• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:21:44 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:21:44 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 54
Guests: 112
Total: 166
Potest
evax
TMNF pro
dirac1
nikos.a
george14
Liamos
vagk
vasilis saitis
mkakale
HoodLibre
Lygkouras_c
Saint_GR
BlackBeard
athena_apo
dsaragiotis
Nikos_313
PeriklisL
Joannapet
Maximos7
HlektrikhPatata
glavdakis
eleftheria
simosilias
chaniotism
alex_g
ThanosKoutsoump
bit11
ELEF
kkotsopo
tzortzis
ntina
kkon
gkaramp
MrGreekArrow
harischris
goustafson
mike1996
sigklitiki
kesha
stelinas
kourasan!
antontsiorvas
stefpapa21
Stelios Leivas
George15
csimaiof
Jordann
Sofiana
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123142 times)
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #75 on: May 28, 2007, 11:09:13 am »

gepeltek χωρις να θελω να σε προσβαλλω το topic σου ειναι πολυ κουραστικο και κοντοφθαλμο για να το διαβασει κανεις ολο.
  Μου θυμιζεις μια φιλη μου η οποια ειναι τοσο φανατικα αντικομμουνιστρια επειδη η μαμα της της ειχε πει οτι κατα τη διαρκεια του εμφυλιου "αι κομμουνισται" εκαναν πολυ κακα πραγματα στον παππου της. Μηπως εισαι αναλογη περιπτωση; Δεν μπορω να πιστεψω οτι χωρις να υπαρχει προσωπικη εμπειρια δικαιολογειται τετοιο μενος. Την εγκυροτητα των πηγων σου μπορεις να την τσεκαρεις;(αυτο πρεπει να το κανουμε για το οτιδηποτε πιστευουμε ποσο μαλλον αν το πιστευουμε με τοσο σθενος)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #76 on: May 28, 2007, 11:24:38 am »

@Juan εγώ όπως τα είδα τα πράγματα, δεν διαπίστωσα κάτι θετικό..
Και θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω ατελείωτα και για Κινα, Κορέα όπου ακόμα και τώρα τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από άθλια, η ελευθερία εκεί είναι ξένη λέξη ακόμα και σήμερα (έχεις δει κανένα ντοκιμαντέρ για την Κορέα Juan; ), για την Ανατ. Γερμανία, για τις αφρικανικες χώρες κτλ..
Ακόμα και στην Κούβα τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα όσο φάνηκαν..
Και εσύ επίσης δεν με απάντησες σε κατι που σε ρώτησα σε άλλο τόπικ..
Αν αύριο γίνει μοιρασιά στα πάντα κι έχουμε όλοι τα ίδια σε πόση ώρα φαντάζεσαι εσύ ότι θα υπάρχει και πάλι κοινωνική διάφορα;;
Γνώμη μου είναι και θα την ξαναπω ότι για την περιβόητη πάλη των τάξεων δεν φταίει η κοινωνία η ένοχη η παλιοκοινωνία αλλα το μυαλό του καθ'ενός..
Και ναι και ευρωπαικές ταινίες ειδαμε, και θεωρητικά βιβλία (δεν μένουμε όμως μόνο στη θεωρία) διαβάσαμε, αλλά κυρίως λογοτεχνικά βιβλία της εποχής.. Αυτά απεικονίζουν την πραγματική αλήθεια..
Διάβασες ποτέ Νίτσε Juan;

Quote from: Karaμazoβ on May 28, 2007, 03:59:04 am
Επίσης, χωρίς να συμφωνω με τον κομμουνισμο, πρεπει να πω gepeltek και στον καπιταλισμο συνεβησαν τετοια έκτροπα. Τα περισσοτερα στοιχεία που παρέθεσες βρισκονται χρονολογικα στην περίοδο 1920-1950 (Λενιν-Σταλιν) όταν δηλαδή το σοσιαλιστικό συστημα έκανε τα πρωτα του βήματα προς εφαρμογη.

Karaμazoβ η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν έγινε μετά το 1950..
Επίσης όπως προανέφερα, πανε αν θες κάποια εύλογη στιγμή στη "σύγχρονη" Βόρειο Κορέα και θα διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια ότι εκεί η μετάβαση του συστήματος είχε γίνει πολύ πιο πριν..
Εν τούτοις η καταπίεση δεν σταμάτησε ποτέ..

Επίσης από την τωρινή κομμουνιστική ηγεσία και όχι μόνο, είδες ποτέ ίχνος αυτοκριτικής..;
Μόνο δέκτες γκεμπελικής προπαγάνδας γινόμαστε..
Γιατί καλά είναι όταν είσαι ο κατήγορος, όταν κάθεσαι στο εδώλιο όμως είναι πολύ πιο δύσκολα..
Τέλος σας προέτρεψα και στα κείμενα μου να κάνετε αντίστοιχη κριτική και για τα εγκλήματα των αγγλοαμερικάνων..
Νομίζεις εγώ Karaμazoβ δεν θα παραδεχτώ τα δικά τους εγκλήματα..;
Νομίζεις πως είμαι ευχαριστημένος με τη σημερινή κατάσταση;;
Σου απαντώ λοιπόν, όχι δεν είμαι..

gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #77 on: May 28, 2007, 11:32:09 am »

Quote from: Kenny on May 28, 2007, 04:11:11 am
Ρε gepeltek με όλη την καλή διάθεση, πως περιμένεις να μην θεωρηθεί μεροληπτικό το ότι έχεις απλώσει σε 3 σελίδες ποστ με υλικό που...καταδικάζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού...με εμβόλιμα σχόλια περί της ορθότητας του καπιταλισμού, τελείως αστήριχτα και πρόχειρα? Συγγνώμη αν γίνομαι πικρόχολος αλλά ο κόσμος δεν περίμενε από εσένα ούτε από κανέναν από εμάς να καταδικάσουμε τα εγκλήματα του κομμουνισμού.
Το λάθος σου, φίλτατε, είναι ότι παρακάμπτεις το έγκλημα και δίνεις αξία στο κίνητρο. Αυτό όχι μόνο είναι αντιανθρωπιστικό αλλά από μόνο του δικαίως δίνει τροφή για να θεωρηθεί...η μελέτη σου μεροληπτική. Σ'αρέσουν οι τύποι και οι ταμπέλες, προτιμάς να ζεις ανάμεσα σε αυτές παρά μέσα στην ουσία.

Η κριτική μου Kenny δεν σταματά εκεί..
Ήμουν πρόθυμος να συζητήσω πράγματα..
Αλλά όταν ο άλλος στο μόνο που καταφευγει από την αρχή είναι η προσωπική επίθεση, ε τότε δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια για ώριμη, ουσιαστική συζήτηση..
Επίσης σας παρέπεμψα (μετά από παρατήρηση του φίλου Jalk) και σε ένα άλλο τόπικ όπου εκεί αναλύω διεξοδικότατα (δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς όταν έχεις απέναντι σου τον αλιάκμων) τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου..
Ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος με τη σημερινή κατάσταση.. Πιστευω όμως πως ένα σοσιαλιστικό καθεστώς έτσι όπως το ονειρευτηκαν οι θεωρητικοί του δεν θα μπορέσει να επιτευχθει διαφορετικά από ότι έγινε στο παρελθον..

Quote from: tolos on May 28, 2007, 11:09:13 am
  gepeltek χωρις να θελω να σε προσβαλλω το topic σου ειναι πολυ κουραστικο και κοντοφθαλμο για να το διαβασει κανεις ολο.
  Μου θυμιζεις μια φιλη μου η οποια ειναι τοσο φανατικα αντικομμουνιστρια επειδη η μαμα της της ειχε πει οτι κατα τη διαρκεια του εμφυλιου "αι κομμουνισται" εκαναν πολυ κακα πραγματα στον παππου της. Μηπως εισαι αναλογη περιπτωση; Δεν μπορω να πιστεψω οτι χωρις να υπαρχει προσωπικη εμπειρια δικαιολογειται τετοιο μενος. Την εγκυροτητα των πηγων σου μπορεις να την τσεκαρεις;(αυτο πρεπει να το κανουμε για το οτιδηποτε πιστευουμε ποσο μαλλον αν το πιστευουμε με τοσο σθενος)

Τί να σου πω ρε tolos..;
Δεν θα σου αποδείξω τώρα ότι δεν είμαι ελέφαντας..

Επίσης στον επίλογο της κριτικής μου λέω ξεκάθαρα (πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται) ποιός ήταν ο στόχος της..
Διάβασε τουλάχιστον αυτόν..   Undecided
« Last Edit: May 28, 2007, 11:45:54 am by gepeltek » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #78 on: May 28, 2007, 11:40:04 am »

Ε?

Idiot
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #79 on: May 28, 2007, 11:40:31 am »

τεραβιτος ειναι αυτος Cheesy
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #80 on: May 28, 2007, 11:41:03 am »

Quote from: Kenny on May 28, 2007, 04:41:28 am
Δεν αποδοκιμάζω τον καπιταλισμό ολοκληρωτικά, δεν εξυμνώ τον κομμουνισμό στα τυφλά, δεν με νοιάζουν οι ταμπέλες και οι θεωρίες. Απλά ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου θα υπάρχουν όλες οι ελευθερίες αλλά και όλες οι υποχρεώσεις, όπου θα υπάρχει κοινωνική πρόνοια και ίσες ευκαιρίες, όπου θα υπάρχει ατομική αλλά και συλλογική συνείδηση.
Αν θες πες το κομμουνισμό, πες το καπιταλισμό, πες το κομφουκιανισμό (ntoink), πες το όπως θες. Εγώ προτιμάω να το λέω "μπλε"................................................. .....

quoting myself από το τόπικ που σας παρέπεμψα..

Quote from: gepeltek on March 01, 2007, 03:53:59 am

Γνώμη μου..
Αντι για στειρα αρνηση των 2 μοντελων χωρις παρουσιαση εναλλακτικου, η λυση βρισκεται στο συνδιασμο των καλυτερων σημειων και απαλειψη των παραλογων + προβληματικων. Αποτελεσμα => Φθηνο και ποιοτικο λουκανικο + ταχυτατη παραδοση.

Καταλαβαινω οτι για χαρη διαλογου θελουμε να "φιξαρουμε" πραγματα και να τα στερεοποιουμε ωστε να δινουμε παραδειγματα τι γινοταν με το ενα και το αλλο.. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο χρονος παγωσε και οτι γινοταν πρεπει να επαναλαμβανεται με μηδενικη προοδο. Ο ανθωπος βλεπει, μαθαινει, συνθετει. Τι μ'αρεσει απ'τον καπιταλισμο? Αυτο. Τι μ'αρεσει απ'τον σοσιαλισμο? Τίποτα(πλάκα κάνω)..

Εργασία..
Παρόλο που όλοι πρέπει να έχουν ΙΣΑ δικαιώματα στην ΕΠΙΛΟΓΗ τους να αυτοκαθοριστούν ως μέλη κάποια ΤΑΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΟΝΟ αυτοί που επέτυχαν τα κατάλληλα προσόντα για να ηγηθούν ΑΥΤΗΣ της τάξης θα πρέπει να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και μόνο αν έχουν αναγνωριστεί ως θεμιτοί ΦΥΣΙΚΟΙ ηγέτες αυτής της τάξης.

Παράδειγμα:
Δεν βάζουμε διευθυντή ορχήστρας κάποιον που δεν ξέρει να παίζει ΟΛΑ τα όργανα της ορχήστρας, που δεν γνωρίζει τις δυνατότητες κάθε μέλους της ορχήστρας του ξεχωριστά που δεν ξέρει πώς θα παίξει σήμερα ο κάθε ένας από αυτούς με μία ματιά που του έριξε όταν περνάγε τη πόρτα το πρωί. Ούτε και θα βάλουμε για αρχηγό κάποιον που δεν τον ΑΓΑΠΟΥΝ οι υπόλοιποι μουσικοί!

Ο πολωτικός «αριστερισμός» θεωρεί τη σχέση διοίκησης/οργάνωσης με τους εργαζομένους ως σχέση επιβολής/αντιπαλότητας και αυτό καταστρέφει τη δυνατότητα σύνθεσης εταιρειών. Ο καλύτερος πρέπει να διοικεί και το τι συνιστά το καλύτερο θα πρέπει να είναι θεσμοθετημένο ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..

Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #81 on: May 28, 2007, 11:47:43 am »

Αγαπητέ ιστορικέ αναλυτή γκεπέλτεκ, όπως σου είπα για να μπορείς να πεις ότι κάνεις κριτική σε κάτι πρέπει κατά την γνώμη μου να γνωρίζεις καλά το αντικείμενο που θα κριτικάρεις. Θες να κρίνεις τον σοσιαλισμό(και αν ναι ποιον από όλους; ); Ξεστραβώσου πρώτα και διάβασε κανά βιβλίο και μετά έλα να τα πούμε.Νομίζεις ότι με το να πετάς ένα κατεβατό με τους πολέμους που έκανε η ΕΣΣΔ κάνεις κριτική στον σοσιαλισμό; Γιατί έκανε τους πολέμους αυτούς ξέρεις; Μπορείς να μας πεις από την μελέτη που έκανες αν υπάρχει περίπτωση όλα αυτά που έγιναν, να έγιναν γιατί η ΕΣΣΔ ήταν η μόνη χώρα που εφάρμοζε το σύστημα αυτό; Μήπως δηλαδή θα έπρεπε,σαν ιστορικός αναλυτής και καλόπιστος κριτής, να δεις το θέμα σφαιρικά και να αναλύσεις πως αλληλεπιδρούσαν οι χώρες αυτές μεταξύ τους με βάση ακριβώς την διαφορετικότητα των πολιτευμάτων τους; Το να μου λες απλά ότι η ΕΣΣΔ την έπεσε στην Φιλανδία και να χρησιμοποιείς αυτό το γεγονός για να καταδείξεις και καλά τα δεινά του σοσιαλισμού είναι το λιγότερο ηλίθιο. Αν δεν μου πεις σου ξαναλέω για ποιο λόγο έγινε αυτό, ποια γεγονότα οδήγησαν σε αυτό το πέσιμο σαν επιχείρημα είναι παντελώς άστοχο. Μας λες δηλαδή ότι μια χώρα που εφαρμόζει το σοσιαλιστικό σύστημα σε μια περιοχή που δεν το εφαρμόζει κανείς άλλος απαγορεύεται να κάνει πολέμους; Μπορεί να πιστεύεις ότι κάνεις κριτική ανάλυση αλλά στην ουσία αυτό που κάνεις είναι να μας παραθέτεις αρνητικά ιστορικά γεγονότα (πόλεμοι, γκούλαγκ κλπ) για να μας πείσεις ότι ο καπιταλισμός γαμάει. Με γενικόλογες αερολογίες περί ελευθερίας και διαφόρετικότητας του ατόμου στηρίζεις ένα σύστημα που αν το κρίνουμε με βάση τους πολέμους που έχουν γίνει στο όνομά του θα γεμίσουμε σελίδες επί σελίδων.Όπως σου είπα και στο προηγούμενο πόστ, προσεγγίζεις εξαιρετικά ευαίσθητα και δύσκολα θέματα έχοντας τραγικά λίγες γνώσεις αλλά και με μια μονομέρεια που σε προδίδει αμέσως στα άτομα που δεν έχουν το μυαλό και την λογική του terabitou.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #82 on: May 28, 2007, 11:49:34 am »

Quote from: terabitos on May 28, 2007, 11:35:24 am
Το πιο αστείο ειναι ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ του κομμουνισμού που έρχονται κατά καιρούς να κουκουλώσουν τα σπασμένα..   Grin
Υγεία...

Τι ε re pαndora..;;
Ο terabitos μπορεί να είναι λιτός και απέριττος αλλά βρίσκει την ουσία αυτού του τόπικ..
Γράφει αυτά που ξεκαθάρησα και εγώ στον επίλογο της κριτικής μου..

Οπου μίλησα για την υποκρισία των σημερινών εκπροσωπων του κομμουνισμού..
Εκεί ήθελα να καταλήξω, και όχι να συγκρίνω τις δύο θεωρίες..
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #83 on: May 28, 2007, 11:58:57 am »

Quote from: Fenix on May 28, 2007, 11:47:43 am
Όπως σου είπα και στο προηγούμενο πόστ, προσεγγίζεις εξαιρετικά ευαίσθητα και δύσκολα θέματα έχοντας τραγικά λίγες γνώσεις αλλά και με μια μονομέρεια που σε προδίδει αμέσως στα άτομα που δεν έχουν το μυαλό και την λογική του terabitou.

Αν είναι να έχω τη δικιά σου τετράγωνη λογική να μου λείπει..

Λοιπόν Fenix παρατηρώ ότι κρύβεις κάποιο μένος απέναντι στο πρόσωπο μου..
Και φυσικά ενισχύεις τον ηλίθιο λόγο σου μόνο με προσωπικές επιθέσεις..

Ποιος είσαι εσύ ρε καραγκιώζη, με ξέρεις και από χθες και απευθύνεσαι τοσο ισοπεδωτικά στο προσωπο μου..;
Ξέρεις εσύ πραγματικά τί γνώσεις και εμπειρίες έχω ή δεν έχω;;

Απο την αρχή της παρέμβασης σου σε αυτό το τόπικ μόνο να με εκνευρισεις με ωμά βρισίδια ήθελες..
Ε λοιπόν τα κατάφερες καραγκιοζάκο..

Μονο στην ΕΣΣΔ είχε κομμουνισμο ρε αχρείε;;   Angry
Όλες τις άλλες χώρες τις αγνοείς επιδεικτικά..

Και σου ξαναλεώ γιατί φαίνεται τελικά πως ανάγνωση δεν γνωρίζεις..

Μιλάω για τον υπαρκτό σοσιαλισμό όπως αυτός εφαρμόστηκε σε όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε..

Ξέρεις εσύ κανεναν κομμουνιστικό παράδεισο όπου επιβλήθηκε σοσιαλισμός χωρίς εξόντωση των αντιφρονούντων..  Απάντα μου πρώτα σε αυτό..

Λοιπόν χαλάρωσε, πιες κανα ουισκάκι αν δεν μπορεις διαφορετικά, ή τράβα καμια μ@λ...α, και αφού χαλαρώσεις και δεις πιο αντικειμενικά τα πράγματα (αν μπορείς) τότε έλα να μιλήσουμε..

Αλλιώς μην μου πρήζεις τα @@
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #84 on: May 28, 2007, 12:01:51 pm »

@gepeltek

Όταν συζητάς με κάποιους ανθρώπους δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από αυτούς να σκέφτονται με πανομοιότυπο τρόπο με τον δικό σου. Αν εσύ από τις 100000000 πλευρές του σοσιαλισμού επιλέγεις να δείς μόνο αυτήν και να την σχολιάσει χωρίς να εξετάσεις την αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες πλευρές  και κυρίως τον ψυχρό πόλεμο με τους υποστηρικτές του καπιταλισμού, η ανάλυσή σου γίνεται αυτομάτως ανεπαρκής. Σου εξήγησε παραπάνω και ο fenix για ποιόν λόγο επιχειρηματολογούμε διαφορετικά από εσένα, γιατί βλέπουμε το πράγμα σφαιρικά, μακριά από προκαταλήψεις και φανατισμούς (ο φανατισμός σου εναντίον των κομμουνιστών διαφαίνεται σε όλο το τόπικ και θυμίζει έντονα ρητορεία άλλων εποχών πχ 1967-1974, "κουμμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια" κτλ κτλ), και ο kenny σου εξήγησε γιατί η κριτική σου είναι μονόπλευρη και ανεπαρκής και ο juan και άλλοι. Δεν απάντησες  σε κάνεναν μας επί της ουσίας. Οι εικονίτσες δεν μου λένε τίποτα, όπως και τό τί είναι ον και οφφ τόπικ από κάποιον που έχει ανοίξει τελευταία όσα αντικομμουνιστικά τόπικ μπορεί και απαιτεί στο καθένα από αυτά να συζητάμε με τους δικούς του όρους. Η' ομαδοποίησέ τα να κάνουμε μια συζήτηση εφ'όλης της ύλης σε ένα τόπικ περί κομμουνισμού και καπιταλισμού, ή σταμάτα να περιχαρακώνεις τη συζήτηση σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης σου. Αλλιώς συζήτα μόνο με τον τεραμπίτους που έχετε τα ίδια μυαλά απ'ότι φαίνεται (και κρίμα, γιατί αν δεν τα βλεπες έτσι τα πράγματα, εσύ μπορείς να επιχειρηματολογήσεις καλύτερα).

Τώρα, πάνω σ'αυτό που με ρώτησες. Την θεωρητική ανάλυση αν πρόσεξες την έκανα πάνω στην δική σου θεωρητική ανάλυση. Αλλιώς σιγά μην ήμουν τόσο μαζόχα να ξοδεύω τζάμπα εγκεφαλικά κύτταρα. (κοίτα το συγκεκριμένο πόστ, έχει κουοταρισμένες τις δικές σου θεωρίες και από κάτω την απάντηση).
Και σου είπα παραπάνω, δεν ανήκω στα άτομα τα οποία προσπαθούν να υπερασπιστούν τα εγκλήματα των απανταχού κομμουνιστών. Αν διάβαζες καλύτερα την απάντησή μου δεν θα με ξαναρωτούσες το ίδιο πράγμα.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #85 on: May 28, 2007, 12:09:13 pm »

Quote from: pandora on May 28, 2007, 12:01:51 pm
@gepeltek

Όταν συζητάς με κάποιους ανθρώπους δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από αυτούς να σκέφτονται με πανομοιότυπο τρόπο με τον δικό σου. Αν εσύ από τις 100000000 πλευρές του σοσιαλισμού επιλέγεις να δείς μόνο αυτήν και να την σχολιάσει χωρίς να εξετάσεις την αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες πλευρές  και κυρίως τον ψυχρό πόλεμο με τους υποστηρικτές του καπιταλισμού, η ανάλυσή σου γίνεται αυτομάτως ανεπαρκής.

Α θα με τρελάνετε εσείς σήμερα..
Κορίτσάκι μου που ακριβώς απαίτησα και από τους υπόλοιπους να ασπαστούν τις απόψεις μου;;
Κάνω quoting λοιπόν ξανά στον εαυτό μου γιατί στραβοί ειστε μου φαίνεται..

Quote from: gepeltek on May 27, 2007, 22:33:51 pm
ΕΠΙΛΟΓΟΣ  (συνέχεια)

Όπως θα καταλάβατε η κριτική μου περιορίστηκε στα εγκλήματα της ΕΣΣΔ. Δεν αναφέρθηκα λοιπόν καθόλου στη Λαική Κίνα και τα εγκλήματα του Μαο, στη βόρειο Κορέα όπου οι συνθήκες είναι ακόμα δυσμενέστατες κτλ  (εσείς υπολογίστε για τα εγκλήματα της κομμουνιστικής Κίνας περίπου τα διπλάσια ποστ. )  Οι λόγοι είναι δύο:

1)Δεν είχα το χρόνο εμπεριστατωμένα να ασχοληθώ και με τις άλλες κομμουνιστικές χώρες. Πιέζομαι χρονικά και δεν θα ήθελα να την «αδικήσω». Οπότε προτίμησα να μην την αναφέρω καθόλου.

2)Σε γενικές γραμμές ίδιας μορφής εγκλήματα ήταν, με πολλαπλάσια όμως θύματα σε σχέση με αυτά του Στάλιν.

Η κριτική μου λοιπόν τελειώνει κάπου εδώ. Ελπίζω όμως να κατόρθωσε να σας πείσει για τη σημασία του αντίλογου. Αν -έστω και για ένα λεπτό- μπόρεσα να σας κάνω να προβληματιστείτε για το αν  ήταν δυνατό ποτέ να εφαρμοστεί διαφορετικά ο υπαρκτός σοσιαλισμός , αν, έστω κάποια στιγμή μόνο, ψιθυρίσατε "μωρέ, έχει και λίγο δίκιο" - τότε η κριτική αυτή δικαιώνεται.

Η κριτική μου είχε ως βαθύτερο σκοπό, να ταράξει λίγο, με την παραδοξολογία τους, τις κατεστημένες απόψεις. Να θυμίσει πως υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε νόμισμα. Πως ακόμη και για τη μύγα και για το διάβολο, έτσι και για το «ανθρώπινο» σοσιαλισμό- το πιο τέλειο σύστημα στον κόσμο» υπάρχουν ψεγάδια.
Έτσι κι εδώ. Ίσως, υποσυνείδητα, θέλησα να εξισορροπήσω τα εκατοντάδες "σοσιαλισμού εγκώμια" που ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα.

Στο κάτω-κάτω, στη διαδικασία της αλήθειας που λέγεται δικαιοσύνη, υπάρχει πάντα, κοντά στο συνήγορο, και ο εισαγγελέας. Και οι δύο υπερβάλλουν. Και οι δύο μεροληπτούν. Αλλά, από την αντίθεσή τους, βγαίνει, συνήθως, η αλήθεια..
Τα συμπεράσματα δικά σας..

Η αποφώνηση δεν θα είναι δική μου αλλά του φίλου μου του Στάθη. Παρακάτω παραθέτω ένα από τα πολλά του εγκώμια για την κομμουνιστική ιδεολογία. Έτσι για να συγκρίνουμε ξανά τις διαφορές μεταξύ θεωρίας και πράξης….

Quote from: aliakmwn on May 22, 2007, 00:14:52 am
Ο σοσιαλισμος ειναι η καταργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο ανθρωπο.

THE END.

Και πάντα μιλάω για τον σοσιαλισμό που εφαρμόστηκε γμτ, όχι για τη θεωρία του..

Kαι εξήγησε μου, που απαίτησα από τους άλλους να έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα..;;
Επειδή απαντώ στα βρισίδια του Fenix..

Ανάθεμα αν διάβασες καμιά από τις απαντήσεις μου..

Ο ρε πούστη μου, τώρα καταλαβαίνω τον αλιάκμωνα που φρικάρισε εδώ μέσα..
Αθάνατος
Guest
« Reply #86 on: May 28, 2007, 12:14:35 pm »

lol

Ο άλλος ανήγει τόπικ σχετικά με τα αποτελέσματα της εφαρμογής μίας θεωρίας και οι άλλοι μιλάνε για θεωρίες επι θεωριών Grin

Αν θέλετε να την πείτε στον gepeltek επειδή "αισθάνεστε" ότι έχετε εκτεθεί, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αναφέρετε τα "καλά" του υπαρκτού σοσιαλισμού και όχι πως τον είχε φανταστεί ο Μήτσος και μετά ο Μπάμπης και...

@gepeltek μη δίνεις σημασία στον κάθε τυχάρπαστο που έρχεται και γράφει ρε συ. Με το να του απαντάς απλά παίζεις το παιχνίδι του. Μόνο ο karamazoβ έχει τοποθετηθεί σωστά μέχρι τώρα πιστεύω.
Μην ανησυχείς...όλοι βλέπουμε όλα τα ποστ Wink

Quote from: gepeltek on May 28, 2007, 12:09:13 pm
Ο ρε πούστη μου, τώρα καταλαβαίνω τον αλιάκμωνα που φρικάρισε εδώ μέσα..

join the club Wink
« Last Edit: May 28, 2007, 12:16:47 pm by Αθάνατος » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #87 on: May 28, 2007, 12:15:23 pm »

@gepeltek

Ούτε εσύ κατάλαβες τί σου είπα. Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε. Δεν σου είπα ότι απαιτείς να συμφωνήσουμε, σου είπα ότι απαιτείς να απαντάμε μέσα σε συγκεκριμένο πεδίο επιχειρηματολογίας και σε μία συγκεκριμένη όψη του νομίσματος. Η κριτική σου έχει μέν στοιχεία, αλλά εξετάζει μονόπλευρα και μεροληπτικά το θέμα, και όχι σφαιρικά (ουφ, έχω πέι 100 φορές το ίδιο πράγμα κι εγώ αγανάκτησα  8) Cheesy)

τώρα για τα βρισίδια ξέρεις την άποψή μου και από προηγούμενο τόπικ όπου δεν απάντησα στα δικά σου Cheesy

ps Αλιάκμων που είσαι ρεεεεε..... Cheesy
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #88 on: May 28, 2007, 12:28:49 pm »

@gepeltek
Υπάρχουν φορές που θα δεχτείς προσωπικές επιθέσεις. Δυστυχώς, το φόρουμ έδειξε λάθος αντανακλαστικά σε αυτό το τόπικ. Μην ανησυχείς έχει ξανασυμβεί.

Είναι κρίμα πάντως. Πολλοί μπαίνουν και διαμαρτύρονται, ενώ παραδέχονται πως δεν έχουν διαβάσει τα κείμενα. Θυμάμαι ένα καλοδουλεμένο θέμα που είχε ανοίξει η Nessa σχετικά με τον Τροτσκισμό. Ανάθεμα εάν το είχαν διαβάσει 10 άνθρωποι.
Σας καλώ ότι ευαγγελίζεστε σχετικά με την παιδεία που θέλουμε να το τηρείτε: Σύνεση, σεβασμός στην αντίθετη άποψη, μετριοπάθεια και λίγη λογική.

Βγάζουμε τα γυαλιά μας όλοι κάθε φορά που μελετάμε, συγκρίνουμε, αντιδράμε.
Τα ποστς "χτυπάω και φεύγω" προσφέρουν μόνο την ηδονή του γηπέδου.

Αυτά τα ολίγα και take it easy.

edit|| συμφωνεί και ο netbuster σε αυτά
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #89 on: May 28, 2007, 12:50:06 pm »

Πάνω στο θέμα, να συμφωνήσω εμμέσως πλην σαφώς στο πνεύμα του τόπικ. Κάθε κρατική οντότητα, οποιαδήποτε μορφής, ενισχύει την βία γιατί απλούστατα η έννοια του κράτους δεν είναι ανθρωποκεντρική. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για κράτη, και τα κράτη για να αυτοσυντηρηθούν θα ασκήσουν βία σε όποιους πάνε κόντρα στην φύση τους και την ύπαρξη τους. Αλλιώς δεν θα ήταν κράτη.

Όσο υπάρχει κράτος και συγκεντρωτισμός εξουσιών, η βία (πολιτική και κοινωνική) είναι δεδομένη.

Quote from: Larry_Flynt on May 28, 2007, 05:41:44 am
Αν κάθε άνθρωπος απολάμβανε τα αγαθά που του αναλογούν σε σχέση με αυτά που παρήγαγε όποιο και να ήταν το πολιτικό σύστημα θα ήταν τέλειο.

Από τι στιγμή που υπάρχουν (τεράστιο ποσοστό) άνθρωποι που δέχονται να απολαμβάνουν αγαθά περισσότερα από αυτά που αξίζουν και υπάρχει ο τρόπος να το κάνουν αρχίζει το πρόβλημα. Ποιος δε θέλει την καλοπέραση του; Πάλι όποιο και να είναι το σύστημα το πρόβλημα θα υπάρχει.

Άρα ρόλος του συστήματος είναι να ορίζει όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα τις αναλογίες αξίας των αγαθών και να περιορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη να τηρούν τις αναλογίες αυτές. Όσο πιο περιοριστικό και αυστηρό, τόσο καλύτερο.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι δεν είναι τίμιοι.

Ο λόγος και οι απόψεις σου, μου φαίνονται μηδενιστικές. Όχι εκ προοιμίου κακό, αλλά σίγουρα τρομακτικό. Ο άνθρωπος είναι άθλιος, οπότε τα συστήματα μας θα είναι άθλια, θα κάνουμε πολέμους κλπ κλπ.

Ίσως έχεις δίκιο. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε ως άνθρωποι.

Μέχρι τότε όμως, για να έχουμε όσο πιο δίκαιο κόσμο, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα της μοιρασιάς των καταναλώσιμων αγαθών. Την κοινοκτημοσύνη στα χρήσιμα προϊόντα, στην ιδιοκτησία της κοινότητας των μέσων παραγωγής, και της συνεργασίας των κοινοτήτων στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Η αδικία γεννιέται μέσα από την ιδιοκτησία και την κληρονομικότητα, τα οποία ενισχύουν την συσσώρευση παράλογα πολλού πλούτου, ο οποίος δίνει όχι μόνο μεγαλύτερη άνεση ζωής σε σχέση με τους άλλους, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να κερδίσεις ακόμα περισσότερα με ακόμα πιο εύκολο τρόπο.

Τέλος υπάρχει και λύση στο πρόβλημα του διεφθαρμένου ανθρώπου, που έχοντας την εξουσία στα χέρια του, θα την εκμεταλλευτεί προς όφελος του, όπως τα γουρούνια στη φάρμα των ζώων.

Απλά δε θα έχει κανένας εξουσία.

Τα κράτη πρέπει να πεθάνουν.

byeeee
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 56 Go Up Print
Jump to: