. Γιατί σκεφτείτε ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μπαίνουν στο Internet να κατεβάζουν τα ΜΒ, εκτός κι αν έρχονται στις νησίδες, που θα είναι καλό (με την υπόθεση ότι θα έχουν όλοι flashακια). Αλλά και πάλι κάπως θα πρέπει να το μάθουν και αυτό, πολλοί στο α'έτος δεν ξέρουν που είναι οι νησίδες... Νομίζω δε θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα έτσι, να δοκιμάσουμε σαν πρώτη χρονιά και βλέπουμε.
« Last Edit: June 25, 2005, 18:07:54 pm by Alexkasgr » Logged
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #14 on: June 25, 2005, 18:18:49 pm »

Εγώ συμφωνώ με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του που μπορούνε να βρούνε τι.

Μετά η ιδέα της νησίδας είναι νομίζω η καλύτερη λύση.
Ας έρχεται όποιος επιθυμεί με άδειο CD ή φλασάκι να του το φουλάρετε.
Τα κέρδη είναι πολλά από μια τέτοια κίνηση.
Θα έρχεται σε επαφή με την εθελοντική ομάδα και τα πρόσωπα που είναι πίσω από μια τέτοια πρωτοβουλία και δεν θα το βρίσκει από τον γνωστό του γνωστού.
Θα είναι σε θέση να σας εκφράζει τις απόψεις του/τις,  διαφωνίες,νέες ιδέες, και γιατί όχι και συμμετοχή σε αυτή την ομάδα.
Θα έρχεται σε επαφή με αυτό που λέγεται (δια)δικτύωση και αναζήτηση πληροφοριών γιατί πιστέψτε με οι περιπτώσεις (δια)δικτυακού αναλφαβητισμού δεν εκλείπουν όυτε από την σχολή μας

Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Up Print
Jump to: