• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:28:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:28:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426693
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 133
Total: 201
kpapama
gstom
soti
Antreas17
ValKar
kchristoua
evangeliaap
kkotsopo
VagT
kraxtopoulos
Νικη
PetrosCc
noimaginationforthis
Sotiris_atha
ggalamat
tzortzis
Tasaras
panapasc05
evitzv
summersunshine
mariachatz
ThanosKoutsoump
pliroforikarios
Nikolas Tsamitros
anna.ts
xarabalios
maik
Theislander
mhtsakos02
theodoridoueu
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
alex_g
swthrhs
George_RT
Nekt
nikol michalou
Conriz
ellimoschou
kstavroulis
unreasonable
Billyskotsikas
marilita
ariadnipm
HlektrikhPatata
Yamal
pkoko
andripappa
georkala
kimxnas
Νικηφόρος Πατσιούρας
Saint_GR
xarisagraf
sotirispo2
Nikos.Ts
florianm
TitiTs
asemas
Stathisxd
dimitire
Christop
xanthosp
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123205 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #90 on: May 28, 2007, 13:52:04 pm »

Gepeltek, καταλαβαίνω τους λόγους που σε οδήγησαν στο να ποστάρεις εδώ αυτήν την κριτική. Προφανώς θέλεις να την πεις σε κάποια άτομα που στηρίζουν τυφλά αυτά τα καθεστώτα. Όμως μέσα... στο συναισθηματισμό σου; στην τσαντίλα σου; αφενός βγάζεις λάθος συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του ανθρώπου (αφού δεν κάθισες να κάνεις καμιά σοβαρή ανάλυση γιατί δεν εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός) και αφετέρου έκανες κάκιστη επιλογή ιστορικών πηγών - αντικομμουνιστικές, αντιεπιστημονικές, εύπεπτες, συγκεράζουν διαφορετικά πράγματα και βγάζουν επιφανειακά συμπεράσματα. Αυτό που κάνεις εσύ δηλαδή.

Καταρχάς ανάμεσα στα θύματα βάζει και όσους πέθαναν από την πείνα. Για το λιμό όμως κατά πόσο φταίει το καθεστώς; Φταίει ότι η βιομηχανία της Ρωσίας ήταν κατεστραμμένη, με αποτέλεσμα οι εργάτες να μη μπορούν να δώσουν αντάλλαγμα στους αγρότες για φαγητό, οπότε έγινε επίταξη και οι αγρότες μείωσαν την παραγωγή.

Για τα θύματα των εμφύλιων συρράξεων... από ό,τι έχω διαβάσει, η ίδια η εργατική επανάσταση (που αναφέρεται παραπλανητικά στις πηγές σου ως "πραξικόπημα των Μπολσεβίκων") ήταν σχεδόν αναίμακτη. Από τη στιγμή όμως που η αστική τάξη έστειλε στρατό να την καταστείλει (αντεπανάσταση) άρχισαν να μετρούν χιλιάδες θύματα. Επίσης, από ό,τι έχω διαβάσει (ο καθένας με τις πηγές του Wink) οι θηριωδίες του αστικού στρατού ήταν ασύγκριτα πιο βάρβαρες από ό,τι έκαναν οι εργάτες σαν αντίδραση σ'αυτές.

Σχετικά με τους κουλάκους (ο κουλάκος είναι, όχι το κουλάκ Tongue): Οι κουλάκοι δεν ήταν ανεξάρτητοι μικροϊδιοκτήτες γης, όπως αναφέρεται παραπλανητικά σε ένα από τα πρώτα ποστ σου. Ήταν το αντίστοιχο του τσιφλικά. Είχαν δουλοπάροικους να δουλεύουν στα χωράφια τους, οι οποίοι καταπιέζονταν αφόρητα. Δεν πρέπει λοιπόν να συγχέεται ο εκτοπισμός του '30-'32 (ο οποίος όντως πήρε μπάλα και τους μικροϊδιοκτήτες) με την απόφαση του Λένιν το '18 να κρεμάσει τους αιμοσταγείς καταπιεστές κουλάκους, την οποία θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη.

Κάπου λες ότι ο λιμός στην Ουκρανία ήταν προσχεδιασμένος. Δε στηρίζεις όμως την κατηγορία σου.

Quote from: gepeltek on May 27, 2007, 14:52:19 pm
Από τα θύματα των πολιτικών διώξεων, με ιδιαίτερη μανία καταδιώχθηκαν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του αριστερού χώρου. Μόνο το 1925[...]
Η επιθετική, αδιάλλακτη και βίαιη ιδεολογία του Λένιν και των Μπολσεβίκων
Να μία ύπουλη παραχάραξη μέσω της διατύπωσης: Το 1925 ο Λένιν ήταν νεκρός. Και όμως, στη δεύτερη παράγραφο ουσιαστικά τον θεωρεί συνυπεύθυνο για όσα περιγράφονται στην πρώτη.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #91 on: May 28, 2007, 13:55:45 pm »

Quote from: Juan on May 28, 2007, 00:33:55 am
gepeltek... μία ερώτηση μόνο. Στην κριτική που κάνεις, βρήκες τίποτα θετικό?? Αν δε βρήκες, σου λέω τώρα, πριν τη διαβάσω καν, ότι είναι μεροληπτική (καλά αυτό εννοείται), προκατειλημμένη και αναξιόπιστη. Οπότε δε τη διαβάζω.

Αν βρήκες, πες το μου, και θα τη διαβάσω.

Γιατί δεν είναι δυνατόν, επί τόσα χρόνια, να ζούσαν τόσοι άνθρωποι ανα τον κόσμο με ένα τόσο εγκληματικό σύστημα... και να μην είχαν επαναστατήσει να το ρίξουν. Κάτι καλό θα είχε.
Χωρίς να παίρνω το μέρος του gepeltek... εχμ... μα, έγιναν εξεγέρσεις (απλά καταπνίγηκαν).

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #92 on: May 28, 2007, 15:35:08 pm »

Όταν κάνουμε κριτική με σκοπό να υποστηρίξουμε μια άποψη, αναφέρουμε τα αρνητικά. Αυτή την έννοια έχει η κριτική. Προφανώς υπήρχαν και θετικά στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ίσως και ο gepeltek να είναι όντως προκατειλλημένος.

Δεν είναι όμως αυτή η ουσία του θέματος. Η ουσία είναι αν αμφισβητείτε τα στοιχεία που παραθέτει. Αν όχι, είναι δυνατόν να θεωρείτε καλό αυτό το πολίτευμα; Και ας είναι κατά τα άλλα το καλύτερο. Στη χώρα μας πρόσφατα πιάσανε τον χημικό μηχανικό και ξεσηκωθήκατε όλοι (και καλά κάνατε). Διαμαρτύρεστε για την αστυνομική αυθαιρεσία (και καλά κάνετε). Διαμαρτύρεστε για άλλα χίλια δυο πράγματα..

Κάντε σας παρακαλώ μια αντιπαραβολή: Σε ένα τυπικό κομμουνιστικό καθεστώς, πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα από αυτά που καταδικάζετε εδώ; (Λέξη κλειδί: KGB Wink ) Είναι λίγο υποκριτικό, δε νομίζετε;
Θυμίζω ότι το τόπικ λέγεται "κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό", οπότε απαντήσεις για το θεωρητικό του κομμάτι είναι off-topic.

Εγώ ειλικρινά δε βλέπω καμιά λογική σε όλα αυτά. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία που έχουμε σε μια χώρα σαν τη σημερινή Ελλάδα επιτρέπει σε μερικούς να μιλούν ακόμα και για επαναστάσεις και ανατροπές του πολιτεύματος και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι συνομιλητές. Και φυσικά δίνει σε όλους εμάς την πολυτέλεια να αμπελοφιλοσοφούμε περί αυτών.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #93 on: May 28, 2007, 16:05:14 pm »

Quote from: Turambar on May 28, 2007, 12:50:06 pm
Πάνω στο θέμα, να συμφωνήσω εμμέσως πλην σαφώς στο πνεύμα του τόπικ. Κάθε κρατική οντότητα, οποιαδήποτε μορφής, ενισχύει την βία γιατί απλούστατα η έννοια του κράτους δεν είναι ανθρωποκεντρική. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για κράτη, και τα κράτη για να αυτοσυντηρηθούν θα ασκήσουν βία σε όποιους πάνε κόντρα στην φύση τους και την ύπαρξη τους. Αλλιώς δεν θα ήταν κράτη.

Όσο υπάρχει κράτος και συγκεντρωτισμός εξουσιών, η βία (πολιτική και κοινωνική) είναι δεδομένη.

Quote from: Larry_Flynt on May 28, 2007, 05:41:44 am
Αν κάθε άνθρωπος απολάμβανε τα αγαθά που του αναλογούν σε σχέση με αυτά που παρήγαγε όποιο και να ήταν το πολιτικό σύστημα θα ήταν τέλειο.

Από τι στιγμή που υπάρχουν (τεράστιο ποσοστό) άνθρωποι που δέχονται να απολαμβάνουν αγαθά περισσότερα από αυτά που αξίζουν και υπάρχει ο τρόπος να το κάνουν αρχίζει το πρόβλημα. Ποιος δε θέλει την καλοπέραση του; Πάλι όποιο και να είναι το σύστημα το πρόβλημα θα υπάρχει.

Άρα ρόλος του συστήματος είναι να ορίζει όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα τις αναλογίες αξίας των αγαθών και να περιορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη να τηρούν τις αναλογίες αυτές. Όσο πιο περιοριστικό και αυστηρό, τόσο καλύτερο.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι δεν είναι τίμιοι.

Ο λόγος και οι απόψεις σου, μου φαίνονται μηδενιστικές. Όχι εκ προοιμίου κακό, αλλά σίγουρα τρομακτικό. Ο άνθρωπος είναι άθλιος, οπότε τα συστήματα μας θα είναι άθλια, θα κάνουμε πολέμους κλπ κλπ.

Ίσως έχεις δίκιο. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε ως άνθρωποι.

Μέχρι τότε όμως, για να έχουμε όσο πιο δίκαιο κόσμο, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα της μοιρασιάς των καταναλώσιμων αγαθών. Την κοινοκτημοσύνη στα χρήσιμα προϊόντα, στην ιδιοκτησία της κοινότητας των μέσων παραγωγής, και της συνεργασίας των κοινοτήτων στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Η αδικία γεννιέται μέσα από την ιδιοκτησία και την κληρονομικότητα, τα οποία ενισχύουν την συσσώρευση παράλογα πολλού πλούτου, ο οποίος δίνει όχι μόνο μεγαλύτερη άνεση ζωής σε σχέση με τους άλλους, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να κερδίσεις ακόμα περισσότερα με ακόμα πιο εύκολο τρόπο.

Τέλος υπάρχει και λύση στο πρόβλημα του διεφθαρμένου ανθρώπου, που έχοντας την εξουσία στα χέρια του, θα την εκμεταλλευτεί προς όφελος του, όπως τα γουρούνια στη φάρμα των ζώων.

Απλά δε θα έχει κανένας εξουσία.

Τα κράτη πρέπει να πεθάνουν.

Δεν είναι μηδενιστική. Εϊναι αποτύπωση της πραγματικότητας. Θεωρώ αφέλεια μου να μην σκέφτομαι έτσι επειδή δε θέλω να το πιστέψω. Νομίζω πως όλοι δε σκέφτονται έτσι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Δε θέλουν να πιστέψουν πως είναι έτσι τα πράγματα.
Είναι μάταιο να αναμένουμε έναν τέλειο κόσμο με κανόνες. Αν ήταν τέλεια δημιουργήματα οι άνθρωποι δε θα χρειαζόταν κανένας κανόνας για να είναι τέλειος ο κόσμος.
Να σταματήσει η κληρονομικότητα. Όλοι να ξεκινάν από μια ίδια βάση. Μάλιστα, αυτό είναι δίκαιο.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #94 on: May 28, 2007, 16:13:41 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on May 28, 2007, 13:52:04 pm
Gepeltek, καταλαβαίνω τους λόγους που σε οδήγησαν στο να ποστάρεις εδώ αυτήν την κριτική. Προφανώς θέλεις να την πεις σε κάποια άτομα που στηρίζουν τυφλά αυτά τα καθεστώτα. Όμως μέσα... στο συναισθηματισμό σου; στην τσαντίλα σου; αφενός βγάζεις λάθος συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του ανθρώπου (αφού δεν κάθισες να κάνεις καμιά σοβαρή ανάλυση γιατί δεν εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός) και αφετέρου έκανες κάκιστη επιλογή ιστορικών πηγών - αντικομμουνιστικές, αντιεπιστημονικές, εύπεπτες, συγκεράζουν διαφορετικά πράγματα και βγάζουν επιφανειακά συμπεράσματα. Αυτό που κάνεις εσύ δηλαδή.
Nessa κατάλαβες πολύ σωστά τους λόγους αυτής της κριτικής, και ναι είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος (τσατισμενος όχι δεν θα το έλεγα)..
Αλλά μην μου λες ότι δεν έχω εξηγήσει το σκεπτικό μου γιατί απέτυχε ο εφαρμοσμένος σοσιαλισμός (στην εισαγωγή της κριτικής μου αναφέρω συνοπτικά κάποιες από τις θέσεις μου)..
Έχω εξηγήσει πολλάκις την άποψη μου, και έχω γιουχαριστει επίσης πολύ γι'αυτές μου τις θέσεις..
Τί να κάνουμε δεν συμφωνούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι επιφανειακά συμπεράσματα..
Είναι η δική μου άποψη και δεν αναγκάζω κανέναν να την ενστερνιστεί..

Καταρχάς ανάμεσα στα θύματα βάζει και όσους πέθαναν από την πείνα. Για το λιμό όμως κατά πόσο φταίει το καθεστώς; Φταίει ότι η βιομηχανία της Ρωσίας ήταν κατεστραμμένη, με αποτέλεσμα οι εργάτες να μη μπορούν να δώσουν αντάλλαγμα στους αγρότες για φαγητό, οπότε έγινε επίταξη και οι αγρότες μείωσαν την παραγωγή.

Την ίδια στιγμή η κομμουνιστική ηγεσία καθώς και ο πατερούλης Στάλιν δεν νομίζω να πείνασε και πολυ..

Σχετικά με τους κουλάκους (ο κουλάκος είναι, όχι το κουλάκ Tongue): Οι κουλάκοι δεν ήταν ανεξάρτητοι μικροϊδιοκτήτες γης, όπως αναφέρεται παραπλανητικά σε ένα από τα πρώτα ποστ σου. Ήταν το αντίστοιχο του τσιφλικά. Είχαν δουλοπάροικους να δουλεύουν στα χωράφια τους, οι οποίοι καταπιέζονταν αφόρητα. Δεν πρέπει λοιπόν να συγχέεται ο εκτοπισμός του '30-'32 (ο οποίος όντως πήρε μπάλα και τους μικροϊδιοκτήτες) με την απόφαση του Λένιν το '18 να κρεμάσει τους αιμοσταγείς καταπιεστές κουλάκους, την οποία θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη.
Σε αυτό που λες επέτρεψε μου να διαφωνήσω.. Και δεν δικαιολογείται κατα τη γνώμη μου αυτή η πράξη του Λένιν..

Κάπου λες ότι ο λιμός στην Ουκρανία ήταν προσχεδιασμένος. Δε στηρίζεις όμως την κατηγορία σου.

To 2006 ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου με σκοπό την αναγνώριση της «μεγάλης πείνας του 1932-33» (γνωστής και ως Χολόντομορ) ως γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από το τότε σοβιετικό καθεστώς..

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι η πείνα της περιόδου 1932-1933 στην Ουκρανία ήταν μια γενοκτονία του ουκρανικού έθνους, προτείνοντας μάλιστα και  πρόστιμα ύψους 34-50 δολαρίων για οποιονδήποτε προβαίνει στη «δημόσια άρνηση» του δράματος αυτού.

Επίσης το σχέδιο αυτό προέβλεπε και  τη χρηματοδότηση μελετών για την τραγωδία, ώστε να καταστεί σαφές ότι η εκστρατεία αναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης, που ξεκίνησαν οι σοβιετικές αρχές το 1932, ήταν προσχεδιασμένη, ώστε να συντριβεί η τάση ανεξαρτησίας που είχε εκδηλωθεί τότε στην Ουκρανία..
 Γεγονός στο οποίο συμφωνούν και πολλοί αναλυτές..

Τέλος σας παραθέτω και ενα ενδιαφέρον γαλλικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ σχετικά με τον Λένιν και το οποίο πιστευω καταρρίπτει αρκετούς μύθους..
Είναι διάρκειας 33' λεπτών, αξίζει όμως να το παρακολουθήσετε..

http://video.google.com/videoplay?docid=8897926107113896501&hl=en
« Last Edit: May 28, 2007, 16:23:34 pm by gepeltek » Logged
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #95 on: May 28, 2007, 16:40:48 pm »

Τurambar, Juan, pandora αλλά κυρίως εσύ Νέσσα (διότι απαντά και σε κάποια ερωτήματα σου για την πείνα) θα ήθελα να παρακολουθήσετε αυτό το αξιόλογο ντοκιμαντέρ και να μου πείτε τη γνώμη σας..
Φυσικά και δεν στηρίζω την κριτική μου σε ένα ντοκιμαντέρ (εξάλλου την είχα ολοκληρώσει προτού ανακαλύψω αυτό το site) αλλά θα παρακαλούσα αν έχετε παρόμοια βίντεο-ντοκιμαντερ να τα παραθέσετε..

Όπως έχω ξανατονίσει πλαι στον συνήγορο βρίσκεται και ο εισαγγελέας και αντιστροφα..

Και οι δύο υπερβάλλουν και οι δύο μεροληπτούν αλλα μόνο τότε βγαίνει η πραγματική αλήθεια..
« Last Edit: May 28, 2007, 16:55:28 pm by gepeltek » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #96 on: May 28, 2007, 17:58:01 pm »

Quote from: gepeltek on May 28, 2007, 16:13:41 pm
Nessa κατάλαβες πολύ σωστά τους λόγους αυτής της κριτικής, και ναι είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος (τσατισμενος όχι δεν θα το έλεγα)..
Αλλά μην μου λες ότι δεν έχω εξηγήσει το σκεπτικό μου γιατί απέτυχε ο εφαρμοσμένος σοσιαλισμός (στην εισαγωγή της κριτικής μου αναφέρω συνοπτικά κάποιες από τις θέσεις μου)..
Έχω εξηγήσει πολλάκις την άποψη μου, και έχω γιουχαριστει επίσης πολύ γι'αυτές μου τις θέσεις..
Τί να κάνουμε δεν συμφωνούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι επιφανειακά συμπεράσματα..
Είναι η δική μου άποψη και δεν αναγκάζω κανέναν να την ενστερνιστεί..

Την ίδια στιγμή η κομμουνιστική ηγεσία καθώς και ο πατερούλης Στάλιν δεν νομίζω να πείνασε και πολυ..

Σε αυτό που λες επέτρεψε μου να διαφωνήσω.. Και δεν δικαιολογείται κατα τη γνώμη μου αυτή η πράξη του Λένιν..

To 2006 ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου με σκοπό την αναγνώριση της «μεγάλης πείνας του 1932-33» (γνωστής και ως Χολόντομορ) ως γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από το τότε σοβιετικό καθεστώς..

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι η πείνα της περιόδου 1932-1933 στην Ουκρανία ήταν μια γενοκτονία του ουκρανικού έθνους, προτείνοντας μάλιστα και  πρόστιμα ύψους 34-50 δολαρίων για οποιονδήποτε προβαίνει στη «δημόσια άρνηση» του δράματος αυτού.

Επίσης το σχέδιο αυτό προέβλεπε και  τη χρηματοδότηση μελετών για την τραγωδία, ώστε να καταστεί σαφές ότι η εκστρατεία αναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης, που ξεκίνησαν οι σοβιετικές αρχές το 1932, ήταν προσχεδιασμένη, ώστε να συντριβεί η τάση ανεξαρτησίας που είχε εκδηλωθεί τότε στην Ουκρανία..
 Γεγονός στο οποίο συμφωνούν και πολλοί αναλυτές..

Τέλος σας παραθέτω και ενα ενδιαφέρον γαλλικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ΣΚΑΙ σχετικά με τον Λένιν και το οποίο πιστευω καταρρίπτει αρκετούς μύθους..
Είναι διάρκειας 33' λεπτών, αξίζει όμως να το παρακολουθήσετε..

http://video.google.com/videoplay?docid=8897926107113896501&hl=en

@gepeltek
Θα θελα να ξερα, για ποιο λογο εισαι τοσο συναισθηματικα φορτισμενος; Δηλαδη, να κανεις κριτικη ενος συστηματος, το οποιο εχει καταρρευσει ουσιαστικα(εκτος απο κανα δυο χωρες) με τετοιο μενος και τετοια ψυχολογικη φορτιση δεν μπορω να το καταλαβω. Για να κανεις κατι που να εχει ουσια, καλυτερα κανε κριτικη σε αυτο που εχουμε τωρα και στην τελικη οχι σε αυτο που δεν ειχαμε ποτε. Δεν θελω να σε προσβαλλω ή κατι τετοιο, αλλα τα επιχειρηματα που θετεις ειναι η μια πλευρα του νομισματος. Θελω να πω, αν δεν εχεις ζησει τοτε, επι κομμουνισμου, δεν μπορει να κανεις και κριτικη. Για παραδειγμα, εγω δεν μπορω να κριτικαρω μια ταινια που δεν εχω δει, μονο και μονο επειδη βρηκα καπου που να μιλαει για αυτην(και ποσο μαλλον αν αυτο το καπου ειναι απο ενα χωρο οπου θα σου πει αυτα που θελεις να ακουσεις). Κριτικη σωστη κανεις, μονο αν ξεκινησεις εν λευκω, χωρις συναισθηματισμους και αλλα και καταληξεις σε καποιο συμπερασμα. Θα ηταν πολυ πιο ισχυρο να εφερνες επιχειρηματα απο καποια πηγη που να εχει σχεση με το συστημα αυτο, και οχι οχι απο μια σελιδα, που ιδεολογικα ειναι αντιθετη σε αυτο το συστημα, οπως το erooster. Γιατι τα ιδια τα γεγονοτα, αλλου μπορει να τα ερμηνευουν αλλιως.
Αλλα εσυ οπως λες εισαι και συναισθηματικα φορτισμενος και προκατειλλημενος. Αρα δεν κανεις κριτικη, αλλα βγαζεις χολη ας πουμε. Οχι οτι η προκαταληψη που εχεις διαστρεβλωνει τα γεγονοτα. Πολλα απο αυτα που ειπες εγιναν και δεν νομιζω κανεις να τα αμφισβητει. Η προκαταληψη σου ομως επιδρα στο πως ερμηνευεις καποια γεγονοτα.

Οσον αφορα την Ουκρανια, χωρες που βγηκαν απο αυτα τα καθεστωτα ειναι ουτως η αλλως ακραιες σε καποιες αντιδρασεις, ποσο μαλλον οταν θελουν να εχουν καποια προοπτικη στην ΕΕ, οπως η Πολωνια που θελει να "εντοπισει" οσους ειχαν συνεργαστει.  Εκτος αν συμφωνεις; Καλο θα ηταν για να στηριξεις κατι να βρεις καποια αντικειμενικη πηγη, που να χρονολογειται απο τοτε.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #97 on: May 28, 2007, 18:26:00 pm »

Προσδιόρισε όταν λες "πηγη" aurelius..

Και όσο για την πρώτη σου παρατήρηση έχω απαντήσει, ψάξε και βρες την απάντηση μου..

Το video ντοκιματέρ που περέθεσα το είδες..;
Και μήπως και αυτό είναι ιδεολογικά αντίθετο..;

Τα ντοκουμέντα που παρέθεσα τα διάβασες..;

Και τελοσπάντων παρέθεσε εσύ μία πηγή ιδεολογικά συμπίπτει..

Μην είστε τόσο προκατειλημμένοι..

Κατα τα άλλα με κάλυψε και ο Αθάνατος..
Damien
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Έλα στο φανάρι αν τολμάς......

View Profile
« Reply #98 on: May 28, 2007, 18:36:37 pm »

Quote from: Juan on May 28, 2007, 04:08:13 am
Damien... συγνώμη που θα το πω έτσι, αλλά η κριτική σου και η γνώσεις σου πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα, περιορίζονται στο επίπεδο του όσα κατάλαβες όταν ήσουν δημοτικό, τότε που σου είπε ο παππούς σου ότι οι κομμουνιστές του πήραν το χωράφι...

Έχετε διαβάσει ποτέ τη θεωρία του συστήματος? (Ναι, αυτή που ΔΕΝ εφαρμόστηκε γιατί ακόμα δεν ήμασταν έτοιμοι)

Έχετε διαβάσει ποτέ κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο που περιγράφει κάτι από κάποια σοσιαλιστική χώρα?

Έχετε δει ποτέ καμιά ταινία που δείχνει τί γινόταν εκεί? (πέρα από αμερικάνικες που έχουν τους ρώσους να μιλάνε σπαστά αμερικάνικα για να ξεχωρίζουν!)

Ignorance is bliss... nevermind.

-Όχι γιατί δεν είσαστε έτοιμοι αλλά επειδή είναι ανεφάρμοστη να λες ΑΡΑ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ ( άντε να μην πω ποιός έκανε τον εμφύλιο ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΞΟΥΣΙΑ )
- Εγώ μίλησα για διαφορετικότητα που προσφέρει η αγοραστική ικανότητα του χρήματος εσύ τώρα βγες και πες ότι το χρήμα το περιφρονείς και ότι έγινες Ηλ. Μηχ. όχι ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ αλλά για οτιδήποτε άλλη χαζομάρα θα σου έρθει στο μυαλό.
- ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!! Ο Λ Ο Ι θέλετε να είστε κομμουνιστές ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!! Τι καλά μετά και τραπεζικές καταθέσεις σε Ελβετία θα έχετε ( βλέπε Αλαβάνος ) ή θα στέλνετε τα παιδιά σας στην Αμερική για σπουδές ( βλέπε Παπαρήγα )
- Ρε Juan γιατί είστε 5% στην Ελλάδα ΘΑ ΜΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?????????????????? Καλύτερα, θα καταλάβετε επιτέλους γιατί είστε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ????? Έλεος καλά λέει ο Gepeltek βγάλτε τις παρωπίδες.......αλλά βέβαια το μυαλό ενός ανθρώπου δεν μπορεί να κατανοήσει κάποια πράγματα πέρα από τις δυνατότητες του εγκεφάλου του  8)

To γκάζι του αμαξιού μου σαν πατώ
Όλα μου τα προβλήματα ξεχνώ....
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #99 on: May 28, 2007, 18:41:05 pm »

Quote from: Damien on May 28, 2007, 18:36:37 pm

- Ρε Juan γιατί είστε 5% στην Ελλάδα ΘΑ ΜΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?????????????????? Καλύτερα, θα καταλάβετε επιτέλους γιατί είστε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ????? Έλεος καλά λέει ο Gepeltek βγάλτε τις παρωπίδες.......αλλά βέβαια το μυαλό ενός ανθρώπου δεν μπορεί να κατανοήσει κάποια πράγματα πέρα από τις δυνατότητες του εγκεφάλου του  8)

ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ... από ότι έχω καταλάβει ...έχετε τρελό κόλλημα μερικοί με το ΚΚΕ , ριζοσπάστη... αριστεροί...υπέρμαχοι του Μαρξισμού και οποιασδήποτε άλλης συγγενικής ιδεολογίας/ιδεοληψίας... δε βρίσκονται μόνο στο ΚΚΕ...
και στις επόμενες εκλογές...δε θα είναι μόνο 5%...

πω...που κατάντησα να υπερασπίζομαι το ΚΚΕ.... ή μάλλον την κοινή λογική...

www.twitter.com/apostolos1986
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #100 on: May 28, 2007, 18:54:15 pm »

Damien:

α) Δεν ανήκω στο ΚΚΕ.

β) Αν θεωρήσουμε την ευρύτερη αριστερά τότε αυτή είναι:

1) Το 5,9% του ΚΚΕ

2) Το 3,2% του ΣΥΡΙΖΑ

3) Ένα 10% από τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ, που θεωρούν ότι μ'αυτό τον τρόπο αντιτάσσονται στη παραδοσιακή λαϊκή δεξιά.

4) Ένα 3 με 4% που δε ψηφίζει λόγω απογοήτευσης.

Μέσες άκρες, αριστεροί είναι περίπου το 20 με 25% της ελληνικής κοινωνίας, παρόλο που η πρώτη πτώση της απόπειρας εφαρμογής αριστερού συστήματος είναι πολύ νωπή.

Κατά τη γνώμη μου αυτό το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο, και γι' αυτό ακριβώς βλέπεις τους φιλελεύθερους κτλ να κόπτωνται τόσο πολύ στο να πολεμήσουν κάτι που έχει εκ πρώτης όψεος αποτύχει. Γιατί ακριβώς φοβόνται ότι θα επιστρέψει βελτιωμένο, και τότε θα μείνει.

Όπως ακριβώς έγινε με την ολιγαρχία μετά τη πτώση της απόλυτης μοναρχίας, με τον καπιταλισμό, μετά τη πτώση της ολιγαρχίας. Η ανθρωπότητα βαδίζει αργά αλλά σταθερά, προς ένα σύστημα όπου θα ευνοούνται όλο και περισσότεροι. Συνήθως στην πρώτη αποτυγχάνει, και στη δεύτερη καθιερώνεται.
« Last Edit: May 28, 2007, 18:57:24 pm by Juan » Logged
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #101 on: May 28, 2007, 18:57:02 pm »

Quote from: gepeltek on May 28, 2007, 11:58:57 am
Quote from: Fenix on May 28, 2007, 11:47:43 am
Όπως σου είπα και στο προηγούμενο πόστ, προσεγγίζεις εξαιρετικά ευαίσθητα και δύσκολα θέματα έχοντας τραγικά λίγες γνώσεις αλλά και με μια μονομέρεια που σε προδίδει αμέσως στα άτομα που δεν έχουν το μυαλό και την λογική του terabitou.

Αν είναι να έχω τη δικιά σου τετράγωνη λογική να μου λείπει..

Λοιπόν Fenix παρατηρώ ότι κρύβεις κάποιο μένος απέναντι στο πρόσωπο μου..
Και φυσικά ενισχύεις τον ηλίθιο λόγο σου μόνο με προσωπικές επιθέσεις..

Ποιος είσαι εσύ ρε καραγκιώζη, με ξέρεις και από χθες και απευθύνεσαι τοσο ισοπεδωτικά στο προσωπο μου..;
Ξέρεις εσύ πραγματικά τί γνώσεις και εμπειρίες έχω ή δεν έχω;;
Θα απευθυνόμουν ισοπεδωτικά αν σου έλεγα ότι δεν ξέρεις τίποτα για οποιοδήποτε θέμα. Αυτό που σου λέω από την αρχή σε αυτό το τόπικ είναι ότι αυτό που κάνεις όσο και να χτυπιέσαι δεν είναι κριτική και ότι για να μας πείσεις πρέπει τα επιχείρήματα σου πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βάθος από το :Η ΕΣΣΔ έκανε πόλεμο σε μια γειτονική χώρα. Πάνω σε αυτήν την βάση λέω πως οι γνώσεις σου είναι λίγες και μονομερείς και δεν είδα καμιά απόδειξη για το αντίθετο.

Απο την αρχή της παρέμβασης σου σε αυτό το τόπικ μόνο να με εκνευρισεις με ωμά βρισίδια ήθελες..
Ε λοιπόν τα κατάφερες καραγκιοζάκο..

Μονο στην ΕΣΣΔ είχε κομμουνισμο ρε αχρείε;;   Angry
Όλες τις άλλες χώρες τις αγνοείς επιδεικτικά..
Ηρέμησε θα σου ανέβει η πίεση.

Και σου ξαναλεώ γιατί φαίνεται τελικά πως ανάγνωση δεν γνωρίζεις..

Μιλάω για τον υπαρκτό σοσιαλισμό όπως αυτός εφαρμόστηκε σε όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε..

Και σου το ξαναλέω γιατί δεν σκαμπάζεις ότι δεν μας μιλάς για την εφαρμογή του σοσιαλισμού, παραθέτεις μαζεμένα όλα τα πιασάρικα πολωτικά γεγονότα χωρίς καμία ανάλυση σε βάθος.Είναι ο πόλεμος κακός; Είναι απαντάμε εμείς, αλλά γιατί πολεμήσαμε τους Γερμανούς όταν μας την έπεσαν; Επίσης κατά διαστήματα πετάς και μαλακίες για την ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού και πως είναι το σύστημα που ταιριάζει τέλεια στην ανθρώπινη κτηνώδη φύση και μας σηκώνεται η τρίχα. Αφού ο καπιταλισμός είναι τόσο ανθρώπινος πες μας πως καθιερώθηκε το 8ωρο; (όταν καθιερώθηκε γιατί σήμερα η ανθρώπινη πάλι φύση του καπιταλισμού το έχει εξαφανίσει). Γενικά όλα τα δικαιώματα που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι πως τα απόκτησαν;

Ξέρεις εσύ κανεναν κομμουνιστικό παράδεισο όπου επιβλήθηκε σοσιαλισμός χωρίς εξόντωση των αντιφρονούντων..  Απάντα μου πρώτα σε αυτό..
Στις προηγούμενες απαντήσεις μου σου κάνω 50 ερωτήσεις και δεν απαντάς ούτε σε μία.Απάντα σε μερικές και θα σου απαντήσω και εγώ.

Λοιπόν χαλάρωσε, πιες κανα ουισκάκι αν δεν μπορεις διαφορετικά, ή τράβα καμια μ@λ...α, και αφού χαλαρώσεις και δεις πιο αντικειμενικά τα πράγματα (αν μπορείς) τότε έλα να μιλήσουμε..

Αλλιώς μην μου πρήζεις τα @@
Εδώ θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος για να υπάρχει balance in the force young Skywalker. Είμαι πολύ χαλαρός και δεν χρειάζομαι ούτε ουίσκι ούτε μαλακία για να ηρεμήσω.Απόδειξη είναι ότι δεν είμαι εγώ ο κολλημένος κωλομαλάκας που θα κάτσω να ποστάρω 100 σελίδες για τα εγκλήματα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ. Ακριβώς επειδή έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω και είμαι μια χαρά ξεχαρμανιασμένος (εσύ όλα καλά στη σχέση  8) )δεν την πέφτω σε έναν πολύ εύκολο αντίπαλο όπως ο Μπους, το καπιταλιστικό σύστημα, το Θεοκρατικό κατεστημένο και ένα σωρό άλλα πράγματα που μας πάνε πίσω και αυτή την στιγμή είναι στα φόρτε τους, με κουοταρισμένα κειμενάκια από το ιντερνετ. Διαβάζω κανά βιβλιαράκι, μαθαίνω, συζητάω live με φίλους και με φίλες και άμα δω πουθενά κάτι που με θίγει γράφω ότι ξέρω και ότι καταλαβαίνω.Αν δεν αντέχεις την κριτική τότε μην ποστάρεις και πάνω από όλα μην κρίνεις.

@Guybrush:Δεν συμφωνείς ότι έχουμε ακούσει αρκετές φορές για τα εγκλήματα του Στάλιν; Πόσο ακόμα; Τί προσφέρει αυτή η αντιαριστερή γραφικότητα κατά την γνώμη σου;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #102 on: May 28, 2007, 18:57:59 pm »

ΣΥΡΙΖΑ τι είναι;

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));

{
            }

{
                {
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #103 on: May 28, 2007, 18:59:57 pm »

ΣΥνασπισμός της ΡΙζοσπαστικής Αριστεράς

www.twitter.com/apostolos1986
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #104 on: May 28, 2007, 19:03:23 pm »

Χάλια όνομα πάντως. Με τέτοιο όνομα δεν πάς μπροστά.

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 56 Go Up Print
Jump to: