• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:41:25 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:41:25 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 108
Total: 118
kathrin_p
vaggelisx
A-TheITGuy
rafa98p
GeorgeGk
Sotirisbikos
acolak
grepanis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών  > 9ο Εξάμηνο > Βιομηχανική Πληροφορική (Moderator: diesel) > [Βιομηχανική Πληροφ.] Σχετικά με το εργαστήριο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 20 Go Down Print
Author Topic: [Βιομηχανική Πληροφ.] Σχετικά με το εργαστήριο  (Read 39687 times)
steliosg
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: [Βιομηχανική Πληροφ.] Σχετικά με το εργαστήριο
« Reply #90 on: January 28, 2008, 19:04:18 pm »

Μια απορία για το DCS:
Όταν λέμε οτι βάζουμε το slot  ,πχ ένα PID , από auto σε manual ,αλλάζουμε κάποια τιμή και μετά το τρέχουμε με το step , τι από τα δύο εννοεί:
1) Το βάζουμε στο manual , δίνουμε την τιμή που μας λέει στο ΜV (OUT) ,και πατάμε το step αφήνοντας επιλεγμένο το manual ?
2) Το βάζουμε στο manual , δίνουμε την τιμή που μας λέει στο ΜV (OUT), το κάνουμε ξανά auto , και μετά το τρέχουμε με το step?

Λογικά το δεύτερο είναι , αλλά δεν είμαι σίγουρος οπότε ας πει όποιος το έχει καταλάβει.
lev
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #91 on: January 28, 2008, 19:21:45 pm »

Κάπου στο βιβλίο,προς το τέλος του 5ου κεφ. νομίζω,λέει ότι αλλάζουμε ό,τι θέλουμε π.χ. το βάζουμε σε manual,και μετά πρέπει να λέει ότι πατάμε continue/step για να συνεχίσουμε τη διαδικασία.Άρα το πρώτο απο αυτά που λες πρέπει να είναι.Δεν έχω και το βιβλίο τώρα για να σου πω ακριβώς που το λέει.Τώρα αν εννοεί άλλα ο συγγραφέας από αυτά που γράφει...
darlas
Θαμώνας

ee_NRG

View Profile
« Reply #92 on: January 28, 2008, 19:39:03 pm »

Ναι το λεει σελ.168

Μήπως είναι καιρός να αλλάξεις σχολή αν τα μαθήματα που χρωστάς είναι περισσότερα από την ηλικία σου .....?  Tongue
Luminous
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #93 on: January 28, 2008, 19:49:56 pm »

Quote from: Καλλισθένης on January 28, 2008, 17:55:15 pm
Quote from: JIM777 on January 28, 2008, 14:10:08 pm
Για το 2ο απλα αλλαζεις τη σειρα των led(τους δεικτες τους) στο διαγραμμα ροης του lead.Φαινεται χαζο αλλα ετσι το εκανε αυτος στο εργαστηριο.Για το 1ο ιδεα δεν εχω,

Μετά την παραπάνω αλλαγή (και γενικά οποιαδήποτε τροποποίηση), τί πρέπει να κάνεις για να τρέξει το αλλαγμένο πρόγραμμα?

απο οτι θυμαμαι απ το εργαστηριο , πρεπει να κανεισ verify, save και κατι αλλο για να το τρεξει τα οποια δεν καναμε στο εργαστηριο. Παρολα στο εργαστηριο ειπε οτι για να αλλαξει η σειρα αλλαζεις απλα τους αριθμους στο 2ο επιπεδο
οπου:
led1 -> led8
led2 -> led7
led3 -> led6
led4 -> led5
led5 -> led4
led6 -> led3
led7 -> led2
led8 -> led1

ολα τα υπολοιπα ιδια

Don't click here!
steliosg
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #94 on: January 28, 2008, 19:56:16 pm »

Quote from: lev on January 28, 2008, 19:21:45 pm
Κάπου στο βιβλίο,προς το τέλος του 5ου κεφ. νομίζω,λέει ότι αλλάζουμε ό,τι θέλουμε π.χ. το βάζουμε σε manual,και μετά πρέπει να λέει ότι πατάμε continue/step για να συνεχίσουμε τη διαδικασία.Άρα το πρώτο απο αυτά που λες πρέπει να είναι.Δεν έχω και το βιβλίο τώρα για να σου πω ακριβώς που το λέει.Τώρα αν εννοεί άλλα ο συγγραφέας από αυτά που γράφει...
Quote from: darlas on January 28, 2008, 19:39:03 pm
Ναι το λεει σελ.168

Ναι,αυτό στη σελίδα 168 και αναφέρεται στο πως διακόπτεις και ξεκινάς την προσομοίωση για να κάνεις ότι αλλαγές θες. Με continue ξεκινάει να τρέχει συνεχόμενα ενώ με step βήμα βήμα.
Αυτό που ρωτάω εγώ είναι άλλο. Για να γίνω πιο σαφής θα δώσω ένα παράδειγμα , που απότι έχω καταλάβει αυτό είναι που μπαίνει ως θέμα κάθε φορά στην εξέταση για το DCS :
Πες οτι σου λέει οτι το slot 1 που είναι PID , να το βάλεις στο manual και να δώσεις μια τιμή στη χειριζόμενη μεταβλητή  (στο MV δηλαδή) και μετά να  τρέξεις τη διεργασία για πέντε βήματα και να καταγράψεις τις τιμές που παίρνει η ελεγχόμενη μεταβλητή  (η PV δηλαδή) .
Για να το κάνω αυτό  παώ στο slot 1 , επιλέγω το κουμπάκι manual , βάζω την τιμή που θέλει στην MV και είμαι πλέον έτοιμος να το τρέξω βήμα βήμα (με το step )για να δώ τι τιμές παίρνει η PV.
 Η ερώτησή μου είναι αν πριν αρχίσω να πατάω το step , θα επιλέξω ξανά auto στο slot ή θα το αφήσω στο manual. Αν το αφήσω στο manual η τιμή της MV θα παραμένει σταθερή όσο το τρέχω , ενώ αν το βάλω στο auto  η MV θα αλλάζει τιμές , με αποτέλεσμα να έχω διαφορετικές τιμές της PV για την κάθε περίπτωση.
darlas
Θαμώνας

ee_NRG

View Profile
« Reply #95 on: January 28, 2008, 20:03:48 pm »

Quote from: fullmoon_52 on January 28, 2008, 02:32:48 am
Quote from: CounterSpell on January 28, 2008, 01:01:59 am
Στο ISaGRAF, τι θέλει να πει ο ποιητής "αντιγράψαμε τις καθολικές μεταβλητές από το Dictionary";

Προφανώς θα υπήρχε ερώτημα "Ποιές είναι οι καθολικές μεταβλητές?" ή κάτι τέτοιο.

Γενικά από τι φαίνεται είναι εύκολες ερωτησούλες γενικά, αν πήγε κάποιος σε όλα τα εργαστήρια μπορεί να τα απαντήσει χωρις ιδιαίτερο διάβασμα. Οι βαθμοί άλλωστε από άλλες χρονιές το επιβεβαιώνουν  Tongue

Oι καθολικες μεταβλητες ειναι αυτες που ειναι στο dictionary σωστα?
Να τις αντιγραψουμε που?? στην κολλα αναφορας....? ή θελει τιποτα αλλο....

Μήπως είναι καιρός να αλλάξεις σχολή αν τα μαθήματα που χρωστάς είναι περισσότερα από την ηλικία σου .....?  Tongue
steliosg
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #96 on: January 28, 2008, 20:09:28 pm »

Quote from: Luminous on January 28, 2008, 19:49:56 pm
Για το 2ο απλα αλλαζεις τη σειρα των led(τους δεικτες τους) στο διαγραμμα ροης του lead.Φαινεται χαζο αλλα ετσι το εκανε αυτος στο εργαστηριο.Για το 1ο ιδεα δεν εχω,

Μετά την παραπάνω αλλαγή (και γενικά οποιαδήποτε τροποποίηση), τί πρέπει να κάνεις για να τρέξει το αλλαγμένο πρόγραμμα?

απο οτι θυμαμαι απ το εργαστηριο , πρεπει να κανεισ verify, save και κατι αλλο για να το τρεξει τα οποια δεν καναμε στο εργαστηριο. Παρολα στο εργαστηριο ειπε οτι για να αλλαξει η σειρα αλλαζεις απλα τους αριθμους στο 2ο επιπεδο
οπου:
led1 -> led8
led2 -> led7
led3 -> led6
led4 -> led5
led5 -> led4
led6 -> led3
led7 -> led2
led8 -> led1

ολα τα υπολοιπα ιδια

Αυτό για τη σειρά των leds έτσι το θυμάμαι κ εγώ απο το εργαστήριο.
Για να τρέξεις αφού κάνεις τις αλλάγες , κάνεις save το τμήμα που άλλαξες και κλείνεις το παράθυρο του editor. Μετά ενώ είσαι στο κεντρικό παράθυρο του project που θές να τρέξεις  κάνεις Verify (Make->Verify) , και αν δεν έχει λάθη , κάνεις Make->Make Application. Τέλος Debug->Simulate για να τρέξει.
darlas
Θαμώνας

ee_NRG

View Profile
« Reply #97 on: January 28, 2008, 20:17:30 pm »

Quote from: steliosg on January 28, 2008, 20:09:28 pm
Quote from: Luminous on January 28, 2008, 19:49:56 pm

οπου:
led1 -> led8
led2 -> led7
led3 -> led6
led4 -> led5
led5 -> led4
led6 -> led3
led7 -> led2
led8 -> led1

ολα τα υπολοιπα ιδια

Αυτό για τη σειρά των leds έτσι το θυμάμαι κ εγώ απο το εργαστήριο.
Για να τρέξεις αφού κάνεις τις αλλάγες , κάνεις save το τμήμα που άλλαξες και κλείνεις το παράθυρο του editor. Μετά ενώ είσαι στο κεντρικό παράθυρο του project που θές να τρέξεις  κάνεις Verify (Make->Verify) , και αν δεν έχει λάθη , κάνεις Make->Make Application. Τέλος Debug->Simulate για να τρέξει.

εβαλα led455 και πατησα κατευθειαν το make applica. και το βρηκε το λαθος.... πιστευω το verity δεν χρειαζεται... τελος παντων...λεπτομερειες

steliosg
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #98 on: January 28, 2008, 20:27:31 pm »

Quote from: darlas on January 28, 2008, 20:03:48 pm
Στο ISaGRAF, τι θέλει να πει ο ποιητής "αντιγράψαμε τις καθολικές μεταβλητές από το Dictionary";

Προφανώς θα υπήρχε ερώτημα "Ποιές είναι οι καθολικές μεταβλητές?" ή κάτι τέτοιο.

Γενικά από τι φαίνεται είναι εύκολες ερωτησούλες γενικά, αν πήγε κάποιος σε όλα τα εργαστήρια μπορεί να τα απαντήσει χωρις ιδιαίτερο διάβασμα. Οι βαθμοί άλλωστε από άλλες χρονιές το επιβεβαιώνουν  Tongue

Λογικά να του τις αντιγράψουμε στην κόλλα, ναι. Οι καθολικές είναι αυτές που είναι στο dictionary  και που φαίνονται όταν είναι επιλεγμένο το κουμπί που λέει 'global objects' (το μεσαίο απο τα 3 στρόγγυλα που έχει στο toolbar) .
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #99 on: January 28, 2008, 20:53:21 pm »

Quote from: steliosg on January 28, 2008, 20:27:31 pm
Quote from: darlas on January 28, 2008, 20:03:48 pm

Λογικά να του τις αντιγράψουμε στην κόλλα, ναι. Οι καθολικές είναι αυτές που είναι στο dictionary  και που φαίνονται όταν είναι επιλεγμένο το κουμπί που λέει 'global objects' (το μεσαίο απο τα 3 στρόγγυλα που έχει στο toolbar) .

Kαι προφανώς θα θέλει όλες τις μεταβλητές έτσι??

Οχι μονο τις booleans αλλα και timers messages κτλ..

και μια ακόμα ερώτηση..

Στην κόλλα όταν θα περιγραφουμε την οποιαδήποτε διαδικασία, προφανώς θα πρέπει να χρησιμοποιησουμε την ελληνική ορολογία του εκάστοτε προγραμματος ετσι?? Οπως το κάνει και ο συγγραφέας του βιβλιου.. πχ καθορισμός διαταραχών, εισαγωγή δεδομένων δευτερης ομάδας, εγγραφή δεδομένων, γράφημα λογισμικών οντοτήτων κτλ..

Με αλλα λόγια θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ορολογίες της κάθε διαδικασίας όπως περιγράφονται στο βιβλίο ή όχι??
lev
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #100 on: January 28, 2008, 20:59:33 pm »

Quote from: steliosg on January 28, 2008, 19:56:16 pm
Η ερώτησή μου είναι αν πριν αρχίσω να πατάω το step , θα επιλέξω ξανά auto στο slot ή θα το αφήσω στο manual. Αν το αφήσω στο manual η τιμή της MV θα παραμένει σταθερή όσο το τρέχω , ενώ αν το βάλω στο auto  η MV θα αλλάζει τιμές , με αποτέλεσμα να έχω διαφορετικές τιμές της PV για την κάθε περίπτωση.

Αυτό είπα κι εγώ.Ότι το βιβλίο λέει ότι κάνουμε τις αλλαγες-π.χ. το βάζουμε στο manual και αλλάζουμε τις τιμές-και μετά πατάμε continue.Δεν αναφέρει ότι ξαναπατάς το auto.Αν και εκεί προσωπικά δε μου φαινεται να περιγράφει ειδικά τι κάνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλάγής αλλά γενικά τι κάνουμε όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι.Τώρα να θεωρεί σαν δεδομένο ότι το ξαναβάζουμε στο auto;Τι να σου πω,δε ξέρω...Αυτό που λες πάντως για τα διαφορετικά αποτελέσματα ισχύει.
Λογικά το τι κάνουμε εξαρτάται απ'το αν θέλουμε η χειριζόμενη να είναι σταθερή ή όχι και λογικά δε θα πρέπει να το διευκρινίζει στην ερώτηση;Βέβαια θα μου πεις Χασάπης είσαι...
cyb3rb0ss
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

0 ΜΗΔΕΝ ZERO NULL CERO

View Profile
« Reply #101 on: January 28, 2008, 21:03:33 pm »

Quote from: lev on January 28, 2008, 20:59:33 pm
Quote from: steliosg on January 28, 2008, 19:56:16 pm

Αυτό είπα κι εγώ.Ότι το βιβλίο λέει ότι κάνουμε τις αλλαγες-π.χ. το βάζουμε στο manual και αλλάζουμε τις τιμές-και μετά πατάμε continue.Δεν αναφέρει ότι ξαναπατάς το auto.Αν και εκεί προσωπικά δε μου φαινεται να περιγράφει ειδικά τι κάνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλάγής αλλά γενικά τι κάνουμε όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι.Τώρα να θεωρεί σαν δεδομένο ότι το ξαναβάζουμε στο auto;Τι να σου πω,δε ξέρω...Αυτό που λες πάντως για τα διαφορετικά αποτελέσματα ισχύει.
Λογικά το τι κάνουμε εξαρτάται απ'το αν θέλουμε η χειριζόμενη να είναι σταθερή ή όχι και λογικά δε θα πρέπει να το διευκρινίζει στην ερώτηση;Βέβαια θα μου πεις Χασάπης είσαι...

Που γίνεται αυτή η αλλαγή σε MANUAL???

Zwei Dinge sind unendlich: Das Universum und die menschliche Dummheit. Aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. ~Albert Einstein

Never argue with stupid people,
the will drag you down to their level
and then beat you with experience.
~Mark Twain

Απλά 0! Fuck Yeah!

LinkedIn
lev
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #102 on: January 28, 2008, 21:06:42 pm »

Μόλις πατήσεις run,κάνεις διπλό κλικ σε όποιο απ'τα δύο group θέλεις και κάτω απ'το καθένα slot σου λέει να επιλέξεις auto-manual-cascade.
iliana
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #103 on: January 28, 2008, 21:16:03 pm »

παιδια εχω ερωτηση :
Στο DCS στη μεταβλητη SM2FL εχουμε ορισει max τελικη τιμη 300 σε προηγουμενο βημα. Οταν παταω continue ξεπερνα αυτην την τιμη και παει καπου 311 , και μετα ξανακατεβαινει στο 275 και ισορροπει...Αυτο δεν ειναι λογικο,δεν πρεπει να ξεπερασει το 300...

Επισης αν αλλαξω το SM1FL στο manual και το βαλω πχ 10 την ξεπερνα παλι και φτανει στο 20 και γινεται κοκκινο.Αρα δε μου πιανει το manual.
Επισης το οτι ειναι συνεχεια στο 20 εχει να κανει με ρυθμισεις απο τα βηματα που εχουν προηγηθει η το κανει γενικα το προγραμμα?

Μπορει καποιος guru στο DCS  8) να με διαφωτισει ?

Do not regret the things you’ve done, but those you didn’t do
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #104 on: January 28, 2008, 21:22:49 pm »

Άσχετο. Ξέρει κανένας σε τι ύφος θα είναι η εξέταση? Τι θα μας ζητηθεί?

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 20 Go Up Print
Jump to: