• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 20, 2025, 00:35:45 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 20, 2025, 00:35:45 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[June 19, 2025, 23:59:48 pm]

[Μικροκυματική Τεχνολογία...
by Nikos_313
[June 19, 2025, 23:21:54 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 19, 2025, 23:20:10 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[June 19, 2025, 15:09:50 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by nectar
[June 19, 2025, 14:46:20 pm]

Ορκομωσία Εαρινού Εξαμήνο...
by Mr Watson
[June 19, 2025, 09:55:52 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 19, 2025, 07:09:33 am]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426739
Total Topics: 31711
Online Today: 185
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 132
Total: 183
athena_apo
christina02
mayia psarikoglou
engineer2030
Vasilis Koudounis
elenak
pdiamantis
kpapama
Theislander
grigorad
Nikos_313
Captain
Chrisvb17
tsaliki
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
DimiTout
stloukas
giannislav
XristosGakidis
myrtosa
Belafonte
aachmet
rafa98p
giannischliapas
george14
Ioannakoliou
micelethe
mpilas_giwrgos
Leou
astakos1
serafeim
makato
kostas1507
Carot1456
tmpadasn
arswagdapro
Wibvious
Mr Watson
gwniakos
Maria Golia
ElectroShock
ntsiakiri
AZMAGILLIAN
dorapangeiou
alekos87
arkou
BlackClara
tasos_ntv
chryssana
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Cin-ee-ma > Ταινίες που αγαπήσαμε ή... όχι και τόσο (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > '300'
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Go Down Print
Author Topic: '300'  (Read 15092 times)
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
Re: '300'
« Reply #75 on: March 16, 2007, 02:14:52 am »

Quote from: 4Dcube on March 16, 2007, 02:08:03 am
Συμφωνώ, με τόσα εφέ και ψηφιακή επεξεργασία χάνεται η μπάλα...

σ' αυτό συμφωνώ κι εγώ. Επίσης είναι μεγάλο ξενέρωμα να δεις πώς γυρίστηκε μια ταινία, που έχει υποστεί τέτοιου είδους επεξεργασία (δυστυχώς είδα το πώς γυρίστηκε "Ο Ναυαγός")

Αλλά στο περί Τόλκιν ζήτημα δε συμφωνώ. Προσωπικά δε θαυμάζω την ταινία, γιατί αποτελεί μεταφορά ενός βιβλίου. Τα βιβλία είναι που μου αρέσουν πολύ, που τα διάβασα χρόνια πριν γυριστούν οι ταινίες. Τα έργα του Τόλκιν προσωπικά τα θεωρώ τέχνη. Η τριλογία ήρθε μετά.

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #76 on: March 16, 2007, 02:40:07 am »

Quote from: Turambar on March 16, 2007, 01:55:00 am
Η τέχνη, η αισθητική γενικότερα, αισθητική σε κάθε επίπεδο, είναι εντελώς υποκειμενική και ο καθένας βλέπει κάτι διαφορετικά.

Ρε, αφού σου έχω πει να μη μου απαντάς με κοινότοπες  μ@λ@κ1eς !! :'(

Τσίμπα τώρα αυτό το λίνκ για τιμωρία και κάνε κλικ  Grin
http://nebula.lib.auth.gr/ipac20/ipac.jsp?session=117R000A00Y12.22893&menu=search&aspect=subtab22&npp=10&ipp=20&spp=20&profile=ipac_gr&ri=&term=%CE%91%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE&index=.GW&aspect=subtab22&x=15&y=6#focus

Όταν βρεις την κοτσάνα σου εδώ μέσα φέρ' την να το κουβεντιάσουμε.
Ξέρω, έχεις αλλεργίες με τις αναφορές, είσαι της προσωπικής απόψεως (πού να βρεθεί γαμώτο η ρημάδα!) αλλά ξεκίνα, κανείς δεν είναι τέλειος.
Aν είναι να κάνεις κάτι μόνος σου, έτσι μόνο θα το κάνεις, αλλιώς ... Λιονάειντας, άειντε και λίγο Τολκιν και πολύ σου πάει.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #77 on: March 16, 2007, 02:49:18 am »

Τα ψηφιακά εφέ είναι μια άλλη εξέλιξη του κινηματογράφου. Αισθητικά είναι συχνά πολύ όμορφα και εντυπωσιακά, και μπορεί να αναπαραστήσει σε κινούμενη (ομιλούσα) εικόνα, πράγματα που μόνο στη φαντασία μας μπορούμε να τα δούμε.

Η ίδια η χρήση δεν είναι κακή ή βλαβερή. Ούτε καν η υπεβολική τους χρήση. Κακό είναι να μην συνδιάζεται με κάτι συγκεκριμένο που να έχει να πει ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος, ο ηθοποιός, ο άνθρωπος που έφερνε φαγητό στα διαλλείματα.

Η τέχνη άλλωστε ποτέ δεν θα πάψει, να μπορεί να εξυπηρετηθεί από μια κάμερα του κώλου, και έναν προτζέκτωρα της κακιάς ώρας.
(η μεγάλη οθόνη είναι απαραίτητη πάντα, οτιδήποτε άλλο είναι φτηνό υποκατάστατο)

Όλα τα άλλα είναι ελιτίστικες απόψεις κατά την άποψη μου.

Θα συμφωνήσω με την χριστίνα, οι ταινίες του άρχοντα μου λένε λίγα. Τα βιβλία μου λένε πολλά περισσότερα. Παρόλα αυτά παραμένουν ένα δεκάωρο εντυπωσιακό, σχεδόν επικό, σε έναν κόσμο, ναι παραμύθι, αλλά ωραίο παραμύθι.

PS... γράφτηκε πριν το παραπάνω μήνυμα

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #78 on: March 16, 2007, 02:54:20 am »

Quote from: dimakis on March 16, 2007, 02:40:07 am

Τσίμπα τώρα αυτό το λίνκ για τιμωρία και κάνε κλικ  Grin
http://nebula.lib.auth.gr/ipac20/ipac.jsp?session=117R000A00Y12.22893&menu=search&aspect=subtab22&npp=10&ipp=20&spp=20&profile=ipac_gr&ri=&term=%CE%91%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE&index=.GW&aspect=subtab22&x=15&y=6#focus

Όταν βρεις την κοτσάνα σου εδώ μέσα φέρ' την να το κουβεντιάσουμε.
Ξέρω, έχεις αλλεργίες με τις αναφορές, είσαι της προσωπικής απόψεως (πού να βρεθεί γαμώτο η ρημάδα!) αλλά ξεκίνα, κανείς δεν είναι τέλειος.
Aν είναι να κάνεις κάτι μόνος σου, έτσι μόνο θα το κάνεις, αλλιώς ... Λιονάειντας, άειντε και λίγο Τολκιν και πολύ σου πάει.

Σόρρυ για την κλισεδούρα, ομολογώ ότι δεν την κατάλαβα ούτε εγώ... θα την έπαιρνα πίσω αλλά θα την αφήσω σε ένδειξη αυτοεξευτελισμού.

Όσο για τις αναφορές, θαρρώ πώς έχω δείξει ότι έχει μετακινηθεί αρκετά η άποψη μου από όταν τα ξαναλέγαμε, και νομίζω το δείχνω.

Το λινκ όμως οδηγεί σε μεγάλο όγκο πληροφορίας, οπότε θα χρειαστεί λίγο καιρός για να βρω κάτι συγκεκριμένο...

byeeee
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #79 on: March 16, 2007, 02:57:41 am »

Quote from: Christine on March 16, 2007, 02:14:52 am
Αλλά στο περί Τόλκιν ζήτημα δε συμφωνώ. Προσωπικά δε θαυμάζω την ταινία, γιατί αποτελεί μεταφορά ενός βιβλίου. Τα βιβλία είναι που μου αρέσουν πολύ, που τα διάβασα χρόνια πριν γυριστούν οι ταινίες. Τα έργα του Τόλκιν προσωπικά τα θεωρώ τέχνη. Η τριλογία ήρθε μετά.

Γλυκό μου ξωτικό!
Ψάξε στο διαδίκτυο λίγο το όνομα Dante Gabriel Rosetti, ξεκίνα από αυτόν και την παρέα του, πάνε προς τα πίσω και θα δεις πως δεν χρειάζεται Τόλκιν, άσε που μετά θα σου είναι λίγος, μα πολύ λίγος. Smiley

Εδω κουράστηκα και σας καληνυχτώ!

Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #80 on: March 16, 2007, 04:04:48 am »

Ποιο είναι αυτό το κόμικ του Μίλερ;

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #81 on: March 16, 2007, 04:09:46 am »

ομόνυμο

byeeee
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #82 on: March 16, 2007, 15:56:25 pm »

Quote from: dimakis on March 16, 2007, 02:02:54 am
Quote from: 4Dcube on March 16, 2007, 01:44:57 am
Κ. Δημάκη, είναι κρίμα να μην πιστεύετε στους σημερινούς νέους. Το παρελθόν πρέπει να είναι πολύ μακρινό για να το θυμάστε και να το βάζετε παράδειγμα.
Γκουχ.

Ποιους νέους;
Με κάτι μορμολύκεια έχω να κάνω, που τους λείπει το αίμα και τους λείπει και πολύ...
Κάτι καημένα που στα 20 τους έρχονται και με ρωτούν, επειδή τους ρωτούν οι γονείς τους, αν θα βρουν δουλειά οταν θα μεγαλώσουν, και μου λένε πως κλαίνε μαζί τους (οικογενειακώς) όπως στις ταινίες του Ξανθόπουλου.
Και στα 2007 έχουν πεισθεί πως ο κινηματογράφος μπορεί να τροφοδοτηθεί από τα κόμικ και τον Τόλκιν.
Και αυτό είναι ... τέχνη.
Το παρελθόν είναι τόσο κοντά, και τόσο παράλογα πιο μπροστά από το παρόν...

Για καθε μειονέκτημα μιας γενιάς, πρωτα να κοιτάμε την προηγούμενη. Αυτή την δημιούγρησε. Ενας πατέρας κοιτώντας τον γιό του, καταλαβαίνει τον εαυτό του.

Christina8
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #83 on: March 16, 2007, 20:11:33 pm »

Off-topic

Ειλικρινά sorry για το off-topic, αλλά δεν κρατιέμαι..

Quote from: aika on March 16, 2007, 01:46:26 am
Quote from: Dimakis on March 16, 2007, 01:44:57 am
μα κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τον Λεωνίδα...

Άντε καλέ από κει. Χάρμα οφθαλμών είναι ο Λεωνίδας και οι 300 του!  Cheesy

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Είσαι φοβερή!!!

the devil may care
http://www.youtube.com/watch?v=YvalZdNx11M
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #84 on: March 16, 2007, 23:20:42 pm »

Quote from: dimakis on March 16, 2007, 02:57:41 am
Quote from: Christine on March 16, 2007, 02:14:52 am

Γλυκό μου ξωτικό!

Δάσκαλε με συγκινείτε...  Smiley                                  :'(

Quote from: dimakis on March 16, 2007, 02:57:41 am
Ψάξε στο διαδίκτυο λίγο το όνομα Dante Gabriel Rosetti, ξεκίνα από αυτόν και την παρέα του, πάνε προς τα πίσω και θα δεις πως δεν χρειάζεται Τόλκιν, άσε που μετά θα σου είναι λίγος, μα πολύ λίγος. Smiley

Εδω κουράστηκα και σας καληνυχτώ!

θα το ψάξω!!!!! Wink

Smiley Smiley

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #85 on: March 17, 2007, 01:53:21 am »

Quote from: Ch8 on March 16, 2007, 20:11:33 pm
Quote from: aika on March 16, 2007, 01:46:26 am
Άντε καλέ από κει. Χάρμα οφθαλμών είναι ο Λεωνίδας και οι 300 του!  Cheesy

Είσαι φοβερή!!!

Merci  Wink Να κι ένα μέλος του φόρουμ με αίσθηση του χιούμορ!  Cheesy
arkas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

...

View Profile
« Reply #86 on: March 17, 2007, 19:14:55 pm »

Quote from: dimakis on March 16, 2007, 02:02:54 am
Ποιους νέους;
Με κάτι μορμολύκεια έχω να κάνω, που τους λείπει το αίμα και τους λείπει και πολύ...
Κάτι καημένα που στα 20 τους έρχονται και με ρωτούν, επειδή τους ρωτούν οι γονείς τους, αν θα βρουν δουλειά οταν θα μεγαλώσουν, και μου λένε πως κλαίνε μαζί τους (οικογενειακώς) όπως στις ταινίες του Ξανθόπουλου.

Τρελή απαξίωση...

Μου έρχεται ομως μια ερωτηση αμέσως οταν διαβαζω κατι τετοιο:Όταν ερχονται να σας μιλησουν τους τα λέτε αυτα ή απλώς τα γράφετε εδω στο φορουμ για να τα γραψετε?

P.S. για να μην ειμαι τελειως off topic ξαναλεω οτι οι 300 ειναι και γαμω τις ταινιες..  8)
« Last Edit: March 17, 2007, 19:18:54 pm by arkas » Logged

Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες,υπάρχουν άντρες που δεν πίνουν...
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #87 on: March 17, 2007, 19:23:09 pm »

Quote from: arkas on March 17, 2007, 19:14:55 pm
Τρελή απαξίωση...

Μου έρχεται ομως μια ερωτηση αμέσως οταν διαβαζω κατι τετοιο:Όταν ερχονται να σας μιλησουν τους τα λέτε αυτα ή απλώς τα γράφετε εδω στο φορουμ για να τα γραψετε?
P.S. για να μην ειμαι τελειως off topic ξαναλεω οτι οι 300 ειναι και γαμω τις ταινιες..  8)

Μάλλον είσαι νέος.
 Grin

Γιατί δεν περνάς να δοκιμάσεις?
« Last Edit: March 17, 2007, 19:28:17 pm by dimakis » Logged
Elsa
Guest
« Reply #88 on: March 17, 2007, 23:39:25 pm »

Και τώρα αυτό που περιμένατε όλοι αυτόν τον καιρό, η άποψη των χρυσών αυγών:

http://www.xrushaugh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=31

Οι 300 του Λεωνίδα      

17.03.07

Μία ταινία και οι υστερικές κραυγές των ψευτοειρηνιστών

“H ταινία δεν κρύβει την πολεμοχαρή και φασίζουσα οπτική της… Αντί για Σπάρτη, βάλτε Βερολίνο: Άγγλοι, Ρώσοι, Αμερικανοί την πέφτουν σε 300 ναζί, αποφασισμένους να πεθάνουν δοξασμένα”.

Κακό παράδειγμα για την εποχή μας η μάχη των Θερμοπυλών. Κακό παράδειγμα για την εποχή της «παγκοσμιοποίησης» που οι αφέντες του κόσμου θέλουν τους λαούς προσκυνημένες αγέλες καταναλωτών το φωτεινό ορόσημο της ιστορίας όπου μια δράκα γενναίων πολέμησε για την Τιμή, γνωρίζοντας πως οι Μήδοι στο τέλος θα διαβούνε… Για αυτόν λοιπόν και τον λόγο αντέδρασαν με λύσσα και φανατισμό στην ταινία οι «300» μια πρωτότυπη ταινία που προβάλλεται αυτές τις ημέρες και στους κινηματογράφους της Ελλάδος. Ποια η έμπνευση για να γυριστεί αυτή η ταινία; Ποιοι οι δημιουργοί της; Η απάντηση δίνεται στο παρακάτω δημοσίευμα:

«Oι «300» χρωστάνε την ύπαρξή τους στο ξεχασμένο φιλμ του Ρούντολφ Ματέ «Οι 300 της Σπάρτης», γνωστό στην Ελλάδα για την ακυκλοφόρητη μουσική επένδυση του Μάνου Χατζιδάκη. Ο Φράνκ Μίλερ για πρώτη φορά είδε όλους ανεξαιρέτως τους ήρωες να πεθαίνουν, όχι για τα μάτια μιας γυναίκας, για μια τιμή, ένα ζήτω ή ένα μετάλλιο, αλλά για να τηρήσουν τον σπαρτιατικό νόμο και τις αρχές της κοινωνίας τους. Το παιδικό του μυαλό αναστατώθηκε. Δεκαετίες αργότερα ταξίδεψε στην Ελλάδα με τη ζωγράφο Λιν Βάρνεϊ. Σκαρφάλωσε τα βράχια, μελέτησε τα βουνά και την άγρια θάλασσα, περπάτησε στις Θερμοπύλες και φυσικά στάθηκε κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα, διαβάζοντας τα λόγια που απευθύνονται σε κάθε περαστικό. Αποφάσισε να διαδώσει την αγαπημένη του ιστορία με εικόνες που μεταφέρουν τον αναγνώστη στην τριήμερη κόλαση των στενών των Θερμοπυλών με το φερώνυμο graphic novel του, που έγινε τεράστια επιτυχία».

Ο γράφων το κείμενο αυτό τυχαίνει σαν μικρό παιδί να είναι η ταινία αυτή, η πρώτη ταινία που είδε ποτέ στην ζωή του και η οποία είχε προβληθεί στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ». Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι οι δημιουργοί της ταινίας προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπουν στο νόημα της μεγάλης αυτής θυσίας ψηλαφώντας τον τόπο και αναζητώντας τον χρόνο! Εκεί στον Ιερό χώρο των Θερμοπυλών, όπου οι νεοέλληνες γραικύλοι πετούν τα αποτσίγαρά τους περνώντας βιαστικά από την εθνική οδό και κοιτάζοντας με σνομπισμό το άγαλμα του Λεωνίδα, που σημειωτέον, δεν είναι έργο του ελληνικού κράτους, αλλά δωρεά Ελλήνων πατριωτών από τις ΗΠΑ!

Ας δούμε όμως με τι λόγια μιλούν οι δημιουργοί της ταινίας, ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής:

«Σας αρέσει η ταινία; Φαντάζομαι την έχετε δει.

Ναι, την είδα και μου άρεσε πολύ. Με ενδιέφερε από την αρχή το αξίωμα της απόλυτης ανδρείας. Ο Λεωνίδας ήταν ένας βασιλιάς με μυαλό και ικανότητες αλλά δεν διανοείτο να αμφισβητήσει τις βασικές αρχές της αφοσίωσης στη Σπάρτη, όσο παράλογες κι αν ακούγονταν. Για έναν σύγχρονο άνθρωπο το στοίχημα είναι να καταλάβει ποια είναι η δύναμη που οδηγεί μια μερίδα ανδρών στην αυτοθυσία για χάρη του στρατιωτικού νόμου».

Όλα αυτά αποτελούν «λεπτομέρειες» για τους καθώς πρέπει «ειρηνιστές» της αρρωστημένης εποχής μας. Οι αντιδράσεις πολλές…

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»

Για τις αντιδράσεις της θολοκουλτούρας στο πολεμοχαρές κινηματογραφικό αυτό έργο έγραψε η γνωστή εθνικιστική ιστοσελίδα:

Ο Άκης Καπράνος, στο περιοδικό Metal Hammer του Μαρτίου, μας εξηγεί (με την ιδιάζουσα ματιά του αριστεροειρηνιστή) γιατί η ταινία "300" θα γίνει η αγαπημένη μας...:

"Θα ήταν φοβερή ανοησία να πάρει κανείς αυτό το φιλμ στα σοβαρά. Ας σοβαρευτούμε, όποιος θέλει να μάθει ιστορία ας ανοίξει ένα βιβλίο. Και το φιλμ δεν ισχυρίζεται ότι είναι ιστορικά ακριβές: αποτελεί «διασκευή» του ομώνυμου κόμικ του Frank Miller – ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε πως το πολεμικό στυλ των σπαρτιατών είναι δικής του επινόησης, επειδή έδειχνε «cool». Κανένα πρόβλημα! Θέαμα πουλάει η ταινία και θέαμα προσφέρει. Αναπαράγοντας την ίδια παλέτα που συναντάμε στις σελίδες του πρωτότυπου, το «300» σε «παγιδεύει» οπτικά. Μάχες μεγαλοπρεπέστατες, χρώματα έντονα, βία θεοποιημέν...
 Και κυριότερο, η ταινία δεν κρύβει την πολεμοχαρή και φασίζουσα οπτική της. Οι Πέρσες παρουσιάζονται ως ανθρωπόμορφα κτήνη (που φυσικά δεν ήταν), οι δε Έλληνες είναι όχι τόσο υποστηρικτές του πολιτισμού όσο του Νόμου (με Ν κεφαλαίο). Κάντε τώρα μια τούρλα: Αντί για Σπάρτη, βάλτε Βερολίνο: Άγγλοι, Ρώσοι, Αμερικανοί την πέφτουν σε 300 ναζί, αποφασισμένους να πεθάνουν δοξασμένα. Με πιάνετε;"

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ TO BHMA: «Σημεία και… τέρατα στις Θερμοπύλες», του Ι. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Ας δούμε τι έγραψε και η πλέον έγκυρη των δημοκρατικών εφημερίδων για την ταινία αυτή ή μάλλον να δούμε πως έθαψε την ταινία αυτή:

«…Οι «300», ή αλλιώς η κινηματογραφική μεταφορά της διάσημης (και βραβευμένης) εικονογραφημένης νουβέλας του Φρανκ Μίλερ, δημιουργού του «Sin City», είναι η ιστορική μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.), έτσι όπως μόνο το Χόλιγουντ θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί και αποδώσει. Το απόλυτο σινε-γεγονός, που έκανε την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του κατά τη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Βερολίνου, εικαστικά εντυπωσιάζει αλλά την ίδια ώρα είναι το πιο καταπιεστικό βιντεογκέιμ που πέρασε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη. Αφελές, πολεμοχαρές και κρυπτοφασιστικό.

Ακούγοντας τον 41χρονο σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ να μιλάει σαν καταγοητευμένο παιδάκι για την εμπειρία του στη δημιουργία των «300», απορείς με τη μεθοδολογία και τον τρόπο σκέψης του…

Το μιλιταριστικό και κρυπτοφασιστικό πνεύμα αυτής της ταινίας, τόσο κραυγαλέο, συνδυασμένο με το σφυροκόπημα της μέταλ μουσικής του Τάιλερ Μπέιτς, μου έφερε μελαγχολικά στο μυαλό τον Κλιντ Ιστγουντ, ο οποίος στα «Γράμματα από την Ιβο Τζίμα» απέδωσε το ίδιο ακριβώς θέμα από την ανάποδη. …»

Συμπέρασμα

Απ’ όλα όσα διαβάσατε παραπάνω καθώς φαίνεται η ταινία είναι όχι μόνον καλή, αλλά και επικίνδυνη για τους εξουσιαστές μας… και αν το ήθος και η πολεμική αρετή κάποιων σαν τους 300 του Λεωνίδα τους φοβίζει σαν κινηματογραφική ταινία, φανταστείτε πόσο τους φοβίζει μια τέτοια προοπτική σαν… πραγματικότητα: Είναι για αυτούς ένας πραγματικός εφιάλτης!

arkas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

...

View Profile
« Reply #89 on: March 18, 2007, 10:11:59 am »

Quote from: dimakis on March 17, 2007, 19:23:09 pm
Μάλλον είσαι νέος.
 Grin

Γιατί δεν περνάς να δοκιμάσεις?

Νέος είμαι γενικά,αλλά όχι στη σχολή..  Wink

Αν χρειαστεί δεν θα εχω κανενα προβλημα να δοκιμάσω.Ίσα-ισα.

Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες,υπάρχουν άντρες που δεν πίνουν...
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Go Up Print
Jump to: