• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 04, 2025, 15:32:54 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 04, 2025, 15:32:54 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Local Rider
[Today at 13:33:04]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Local Rider
[Today at 01:34:59]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by okan
[July 03, 2025, 23:57:35 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 03, 2025, 23:21:26 pm]

[Ειδικές κεραίες] Να επιλ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:19:46 pm]

[Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:18:47 pm]

[Τεχνολογία Λογισμικού] Ν...
by waterfall101
[July 03, 2025, 21:50:25 pm]

[Ισχύος ΙΙ] Ερωτήσεις Προ...
by Local Rider
[July 03, 2025, 19:07:37 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[July 03, 2025, 16:42:09 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[July 03, 2025, 01:33:53 am]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Nikos_313
[July 02, 2025, 15:29:13 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Le ece
[July 02, 2025, 12:30:13 pm]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούνιος ...
by Mr Watson
[July 01, 2025, 03:00:23 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Giopan
[June 30, 2025, 22:54:29 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 30, 2025, 11:27:40 am]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι] Γ...
by nmpampal
[June 30, 2025, 02:07:32 am]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Ανάλυση πα...
by Juror8
[June 29, 2025, 13:27:54 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427215
Total Topics: 31723
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 33
Guests: 131
Total: 164
sigklitiki
karthos
Manifold
glavdakis
Captain
tsaliki
kakousios
zontos
alex_g
George_RT
dionmant
akmilios
s
DimitrisL
Kyritsisss
pipitsenko
Saint_GR
kkon
iliaskou
Nekt
Karkarias
aris123321
chatzikys
Gray139
TheBadSalesman
JoHn!
xaroulis
Belafonte
giannnnis23
vlahakisthodoris
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > ΠΡΟΣΦΟΡΑ για laptop!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Down Print
Author Topic: ΠΡΟΣΦΟΡΑ για laptop!  (Read 13810 times)
elmaya
Guest
Re: ΠΡΟΣΦΟΡΑ για laptop!
« Reply #30 on: May 19, 2007, 17:08:46 pm »

Juan καταρχήν νομίζω ότι δεν πρέπει να κόψεις τίποτα. Παρόλο που το θεωρώ ανήθικο, νομίζω ότι είναι αρκετό αυτό που έγινε/γίνεται. Συνεπώς ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, τις παραλήψεις του και τις επιλογές του.

Δεύτερον δεν καταλαβαίνω γιατί μία επιβράβευση θεωρείται τόσο κακή. Δίνει κίνητρα στην τελική. Το σταματάω εδώ γιατί είναι μεγάλη κουβέντα που δε χωράει εδώ. Smiley

edit @Nessa: Δεν διαμαρτύρομαι Nessa...I make a point. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Εκτός αν η ερώτησή σου είναι στα πλαίσια κάποιας διαλεκτικής.

Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #31 on: May 19, 2007, 17:13:28 pm »

Δε θέλω να εμπλακώ σε κάποιο καβγά ή τίποτα παρόμοιο, αλλά θα ήθελα να πω κάποια πράγματα: Η ampintou ούτε μαύρη αγορά θέλει να κάνει ούτε τίποτα παρόμοιο.  Για να κάνει αυτή την αγγελία, προφανώς αυτό σημαίνει ότι δε θέλει λάπτοπ, αλλά θέλει κάποια χρήματα.  Προφανώς θα πάρει το λάπτοπ με την επιδότηση (αφού ο ίδιος ο δικαιούχος πρέπει να πάρει το λάπτοπ, η επιδότηση δε μεταβιβάζεται απ' όσο ξέρω) και θα το πουλήσει για κάποια χρήματα με αυτόν που θα συνεννοηθούν.  Δε βλέπω σε τι διαφέρει αυτή η αγγελία από τις υπόλοιπες αγγελίες που υπάρχουν σ' αυτόν τον πίνακα...

Εν ολίγοις, συμφωνώ με τη Νέσσα:
Quote from: Nessa NetMonster on May 19, 2007, 17:06:13 pm
Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω πού είναι το ανήθικο. Πιθανόν κάτι να μην έχω καταλάβει από όλη αυτήν την ιστορία, ίσως πάλι και όχι. Οι elmaya, aliakmwn, Renewable, dim κλπ δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρονται. Έχω κάτι - το πουλάω. Πού είναι το κακό;

Προφανώς αυτές ήταν οι προθέσεις της ampintou.  Καταλαβαίνετε σε τι θέση τη φέρνετε τώρα με όλες αυτές τις αναλύσεις επί αναλύσεων...

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #32 on: May 19, 2007, 17:16:38 pm »

Elmaya, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί πιστεύεις ότι η πώληση του laptop αποτελεί μαύρη αγορά. Θα ήθελα και οι υπόλοιποι να μου εξηγήσουν γιατί το topic αυτό "μας προσβάλλει", γιατί αποτελεί "εκπόρνευση" και τα συναφή. Σε τι διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες αγγελίες;

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #33 on: May 19, 2007, 17:22:19 pm »

Η επιδότηση δεν ήταν κακή. Ήταν λάθος υλοποιημένη επειδή:

α) Δόθηκε χωρίς να είναι κίνητρο (φέτος τουλάχιστον). Αφού δε το ήξερες πριν μπεις κάπου.

β) Δόθηκε αδιακρίτως σε όλους, χωρίς να ληφθούν υπόψη στοιχεία περιουσιακά. Έπρεπε να δωθεί στο πρώτο 20% των επιτυγχόντων με κάποιο εισόδημα και κάτω.

γ) Δόθηκε ακόμα και σε αυτούς που καναν 10%... Του χρόνου όλοι οι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι, θα κάνουμε χαρτιά με 10% για θεολογία/μαθηματικό κτλ και θα κονομήσουμε ένα laptop... (απαράδεκτο και ανήθικο αν το κάνεις μόνο για το laptop βέβαια..)
elmaya
Guest
« Reply #34 on: May 19, 2007, 17:22:50 pm »

Για το λόγο που είπε ο Guybrush. Στην τελική, ας το αγοράσει πρώτα και μετά ας έρθει να το πουλήσει.
Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #35 on: May 19, 2007, 17:26:40 pm »

Προφανώς ο λόγος που δεν αγοράζει ένα λάπτοπ και να έρθει την επόμενη μέρα να το πουλήσει, είναι γιατί θέλει να δώσει στον επίδοξο αγοραστή το δικαίωμα να επιλέξει αυτός τι είδους λάπτοπ θα είναι.

Και εφ' όσον πρέπει η ίδια να πάει να πάρει το λάπτοπ, αναγκαστικά θα πάρει αυτή το λάπτοπ και μετά θα το πουλήσει στον ενδιαφερόμενο.  Εμένα μου φαίνεται σαν να παίζουμε με τις λέξεις...

Λέγοντας αυτά, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι το μεμπτό έχει η αγγελία.

Quote from: Juan on May 19, 2007, 17:22:19 pm
Η επιδότηση δεν ήταν κακή. Ήταν λάθος υλοποιημένη επειδή:

Καλά όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχουν με την αγγελία;

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #36 on: May 19, 2007, 17:30:38 pm »

Ένα ταπεινό οφφ-τόπικ είναι Wade... μη χαλιέσαι Tongue
aliakmwn
Guest
« Reply #37 on: May 19, 2007, 17:33:35 pm »

Quote from: aliakmwn on May 19, 2007, 16:33:00 pm
Για μενα η αγγελια ειναι επαισχυντη επειδη πουλαει την επιδοτηση του/ης, και μαλιστα σε αγγελια.

Και δεν ειναι ζητημα "θεατρου καθημερινοτητας". Εαν γνωριζα καποιον που ειχε κερδισει επιδοτηση αλλα δεν την ηθελε και ζητουσα να μου τη δωσει, δεν υπηρχε περιπτωση να μην του δωσω ενα ποσο παραπανω, οχι επειδη "την αγοραζω", αλλα επειδη εκτιμω τη βοηθεια που μου προσφερει. Και μη βιαστεις να μιλησεις για "εκτιμηση που μεταφραζεται σε χρηματα". Οπως για μια μικρη εξυπηρετηση κερνας ενα καφεδακι, ή μια μπυρα, ετσι για μια εξυπηρετηση καθαρα οικονομικη και τετοιας ταξης μεγεθους, αφηνεις κατι σαν "χαρτζιλικι" (παρ' ολο που δεν εχει αυτην την εννοια). Ειναι οπως οταν δινεις στο φιλο και συντοπιτη σου τα μισα χρηματα για τη βενζινη που βαζει, οταν πηγαινετε παρεα στην πολη σας, παρ' ολο που ξερεις πως αυτος ουτως ή αλλως θα πηγαινε και θα εκαιγε την ιδια βενζινη. Αλλο πραγμα η εξαγορα (αντιστοιχα και η εκπορνευση) και αλλο το χαρτζιλικι και η καλη διαθεση. Ειναι η μεγαλη ειδοποιος διαφορα που ξεχωριζει την ανθρωπια και την αξιοπρεπεια απο την κουλτουρα της αγορας.

Επιπλεον, για μενα μετραει και το γεγονος οτι το ενα και μοναδικο topic που εχει στο forum ειναι αυτη η αγγελια.

Εαν το παραπανω δεν σας καλυπτει, ή δεν καταλαβαινετε τι λεει, δεν μπορω να βοηθησω παραπανω...

Παραθετω ενα αλλο παραδειγμα, σε αλλη λογικη αλλά παρομοιας βασης:

Στη λιστα πριν λιγες μερες ο Μαργαρης εκανε για μια ερωτηση για το μετασχηματισμο Laplace, που ειπε οτι οποιος απαντησει σωστα θα του δωσει 3 μοναδες παραπανω στα Κυκλωματα ΙΙΙ.
Εστω λοιπον οτι εδωσα εγω τη σωστη απαντηση.
Βγαζω αγγελια "πωλουνται 3 μοναδες στα Κυκλωματα ΙΙΙ - Τιμη διαπραγματευσιμη"
Τις αγοραζει ο Α.
Πώς θα του παραδοθει το "προϊον"?
Απλα θα παω στο Μαργαρη και θα του πω οτι δεν δικαιουμαι εγω τις 3 μοναδες, διοτι μου εδωσε την απαντηση ο Α, που δεν παρακολουθει τη λιστα, οποτε δωστε τες σ' αυτον!

Ή, και παλι αλλης λογικης: Περασα απ' το γραφειο του για κατι αποριες, εφυγε για λιγα λεπτα και ειδα τα θεματα που θα εβαζε την επομενη μερα στις εξετασεις.
Και βγαζω αγγελια "πωλουνται τα αυριανα θεματα Κυκλωματων" (για οσους εχουν καλη μνημη το παραδειγμα Grin)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #38 on: May 19, 2007, 17:37:44 pm »

Αυτό όμως θα ήταν ακαδημαϊκή απάτη.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #39 on: May 19, 2007, 17:41:39 pm »

Άρα καταλήγουμε ότι οποιαδήποτε αναφορά αγοραπωλησίας (ακόμα και με 0 ευρώ) είναι άτοπη εφόσον το αντικείμενο προς πώληση είναι προσωπικό.

Η αρχική αγγελία όμως μπορεί να γραφτεί ως εξής:

Θα αγοράσω laptop σύντομα και σκοπεύω να το πουλήσω αμέσως με έκπτωση Α ευρώ από την αρχική του αξία. Όποιος ενδιαφέρεται, ας με τηλ στο 0700800900 φτου και βγαίνω, αν θέλει να προτείνει ενδεχομένως μοντέλο.

Πώς σας φαίνεται?  Tongue
aliakmwn
Guest
« Reply #40 on: May 19, 2007, 17:51:39 pm »

Quote from: Juan on May 19, 2007, 17:41:39 pm
Άρα καταλήγουμε ότι οποιαδήποτε αναφορά αγοραπωλησίας (ακόμα και με 0 ευρώ) είναι άτοπη εφόσον το αντικείμενο προς πώληση είναι προσωπικό.

Η αρχική αγγελία όμως μπορεί να γραφτεί ως εξής:

Θα αγοράσω laptop σύντομα και σκοπεύω να το πουλήσω αμέσως με έκπτωση Α ευρώ από την αρχική του αξία. Όποιος ενδιαφέρεται, ας με τηλ στο 0700800900 φτου και βγαίνω, αν θέλει να προτείνει ενδεχομένως μοντέλο.

Η ιδια ακριβως παγιδα. Εξαπατηση και εκμεταλλευση.

Εαν θελεις να σκεφτουμε κανονισμο που να περιλαμβανει ολες τις περιπτωσεις οσες πρεπει, αλλα καμια παραπανω, δεν ειναι δυσκολο, απ' οσο με ξερεις ειμαι αρκετα γραφειοκρατης για να το κανω - αρκει να εχω χρονο και διαθεση.

Αλλα το ζητημα δεν ειναι να μπουμε στην καλογεριστικη ηθικη του Wanderer.
Και το προφανες υπαρχει, και η κοινη λογικη. Στην τελικη, εαν δεν υπαρχει τιποτε κακοβουλο, μπορει να επανορθωσει.
Δεν θα χαθουμε ουτε στην αναρχια του "δε μου γουσταρει, το κοβω", ουτε στην αναρχια των διατυπωσεων και του "γραμματος του νομου".

Οποιος δεν το νιωθει, το προβλημα ειναι δικο του.
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #41 on: May 19, 2007, 17:54:47 pm »

Quote from: aliakmwn on May 19, 2007, 17:33:35 pm

Παραθετω ενα αλλο παραδειγμα, σε αλλη λογικη αλλά παρομοιας βασης:

Στη λιστα πριν λιγες μερες ο Μαργαρης εκανε για μια ερωτηση για το μετασχηματισμο Laplace, που ειπε οτι οποιος απαντησει σωστα θα του δωσει 3 μοναδες παραπανω στα Κυκλωματα ΙΙΙ.
Εστω λοιπον οτι εδωσα εγω τη σωστη απαντηση.
Βγαζω αγγελια "πωλουνται 3 μοναδες στα Κυκλωματα ΙΙΙ - Τιμη διαπραγματευσιμη"
Τις αγοραζει ο Α.
Πώς θα του παραδοθει το "προϊον"?
Απλα θα παω στο Μαργαρη και θα του πω οτι δεν δικαιουμαι εγω τις 3 μοναδες, διοτι μου εδωσε την απαντηση ο Α, που δεν παρακολουθει τη λιστα, οποτε δωστε τες σ' αυτον!

Ή, και παλι αλλης λογικης: Περασα απ' το γραφειο του για κατι αποριες, εφυγε για λιγα λεπτα και ειδα τα θεματα που θα εβαζε την επομενη μερα στις εξετασεις.
Και βγαζω αγγελια "πωλουνται τα αυριανα θεματα Κυκλωματων" (για οσους εχουν καλη μνημη το παραδειγμα Grin)

Δεν είναι το ίδιο πράγμα...

Με βάση αυτό μπορούμε να πούμε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια επειδή υπάρχουν ένα σωρό ιδιωτικοί φορείς.

Καλό είναι να μην μπερδεύουμε μόρφωση με υλικά αγαθά.
Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #42 on: May 19, 2007, 18:03:35 pm »

Quote from: Juan on May 19, 2007, 17:41:39 pm

Και πάλι, εδώ παίζουμε με τις λέξεις...

Η ουσία είναι ότι η δικαιούχος θα πάρει το λάπτοπ και θα το πουλήσει σε χαμηλή τιμή.  Από τη στιγμή που θα το πάρει, είναι περιουσιακό της στοιχείο και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει.  Η αγγελία ανάγεται σε φυσιολογική αγγελία, σαν αυτές που υπάρχουν στον πίνακα "Αγγελίες".

Δεν πιστεύω ότι ήταν επιτυχής ο παραλληλισμός με τους βαθμούς και τα θέματα εξετάσεων, για το λόγο που λέει η Νέσσα, αλλά και γιατί οι βαθμοί και τα χρήματα απλά δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους μεγέθη.

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η ampintou ήθελε να κάνει εξαπάτηση και εκμετάλλευση, είναι προφανή τα κίνητρά της.  Και μόνο το γεγονός ότι καθόμαστε και αναλύουμε το θέμα με τέτοιους χαρακτηρισμούς επί δύο σελίδες θα τη φέρει σε πολύ δύσκολη θέση...

Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #43 on: May 19, 2007, 18:46:02 pm »

Με προβλημάτισε το θέμα και είπα να γράψω.

1. Σχετικά με την επιδότηση:

Δεν γνωρίζω ακριβώς τους όρους. Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς του Juan. Κάποιες παρατηρήσεις:

α) Το εισόδημα είναι δύσκολο-αυτά δεν δουλεύουν ποτέ στην Ελλάδα. Χώρια που είναι λίγο ασυνεπές από τη μία να διεκδικούμε δωρεάν λέσχη, εστίες κτλ για όλους και από την άλλη επιδότηση με κριτήρια εισοδήματος. Ή το ένα ή το άλλο. Θα συμφωνούσα με το όριο εισοδήματος εάν ήταν πραγματικά πολύ ψηλό, ώστε να είναι ελάχιστοι οι αποκλειόμενοι.

β) Οι φοιτητές από το 10% δεν μπορούν να αποκλειστούν. Σκέψου κάποιος να έχει χάσει πχ τους ηλεκτρολόγους για λίγο, να μπει του χρόνου και να μην δικαιούται την επιδότηση. Δεν συμφωνώ. Το ίδιο το 10% είναι το πρόβλημα (θα έπρεπε να απαγορευτεί σε κατόχους πτυχίου και να γίνεται έλεγχος διπλών εγγραφών σε σχολές) και όχι η επιδότηση.

γ) Συμφωνώ με τον ισχυρισμό σου ότι μπορεί δικαιούχος της επιδότησης να μην μπορεί να την εξαργυρώσει, λόγω τεράστιων οικονομικών δυσκολιών. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να δικαιούσαι την επιδότηση όσο σπουδάζεις, ώστε να τη χρησιμοποιήσεις όταν τη χρειάζεσαι. Αν αυτό δεν συμβαίνει, είναι πρόβλημα.

Φυσικά το παραπάνω "πολυτελέστερο" πρόβλημα από το να μην έχεις την επιδότηση καθόλου, αλλά είναι και η μόνη σοβαρή "αδικία" που βλέπω στην επιδότηση (με την έννοια ότι δεν επαρκεί για φοιτητές που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν-η χρήση της από αυτούς που δεν έχουν ανάγκη δεν με ενοχλεί εξίσου). Μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι επειδή κάτι μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, δεν έπρεπε να προσφέρεται καθόλου. Επίσης, υπάρχει κάτι που λέγεται ατομική ευθύνη. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα πολλά μπορούν να γίνουν από την πίσω πόρτα, αλλά δεν τα κάνουν όλοι.

2. Σχετικά με την αγοραπωλησία επιδότησης:

α) Όπως είπε σωστά ο Guybrush, δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Δεν είναι το ίδιο με το να έχεις δουλέψει κάπου, να πληρωθείς με κουπόνι από το χ ηλεκτρονικό πολυκατάστημα για αγορά οθόνης, πχ, και να κάνεις αντίστοιχο διακανονισμό-γιατί αυτά τα λεφτά δεν τα έχεις δουλέψει. Εφ'όσον μάλιστα η επιδότηση ανακοινώθηκε μετά την προετοιμασία για τις εξετάσεις, δεν ισχύει καν ότι αυτή η προετοιμασία ήταν "δουλειά".

β) Η αγοραπωλησία της επιδότησης είναι παράνομη. Είναι σαν να πάρει χωριάτης πρόγραμμα Leader για να χτίσει ξενώνα και να το κάνει βιλίτσα, κάνοντας έκπτωση στον αλουμινά. Τα χρήματα δίνονται για συγκεκριμένο σκοπό σε συγκεκριμένο άτομο και έτσι πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

γ) Η ίδια η επιδότηση προέρχεται από χρήματα του ελληνικού κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης, δηλαδή από χρήματα φορολογούμενων. Η προέλευση των χρημάτων έχει σημασία, τουλάχιστον για κάποιους από μας.

3. Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό

Τα παραπάνω που έγραψα είναι γενικές αρχές. Το σωστό είναι να συζητήσει κανείς επί του συγκεκριμένου. Άλλο είναι να πουλήσει την επιδότηση πτυχιούχος με 10% που έχει ήδη λάπτοπ, για να πάει διακοπές πχ, και άλλο άπορος δικαιούχος που θέλει κάποια χρήματα για να μαζέψει έναν παλιό υπολογιστή, γιατί δεν μπορεί να πάρει λάπτοπ.

Προσωπικά ο συνδυασμός 1 ποστ + "ακατέβατα" + το ύψος του ποσού + το ύφος με κάνουν να θεωρώ απίθανο η πωλήτρια να ανήκει στη 2η κατηγορία. Πιο πολύ μου κάνει σαν "έχω βάλει στο μάτι ψηφιακή/φορεματάκι/whatever και θέλω τα λεφτά". Για τους παραπάνω λόγους, διαφωνώ.

4. Σχετικά με την στάση του φόρουμ

α) Σε κάθε περίπτωση, το τι θα κάνουν συναινούντες ενήλικοι  δεν είναι δικό μας θέμα. Όμως, μπορούμε να διαφωνούμε με το να φιλοξενείται αυτού του είδους η επικοινωνία εδώ. (αν άνοιγε αγγελία "θέλω να σκοτώσ κάποιον και να τον φάω", όπως στη γνωστή υπόθεση, θα έμενε εδώ; )

β) Όπως εξήγησα και παραπάνω, η συγκεκριμένη συναλλαγή είναι παράνομη, και νομίζω ότι δεν μπορεί να φιλοξενείται εδώ.
aliakmwn
Guest
« Reply #44 on: May 19, 2007, 18:50:10 pm »

Quote from: Wade on May 19, 2007, 18:03:35 pm
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η ampintou ήθελε να κάνει εξαπάτηση και εκμετάλλευση, είναι προφανή τα κίνητρά της.  Και μόνο το γεγονός ότι καθόμαστε και αναλύουμε το θέμα με τέτοιους χαρακτηρισμούς επί δύο σελίδες θα τη φέρει σε πολύ δύσκολη θέση...

Ετσι δουλευει το πραγμα. Να ερθει σε δυσκολη θεση, και να ξανασκεφτει αυτο που εκανε, ποια ηταν τα κινητρα της, γιατι την κατακρινουμε κλπ...

Και μη νομιζεις πως εξαιρειται κανενας απο αυτη τη διαδικασια.

Το ιδιο θα συμβει και σε μενα, εαν αποδειχθει πως αυτα που γραφω ειναι μαλακιες και πως κακολογησα μια συναδελφο αδικα. Ομοιως κι εγω θα ερθω σε δυσκολη θεση και θα πρεπει να ξανασκεφτω γιατι αντεδρασα ετσι κλπ...

Welcome to the real world!

ΥΓ:
Quote from: Wade on May 19, 2007, 18:03:35 pm
Δεν πιστεύω ότι ήταν επιτυχής ο παραλληλισμός με τους βαθμούς και τα θέματα εξετάσεων, για το λόγο που λέει η Νέσσα, αλλά και γιατί οι βαθμοί και τα χρήματα απλά δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους μεγέθη.

Γιατι?
Αυτη πουλαει επιδοτηση, εγω πουλαω βαθμους.
Κι αν πας ενα επιπεδο πιο πανω, αυτη πουλαει το βραβειο της (επιδοτηση επειδη ειχε μεγαλο βαθμο), κι εγω το δικο μου βραβειο (πριμοδοτηση επειδη -υποτιθεται πως- καταλαβα καλα τα περι Laplace). Πού βλεπεις τη διαφορα?

Αλλα ξαναλεω: Αυτο ειναι μονο ενα κομματι της ιστοριας, το περι εκπορνευσης. Η εκμεταλλευση ερχεται στο οτι πουλαει μια εξυπηρετηση στους συναδελφους της.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Up Print
Jump to: