• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:13:19 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:13:19 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 106
Total: 116
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
tzortzis
Giannis_Kako
NET2GRID
Theislander
alexiosmara
astakos1
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) >  “Την γενοκτονία ημών των [Ρ]επιούσιων…”
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Go Down Print
Author Topic: “Την γενοκτονία ημών των [Ρ]επιούσιων…”  (Read 26238 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: “Την γενοκτονία ημών των [Ρ]επιούσιων…”
« Reply #105 on: May 24, 2007, 17:11:30 pm »

gepeltek, αν η Ελλάδα είχε τότε κομμουνιστικό καθεστώς, και έκανε τον ίδιο πόλεμο (προφανώς με άλλο πρόσχημα) προς την Τουρκία, τί πιστεύεις ότι θα έκαναν οι φιλελέυθερες δυνάμεις της εποχής? Θα εύχονταν/προσπαθούσαν να αποτύχει... ναι ή όχι?

Αφού ξέρεις ότι όλα είναι θέμα μικροπολιτικής... ακόμα και η εξωτερική πολιτική, ακόμα και σήμερα! Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις... ανούσεις...
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #106 on: May 24, 2007, 21:03:04 pm »

Βαλκανική Ένωση ... Μια χαρά !!  Smiley Φανταστείτε μια Βαλκανική Ομοσπονδία, αποτελούμενη απο κρατίδια οπως η Γερμανία ή οι ΗΠΑ, στα οποία όλα τα έθνη θα εχουν ισονομία και ελευθερία υπαρξης εντος του. Το καλύτερο πιστεύω για την ταραγμένη Βαλκανική. Ενα όραμα το οποιό προηγείται των κομμουνιστών και εχει διατυπωθει απο τον 18ο αιώνα με κυριο εκφραστη τον Ρηγα Φεραιο.

Η υποστήριξη του ΚΚΕ στην ΕΣΣΔ ειναι απόλυτα λογική για την ιδεολογια του.  Αναρωτιεμαι γιατι εξαιρέθηκαν οι Αλβανοι, Ρουμανοι κτλ... Τελοσπάντων, συμφωνώ για Βαλκανικη Ενωση , αλλα ... οχι Σοβιετικη.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #107 on: May 24, 2007, 21:14:59 pm »

Το καλύτερο ε?

Ένα θα σου πω:

Γιουγκοσλαβία.

byeeee
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #108 on: May 24, 2007, 21:24:16 pm »

Τους έφαγε ο εθνικισμός!! Γενικως υπαρχει μια ταση διασπασης των πολυεθνικων κρατων στην Ευρώπη... Παρολα αυτά τα πιο πλουσια κράτη ειναι οι ομοσπονδιες σημερα.

aliakmwn
Guest
« Reply #109 on: May 24, 2007, 22:16:07 pm »

Quote from: Turambar on May 24, 2007, 21:14:59 pm
Το καλύτερο ε?

Ένα θα σου πω:

Γιουγκοσλαβία.

Γιατι, τι προβλημα υπηρχε στη σοσιαλιστικη Γιουγκοσλαβια?

Οταν επεσε το καθεστως αλληλοσφαγιαστηκαν - απολυτα φυσιολογικο, αφου πλεον οι εθνικισμοι ανταγωνιστηκαν για το ποιος θα επικρατησει του αλλου.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #110 on: May 24, 2007, 22:40:05 pm »

Γιατί ως γνωστόν, οι εθνικισμοί φυτρώνουν εκ του μηδενός και τα καθεστώτα πέφτουν μόνα τους ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #111 on: May 25, 2007, 01:07:59 am »

Δεν ξέρουμε πώς θα ήταν, αυτό είναι αλήθεια.

Όμως αλήθεια, γιατί τόσο μίσος? Sad

byeeee
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #112 on: May 25, 2007, 01:41:57 am »

Quote from: Juan on May 24, 2007, 17:11:30 pm
gepeltek, αν η Ελλάδα είχε τότε κομμουνιστικό καθεστώς, και έκανε τον ίδιο πόλεμο (προφανώς με άλλο πρόσχημα) προς την Τουρκία, τί πιστεύεις ότι θα έκαναν οι φιλελέυθερες δυνάμεις της εποχής? Θα εύχονταν/προσπαθούσαν να αποτύχει... ναι ή όχι?

Αφού ξέρεις ότι όλα είναι θέμα μικροπολιτικής... ακόμα και η εξωτερική πολιτική, ακόμα και σήμερα! Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις... ανούσεις...

Juan η λογική σου μου θυμίζει το γνωστό ρητό "αν η γιαγια μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι"..
Δηλαδή τι θες να μας πεις, ότι αυτό τους δικαιολογεί..;
Και οι άλλοι θα κανανε τα ίδια so shut the fuck up..

Αλλά όχι δεν είναι έτσι φίλε μου και ούτε προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις..
Ντοκουμέντα παραθέτω προς προβληματισμό και ελευθερα συμπεράσματα, όπως θα κάνω και σε λίγο καιρό αλλά πολύ πιο τεκμηριωμένα και αναλυτικά..
Δεν καταλαβαίνω προς τί τέτοια προκατάληψη απέναντι μου και γιατί τέτοιο μένος υπεράσπισης των κομμουνιστικών καθεστώτων..

Νομίζεις νοιάζομαι για την δημόσια εικόνα του κομμουνιστικού κόμματος και προσπαθώ να την βλάψω..  Grin Εγώ απλά απαιτώ  το σεβασμό της μνήμης των νεκρών και την παύση της παραχάραξης της ιστορίας από τον κάθε τυχάρπαστο- ας είναι και κομμουνιστης- που θέλει κάθε ώρα και στιγμή να κάνει την προπαγάνδα του..
 Αφού λοιπόν γουστάρουν να είναι νόμιμοι ας εκπολιτιστούν, και ας παραδεχτούν τα εγκλήματά τους.Και από εκεί και πέρα ας πιστεύουν ό,τι μλκ γουστάρουν,όλες οι απόψεις είναι σεβαστές ακόμη και οι ηλίθιες,η παραχάραξη της ιστορίας όμως και η ασέβεια προς τους νεκρούς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.

Και σε ρωτώ λοιπόν, που είναι η αυτοκριτική σου..;
Θυμάμαι μια ακόμα φορά που σου μίλησα για τα εκατομμύρια εγκλήματα της ΕΣΣΔ στις αρχές του αιώνα και εσύ πάλι μου απάντησες ότι το ίδιο έκαναν και οι χριστιανοι, οι αποικιοκράτες, σταυροφόροι και δεν ξέρω εγώ τί άλλο..
Τα ίδια και με τη γενοκτονία των ποντίων, αναφέρθηκες πάλι πρώτα στα αντίστοιχα εγκλήματα του ελληνικού στρατού, αγνοώντας επιδεικτικά τα αληθινά κειμενα μου.. Πουθενά κριτική..

Τέτοιου είδους λογική εμένα να ξέρεις μου προκαλεί αηδία, καλύτερα μείνε εκτός συζήτησης αν δεν έχεις κάτι πιο σημαντικό να πεις..
Δεν είναι δυνατόν ο άλλος να σου παραθέτει ντοκουμέντα όπου λένε ότι όχι μόνο δεν λυπηθηκαν αλλά  επιδιώξαν κιόλας την καταστροφή, ή να σου παραθέτω κείμενα με τα οράματα-παραληρήματα (alexzlat δανείζομαι την έκφραση ξανά)  των τότε κομμουνιστικών καθεστώτων και εσύ απλά να μιλάς για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, και όχι το ίδιο θα έκαναν και οι άλλοι κτλ..

Να ξέρεις πως σε λίγο καιρό θα παραθέσω αναλυτικότατα τα ιστορικά εγκλήματα των κομμουνιστών, έτσι απλά για να μην ξεχνάμε.. Σε παρακαλώ να είσαι τότε πιο αντικειμενικός..

BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #113 on: May 25, 2007, 01:47:45 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:19:13 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #114 on: May 25, 2007, 02:43:38 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on May 25, 2007, 01:47:45 am
Να κάνω μία άσχετη ερώτηση?

Τι σχέση έχουν τα εγκλήματα κομμουνιστικών καθεστώτων με το βιβλίο ιστορίας?

Εϊναι μετά να μην είναι προκατελειμένοι εναντίον σου gepeltek?

Έχει! Για όλα φταιν οι κομμουνισταί! Η Ελλάς βρίσκεται στο χείλος του κομμουνιστικού κρυμνού εξαιτίας της αδίστακτου κομμουνίστριας Ρεπούση! Grin Grin Grin

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #115 on: May 25, 2007, 11:36:03 am »

Καθε εγκλημα που γινεται σε βαρος συνανθρωπου σου, ειτε ειναι Ελληνας, Αλβανος, Τουρκος, Αρμενιος, Ρωσος, Σοβιετικος, Αμερικανος ειναι το ιδιο καταδικαστεο. Σε καθε περιπτωση μιλαμε για ανθρωπινες ζωες. Αυτο εδω ειναι μια διατυπωση, που ανι μεν θεωρουν οι περισσοτεροι σωστοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλα ολοι την γραφουν στα παπαρια τους, ιδιως οταν εχουν κιολας(εννοω οταν ειναι στην εξουσια-ειτε αυτη η εξουσια ειναι ελληνικη ή τουρκικη ή αμερικανικη ή ρωσικη). Βεβαια υπαρχουν και οι πολιτικοι, οι οποιοι δεν κατατασσονται στην κατηγορια ανθρωποι, αλλα ανθρωπομορφοι, και γι αυτο δεν σκεπτονται με βαση την λογικη που θα σκρφτοταν ο καθενας για τον καθενας ξεχωριστα, αλλα με την λογικη: α εχουμε 1 εκατομμυριο ανθρωπους αρα 1000 με 10000 μπορουν ευκολα να σκοτωθουν(στα παπαρια μας ποιοι ειναι αυτοι οι 1000, αρκει να μην ειναι τα παιδια μας). Και μετα βγαινουν διαφοροι οπως ο kozlatio, που του εχουν φουσκωσει τα μυαλα με εθνικες ιδεες και ειναι ετοιμος να σκοτωσει συνανθρωπο του για ... γιατι; Εν τω μεταξυ, το ιδιο ετοιμος ειναι και ο απεναντι. Με τα ιδια σκεπτικα. Δεν ειναι τραγικο; Τους λενε τα ιδια πραγματα, απλα αντιστροφα και τους πολωνουν, παντα αντιστροφα, για να σκεπτονται το ιδιο και να πραξουν το διο. Να φανε τις σαρκες τους. Επειδη οι εχοντες την εξουσια ειπαν, αφου εχουμε 1000 για σκοτωμα, ε ας του στειλουμε τωρα που δενει και το βισυνο μπας και παρουμε 2 τετραγωνικα χωραφι παραπανω. Βεβαια θα μου πεις, οταν υπαρχουν κρατη, αμεση συνεπεια θα εχουμε και τετοιους τσαμπουκαδες. Και τι θα κανει η Ελλαδα, δεν θα απαντησει. Συμφωνω, αφου εισαι στο παιχνιδι πρεπει να παιξεις. Αλλα συμφωνω ακομη περισσοτερο με το: γιατι να εισαι στο παιχνιδι; Αφου ειναι ο διπλανος, θα πεις. Και θα σου πω, να μην ειναι ουτε ο διπλανος.

Ολος αυτος ο υποθετικος διαλογος θα καταληξει, στο οτι το συστημα που υπαρχει τωρα ειναι συνυφασμενο με τετοιες μαλακιες. Αρα πρεπει να αλλαξει αυτο και να αλλαξει γυρω γυρω και οχι μονο εδω. Και αυτο πρεπει να το καταλαβουν καποιοι που ειναι ετοιμοι για θυσιες αμφοτερων των πλευρων.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #116 on: May 25, 2007, 16:17:02 pm »

Quote from: gepeltek on May 25, 2007, 01:41:57 am
Και σε ρωτώ λοιπόν, που είναι η αυτοκριτική σου..;
Θυμάμαι μια ακόμα φορά που σου μίλησα για τα εκατομμύρια εγκλήματα της ΕΣΣΔ στις αρχές του αιώνα και εσύ πάλι μου απάντησες ότι το ίδιο έκαναν και οι χριστιανοι, οι αποικιοκράτες, σταυροφόροι και δεν ξέρω εγώ τί άλλο..
Τα ίδια και με τη γενοκτονία των ποντίων, αναφέρθηκες πάλι πρώτα στα αντίστοιχα εγκλήματα του ελληνικού στρατού, αγνοώντας επιδεικτικά τα αληθινά κειμενα μου.. Πουθενά κριτική..

Δεν κατάλαβα... γιατί να κάνω αυτοκριτική? Είμαι αυτός που έκανε όλα αυτά?

Οι απαντήσεις μου έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο. Να καταλάβεις και καταλάβουν όλοι, ότι αυτό που θες να κριτικάρουμε (κι η κριτική μου είναι πολύ σφοδρή σ'αυτό εκεί που πρέπει), υπερέχει άλλων τα οποία χαϊδεύουμε. Αν φτάσουμε να καταλήξουμε στο ό,τι υπερέχει, τότε θα σου κάνω και την κριτική μου πάνω σ'αυτό.

Αλλά δε βρίσκω κανένα απολύτως νόημα να κάνω κριτική στον κομμουνισμό και στους κομμουνιστές εδώ... με βάση τα κείμενά σου.

Με βάση τα κείμενά σου το μόνο που έχω να πω... είναι ότι ο κομμουνισμός ήταν ίσως το καλύτερο σύστημα που εφαρμόστηκε παγκοσμίως stand-alone. Κι αυτό διότι και ο καπιταλισμός την εποχή του ισχυρού σοσιαλιστικού μπλοκ, είχε βελτιωθεί αρκετά λόγω του αντίπαλου δέους (εκεί πάει το stand-alone). Μόλις κατέρρευσε το αντίπαλο δέος, δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Δυστυχώς είναι στη μοίρα του να χειροτερεύει συνέχεια και να γίνει απάνθρωπος. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις ένα σύστημα χρηματοκεντρικό και όχι ανθρωποκεντρικό.

Ο σκοπός της κριτικής μου όμως είναι πάντα να το βελτιώσω... όχι να τον μειώσω σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα. Γι' αυτό δεν έχει θέση εδώ.

Στο θέμα μας... αυτό που σου είπα στο προηγούμενο ποστ, είναι πέρα των ιδεολογιών, η διαπίστωση ότι όλα τα κόμματα λειτουργούν μικροκομματικά κι όλοι θα έκαναν το ίδιο. Δεν είναι υπόθεση. Δες π.χ. τα πολύ πρόσφατα, όταν η κυβέρνησή μας ανασύρει εθνικά θέματα (!) τα οποίο μπορεί να μας προκαλέσουν και προβλήματα, ώστε να ξεχαστούν οι βρωμιές τους (!), τα ομόλογα... Η ιστορία επαναλαμβάνεται... και κανείς δε βάζει μυαλό.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #117 on: May 25, 2007, 16:20:45 pm »

Quote from: Aurelius on May 25, 2007, 11:36:03 am
Συμφωνω, αφου εισαι στο παιχνιδι πρεπει να παιξεις. Αλλα συμφωνω ακομη περισσοτερο με το: γιατι να εισαι στο παιχνιδι; Αφου ειναι ο διπλανος, θα πεις. Και θα σου πω, να μην ειναι ουτε ο διπλανος.
Μακάρι να μην μπει κανείς στο "παιχνίδι" που αναφέρεις. Ποιός είπε ότι αυτό δεν είναι ο ποθούμενος στόχος; Αλλά, πολλές φορές χρειάζεται μια αμυντική, να το πω διπλωματική στάση, για τον εξής λόγο: Έστω ότι πας σε ένα χωριό όπου όλοι μισούν τους...ξενόφερτους (έτσι έμαθαν/έτσι μεγάλωσαν/έτσι κ.λ.π.). Και αρχίζεις να φωνάζεις "αδέλφια μου, σας αγαπώ όλους, είμαστε όλοι συνάνθρωποι, θέλω να σας βοηθήσω όλους, ας γίνουμε μια οικογένεια, πάρτε τη μισή μου περιουσία κ.λ.π." και να πράττεις ανάλογα. Κάποιες φορές στους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή, αυτό "πιάνει". Όμως τί είναι πιθανότερο, αυτό ή να πουν οι άλλοι "α, αυτός είναι μεγάλο κορόιδο" και να σε "φάνε"; Σου κάνουν τους καλούς, και μετά όταν χρειαστείς εσύ κάτι "δεν σε είδαμε δεν σε ξέρουμε".
Για αυτό, δεν τους λες "πάρτε τα όλα". Τους βάζεις κάποιες προϋποθέσεις, τους "τεστάρεις", αναλύεις την ψυχολογία τους και τα περιθώρια βελτίωσής τους.
Η "αλλαγή" δεν έρχεται στιγμιαία, θέλει καιρό συμβιβασμών μέχρι να γίνει το ζητούμενο.
..
Αυτά γενικά, χωρίς να υπαινίσσομαι κάποια σχέση μεταξύ κρατών ή ανθρώπων.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #118 on: May 25, 2007, 16:49:41 pm »

Δεν θα πας έτσι αν είσαι άνθρωπος. Θα πας, θα τους γνωρίσεις, θα δεις ποιοι είναι, θα σε δουν ποιος είσαι, και θα μάθει ο ένας τον άλλον και θα πάψει ο φόβος.

Ρώτα έναν άνθρωπο που έχει ξενοφοβικές τάσεις αν ξέρει κανέναν αλβανό. Συνήθως θα πει (αν ξέρει όντως):
Ναι ξέρω έναν, είναι πολύ καλό παιδί. Αλλά όλοι αυτοί που ήρθαν δεν είναι σαν και αυτόν.

Σε ανθρώπινο επίπεδο μπορούμε να το δουλέψουμε.

Σε κρατικό επίπεδο αυτό δεν γίνεται, και όσο οι λαοι διαχωρίζονται με σύνορα και φυλάκια, αυτό δεν αλλάζει. Και για αυτό θεωρώ ότι τα κράτη είναι ηλίθια ως ύπαρξη, και όργανα φτιαγμένα για να ελέγχουν και να καθυποτάσσουν τους λαούς. Και ο όποιος πατριωτισμός λανθάνουσα κατάσταση.

byeeee
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #119 on: May 25, 2007, 17:14:54 pm »

Gepeltek, αν το ΚΚΕ έλεγε ότι επεδίωκε τη νίκη της Ελλάδας, θα ήταν συνυπεύθυνο για το θάνατο ή/και το βασανισμό πολλών χιλιάδων Τούρκων. Προφανώς κανένας δεν ήθελε το θάνατο και το βασανισμό άμαχων Ελλήνων, αλλά κατά τα άλλα η Ελλάδα, ως κράτος, έπρεπε να ηττηθεί. Αυτό ήταν το δίκαιο.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Go Up Print
Jump to: