• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 05:13:35 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 05:13:35 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426705
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 4
Guests: 131
Total: 135
thathas12
kutsukellis
georgy
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 263795 times)
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #480 on: October 15, 2005, 12:21:49 pm »

Παιδιά, πάντως εγώ σε πρώτο επίπεδο δεν μπορώ να πιστέψω ότι γράφτηκαν 35 σελίδες για αυτό το θέμα  Wink . Είναι τέλειο, κατά τη γνώμη μου, δείχνει ότι υπάρχουν άτομα που σκέπτονται, ό, τι κι αν σκέπτονται...
Τέσπα, δεν τις διάβασα όλες προφανώς, δεν θα τελειώσω ούτε μετά τη Δευτέρα Παρουσία ( έχω PSTN γ***** μου ), αλλά έχω να πω το εξής από τη μερια μου: ( το οποίο μπορεί να το είπε και κάποιος άλλος, οπότε συγχωρήστε, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ακούγεται ) Στην τελική, το αν πιστεύει κανείς ή όχι είναι προσωπικό-τατο θέμα...η συζήτηση είναι καλή εάν πρόκειται να διασαφηνιστούν κάποια σκοτεινά σημεία ως προς το περιεχόμενο εννοιών π. χ. ή απλά για χαβαλέ και αμπελοφιλοσοφία, αλλά είναι ένα θέμα όπου το πείθεσθαι και το πείθειν είναι όχι απλά αδύνατον αλλά ίσως και αποφευκτέον... το γεγονός της προσωπικής διάστασης οφείλεται στο ότι, ανεξάρτητα με το ζήτημα του αν υπάρχει θεός και αν μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξη του, η αναζήτηση του "θεϊκού στοιχείου" είναι βασικό χαρακτηριστικό του ανθρωπίνου είδους ( αυτό είναι στατιστικά αποδεδειγμενο, νομίζω ότι το ανέφερε και ο Jung ). Έτσι, εξαρτάται τελικά από τις εμπειρίες και τα βιώματα του καθενός, όπως και από κάποιους κρυφούς μηχανισμούς μέσα στο κεφάλι του, το πού καταλήγει σε αυτό το θέμα...
 Εμάς μας ενδιαφέρει όμως ποια είναι τα πρακτικά αποτελέσματα, έτσι; οπότε αν είναι να προσπαθήσω εγώ να πείσω κάποιον άλλο με διαφορετική άποψη και τον κάνω απλά πιο άτεγκτο στις πεποιθήσεις του, όποιες και αν είναι αυτές, μάλλον έχω κάνει μ******...Τέσπα, τώρα θα χώσω και κάτι από Τομ Ρόμπινς για να κλείσω, κολλάει: Όταν του πήρε συνέντευξη ο Λάλας, τον ρώτησε: "Πού νομίζετε ότι έγκειται η αγιότητα της ζωής;" κι αυτός απάντησε: "Στο να καταλαβαίνεις ότι η κοπέλα απέναντί σου είναι μια θεά..."  Wink

P. S. Ο Ρόμπινς είναι πολύ αξιόλογος συγγραφέας και ασχολείται σχεδόν κατά κόρον με αυτό το θέμα. Αναζητείστε τον δεν θα χάσετε!

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #481 on: October 15, 2005, 19:13:47 pm »

Quote from: Lyk on October 15, 2005, 12:21:49 pm
Στην τελική, το αν πιστεύει κανείς ή όχι είναι προσωπικό-τατο θέμα...η συζήτηση είναι καλή εάν πρόκειται να διασαφηνιστούν κάποια σκοτεινά σημεία ως προς το περιεχόμενο εννοιών π. χ. ή απλά για χαβαλέ και αμπελοφιλοσοφία, αλλά είναι ένα θέμα όπου το πείθεσθαι και το πείθειν είναι όχι απλά αδύνατον αλλά ίσως και αποφευκτέον... το γεγονός της προσωπικής διάστασης οφείλεται στο ότι, ανεξάρτητα με το ζήτημα του αν υπάρχει θεός και αν μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξη του, η αναζήτηση του "θεϊκού στοιχείου" είναι βασικό χαρακτηριστικό του ανθρωπίνου είδους ( αυτό είναι στατιστικά αποδεδειγμενο, νομίζω ότι το ανέφερε και ο Jung ). Έτσι, εξαρτάται τελικά από τις εμπειρίες και τα βιώματα του καθενός, όπως και από κάποιους κρυφούς μηχανισμούς μέσα στο κεφάλι του, το πού καταλήγει σε αυτό το θέμα...
 Εμάς μας ενδιαφέρει όμως ποια είναι τα πρακτικά αποτελέσματα, έτσι; οπότε αν είναι να προσπαθήσω εγώ να πείσω κάποιον άλλο με διαφορετική άποψη και τον κάνω απλά πιο άτεγκτο στις πεποιθήσεις του, όποιες και αν είναι αυτές, μάλλον έχω κάνει

Μου δίνεις αφορμή να βάλω και μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα.
Έστω λοιπόν, ότι αποδεικνύουμε ότι ο Θεός υπάρχει, ακριβώς με τα κριτήρια που θέτει ο καθένας ως απόδειξη.
Από κει και πέρα είναι διατεθιμένος, αυτός που αναζητούσε τα κριτήρια, να τον ακολουθήσει;
Επομέως καταλήγουμε ότι ακόμη κι αν είχαμε όλες τις αποδείξεις του κόσμου σε αυτό το ερώτημα, άρα και καμία ανάγκη για φιλοσοφία ή αναζήτηση, το θέμα παραμένει καθαρά υποκειμενικό, αφού έτσι άλλωστε είναι εν γένει.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #482 on: October 15, 2005, 21:22:32 pm »

Quote from: fugitive on October 15, 2005, 19:13:47 pm
Έστω λοιπόν, ότι αποδεικνύουμε ότι ο Θεός υπάρχει, ακριβώς με τα κριτήρια που θέτει ο καθένας ως απόδειξη.
Από κει και πέρα είναι διατεθιμένος, αυτός που αναζητούσε τα κριτήρια, να τον ακολουθήσει;
Μα αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε. "Πιστεύω στο Θεό"="Πιστεύω ότι υπάρχει Θεός".
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #483 on: October 16, 2005, 00:44:23 am »

Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.

1. Πιστεύω στην ύπαρξη Θεού και πιστεύω σε Αυτόν.
2. Πιστεύω στην ύπαρξη Θεού αλλά με αφήνει αδιάφορο.

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #484 on: November 03, 2005, 14:25:10 pm »

http://www.sltrib.com/search/ci_3164757  <-------- πες τα Χρυσόστομε Grin
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #485 on: November 03, 2005, 14:58:16 pm »

If you believe in a god, then whatever evil you do, there is a power that can fix it. Whatever harm your actions cause, there is someone or something that can make it right. And that's fine.
    But if you are an atheist, then you alone are completely responsible for the results of your actions.

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι είναι αρκετά μπερδεμένος, ή ότι διακατέχεται από ημιμάθεια.

Nikita13
Θαμώνας

The path of Excess leads to the Tower of Wisdom!

View Profile
« Reply #486 on: November 03, 2005, 19:15:00 pm »

Δεν διάβασα όλα τα προηγούμενα ποστ εννοείται γιατί είναι σελίδες ολόκληρες και χρόνο αυτή την στιγμή δεν διαθέτω.. :PΑπλά επειδή αποτελεί φλέγον και ενδιαφέρον ζήτημα της κοινωνίς ας παραθέσω και γω την άποψη μου..
Απλά αυτό που έχω να τονίσω κατά την αποψη την δική μου πάντα κάποια πράγματα δεν έιναι ανάγκη να τα ψάχνουμε όσο πολύ και να είμαστε τόσο καχύποπτοι..Και ως γνωστόν η άγνοια(και όχι ημιμάθεια)κάποιων πραγμάτω είναι καλύτερη..
Όσον αφορά εμένα,με απλα λογια,πιστευω.
Δεν μπορω φυσικα να προσδιορισω την "μορφη" του ή το ποιος ειναι αυτος.
Εαν ειναι ενας γερος με μουσια,εξωγηινος ή μια αμορφη μαζα ή οτιδηποτε.
Πιστευω σε αυτη την ανωτερη απο εμενα υπαρξη, την οποια και ονομαζω Θεο για διαφορους λογους.
Ισως γιατι εχω αναγκη να το κανω,ισως γιατι σε πολλες δυσκολες στιγμες που ειχα και ενδεχομενς να ξαναεχω, αντλουσα δυναμη απο την "υπαρξη" του.σως γιατι ορισμενα περιστατικα μου εχουν αποδειξει οτι υπαρχει και "κατι αλλο" που εγώ προσωπικά το ονομάζω Θεό.
Ποτέ δεν ήμουν άτομο που πήγαινα συνέχεια εκκλησία μάλλον το αντίθετο θα έλεγα..,ούτε ήμουν άτομο των τύπων να κάνω πράγματα γιατί μου τα "επιβάλλει" η θρησκεία..Μόνο πράγματα που νιώθω..Εκκλησια πηγαινω αλλα οταν εχω αναγκη να μεινω μονος μου,να σκεφτω διαφορα πραγματα, να γνωρισω τον εαυτο μου κτλ κτλ.μου δίνει άλλη ασίθηση πρόσωπικα..Οσον αφορα την θρησκεια ειναι αλλο θεμα.
Εχω διαβασει και για τις άλλες θρησκείες!Φυσικα δεν το εχω ψαξει πολυ βαθεια για ολες...ειναι λιγο δυσκολο.
Οπως και να εχει, ολες κανουν σωστες αναφορες και ολες καπου υπερβαλουν.Αλλες λιγοτερο αλλες περισσοτερο.
Kαι οποια στοιχεια με "καλυπτουν-ολοκληρωνουν" τα αποροφω, με σκοπο να γινω καλλιτερος ανθρωπος.Ο φανατισμος γυρω απο οποιαδηποτε
(οπως και γυρω απο οτιδηποτε) ειναι που πρεπει να αποφευχθει.
Απλώς εγώ ασυναίσθητα και για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω πιστεύω πάρα πολύ στον θεό (των χριστιανών)πολύ άσχετα αν δεν το επιβεβαιώνω με τον τρόπο ζωής μου πολλές φορές,όπως είπα δεν είμαι άνθρωπος των τύπων..
Για να μην ξεφευγω,ο Θεος (αυτος τουλαχιστον που πιστευω εγω οτι υπαρχει), ισως να μην ειναι εκει ψηλα και να μας παρακολουθει,αλλα να κατοικει μεσα μας.Και στον καθενα μας με διαφορετικο τροπ να εκδηλωνεται..
Και κάνουν πολλοί το λάθος να πιστεύουν ότι η επιστήμη αναιρεί την θρησκεία και το αντίστροφο.Ενώ δεν έιναι έτσι εκεί που τελειώνουν τα όρια της επιστήμης(επιστητού)ξεκινούν τα όρια της θρησκείας(υπερβατικου).Στην ουσία συνυπάρχουν..Αυτά λοιπόν κατ'εμέ..
« Last Edit: November 03, 2005, 19:16:53 pm by Nikita » Logged
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #487 on: November 04, 2005, 02:29:16 am »

Quote from: fugitive on November 03, 2005, 14:58:16 pm
If you believe in a god, then whatever evil you do, there is a power that can fix it. Whatever harm your actions cause, there is someone or something that can make it right. And that's fine.
    But if you are an atheist, then you alone are completely responsible for the results of your actions.

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι είναι αρκετά μπερδεμένος, ή ότι διακατέχεται από ημιμάθεια.
Μπορείς να το αιτιολογήσεις αυτό;
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #488 on: November 04, 2005, 21:51:04 pm »

Διότι στο χριστιανισμό είναι σαφής η ισχύς της πρότασης
then you alone are completely responsible for the results of your actions.

και επιπλέον το υπονοούμενο της πρότασης
If you believe in a god, then whatever evil you do, there is a power that can fix it.
είναι καθαρή παρερμηνεία, για λόγους εντυπωσιασμού ισως;

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #489 on: November 05, 2005, 18:10:40 pm »

Quote from: fugitive on November 04, 2005, 21:51:04 pm
Διότι στο χριστιανισμό είναι σαφής η ισχύς της πρότασης
then you alone are completely responsible for the results of your actions.

και επιπλέον το υπονοούμενο της πρότασης
If you believe in a god, then whatever evil you do, there is a power that can fix it.
είναι καθαρή παρερμηνεία, για λόγους εντυπωσιασμού ισως;
Τι παρερμηνεία; Είναι ο Θεός παντοδύναμος ή δεν είναι; Αν είναι, τότε μπορεί να διορθώσει και το κακό που κάνεις. Οπότε η πρόταση ισχύει και επιπλέον σαφώς δεν ισχύει το then you alone are completely responsible for the results of your actions. Απλή λογική χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #490 on: November 06, 2005, 01:07:54 am »

Τι σημασία έχει αν ο Θεός μπορεί να διορθώσει κάτι, με το τι κάνω εγώ ή ο καθένας;
Μήπως μπηκα αργά στην συζήτηση; Θα δοκιμάσω να μπω όμως.
Και γιατί να κάνει ο Θεός κάτι;
Σύμφωνα με τον χριστιανισμό είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τις πράξεις μας, ο Θεός δεν είναι δίχτυ ασφαλείας για κανέναν. Η έννοια της μετάνοιας έχει σημασία μόνο στο να πάψουμε να κάνουμε σφάλματα που βλάπτουν τους άλλους
Όριστε ψήγματα απλή λογικής.

Θα πρότεινα την παρακολούθηση ενός επεισοδίου της σειράς FUTURAMA όπου υπάρχει μια από τις σοβαρότερες για μένα εξηγήσεις του ποια είναι η θέση του Θεού στον κόσμο. Δε ξέρω όμως ούτε αριθμό επισοδείου , ούτε το ξαναπαίζει αυτο το καιρό το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά για τους φαν, αναφέρομαι προφανώς για το επεισόδιο όπου ο Bender αφού έπαιξε τον Θεό σε μια αποικία μικρών πλασμάτων που κόλησαν πάνω του συνάντησε τον ίδιο τον Θεό.

byeeee
golden
Θαμώνας

View Profile
« Reply #491 on: November 06, 2005, 01:35:27 am »

--ΟFF TOPIC--

Απίστευτο επεισόδιο!
chabos4
Guest
« Reply #492 on: November 20, 2005, 04:22:42 am »

Πιστεύω στο Θεό γιατί το θεωρώ αδύνατο κάποια απλά χημικά στοιχεία να συντίθενται και μέσω της εξέλιξης να δημιουργούν οργανισμούς οι οποίοι αναρωτιούνται για το αν υπάρχει Θεός.

Το ερώτημα 'πιστεύετε στον  Χριστιανισμό' είναι λίγο γενικό.

Για να πιστεύει κανείς στο Χριστιανισμό πρέπει αρχικά να πιστεύει ότι ο Χριστός είναι γιός του Θεού, ότι έκανε θαύματα και τελικά αναστήθηκε και αναλήφθηκε.
Αν πιστεύει σε αυτά τότε σίγουρα πιστεύει πως τα λόγια Του είναι θεικά και μπορούν να τον οδηγήσουν στην ένωσή του με Αυτόν.
Για να πιστεύει όμως 'και με την βούλα' στον Χριστιανισμό πρέπει να πιστεύει ότι τα λόγια Του είναι γραμμένα στην Καινή Διαθήκη χωρίς αλλοίωση, κι αυτό γιατί τυπικά ο Χριστιανισμός ορίζεται μέσα από Αυτήν.

Πέρα από αυτά, πολλές φορές αναρωτήθηκα, μήπως ο Θεός είναι άλλος, πχ ο Αλλάχ.
Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως οι θρησκείες ελάχιστα μπορούν να ορίσουν την ουσία του Θεόυ.
Αν την όριζαν σωστά, δεν θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τον ορισμό γιατί είμαστε άνθρωποι και χρησιμοποιούμε μόνο το 7% του εγκεφάλου μας.
Αν πάλι καταλαβαίναμε τον ορισμό τότε αυτός καμία σχέση δεν θα είχε με την πραγματική ουσία του Θεού.

Αυτά μας οδηγούν πάλι στο πρωτογενές ερώτημα, 'υπάρχει Θεός?'
Αν πιστεύουμε πως δεν υπάρχει η κουβέντα τελειώνει εδώ.
Αν πιστεύουμε πως υπάρχει, γεννιέται μέσα μας η τάση να φτάσουμε κοντά του.
Πώς όμως?
Εδώ αναλαμβάνουν δράση οι θρησκίες....
Τα δόγματα των θρησκειών ορίζουν το δρόμο προς την ένωση με το Θεό. (θέωση)
Παίρνω λοιπόν και διαβάζω το Κοράνι. Σε κάποια φάση μού λέει πως όσους περισσότερους χριστιανούς σκοτώσω τόσο πιο βαθιά στον παράδεισο θα πάω.   Shocked
Με τη λογική μου και πιστεύοντας πως ο Θεός είναι κάτι καλό, καταλήγω στο συμπέρασμα πως τα δόγματα του Ισλάμ με απομακρύνουν από Αυτόν.

Για μένα η θρησκεία πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο οποιοσδήποτε την ασπάζεται να μην οδηγείται σε συμπεριφορές που μπορεί να βλάψουν τον συνάνθρωπο του.

Στο Ισλάμ (ασχολούμε μόνο μ'αυτό καθώς είναι διαδεδομένο στις γειτονικές χώρες) αναφέρεται πως όλοι οι άπιστοι θα πάνε στην κόλαση.

Με την λογική πάλι λέω, δεν είναι αυτό άδικο για έναν άνθρωπο που γεννήθηκε το 1100 μ.Χ στην Ταυλάνδη και δεν του δώθηκε η ευκαιρία να ακούσει το παραμικρό από το Κοράνι?

Θα πει τώρα κάποιος, γιάτι δεν ασπάζεσαι τον Βουδισμό αφού η διδασκαλία του δεν περιέχει τέτοιου είδους ψεγάδια?

Καμμίας θρησκείας ο θεμελιωτής δεν δήλωσε πως είναι Θεός ή γιός Θεού, πλην του Χριστού.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα αψεγάδιαστα λόγια του και το γεγονός οτί παρόλο που έζησε 33 χρόνια σε μια εποχή που οι συγκοινωνίες ήταν πρωτόγονες και τα ΜΜΕ ανύπαρκτα, κατάφερε να είναι ο πιο διάσημος άνθρωπος από καταβολής κόσμου, με κάνουν να δέχομαι πως η διδασκαλία του μπορεί να με οδηγήσει πιο εύκολα στη θέωση από οποιαδήποτε άλλη.

Ξέρω πως αν γεννιώμουν σε κάποια μη χριστιανική χώρα, δεν θα γινόμουν ποτέ Χριστιανός. (το πιθανότερο να κατέληγα άθρησκος)
Αυτό όμως δεν πρόκειται να με αποτρέψει από το να πείθω τον εαυτό μου κάθε μέρα όλο και περισσότερο πως όταν χρησιμοποιήσω το 100% του εγκεφάλου μου (θέωση), θα γίνω ένα με τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
boll weevil
Νεούλης/Νεούλα
*

don't shoot social parasites

View Profile
« Reply #493 on: November 30, 2005, 19:23:00 pm »

Quote from: chabos4 on November 20, 2005, 04:22:42 am
Πιστεύω στο Θεό γιατί το θεωρώ αδύνατο κάποια απλά χημικά στοιχεία να συντίθενται και μέσω της εξέλιξης να δημιουργούν οργανισμούς οι οποίοι αναρωτιούνται για το αν υπάρχει Θεός.

"Very far from pursuing the natural order from the lower to the higher,
from the inferior to the superior, and from the relatively simple to the
more complex; instead of wisely and rationally accompanying the
progressive and real movement from the world called inorganic to the
world organic, vegetables, animal, and then distinctively human-from
chemical matter or chemical being to living matter or living being, and
from living being to thinking being-the idealists, obsessed, blinded,
and pushed on by the divine phantom which they have inherited from
theology, take precisely the opposite course. They go from the higher
to the lower, from the superior to the inferior, from the complex to the
simple. They begin with God, either as a person or as divine
substance or idea, and the first step that they take is a terrible fall
from the sublime heights of the eternal ideal into the mire of the
material world; from absolute perfection into absolute imperfection;
from thought to being, or rather, from supreme being to nothing.
When, how, and why the divine being, eternal, infinite, absolutely
perfect, probably weary of himself, decided upon this desperate salto
mortale is something which no idealist, no theologian, no
metaphysician, no poet, has ever been able to understand himself or
explain to the profane. All religions, past and present, and all the
systems of transcendental philosophy hinge on this unique and
iniquitous mystery"

Αναφερω δυο βιβλια για οσους ενδιαφερονται.
GOD AND STATE by M.Bakounin(απο εδω ειναι και το αποσπασμα)
,στο οποιο περιγραφεται το πως η θρησκεια θα μπορουσε να ειναι μια λανθασμενη εφευρεση που τελικα φορτωνει πολλα βαρη απο γεννησεως μεχρι θανατου σε καθε ανθρωπο,σε κοινωνικη και οχι μεταφυσικη βαση.
και THE HUMAN TRAGEDY by Anatole France
το οποιο ειναι μια ωραια και απλη παραβολη για την ανθρωπινη φυση.

(Θα δω αν μπορω να τα ανεβασω κιολας,παντως γενικα βρισκονται με λιγο ψαξιμο)

God made the world in six days and was arrested on the seventh.
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: Πιστεύετε??
« Reply #494 on: November 30, 2005, 20:24:15 pm »

Quote from: chabos4 on November 20, 2005, 04:22:42 am
είμαστε άνθρωποι και χρησιμοποιούμε μόνο το 7% του εγκεφάλου μας.
Ρε παιδιά, μην επαναλαμβάνετε ό,τι βλακεία έχετε διαβάσει στο Ίντερνετ Roll Eyes
Pages: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 127 Go Up Print
Jump to: