• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:26:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:26:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 127
Total: 162
κοτζακ
stavrosk
Yamal
lasef
nasos
Saint_GR
Mr Watson
Loudis1
eed
thegreekbaron
thomasdt
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Stathiss
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
anon
kokkinosgior
bougatsa
george14
Mavromati
ore525
Anatolim
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Συζήτηση(?) περί εφαρμογής του Σοσιαλισμού
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Συζήτηση(?) περί εφαρμογής του Σοσιαλισμού  (Read 6026 times)
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Συζήτηση(?) περί εφαρμογής του Σοσιαλισμού
« on: May 21, 2007, 11:04:14 am »

Υπεύθυνες απαντήσεις δέχονται οι ανάλογες ερωτήσεις.

Εσύ από όλη την ιστορία αυτό έχεις να πεις? Όλα τα άλλα βαίνουν καλώς εδώ πέρα?

Επιλέγεις να συμπεριλάβεις τον εαυτό σου σε ένα σύνολο το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι έχει διαπράξει εγκλήματα, μόνο και μόνο για να το παίξεις θιγμένος και υπερασπιστής της όλης ιδέας.

Αλλά αφού ο διακαής σου πόθος είναι να μάθεις τι εκλαμβάνω εγω ώς κομμουνιστικά εγκλήματα, ας είναι. Από την ποιό μικρή παρασπονδία που μπορεί να κάνει μια κομμουνιστική κυβέρνηση σε ένα κράτος (προώθηση συμφερόντων με βάση άλλα δεδομένα, εκ Ρωσίας), μέχρι τα αίσχη που γίναν στην Ρωσία επί Στάλιν. Αυτά θα σου τα απαντούσε ένας οποιοσδήποτε. Εγώ θα πρόσθετα το κυριότερο. Brainwashing. Σε τέτοιο σημείο που γινόμαστε πιόνια του κερατά...

Απλά ξαναδιάβασε την ερώτηση σου, και μετά το γενικότερο πνεύμα του thread, και έλα πες μου ότι όντως κολλάει. Και εάν προσπαθούσες να δεις πόσο διαβασμένος είμαι σχετικά με αυτά τα εγκλήματα ατύχησες, δεν είμαι καθόλου. Ξέρω σε γενικές γραμμές όπως είπα και παραπάνω. Επειδή δεν αμφιβάλλω για την αντίληψη σου, έλα πες μου εσύ ποιά είναι αυτά.

Θα σε αφήσει η περηφάνια σου να το κάνεις?

Αλλά ακόμη και να μην σε αφήσει, θα ήθελα να μάθω ποιό πράγμα είναι τόσο μεγάλο στην όλη ιδεολογία που παλεύεις γι'αυτό με τόσο ζήλο. Προτιμότερο από την (ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις) ανούσια διαμαχή περί "εγκλημάτων".

pay close attention
aliakmwn
Guest
Συζήτηση(?) περί εφαρμογής του Σοσιαλισμού
« Reply #1 on: May 21, 2007, 20:31:35 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on May 21, 2007, 11:04:14 am
Υπεύθυνες απαντήσεις δέχονται οι ανάλογες ερωτήσεις.

Εσύ από όλη την ιστορία αυτό έχεις να πεις? Όλα τα άλλα βαίνουν καλώς εδώ πέρα?

Επιλέγεις να συμπεριλάβεις τον εαυτό σου σε ένα σύνολο το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι έχει διαπράξει εγκλήματα, μόνο και μόνο για να το παίξεις θιγμένος και υπερασπιστής της όλης ιδέας.

Αλλά αφού ο διακαής σου πόθος είναι να μάθεις τι εκλαμβάνω εγω ώς κομμουνιστικά εγκλήματα, ας είναι.

Για οσο ακομα κατορθωνουμε να συνεννοηθουμε σε απλα ελληνικα σ' αυτο το forum......................

Πιο πανω εγραψες επακριβως <<Ορίστε πάλι αυτό το "αρπακολατζίδικο" στυλ. Είπα εγώ ότι οι κομμουνιστές δεν είναι υπαίτιοι εγκλημάτων? Πως άμεσα έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?>>

Εγω (καθως και αρκετοι αλλοι) αυτοπροσδιοριζομαι εδω και αρκετο καιρο ως κομμουνιστης.

Οταν γραφεις λοιπον γενικα κι αοριστα "οι κομμουνιστες ειναι υπαιτιοι εγκληματων", συμπεριλαμβανεις κι εμενα σ' αυτους, και με αποκαλεις εγκληματια.

Περιμενω λοιπον εξηγησεις, ή στην περιπτωση που ηταν απλα ενα εκφραστικο λαθος, διορθωση και δημοσια συγγνωμη.

Αν εχεις κατι συγκεκριμενο να πεις, οτι π.χ. "ο Γκεοργκι Κερατωμενόφ, μελος του Κομματος στο Λενινγκραντ, επιασε τη γυναικα του στο κρεβατι με τον Νικολαϊ Πηδήκουλιν και τους σκοτωσε" παραθεσε μου τα στοιχεια και θα σε πιστεψω.
Τι σχεση εχει αυτο με τον κομμουνισμο βεβαια δεν μπορω να καταλαβω...
Εκτος εαν μου φερεις στοιχεια οτι αμεσως μετα οι Σοβιετικες αρχες συνελαβαν το συντροφο Κερατωμενόφ, το Κομμα τον διεγραψε και η Σοβιετικη δικαιοσυνη τον εκλεισε στα μπουντρουμια, οποτε κι εγω θα σου πω μπραβο στο Κομμα που τον διεγραψε, και μπραβο στη δικαιοσυνη που τον φυλακισε.

Κατα τα αλλα, αυτογελοιοποιεισαι ευτυχως απο μονος σου:

Quote from: Ex_Mechanus on May 21, 2007, 11:04:14 am
Και εάν προσπαθούσες να δεις πόσο διαβασμένος είμαι σχετικά με αυτά τα εγκλήματα ατύχησες, δεν είμαι καθόλου. Ξέρω σε γενικές γραμμές όπως είπα και παραπάνω.

οταν λιγα μηνυματα πιο πανω εγραψες:
<<Είπα εγώ ότι οι κομμουνιστές δεν είναι υπαίτιοι εγκλημάτων? Πως άμεσα έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?>>
Αφου "δεν εχεις διαβασει καθολου", τοτε πώς υποστηριζεις οτι εγιναν εγκληματα?

Ενω και σε αυτο το ιδιο μηνυμα οπου δηλωνεις αδιαβαστος, λιγες σειρες πιο πανω γραφεις:

<<Αλλά αφού ο διακαής σου πόθος είναι να μάθεις τι εκλαμβάνω εγω ώς κομμουνιστικά εγκλήματα, ας είναι. Από την ποιό μικρή παρασπονδία που μπορεί να κάνει μια κομμουνιστική κυβέρνηση σε ένα κράτος (προώθηση συμφερόντων με βάση άλλα δεδομένα, εκ Ρωσίας), μέχρι τα αίσχη που γίναν στην Ρωσία επί Στάλιν.>>

Ποιες "παρασπονδιες" εννοεις? Αφου δεν εχεις διαβασει, πώς ξερεις οτι εγιναν και αν εγιναν ποιες ηταν αυτες?
Τι εγινε στην ΕΣΣΔ επι Σταλιν? Αφου δεν εχεις διαβασει, πώς ξερεις οτι εγιναν "εγκληματα"? Αναφερεσαι σε κατι που εγινε, και το βαφτιζεις "εγκληματα" χωρις ομως να ξερεις τι ειναι αυτο?

« Last Edit: May 22, 2007, 00:20:09 am by Karaμazoβ » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: quiz: Σε ποιον ανήκει η ατάκα
« Reply #2 on: May 21, 2007, 20:44:04 pm »

Λοιπόν, για να συνεννοούμαστε: Είναι προφανέστατο πως ο Ex_Machina δεν εννούσε ότι όλοι όσοι είναι κομμουνιστές είναι υπαίτιοι εγκλημάτων, απλά θεωρεί (το συζητάμε αυτό) πως ιστορικά κάποιοι κομμουνιστές έκαναν εγκλήματα στο όνομα της ιδεολογίας τους. Δεν είπε "όλοι".

Είναι επίσης αυτονόητο ότι στη σοβιετική Ρωσία (που είχε τόση σχέση με το σοσιαλισμό όση έχει ο γορίλας με το ακτινίδιο) το καθεστώς ήταν τυρρανικό και στο όνομα μιας (διαστρεβλωμένης) ιδέας διέπραξε τρομερά εγκλήματα εις βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων.

Προσωπικά αυτοπροσδιορίζομαι ως κομμουνίστρια, αλλά επειδή καταλαβαίνω τι εννοεί ο Ex_Machina δεν αρπάχτηκα. Αυτό δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι δέχομαι την πραγματικότητα ως έχει, και δεν την εξωραιοποιώ στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου οράματος.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: quiz: Σε ποιον ανήκει η ατάκα;
« Reply #3 on: May 21, 2007, 20:49:20 pm »

Έλα τώρα το παν-τόπικ.

byeeee
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #4 on: May 21, 2007, 20:50:05 pm »

Θέλετε πραγματικά να αναλύσουμε τα κομμουνιστικά εγκλήματα τα τελευταία 80 χρόνια;
aliakmwn
Guest
« Reply #5 on: May 21, 2007, 21:02:10 pm »

Ε αυτο το λυσαμε σε αλλο τοπικ! Παλι τα ιδια θα λεμε??

Quoting myself:

Τι λε ρε φιλε, θα μας τρελανεις τελειως? Ακους εκει 61 εκατομμυρια... Ποιος τις λεει αυτες τις προπαγανδες?

Τα θυματα του σταλινισμου ξεπερασαν τα 29 δισεκατομμυρια (29.000.000.000) - κι αυτο μονο τη δευτερη περιοδο, για την πρωτη δεν εχουμε στοιχεια γιατι καηκαν, ωστοσο οι υπολογισμοι λενε για περιπου 83 δισεκατομμυρια (83.000.000.000) νεκρους.

Να μη μιλησουμε και για τη μετασταλινικη εποχη, επι Χρουτσωφ και Μπρεζνιεφ, οπου οι νεκροι ξεπερασαν τα 42 τρισεκατομμυρια (42.000.000.000.000) συνολικα. Βαλε και καμια 30 δισεκατομμυριακια μετα επι Αντροποφ και Γκορμπατσωφ και εισαι μεσα!
Αλλωστε στη Σοβιετικη Ενωση αυτο καναν ολη μερα, σκοτωναν ανθρωπους. Γενικα, υπηρχε σχεδιο συμφωνα με το οποιο ο καθε ενας σοβιετικος πολιτης επρεπε να σκοτωσει απο 7 συμπολιτες του τις καθημερινες, 9 τα Σαββατα και 13 τις Κυριακες, ωστε να συμπληρωσει το νουμερο. Γενικα η Σοβιετικη Ενωση ηταν η μητερα του Counter-Strike, η Κεντρικη Επιτροπη του ΚΚΣΕ το σκεφτηκε, αλλα επειδη τοτε δεν υπηρχαν ακομα υπολογιστες, ειπαν να το παιξουν in vivo!

Grin Grin Grin Grin Grin

Ωχ! Συγγνωμη! Ξεχασα να αναφερω και τη μαοϊκη Κινα, που εβραζαν τα παιδια τους για να κανουν λιπασμα  Grin Grin Grin Grin Grin
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #6 on: May 21, 2007, 21:05:50 pm »

gepeltek.... αν το μόνο επιχείρημα που έχεις εναντίον των κομμουνιστών είναι τα εγκλήματα που έκαναν κάποιοι στο όνομα του κομμουνισμού... τότε θα με κάνεις κομμουνιστή.

Κι αυτό διότι:

...θες να αναλύσουμε τα χριστιανικά εγκλήματα των τελευταίων 1800 χρόνων?

...θες να αναλύσουμε τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των τελευταίων 50 χρόνων?

...θες να αναλύσουμε τα καπιταλιστικά εγκλήματα των τελευταίων 150 χρόνων?

...θες να αναλύσουμε τα εθνικιστικά εγκλήματα των τελευταίων 3000 χρόνων?

Με βάση τα παραπάνω... από τα εγκλήματα και μόνο δλδ, θα προτιμούσα να είμαι κομμουνιστής παρά χριστιανός, ιμπεριαλιστής, καπιταλιστής ή εθνικιστής. Χώρια τις κοινωνικές επιπτώσεις που είχε η κάθε εξουσία από τις παραπάνω στους ανθρώπους... όπου ασύγκριτα προηγείται ο κομμουνισμός (αυτό που εσύ λες κομμουνισμό, εγώ δε δέχομαι ότι είχε καμία σχέση).
« Last Edit: May 21, 2007, 21:09:31 pm by Juan » Logged
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #7 on: May 21, 2007, 21:09:49 pm »

Quote from: aliakmwn on May 21, 2007, 21:02:10 pm
Ωχ! Συγγνωμη! Ξεχασα να αναφερω και τη μαοϊκη Κινα, που εβραζαν τα παιδια τους για να κανουν λιπασμα  Grin Grin Grin Grin Grin

Γελάς ε;
Γιατί μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο;

Αν γελάς γιατί θες να εκτρέψεις την πορεία της συζήτησης και να σώσεις το τομάρι σου από το να μπεις στη διαδικασία "δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα" τότε σε συγχωρώ..
Αν γελάς όμως ειρωνικά και χλευαστικά..  τότε πάλι σε συγχωρώ γιατί θα είσαι απλά ένας ανευθυνος, μικρός κομμουνιστάκος..
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #8 on: May 21, 2007, 21:18:20 pm »

Είχα ανεβάσει ένα άρθρο για τις δίκες της Μόσχας. Προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει ότι το καθεστώς που αποσπούσε ομολογίες με βασανιστήρια δεν ήταν αιμοσταγές. Προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει ότι το καθεστώς που εκτέλεσε την πλειοψηφία των ηγετών της μπολσεβίκικης επανάστασης δεν ήταν αλλοτριωμένο. Προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει ότι το κράτος που κίνησε έναν κατασταλτικό μηχανισμό τέτοιας μορφής και έκτασης είχε σοσιαλιστική φύση.
« Last Edit: May 21, 2007, 21:22:54 pm by Nessa NetMonster » Logged

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #9 on: May 21, 2007, 21:18:40 pm »

Quote from: Juan on May 21, 2007, 21:05:50 pm
gepeltek.... αν το μόνο επιχείρημα που έχεις εναντίον των κομμουνιστών είναι τα εγκλήματα που έκαναν κάποιοι στο όνομα του κομμουνισμού... τότε θα με κάνεις κομμουνιστή.

Κι αυτό διότι:

...θες να αναλύσουμε τα χριστιανικά εγκλήματα των τελευταίων 1800 χρόνων?

...θες να αναλύσουμε τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των τελευταίων 50 χρόνων?

...θες να αναλύσουμε τα καπιταλιστικά εγκλήματα των τελευταίων 150 χρόνων?

...θες να αναλύσουμε τα εθνικιστικά εγκλήματα των τελευταίων 3000 χρόνων?

Με βάση τα παραπάνω... από τα εγκλήματα και μόνο δλδ, θα προτιμούσα να είμαι κομμουνιστής παρά χριστιανός, ιμπεριαλιστής, καπιταλιστής ή εθνικιστής. Χώρια τις κοινωνικές επιπτώσεις που είχε η κάθε εξουσία από τις παραπάνω στους ανθρώπους... όπου ασύγκριτα προηγείται ο κομμουνισμός (αυτό που εσύ λες κομμουνισμό, εγώ δε δέχομαι ότι είχε καμία σχέση).
Ε τώρα χάνεις την μπάλα..
Γιατί δεν είναι καθόλου τόσο απλά τα πράγματα..
ο χριστιανισμός είναι θρησκεία, ο σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός ιδεολογία, ο δε ιμπεριαλισμός μία αρνητική πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης..

Πρώτα από όλα ξεκαθάρησε για ποιό κομμουνισμό μιλάς;  Cheesy
Για του αλιάκμωνα ή της νέσσα.. έχει μεγάλη διαφορά..
Του αλιάκμωνα τον κομμουνισμό τον ανέλυσα σε πολύ παλιότερο τόπικ.. Τον θεωρώ ως μία αποτυχημένη και εκφυλισμένη προσπάθεια εφαρμογής μίας κατά τα άλλα ενδιαφέρουσας ιδεολογίας..
Δεν το θεωρώ λοιπόν ως ιδεολογία αυτή καθ'αυτή..
Προσδιόρησε λοιπόν τις βάσεις σύγκρισης..

Σοβαρά τώρα, σκέφτεσαι να γίνεις κομμουνιστής;   Cheesy   Grin
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #10 on: May 21, 2007, 21:33:19 pm »

Κατά βάση και για όσους δεν το βλέπουν συναισθηματικά το θέμα, και ο χριστιανισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ιδιότυπη "ιδεολογία". Θα συμφωνήσω με τον Juan  ότι πολλά έχουν γινει από πολλούς είτε στο όνομα μιας ιδεολογίας, είτε μιας θρησκείας, είτε του συμφέροντος...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #11 on: May 21, 2007, 21:54:54 pm »

Quote from: gepeltek on May 21, 2007, 21:18:40 pm
Ε τώρα χάνεις την μπάλα..
Γιατί δεν είναι καθόλου τόσο απλά τα πράγματα..
ο χριστιανισμός είναι θρησκεία, ο σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός ιδεολογία, ο δε ιμπεριαλισμός μία αρνητική πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης..

Πρώτα από όλα ξεκαθάρησε για ποιό κομμουνισμό μιλάς;  Cheesy
Για του αλιάκμωνα ή της νέσσα.. έχει μεγάλη διαφορά..
Του αλιάκμωνα τον κομμουνισμό τον ανέλυσα σε πολύ παλιότερο τόπικ.. Τον θεωρώ ως μία αποτυχημένη και εκφυλισμένη προσπάθεια εφαρμογής μίας κατά τα άλλα ενδιαφέρουσας ιδεολογίας..
Δεν το θεωρώ λοιπόν ως ιδεολογία αυτή καθ'αυτή..
Προσδιόρησε λοιπόν τις βάσεις σύγκρισης..

Σοβαρά τώρα, σκέφτεσαι να γίνεις κομμουνιστής;   Cheesy   Grin

Δε νομίζω ότι έχω να ξεκαθαρίσω κάτι. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν έχει καμία σημασία τί είναι το καθένα. Με την ίδια λογική που εσύ καταδικάζεις τον κομμουνισμό με βάση τα εγκλήματά του, εγώ καταδικάζω θρησκείες, ιδεολογίες και παρακμές πολιτικών συστημάτων x2.

Αν μου υποσχεθείς ότι θα πάρεις τη θέση μου στους ρεφορμιστές (μη λιγοστέψουν κι άλλο Grin), τότε θα το σκεφτώ για κομμουνιστής (κάτι μεταξύ αλιάκμωνα και νήσσας... για να μη στεναχωρήσω τους συμφορουμήτες μου!) ! Cheesy
aliakmwn
Guest
« Reply #12 on: May 21, 2007, 22:19:15 pm »

Quote from: gepeltek on May 21, 2007, 21:09:49 pm
Quote from: aliakmwn on May 21, 2007, 21:02:10 pm

Γελάς ε;
Γιατί μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο;

Αν γελάς γιατί θες να εκτρέψεις την πορεία της συζήτησης και να σώσεις το τομάρι σου από το να μπεις στη διαδικασία "δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα" τότε σε συγχωρώ..
Αν γελάς όμως ειρωνικά και χλευαστικά..  τότε πάλι σε συγχωρώ γιατί θα είσαι απλά ένας ανευθυνος, μικρός κομμουνιστάκος..

Φυσικα και γελαω με τις μαλακιες που διαβαζω. Αλλα ακομα περισσοτερο γελαω με αυτους που τα πιστευουν και τα γραφουν.

Χωρις πλακα, μια συζητηση για το σοσιαλισμο που γνωρισαμε εμπεριεχει σαφως και την κριτικη της. Κριτικη που μπορει να φτασει παντου. Μπορει φυσικα να περιεχει ακομα και την απορριψη - δεν "υποχρεουται" κανενας να γινει κομμουνιστης (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι κατα βαση ο καθενας "υποχρεουται" να υποστηριζει το αντικειμενικο συμφερον του, και οι μονοι που ΔΕΝ εχουν συμφερον απο τον κομμουνισμο, αρα και δεν μπορουν να τον υποστηριζουν, ειναι οι μεγαλοαστοι).
Οταν βλεπω ομως ανθρωπους να απορριπτουν τον κομμουνισμο και τις σοσιαλιστικες προσπαθειες προβαλοντας ψευδη και ηλιθιοτητες οπως αυτη για το.. λιπασμα, τοτε αφ' ενος χαιρομαι πολυ, διοτι συνειδητοποιω πως το συστημα που διαλεξα να υποστηριζω ειναι τοσο "σωστο", ωστε να μην εχει κανενας να του αντιπαραθεσει τιποτε αλλο εκτος απο ψεματα και φαντασιοπληξιες, κι απ' την αλλη λυπαμαι που βλεπω ανθρωπους να κανουν οτι πιστευουν σε μαλακιες, οχι γιατι τις πιστευουν πραγματικα (σιγα μην πιστευει κανενας λογικος και σοβαρος ανθρωπος οτι μαζες ανθρωπων... εβραζαν τα ιδια τους τα παιδια για να κανουν λιπασμα!!!) αλλα γιατι ψαχνουν εναγωνιως κατι να βρουν για να στηριξουν την αποψη τους, και καταφευγουν σε γελοιοτητες υποβιβαζοντας την νοημοσυνη τους.

Αν θελεις να ψαξεις λαθη και τρωτα σημεια στις σοσιαλιστικες προσπαθειες, θα βρεις πολλα. Εγω μπορω να σου βρω ακομα περισσοτερα (ακομα και σε πραγματα που ισως να τα θεωρεις, ακομα κι εσυ που εισαι εναντιον, σωστα). Ειναι λογικο. Το περιεργο θα ηταν εαν δεν γινονταν λαθη. Ανθρωπινο συστημα ειναι, δεν ειναι κανενας "παραδεισος", ουτε ευαγγελιζεται κανενας οτι θα λυσει τα παντα με τη μια.

Το γεγονος ομως οτι η κριτικη σου περιοριζεται σε τετοιες γελοιοτητες, σε τεραστιους αριθμους που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα, σε απλοποιησεις που φευγουν πολυ πιο κατω απο τη νοημοσυνη και ενος 2-χρονου*, και σε απομονωση τσιτατων (ενιοτε και διαστρεβλωμενων), δειχνει πως ουτε κι εσυ ο ιδιος δεν εχεις πεισθει ακομα.
Εαν ενδιαφερεσαι, ξεκινα να ψαχνεις (οχι μονο ο gepeltek, ολοι!) "Πιστευε και μη, ερευνα!"

ΥΓ: Η ακριβης μεταφραση του τελευταιου τσιτατου ειναι "Ενας θανατος ειναι μια τραγωδια, ενα εκατομμυριο θανατοι ειναι στατιστικη" (A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic.), και ειναι πραγματι του Σταλιν.
Ειδες ποσο ευκολα μπορεις να διαστρεβλωσεις ενα νοημα, αλλαζοντας μονο 2 λεξεις, και στη θεση του "ενας θανατος" βαλεις το "εαν σκοτωσεις εναν"

*: Και ξαναρωταω, εαν καποιος σοβιετικος σκοτωσε τη γυναικα του και τον εραστη της, και μετα τον εκτελεσαν ως ενοχο για ανθρωποκτονια, θα το χρεωσεις στα "κομμουνιστικα εγκληματα"? Και ποιον απο ολους τους θανατους? Μονο τον δευτερο? Ή και τους πρωτους δυο? Ή μηπως μονο του εραστη και του κερατα αλλα οχι της γυναικας, στη λογικη του "καλα την εκανε την πουτανα"??? Grin
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #13 on: May 21, 2007, 22:25:48 pm »

Αυτή η παραφιλολογία περί "λαθών" είναι βαθιά ιδεαλιστική. Υπάρχουν υλικότατα αίτια που η προσπάθεια για σοσιαλισμό πήγε στράφι.

Πιο σχετικό με τη συζήτηση θα ήταν το άρθρο του περιοδικού μας για την εξέγερση στην Ουγγαρία, αλλά αφενός δεν έχει ανέβει ακόμα στο Internet, αφετέρου είναι άχρηστο γιατί ο αρθρογράφος ξέχασε να βάλει τις πηγές του (ενώ τις έχει) με αποτέλεσμα να θεωρείται αναξιόπιστο. Όταν ανέβει, πάντως, υποθέτω ότι θα ανέβει με τις πηγές.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #14 on: May 21, 2007, 22:34:56 pm »

Quote from: aliakmwn on May 21, 2007, 22:19:15 pm
Χωρις πλακα, μια συζητηση για το σοσιαλισμο που γνωρισαμε εμπεριεχει σαφως και την κριτικη της. Κριτικη που μπορει να φτασει παντου. Μπορει φυσικα να περιεχει ακομα και την απορριψη - δεν "υποχρεουται" κανενας να γινει κομμουνιστης (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι κατα βαση ο καθενας "υποχρεουται" να υποστηριζει το αντικειμενικο συμφερον του, και οι μονοι που ΔΕΝ εχουν συμφερον απο τον κομμουνισμο, αρα και δεν μπορουν να τον υποστηριζουν, ειναι οι μεγαλοαστοι).

Το ζήτημα ειναι αλιακμωνα τι θα κανατε αν καποτε γινόταν επανάσταση και καποιοι οι οποιοι ειχαν απορρίψει τον κομμουνισμο δεν συμφωνούσαν. Θα τους διώχνατε (οπως εκανε ο Καστρο-ίσως η πιο αναιμακτη λυση), θα τους στέλνατε για "επιμόρφωση" ή θα τους "ησυχαζατε"??

Θεωρεις εκ των προτέρων οτι όποιος απορρίπτει μια κομμουνιστική κοινωνια ειναι μεγαλοαστος?
« Last Edit: May 21, 2007, 22:43:17 pm by Karaμazoβ » Logged

Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: