• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 13:11:47 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 13:11:47 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by tzortzis
[Today at 12:55:49]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by sassi
[Today at 12:14:48]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by MajorTom
[Today at 11:34:38]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 10:36:20]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by okan
[July 31, 2025, 20:32:45 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[July 30, 2025, 15:31:16 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[July 30, 2025, 14:19:11 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Διάλεξις
[July 29, 2025, 01:00:00 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:50:00 pm]

Αναβαθμολόγιση??
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:20:48 pm]

Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 20:59:44 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9987
Latest: Kwtininatheod
Stats
Total Posts: 1427620
Total Topics: 31739
Online Today: 136
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 24
Guests: 104
Total: 128
athena_apo
stavros0201
bit11
lapin
thomasdt
kakousios
aris123321
akmilios
AngelosAthanasiou
sotirispo2
Σουλης
sassi
Emilios
Geoth
tzortzis
Gray139
spoun
akoil
emilykazani
stefanos123
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 127344 times)
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #570 on: July 10, 2007, 21:29:52 pm »

Quote from: gepeltek on July 09, 2007, 22:13:57 pm
Quote from: Karaμazoβ on July 09, 2007, 17:31:58 pm
Πηγή??

http://www.marxismos.com/content/view/47/51/

gepeltek,ξέχασες αγόρι μου, ότι εσύ ο ίδιος  σε άλλο τόπικ και συγκεκριμένα εδώ:
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14375.0
κι έχοντας ως πηγή το : http://neoliberal.wordpress.com/2007/05/18/quiz/
χρησιμοποίησες την τακτική της (ούτε καν) μισής αλήθειας για να παραποιήσεις λεγόμενα του Che Guevara?

Δεν μπορείς να αφισβητήσεις απλά την άρθρο μου απλά και μόνο για την πηγή του για 2 λόγους:
  • Έχω παραθέσει σε προηγούμενο ποστ μου άρθρο-αυτοκριτική του νεοφιλελευθερισμού
     από την Καθημερινή που λέει τα ίδια πράγματα(περί αποτυχίας νεοφιλελεύθερου μοντέλου) και πρόεχεται 'εκ των έσω'. Παρακαλώ ξαναμελέτησέ το!
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_71903_06/01/2007_211019
  • Ακριβώς επάνω από το ποστ μου, υπάρχουν-από ουδέτερη πηγή- αποδείξεις για τις απάτες μεγαλοεπιχειρηματιών σε     εταιρίες των ΗΠΑ,της Γερμανίας,της Γαλλίας κτλ που παρέθεσε ο ΦΕΝΙΞ

Τα παραπάνω καθιστούν το άρθρο deja-vu μέσα στο τόπικ και ταυτόχρονα σε καλούν να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα

• Τι έχεις να πεις για τις απειλές,τις απολύσεις,και τη βάναυση εκμετάλλευση της υπεραξίας(απλήρωτες υπερωρίες,εξαντλητικά ωραρια,ανασφάλιστη εργασία) των εργαζόμενων από τους μεγαλοκεφαλαιούχους στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο?
  • Για την παραποίηση των λογιστικών στοιχείων εταιρειών με ελλειμματικό πραγματικά ισολογισμό ,τις μετοχές-φούσκες,την εξαπάτηση των μικροεπενδυτών(με τρανταχτό παράδειγμα στην Ελλάδαι την κομπίνα στο ΧΑΑ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ)
  • Για την εισαγωγή των ασφαλιστικών ταμείων στο ΧΑΑ, το 'τζογάρισμα' των ασφαλιστικών ταμείων και τα πρόσφατα σκάνδαλα τις κυβέρνησης Καραμανλή
  • Για την ιδιωτικοποίηση της υγείας.(Δε μιλώ για την παιδεία, το θέμα εξαντλείται σε άλλο τόπικ.Στο κάτω κάτω κάποιος που
    δεν έχει λέφτα ,δε βαριέσαι,ας μη σπουδάσει,αλλά να πεθάνει κιόλας????).Είσαι υπέρ ή κατά?

Απλά 'αποκαλύπτοντας' μια πηγή δεν ανταπαντάς φυσικά στα παραπάνω ερωτήματα που τίθενται αλλά το αποφεύγεις εντεχνιέντως.Μήπως γιατί δεν έχεις τίποτα να πεις?Ας κρίνει ο κόσμος....

« Last Edit: July 10, 2007, 22:18:08 pm by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #571 on: July 10, 2007, 21:53:32 pm »

Quote from: gepeltek on June 26, 2007, 17:03:28 pm

Κλεινω με κάποια διαγράμματα (εκτος απο Προυντόν) που δείχνουν τη στενη σχέση εξάρτησης της ελευθερης οικονομίας με την αναπτυξη, ευημερία και αποδοτικότητα..

Nα λοπόν τα διαγράμματα 'ευημερίας'που παρέθεσες λίγα ποστ παραπάνω.

supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #572 on: July 10, 2007, 22:03:52 pm »

Και να και ποιο είναι το Vancouver Fraser Institute
For liberals influenced by Hayek and Milton Friedman, the concepts of ‘freedom’ and ‘liberty’ are equated almost exclusively with the economic freedom and economic liberty of individuals through private property rights. Indeed, personal liberty is often either indistinguishable from economic liberty or, in effect, reduced to it. It is a position championed through an array of think tanks and organisations, not least via various indices of economic freedom that rank countries and are widely reported in the international media. ¨The most high-profile of these is the annual Index of Economic Freedom jointly published by The Heritage Foundation and The Wall Street Journal, but the Economic Freedom of the World index by the Cato Institute in conjunction with the Vancouver-based Fraser Institute and a further 50 organisations world-wide is also heavily cited. There is no mistaking the political priority accorded to the protection of private property rights in these indices. The Economic Freedom of the World: 2004 Annual Report...

Απόσπασμα-δυστυχώς στα αγγλικά,αλλά και πού αλλού θα μπορούσε να ναι  Grin-
από:http://faculty.smu.edu/lmanzett/Neoliberalism%20and%20Democracy%20(Rodan%202004).pdf

Είναι λοιπόν αξιόπιστα τα παραπάνω διαγράμματα αφού όπως αποδείχτηκε οι νεοφιλελεύθεροι(σύμφωνα με 3 αντιπαρατιθέμενα στη γνώμη σου ποστ replies#579,#580#581 ) και τα ινστιτούτα που τους υπηρετούν είναι 'άσσοι' στο μαγείρεμα οικονομικών στοιχείων? και σε προκαλώ να μας πείσεις για το αντίθετο... 8)

« Last Edit: July 10, 2007, 22:08:43 pm by SuperNova » Logged

supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #573 on: July 10, 2007, 22:22:51 pm »

Quote from: gepeltek on July 09, 2007, 02:11:04 am

Ωραία ας μιλήσουμε λοιπόν και για τον φεμινισμό....   Grin

*να δώ που αλλού θα οδηγήσετε την κουβέντα....

Και τέλος, ΟΧΙ δεν πρόκειται να ξοδέψω το σάλιο μου(ή να κουράσω τα δάχτυλά μου πληκτρολογώντας) για να μιλήσω μαζί σου για φεμινισμό,για γυναικεία και ανθρώπινα δικαιώματα. Σε βρίσκω παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. 
« Last Edit: July 10, 2007, 22:25:48 pm by SuperNova » Logged

Αθάνατος
Guest
« Reply #574 on: July 10, 2007, 22:58:56 pm »

Φοίνικα βλέπω ότι αλλάζεις σιγά...σιγά Grin

Quote from: Fenix on June 28, 2007, 11:25:23 am
Quote from: Μυστήριος
Καλή ώρα όταν πας σε μία "οργανωμένη " δημόσια υπηρεσία που αλλάζουν ανα τρίμηνο υπαλλήλους (συμβασιούχους) που κάθε φορά τα μαθαίνουν από την αρχή και που δεν τους νοιάζει η δουλειά τους αφού θα πληρωθούνε όπως και να έχει!)
Είναι όλα θέμα προσφοράς-ζήτησης όπως είπε και ο NetBuster και όπου κομπλάρει αυτό φταίει η ανικανότητα των ανθρώπων!
Μισανθρωπιά

Τεμπελιά...

Άμα ήταν για ένα μισθουλάκο να παίρνουν σιγά μην πονοκεφαλιάζανε!
Αυτά ένα μωρό να ρωτήσεις θα στα πει!
Δεν είναι αδικία, είναι θέμα του ποιος προσφέρει καλύτερη οργάνωση στη παραγωγή (προσφορά-ζήτηση) για βελτιστοποίηση της απόδοσης!
Μισανθρωπιά, απαξιώση του απλού εργαζομένου

Παράνοια...
Το άτομο που συμφωνεί με τον Άνταμ Σμιθ κάνει στροφή 180 μοιρών

Καλύτερα να πας να ανακαλύψεις τις αιτίες πτώσης της ΕΣΣΔ αφού και το ΚΚΕ ακόμα ψάχνεται όπως έκανε και πριν 2 χρόνια στο 17ο συνέδριο!
Επανάληψη

Καραλόλ! Συγκεκριμένη αναφορά για συγκεκριμένο συνέδριο του ΚΚΕ ο Φοίνικας το είδε και στα προηγούμενα quote (επανάληψη) που έκανε και στα οποία δεν υπάρχει καν η αναφορά στο ΚΚΕ crazy

Αφού πήραν το ρίσκο και έκαναν δάνειο και ξεκωλόθηκαν στη δουλειά τα πρώτα χρόνια και προσέφεραν αλλά και προσφέρουν στην κοινωνία!Αν δεν ήταν αυτοί χειρότερα και από την Αλβανία θα είμασταν και εσύ θα πεινούσες!
Επανάληψη (πάρε δάνειο άνοιξε επιχείρηση)

Πως ορίζεις τη λέξη "επανάληψη"? crazy
Είσαι αλλού για αλλού και απαξιώ στο συνοθύλευμα παράνοιας που έχεις κάνει και θα σταθώ σε αυτό που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον όρο "δουλειά"

Όλοι μέρα όλοι τα ξύνουν βασικά και κοιτάν τα μηχανήματα και αν χαλάσει κάτι, πάλι τα ξύνουν!

Μισανθρωπιά, απαξιώση του εργαζομένου.Εδώ αναφερόταν στους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

ΤΕΜΠΕΛΙΑ. Δεν είσαι μόνο υπέρ της αναξιοκρατίας, αλλά δείχνεις πάλι ότι σου αρέσει να πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις!
Πήγα να κάνω πρακτική στη ΔΕΗ εγώ και όταν είδα ότι δεν έκανα τίποτα εκεί...σηκώθηκα και έφυγα!
Και είδα και οι άλλοι  εκεί τι δουλειά κάνουν...
Δε επιθυμώ να ζω σαν παράσιτο εις βάρος αυτών που πραγματικλά εργάζονται!
ΑΝ είχες πάει να δουλέψεις σε συνθήκες πραγματικής ελεύθερης αγοράς και όχι σε δημόσιο ή κρατικοδίαιτη εταιρεία θα ήξερες ότι δουλειά στη ΔΕΗ ισοδυναμεί με καθησιό! Αν όλοι δούλευαν όπως δουλεύουν στη ΔΕΗ τώρα δε θα είχες να φας κεράσια και μάλιστα θα ήσουν μισός από την ασιτία!

Το θέμα με το δημόσιο και τη δουλειά που γίνεται εκεί φαίνεται και στο άρθρο που πόσταρα πολλάκις (δες εδώ) και δε σχολίασες καθόλου και δε μας είπες πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο στην αναρχική σου κοινωνία...ίσως δε μας είπες επειδή ο Προυντόν δε λέει κάτι επ΄αυτού.Ο Προυντόν που μιλάει για κατάργηση της ιδιοκτησίας αλλά θέλει τις γυναίκες υπό ιδιοκτησιακό καθεστώς crazy

Quote from: Αθάνατος on July 06, 2007, 12:39:30 pm
Quote from: Fenix on July 05, 2007, 10:15:38 am
Quote from: gepeltek on July 05, 2007, 00:07:58 am
Τέλος όσον αφορά τις επίμονες ερωτήσεις σου για το πως τελικά θα γίνει αυτό έχω να σου πω ότι σιγά σιγά γίνεται η αγουρίδα μέλι –  τις τελευταίες δεκαετίες (τεχνολογίας και παγκοσμιοποίησης βοηθούσης) πάμε από ημι-ελεύθερη παγκόσμια οικονομία σε όλο και πιο ελεύθερη’.
Με θεσμούς όπως π.χ. ο ΠΟΕ που τσιγγλάει όλο τον κόσμο να κόψει τους περιορισμούς στο παγκόσμιο εμπόριο κλπ.
Επίσης σου έχουν πει πολλοί εδώ μέσα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν να γίνεις εσύ ή ο Ολύμπιος πλούσιος για να φάνε και αυτοί, θα έχουν πεθάνει μέχρι τότε.

Πόσο κοντόφθαλμος μπορεί να είσαι για να γράφεις αυτά...
Λες ότι συμφωνείς με τον Άνταμ Σμιθ και όμως από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που λέει...
Αυτό φαινόταν από τον τρόπο που μιλάς για το καπιταλιστικό μοντέλο παρόλο που συμφωνείς με τον Άνταμ Σμιθ.

Δύο συστήματα δεν τα συγκρίνεις με το να συγκρίνεις το βιοτικό σου επίπεδο με του συνανθρώπου σου σε κάθε σύστημα ξεχωριστά, αλλά συγκρίνοντας το βιοτικό σου επίπεδο στα δύο συστήματα.

Ο καπιταλισμός δεν είναι καλύτερος επειδή είσαι ελεύθερος να γίνεις ένας "Μπιλ Γκέιτς", αλλά γιατί ο γείτονας σου, που έχει το μυαλό και την ικανότητα ενός "Μπιλ Γκέιτς", έχει όλα τα κίνητρα και όλη την ελευθερία για να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του στην οργάνωση της παραγωγής. Και στην ελεύθερη αγορά θα υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία και τελικά θα κερδίσεις εσύ χωρίς να περιμένεις από το γείτονα σου να γίνει φιλανθρωπικό ίδρυμα όπως μας προτείνεις εσύ με τον Προυντόν σου.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Φοίνικα πρόσεχε τι γράφεις! ΑΦού μας είπες ότι η τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" είναι μόνο λόγια, μετά μας είπες ότι οι τρομοκράτες της 17Ν είναι γιαλαντζί ιδεολόγοι που ζούσαν με τα λεφτά από τις ληστείες, αντί να μας πεις ότι είναι ψυχοπαθείς δολοφόνοι. Τέλος ολοκληρώνοντας τη τριλογία των τρομοκρατικών σου διαθέσεων μας είπες στο τόπικ "Πυρκαγιές"

Quote from: Fenix on July 05, 2007, 10:24:33 am
Εντάξει υπάρχει βέβαια και κάτι πολύ θετικό στην όλη υπόθεση.... σώθηκε το Καζίνο  Angry Angry Angry Angry Angry Angry

Και μετά φαίνεσαι τεμπέλης και υπέρ της αναξιοκρατίας με αυτά που γράφεις εδώ

Quote from: Fenix on July 04, 2007, 11:29:13 am
Quote from: gepeltek on June 29, 2007, 18:19:56 pm
Φυσικα και δεν αποδέχομαι αυτα που λέει ο Προυντόν, ουτε τα βρίσκω λογικά, απλά σου είπα πως ακόμα και αν τα δεχτούμε, πάλι δεν μας λέει τι θα γίνει στη συνέχεια, δεν μας εξηγεί τίποτα, δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο.. Πραγματικά θες και τα λες αυτά Φενιξ ή σου ξεφευγουν; Η λογική σου είναι σαν μικρού παιδιού.. Και η χιλιομασώμενη ατάκα σου για το βουρδουλα (που μόνο εσύ το ισχυρίστηκες, ούτε ο Αθανατος, ουτε εγώ ουτε κανενας άλλος εδω περα   Grin  ) καταντα΄πλεόν αηδια, έχεις να μας πεις κάτι καινούριο; Ή απλά ψάχνεις πατήματα;

Αυτά που λέει ο Προυντόν είναι μια ανάλυση πάνω στο γιατί δεν πρέπει να υπάρχει ατομική ιδιοκτησία. Αν δεν μπορείς να τα ανατρέψεις, αν και μας έλεγες ότι είναι τόσο εύκολο σαν να κλέβεις εκκλησία, τότε τα αποδέχεσαι σαν σωστά σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση τα γράφεις στα αρχίδια σου γιατί αν αρχίσεις να τα καλοσκέφτεσαι μπορεί και να αλλάξεις κάποια από τα πιστεύω σου πράγμα μη αποδεκτό αφού γνωρίζεις την απόλυτη αλήθεια. Κατάργηση ιδιοκτησίας μέσων παραγωγής και μέσων εξασφάλισης ζωής σημαίνει κατάργηση ιδιοκτησίας μέσων παραγωγής και μέσων εξασφάλισης ζωής τί εξήγηση χρειάζεσαι επ’αυτού; Όταν λέει ο Ολύμπιος ότι ο εργάτης δουλεύει μόνο παρουσία επιστάτη τί εννοεί; Ο επιστάτης για να φοβίζει και να εξαναγκάζει σε σκληρότερη εργασία το ρεμάλι τον εργαζόμενο με κάτι δεν τον απειλεί; Με τί; Με απόλυση, με μείωση μισθού με κάτι.Αυτό δεν είναι ένας μεταφορικός «βούρδουλας» ο οποίος μάλιστα κάνει και μεγαλύτερη ζημιά αφού απειλεί με εξαθλίωση τον άλλο; Νόμιζα ότι εσύ και ο Ολύμπιος καταλαβαίνατε τουλάχιστον αυτά τα απλά πράγματα και δεν έπρεπε να τα γράφω, μάλλον έκανα λάθος.

Δηλαδή αν ένας δε δουλεύει και είναι ανάξιος για μία θέση δεν πρέπει να απολυθεί και δεν πρέπει να ελέγχεται καν στη δουλειά του! Το αντίθετο θα ήταν "βούρδουλας"! Grin
Με λίγα λόγια  "Ζήτω η αναξιοκρατία"

Και για να φέρουμε στο φοιτητικό κόσμο το αντίστοιχο παράδειγμα. Δεν πρέπει να κόβεται κάποιος σε κάποιο μάθημα άμα δε γράψει καλά, γιατί αν κοπεί θα ήταν "βούρδουλας". Οι καθηγητές βασικά σήμερα κρατάνε βούρδουλα και λένε στο φοιτητή "Άμα δε διαβάσεις θα σε κόψω! Διάβασε...χρατς" Grin

Φοίνικα μας έχεις κουφάνει τόσο πολύ με αυτά που γράφεις που δε θέλουμε να σε απαντάμε πλέον, επειδή βλέπουμε ότι δεν έχει νόημα...μιας και δε λες να καταλάβεις...

Και επειδή πολύ αναφορά γίνεται στον Ολύμπιο για να δούμε τι μας λες

Quote from: Fenix on September 15, 2006, 22:25:56 pm
Δεν γνωρίζω την αγορά όσο την γνωρίζει ο Ολύμπιος αυτό είναι σίγουρο
« Last Edit: July 10, 2007, 23:15:37 pm by Αθάνατος » Logged
Αθάνατος
Guest
« Reply #575 on: July 10, 2007, 23:13:41 pm »

Quote from: pandora on July 06, 2007, 15:46:09 pm
Θέλω να μου πείς πώς "η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση" βοήθησε στην απελευθέρωση της αγοράς, γιατί εγώ προσωπικά, σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, βλέπω μεγαλύτερη εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αν δεν μου το εξηγήσεις θα εξακολουθώ να το θεωρώ άτοπο, αν όχι μπούρδα.

crazy
Μα αυτό κάνει η ελεύθερη αγορά! Εξαφανίζει τις παρασιτικές δουλειές που δεν προσφέρουν στην κοινωνία και απλά περιμένουν από τη μεταπώληση τα όποια κέρδη έχουν. Εγώ σαν καταναλωτής και σαν παραγωγός έχω κέρδος, γιατί παίρνω φτηνότερα και προωθώ το προϊόν μου ευκολότερα αφού μειώνονται οι μεσάζοντες.
Ή μηπως θα μας πεις ότι πρέπει να γίνουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα και να ταΐζουμε τα μαγαζιά που κάνουν απλώς μεταπώληση? Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη  χαζοδουλειές...
ΑΠό την άλλη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν με υπερβολικό κόστος εννοείται ότι θα κλείσουν και πάλι θα έχω κέρδος σαν καταναλωτής. Απλά θα πρέπει να στραφούν σε άλλο είδος παραγωγής

Θα μας πείτε επιτέλους γιατί είναι τόσο όμορφο το καπιταλιστικό σύστημα για τον εργαζόμενο? Κα αν δεν είναι, μπορούμε να διοργανώσουμε ημερίδα με θέμα "γίνε και σύ καπιταλιστής επιχειρηματίας, μπορείς", όπου θα συμβουλεύουμε όλους τους εργαζόμενους πώς να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση παίρνοντας δάνεια  Grin και να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγάλους και πανέξυπνους καπιταλιστές, επειδή τώρα είναι βλάκες σύμφωνα με τον Ολύμπιο, και κατα τ'άλλα να συνεχίσουν να κοιμούνται στον καναπέ τους αποχαυνωμένοι στα μικροαστικά όνειρά τους παρέα με την εκπομπή της Λαμπίρη, όπως λέει και ο Φοίνικας. Συγχαρητήρια για την κοινωνία που ονειρεύεστε....

Εμείς δεν επιθυμούμε να επιβάλουμε την κοινωνία που θέλουμε με το ζόρι! ΑΝ οι άνθρωποι επιθυμούν "να κοιμούνται στον καναπέ τους αποχαυνωμένοι στα μικροαστικά όνειρά τους παρέα με την εκπομπή της Λαμπίρη" έχουν όλη την ελευθερία να το κάνουν.

Όπως είπε και ο Milton Friedman "Underlying most arguments against the free market is a lack of belief in freedom itself."

Εδώ μας δείχνεις και εσύ έναν από τους λόγους για τους οποίους ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπήρξε και υπάρχει  υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα
« Last Edit: July 10, 2007, 23:32:40 pm by Αθάνατος » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #576 on: July 11, 2007, 02:15:18 am »

Quote from: Αθάνατος on July 10, 2007, 23:13:41 pm
Θέλω να μου πείς πώς "η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση" βοήθησε στην απελευθέρωση της αγοράς, γιατί εγώ προσωπικά, σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, βλέπω μεγαλύτερη εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αν δεν μου το εξηγήσεις θα εξακολουθώ να το θεωρώ άτοπο, αν όχι μπούρδα.

crazy
Μα αυτό κάνει η ελεύθερη αγορά! Εξαφανίζει τις παρασιτικές δουλειές που δεν προσφέρουν στην κοινωνία και απλά περιμένουν από τη μεταπώληση τα όποια κέρδη έχουν. Εγώ σαν καταναλωτής και σαν παραγωγός έχω κέρδος, γιατί παίρνω φτηνότερα και προωθώ το προϊόν μου ευκολότερα αφού μειώνονται οι μεσάζοντες.
Ή μηπως θα μας πεις ότι πρέπει να γίνουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα και να ταΐζουμε τα μαγαζιά που κάνουν απλώς μεταπώληση? Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη  χαζοδουλειές...
ΑΠό την άλλη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν με υπερβολικό κόστος εννοείται ότι θα κλείσουν και πάλι θα έχω κέρδος σαν καταναλωτής. Απλά θα πρέπει να στραφούν σε άλλο είδος παραγωγής

Σου έχουμε απαντήσει ένα εκατομμύριο φορές ρε αγόρι μου. Φασίστας και υπέρμαχος του ολοκληρωτισμού είναι όποιος δέχεται να πεινάσουν 10000000 άνθρωποι για να τρώει ο ένας ή οι δύο, και επιπλέον τους θεωρεί και χαζούς επειδή δεν έγιναν Ωνάσηδες ή Bill Gates. Εσύ ειδικά που τα λές αυτά αν μέχρι τα 40 σου δεν έχεις γίνει τουλάχιστον Βαρδινογιάννης επειδή είσαι τόσο έξυπνος, θα έρθω και θα σε φτύσω κατάμουτρα και θα σου επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς που κάνεις για τους συνανθρώπους σου. Και αυτό στο υπόσχομαι.

Α, και βασικά μαθήματα οικονομίας. Ένα οικονομικό σύστημα έχει ανάγκη και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσει. Σας τα λέει και ο πατερούλης Κώστας Καραμανλής, που σπούδασε και σε famous ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, είναι δηλαδή πλήρως  καταρτισμένος σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα. Μα γιατί δεν τον ακούτε???Εγώ θυμάμαι προεκλογικά που υποσχόταν ότι θα στηρίξει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και όχι ότι θα τον εξαφανίσει  Grin (ασχέτως τί έκανε τελικά).

Σε προκαλώ να μου παραθέσεις τα οικονομικά βιβλία που έχεις διαβάσει για να διατυπώνεις αυτές τις σούπερ ουάου θεωρίες.

Αν είναι εντελώς δικές σου, ένα έχω να πώ μόνο :  tomato tomato tomato Grin Grin Grin

(βρές μου ΠΟΙΟ οικονομικό βιβλίο ή σύγγραμμα, ή δημοσίευση στηρίζει ανοιχτά και απροκάλυπτα ότι δεν χρειάζονται στην οικονομία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Θα μας πείτε επιτέλους γιατί είναι τόσο όμορφο το καπιταλιστικό σύστημα για τον εργαζόμενο? Κα αν δεν είναι, μπορούμε να διοργανώσουμε ημερίδα με θέμα "γίνε και σύ καπιταλιστής επιχειρηματίας, μπορείς", όπου θα συμβουλεύουμε όλους τους εργαζόμενους πώς να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση παίρνοντας δάνεια  Grin και να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγάλους και πανέξυπνους καπιταλιστές, επειδή τώρα είναι βλάκες σύμφωνα με τον Ολύμπιο, και κατα τ'άλλα να συνεχίσουν να κοιμούνται στον καναπέ τους αποχαυνωμένοι στα μικροαστικά όνειρά τους παρέα με την εκπομπή της Λαμπίρη, όπως λέει και ο Φοίνικας. Συγχαρητήρια για την κοινωνία που ονειρεύεστε....

Εμείς δεν επιθυμούμε να επιβάλουμε την κοινωνία που θέλουμε με το ζόρι! ΑΝ οι άνθρωποι επιθυμούν "να κοιμούνται στον καναπέ τους αποχαυνωμένοι στα μικροαστικά όνειρά τους παρέα με την εκπομπή της Λαμπίρη" έχουν όλη την ελευθερία να το κάνουν.

Όπως είπε και ο Milton Friedman "Underlying most arguments against the free market is a lack of belief in freedom itself."

Εδώ μας δείχνεις και εσύ έναν από τους λόγους για τους οποίους ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπήρξε και υπάρχει  υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα

Ρε αγόρι μου... σου έχω ξαναπαντήσει και σε αυτό.... Idiot Idiot Idiot Idiot
ΕΛΕΟΣ - ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!
Δεν τους το απαγορεύει κανείς, ο σοσιαλισμός τους προτείνει έναν άλλο δρόμο εκτός από αυτόν που φέρνει η υποκουλτούρα, ο καταναλωτισμός και η αστική κοινωνία.
« Last Edit: July 11, 2007, 14:31:52 pm by pandora » Logged
Αθάνατος
Guest
« Reply #577 on: July 11, 2007, 14:22:11 pm »

Quote from: pandora on July 11, 2007, 02:15:18 am

crazy

Σου έχουμε απαντήσει ένα εκατομμύριο φορές ρε αγόρι μου. Φασίστας και υπέρμαχος του ολκληρωτισμού είναι όποιος δέχεται να πεινάσουν 10000000 άνθρωποι για να τρώει ο ένας ή οι δύο, και επιπλέον τους θεωρεί και χαζούς επειδή δεν έγιναν Ωνάσηδες ή Bill Gates. Εσύ ειδικά που τα λές αυτά αν μέχρι τα 40 σου δεν έχεις γίνει τουλάχιστον Βαρδινογιάννης επειδή είσαι τόσο έξυπνος, θα έρθω και θα σε φτύσω κατάμουτρα και θα σου επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς που κάνεις για τους συνανθρώπους σου. Και αυτό στο υπόσχομαι.

Α, και βασικά μαθήματα οικονομίας. Ένα οικονομικό σύστημα έχει ανάγκη και από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσει. Σας τα λέει και ο πατερούλης Κώστας Καραμανλής, που σπούδασε και σε famous ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, είναι δηλαδή πλήρως  καταρτισμένος σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα. Μα γιατί δεν τον ακούτε???Εγώ θυμάμαι προεκλογικά που υποσχόταν ότι θα στηρίξει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και όχι ότι θα τον εξαφανίσει  Grin (ασχέτως τί έκανε τελικά).

Σε προκαλώ να μου παραθέσεις τα οικονομικά βιβλία που έχεις διαβάσει για να διατυπώνεις αυτές τις σούπερ ουάου θεωρίες.

Αν είναι εντελώς δικές σου, ένα έχω να πώ μόνο :  tomato tomato tomato Grin Grin Grin

(βρές μου ΠΟΙΟ οικονομικό βιβλίο ή σύγγραμμα, ή δημοσίευση στηρίζει ανοιχτά και απροκάλυπτα ότι δεν χρειάζονται στην οικονομία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Idiot
Κοπέλα μου...μιλάω ξεκάθαρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση και αυτές που έχουν υψηλό κόστος παραγωγής σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις. ...Δηλαδή αναφέρομαι σε αυτές που έχουν πρόβλημα και κλείνουν! Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προσφέρουν στην κοινωνία, υπο καθεστώς ελεύθερης αγοράς ανθούν. Μήπως έχεις πρόβλημα και με αυτό?

Quote from: pandora on July 11, 2007, 02:15:18 am

Ρε αγόρι μου... σου έχω ξαναπαντήσει και σε αυτό.... Idiot Idiot Idiot Idiot
ΕΛΕΟΣ - ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!
Δεν τους το απαγορεύει κανείς, ο σοσιαλισμός τους προτείνει έναν άλλο δρόμο εκτός από αυτόν που φέρνει η υποκουλτούρα, ο καταναλωτισμός και η αστική κοινωνία.

ΈΛΕΟΣ.Και τώρα ελεύθεροι είναι να επιλέξουν ότι θέλουν
Κανείς δεν επέβαλλε στους ανθρώπους τίποτε!
Είναι καθαρά επιλογές τους. Το ότι εσύ δε θα έκανες τις ίδιες επιλογές δε σημαίνει ότι ευθύνεται "η υποκουλτούρα, ο καταναλωτισμός και η αστική κοινωνία" για τις επιλογές των συνανθρώπων σου.
Επιτέλους ωρίμασε και δέξου το συνάνθρωπο σου όπως είναι χωρίς να θες να του επιβάλλεις ντε και καλά αυτό που εσύ επιθυμείς.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #578 on: July 11, 2007, 14:31:02 pm »

Δηλαδή αναφέρομαι σε αυτές που έχουν πρόβλημα και κλείνουν! Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προσφέρουν στην κοινωνία, υπο καθεστώς ελεύθερης αγοράς ανθούν. Μήπως έχεις πρόβλημα και με αυτό?

Αυτό σου είπα??? Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot

Οι μεσάζοντες είναι χαρακτηριστικό που προέκυψε απευθείας από το καπιταλιστικό σύστημα οικονομίας. Και διογκώνεται μέχρι τις μέρες μας. Εγώ πάντως βλέπω να εξαφανίζονται οι μικροέμποροι και όχι οι μεσάζοντες στην Ελλάδα σήμερα. Οι μεσάζοντες ζούν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν.
Απλά η μεταπώληση θα γίνεται από τους μεσάζοντες κατευθείαν στα πολυκαταστήματα όταν θα εξαφανιστούν αυτές που χαρακτηρίζεις "χαζοδουλειές".

Όταν σου λέω "εγώ προσωπικά, σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, βλέπω μεγαλύτερη εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις" και εσύ μου λές "Μα αυτό κάνει η ελεύθερη αγορά!" περιμένεις να συμφωνήσω μαζί σου??

Quote from: Αθάνατος on July 11, 2007, 14:23:53 pm

ΈΛΕΟΣ.Και τώρα ελεύθεροι είναι να επιλέξουν ό,τι θέλουν
Είναι καθαρά επιλογές τους. Το ότι εσύ δε θα έκανες τις ίδιες επιλογές δε σημαίνει ότι ευθύνεται "η υποκουλτούρα, ο καταναλωτισμός και η αστική κοινωνία" για τις επιλογές των συνανθρώπων σου.
Επιτέλους ωρίμασε και δέξου το συνάνθρωπο σου όπως είναι χωρίς να θες να του επιβάλλεις ντε και καλά αυτό που εσύ επιθυμείς.

Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot

τα πρότυπα που προβάλλονται σήμερα από την τηλεόραση και γενικά τα ΜΜΕ είναι ο πάτος του κουβά, είναι η ανθυποκουλτούρα. Όταν βλέπεις μόνο αυτά όλη μέρα, δεν είσαι ελεύθερος να επιλέξεις κάτι άλλο, γιατί σου ποτίζουν το μυαλό μ'αυτές τις @#$%^.
« Last Edit: July 11, 2007, 14:38:20 pm by pandora » Logged
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #579 on: July 11, 2007, 14:57:13 pm »

fotia kai mpourmperi...

ixic_

βαθειά...
Αθάνατος
Guest
« Reply #580 on: July 11, 2007, 14:59:43 pm »

Quote from: pandora on July 11, 2007, 14:31:02 pm
Quote from: Αθάνατος on July 11, 2007, 14:23:53 pm

ΈΛΕΟΣ.Και τώρα ελεύθεροι είναι να επιλέξουν ό,τι θέλουν

Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot

τα πρότυπα που προβάλλονται σήμερα από την τηλεόραση και γενικά τα ΜΜΕ είναι ο πάτος του κουβά, είναι η ανθυποκουλτούρα. Όταν βλέπεις μόνο αυτά όλη μέρα, δεν είσαι ελεύθερος να επιλέξεις κάτι άλλο, γιατί σου ποτίζουν το μυαλό μ'αυτές τις @#$%^.

Αυτά που προβάλλονται από τα κανάλια είναι αυτά που θέλει ο κόσμος.
Όσα κανάλια έχουν διαφορετικό πρόγραμμα προσπαθώντας να κρατήσουν ένα επίπεδο "σοβαρότητας" δεν έχουν την ίδια τηλεθέαση με τα άλλα κανάλια και μάλιστα έχουν πολύ μικρότερη τηλεθέαση.
Τα κανάλια είναι ελεύθερα να προβάλλουν ό,τι θέλουν και προβάλλουν ό,τι θέλει ο κόσμος. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με χρεωκοπία.
Τέλος δεν υποχρεώνει κανείς τους ανθρώπους να δουν συγκεκριμένο κανάλι ή και να δουν τηλεόραση!
Επιλογή τους είναι.
Αποδέξου το.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #581 on: July 11, 2007, 15:22:36 pm »

Το μεσημέρι που γυρίζει ο κόσμος κουρασμένος από τη δουλειά η τηλεόραση δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ να δεις, πέρα από... τον πάτο του κουβά. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τις εκπομπές που "προσπαθούν να διατηρήσουν ένα επίπεδο" συνήθως τις βάζουν τόσο αργά, που αν πρέπει να ξυπνήσεις πρωί δε μπορείς να κάτσεις να τις δεις. Πολύ ελεύθερη επιλογή, τι να πω Roll Eyes

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #582 on: July 11, 2007, 15:30:44 pm »

Quote from: Αθάνατος on July 11, 2007, 14:59:43 pm

Αυτά που προβάλλονται από τα κανάλια είναι αυτά που θέλει ο κόσμος.

Είναι αυτά που ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ.

Όπως το ότι ο τάδε πλούσιος έχει προβλήματα για να νιώθει ο ίδιος καλύτερα αν και φτωχός, το ότι η τάδε τραγουδίστρια έκανε πλαστική  για να νιώθει η κατακαημένη μικρομεσαία νοικοκυρά πιό όμορφη, το ότι ο τάδε ποδοσφαιριστής έχασε τόσα εκατομμύρια στο καζίνο ή στο χρηματιστήρια, για να πεί ο καημένος ο υπαλληλίσκος "αχ, καλύτερα που δεν έχω λεφτά γιατί θα χα βάσανα" κτλ κτλ κτλ.

Μάθε και λίγη ψυχολογία.

Και ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ.
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #583 on: July 11, 2007, 16:54:56 pm »

goustaro tsampoukades...

ixic_

βαθειά...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #584 on: July 11, 2007, 16:56:56 pm »

χριστοφορε :  Tongue

Grin
Pages: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 56 Go Up Print
Jump to: