• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:29:24 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:29:24 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426687
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 72
Total: 141
annaparask
spoun
hacky
gksp
asemas
Roidos
Yamal
kmarkad
Eirini AlfaPi
micelethe
teosimeon
aggnwstos
Giannis Masterio
airam
Rizotto
anastas1a
ggalamat
bit11
tzortzis
Pastellaki
Saint_GR
idchatzi
chidi anagonye
Juror8
msandr
dimitavram
vdelimpalta
Xontroulis
thanoswyd
ThanosKoutsoump
shamaelas
Arakapas
chrisg
mmikelo
sassi
dimitris kiziridis
Leftor
dnikoa
gsifnio
ZontanosThrylos
thomasdt
ellimoschou
kvas
athena_apo
aggelina
Giannis_Kako
giannisd
papaloui
MrGreekArrow
Mavromati
alexkont
mike1996
dimopoul
paristetos
George_RT
gpap
Geoth
panagiot
Maximos7
programmer2004
DimKaratzas
superkolios
acolak
noimaginationforthis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 263316 times)
chabos4
Guest
Re: Πιστεύετε??
« Reply #525 on: December 05, 2005, 05:50:04 am »

διαφωνώ
chabos4
Guest
« Reply #526 on: December 05, 2005, 05:50:55 am »

Βρε άντε και τα ελληνικά είναι γαμάτα...

Και άντε γράφτηκαν τα Ευαγγέλια στα Ελληνικά

και...?

Το Κοράνι γράφτηκε στα αραβικά...

Διάβασε τα προηγούμενα για να καταλάβεις
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #527 on: December 05, 2005, 05:52:42 am »

Quote from: chabos4 on December 05, 2005, 05:50:04 am
διαφωνώ

Φίλτατε, έδωσες ρεσιτάλ της επιχειρηματολογίας και της σκέψης σου. Συγχαρητήρια.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #528 on: December 05, 2005, 05:57:22 am »

Quote from: chabos4 on December 05, 2005, 05:50:55 am
Βρε άντε και τα ελληνικά είναι γαμάτα...

Και άντε γράφτηκαν τα Ευαγγέλια στα Ελληνικά

και...?

Το Κοράνι γράφτηκε στα αραβικά...

Διάβασε τα προηγούμενα για να καταλάβεις

Υποψιάζομαι ότι Θεός, στα ελληνικά, λέει από μόνος του τι είναι Θεός.
Αν ο Θεός σου ταυτίζεται με την χριστιανική πίστη των ευαγγελίων, σίγουρα θα αντιλαμβάνεσαι ότι ο Ιησούς μιλούσε Αραμαϊκά και δεν χρησιμοποιούσε αυτόν ακριβώς τον όρο.
Σωστά.
Όποτε αναζήτησε αλλού απαντήσεις.

Εκτός και εάν ο Ιησούς ήταν έλληνας...

(τρέλλανε με τώρα Χάμπε να μη χρειαστώ καταθλιπτικά χάπια ποτέ στην ζωή μου... )

byeeee
chabos4
Guest
« Reply #529 on: December 05, 2005, 06:50:04 am »

ΕΛΑ ΝΤΕ! ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Είσαι τελείων ανιστόρητος ή το παίζεις ρε παλικάρι;

Αλλά θα δεχτώ, όλα αυτά προς στιγμήν, για να σε καταλάβω βρε αδερφέ...

Τι σημαίνει για σένα που οι ΑΡΧΑΙΟΙ έλληνες ήταν τόσο καλοί;

Αν διαβάζαμε τι λένε οι ξένοι για τους Έλληνες τότε είναι που θα ψωνιζόμασταν τελείως!
Στην γλώσσα των Γεωργιανών brdzeni=wise, berdzeni=Greeks, Greece=saberdznet'i=land of the Greeks=land of the wise!

Εσύ που δεν είσαι ανιστόρητος και δεν διαβάζεις μόνο για τους Έλληνες πες μου τι σπούδαιο έχει να επιδείξει η Κίνα απέναντι στον ελληνισμό εκτός αυτών που ανέφερα.

Ο πολιτισμός των ΑΡΧΑΙΩΝ Ελλήνων είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας.
Τον πολιτισμό αυτόν θα έπρεπε να τον μνημονεύει και να τον αναδεικνύει όλη η ανθρωπότητα.
Αυτό δεν συμβαίνει γιατί οι εθνικιστές των άλλων κρατών νιώθουν μειωνεκτικά απέναντι στα επιτεύγματα του ελληνισμού.
Νιώθουν έτσι επειδή δεν προσεγγίζουν τον ΑΡΧΑΙΟ ελληνικό πολιτισμό ως πολιτισμό όλης της ανθρωπότητας, αλλά ως πολιτισμό ενός έθνους διαφορετικού από αυτό στο οποίο ανήκουν.
Εγώ τώρα, απαλλαγμένος από αυτά τα συμπλέγματα επειδή είμαι απόγονος των ΑΡΧΑΙΩΝ Ελλήνων, μνημονεύω και αναδεικνύω αυτόν τον πολιτισμό για χάρη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέρος της οποίας παραμένει κομπλεξικό(αναφέρομαι στον ******* ********).
« Last Edit: December 16, 2005, 18:40:43 pm by chabos4 » Logged
chabos4
Guest
« Reply #530 on: December 05, 2005, 06:58:17 am »

Αν ο Θεός σου ταυτίζεται με την χριστιανική πίστη των ευαγγελίων, σίγουρα θα αντιλαμβάνεσαι ότι ο Ιησούς μιλούσε Αραμαϊκά και δεν χρησιμοποιούσε αυτόν ακριβώς τον όρο.
Σωστά.
Όποτε αναζήτησε αλλού απαντήσεις.

Εκτός και εάν ο Ιησούς ήταν έλληνας...

(τρέλλανε με τώρα Χάμπε να μη χρειαστώ καταθλιπτικά χάπια ποτέ στην ζωή μου... )

Δεν θα σου χαλάσω χατήρι!

Ο Ιησούς αυτοαποκαλούνταν ως Ιησούς ο Ναζωραίος όχι Ιουδαίος, γιατί?

Μήπως επειδή η μητέρα του κατάγονταν από ελληνόφωνο χωριό της Παλαιστήνης?

Ποιο είναι αυτό το χωριό?
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #531 on: December 05, 2005, 10:44:01 am »

Εντάξει ρε Χάμπο... τώρα μπορούμε να μιλήσουμε πια σε νέο πολύ πιο ξεκάθαρο επίπεδο.

Θέλω να μάθω πράγματα για την καταγωγή μου που δεν τα ήξερα μέχρι σήμερα.

Quote from: chabos4 on December 05, 2005, 06:50:04 am
Ο πολιτισμός των ΑΡΧΑΙΩΝ Ελλήνων είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας.
Τον πολιτισμό αυτόν θα έπρεπε να τον μνημονεύει και να τον αναδεικνύει όλη η ανθρωπότητα.
Αυτό δεν συμβαίνει γιατί οι εθνικιστές των άλλων κρατών νιώθουν μειωνεκτικά απέναντι στα επιτεύγματα του ελληνισμού.
Νιώθουν έτσι επειδή δεν προσεγγίζουν τον ΑΡΧΑΙΟ ελληνικό πολιτισμό ως πολιτισμό όλης της ανθρωπότητας, αλλά ως πολιτισμό ενός έθνους διαφορετικού από αυτό στο οποίο ανήκουν.
Εγώ τώρα, απαλλαγμένος από αυτά τα συμπλέγματα επειδή είμαι απόγονος των ΑΡΧΑΙΩΝ Ελλήνων, μνημονεύω και αναδεικνύω αυτόν τον πολιτισμό για χάρη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέρος της οποίας παραμένει κομπλεξικό(αναφέρομαι στον διεθνή Σιωνισμό).

Μπράβο στους ΑΡΧΑΙΟΥΣ έλληνες.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Το μονο που μπορεί να προκαλέσει είναι ντροπή για το κατάντημα τους και τον εκφυλισμό τους.

Μαζί σου για την ανάσταση της βυζαντινής αυτοκρατωρίας...

byeeee
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #532 on: December 05, 2005, 14:43:29 pm »

off-topic

Παρακολουθώντας τον Λιακόπουλος(Ο καιρός γαρ εγγύς 2) μου δημιουργήθηκε η απορία αν όντως τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις σχεδίασαν όντως οι Ελληνες. Chabos μπορείς να μουν τη λύσεις  αυτήν την απορία;;;
Επίσης νομίζω ο Βελλόπουλος υποστήριζε ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν από τη Βέροια ως τη Θεσσαλονίκη σε 2 λεπτά;;; Αληθεύει;;;

www.twitter.com/apostolos1986
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #533 on: December 05, 2005, 15:09:53 pm »

Εγώ ένα πράγμα περιμένω πλέον, πάντως: πότε θα δει κανένας αλιάκμων το θέμα ξανά και να στείλει κανένα κατεβατό 5 σελίδες!  Cheesy

υ.γ.: χάμπε, σόρρυ αν σε προσέβαλλα με το κλείσιμο του ματιού. Φαίνεται ότι θέλεις οι άνθρωποι να κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά...αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν θέλεις να στρίβουν και το λαιμό τους και προς άλλες κατευθύνσεις, εκτός από αυτήν που κοιτάς εσύ.

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #534 on: December 05, 2005, 17:52:55 pm »

Quote from: apostolos1986 on December 05, 2005, 14:43:29 pm
off-topic

Παρακολουθώντας τον Λιακόπουλος(Ο καιρός γαρ εγγύς 2) μου δημιουργήθηκε η απορία αν όντως τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις σχεδίασαν όντως οι Ελληνες. Chabos μπορείς να μουν τη λύσεις  αυτήν την απορία;;;
Επίσης νομίζω ο Βελλόπουλος υποστήριζε ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν από τη Βέροια ως τη Θεσσαλονίκη σε 2 λεπτά;;; Αληθεύει;;;
Αυτό ίσως ταιριάζει περισσότερο στο θέμα Προϊστορική υπερτεχνολογία Wink

BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #535 on: December 05, 2005, 19:41:17 pm »

Quote from: chabos4 on December 04, 2005, 23:48:39 pm
Οι απόστολοι διέδωσαν τον χριστιανισμό μιλώντας και γράφωντας ελληνικά.
Τα ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά, η καινή διαθήκη γράφτηκε στα ελληνικά.
Ακόμη πολλές φορές όταν δίδασκε ο Ιησούς χρησιμοποιούσε την ελληνική γλώσσα.
Η Καινή διαθήκη δεν μεταφράστηκε στα ελληνικά, γράφτηκε στα ελληνικά!

Quote from: chabos4 on December 05, 2005, 04:21:27 am
Φίλε, sorry κι όλας αλλά αν δεν καταλαβαίνεις ή αν είσαι άσχετος με το θέμα μην απαντάς για να απαντάς, γιατί εκτός του ότι αδικείς τον εαυτό σου, με κουράζεις αναγκάζοντάς με να επαναλαμβάνω.
No offence Wink

Ρε παλικάρι μου γιατί διαβάζεις ότι θέλεις. Είπα εγώ ότι η καινή διαθήκη γράφηκε στα αραμαϊκά?? Ιερά κείμενα είναι και η παλαιά διαθήκη η οποία είναι και αυτή στις διδαχές του χριστιανισμού.

Αναφερόμουν στη χρήση της λέξης θεός καθώς στη παλαιά διαθήκη βρίσκουμε τις έννοιες όπως η τριαδικότητα που είναι βασικές για την αντίληψη του θεού. Ουσιαστικά η έννοια του θεού στο χριστιανισμό προσδιορίζεται στη παλαιά διαθήκη, η οποία και μεταφράστηκε.

εξάλλου όπως είπες και συ :

αυτό μήπως υποκρύπτει ότι μιλούσε και μία άλλη γλώσσα την οποία δεν αναφέρεις γιατί συμφέρει στην επιχειρηματολογία σου??

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
chabos4
Guest
« Reply #536 on: December 05, 2005, 22:39:53 pm »

Ρε παλικάρι μου γιατί διαβάζεις ότι θέλεις. Είπα εγώ ότι η καινή διαθήκη γράφηκε στα αραμαϊκά?? Ιερά κείμενα είναι και η παλαιά διαθήκη η οποία είναι και αυτή στις διδαχές του χριστιανισμού.

Ο χριστιανισμός ορίζεται και θεμελιώνεται μέσα από τα λόγια του Χριστού τα οποία βρίσκονται μόνο στην Καινή Διαθήκη.
Η Παλαιά Διαθήκη ορίζει κυρίως τον Ιουδαισμό. Αυτή ήταν το ιερό βιβλίο των Εβραίων την εποχή του Χριστού.
Ακόμα και οι θεολόγοι διαφωνούν σήμερα για το αν θα πρέπει να ασπαζόμαστε ως χριστιανοί την Παλαιά Διαθήκη.

Αναφερόμουν στη χρήση της λέξης θεός καθώς στη παλαιά διαθήκη βρίσκουμε τις έννοιες όπως η τριαδικότητα που είναι βασικές για την αντίληψη του θεού. Ουσιαστικά η έννοια του θεού στο χριστιανισμό προσδιορίζεται στη παλαιά διαθήκη, η οποία και μεταφράστηκε.

Η τριαδικότητα ΔΕΝ αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Η λέξη θεός όσο ορίζει τον τριαδικό Θεό άλλο τόσο ορίζει τον Αλλάχ.
Ο Όμηρος χρησιμοποιούσε τη λέξη θεός και για τον Δία και για τον Ήλιο που λάτρευαν άλλοι λαοί.
Ποιά η διαφορά?

εξάλλου όπως είπες και συ :

αυτό μήπως υποκρύπτει ότι μιλούσε και μία άλλη γλώσσα την οποία δεν αναφέρεις γιατί συμφέρει στην επιχειρηματολογία σου??

Υπολογίζεται πως τον Χριστό τον άκουσαν να μιλάει αυτοπροσώπως περίπου 10.000 άτομα στην περιοχή της Ιουδαίας.
Η εξάπλωση του χριστιανισμού στα εκατομύρια των ανθρώπων έγινε μέσω των αποστόλων και των ευαγγελίων στα ελληνικά.
Και να μιλούσε ο Χριστός αραμαικά δεν σημαίνει ότι ο χριστιανισμός ορίστηκε από αυτά.

Δεν είναι έτσι.!
Η λέξη θεός ορίζει κάτι το ανώτερο.
Όταν αναφερόμαστε στο Δία, τον λέμε θεό, στον Αλλάχ το ίδιο.
Ακριβώς την ίδια χρησιμότητα είχε η λέξη θεός και στην αρχαία Ελλάδα, όριζε το ανώτερο και οι θρησκείες το περιέγραφαν.
Άλλοτε ως κροκόδειλο, άλλοτε ως ήλιο, άλλοτε ως δία, άλλοτε ως πατέρα υιο και άγιο πνεύμα.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #537 on: December 05, 2005, 22:52:19 pm »

Μπορεί εμένα να λες άσχετο αλλά μου φαίνεται δε ξέρεις τι λες.

Τα έχεις χαμένα....

Δε ξέρεις που σου πάνε τα πέντε.

Διάβασε το παρακάτω link από τη σελίδα του άγιου όρους και μετά ξαναέλα.......

http://athos.alexsoft.gr/index.php?option=com_content&task=view&catid=124&id=587.&Itemid=225

Κάνω αντιπαράθεση μερικά κομμάτια

Quote from: chabos4 on December 05, 2005, 22:39:53 pm
Ο χριστιανισμός ορίζεται και θεμελιώνεται μέσα από τα λόγια του Χριστού τα οποία βρίσκονται μόνο στην Καινή Διαθήκη.
Η Παλαιά Διαθήκη ορίζει κυρίως τον Ιουδαισμό. Αυτή ήταν το ιερό βιβλίο των Εβραίων την εποχή του Χριστού.
Ακόμα και οι θεολόγοι διαφωνούν σήμερα για το αν θα πρέπει να ασπαζόμαστε ως χριστιανοί την Παλαιά Διαθήκη.

Προβάλλεται από τους πολεμίους, οτι «εμείς έχουμε την Καινή Διαθήκη». Ούτε την Καινή Διαθήκη έχουν, ούτε το Χριστό έχουν. Όποιος απορρίπτει την Παλαιά Διαθήκη, απορρίπτει και την Καινή, διότι μία είναι η Διαθήκη. Ρήτρα, που προσδιορίζει τη σχέση Παλαιάς και Καινής Διαθήκης στην Εκκλησία είναι: «Προέλαβεν την Καινή η Παλαιά και ηρμήνευσε την Παλαιά η Καινή. Πολλάκις είπαν ότι δύο Διαθήκαι και δύο αδερφαί και δύο παιδίσκαι τον ένα Δεσπότη δορυφορούσι. Κύριος παρά Προφήτες καταγγέλεται, Χριστός εν τη Καινή κηρύσσεται. Ου καινά τά καινά, προέλαβε γαρ τα παλαιά. Ουκ εσβέσθη τα παλαιά ηρμηνεύθη γαρ εν τη καινή». Όταν ο Κύριος κάνει την επί του Όρους ομιλία Του το μεγάλο μέρος της είναι συμπλήρωση του μωσαϊκού νόμου. Το μέρος της ομιλίας Του σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη είναι: «Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι. Αμήν γαρ λέγω υμίν, ος εάν λύση μία των εντολών τούτων των ελαχίστων, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία του Θεού ». Οι εντολές οι ελάχιστες είναι αυτές της ηθικής νομοθεσίας της Παλαιάς Διαθήκης. Η Παλαιά Διαθήκη σε ποιόν ανήκει; Άν σπεύσετε να μου πείτε στον περιούσιο λαό, τότε θά συμφωνήσω. Όμως ποιός είναι ο περιούσιος λαός; O Ισραήλ ήταν ο περιούσιος λαός; Η Εκκλησία του Χριστού, της οποίας είμεθα μέλη (Σώμα Χριστού) είναι ο περιούσιος λαός. Σ' αυτόν τον κορμό με κεφαλή το Χριστό, σ' αυτό το σώμα που έχει κεφαλή το Χριστό, ανήκει η Παλαιά Διαθήκη. Δεν την χαρίζουμε σε κανένα. Δεν έχει γραφτεί από άνθρωπο η Παλαιά Διαθήκη. Χέρια ανθρώπινα κατέγραψαν, συγγραφέας είναι το Άγιο Πνεύμα, το οποίο παλαιά ελάλησε στους Πατέρες και έπειτα με το «Εγώ λέγω υμίν» δια στόματος του ενανθρωπήσαντος Λόγου Θεού, του Θεανθρώπου. Σ' αυτό το χώρο ανήκει η Παλαιά Διαθήκη. Είναι λόγος Θεού που ανήκει εις την Εκκλησία και δεν τη χαρίζουμε ποτέ. Το σχέδιο του Θεού επεφύλαξε σε μας τους Έλληνες ένα ρόλο πάρα πολύ σημαντικό για την Παλαιά Διαθήκη. 260 χρόνια περίπου πριν από την ενανθρώπηση, η θεία πρόνοια οικονόμησε τα πράγματα ώστε να γίνει σε χώρο ειδωλολατρικό, στην Αλεξάνδρεια των Πτολεμαίων, η περίφημη μετάφραση των εβδομήκοντα.

Quote from: chabos4 on December 05, 2005, 22:39:53 pm

Η λέξη θεός όσο ορίζει τον τριαδικό Θεό άλλο τόσο ορίζει τον Αλλάχ.
Ο Όμηρος χρησιμοποιούσε τη λέξη θεός και για τον Δία και για τον Ήλιο που λάτρευαν άλλοι λαοί.
Ποιά η διαφορά?

Πώς εμφανίζεται η Παλαιά Διαθήκη στη ζωή της Εκκλησίας; Ας ξεκινήσουμε από τη δογματική διδασκαλία. Περί ανθρώπου η Κα.ινή Διαθήκη δε λέει τίποτα. Περί του γάμου και διαζυγίου, ο Χριστός παραπέμπει στο πρώτο κεφάλαιο της Γενέσεως, στίχος 27: «Ουκ απ' αρχής ο Θεός άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς». Μόνο για τον άνθρωπο ισχύει αυτό; Τι λέει περί του Θεού, οχι του Τριαδικού και περί του κόσμου η Κα.ινή Διαθήκη; Δε λέει τίατοτα, γιατί τα λέει η Παλαιά Διαθήκη. Το ίδιο ισχύει για την πτώση του ανθρώπου και την αμαρτία. Όλ' αυτά οδηγούν στην αντίληψη του σχεδίου του πονηρού, ο οποίος μας οδηγεί και συζητά τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα δεν πρέπει να τα συζητάμε. Τι λέει η Καινή Διαθήκη περί του Τριαδικού; Τη Χριστολογία το Τριαδικό, αλλά και η Χριστολογία ερείδεται, πατάει στην Παλαια Διαθήκη: Το «τάδε λέγει Κύριος» της Παλαιάς Διαθήκης των Προφητών πάει στο «κατά τας Γραφάς» της Καινής Διαθήκης. «Ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό Ησαίου (ή Ιερεμίου) του Προφήτου λέγοντος» κ.ο.κ. Και όταν ρωτούν το Χριστό για το θαύμα τι λεει; Στον Ιωνά παραπέμπει. Τι λέει περί του κόσμου η Καινή Διαθήκη, πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος; Τίποτα. Τα λέει όλα η Παλαιά Διαθήκη. Και τι κάνει η εκκλησία «εν Πνεύματι Αγίω»; Όταν διατυπώνει το Σύμβολο της Πίστεως από πού έπρεπε να ξεκινήσει; Από την Παλαιά Διαθήκη θα. ξεκίναγε. «Πιστεύω εις ένα Θεό Πατέρα Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης ορατών τε πάντων και αοράτων» (Παλαιά Διαθήκη). Τι άλλο λέει περί Θεού Πατρός το Σύμβολο της Πίστεως; Ό,τι λέει η Παλαιά Διαθήκη..... Και στη συνέχεια ερχόμαστε και «.... εις έναν Κύριον» και κάνει το Σύμβολο της Πίστεως αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη: «κατά τας Γραφάς...», «και εις το Πνεύμα το Άγιον... το λαλήσαν δια των Προφητών...». Μας βάζουν λοιπόν να συζητήσουμε για το Σύμβολο της Πίστεως, ν' αναθεωρήσουμε δηλ. το Σύμβολο της Πίστεως, να πετάξουμε ο,τιδήποτε εβραϊκό από εκεί μέσα.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
chabos4
Guest
« Reply #538 on: December 06, 2005, 00:59:38 am »

Μπορεί εμένα να λες άσχετο αλλά μου φαίνεται δε ξέρεις τι λες.

Τα έχεις χαμένα....

Δε ξέρεις που σου πάνε τα πέντε.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτά που λένε οι πατέρες του Αγίου Όρους αναιρούν αυτά που λέω εγώ.

Γεγονός αναμφισβήτητο.
Ο Χριστός είναι αυτός που 'νομιμοποιεί' την Παλαιά διαθήκη κάνοντας αναφορές σ' αυτήν.

Γεγονός αναμφισβήτητο.
Τα ιερά βιβλία του Ιουδαισμού είναι η Παλαιά Διαθήκη (οι Εβραίοι ακόμα περιμένουν τον Μεσσία) και το Ταλμούδ.
Ο Ιησούς γεννήθηκε εβραίος τω θρήσκευμα και διδάχθηκε χωρία μέσα από την Παλαιά Διαθήκη ακόμη και στον ναό του Σολομώντα όταν ήταν παιδί.

Αναφέρομαι σε θεολόγους, όχι σε ιερείς ούτε σε μοναχούς.

Δεν μου δείχνεις κάποιο χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρει τον Πατέρα, τον Υιο και το Άγιο Πνεύμα...

Τα υπόλοιπα που είπα δεν μπήκες στον κόπο να τα αντικρούσεις...
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #539 on: December 06, 2005, 01:48:56 am »

Quote from: Rattlehead on December 05, 2005, 17:52:55 pm
Quote from: apostolos1986 on December 05, 2005, 14:43:29 pm
off-topic

Παρακολουθώντας τον Λιακόπουλος(Ο καιρός γαρ εγγύς 2) μου δημιουργήθηκε η απορία αν όντως τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις σχεδίασαν όντως οι Ελληνες. Chabos μπορείς να μουν τη λύσεις αυτήν την απορία;;;
Αυτό ίσως ταιριάζει περισσότερο στο θέμα Προϊστορική υπερτεχνολογία Wink

Αν και off - topic, ας πω κατι για αυτο...

Καθοτι καταγόμενος απο το νομό Αργολίδας εχω επισκευτεί την γνωστη( ; ) "πυραμίδα" του Ελληνικου.Πρόκειται για ένα πυραμιδοειδές οίκημα κατασκευασμένο απο μεγαλους ογκολιθους που μόλις το δει κανεις ερχονται στο μυαλό του οι γνωστές πυραμίδες της Αιγύπτου.Για αυτη η πυραμιδα κάποιοι ισχυρίζονται οτι είναι αρχαιότερη των Αιγυπτιακων.

Η όλη ιστορία μου κίνησε την περιέργεια κι ετσι εκανα μια μικροέρευνα.Η όλη ιστορια περι "αρχαιότατης " πυραμίδας ξεκίνησε όταν ένας γεωλόγος ,αν δεν απατώμαι(το όνομά του μου διαφεύγει), χρονολόγησε τιυς βράχους της πυραμίδας ως παλαιότερες της εποχής του φαραω Χεοπα!Μετα απο αυτο εγινε χαμός!Ωστόσο οι μετέπειτα ερευνες πανω στο μνημείο απο αρχαιολόγους ειδικευμένους στην αρχιτεκτονικη αλλα και ευρύματα στο εσωτερικό της έδειξαν οτι έιναι πολύ ύστερη των Αιγυπτιακων , μαλλον κατα τα αρχαικα ή κλασσικα χρόνια.Ενδέχεται δε να μήν ειναι ακριβως πυραμίδα αλλα κολουρη πυραμιδα.Εξάλλου οι Αιγυπτιακες πυραμίδες ήταν ταφικα μνημεία ενω οι ελληνικές φυλάκια ή παρατηρητηρια με σχετικά μικρο όγκο.Οι αρχαιολογοι πιστεύουν τελικα οτι η αρχική μέτρηση ήταν λανθασμένη.

Διασκεδαστικοι ο Λιακο, ο Βελλό και ο Ανέστης αλλα ως εκεί...
« Last Edit: December 06, 2005, 01:51:44 am by Karaμazoβ » Logged

Pages: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 127 Go Up Print
Jump to: