• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:19:21 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:19:21 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 129
Total: 167
Belafonte
kakousios
aplos paratiritis
GeorgeGk
Theislander
asimomyti
Mr Watson
Tsn
maestros
thomasdt
babistso
Aria10
Kelly Tsimpouri
stavr0s16
nikpapoutsi
rafail zisiadis
ThanosV
chriskazakos
tasos gourd
kouf
AA RE LEWN
Saint_GR
antreassv
palladas
eed
PolarBear
mayia psarikoglou
karadimitras
nchatzo
ioannisfa
kchatzigr
tsakalokagkouras
dimitire
JiMan5
athena_apo
PAnt2202
chris_p30
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες  (Read 4923 times)
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες
« Reply #15 on: March 04, 2007, 13:32:49 pm »

Quote from: DhP on March 04, 2007, 11:26:09 am

Ο χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη. Πώς μπορεί η αγάπη να ευθύνεται για θηριωδίες.

Άλλο την διδάσκει και άλλο την εφαρμόζει...
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #16 on: March 04, 2007, 13:44:33 pm »

Ατυχής η διατύπωση "Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες" αλλα όχι και τυχαία.

Η σωστή διατύπωση είναι: "Στο όνομα του χριστιανισμού έγιναν πολλές θηριωδίες", όπως έγιναν θηριωδίες και στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, του ορθολογισμου, της επιστήμης....

Θα ήταν άστοχο όμως να πούμε " Η δημοκρατία υπεύθυνη για πολλές θηριωδίες".

Ο χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη. Πώς μπορεί η αγάπη να ευθύνεται για θηριωδίες.

έχεις δίκιο σε αυτό...στο όνομα του χριστιανισμού...αλλά δε βλέπω την ίδια ευαισθησία για τον ισλαμισμό(δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα αλλά γενικά...)...που η συμπεριφορά μας προς τους ισλαμιστές περιλαμβάνει συνήθως τη λέξη τρομοκράτης...

www.twitter.com/apostolos1986
DhP
Guest
« Reply #17 on: March 04, 2007, 13:45:32 pm »

Quote from: Καμένος on March 04, 2007, 13:32:49 pm

Ο χριστιανισμος διδασκει, οι άνθρωποι εφαρμόζουν.
Η αδυναμία εφαρμογής μιας ιδέας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατηγορία για την ίδια την ιδέα.

Καμένος

View Profile
« Reply #18 on: March 04, 2007, 13:54:39 pm »

Quote from: DhP on March 04, 2007, 13:45:32 pm
Quote from: Καμένος on March 04, 2007, 13:32:49 pm

Ο χριστιανισμος διδασκει, οι άνθρωποι εφαρμόζουν.
Η αδυναμία εφαρμογής μιας ιδέας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατηγορία για την ίδια την ιδέα.

Αυτό έννοούσα... Ότι οι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν. Όσοι ηγέτες έκαναν κάτι στο όνομα του χριστιανισμού το έκαναν λόγω "πολιτικού" κέρδους και όχι για να απλώσουν την αγάπη στον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν και καλοί χριστιανοί αλλά δυστυχώς δεν παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις και τελικά δεν κανουν αυτοί την διαφορά.
jiraiya
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Helpful, loyal, perverted....

View Profile
« Reply #19 on: March 04, 2007, 14:53:20 pm »

Ατυχής η διατύπωση "Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες" αλλα όχι και τυχαία.

Η σωστή διατύπωση είναι: "Στο όνομα του χριστιανισμού έγιναν πολλές θηριωδίες", όπως έγιναν θηριωδίες και στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, του ορθολογισμου, της επιστήμης....

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό και με το γεγονός ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι άτομα που γενικεύουν και βάζουν ταμπέλες σε όλους...
Παρόλα αυτά, θυμήθηκα τη θεολόγο μου στο λύκειο(της οποίας την άποψη πιστεύω πως έχουν πολλοί άλλοι θεολόγοι), η οποία παίρνοντας ως παράδειγμα τον Στάλιν, έλεγε ότι ο Σοσιαλισμός είναι κάτι κακό και σκοτεινό...

Και ερωτώ: Μήπως τελικά η πράξη αυτή του κοριτσιού ήταν μια ακόμα ευκαιρία να δουν κι αυτοί οι πουριτανοί τι άσχημο είναι να καταφεύγεις σε γενικότητες?

Νessa
Guest
« Reply #20 on: March 04, 2007, 18:32:18 pm »

Κύριε Δημάκη, δεν ξέρω αν έρθω τελικά από το γραφείο σας, αλλά σας λέω προκαταβολικά πως ό,τι και να μου πείτε εκ των πραγμάτων δε μπορεί να έχει το βάρος της προσωπικής μου εμπειρίας... πήγα στο σχολείο έχοντας χάψει το παραμυθάκι περί "ναού της γνώσης", όπου θα μάθαινα για τον κόσμο, και αντ'αυτού είδα τους δασκάλους μου πρώτα και τους καθηγητές μου μετά να ασχολούνται μονίμως με τα άλλα παιδιά αδιαφορώντας για τις δικές μου ανάγκες. Πήγα στην πρώτη δημοτικού γνωρίζοντας ανάγνωση, γραφή και όλα τα μαθηματικά και τη φυσική του δημοτικού - και όλα αυτά όχι τόσο επειδή οι γονείς μου ασχολήθηκαν ιδιαίτερα μαζί μου (με εξαίρεση τα μαθηματικά που μου έμαθε η μητέρα μου - ευχαριστώ μαμά Embarrassed), αλλά περισσότερο από προσωπικό μου διάβασμα και ενασχόληση. Πήγαινα στην τάξη και χάζευα. Τι να έκανα; Μελαγχολούσα. Ένιωθα απίστευτες ενοχές (λες και έφταιγα εγώ!) που δεν έκανα κάτι δημιουργικό με το χρόνο μου, και αντ'αυτού έκανα τις βλακείες που μας έβαζαν στο σχολείο. Ωστόσο εξακολουθούσα να πιστεύω το παραμυθάκι ότι "έτσι πρέπει" και "του χρόνου θα είναι καλύτερα"/"στο γυμνάσιο θα αρχίσουν τα ενδιαφέροντα πράγματα"/"στο λύκειο θα αρχίσουν τα ενδιαφέροντα πράγματα"/"στο πανεπιστήμιο θα αρχίσουν τα ενδιαφέροντα πράγματα". Δεν είχαν και οι γονείς μου το μυαλό να μου πούνε "αγνόησέ τους κορίτσι μου, άσ'τα άλλα παιδιά να μαθαίνουν τον πολλαπλασιασμό και εσύ κάτω από το θρανίο διάβαζε τριγωνομετρία" ή "μην κάνεις τα μαθήματα, τελείωσε καλύτερα εκείνο το πρόγραμμα που έφτιαχνες στον υπολογιστή"... ήμουν δειλή και υπάκουη Embarrassed Embarrassed Embarrassed

Εγώ είχα ένα ταλέντο και χαραμίστηκε. Δε θέλω να πάθει κανένας άλλος το ίδιο.

Ευτυχώς τα αδέρφια μου είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το δικό τους ταλέντο, καθώς η κλίση τους ήταν στη μουσική και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει δημόσιο μουσικό γυμνάσιο και λύκειο. Πέρασαν από εξετάσεις μουσικών δεξιοτήτων (έτσι έπρεπε να γίνεται με όλα τα μαθήματα!) και μπήκαν. Χαίρομαι να τα βλέπω να εμβαθύνουν σ'αυτό που τους ταιριάζει, με τους καθηγητές μουσικής να σκύβουν από πάνω τους και να τους διδάσκουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται. Ο αδερφός μου έτσι ανακάλυψε ότι του ταιριάζει η ηχοληψία, και θα πάει στην αντίστοιχη σχολή. Η αδερφή μου είναι μικρή ακόμα - ίσως να ασχοληθεί με την κατασκευή οργάνων, ίσως με την ηχοληψία, ίσως με το τραγούδι ή με κάποιο όργανο, αλλά πάντως σίγουρα θα έχει την ελευθερία να αναπτύξει τα ταλέντα της και την προσωπικότητά της έτσι ώστε να επιλέγει κάθε φορά αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Γιατί αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισότητα στην ευτυχία, όπως την ορίζει ο καθένας, όχι μια ψευδεπίγραφη ισότητα που κουτσουρεύει την προσωπικότητα και ταπεινώνει τον άνθρωπο...
aliakmwn
Guest
« Reply #21 on: March 04, 2007, 18:55:48 pm »

Quote from: Νessa on March 04, 2007, 18:32:18 pm
Κύριε Δημάκη, δεν ξέρω αν έρθω τελικά από το γραφείο σας, αλλά σας λέω προκαταβολικά πως ό,τι και να μου πείτε εκ των πραγμάτων δε μπορεί να έχει το βάρος της προσωπικής μου εμπειρίας...

...........
...........
...........

Εγώ είχα ένα ταλέντο και χαραμίστηκε. Δε θέλω να πάθει κανένας άλλος το ίδιο.

Μπραβο, συγχαρητηρια! Αυτο ειναι το ηθος, και η λογικη του επαναστατη, του ανθρωπου που υποτιθεται πως νοιαζεται τους αλλους και θελει να τους βοηθησει να απεγκλωβιστουν (μονοι τους φυσικα) απο τους φραγμους της εκμεταλλευτικης κοινωνιας!!! Το 'πιασες το νοημα! "Αφου η δικη μου εμπειρια ειναι αυτη, αρα το αλλο ειναι καλο για ολους!! Παιδαγωγικη επιστημη? Διδακτικη μεθοδολογια? Χα! Τι μαλακιες ειναι αυτες, ρε εδω εγω υπεφερα, τις επιστημονικες θεωριες θα κοιταμε τωρα?"

Δεν φταινε οι κακοι δασκαλοι που αντι να ασχοληθουν με το καθε παιδι ξεχωριστα, παραμεριζαν το ενα για χαρη του αλλου... Ακομα περισσοτερο: Δεν φταιει το εκπαιδευτικο συστημα, που τσουβαλιαζει 20+ μαθητες σε μια ταξη, προσφερει ελλιπεις γνωσεις παιδαγωγικης στους δασκαλους, τοσο στο Πανεπιστημιο οσο και κατα τη διαρκεια της ζωης τους που ασκουν το επαγγελμα, που προσφερει ως "μαθημα" διαδικασιες ρουτινωδεις, αχρωμες και απομακρυσμενες απο τη δημιουργικοτητα........... Φταιει η ενιαια αντιμετωπιση!

Ωραιο το αμερικανικο συστημα, ετσι? Εχεις "λιγο μυαλο περισσοτερο" απο το μεσο συμμαθητη σου? (Το βαζω σε εισαγωγικα γιατι απο μονο του αποτελει θεμα συζητησης) Ρολος του συστηματος δεν ειναι να σε βοηθησει αφενος να ξεπερασεις τα προβληματα κοινωνικοποιησης που σου δημιουργει αυτο στο χωρο των συμμαθητων σου, κι αφετερου να στρεψει το χαρισμα σου αυτο π.χ. στη βοηθεια των συμμαθητων σου (που κομματι της κοινωνικοποιησης ειναι κι αυτο) αλλα να σε μετατρεψει σε ενα υπερπαραγωγικο υπερευφυεστατο φρικιο, που θα περναει τις ταξεις 3-3 και θα παρει πτυχιο Πανεπιστημιου στα 15... Το οτι η μορφωση ειναι ας πουμε συνδεδεμενη αμεσα με την ωριμοτητα που εχει κατα μεσον ορο ενας ανθρωπος σε καθε ηλικια, το παραβλεπουμε... Το γεγονος οτι παραλληλα με την αποκτηση σχολικων γνωσεων ΠΡΕΠΕΙ να προχωραει και η ενταξη στον κοινωνικο περιγυρο, η αναπτυξη ικανοτητων συνεργασιας, δεν παιζει κανενα ρολο... Ας κλειστει ο καθενας στο κλουβι του, με το εξατομικευμενο σχολικο προγραμμα του, για να γινει υπερπαραγωγικος, κι ως εκ τουτου ευτυχισμενος. (Πού 'σαι Αδολφε να δεις το σλογκανακι σου "Arbeit macht frei" να το στηριζουν... "αριστεροι"!!!)

Τι αλλα αρρωστημενα πραγματα θα διαβασουμε εδω μεσα...
Νessa
Guest
« Reply #22 on: March 04, 2007, 19:11:34 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on March 04, 2007, 18:55:48 pm
Μπραβο, συγχαρητηρια! Αυτο ειναι το ηθος, και η λογικη του επαναστατη, του ανθρωπου που υποτιθεται πως νοιαζεται τους αλλους και θελει να τους βοηθησει να απεγκλωβιστουν (μονοι τους φυσικα) απο τους φραγμους της εκμεταλλευτικης κοινωνιας!!! Το 'πιασες το νοημα! "Αφου η δικη μου εμπειρια ειναι αυτη, αρα το αλλο ειναι καλο για ολους!! Παιδαγωγικη επιστημη? Διδακτικη μεθοδολογια? Χα! Τι μαλακιες ειναι αυτες, ρε εδω εγω υπεφερα, τις επιστημονικες θεωριες θα κοιταμε τωρα?"

Δεν φταινε οι κακοι δασκαλοι που αντι να ασχοληθουν με το καθε παιδι ξεχωριστα, παραμεριζαν το ενα για χαρη του αλλου... Ακομα περισσοτερο: Δεν φταιει το εκπαιδευτικο συστημα, που τσουβαλιαζει 20+ μαθητες σε μια ταξη, προσφερει ελλιπεις γνωσεις παιδαγωγικης στους δασκαλους, τοσο στο Πανεπιστημιο οσο και κατα τη διαρκεια της ζωης τους που ασκουν το επαγγελμα, που προσφερει ως "μαθημα" διαδικασιες ρουτινωδεις, αχρωμες και απομακρυσμενες απο τη δημιουργικοτητα........... Φταιει η ενιαια αντιμετωπιση!
Όλα φταίνε ρε Στάθη...

Ωραιο το αμερικανικο συστημα, ετσι? Εχεις "λιγο μυαλο περισσοτερο" απο το μεσο συμμαθητη σου? (Το βαζω σε εισαγωγικα γιατι απο μονο του αποτελει θεμα συζητησης) Ρολος του συστηματος δεν ειναι να σε βοηθησει αφενος να ξεπερασεις τα προβληματα κοινωνικοποιησης που σου δημιουργει αυτο στο χωρο των συμμαθητων σου, κι αφετερου να στρεψει το χαρισμα σου αυτο π.χ. στη βοηθεια των συμμαθητων σου (που κομματι της κοινωνικοποιησης ειναι κι αυτο) αλλα να σε μετατρεψει σε ενα υπερπαραγωγικο υπερευφυεστατο φρικιο, που θα περναει τις ταξεις 3-3 και θα παρει πτυχιο Πανεπιστημιου στα 15...
Μα εγώ μπορεί να μη θέλω να το στρέψω εκεί (ή μάλλον, να μη θέλω να το στρέψω αποκλειστικά εκεί, γιατί οι περισσότεροι καλοί μαθητές βοηθούσαμε τους συμμαθητές μας)! Δεν έχω το δικαίωμα να επιλέξω μόνη μου αν θέλω να ασχοληθώ με τη διδασκαλία των άλλων ή να γίνω ένα "υπερπαραγωγικό υπερευφυέστατο φρικιό";

Το οτι η μορφωση ειναι ας πουμε συνδεδεμενη αμεσα με την ωριμοτητα που εχει κατα μεσον ορο ενας ανθρωπος σε καθε ηλικια, το παραβλεπουμε...
Διαφωνώ. Τι σχέση έχει η ωριμότητα με την ανάπτυξη ενός ταλέντου; Με την κοινωνικοποίηση ναι, έχει σχέση...

Το γεγονος οτι παραλληλα με την αποκτηση σχολικων γνωσεων ΠΡΕΠΕΙ να προχωραει και η ενταξη στον κοινωνικο περιγυρο, η αναπτυξη ικανοτητων συνεργασιας, δεν παιζει κανενα ρολο... Ας κλειστει ο καθενας στο κλουβι του, με το εξατομικευμενο σχολικο προγραμμα του, για να γινει υπερπαραγωγικος, κι ως εκ τουτου ευτυχισμενος. (Πού 'σαι Αδολφε να δεις το σλογκανακι σου "Arbeit macht frei" να το στηριζουν... "αριστεροι"!!!)
Τι υπερπαραγωγικός μωρέ... ποια Arbeit... εγώ ήθελα να ασχοληθώ με ένα επιστημονικό αντικείμενο, να εμβαθύνω στη γνώση, να κάνω αυτό που με εκφράζει... τι σας πιάνει όλους με τη δουλειά; Το ζήτημα της εργασίας μπαίνει αρκετά αργότερα στο παιχνίδι. Για παιδεία σου μιλάω. Και για ελευθερία επιλογής στην τελική, αν θα γίνω "φρικιό" ή όχι. Κι εξάλλου πώς θα γίνει η κοινωνικοποίηση αν δεν δώσεις στο κάθε παιδί τα μέσα να βρει και να συναντήσει παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα; Τα αδέρφια μου μέσα στο μουσικό σχολείο έχουν γίνει κοινωνικότατα, γιατί έχουν κάτι που τα ενώνει με τους συμμαθητές τους.

BTW επειδή είπες για "αριστερούς", υπενθυμίζω ότι αυτά όλα είναι καθαρά προσωπικές μου απόψεις που δεν έχουν σχέση με τη ΔΕΑ και δεν ξέρω τι θα έλεγαν οι σύντροφοι.

Τι αλλα αρρωστημενα πραγματα θα διαβασουμε εδω μεσα...
Σιγά πια...
aliakmwn
Guest
« Reply #23 on: March 04, 2007, 19:28:45 pm »

Quote from: Νessa on March 04, 2007, 19:11:34 pm
Μα εγώ μπορεί να μη θέλω να το στρέψω εκεί (ή μάλλον, να μη θέλω να το στρέψω αποκλειστικά εκεί, γιατί οι περισσότεροι καλοί μαθητές βοηθούσαμε τους συμμαθητές μας)! Δεν έχω το δικαίωμα να επιλέξω μόνη μου αν θέλω να ασχοληθώ με τη διδασκαλία των άλλων ή να γίνω ένα "υπερπαραγωγικό υπερευφυέστατο φρικιό";

Το ερωτημα δεν ειναι αν θελεις, αλλα αν εχεις τη δυνατοτητα να "θελησεις"...
Δηλαδη ενα παιδι 8 χρονων μπορει απο μονο του να αποφασισει τι απο τα δυο θελει να γινει? Εχει συνειδηση της συλλογικοτητας και εμπειριες ζωης?

Το οτι η μορφωση ειναι ας πουμε συνδεδεμενη αμεσα με την ωριμοτητα που εχει κατα μεσον ορο ενας ανθρωπος σε καθε ηλικια, το παραβλεπουμε...
Διαφωνώ. Τι σχέση έχει η ωριμότητα με την ανάπτυξη ενός ταλέντου; Με την κοινωνικοποίηση ναι, έχει σχέση...

Σωστα μωρε, η ωριμοτητα ειναι κατι αυτονομο και μεταφυσικο, δεν εχει να κανει με την κοινωνικοποιηση...

εγώ ήθελα να ασχοληθώ με ένα επιστημονικό αντικείμενο, να εμβαθύνω στη γνώση, να κάνω αυτό που με εκφράζει... τι σας πιάνει όλους με τη δουλειά;

Σωστα, ενα παιδι πρεπει απο τα 6 του να επιλεγει.. επιστημονικο αντικειμενο να ασχοληθει και να εμβαθυνει.

Και για ελευθερία επιλογής στην τελική, αν θα γίνω "φρικιό" ή όχι.

..και εχει την ικανοτητα να κανει μια τετοια επιλογη...

Κι εξάλλου πώς θα γίνει η κοινωνικοποίηση αν δεν δώσεις στο κάθε παιδί τα μέσα να βρει και να συναντήσει παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα;

Eτσι, αυτο ειναι κοινωνικοποιηση, το να συναναστρεφεσαι με ιδιους ανθρωπους... Γκετο μουσικοφιλων, μαθηματικοφιλων, ιστοριοφιλων, αθληταραδων... Κι ολα αυτα απο το 8ο-9ο ετος της ηλικιας μας!
Νessa
Guest
« Reply #24 on: March 04, 2007, 19:52:16 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on March 04, 2007, 19:28:45 pm
Το ερωτημα δεν ειναι αν θελεις, αλλα αν εχεις τη δυνατοτητα να "θελησεις"...
Δηλαδη ενα παιδι 8 χρονων μπορει απο μονο του να αποφασισει τι απο τα δυο θελει να γινει? Εχει συνειδηση της συλλογικοτητας και εμπειριες ζωης?
Μα γιατί τα βάζεις αντιπαραθετικά, λες και το ένα αποκλείει το άλλο; Δώσε εσύ στο ταλαντούχο παιδί παραπάνω ερεθίσματα, μάθε του παραπάνω πράγματα στο βαθμό που δείχνει ενδιαφέρον γι'αυτά, κι από εκεί και πέρα ας βοηθάει και τους συμμαθητές του.

Σωστα μωρε, η ωριμοτητα ειναι κατι αυτονομο και μεταφυσικο, δεν εχει να κανει με την κοινωνικοποιηση...
Ξαναδιάβασε λίγο τι έγραψα: Η κοινωνικοποίηση και η ωριμότητα έχουν σχέση, είπα. Η ανάπτυξη ενός ταλέντου είναι άσχετη.

Σωστα, ενα παιδι πρεπει απο τα 6 του να επιλεγει.. επιστημονικο αντικειμενο να ασχοληθει και να εμβαθυνει.
Γιατί όχι; Γιατί να μην έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την όποια κλίση μας από νωρίς;

..και εχει την ικανοτητα να κανει μια τετοια επιλογη...
Δε μπορείς να καταλάβεις πότε ένα παιδί δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για κάτι; Αν ευχαριστιέται να μαθαίνει κάτι, δίδαξέ το. Είναι τόσο απλό!

Eτσι, αυτο ειναι κοινωνικοποιηση, το να συναναστρεφεσαι με ιδιους ανθρωπους... Γκετο μουσικοφιλων, μαθηματικοφιλων, ιστοριοφιλων, αθληταραδων... Κι ολα αυτα απο το 8ο-9ο ετος της ηλικιας μας!
Υπερβάλλεις. Δεν είπα να μη συναναστρεφόμαστε με τους υπόλοιπους. Αλλά αφού εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθούν έτσι κι αλλιώς κάποιες ομάδες μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ας διευκολύνουμε το σχηματισμό ομάδων με καλή επικοινωνία. Έτσι θα είναι ευκολότερο για κάθε παιδί να ανοιχτεί και παραπάνω.
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #25 on: March 04, 2007, 20:47:58 pm »

Πάντως αυτή που μιλάει στην αρχή είναι απλά αισχρή!!! Ελπίζω να μη βγήκε σε κανένα κανάλι αυτό το αίσχος! Σου λέει ότι είναι λάθος από πριν και μάλιστα λέει έφταιγε η μικρή που παραλίγο να την λιντσάρουν. "Παρακολουθήστε τί μπορεί να συμβεί όταν δε δρούμε με υπευθυνότητα σύνεση και γνώση." συμπληρώνει με αγαθή φωνή η εν' λόγω "κυρία" αναφερόμενη φυσικά στην μικρή...
     Ό,τι και να πει κανείς και λάθος να είναι, δεν κρίνω τα λεγόμενα της κοπέλας, δε θα έπρεπε να λαμβάνει τέτοια αντιμετώπιση και μάλιστα ένα κορίτσι 14 ετών! Αυτό είναι η ρήση "Αγάπα τον πλησίον σου" στην πλήρη εφαρμογή της.
     Καλά να πάθουν όμως για αυτά που άκουσαν. Grin Γιατί αν δε θέλεις να ακούσεις μερικά πράγματα, τουλάχιστον θα πρέπει να κάνεις τη λογοκρισία από πριν.
     Για τον Πατριάρχη τί να πώ; Μπράβο του, πραγματικά άξιος άνθρωπος.

Υ.Γ.   Προσοχή, δεν κρίνω καθόλου ως σωστά ή λάθος αυτά που λέει.

Ουδέν Σχόλιον!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #26 on: March 04, 2007, 23:13:43 pm »

Πολλά παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να "πηδήξουν" τάξεις επειδή μαθαίνουν ταχύτατα, συνήθως έχουν και αναπτυγμένη ωριμότητα, υψηλότερη από την ηλικία τους καθώς και η κοινωνικοποίησή τους γίνεται επίσης ταχύτατα.

Το "πάω πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους" δε σημαίνει εντατικοποίηση. Θα ήταν εντατικοποίηση για αυτόν που δε μπορεί, όχι γι αυτόν που μπορεί.

Νέσσα, τελικά είσαι παιδί θαύμα? Δε πολυκατάλαβα τί έγραφες..!
aliakmwn
Guest
« Reply #27 on: March 04, 2007, 23:18:02 pm »

Quote from: Juan on March 04, 2007, 23:13:43 pm
Πολλά παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να "πηδήξουν" τάξεις επειδή μαθαίνουν ταχύτατα, συνήθως έχουν και αναπτυγμένη ωριμότητα, υψηλότερη από την ηλικία τους καθώς και η κοινωνικοποίησή τους γίνεται επίσης ταχύτατα!

Αν μπορεσεις να μου δωσεις καποια πηγη, επιστημονικη φυσικα, που να στηριζει το παραπανω, ειμαι προθυμος να το πιστεψω.
Νessa
Guest
« Reply #28 on: March 05, 2007, 09:57:41 am »

Και ξαναρωτάω: Τι σχέση έχουν η ωριμότητα και η κοινωνικοποίηση με την ανάπτυξη ενός ταλέντου;
Quote from: Juan on March 04, 2007, 23:13:43 pm
Το "πάω πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους" δε σημαίνει εντατικοποίηση. Θα ήταν εντατικοποίηση για αυτόν που δε μπορεί, όχι γι αυτόν που μπορεί.
Αυτό λέω τόση ώρα κι εγώ... ο καθένας να πάει ανάλογα με τις ικανότητές του, αλλιώς είναι άδικο για όλους. Με την ενιαία αντιμετώπιση αναπόφευκτα κάποιοι σκίζονται στη δουλειά και πάλι δεν τα καταφέρνουν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κάνουν τίποτα ουσιώδες (γι'αυτούς). Θα έπρεπε όλοι να χρησιμοποιούν το ίδιο ποσοστό των ικανοτήτων τους. Τι διάολο, δε μπορούν όλοι να αποδίδουν το ίδιο σε όλα.

Παιδί θαύμα ήμουνα, ναι... τώρα πια δεν ξέρω τι είμαι.
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: