• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:32:24 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:32:24 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 167
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 34
Guests: 126
Total: 160
Mr Watson
athena_apo
Yamal
akoil
stloukas
gpapadimi
Athinaaz
vaggelisx
κοτζακ
stavrosk
lasef
nasos
Saint_GR
Loudis1
eed
thegreekbaron
thomasdt
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Stathiss
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Μια άποψη που δεν ακουσατε ποτέ!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Μια άποψη που δεν ακουσατε ποτέ!  (Read 5302 times)
pm1
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: Μια άποψη που δεν ακουσατε ποτέ!
« Reply #15 on: March 13, 2007, 18:46:57 pm »

Βασικά, προβλέπονται θέσεις και για τους Κυπριους στα Ελλαδικά πανεπιστήμια (όπως αντίστοιχα για Ελλαδίτες στα Κυπριακά) στη λογική του να μην αποκόπτονται οι σχέσεις με τον υπόλοιπο Ελληνισμό. Κάτι που φαίνεται να αποτυγχάνει αν κρίνω από τη θέση του Grecs αλλά και μια επίθεση έναντι του ngine σε άλλο τοπικ.

Βέβαια, ως προς αυτό καθ' αυτό το θέμα που έθιξε ο σπύρος έχω μια ενσταση. Η μέχρι τώρα εμπειρία και το κλίμα δείχνει ότι και 15 μηνες κατάληψη να γίνει και διπλές και τριδιπλες εξεταστικές θα γίνουν και εξάμηνα δε θα χαθούν. Ηδη ο (πρώην;) πρόεδρος ανέφερε στην Electroauth ότι η χειμερινή εξεταστική θα γίνει (ετσι κατάλαβα τουλάχιστον), ενώ δε θεωρώ απίθανο να βρεθεί και κάποια αλχημεία για να μη χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Αρα δεν τίθεται θέμα  ως προς το χασιμό χρόνου και  τα συνεπακόλουθα έξοδα, με την εξαίρεση φοιτητών που έχουν λίγα μαθήματα για το πτυχίο ή εχουν διπλωματική και τους στερείται η πρόσβαση στο εργαστήριο ή η συνεργασία με τους επιβλέποντες. Μαλιστά ενάς συνειδητοποιημένος και καλά διαβασμένος φοιτητής ευνοείται σε τέτοιες περιπτώσεις για να περάσει ένα μάθημα ή να πάρει καλό βαθμό (που δυστυχώς αυτό αρκεί στους περισσότερους φοιτητές).

Το ζήτημα είναι ότι με τις μακροχρόνιες καταλήψεις, εκ των πραγμάτων υποβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο πανεπιστήμιο ανοίγοντας το δρόμο (μαζί με άλλους παραγοντες βέβαια) για αντιδραστικές πολιτικές και νομοσχέδια. Ενα εαρινό εξάμηνο που θα ξεκινήσει τον Μάιο δεν μπορεί να διδαχθεί κανονικά.Προσωπική μου άποψη μάλιστα είναι ότι οι μακροχρόνιες καταλήψεις βλάπτουν το δημόσιο πανεπιστήμιο περισσότερο απο το νομοσχέδιο αυτό καθ' αυτό. Λαμβάνοντας υπόψην  ότι επακολουθούν και άλλα νομοσχέδια που αφορούν την παιδεία όπως επίση και η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 το πανεπιστήμιο με αυτή τη λογική θα επρέπε να παραμείνει κλειστό μέχρι το 2012.

Μια άλλη συνέπεια της κατάληψης είναι ότι μεταθέτει τη συζήτηση απο το κυρίως θέμα της παιδείας, στις παράπλευρες συνέπειες της κατάληψης (η οποία ναι συνιστά καταπάτηση του ασύλου). Θέτει άλλο ένα λάθος ερώτημα: ναι ή όχι στο άρθρο 16, ναι η όχι στις μεταρρυθμίσεις, ναι η όχι στην κάταληψη για να μην περάσει ο νόμος, όταν το ζήτημα είναι η εφαρμογή του (προ-)υπάρχοντος νόμου, η ουσιαστική αυτονομία των πανεπιστημίων(με κυριαρχο θέμα τον έλεγχο των εισακτέων) και βασικά ζητηματα όπως δωρεάν σίτιση και στέγαση (ωστε να μπορείς να μιλάς για όριο στο χρόνο φοίτησης).

Τέλος, με αφορμή το σχόλιου του Τακή δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ειρωνευτούμε κάποιον που ανησυχεί για της σπουδές του και διαφωνεί με κάποια πρακτική που επικροτούμε εμείς. Οπως, βέβαια, επίσης δεν είχα καταλάβει την ειρωνεία έναντι του κ.Παπαγιάννη για κάτι ακόμα πιο αυτονόητο. Και πατόντας σε δεύτερο σχόλιο του συναδέλφουν οι εκατέρωθεν παρανομίες δεν συμψηφίζονται (αφού παραβιάζει το άσυλο η τάδε πολιτική θα το παραβιάσω  και γω). Το δίκαιο του αγώνα (που κάποιο δίκιο υπάρχει) σαν λόγο κατάληψης, θα το άφηνα ασχολίαστο

Αρχιμήδης
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #16 on: March 13, 2007, 18:49:45 pm »

Quote from: takis on March 13, 2007, 18:34:03 pm
Παραβίαση του ασύλου είναι και η αναγκαία αποδοχή ερευνητικού προγράμματος από ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται....

Γιατί αναγκαία?
Άμα θες δεν την παίρνεις και απλά θα χάσεις τη χρηματοδότηση.

Και τώρα επειδή προβλέπω ότι θα μου πεις τα γνωστά περί κατευθυνόμενης έρευνας θα σου πω ότι αυτό μπορεί να γίνει και σήμερα με το χρηματισμό των καθηγητών , αλλά πέρα αυτού ο στιγματισμός αυτών των ερευνητών και η εύκολη κατάρριψη ,με επιστημονική έρευνα, των συγκεκριμένων κατευθυνόμενων ερευνών τους είναι αρκετά για μένα και για τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου που υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι Έλληνες φοιτητές τρέχουν εκεί γιθα να σπουδάσουν για να γλυτώσουν από τη μούχλα του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου...
Αρχιμήδης
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #17 on: March 13, 2007, 18:54:18 pm »

Quote from: pm1 on March 13, 2007, 18:46:57 pm
Βέβαια, ως προς αυτό καθ' αυτό το θέμα που έθιξε ο σπύρος έχω μια ενσταση. Η μέχρι τώρα εμπειρία και το κλίμα δείχνει ότι και 15 μηνες κατάληψη να γίνει και διπλές και τριδιπλες εξεταστικές θα γίνουν και εξάμηνα δε θα χαθούν. Ηδη ο (πρώην;) πρόεδρος ανέφερε στην Electroauth ότι η χειμερινή εξεταστική θα γίνει (ετσι κατάλαβα τουλάχιστον), ενώ δε θεωρώ απίθανο να βρεθεί και κάποια αλχημεία για να μη χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Αρα δεν τίθεται θέμα  ως προς το χασιμό χρόνου και  τα συνεπακόλουθα έξοδα,

Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ και να πει κάποιος πώς πιέζεται η κυβέρνηση με τις καταλήψεις, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι δεν θα χαθεί τίποτα και απλώς θα υπάρξει μία επιμήκυνση της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Για την υποβάθμιση των σπουδών λόγω καταλήψεων που μπορεί να πει κανείς δεν γίνεται αντιληπτή από το μέσο Έλληνα πολίτη.
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #18 on: March 13, 2007, 20:57:11 pm »

Aρχιμήδη στο αναγκαία ξέχασα και την επιβαλλόμενη.
Quote from: Αρχιμήδης on March 13, 2007, 18:49:45 pm
Quote from: takis on March 13, 2007, 18:34:03 pm
Παραβίαση του ασύλου είναι και η αναγκαία αποδοχή ερευνητικού προγράμματος από ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται....

Γιατί αναγκαία?
Άμα θες δεν την παίρνεις και απλά θα χάσεις τη χρηματοδότηση.
πάλι φίλε μου στο ίδιο καταλήγουμε όμως,την παραβίαση του ασύλου,και όχι μόνο.

επίσης

Quote from: Αρχιμήδης on March 13, 2007, 18:49:45 pm

Και τώρα επειδή προβλέπω ότι θα μου πεις τα γνωστά περί κατευθυνόμενης έρευνας θα σου πω ότι αυτό μπορεί να γίνει και σήμερα με το χρηματισμό των καθηγητών , αλλά πέρα αυτού ο στιγματισμός αυτών των ερευνητών και η εύκολη κατάρριψη ,με επιστημονική έρευνα, των συγκεκριμένων κατευθυνόμενων ερευνών τους είναι αρκετά για μένα και για τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου που υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι Έλληνες φοιτητές τρέχουν εκεί γιθα να σπουδάσουν για να γλυτώσουν από τη μούχλα του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου...
Καταρχήν δεν είναι τόσο απλοικά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις.Μία έρευνα δεν καταρίρπτεται τόσο εύκολα όταν ο πληρωμένος είναι από το τάδε πανεπιστήμιο και ο άλλος  από ένα λιγότερο προβεβλημένο.
Προς Θεού δε θέλω να φανώ αδαής,δε λέω ότι αργά ή γρήγορα δε θα καταριφθεί,αλλά μέχρι τότε το κακό θα έχει γίνει.
Το να βγουν όμως παραποιημένα αποτελέσματα δεν είναι το μόνο που προκύπτει από μια τέτοια σχέση πανεπιστημίου ιδιώτη ούτε και το καταστροφικότερο(αφού όπως είπες η αλήθεια αργά η γρήγορα ανακύπτει) .Ξέχασες να αναφερθείς στην απόκρυψη του ερευνητικού αποτελέσματος αλλά και στην ιδωτική του εκμετάλευση μέσω της παντετοποίησης
αφού ως γνωστόν τα πανεπιστήμια συμπράτουν σε συμβόλαια όπου η εταιρεία έχει αποκλειστικά το δικαίωμα δημοσιοποίησης και εκμετάλευσης της ανακαλυφθείσας γνώσης.
Έτσι λοιπόν η επιστήμη ως κοινωνικό προϊόν χρησιμοποιείται όχι για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εκάστοτε ιδιώτη     

Τώρα για τα χάλια του Ελληνικού Πανεπιστημίου που λες (αλήθεια που οφείλονται?) θα σου πω μονάχα ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν αν δε κάνουμε κάτι για αυτό.Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις  προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που δρομολογείται, για ένα αληθινό δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που θα προάγει την επιστήμη και μάλιστα εις όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Δε ξέρω ποιο πανεπιστήμιο θεωρείς καλό,αν θεωρείς όμως αυτό που είναι φαντεζί με ωραία κτήρια( και σάουνα αμαλάχι)με δίδακτρα,3ετή πτυχία και έρευνα σύμφωνα με τα παραπάνω  ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.
Όσο για τους συμφοιτητές μας που πηγαίνουν στο εξωτερικό έχω να σου πω το εξής:τα κράτη με τις πιο  ισχυρές οικονομίες,οι λεγόμενες υπερδυνάμεις (ΗΠΑ,Αγγλία,) γιατί συγκεντρώνουν το πιο αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό από όλο τον κόσμο ενώ οι ντόπιοι ερευνητές τους είναι συγκριτικά λιγότεροι?
Αυτοί συνάδελφε από ποια πανεπιστήμια έχουν βγει? Μήπως τα εκπαιδευτικά τους συστήματα δεν επαρκούν για την αναγκαία παραγωγή επιστημόνων και μάλιστα υψηλής στάθμης?Ποιο το ποσοστό αυτών που σπουδάζουν σε αυτές τις χώρες και με τι όρους για τον προερχόμενο από τα μέσα στρώματα?

takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #19 on: March 13, 2007, 21:11:06 pm »

Quote from: pm1 on March 13, 2007, 18:46:57 pm

Τέλος, με αφορμή το σχόλιου του Τακή δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να ειρωνευτούμε κάποιον που ανησυχεί για της σπουδές του και διαφωνεί με κάποια πρακτική που επικροτούμε εμείς. Οπως, βέβαια, επίσης δεν είχα καταλάβει την ειρωνεία έναντι του κ.Παπαγιάννη για κάτι ακόμα πιο αυτονόητο. Και πατόντας σε δεύτερο σχόλιο του συναδέλφουν οι εκατέρωθεν παρανομίες δεν συμψηφίζονται (αφού παραβιάζει το άσυλο η τάδε πολιτική θα το παραβιάσω  και γω). Το δίκαιο του αγώνα (που κάποιο δίκιο υπάρχει) σαν λόγο κατάληψης, θα το άφηνα ασχολίαστο

pm δεν ειρωνεύομαι κάποιον που ανησυχεί για τις σπουδές του, ίσα ίσα.Περίμενα από το λίγο που με ξέρεις να το έχεις αντιληφθεί.
Ειρωνεύτικα αυτόν που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε κωλοπεδαράδες αυτούς που αγωνίζονται.Γιατί η κίνησή του να ανεβάσει το αρθάκι με αυτό τον τίτλο αυτό υπονοούσε. Λες και αυτός που ψηφίζει κατάληψη την έχει βολεμένη και δε σκέφτεται τις συνέπειες κάθε φορά που το κάνει.Ο φίλος λοιπόν είτε ειρωνεύεται ,είτε τώρα απέκτησε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα αφού θίχτηκε ο εαυτούλης του, εξίσου κατακριτέο κατ' εμέ.
Δικαίωμα φυσικό του καθενός να διαφωνεί αλλά μη μας πουλάει και τρέλα.
Finrond
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #20 on: March 13, 2007, 21:32:35 pm »

Να ρωτησω κατι? Γιατι ολοι οσοι προσπαθουν να αποδειξουν οτι η καταληψη εχει μονο αρνητικες συνεπειες χρησιμοποιουν το επιχειρημα των φοιτητων που ειναι επι πτυχιω? Τι προσπαθουν να μας πουνε, οτι επειδη θελουν ενα ακομα χρονο για να τελειωσουν, πρεπει να σταματησουν οι καταληψεις ειδικα γι αυτους? Με ποια λογικη, την "αντε να τελειωνουμε..." ? Δηλαδη εμεις οι υπολοιποι φοιτητες που τρωμε την καταληψη στη μαπα και που παρολα αυτα την ψηφιζουμε (γιατι ακομα πιστευουμε οτι μπορουμε να πετυχουμε κατι, εστω και ελαχιστο) ειμαστε κοροιδα κ μλκς...? ΟΚ, αν ειναι ετσι να περιμενουμε ολοι ποτε θα περασουμε τα γ...μενα τα μαθηματα να ξεμπερδεψουμε με τη σχολη κ να σηκωθουμε να φυγουμε ....αφου δεν αξιζει / ειναι ανουσιο να αγωνιζομαστε για μια καλυτερη παιδεια...
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: March 13, 2007, 21:37:58 pm »

στους επι πτυχιω για μενα φαινεται αυτος που οντως εχει ιδεολογια και αυτος που ειναι υποκριτης..
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #22 on: March 13, 2007, 22:21:44 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:28:45 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
spyros_tz
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #23 on: March 14, 2007, 00:17:33 am »

Βρε εξυπνάκια, όλες οι χώρες έχουν διαφορετικά κριτήρια για τους ξένους, αφού είναι κάποιες εξτρα θέσεις. Προς πληροφορία σου, και η Κύπρος δέχεται με διαφορετικό τρόπο τους Ελλαδίτες. Και πλέον οι Κύπριοι συγκαταλέγοντε μες τους Εύρωπαίους πολίτες, δεν μας κάνετε πλέον καμία απολύτως χάρη, (προς GRECS)! Τα λέω αυτά απειδή είσαστε τελείως ανημέρωτα πλάσματα! αλλά αφού εξώ από το σπίτι σου δεν έχεις βγει ακόμη!!
Και το ξαναλέω! Η ΕΛΛΑΔΑ δε κάνει καμία χαρη στη Κυπρο με το θέμα φοιτητής από το 2004, πέρνουμε απλά τις θέσεις που δίνει ένα πανεπστήμιο για τους Ευρωπαίους πολίτες! ο λόγος που τις πέρνουμε σχεδόν όλες, είναι λόγο του ότι ξέρουμε καλύτερα απ όλους ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ(από τους αλλους Ευρωπαίους)!

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ
Ο ΣΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΚΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #24 on: March 14, 2007, 00:22:06 am »

Αμφιβαλω αλλα κι ετσι και να ειναι ετσι το να μπαινεις με τα ιδια κριτηρια με ξενογλωσσους χαρη δε σου κανουν???

ΥΓ ελα να με παρεις να με βγαλεις εξω φοβαμαι

Το ποσο κυκλοφορεις εξω και το ποσο ανημερωτο παλσμα εισαι εσυ φενεται που μας παρουσιαζεις το αρθρο αυτο σαν μια αποψη που δεν εχει ακουστει.
« Last Edit: March 14, 2007, 00:28:01 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
maya_the_bee
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

ΣΚΑΤΑΝΝΝΝΝΝΝΝ ...

View Profile
« Reply #25 on: March 14, 2007, 01:09:42 am »

Πρώτα απ' όλα φίλε Σπύρο, με το τόπικ που έχεις ανοίξει δεν έχω καταλάβει ακόμα τι προσπαθείς να αποδείξεις.. "Η άποψη που δεν ακούσαμε ποτέ", είναι η άποψη που ακούμε καθημερινά για όλους τους φοιτητές, όχι μόνο τους Κύπριους.

'Έρμαιο των καταλήψεων χιλιάδες φοιτητές". Απ' ότι ξέρω, στις συνελεύσεις έχουν δικαίωμα ψήφου και οι Κύπριοι φοιτητές.. 'Ετσι όπως παρουσιάζεις το θέμα, είναι λες και όλοι οι Κύπριοι είναι εναντίον των καταλήψεων αλλά επειδή είναι λιγότεροι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της συνέλευσης και τώρα έγιναν όλοι θύματα των Ελλαδίτων συμφοιτητών τους που προσπαθούν να τους καταστρέψουν τις σπουδές..

Ε λοιπόν, κι εγώ Κύπρια είμαι και πάλι κατάληψη ψηφίζω καθώς και πολλοί άλλοι Κύπριοι που γνωρίζω..

Πραγματικά στεναχωριέμαι για το άρθρο στον "Φιλελεύθερο" (η εφημερίδα όντως δεν έχει κομματικά συμφέροντα) γιατί τώρα καταλαβαίνω τι διαβάζουν οι γονείς μου και με έχουν πρήξει τους τελευταίους μήνες..  Sad Την άποψη μερικών..

Και τώρα, φίλε Grecs..

Έχεις δίκιο!!! Εμείς οι Κύπριοι, ερχόμαστε στη χώρα ΣΑΣ (ρε δεν ντρεπόμαστε να ερχόμαστε στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δεν προτιμούσαμε να πάμε στο εξωτερικό, να πρέπει να μιλάμε σε ξένη γλώσσα, να πρέπει να διαβάζουμε σε ξένη γλώσσα, να ζούμε σε χώρες όπου το κόστος ζωής είναι 10 φορές πιο ακριβό από το ελληνικό και να πληρώνουμε και δίδακτρα.. Αλλά έλα μωρέ, οι Κύπριοι είναι πλούσιοι, έτσι δεν είναι; ), κλέβουμε τις θέσεις ΣΑΣ στο πανεπιστήμιο ΣΑΣ και μπαινουμε και πιο εύκολα απο ΣΑΣ!
ΣΑΣ γαμ*με!! (όπως επιμένεις να επαναλαμβάνεις)
Αν είναι δυνατόν...

Όσον αφορά τα κριτήρια εισαγωγής μας στο πανεπιστήμιο τώρα..
Το επίπεδο των εξετάσεων είναι το ίδιο, εφόσον από τον καιρό που ήμουνα 1η δημοτικού διδασκόμουνα τα ίδια βιβλία με εσένα (α ναι, εγώ μάθαινα και Ιστορία της Κύπρου).
Ο τρόπος είναι ο ίδιος. Ανταγωνίζεσαι όλους τους Κύπριους για τις θέσεις που παραχωρούνται από κάθε σχολή (νομίζω ότι είναι το 8%, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρη).
Η διαφορά είναι ότι εσείς δίνετε περισσότερα μαθήματα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεις κακός και να πείς κακή κουβέντα για τους Κύπριους φοιτητές, επειδή εσύ αναγκάστηκες να δώσεις άσχετα μαθήματα (Θρησκευτικά, Ιστορίες, δεν ξέρω κι εγώ τι..) για να μπείς στη σχολή.. Σε συμπονώ, καταλαβαίνω ότι νιώθεις να αδικείσαι..αλλά γιατί επιτίθεσαι σε εμας; Με το εκπαιδευτικό σύστημα να τα βάλεις, όχι με εμας.. Τι σου κάναμε εμείς;

Α ναι.. Λόγω της νοοτροπίας μας..Σε γα..με!!

Φίλε/η Νοsferatu,
είναι πολύ ευγενικό το σχόλιο σου και χαίρομαι πραγματικά αν θεωρείς τους Κύπριους αδέρφια σου..  Kiss

Σχόλια όπως του φίλου Grecs, κάνουν τους Κύπριους να νιώθουν πρωτίστως Κύπριοι και όχι Έλληνες.. Υποθέτω ότι από άτομα σαν κι αυτόν προέρχονται τα βλέμματα αποδοκιμασίας στο δρόμο, μόνο και μόνο στο άκουσμα της ομιλίας μου..
Δε ντρέπεσαι λέω εγώ βρε Grecs, φίλε μου, συμφοιτητή μου, Ελλαδίτη συμπατριώτη μου;

« Last Edit: March 14, 2007, 17:37:13 pm by netRunner » Logged
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #26 on: March 14, 2007, 01:18:44 am »

Δεν ξερω αν ολοι οι Κυπριοι ειναι ετσι αλλα αυτοι που εχω γνωρισει αυτα τα συναισθηματα μου γεννανε οτι εναι πρωτιστως κυπριοι και μετα ελληνες αν κι εγω νιωθω το αντιθετο

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #27 on: March 14, 2007, 02:14:00 am »

Πάντως (παραβλέποντας την κόντρα περί Κύπρου και συστήματος εισαγωγής - κάποιοι θέλουν να φορτώσουν σε άλλους τα σπασμένα του άκυρου εισαγωγικού μας συστήματος) το άρθρο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δε μας λέει απολύτως τίποτα καινούριο και χρησιμοποιεί την κλασική τακτική "το παίζω θύμα". Οι Κύπριοι φοιτητές δεν είναι οι μόνοι που υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες των σπουδών τους στην Ελλάδα, αλλά και όλοι όσοι δεν σπουδάζουν στην πόλη τους (προτίστως).

Για τα δε συγκινητικότατα λόγια "το πτυχίο μοιάζει με άπιαστο όνειρο" και το "κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να πάρουν ποτέ πτυχίο", το αφήνω ασχολίαστο. Όλοι αγωνιούμε για την εξέλιξη της κατάστασης και την αποτίμηση των συνεπειών αυτής, σίγουρα κάποιων ο προγραμματισμός χαλάει και αυτό είναι πολύ ενοχλητικό (από τους βασικούς λόγους που διαφωνώ με την κατάληψη ως μέσο αγώνα), αλλά το να επικαλείσαι Θεούς και... αρχαίους φιλοσόφους για να βελτιώσεις την κατάσταση είναι το λιγότερο κωμικοτραγικό. Για να μη σχολιάσω τη γνώμη της πρώτης φοιτήτριας που λέει ότι "δεν ξέρω και τι ακριβώς παίζει με το άρθρο 16"...

Αν μη τι άλλο, αφού διαμαρτύρεσαι ότι δεν κάνεις τίποτα (που ισχύει για αρκετούς από εμάς αυτόν τον καιρό), εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να διαβάσεις 5 πράγματα να διαμορφώσεις μια άποψη να μπορείς να σταθείς σε μία συζήτηση...
Τεσπά, θα μπορούσα να σχολιάσω πολλά ακόμα, αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα...
Photis
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Κάποτε θα τελειώσω,δεν θα τελειώσω;

View Profile
« Reply #28 on: March 14, 2007, 05:54:41 am »

Δηλαδή ρε Grecs πρέπει να σου έχουν κάνει μεγάλο κακό οι Κύπριοι εσένα για να μιλάς τόσο απάξιωτικά και μοχθηρά για αυτούς!
Καλό είναι να μην γενικεύεις την όποια εντύπωση σου δημιουργείται διότι μπορεί να εκτεθείς!!!!
Υ.Γ Ελπίζω να σου δωθεί η δυνατότητα να γνωρίσεις πραγματικά ΚΥΠΡΙΟΥΣ και ύστερα να έρ8εις να μιλήσουμε!!!!! 8)
Avramis
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile WWW
« Reply #29 on: March 14, 2007, 15:44:31 pm »

Προφανώς ο φίλος Grecs έχει γνωρίσει αρκετούς Κυπριους οι οποιοι να τον δυσαρέστησαν επανελημμένα για να έχει αυτή την άποψη...
Ίσως αν ήσουνα κάπως πιο προσιτός, να γνώριζες τα κατάλληλα άτομα που ίσως και να αντιπροσωπεύουν το σύνολο των Κυπριων....
Ίσως, λέω εγώ τώρα, να έχεις υποβοηθήσει και εσύ την άσχημη συμπεριφορά των κυπριων προς εσένα .... Αν νιώθεις τόσο πολύ αδικημένος από εμάς τους Κυπριους ίσως να ήταν φρονιμότερο να τα πούμε από κοντά, να πιούμε κανένα κάφεϊ να να παραθέσουμε τις απόψεις μας, θα ήθελα πολύ να τα πούμε, να με ενημερώσεις για κάποιες καταστάσεις τις οποιες εγώ δεν γνωρίζω και να διαφοτίσω και εγώ κάποια σκοτεινά σημεία στις γνώσεις σου όσο αφορά τους Κυπριους...
Δεν είναι το forum για να φιλονικούμε για τέτοια θέματα...
« Last Edit: March 14, 2007, 19:28:56 pm by Avramis » Logged

"Damn you vile woman"
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: