• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:19:07 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:19:07 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 111
Total: 179
Retroman07
andreaspaper
Notac
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
BENEDICTVS
NickSpan
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
george14
Fotis
agapi
mrodi
theofr
dem05
soktas
ioannisfa
stergios03
miltan8
gntitsios
geojohn
gkg
Petross
Saint_GR
VeGGoS
thanosk
ggalamat
avatangg
AA RE LEWN
simosilias
Denisivo
Ioannakoliou
tank
petralexiou
Captain
theresnocur3
DK06
Nikos_313
ellimoschou
meliou
IBOURAS
evrinasto
aafroditi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στον Στρατό (Moderator: hjalmar) > 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 Go Down Print
Author Topic: 10+1 Λόγοι που δεν πάω στρατό!  (Read 41971 times)
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
Re: Στρατός: πρίν ή μετα?
« Reply #240 on: March 22, 2009, 02:59:11 am »

και το άλλο:

υπεχρέωση προς αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία σου (και καλά το "σου") στερώντας τη δικιά σου ελευθερία! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #241 on: March 22, 2009, 03:00:06 am »

bouzia εσύ πήγαινε τότε να γίνεις άντρας και άσε όσους δεν έχουν ανάγκη να ψηθούν στην ησυχία τους  Tongue

It's alright
gate4
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #242 on: March 22, 2009, 03:01:45 am »

Ψαρια δεν γλιτωνει κανεις

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
fourier
Guest
« Reply #243 on: March 22, 2009, 14:17:16 pm »

Φιλε bouzia, θα ηθελα να σε προβληματισω λιγο, εντοπιζοντας 1-2 σημεια:

Quote from: bouzias on March 22, 2009, 02:46:36 am
Μα όλα είναι μέσα στη ζωή. Είναι δυνατόν να ζήσεις τη ζωή... καθισμένος σε έναν καναπέ. Είναι δυνατόν να ζήσεις τη ζωή μπροστά από μια οθόνη και ένα βιβλίο. Αλλά νομίζω ότι τελικά οι άνθρωποι τους οποίους ονομάζουμε... ψημένους στη ζωή είναι αυτοί που πέρασαν δύσκολα και ζορίστηκαν. Και ο στρατός έναν άντρα τον βοηθάει ακριβώς σε αυτο το πράγμα. Στο να 'ψηθεί' λίγο.

Αν δεχτω τα περι "ψησιματος" (προτιμω τη λεξη "απογαλακτισμος", αλλα χαιρομαι που δεν την χρησιμοποιησες γιατι δεν θα ηθελα να συνδεθει με το στρατο) ερχεται το ερωτημα: Γιατι μονο τον αντρα? Γιατι να "ψηθει" μονο ο αντρας? Η γυναικα τι ρολο βαραει σ' αυτην την υποθεση? Με βαση τα λογια σου, ο στρατος σε βοηθαει να καταλαβεις οτι δεν μπορεις να ζεις τη ζωη σου "καθισμενος σ' εναν καναπε, μπροστα σε μια οθονη και ενα βιβλιο", οποτε δεν καταλαβαινω γιατι ο αντρας πρεπει να μαθει πως δεν μπορει να ζει ετσι ενω η γυναικα δεν χρειαζεται να το μαθει?

Α! Και το ότι είναι υποχρεωτικός σημαίνει ότι εμείς έχουμε υποχρέωση προς τους προγόνους μας οι οποίοι σαν 'κορόιδα' πήγαν και έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν, δηλαδή τη ζωή τους, για να ζούμε εμείς σήμερα στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Και προς στα παιδιά μας για να τους παραδώσουμε ό,τι εμείς λάβαμε. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτήν την υποχρέωση.

Τμηματα του ελληνικου στρατου πηγαν στις αποστολες του ΝΑΤΟ στο Αφγανισταν. Πιστευεις οτι ειναι ιερα υποχρεωση απεναντι στους προγονους μας να στελνουμε στρατο εκτος συνορων?

Quote from: bouzias on March 22, 2009, 01:31:40 am
Για μένα όποιος δε ζοριστεί λίγο στο στρατό θα συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν και πριν μπει: μαμόθρεφτο.

Είπα εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; Λέω ότι εγώ δε θέλω να είμαι μαμόθρεφτο. Για δύο λόγους. Πρώτον για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και δεύτερον επειδή θέλοντας να ζήσω τη ζωή μέχρι το μεδούλι θέλω να τα γνωρίσω όλα. Και την καλοπέραση και το ζόρι, και την εξυπνάδα και τη βλακεία, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αρκεί να μπορούν να αποβούν προς το συμφέρον μου. Δηλαδή να έχουν σχέση με την Αλήθεια. Τώρα αν εσύ θες να είσαι μαμόθρεφτο μέχρι να πεθάνεις...

Με τη λεξη "μαμοθρεφτο" χαρακτηριζεις ανθρωπους που εχουν μαθει στην ευκολια, δεν εχουν ζοριστει, τα συνηθισαν ολα ετοιμα, εξαρτωνται απο αλλους, σωστα?

2 ζητηματα:

α) Μας λες οτι πρεπει να παμε στο στρατο για να σταματησουμε να ειμαστε μαμοθρεφτα. Δηλαδη, προκειμενου να απεξαρτηθουμε απο την ευκολια, τη συνηθεια και την εξαρτηση, εχουμε αναγκη ενος οργανωμενου και πειθαρχημενου θεσμου. Δηλαδη, δεν μπορουμε μονοι μας να το πετυχουμε, αλλα χρειαζομαστε καποιον αλλον να μας το κανει.
Την βλεπεις την πρωτη αντιφαση?

β) Ο Turambar περιεγραψε μια κατασταση που επικρατει, κι επειδη ο πατερας μου ειναι αξιωματικος γνωριζω απο πρωτο χερι οτι εχει δικιο. Στο στρατο μαθαινεις να υπακους σε διαταγες και να εκτελεις χωρις να κριτικαρεις, και μαλιστα εαν για καποιο λογο πιστευεις πως ειναι αδικη πρεπει πρωτα να εκτελεσεις και μετα να διαμαρτυρηθεις. Δεν μπορεις να παρεις πρωτοβουλια γιατι τιμωρεισαι. Δεν μπορεις να παρακουσεις γιατι τιμωρεισαι. Οσο εισαι φανταρος, ο στρατος ρυθμιζει το ποτε, πού και ποσο θα κοιμηθεις. Ποτε, τι και ποσο θα φας. Τι θα φορεσεις. Πού θα μετακινεισαι, ποτε και για ποσο. Η οργανωση της μερας σου δεν εξαρταται απο σενα, αλλοι αποφασιζουν και σου το ανακοινωνουν, κι εσυ πρεπει να υπακουσεις. Οταν σε βαζουν σε μια δουλεια, εισαι υποχρεωμενος να την κανεις με τον τροπο που σου υπεδειξαν, εαν εχεις μια καλυτερη ιδεα, πιο αποδοτικη και αποτελεσματικη, δεν εχεις δικαιωμα να την εφαρμοσεις, και ακομα κι αν την προτεινεις θα σε χλευασουν - κι αν το κανεις συνεχεια θα σε "εχουν στη μπουκα". Θα μπορουσα να γραψω κι αλλα, αλλά αφενος θα γινω κουραστικος, αφετερου τα εγραψε ηδη ο Turambar.
Υποτιθεται οτι πηγαινεις στο στρατο για να "ψηθεις", να "γινεις αντρας", να ξεμαθεις απ' την ευκολια, να σπασεις την εξαρτηση, να ζοριστεις... Και εκει μεσα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να εκτελεις υπακουα εντολες, καθως τα παντα ειναι ηδη ρυθμισμενα και οργανωμενα στην εντελεια, απο μια ακαμπτη ιεραρχια. Δεν χρειαζεται να ανησυχεις για τιποτα, εκτος απο το να εκτελεσεις την διαταγη.
Την βλεπεις τη δευτερη αντιφαση?

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Τι περιμένεις να πας στο στρατό και να μην πλύνεις, σφουγγαρίσεις, κουβαλήσεις, κάνεις αγγαρείες; Αν είναι θα το έλεγαν... κατασκήνωση.

Περιμενω να μαθω να χειριζομαι οπλα, ωστε να μπορω να αμυνθω και να προστατεψω την πατριδα μου σε περιπτωση ιμπεριαλιστικης εισβολης.

Δηλαδη αν μπουκαρει ο στρατος κατοχης, θα αμυνθω σφουγγαριζοντας πατωματα, κουβαλωντας βαρελια, πλενοντας αυτοκινητα και καθαριζοντας τουαλετες?

Οι παππούδες μας μια ζωή έτσι έζησαν. Μέσα στο ζόρι. Και μεις το ζούμε για μερικούς μήνες και πάλι δεν το αντέχουμε. Για μένα όποιος δε ζοριστεί λίγο στο στρατό θα συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν και πριν μπει: μαμόθρεφτο.

Με μισθους 700 ευρω, ελαστικα ωραρια, ανεργια που βαραει κοκκινο και συνεχιζει ακαθεκτη, ανασφαλιστη εργασια, εργοδοτικες αυθαιρεσιες κλπ, δεν νομιζω οτι η ζωη μου θα ειναι "πιο ευκολη" απο των παππουδων μου επειδη εχω λαπτοπ και καλο στερεοφωνικο. Μαλλον καποιος αλλος στην παρεα μας δεν εχει επαφη με τη ζωη, με την πραγματικοτητα, και πεταει στα ουρανια   Roll Eyes
Mendoza
Guest
« Reply #244 on: March 22, 2009, 14:43:28 pm »

Στρατός=psp,nintendo game bοy...άντε πείτε τα,τι περιμένετε?? Tongue..περισσότερο μαμόθρεφτο είσαι μέσα παρά έξω απ αυτόν...
elmakal
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #245 on: March 22, 2009, 15:31:56 pm »

Quote from: Bo@rD-RiDeR on March 22, 2009, 14:43:28 pm
Στρατός=psp,nintendo game bοy...άντε πείτε τα,τι περιμένετε?? Tongue..περισσότερο μαμόθρεφτο είσαι μέσα παρά έξω απ αυτόν...
εχει ακουσει κανεις για το 9μηνο?αναφερομαι σε ατομα που ειναι μεσα αυτο τον καιρο κ ρωταω αν εχουν ακουσει κατι εκ των εσω.μου εχουν πει οτι οι σειρες που θα μπουνε απο αυτον τον Αυγουστο κ μετα ή το αργοτερο απο το 2010 κ μετα θα κανουν 9μηνο (μονο στρατος ξηρας).αν ξερει καποιος κατι ας ποσταρει
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #246 on: March 22, 2009, 15:53:06 pm »

Ο στρατός κάνει τους άντρες ρεεεε

χαχααχ τι άλλη κλισεδούρα θα ακούσουμε, και νόμιζα ότι μόνο οι παππούδες τα λένε αυτά!

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #247 on: March 22, 2009, 17:46:35 pm »

Αυτό το 9μηνο κάνει τον κόσμο να περιμένει, και χρειάζονται να βγαίνουν τέτοιες φήμες για να πάει πιο εύκολα ο κόσμος. Ή πιο πιθανό ο κόσμος ερμηνεύει κάποια πράγματα όπως προτιμά.

Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που θα μπουν τον Αύγουστο ΔΕΝ θα κάνουν 9μηνο.

Αν υποθέσουμε το μέτρο γίνει ισχύον νόμος του κράτους, μια σειρά θα κάνει 11μηνο η επόμενη 10 μηνο και η μεθεπόμενη 9.

Για να κάνει λοιπόν η 308 σειρά 9 μηνο η 306 που μπήκε τον Φλεβάρη να κάνει 11μηνο.

Πολύ χλωμό το βλέπω.

Άλλωστε αν όντως γίνει 9 μηνο, σημαίνει ότι δεν πρόκειτε να πάει κανείς αεροπορία ή ναυτικό.
Αυτό θα ήταν σίγουρα καλό.

byeeee
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
« Reply #248 on: March 22, 2009, 17:50:04 pm »

Quote from: Rattlehead on March 22, 2009, 15:53:06 pm
Ο στρατός κάνει τους άντρες ρεεεε

χαχααχ τι άλλη κλισεδούρα θα ακούσουμε, και νόμιζα ότι μόνο οι παππούδες τα λένε αυτά!
ξεχνας τους ακροδεξιους/φασιστες

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #249 on: March 22, 2009, 17:50:59 pm »

Αυτοί είναι άντρες από τα γεννοφάσκια τους.

byeeee
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #250 on: March 22, 2009, 18:04:54 pm »

Αυτοί πάνε για αλεξιπτωτιστές Tongue

galletti
Guest
« Reply #251 on: March 22, 2009, 18:08:59 pm »

Quote from: Rattlehead on March 22, 2009, 18:04:54 pm
Αυτοί πάνε για αλεξιπτωτιστές Tongue
NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy
ειδικα ο πλευρης......συνδυασνος rambo και robocop
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #252 on: March 22, 2009, 18:44:25 pm »

Ρε μπουζια ολοι το ιδιο πραμμα σου λενε τι δεν καταλαβαινεις?

Παμε στρατο και κανουμε αγγαρειες αντι να εκπεδευομαστε οπως ειπε το γουρουνι και ο τουραμπαρ εκει ειναι το προβλημα, για αυτο δε θελουν οι περισσοτεροι να πανε στρατο.

Ειναι σαν να μπαινεις στο πολυτεχνειο για να βγεις ηλεκτρολογος και να σε βαζουν να κουβαλας υπολογιστες, να σφουγγαριζεις  αμφιθεατρα, να επισκευαζεις αιθουσες και να κανεις γενικα οτι εχει σχεση με την συντηρηση του τμηματος  και απο τα 5 χρονια αγγαρειας να κανεις και ενα χρονο μαθημα ξερω γω. Το ερωτημα ειναι γιατι μπηκες στο πολυτεχνειο για να βγεις ηλεκτρολογος ή επιστατης?

Μπηκες στο στρατο για να γινεις μαχιμος σε περιπτωση πολεμου ή φροντιστης του ταγματος?

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #253 on: March 23, 2009, 02:09:41 am »

Καταρχάς ένας ένας. Δεύτερον δεν ήθελα να την πω σε κανέναν. Τρίτον λυπάμαι γιατί παραποιείτε τα λεγόμενα μου...

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε τρία χαρακτηριστικά κατά τη γνώμη ποστ:

Quote from: Nessa NetMonster on March 22, 2009, 02:57:25 am
Είπα εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; Λέω ότι εγώ δε θέλω να είμαι μαμόθρεφτο.

Άρα λες ότι είναι προσωπική σου επιλογή... άρα δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός.

Τώρα αν εσύ αισθάνεσαι υποχρέωση προς τους προγόνους, τους απογόνους, τους συγχρόνους και τους παραχρόνους, πήγαινε να την εκπληρώσεις. Ο άλλος που δεν αισθάνεται τέτοια υποχρέωση γιατί να εξαναγκάζεται (θεσμικά) να πάει;

Εγώ δεν είπα ότι είναι προσωπική μου επιλογή ο στρατός. Είπα ότι δε θέλω να είμαι μαμόθρεφτο.

Το να έχεις μια υποχρέωση δεν είναι προσωπική σου επιλογή. Ούτε είναι θέμα 'αίσθησης' όπως λες. Μια υποχρέωση ή την έχεις ή δεν την έχεις. Αλλιώς δε θα λεγόταν υποχρέωση. Οι έλληνες άντρες έχουν την υποχρέωση σύμφωνα με το νόμο να υπηρετήσουν την πατρίδα. (το ότι σχεδόν ντρέπομαι - φοβάμαι να χρησιμοποιήσω μια λέξη όπως η πατρίδα, δηλαδή να εκφραστώ όπως θέλω, επειδή θα 'ξεσηκωθούν' αρκετά άτομα σας προβληματίζει καθόλου; )

Εγώ αυτό που είπα είναι ότι οι έλληνες άντρες έχουν αυτήν την υποχρέωση και η υποχρέωση αυτή απορέει από γεγονότα του παρελθόντος.

Quote from: γ'ρουν' on March 22, 2009, 14:17:16 pm
Φιλε bouzia, θα ηθελα να σε προβληματισω λιγο, εντοπιζοντας 1-2 σημεια:

Μα όλα είναι μέσα στη ζωή. Είναι δυνατόν να ζήσεις τη ζωή... καθισμένος σε έναν καναπέ. Είναι δυνατόν να ζήσεις τη ζωή μπροστά από μια οθόνη και ένα βιβλίο. Αλλά νομίζω ότι τελικά οι άνθρωποι τους οποίους ονομάζουμε... ψημένους στη ζωή είναι αυτοί που πέρασαν δύσκολα και ζορίστηκαν. Και ο στρατός έναν άντρα τον βοηθάει ακριβώς σε αυτο το πράγμα. Στο να 'ψηθεί' λίγο.

Αν δεχτω τα περι "ψησιματος" (προτιμω τη λεξη "απογαλακτισμος", αλλα χαιρομαι που δεν την χρησιμοποιησες γιατι δεν θα ηθελα να συνδεθει με το στρατο) ερχεται το ερωτημα: Γιατι μονο τον αντρα? Γιατι να "ψηθει" μονο ο αντρας? Η γυναικα τι ρολο βαραει σ' αυτην την υποθεση? Με βαση τα λογια σου, ο στρατος σε βοηθαει να καταλαβεις οτι δεν μπορεις να ζεις τη ζωη σου "καθισμενος σ' εναν καναπε, μπροστα σε μια οθονη και ενα βιβλιο", οποτε δεν καταλαβαινω γιατι ο αντρας πρεπει να μαθει πως δεν μπορει να ζει ετσι ενω η γυναικα δεν χρειαζεται να το μαθει?

Είπα εγώ ότι και η γυναίκα δε χρειάζεται να το μάθει;

Α! Και το ότι είναι υποχρεωτικός σημαίνει ότι εμείς έχουμε υποχρέωση προς τους προγόνους μας οι οποίοι σαν 'κορόιδα' πήγαν και έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν, δηλαδή τη ζωή τους, για να ζούμε εμείς σήμερα στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Και προς στα παιδιά μας για να τους παραδώσουμε ό,τι εμείς λάβαμε. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτήν την υποχρέωση.

Τμηματα του ελληνικου στρατου πηγαν στις αποστολες του ΝΑΤΟ στο Αφγανισταν. Πιστευεις οτι ειναι ιερα υποχρεωση απεναντι στους προγονους μας να στελνουμε στρατο εκτος συνορων?

Μπορώ να μην απαντήσω ως μη έχων τις απαραίτητες γνώσεις; (Σε πρώτη φάση μου φαίνεται λάθος. Αλλά σκέφτομαι επίσης ότι ανήκουμε σε μια συμμαχία επομένως αυτό συνεπάγεται δικαιώματα και υποχρεώσεις.)

Για μένα όποιος δε ζοριστεί λίγο στο στρατό θα συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν και πριν μπει: μαμόθρεφτο.

Είπα εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; Λέω ότι εγώ δε θέλω να είμαι μαμόθρεφτο. Για δύο λόγους. Πρώτον για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και δεύτερον επειδή θέλοντας να ζήσω τη ζωή μέχρι το μεδούλι θέλω να τα γνωρίσω όλα. Και την καλοπέραση και το ζόρι, και την εξυπνάδα και τη βλακεία, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αρκεί να μπορούν να αποβούν προς το συμφέρον μου. Δηλαδή να έχουν σχέση με την Αλήθεια. Τώρα αν εσύ θες να είσαι μαμόθρεφτο μέχρι να πεθάνεις...

Με τη λεξη "μαμοθρεφτο" χαρακτηριζεις ανθρωπους που εχουν μαθει στην ευκολια, δεν εχουν ζοριστει, τα συνηθισαν ολα ετοιμα, εξαρτωνται απο αλλους, σωστα?

2 ζητηματα:

α) Μας λες οτι πρεπει να παμε στο στρατο για να σταματησουμε να ειμαστε μαμοθρεφτα. Δηλαδη, προκειμενου να απεξαρτηθουμε απο την ευκολια, τη συνηθεια και την εξαρτηση, εχουμε αναγκη ενος οργανωμενου και πειθαρχημενου θεσμου. Δηλαδη, δεν μπορουμε μονοι μας να το πετυχουμε, αλλα χρειαζομαστε καποιον αλλον να μας το κανει.
Την βλεπεις την πρωτη αντιφαση?

Όχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι σε όλη τη διαδικασία ωρίμανσης ενός άνδρα ο τρόπος ζωής που θα ζήσει κατά τη διάρκεια της θητείας και αυτά που θα αναγκαστεί να περάσει παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Αν είναι ποτέ δυνατόν να μπει η ζωή σε καλούπια...

β) Ο Turambar περιεγραψε μια κατασταση που επικρατει, κι επειδη ο πατερας μου ειναι αξιωματικος γνωριζω απο πρωτο χερι οτι εχει δικιο. Στο στρατο μαθαινεις να υπακους σε διαταγες και να εκτελεις χωρις να κριτικαρεις, και μαλιστα εαν για καποιο λογο πιστευεις πως ειναι αδικη πρεπει πρωτα να εκτελεσεις και μετα να διαμαρτυρηθεις. Δεν μπορεις να παρεις πρωτοβουλια γιατι τιμωρεισαι. Δεν μπορεις να παρακουσεις γιατι τιμωρεισαι. Οσο εισαι φανταρος, ο στρατος ρυθμιζει το ποτε, πού και ποσο θα κοιμηθεις. Ποτε, τι και ποσο θα φας. Τι θα φορεσεις. Πού θα μετακινεισαι, ποτε και για ποσο. Η οργανωση της μερας σου δεν εξαρταται απο σενα, αλλοι αποφασιζουν και σου το ανακοινωνουν, κι εσυ πρεπει να υπακουσεις. Οταν σε βαζουν σε μια δουλεια, εισαι υποχρεωμενος να την κανεις με τον τροπο που σου υπεδειξαν, εαν εχεις μια καλυτερη ιδεα, πιο αποδοτικη και αποτελεσματικη, δεν εχεις δικαιωμα να την εφαρμοσεις, και ακομα κι αν την προτεινεις θα σε χλευασουν - κι αν το κανεις συνεχεια θα σε "εχουν στη μπουκα". Θα μπορουσα να γραψω κι αλλα, αλλά αφενος θα γινω κουραστικος, αφετερου τα εγραψε ηδη ο Turambar.
Υποτιθεται οτι πηγαινεις στο στρατο για να "ψηθεις", να "γινεις αντρας", να ξεμαθεις απ' την ευκολια, να σπασεις την εξαρτηση, να ζοριστεις... Και εκει μεσα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να εκτελεις υπακουα εντολες, καθως τα παντα ειναι ηδη ρυθμισμενα και οργανωμενα στην εντελεια, απο μια ακαμπτη ιεραρχια. Δεν χρειαζεται να ανησυχεις για τιποτα, εκτος απο το να εκτελεσεις την διαταγη.
Την βλεπεις τη δευτερη αντιφαση?

Όντας κι εγώ γιος αξιωματικού και έχοντας πλέον υπηρετήσει θα πω τα εξής. Καταρχάς δε διαφωνώ ως προς τα γεγονότα που παρουσιάζεις. Διαφωνώ όμως στην οπτική που επιλέγεις να δεις. Καταρχάς έχεις άδικο που απολυτοποιείς αυτά που λες περί τυφλής εκτέλεσης διαταγών και έλλειψης πρωτοβουλίας. Ο κανόνας είναι ότι τα πράγματα εξαρτώνται από τον εκάστοτε διοιηκητή (εμάς ο διοικητής μας στην Αλεξανδρούπολη μας έλεγε να ενεργοποιηθούμε τόσο μέσα στο στρατό όσο και μετά έξω στην κοινωνία και να πάρουμε πρωτοβουλίες). Όλα εξαρτώνται σε τι ανθρώπους θα πέσεις.
Επίσης στο στρατό δεν είπα ότι πηγαίνεις για να ψηθείς. Πηγαίνεις γιατί πρέπει. (Καποιοί το θεωρούν τιμή τους και κάποιοι όχι). Το ότι 'ψήνεσαι' μέσα από τη διαδικασία είναι το αποτέλεσμα και αφορά μόνο αυτούς που θα ζοριστούν πραγματικά τελικά.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Τι περιμένεις να πας στο στρατό και να μην πλύνεις, σφουγγαρίσεις, κουβαλήσεις, κάνεις αγγαρείες; Αν είναι θα το έλεγαν... κατασκήνωση.

Περιμενω να μαθω να χειριζομαι οπλα, ωστε να μπορω να αμυνθω και να προστατεψω την πατριδα μου σε περιπτωση ιμπεριαλιστικης εισβολης.

Δηλαδη αν μπουκαρει ο στρατος κατοχης, θα αμυνθω σφουγγαριζοντας πατωματα, κουβαλωντας βαρελια, πλενοντας αυτοκινητα και καθαριζοντας τουαλετες?

Καταρχάς δε διαφωνώ σε αυτό που λες. Η αλήθεια είναι ότι όπλο θα μάθεις να κρατάς. Από κει και πέρα η θητεία δεν είναι μόνο εκπαίδευση, Είναι και υπηρεσία. Είναι και προετοιμασία για το ενδεχόμενο να γίνει πόλεμος. (Θεωρητικά πάντα). Πάντως είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες; Η εκπαίδευση είναι 15 φορές πιο δύσκολη και κουραστική από την... καθαριότητα. (με διάθεση χιούμορ)

Οι παππούδες μας μια ζωή έτσι έζησαν. Μέσα στο ζόρι. Και μεις το ζούμε για μερικούς μήνες και πάλι δεν το αντέχουμε. Για μένα όποιος δε ζοριστεί λίγο στο στρατό θα συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν και πριν μπει: μαμόθρεφτο.

Με μισθους 700 ευρω, ελαστικα ωραρια, ανεργια που βαραει κοκκινο και συνεχιζει ακαθεκτη, ανασφαλιστη εργασια, εργοδοτικες αυθαιρεσιες κλπ, δεν νομιζω οτι η ζωη μου θα ειναι "πιο ευκολη" απο των παππουδων μου επειδη εχω λαπτοπ και καλο στερεοφωνικο. Μαλλον καποιος αλλος στην παρεα μας δεν εχει επαφη με τη ζωη, με την πραγματικοτητα, και πεταει στα ουρανια   Roll Eyes

Κάτσε ρε συ Στάθη. Πόσες φορές στη ζωή μας βρεθήκαμε να μην έχουμε να φάμε στην κυριολεξία; Όπως ο πατέρας μου πχ (και πιστεύω κι ο δικός σου). Ξέρεις τι σημαίνει χωράφι από το πρωί ως το βράδυ για δουλειά; Πάντως πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα τελικά θα τα δείξει το μέλλον. Όσο κι αν αμπελοφιλοσοφούμε εδώ εκ του ασφαλούς...

Quote from: SolidSNK on March 22, 2009, 02:52:38 am
Έλεος πιστεύεις στα αλήθεια αυτά που λες?

Τι είδους "άντρας" είσαι που περιμένεις στρατό για να "ψηθείς" ή να ζοριστείς...

geez σταματάω εδώ δεν έχει νόημα είναι τόσες πολλές οι αντιρρήσεις μου στο ποστ σου...

Solid. Δε γνωριζόμαστε. Γιατί ξεκινάς μια απάντηση τόσο επιθετικά; Αν διαφωνείς κάπου πες πού. Μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος (άνθρωπος είμαι). Συζήτηση κάνουμε. Αν απαντήσω με τον τρόπο που μου απάντησες τι θα γίνει;

Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να περιμένεις να πας στο στρατό για να ψηθείς. Είπα ότι επιλέγω να κρατάω τα καλά από τις καταστάσεις. Και για τη συγκεκριμένη για μένα αυτό είναι ένα από τα καλά. Ξέρεις ότι υπάρχουν 'άντρες' που τα πρώτα βράδια στο στράτο κλαίνε και ζητάν τη... μαμά τους; Αυτούς δε θα τους βοηθήσει λίγο η θητεία;

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #254 on: March 23, 2009, 02:17:43 am »

Quote from: bouzias on March 23, 2009, 02:09:41 am
Quote from: SolidSNK on March 22, 2009, 02:52:38 am
Έλεος πιστεύεις στα αλήθεια αυτά που λες?

Τι είδους "άντρας" είσαι που περιμένεις στρατό για να "ψηθείς" ή να ζοριστείς...

geez σταματάω εδώ δεν έχει νόημα είναι τόσες πολλές οι αντιρρήσεις μου στο ποστ σου...

Solid. Δε γνωριζόμαστε. Γιατί ξεκινάς μια απάντηση τόσο επιθετικά; Αν διαφωνείς κάπου πες πού. Μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος (άνθρωπος είμαι). Συζήτηση κάνουμε. Αν απαντήσω με τον τρόπο που μου απάντησες τι θα γίνει;

Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να περιμένεις να πας στο στρατό για να ψηθείς. Είπα ότι επιλέγω να κρατάω τα καλά από τις καταστάσεις. Και για τη συγκεκριμένη για μένα αυτό είναι ένα από τα καλά. Ξέρεις ότι υπάρχουν 'άντρες' που τα πρώτα βράδια στο στράτο κλαίνε και ζητάν τη... μαμά τους; Αυτούς δε θα τους βοηθήσει λίγο η θητεία;
σιγά το επιθετικό κι εσύ. Απλά το ποστ σου με εκνεύρισε και διαφωνούσα κάθετα. And that's it, τπτ λιγότερο, τπτ περισσότερο.  Όντως δε γνωριζόμαστε γι αυτό δε προέβησα σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σόρρυ αν φάνηκε επιθετικό.

Κάποιους ανθρώπους ίσως τους βοηθήσει , άλλους θα τους κάνει χειρότερα. Ακόμα και αν κάποιους τους βοηθήσει, δεν είναι το σωστό αυτό, να κάνεις τον άλλο να κλαίει από απελπισία. Είναι απάνθρωπο σε αυτή την περίπτωση , είναι βάσανο. Γιατί να τον αναγκάσουν ??

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 Go Up Print
Jump to: