• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 04, 2025, 08:25:07 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 04, 2025, 08:25:07 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Local Rider
[Today at 01:34:59]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by okan
[July 03, 2025, 23:57:35 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 03, 2025, 23:21:26 pm]

[Ειδικές κεραίες] Να επιλ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:19:46 pm]

[Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:18:47 pm]

[Τεχνολογία Λογισμικού] Ν...
by waterfall101
[July 03, 2025, 21:50:25 pm]

[Ισχύος ΙΙ] Ερωτήσεις Προ...
by Local Rider
[July 03, 2025, 19:07:37 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[July 03, 2025, 16:42:09 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 03, 2025, 12:48:02 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[July 03, 2025, 01:33:53 am]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Nikos_313
[July 02, 2025, 15:29:13 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Le ece
[July 02, 2025, 12:30:13 pm]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούνιος ...
by Mr Watson
[July 01, 2025, 03:00:23 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Giopan
[June 30, 2025, 22:54:29 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 30, 2025, 11:27:40 am]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι] Γ...
by nmpampal
[June 30, 2025, 02:07:32 am]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Ανάλυση πα...
by Juror8
[June 29, 2025, 13:27:54 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427213
Total Topics: 31723
Online Today: 183
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 128
Total: 147
Dimos Bachlas
tzortzis
gpap
Xontroulis
bsp
grethem
mikrosdia
adamchatz
ioannisfa
Petros Ts
Geoth
kehagiat
Captain
Roidos
vmanousi
George_RT
Passerby
evax
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > ΠΡΟΣΦΟΡΑ για laptop!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Down Print
Author Topic: ΠΡΟΣΦΟΡΑ για laptop!  (Read 13749 times)
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: ΠΡΟΣΦΟΡΑ για laptop!
« Reply #60 on: May 19, 2007, 21:52:51 pm »

Να εξηγήσω ότι την κοπέλα δεν την ξέρω και ούτε έχω πρόθεση να προσβάλω κάποιον. Απλά η παρούσα συζήτηση θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μάλλον αρκετοί φοιτητές του τμήματος έχουν επιδότηση και είναι ένα ζήτημα τι θα γίνει με αυτά τα λεφτά.

Quote from: Juan on May 19, 2007, 21:00:58 pm
Διάβασα λίγο τους όρους του προγράμματος. Την επιδότηση δε μπορείς προφανώς να την πουλήσεις, άρα το πρώτο ποστ έχει νοηματικό λάθος. Πρέπει να πας ο ίδιος να την πάρεις. Ουσιαστικά ψάχνεις κάποιον να αγοράσει το laptop που θα πάρεις. Αυτό δε ξέρω αν είναι μη-αποδεκτό, εφόσον κατά καιρούς έχουμε φιλοξενήσει αγγελίες πώλησης εξοπλισμού σε προνομιακή τιμή από συνάδελφο σε συνάδελφο. Το ότι η προνομιακή τιμή θα προέρχεται από την επιδότηση διαφοροποιεί την κατάσταση? Δε μπορώ να καταλάβω...
Juan

Διαφορές:

1. Οι περισσότερες αγγελίες που θυμάμαι αφορούσαν πώληση οικοσκευής ή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων λόγω μετακόμισης/αγοράς καινούριου. Κοινή υπόθεση είναι υποθέτω ότι το προς πώληση υλικό έχει αποκτηθεί νόμιμα, η ίδια η πώληση είναι νόμιμη και ότι το forum δεν χρησιμοποιείται ώστε ο πωλητής να εκμεταλλευτεί τον αγοραστή-ή αλλιώς ότι η προνομιακή αυτή τιμή δεν είναι "πλασματική", αλλά οφείλεται σε παλαιότητα/βιασύνη/διάθεση βοήθειας. Η διαχείριση υποθέτω ότι μπορεί να επέμβει όταν είναι γνωστό ότι αυτές οι συνθήκες ΔΕΝ συντρέχουν. Η προνομιακή τιμή με χρήση χρημάτων που δεν είναι δικά σου για μένα δεν είναι ηθική.

2. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ο οποιοσδήποτε χ φοιτητής που δεν χρειάζεται την επιδότηση θα αγοράσει ένα οποιοδήποτε λάπτοπ στα κουτουρού και μετά θα ψάχνει να το πουλήσει (εφόσον μάλιστα η ίδια δεν το χρειάζεται). Φυσικά και όχι! Θα συνεννοηθεί με υποψήφιο αγοραστή, θα της πει τι θέλει, θα πάει αυτή να το αγοράσει στο όνομά της και μετά το λάπτοπ θα αλλάξει χέρια, μετά την καταβολή ψ ποσού σε ευρώ. Λόγω του ίδιου του λάπτοπ (υπάρχουν πολλές επιλογές/μάρκες/τιμές/δυνατότητες/είναι ακριβό από μόνο του), δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με πχ ένα mp3. Σημασία δεν έχει ποιος πάει και το αγοράζει, σημασία έχει ποιος είναι ο εντολέας, και ο εντολέας είναι αυτός που το παραγγέλνει, δηλαδή ο πραγματικός αγοραστής που ψάχνει η αγγελία. Αυτό προφανώς και δεν φαίνεται απέναντι στο κράτος, καθώς τέτοια συναλλαγή είναι αδύνατη και παράνομη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #61 on: May 19, 2007, 22:13:25 pm »

Εξακολουθώ να μπερδεύομαι.

1.

Από τη στιγμή που θα πάρει το laptop,  είναι δικό του. Και μπορεί να τo κάνει ό,τι θέλει. Και κοστίζει την πραγματική του αξία.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις παιδιών που πουλάνε κινητό που πήραν τσάμπα (ή με πολύ λίγα χρήματα) λόγω ανανέωσης, επειδή δε θέλουν καινούργιο, σε τιμή λίγο κάτω από αυτή που έχει στην αγορά. Είναι ανήθικο?

2.

Μπερδεύομαι. Πάντως το να σκοπεύεις να πουλήσεις κάτι που θα πάρεις, και να ενημερώσεις τον υποψήφιο αγοραστή να έχει λόγο στο τί θα πάρεις, συμφέρει τον αγοραστή, όχι εσένα.

Εγώ πάντως αν μου δίναν 500 ευρώ επιδότηση, θα αγόραζα ένα laptop που με ικανοποιεί. Μετά, θα έβλεπα τί θα κάνω με το περιττό laptop (έχω ήδη ένα 2ετίας και βάλε). Ούτε παζάρια, ούτε ραγισμένες καρδιές, ούτε τίποτα. Βαρέθηκα με όλα αυτά. Έχει χάρη που έχει κοινωνικό ενδιαφέρον η κουβέντα που λέει κι η Kat.
« Last Edit: May 19, 2007, 22:16:44 pm by Juan » Logged
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #62 on: May 19, 2007, 22:38:21 pm »

Quote from: Juan on May 19, 2007, 22:13:25 pm
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις παιδιών που πουλάνε κινητό που πήραν τσάμπα (ή με πολύ λίγα χρήματα) λόγω ανανέωσης, επειδή δε θέλουν καινούργιο, σε τιμή λίγο κάτω από αυτή που έχει στην αγορά. Είναι ανήθικο?

Δεν ξέρω-δεν είναι το ίδιο νομίζω. Το νέο σου κινητό (που δικαιούσαι λόγω ανανέωσης) το έχεις πληρώσει με τους μηνιαίους λογαριασμούς σου-και πάντως το έχεις πληρώσει εσύ, όχι και άλλοι φορολογούμενοι. 

Μπερδεύομαι. Πάντως το να σκοπεύεις να πουλήσεις κάτι που θα πάρεις, και να ενημερώσεις τον υποψήφιο αγοραστή να έχει λόγο στο τί θα πάρεις, συμφέρει τον αγοραστή, όχι εσένα.

Διαφωνώ. Το λάπτοπ είναι ακριβό πράγμα, και επειδή ακριβώς κανείς δεν δίνει τα λεφτά αυτά για την πλάκα του, αν έρθουν και του πουν "σου δίνω λάπτοπ έτσι κι έτσι, με τόσα λεφτά", είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα αρχίσει την γκρίνια - "ήθελα άλλη μάρκα/μεγαλύτερη οθόνη/α, δεν έχει .../ο σκληρός δε μου φτάνει ", εν μέρει γιατί τα εννοεί αν ήθελε κάτι συγκεκριμένο και εν μέρει για να κατεβάσει την τιμή. Και λέγε-λέγε, θα φτάσεις να το πουλήσεις αρκετά χαμηλότερα από όσο είχες στο μυαλό σου-πολύ περισσότερο αν εσύ δεν χρειάζεσαι λάπτοπ ούτως ή άλλως ούτε σκόπευες να δώσεις τόσα λεφτά, οπότε φοβάσαι μη σου μείνει αμανάτι. Ο αγοραστής θα το πάρει κοψοχρονιά, αν δεν κάνει ακριβώς θα αγοράσει με τη διαφορά ό,τι παραπάνω θέλει, και θα του μείνουν και λεφτά. Επομένως, η πρότερη συνεννόηση ωφελεί κυρίως τον πωλητή.

Αυτό το είπα για να εξηγήσω ότι δεν ισχύει ακριβώς ότι "το πήρε το λάπτοπ και ό,τι θέλει το κάνει μετά"-γιατί το μετά είναι πριν! Υπήρξε συναλλαγή και ουσιαστικά πρόκειται για μεταβίβαση της επιδότησης (εφόσον αγοράζεται το συγκεκριμένο λάπτοπ), κάτι το οποίο είναι παράνομο. Απλά η συναλλαγή αυτή δεν φαίνεται στο κράτος.

Τέλος πάντων, κάπως διαδικαστικά όλα αυτά. Έτσι κι αλλιώς, το κράτος όσα λεφτά υπολόγιζε να δώσει, θα τα δώσει. Και ενδεχομένως όσα λάπτοπ είναι να αγοραστούν με τη βοήθεια (έστω μέρους) της επιδότησης, θα αγοραστούν. Απλά θα χαθούν κάποια λεφτά στο δρόμο, τα οποία θα πάνε σε κάποιες τσέπες (μακάρι όλοι αυτοί να τα χρειάζονται). Όπως γίνεται πάντοτε στην Ελλάδα δηλαδή. Το χειρότερο είναι απλά ότι σε κάποιους αυτό έχει φτάσει να μην κάνει καμία εντύπωση-σήμερα μια φιλική συναλλαγή, αύριο φοροδιαφυγή, μεθαύριο λάδωμα...δε βαριέσαι μωρέ;
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #63 on: May 19, 2007, 22:48:36 pm »

Quote from: Kat on May 19, 2007, 22:38:21 pm

Δεν ξέρω-δεν είναι το ίδιο νομίζω. Το νέο σου κινητό (που δικαιούσαι λόγω ανανέωσης) το έχεις πληρώσει με τους μηνιαίους λογαριασμούς σου-και πάντως το έχεις πληρώσει εσύ, όχι και άλλοι φορολογούμενοι. 

Ναι ok...

Άρα και η υποτροφία αν είσαι στους πρώτους, είναι λεφτά που δε σου ανήκουν? Δεν την παίρνεις επειδή είχες δώσει λεφτά. Από τους άλλους φορολογούμενους την πήρες...

@elmaya: Λίγο λάθος τα διάβασες... Η επιδότηση είναι στο 80% της αξίας. Δλδ για 600 Ευρώ laptop χωρίς ΦΠΑ, δικαιούσαι 570 ευρώ επιδότηση (υπολογίζεται με το ΦΠΑ), αλλά θα πάρεις 500 επειδή είναι το όριο. (Χεχε, με πρόλαβε και το έσβησε Tongue)
elmaya
Guest
« Reply #64 on: May 19, 2007, 22:49:22 pm »

Ναι λάθος μου...εχει ήδη φύγει.
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #65 on: May 19, 2007, 22:54:11 pm »

Quote from: Juan on May 19, 2007, 22:48:36 pm
Άρα και η υποτροφία αν είσαι στους πρώτους, είναι λεφτά που δε σου ανήκουν? Δεν την παίρνεις επειδή είχες δώσει λεφτά. Από τους άλλους φορολογούμενους την πήρες...

Σωστά-δηλαδή περίπου. Όλα τα χρήματα που παίρνεις από το κράτος είναι λεφτά που έχεις πληρώσει εσύ/οι δικοί σου, και φυσικά όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι. Πάντως δεν έχεις πληρώσει αποκλειστικά εσύ-ακόμη και αν κάνεις αναγωγή ότι τα λεφτά της επιδότησης ουσιαστικά τα πλήρωσαν οι γονείς σου και μόνο, δεν ισχύει το ίδιο για όλη σου την εκπαίδευση, για παράδειγμα, η οποία (τουλάχιστον θεωρητικά Tongue) σου έδωσε αυτά τα προσόντα ώστε να αριστεύσεις και να πάρεις επιδότηση.

Για την υποτροφία μπερδεύτηκα λίγο...πούλησε κανείς την υποτροφία του; Cheesy
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #66 on: May 19, 2007, 22:57:14 pm »

Βρίσκω την κουβέντα πολύ ενδιαφέρουσα και επειδή δε θέλω να θίξω την κοπέλα, ίσως ένα split να βοηθούσε σε αυτό

Κάποια σημεία που βρίσκω ενδιαφέροντα:
Αρχικά, δε μου κάθεται ωραία ο τίτλος"Προσφορά για laptop". Θα προτιμούσα να ήταν "πουλάω την επιδότηση έναντι χρηματικού ποσού".

Δεύτερον, ένα ζήτημα, όπως πολύ σωστά έθεσε η Κατ, είναι η προέλευση των χρημάτων. Τα χρήματα μίας επιδότησης προέρχονται από φορολόγηση πολιτών και δίδονται υπό προυποθέσεις. Αυτές οι προϋποθέσεις είναι χαλαρές, διότι πρόκειται για προιόν υλικό και όχι υπηρεσία(πχ η υπηρεσία που προσφέρεται από ένα γιατρό).

Σημασία έχει ότι είναι παράνομο να πουλήσεις την επιδότηση, γιατί δε στο επιτρέπει η συμφωνία με το κράτος. Άρα τέλος.-

Τρίτον, το λάθος είναι από τη μεριά του δίδοντα τη χρηματοδότηση, καθώς δεν προβλέπει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να αποδεικνύει ο κάτοχος του laptop ότι το χρησιμοποιεί ο ίδιος.
Ένα ανάλογο παράδειγμα,ίσως το πιο καλό, είναι οι εργατικές εστίες:Το κράτος σε επιδοτεί με ένα μεγάλο ποσό και σε αναγκάζει να μη νοικιάσεις/πουλήσεις το σπίτι, νομίζω για 4 χρόνια.

Νομίζω πως η αμφιβολία του Juan(ως ΟΔ) βασίζεται κυρίως στο κοινό μυστικό πως "αυτά" στην Ελλάδα "συμβαίνουν".
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #67 on: May 19, 2007, 22:59:55 pm »

Αν κάτσουμε και το σκεφτούμε εις βάθος, δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρέσουμε την αγγελία από το forum. Γιατί τους λόγους που θα επικαλεστούμε για να την αφαιρέσουμε θα μπορούσαμε να τους επικαλεστούμε για να αφαιρέσουμε και όλες τις υπόλοιπες αγγελίες του forum. Η κοπέλα έχει κάθε δικαίωμα λοιπόν να αναρτήσει την αγγελία.

Όμως φυσικά και μπορούμε να κάνουμε την κριτική μας σχετικά με το ηθικό ή όχι της αγγελίας. Είναι γεγονός πως η κατάσταση αυτή με τις επιδοτήσεις μας φέρνει εν μέρει σε μια δύσκολη θέση, καθώς έχουμε πολλά μέσα μας που αλληλοσυγκρούονται όταν προσπαθούμε να πάρουμε μια θέση. Από τη μία το δέλεαρ ενός αρκετά σημαντικού ποσού, από την άλλη η συναδελφική αλληλεγγύη ή ακόμη και η προσωπική γνωριμία. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από κάποιον να συμπεριφερθεί όπως εμείς θεωρούμε σωστό. Μπορούμε όμως κρίνουμε τη στάση του αργότερα.

Από καθαρά πρακτικό στάδιο, συμφέρει και τον αγοραστή και τον πωλητή η εκ των προτέρων συνεννόηση. Ουσιαστικά επωφελούνται και οι δύο. Εμένα πάντως κάτι με χαλάει στην όλη ιστορία.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #68 on: May 19, 2007, 23:04:04 pm »

Μα... από τη στιγμή που αγοράσεις το laptop, η επιδότηση ουσιαστικά είναι υποτροφία...

Όπως την υποτροφία σου μπορείς να τη φας στα μπουζούκια αντί για τις σπουδές σου, έτσι και το laptop μπορείς να το πουλήσεις, όσο νομίζεις ότι θα τα καταφέρεις, προφανώς με βάση την αξία του στην αγορά, αντί να το κρατήσεις για σένα.

Over and out..
Ασφάλεια Η/Υ is calling Tongue

last moment edit: Τώρα που είδα το post του Guybrush: Ακριβώς αυτό έπρεπε να γίνει: Να είσαι υποχρεωμένος να το κρατήσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις ό,τι θες. Αλλά δεν έγινε αυτό..

Υ.Γ.: Κανείς δε μου είπε ακόμα, γιατί στο διπλανό τόπικ με αυτόν που προσφέρει 250 ευρώ για να αγοράσει την επιδότηση, δε τον έκραξε κανένας... δεν απάντησε κανένας στο τόπικ, δεν τον είπαν κλεπταποδόχο ή ό,τι άλλο...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #69 on: May 20, 2007, 13:33:52 pm »

Quote from: Juan on May 19, 2007, 23:04:04 pm
Υ.Γ.: Κανείς δε μου είπε ακόμα, γιατί στο διπλανό τόπικ με αυτόν που προσφέρει 250 ευρώ για να αγοράσει την επιδότηση, δε τον έκραξε κανένας... δεν απάντησε κανένας στο τόπικ, δεν τον είπαν κλεπταποδόχο ή ό,τι άλλο...
Είναι διαφορετικό να είσαι πωλητής από αγοραστής.
Όχι επειδή στα οικονομικά τα θεωρούμε μια πράξη (αγοραπωλησία) που γίνεται ταυτόχρονα.
Στην πραγματικότητα κάνεις δυο εντελώς διαφορετικές πράξεις - που σε ασκήσεις αντιθέτων του σχολείου θα μπορούσες να βάλεις τη μια για αντίθετη της άλλης.

Έχω την εντύπωση ότι είναι διαφορετικές λόγω των χρημάτων.
Τα χρήματα δεν ικανοποιούν καμιά ανάγκη αυτά καθεαυτά. Έχουν συμβολική αξία, άρα μπορούν να μετασχηματιστούν σε κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Αυτό τους στερεί κάθε χαρακτήρα και η κατοχή τους δε δίνει κανένα χαρακτηριστικό στη ζωή (τουλάχιστον άμεσα, οκ κάποιος μπορεί να πει ότι με τα λεφτά αγοράζεις οτιδήποτε).

Λοιπόν, ας παρατηρήσουμε τις πράξεις:

Ο πωλητής δίνει ένα αγαθό για να πάρει λεφτά.
Ο αγοραστής δίνει λεφτά για να πάρει ένα αγαθό.

Λόγω του χαρακτήρα του χρήματος που εξήγησα βιαστικά πιο πάνω, ο κουτσομπόλης (ή τελοσπάντων αυτός που θέλει να έχει λόγο σε αυτό) που παρατηρεί τη συναλλαγή, δεν ξέρει τι παίζει με την κατάσταση του πωλητή, ενώ ξέρει ότι ο αγοραστής έχει το τάδε αγαθό. Δεν ικανοποιείται νοητικά. Μπορεί βέβαια να οπτικοποιήσει τα λεφτά με τα αντίστοιχα αγοραστικής αξίας αγαθά, αλλά ξέρει ότι μπορεί να σκορπιστούν, να χρησιμοποιηθούν αλλιώς κλπ κλπ. Βέβαια, τα λεφτά έχουν θεσπιστεί ως το νόμιμο αντικειμενικό ανταλλακτικό μέσο, οπότε δεν μπορεί να πει τίποτε για τη νομιμότητα του μέσου.
Είναι και το άλλο.
Η ευθύνη του πωλητή.
Το κράτος έχει θεσπίσει κανόνες για την πώληση αγαθών. Δεν μπορείς να πουλάς χωρίς να βγάλεις άδεια. Κάθε κράτος έχει τις δικές του αξίες και οι πολίτες του τη δική τους έννοια της ευθύνης και πώς μεταφράζεται αυτό. Αλλά αυτό νομίζω είναι άλλο ζήτημα (ή όχι; Αυτό θέλεις να συζητήσουμε χουάν; ).

Ας μην ξεχνάμε και το εξής. Ποιος τιμωρείται αυστηρότερα από τις πειθαρχικές αρχές, ο έμπορος ή ο χρήστης ναρκωτικών;

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
panagiotis
Θαμώνας

κάποτε θα τελειώσουμε και εμείς τη σχολή!

View Profile
« Reply #70 on: May 20, 2007, 14:27:36 pm »

Quote from: Juan on May 19, 2007, 23:04:04 pm

Φίλε μου Juan, εγώ έχω αναρτήσει το τόπικ αυτό. Και θεωρώ, προς απάντηση στην απορία σου, ότι το πιο δίκαιο στην περίπτωση των επιδοτήσεων είναι ο δικαιούχος να τη μοιραστεί με τον ενδιαφερόμενο. 50-50.. Αυτός είναι και ο λόγος που προσφέρω 250 ευρώ και όχι παραπάνω. Εφόσον ο δικαιούχος της επιδότησης δε μπορεί να την αξιοποιήσει χωρίς να αγοράσει λαπτοπ (άρα του είναι απαραίτητος ο αγοραστής) γιατί να εποφελείται παραπάνω από το μισό τις επιδότησης;; Στο κάτω κάτω, μ'αυτόν τον τρόπο αξιώνεσαι χρήματα που δε σου ανήκουν. Αν δεν αγοράσεις λάπτοπ, τα χρήματα αυτά δε σου ανήκουν.

Ας κρατήσουμε και κάποιες αξίες ηθικές, δε βλάπτει. Ας έχουμε και λίγη τιμιότητα απέναντι στο συμφοιτητή μας και ας μη ξεμυαλιζόμαστε αν κάποιος άλλος μας προσφέρει 100 ευρώ παραπάνω. Αν από την αρχή κρατούσαμε αυτό το 50-50, κανένας δε θα γκρινιαζε και θα υπήρχε και μια αίσθηση ότι η συναλλαγή αυτή δεν αδικεί κανέναν.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #71 on: May 20, 2007, 18:16:47 pm »

Quote from: aliakmwn
Η λογικη των poll για τετοια ζητηματα ειναι κατα βαθος αντιδημοκρατικη. Οποιος εχει επιχειρηματα για να στηριξει την επαισχυντη αγγελια να το κανει δημοσια.

Πού πηγε η χριστιανικη ηθικη σας "ο εχων δυο χιτωνας..." πατερ Wanderer?

Εαν θελεις να σκεφτουμε κανονισμο που να περιλαμβανει ολες τις περιπτωσεις οσες πρεπει, αλλα καμια παραπανω, δεν ειναι δυσκολο, απ' οσο με ξερεις ειμαι αρκετα γραφειοκρατης για να το κανω - αρκει να εχω χρονο και διαθεση.

Αλλα το ζητημα δεν ειναι να μπουμε στην καλογεριστικη ηθικη του Wanderer.
Και το προφανες υπαρχει, και η κοινη λογικη
Ρε βρωμοφασισταριό, θα καταλάβεις ποτέ ότι δεν μπορείς να φέρεσαι όπως σου καπνίσει και να απαιτείς κόβοντας και ράβοντας τη...δημοκρατία στα μέτρα σου; Και εγώ που υποστήριξα ότι αυτή η αγγελία πρέπει να παραμείνει, ποτέ δεν αρνήθηκα να το υποστηρίξω αυτό με επιχειρήματα (που το έκανα). Και μάθε να μιλάς χωρίς να προκαλείς (πότε είπα ότι είμαι...πάτερ ή αναφέρθηκα σε χριστιανικές ηθικές για να στηρίξω ή όχι την αγγελία;; ).
...

Η αγγελία προσωπικά δεν με εκφράζει, αλλά η κοπέλα που τη δημοσίευσε ήταν ειλικρινής. Ουσιαστικά είνα σαν αν λέει "θα αγοράσω λάποπτοπ με την επιδότηση, και μετά θα σας το πουλήσω με κάποια έκπτωση". Οπότε αυτό που λέει ο Guybrush ότι στην ουσία δεν πουλάει τίποτα, δεν είναι απολύτως ακριβές.

Εν τέλει, Ampintou άλλαξε το αρχικό ποστ και κάνε το: "Αγοράζω λάπτοπ με τα χρήματα της επιδότησης, ποιός θέλει να του το πουλήσω μετά; Τιμή συζητίσημη" για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία.

Quote from: elmaya
Αν νοιώθεις τόσο μεγάλη ανάγκη για ένα τέτοιο πολλ μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου.

Δε σε κάλυψε ο Guybrush, ή απλά παράγεις θόρυβο?
Elmaya, δεν είμαι εγώ αυτός που δημιουργεί θόρυβο. Και νομίζω φάνηκε από το ήρεμο ύφος που είχα. Απλά ένα πολλ γενικά πιστεύω ότι βοηθάει τους μοντς. Για τον aliakmwn μετά δεν είπες τίποτα όμως, ε; 8)
..
« Last Edit: May 20, 2007, 18:19:39 pm by Wanderer » Logged

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
aliakmwn
Guest
« Reply #72 on: May 20, 2007, 18:22:16 pm »

WOW!!!!!!!! O Wanderer ξεσπαει!!!!!!!!!!! Cheesy

Πατερ, θα φερομαι οπως γουσταρω, κι αν δεν σας αρεσει... στειλτε με στην κολαση Grin

xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #73 on: May 20, 2007, 20:05:05 pm »

Quote from: Renewable on May 19, 2007, 16:40:51 pm

ΥΓ: Πουλάω την παρθενιά μου. Τιμή συζητήσιμη...

ενδιαφέρομαι...

ιχιψ_

βαθειά...
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #74 on: May 21, 2007, 11:22:27 am »

Θα μπορούσε η φίλη μας να πάρει 500 ευρώπουλα στο χέρι; Όχι.450;200;100;10;0.50; Και πάλι η απάντηση είναι όχι. Η επιδότηση αυτή όπως σωστά έχουν πει και άλλοι πριν από εμένα υπάρχει μόνο σαν επιβράβευση σε αριστούχους για να πάρουν ένα laptop δίνοντας σημαντικά λιγότερα χρήματα.Τώρα κάποιο κορόιδο, κατά την γνώμη μου θα δώσει 150 ευρώ λιγότερα και και η ampintou θα τσεπώσει 350 ευρουλάκια να τα κάνει κανά διημεράκι με τον γκόμενο εις υγείαν της ΕΕ και του Ελληνικού κράτους.Το μέτρο αυτό θεσπίστηκε για να βοηθήσει κάποιους να αγοράσουν κάτι που θα τους βοηθήσει στις σπουδές τους και όχι για να χρηματοδοτήσει τις διακοπές τους ή τις καταναλωτικές τους ανάγκες. Από την αγγελία αυτή κατά την γνώμη μου λοιπόν προκύπτουν 2 θέματα:
1ον:Παρατηρούμε πώς η νοοτροπία της κομπίνας για να κονομήσουμε φραγκάκια υπάρχει ακόμα και σε πολύ νέα παιδιά. Η ampintou είναι μόλις 18 υποθέτω και ήδη σκέφτεται με τον παραδοσιακό Ελληνικό τρόπο, πώς θα λειτουργεί άραγε στα 30;
2ον:Ο σταρχιδισμός, το έλα-μωρέ-σιγά-και-τι-έγινε και άλλα συναφή είναι πλέον τα πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά της κοινωνίας.
Πιστεύω και εγώ πως η αγγελία αυτή πρέπει να κατέβει, όχι επειδή έτσι θα εμποδίσουμε την ampintou να κάνει την δουλειά της ή επειδή θα τηρηθούν κάποιοι κανόνες του φόρουμ αλλά γιατί έτσι ίσως πάρει χαμπάρι το λάθος που υπάρχει στο σκεπτικό της αλλά και στην νοοτροπία της.Εύχομαι σε αυτούς που ακόμα δεν καταλαβαίνουν τί σάπιο υπάρχει σε αυτή την συμπεριφορά να μην πετύχουν υπάλληλο σε εφορία με παρόμοιες αλτρουιστικές ανησυχίες.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Up Print
Jump to: