• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 01:32:02 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 01:32:02 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 33
Guests: 130
Total: 163
Reidemption
anrkos
Alice_8
athena_apo
geftihiakos
lefterish
florianm
eirinistyl
elias_farhood
Anita
Captain
tasos_ntv
acolak
maik
chryssana
AcademicWeapon!
Pakapis5
AgaG
Papalamprous humor
leolam
christinabisdeki
manwlakhs
esroussou
orestispail51
cpapadd
fpapat
Thanoskask
Papadopoulosthanos
acapulco
ant2946
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Θητεία υποχρεωτική στα 18;
NAI - 7 (15.2%)
OXI - 39 (84.8%)
Total Voters: 16

Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια...  (Read 11525 times)
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Re: Υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια...
« Reply #15 on: March 04, 2007, 17:34:51 pm »

Καταρχάς δε συμφωνώ με τη μορφή της θητείας όπως είναι τώρα, αλλά ούτε και την κατάργηση της. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να περάσουν από υποχρεωτική εκπαίδευση, και μάλιστα αρκετά διεξοδική με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ό,τι άλλο απαιτείται αλλά ως εκεί. Το θεωρώ εντελώς ανούσιο να περνάς όλη τη μέρα σου στο στρατόπεδο, να κάνεις όλων των ειδών τις αγγαρείες και τα καψώνια επειδή έτσι γουστάρει ένας ανώτερος που είχε δύσκολα παιδικά χρόνια ή απλώς δύσκολη θητεία και μετά ξεσπά κάνοντας τα ίδια στους νεοσύλλεκτους. Αλλά κυρίως θεωρώ εντελώς άσκοπο να πρέπει να περνάς τα βράδια σου στο στρατόπεδο. Έτσι νομίζουν ότι σκληραγωγούν τους άντρες ή πως εκτελούν αυτοί το χρέος τους προς την πατρίδα; Με την μείωση της προσωπικότητας τους και τον εξευτελισμό;; Δυστυχώς, ενώ η κοινωνία έχει εξελιχθεί με απίστευτους ρυθμούς, ο στρατός έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω Undecided

Συμπέρασμα, εκπαίδευση όσες ώρες την ημέρα απαιτείται για όσο διάστημα χρειάζεται (μου φαίνεται ένα εξάμηνο αρκεί) αλλά την υπόλοιπη μέρα ο φαντάρος θα πρέπει να είναι ελεύθερος.

Quote from: Νessa on March 04, 2007, 17:10:36 pm
Είναι αναμενόμενη νομίζω η απάντηση που θα πάρετε από μένα... όταν με το καλό κάνουμε την επανάσταση Wink θα υπάρξει άμεση αντίδραση στρατού και αστυνομίας, οπότε θα πρέπει αναγκαστικά να αμυνθούμε με όπλα...

Ότι θα υποστήριζες και την εκπαίδευση παρτιζάνων... seestars seestars
« Last Edit: March 04, 2007, 18:02:39 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #16 on: March 04, 2007, 17:45:08 pm »

Quote from: gerdi on March 04, 2007, 16:19:15 pm
Aυτά είναι βλακείες!!! Angry Angry
Φυσικά και είμαι υπέρ της στράτευσης! 8)
Προσωπικά πιστεύω πως ο στρατός είναι σημαντικότατη εμπειρία για κάθε άνδρα!
Πέρα από αυτό, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα
που μαστίζει τη χώρα πιστεύω πως δεν επιτρέπουν μείωση της θητείας...!!! Huh
Όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την ιδέα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18!!!
Αν είναι δυνατόν...

Γιατι οχι??

Θα ειχαμε τωρα ξεμπερδεψει...Αυτα λεγαμε με και τον ngine χθες.
Δεν εχεις το αγχος οτι ο στρατος θα σου κοψει τις σπουδες σου (προ- και μετα-πτυχιακες) ουτε οτι θα σου στερησει μια δουλεια που ισως προκυψει αμεσως μετα απο αυτες!

Επισης μαλλον ετσι θα αντιμετωπιζονταν και οι λιποτακτες...(δεν ξερω πολλους 18χρονους τραγουδιστες Tongue) !

Γενικα αφου ειναι υποχρεωτικος ας τον κανουν υποχρεωιτκο και στα 18 και να σταματησουν οι κοροϊδιες με τις αναβολες!

Quote from: alexandros on March 04, 2007, 17:03:58 pm
Απο συζητησεις που εχω κανει, μου εχουν πει πως ο στρατος αλλαζει τον ανδρα. Απο αγορι τον κανει ανδρα..
Ισως επειδη εχει πηξιμο και ειναι ενα σωρο ανδρες ολοι μαζι μαζεμενοι που τραβανε δεν ξερω κι εγω τι μαζι, ισως και τα οπλα..
Αυτο το τελευταιο νομιζω πως παιζει σημαντικο ρολο..
Δεν εχω εμπειρια πανω σ' αυτο οποτε δεν θα μπορουσα να σας το αναπτυξω..
Αν καποιος εχει αποψη πανω σε αυτο θα ηθελα να την ακουσω..

Ωστοσο, οντως γιατι να ειναι υποχρεωτικη η θητεια?
Ποια πατριδα να υπερασπισεις? Κορο'ι'δευομαστε τωρα?

Quote from: pierrekif on March 04, 2007, 16:57:54 pm
Quote from: gerdi on March 04, 2007, 16:19:15 pm
Όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την ιδέα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18!!!
Αν είναι δυνατόν...
Ίσα ίσα που θα ξεμπερδεύαμε και νωρίς και δεν θα το είχες άνχος σε πολύ πιο κρίσιμες ηλικίες που σχετίζονται με την εργασία..Θα έκανες και ένα διάλειμμα από το διάβασμα..(Δές πως αντιμετώπιζες την σχολή στο 1ο έτος και πώς τώρα..)

+1
Οντως, αντι να μπαινεις ψαρωμενος απο το λυκειο και οταν ερχεται η εξεταστικη στα πρωτα εξαμηνα να σε πιανει πανικος πανελληνιων σε στυλ "Αχ, τι θεματα βαζει ο ταδε καθηγητης, δεν εχω διαβασει το ταδε κομματι", ισως να βλεπεις τα πραματα πιο χαλαρα, αφου θα εισαι πιο απομακρυσμενος απο ολο εκεινο το στρες..

Σκατα αντρα τον κανει!!
Αντρα σε κανει η οικογενεια σου... αν εισαι μαμοθρεφτος δεν σε σωζουν ουτε οι Καλλιοπες ουτε οι σκοπιες! Παλι μαμοθρεφτος θα εισαι...επειδη κοιμασαι σε ενα τσαντιρι για 1 χρονο, καταπιεζεσε κανεις αγγαρειες και ξερεις να στοχευεις δεν γινεσε αντρας!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #17 on: March 04, 2007, 18:05:48 pm »

Quote from: marauber on March 04, 2007, 17:34:51 pm
Καταρχάς δε συμφωνώ με τη μορφή της θητείας όπως είναι τώρα, αλλά ούτε και την κατάργηση της. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να περάσουν από υποχρεωτική εκπαίδευση, και μάλιστα αρκετά διεξοδική με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ό,τι άλλο απατείται αλλά ως εκεί. Το θεωρώ εντελώς ανούσιο να περνάς όλη τη μέρα σου στο στρατόπεδο, να κάνεις όλων των ειδών τις αγγαρείες και τα καψώνια επειδή έτσι γουστάρει ένας ανώτερος που είχε δύσκολα παιδικά χρόνια ή απλώς δύσκολη θητεία και μετά ξεσπά κάνοντας τα ίδια στους νεοσύλλεκτους. Αλλά κυρίως θεωρώ εντελώς άσκοπο να πρέπει να περνάς τα βράδια σου στο στρατόπεδο. Έτσι νομίζουν ότι σκληραγωγούν τους άντρες ή πως εκτελούν αυτοί το χρέος τους προς την πατρίδα; Με την μείωση της προσωπικότητας τους και τον εξευτελισμό;; Δυστυχώς, ενώ η κοινωνία έχει εξελιχθεί με απίστευτους ρυθμούς, ο στρατός έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω Undecided

Συμπέρασμα, εκπαίδευση όσες ώρες την ημέρα απαιτείται για όσο διάστημα χρειάζεται (μου φαίνεται ένα εξάμηνο αρκεί) αλλά την υπόλοιπη μέρα ο φαντάρος θα πρέπει να είναι ελεύθερος.

Είναι πολύ σημαντικό ο φαντάρος να μένει στο στρατόπεδο!!
1)Μίλησες για φυσική αγωγή και για ασκήσεις...
Τι ασκήσεις φυσικής αγωγής θα μπορεί να κάνει ένας ο οποίος την προηγούμενη το βράδυ θα έχει ξενυχτήσει, ή θα έχει σουρώσει??

Μετά ο φαντάρος μένοντας μέσα καλλιεργεί την εγκράτειά του και κατά κάποιον τρόπο ''εκπαιδεύεται''!
Σε περίπτωση πολέμου τι θα γίνει θα πει στον στρατηγό, μισό λεπτό πετάγομαι σπίτι να δω τους γονείς και την κοπέλα μου και ξαναέρχομαι??

Έπειτα τα καψώνια (τα οποία δεν έχουν κάποια σχέση με αυτά που γινόντουσαν πιο παλιά) και οι αγγαρείες δεν γίνονται για να ικανοποιήσει ο αξιωματικός τα κόμπλεξ του!
Γίνονται για να μάθει να υποτάσσεται ο φαντάρος στη θέληση και τις διαταγές των ανωτέρων του!
(ακόμα και όταν αυτές του φαίνονται ανόητες)
Όσο αφορά τα άλλα περί εξευτελισμού και προσωπικότητας, αυτά φίλε μου δεν χωράνε στον στρατό!
Το άλλο περί εξέλιξης δεν το κατάλαβα....Τι εννοείς ακριβώς?
Ο στρατός (η νοοτροπία δλδ) και 100 χρόνια να περάσουν δεν πρόκειται να αλλάξει, η βάση της νοοτροπίας αυτής δηλαδή γιατί γενικότερα τα πράγματα στο στράτευμα έχουν αλλάξει τελείως!!
Η συμπεριφορά των ανωτέρων, η αντιμετώπιση του φαντάρου γενικά δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν!!

Υ.Γ.Για την ηλικία βιάστηκα λίγο να απαντήσω και πιστεύω ήμουνα και λίγο απόλυτος.
Όσοι είστε υπέρ της υποχρεωτικής θητείας στα 18 έχετε και κάποιο δίκιο αλλά όπως και να έχει πρέπει να είναι επιλογή του καθενός το πότε θα πάει(εννοώ πριν ή μετά τις σπουδές) οχι υποχρεωτικά στα 18!!!

Α..και Nessa.......... ασχολίαστο!!!! Cheesy

« Last Edit: March 04, 2007, 18:14:33 pm by gerdi » Logged

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
marauber

View Profile
« Reply #18 on: March 04, 2007, 18:25:22 pm »

Quote from: gerdi on March 04, 2007, 18:05:48 pm

Τι ασκήσεις φυσικής αγωγής θα μπορεί να κάνει ένας ο οποίος την προηγούμενη το βράδυ θα έχει ξενυχτήσει, ή θα έχει σουρώσει??

2)Μετά ο φαντάρος μένοντας μέσα καλλιεργεί την εγκράτειά του και κατά κάποιον τρόπο ''εκπαιδεύεται''!
Σε περίπτωση πολέμου τι θα γίνει θα πει στον στρατηγό, μισό λεπτό πετάγομαι σπίτι να δω τους γονείς και την κοπέλα μου και ξαναέρχομαι??

3)Έπειτα τα καψώνια (τα οποία δεν έχουν κάποια σχέση με αυτά που γινόντουσαν πιο παλιά) και οι αγγαρείες δεν γίνονται για να ικανοποιήσει ο αξιωματικός τα κόμπλεξ του!
Γίνονται για να μάθει να υποτάσσεται ο φαντάρος στη θέληση και τις διαταγές των ανωτέρων του!
Όσο αφορά τα άλλα περί εξευτελισμού και προσωπικότητας, αυτά φίλε μου δεν χωράνε στον στρατό!
4)Το άλλο περί εξέλιξης δεν το κατάλαβα....Τι εννοείς ακριβώς?
Ο στρατός (η νοοτροπία δλδ) και 100 χρόνια να περάσουν δεν πρόκειται να αλλάξει!

1)Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Αν κάποιος δε μπορεί να κάνει τις ασκήσεις γιατί είναι σουρωμένος θα υποστεί τις συνέπειες. Δεν μπορείς όμως να τον καταπιέσεις.

2)Επίσης δε χρειάζεται ο στρατός να είναι ακριβής προσωμοίωση του πολέμου, αν ω μη γένοιτο γίνει πόλεμος θα αλλάξουν όλα. Το καθεστώς ανελευθερίας που επικρατεί στο στρατό όμως για μένα είναι απαράδεκτο. Δε έχεις κανένα δικαίωμα να κρατάς μέσα το φαντάρο στο όνομα της απειλής πολέμου.

3)Θα μάθω να υπακούω στις διαταγές του ανωτέρου μου αν αυτός μου κερδίσει το σεβασμό. Ο ανώτερος υποτίθεται ότι απευθύνεται σε νοήμονα όντα και όχι σε ζώα. Θα πρέπει να έχει πιστούς συμπολεμιστές και όχι σκλάβους που τους έφερε στον πόλεμο με απειλές. Όλα αυτά τα περί υποταγής μου φαίνονται ανόητα, εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να υποταχθώ στις διαταγές ενός παρανοϊκού ψυχάκια (αν υποθέσουμε ότι είναι τέτοιος). Κάνοντας λοιπόν ανόητα καψώνια (τα οποία ναι μεν δεν έχουν σχέση με αυτά που γίνονταν παλιότερα αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν) και μειώνοντας την προσωπικότητα των φαντάρων έχεις το αντίθετο αποτέλεσματα από το επιθυμητό. Ποιος φαντάρος θα θέλει να πολεμήσει κάτω από τις διαταγές ενός διοικητή που τον καταπίεζε;; Θα λιποτακτήσει στην πρώτη ευκαιρία.
Αν θες να έχεις πραγματικό στρατό και όχι ένα τσούρμο βαριεστημένους (στην καλύτερη περίπτωση) οπλίτες, θα πρέπει να προσπαθείς να τους ανεβάσεις το ηθικό τονίζοντας τους πόσο σημαντική είναι η αποστολή τους και όχι να τους μειώνεις και να τους εξευτελίζεις.

4) Εννοώ ότι όλα αυτά με το να είσαι στο στρατόπεδο όλη τη μέρα θα είχανε νόημα πριν 50-100 χρόνια. Η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της θα πρέπει να εξελιχθεί και ο στρατός...
« Last Edit: March 04, 2007, 18:29:32 pm by marauber » Logged

gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #19 on: March 04, 2007, 18:39:46 pm »

Quote from: marauber on March 04, 2007, 18:25:22 pm
Quote from: gerdi on March 04, 2007, 18:05:48 pm

2)Μετά ο φαντάρος μένοντας μέσα καλλιεργεί την εγκράτειά του και κατά κάποιον τρόπο ''εκπαιδεύεται''!

3)Έπειτα τα καψώνια (τα οποία δεν έχουν κάποια σχέση με αυτά που γινόντουσαν πιο παλιά) και οι αγγαρείες δεν γίνονται για να ικανοποιήσει ο αξιωματικός τα κόμπλεξ του!
4)Το άλλο περί εξέλιξης δεν το κατάλαβα....Τι εννοείς ακριβώς?
Ο στρατός (η νοοτροπία δλδ) και 100 χρόνια να περάσουν δεν πρόκειται να αλλάξει!

1)Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Αν κάποιος δε μπορεί να κάνει τις ασκήσεις γιατί είναι σουρωμένος θα υποστεί τις συνέπειες. Δεν μπορείς όμως να τον καταπιέσεις.

2)Επίσης δε χρειάζεται ο στρατός να είναι ακριβής προσωμοίωση του πολέμου, αν ω μη γένοιτο γίνει πόλεμος θα αλλάξουν όλα. Το καθεστώς ανελευθερίας που επικρατεί στο στρατό όμως για μένα είναι απαράδεκτο. Δε έχεις κανένα δικαίωμα να κρατάς μέσα το φαντάρο στο όνομα της απειλής πολέμου.

3)Θα μάθω να υπακούω στις διαταγές του ανωτέρου μου αν αυτός μου κερδίσει το σεβασμό. Ο ανώτερος υποτίθεται ότι απευθύνεται σε νοήμονα όντα και όχι σε ζώα. Θα πρέπει να έχει πιστούς συμπολεμιστές και όχι σκλάβους που τους έφερε στον πόλεμο με απειλές. Όλα αυτά τα περί υποταγής μου φαίνονται ανόητα, εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να υποταχθώ στις διαταγές ενός παρανοϊκού ψυχάκια (αν υποθέσουμε ότι είναι τέτοιος). Κάνοντας λοιπόν ανόητα καψώνια (τα οποία ναι μεν δεν έχουν σχέση με αυτά που γίνονταν παλιότερα αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν) και μειώνοντας την προσωπικότητα των φαντάρων έχεις το αντίθετο αποτέλεσματα από το επιθυμητό. Ποιος φαντάρος θα θέλει να πολεμήσει κάτω από τις διαταγές ενός διοικητή που τον καταπίεζε;; Θα λιποτακτήσει στην πρώτη ευκαιρία.

4) Εννοώ ότι όλα αυτά με το να είσαι στο στρατόπεδο όλη τη μέρα θα είχανε νόημα πριν 50-100 χρόνια. Η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της θα πρέπει να εξελιχθεί και ο στρατός...

1)Συνέπειες? Τι συνέπειες? Θα του βάλεις κακό βαθμό? Αφού είσαι κατά των γυμνασίων!
Πώς θα τον τιμωρήσεις?

2)Τον ''κρατάς'' για να τον εκπαιδεύσεις!! Δηλαδή πως θα αλλάξουν όλα??
Άμα είναι να μην εκπαιδευόμαστε καθόλου τότε και να πάμε έτσι στον πόλεμο, χίμα!

3)Δηλαδή τι λες? Να γίνεται ο στραττηγός φιλαράκι με τον φαντάρο?
Πως θα κερδίσει ο στρατηγός τον σεβασμό των φαντάρων?
Σε περίπτωση πολέμου δεν χωράνε τέτοια....
Ο στρατηγός εκεί είναι ο ΘΕΟΣ,  το υπέρτατο ον κάνεις ότι σου λέει!!
Δεν μπορεί ο απλός φαντάρος να τον κριτικάρει ή να διφωνήσει με το σχέδιο μάχης
και να προτείνει  ένα δικό του!
Να το πω πιο απλά, δεν υπάρχει δημοκρατία στο στράτευμα!!!
(όσο για το ψυχάκιας, αν είναι ψυχάκιας δεν πρόκειται να φθάσει σε αυτό τον βαθμό)

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Νessa
Guest
« Reply #20 on: March 04, 2007, 18:43:05 pm »

Όπου τελειώνει η λογική... Roll Eyes
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #21 on: March 04, 2007, 18:45:06 pm »

Και κάτι που ξέχασα...εννοείται ότι ο αξιωματικός έχει σαν ρόλο να εξυψώνει το φρόνημα των στρατιωτών!!

Νessa
Guest
« Reply #22 on: March 04, 2007, 18:52:48 pm »

Ανοίξτε σας παρακαλώ το λεξικό και δείτε την ερμηνεία της λέξης "πειθαρχία".

Μετά δείτε την ερμηνεία της λέξης "υποταγή".

Roll Eyes
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #23 on: March 04, 2007, 18:55:58 pm »

Quote from: anonymous-root on March 04, 2007, 17:28:29 pm

Έτσι δεν θα έχουμε προβλήματα σχετικά με εύρεση εργασίας, μεταπτυχιακά στο εξωτερικό κτλ.

Για μένα, ο χρόνος της θητείας θα πρέπει να είναι τόσος όσο χρειάζεται.
Αν για εκπαιδευτεί κάποιος σωστά χρειάζεται 18 μήνες, να γίνει 18 μήνες.
Αν τώρα που είναι 12 μήνες τους μισούς οι στρατιώτες κάνουν αγγαρείες κτλ, να μειωθεί.

Βλέποντας τα πράγματα από κοντά όσον αφορα σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά,
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον Λαζαρο.

Προσωπικά αυτό που θα πρότεινα εγώ, εάν κανείς ζητούσε τη γνώμη μου
θα ήταν 6 μηνες υποχρεωτικής στράτευσης αμέσως μετά το Λύκειο,
με ενδεχόμενη παράταση 1-2 ετών εάν αποφασίσει κάποιος να συμμετέχει
και 2η ή 3η φορά στις πανελλαδικές.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
marauber

View Profile
« Reply #24 on: March 04, 2007, 18:57:44 pm »

Quote from: gerdi on March 04, 2007, 18:39:46 pm
1)Συνέπειες? Τι συνέπειες? Θα του βάλεις κακό βαθμό? Αφού είσαι κατά των γυμνασίων!
Πώς θα τον τιμωρήσεις?

2)Τον ''κρατάς'' για να τον εκπαιδεύσεις!! Δηλαδή πως θα αλλάξουν όλα??
Άμα είναι να μην εκπαιδευόμαστε καθόλου τότε και να πάμε έτσι στον πόλεμο, χίμα!

3)Δηλαδή τι λες? Να γίνεται ο στραττηγός φιλαράκι με τον φαντάρο?
Πως θα κερδίσει ο στρατηγός τον σεβασμό των φαντάρων?
Σε περίπτωση πολέμου δεν χωράνε τέτοια....
Ο στρατηγός εκεί είναι ο ΘΕΟΣ,  το υπέρτατο ον κάνεις ότι σου λέει!!
Δεν μπορεί ο απλός φαντάρος να τον κριτικάρει ή να διφωνήσει με το σχέδιο μάχης
και να προτείνει  ένα δικό του!
Να το πω πιο απλά, δεν υπάρχει δημοκρατία στο στράτευμα!!!
(όσο για το ψυχάκιας, αν είναι ψυχάκιας δεν πρόκειται να φθάσει σε αυτό τον βαθμό)

1) Σίγουρα όχι με καψώνια. Ίσως με επέκταση θητείας, δεν είναι αυτό το θέμα.

2)Δε θεωρώ εκπαίδευση οτιδήποτε άλλο πέραν της εκπαίδευσης για τον πόλεμο. Δεν έχει κανένα νόημα να εκπαιδευόμαστε από τώρα για τις συνθήκες ζωής που θα επικρατούν σε περίπτωση πολέμου. Δλδ αν ο φαντάρος φεύγει τώρα τα βράδια από το στρατόπεδο για να κοιμηθεί σαν άνθρωπος, θα φεύγει και από το στρατόπεδο σε περίπτωση πολέμου; Όχι φυσικά, θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

3)Δε λέω να γίνει φιλαράκι, ούτε να συζητά με τους φαντάρους δημοκρατικά για το σχέδιο μάχης. Αυτό δυστυχώς είναι όνειρο θερινής νυκτός. Θα παραμένει ανώτερος, αλλά μόνο αν καταλάβουν οι φαντάροι ότι είναι άξιος σεβασμού θα τον υπακούουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Η υπακοή κερδίζεται με πράξεις, δεν επιβάλλεται με καψώνια, φοβέρες και μείωση της προσωπικότητας. Από την άλλη αν δεν είναι άξιος σεβασμού, οι φαντάροι δε θα τον υπακούσουν και πολύ καλά θα κάνουν. Γι αυτό πρέπει να επιλέγονται με μεγάλη προσοχή τα πρόσωπα αυτά.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι φαντάροι αύριο θα βγουν στην κοινωνία και αναμένουμε από αυτούς να είναι υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι πολίτες. Πως θα σκεφτούν λοιπόν όταν τους λες να δέχονται άκριτα και να υπακούουν ένα "υπέρτατο ον";;;

gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #25 on: March 04, 2007, 19:07:43 pm »

Ρε συ marauber άλλο ο στρατός και ο πόλεμος και άλλο η κοινωνία!!
Δεν έχουν καμία σχέση!!

Τέλοσπάντων, δεν θα συνεχίσω γιατί από ότι βλέπω δεν υπάρχει
περίπτωση να συμφωνήσουμε!!
Σκεφτόμαστε διαφορετικά!!
(ε και οι διαφωνίες μέσα στο πρόγραμμα είναι  Wink)

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #26 on: March 04, 2007, 19:10:28 pm »

Quote from: gerdi on March 04, 2007, 19:07:43 pm
Ρε συ marauber άλλο ο στρατός και ο πόλεμος και άλλο η κοινωνία!!
Δεν έχουν καμία σχέση!!

Τέλοσπάντων, δεν θα συνεχίσω γιατί από ότι βλέπω δεν υπάρχει
περίπτωση να συμφωνήσουμε!!
Σκεφτόμαστε διαφορετικά!!
(ε και οι διαφωνίες μέσα στο πρόγραμμα είναι  Wink)

όταν κάνεις διάλογο...κατά πάσα πιθανότητα δε συμφωνείς... αλλά διαφωνείς...αν είναι να συμφωνούν όλοι δεν έχει νόημα ο διάλογος....

www.twitter.com/apostolos1986
Wiwol
Guest
« Reply #27 on: March 04, 2007, 23:05:18 pm »

Ο στρατος στη σημερινη κοινωνια ειναι εντελως ανουσιος.
Το μονο που εξυπηρετουμε πλεον οι φανταροι ειναι στη συντηρηση του στρατου.Καποιος πρεπει να καθαριζει, να μαγειρευει, να μαστορευει και φυσικα...
Να φυλαει σκοπια.
Το κακο ειναι οτι δεν γινεται με τον πλεον πρακτικο τροπο με αποτελεσμα να σπαταλαται πολυ ανθρωπινο δυναμικο στο τιποτα.
Αιτια αυτου ειναι οι πολλες ευθυνες των αξιωματικων.
Δεν ειναι δυνατον καθε μερα να κρατας 70 ατομα φρουρα για μια ωρα κατω απο τον ηλιο και να λες τα ιδια με χθες, προχθες κ.ο.κ.....γιατι αν καποιος σκοπος κανει μαλακια να μην πει "δεν το ηξερα".

Επκρατει η θεωρια του αιρουμενου αγγουριου. Αν βγει απο καποιο κωλο πρεπει να μπει σε καποιον αλλο. και συνηθως το αγγουρι καταληγει στον φανταρο.

Η εκπαιδευση ειναι υποτυπωδης σημερα. Στα ΛΟΚ γινεται ακομα. Αλλα εκει υπαρχει θεμα να γινει καθαρα μισθοφορικος ο στρατος, να εχει μονο στελεχη. Οπως στα ΟΥΚ. Δεν γινεται να εκπαιδευεις ενα ατομο σε Αεραποβασεις, Καταδρομες, Ορεινο αγωνα και μετα να σου φευγει. Αυτες οι εκπαιδευσεις εχουν κοστος (Αεροπλανα, αλεξιπτωτα, Αναλωσιμα).

Η βασικη εκπαιδευση ειναι 5 βδομαδες πλεον. Μειωθηκε η θητεια και μειωθηκαν ολα (και οι αδειες)

Το πιο σωστο θα ηταν στρατευση στα 18 για 6 μηνες. Ολοι σχεδον στο στρατο ξηρας και ελαχιστοι στα αλλα Σωματα.
Να περνανε ολοι απο ενα βασικο σχολειο ειδικοτητας για την κακια στιγμη (να ξερει πως οδηγιεται ενα αρμα αν χρειαστει) να μαθουν να ριχνουν και με το οπλο και τιποτα αλλο.

Μεχρι να μπεις, να μαθεις τι θα πει "μαλιστα" και "διαταξτε" βγηκες κιολας. Δεν θα προλαβεις καν να παλιωσεις Smiley

Τελος ειναι αυτονοητο πιστευω οτι ο στρατος ειναι απαραιτητος στην Ελλαδα. Και ας μην ειναι αποτελεσματικος.
Οπως ειναι οι πυρινικοι πυραυλοι της Κορεας..... και ας μην ειναι σιγουρο αν θα σκασουν. Smiley 

johnny_d
Θαμώνας

View Profile
« Reply #28 on: March 04, 2007, 23:28:27 pm »

Δεν το έχω σκεφτεί απο την σκοπιά της εργασίας κ των μεταπτυχιακών κ.λ.π.,

αλλά πιστέυω οτι εφόσον στα 18 είσαι πιο εύκολα χειραγωγίσιμος κ οι "εκπαιδευτές" μπορούν
να επηρεάσουν πολύ περισσότερο το χαρακτήρα σου (προς το χειρότερο πάντα... Roll Eyes)

Στα 24-25 σου έχεις πιο κατασταλαγμένες απόψεις και αυτο βοηθάει...

Υ.Γ.:Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο αρνητικός γενικά για την ύπαρξη θητείας... Lips Sealed

http://pes-ta.blogspot.com/

http://goo.gl/9xfJ8
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #29 on: March 05, 2007, 01:46:20 am »

Quote from: johnny_d on March 04, 2007, 23:28:27 pm
Δεν το έχω σκεφτεί απο την σκοπιά της εργασίας κ των μεταπτυχιακών κ.λ.π.,

αλλά πιστέυω οτι εφόσον στα 18 είσαι πιο εύκολα χειραγωγίσιμος κ οι "εκπαιδευτές" μπορούν
να επηρεάσουν πολύ περισσότερο το χαρακτήρα σου (προς το χειρότερο πάντα... Roll Eyes)

Στα 24-25 σου έχεις πιο κατασταλαγμένες απόψεις και αυτο βοηθάει...

Υ.Γ.:Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο αρνητικός γενικά για την ύπαρξη θητείας... Lips Sealed
Ναι εχεις δικιο σ αυτο που λες αλλα και οταν μεγαλωσεις ρε παιδι μου στην σπαει να βαρας προσοχες σε ενα 18χρονο δοκιμο που τελειωσε το σχολειο προχθες...

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: