• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:10:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:10:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 132
Total: 193
stergiosb
Raphael
vagelismo
iakov
Ioakeim Zisis
Eleniiii
mmikelo
unreasonable
ThanosKoutsoump
pordozoumis
pavlaras
geo66
Giannis Masterio
Soterd52
andreassifo
nikos123321
eirinistyl
elenak
ecevz
mdimitrig
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
ΦΙδανης Αριστοτελης
alexanton
apapathe
Balourdos
pkoko
giorgosm05
Fenia04
Lemonia
chrisg
Νικη
Local Rider
glavdakis
gpapadimi
zaroumaria
Nekt
Farmengineer
Nikos_313
blacknick
ariadnipm
andyy
difis
Nikikouss
ikallima
swthrhs
Vasilikikr
elias_farhood
akonstb
domb765
george14
theofr
CHRISTOFO CHATZIANTONIOU
CodeBro
andripappa
vajim
0restis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!  (Read 22721 times)
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
Re: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
« Reply #105 on: March 02, 2007, 13:20:48 pm »

Σε καποιο σημειο αυτου του "διαλογου" γραφτηκαν καποια νουμερα για τα θυματα των "σοσιαλιστικων" καθεστωτων ΕΣΣΔ και Κινας. Gepeltek αυτο που πρεπει να σκεφτεις κατ'εμε ειναι το αν ξερεις ποσα ειναι τα θυματα στο περασμα των χρονων του καπιταλισμου. Τα μετραει κανεις; Οι πληροφοριες ειναι αποτελεσμα μιας καπιταλιστικης προπαγανδας παρα πολυ ισχυρης και εξυπνης( με δοσεις αληθειας, δεν διαφωνω περι αυτου). Κατα ποσο μπορεις να τις εμπιστευεσαι;

Οσο αναφορα τον εθνικοαναρχισμο. Ειχα διαβασει τις προαλλες ενα κειμενακι απο μια ομαδα εθνικοαναρχικων το οποιο περιεγραφε την κοσμοθεωρια τους. Μιλουσε για αυτοοργανωση σε μικρες ομαδες, με πληρη σεβασμο του διπλα, αλληλεγγυη κτλ αλλα ολα αυτα στα πλαισια της φυλης(οχι εθνους). Διασταυρωσεις μεταξυ φυλων δεν επιτρεπονται. Βρισκει κανεις καμια λογικη σε αυτο; Πηραν τα ατομα μια ιδεολογια που φανταζει ουτοπια στα ματια πολλων και την διαστρεβλωσαν με κακιστο τροπο.

Κατι τελευταιο Ουτοπια χαρακτηριζουμε μια κατασταση την οποια δεν ειμαστε αρκετα γενναιοι για να την κυνηγησουμε
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #106 on: March 02, 2007, 13:38:43 pm »

Quote from: gepeltek on March 02, 2007, 12:30:34 pm

MihalisK για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω (δεν θέλω να γίνω καχύποπτος και να κάνω υποθέσεις)

Για κάνε...Θα έχει ένα ενδιαφέρον.

Αν κάνεις τον κόπο να διαβασεις (πραγματικά σου λεω κάνε το, όχι το πρώτο και το τελευταίο μήνυμα αλλα ολα) και να παρακολουθησεις την πορεία της συζήτησης θα διαπιστώσεις προς απογοήτευσή σου ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της προσπαθούσα να την κρατήσω στο επίπεδο που ξεκίνησε..

Όπως έγραψα τα διάβασα όλα. Απογοήτευσή μου;;; Γιατί σε ξέρω κι από χθες;;;

Ο Αλιάκμων ήταν αυτός πρώτα που ξεκίνησε μία λεκτικη επιθεση και ένα παιχνίδι εντυπωσεων επειδή διαφωνούσε, και μάλιστα σε πράγματα που δεν είχαν να κάνουν όυτε με τον καπιταλισμό, ούτε με τον σοσιαλισμό..
Εγώ απαντούσα με επιχειρήματα και τεκμηρίωνα την άποψη μου (που στο κάτω κάτω είναι άποψη μου), η οποία άποψη δεν ήταν σεβαστή απο τον Αλιάκμων και έτσι δεχόμουν συνεχώς επιθέσεις κατά του επιπέδου μου, των γνώσεων μου, της ευφυίας μου ("πάλι μαλακίες λες, άνοιξε κανα βιβλίο" κτλ)..

Ο Αλιάκμων σου απάντησε όπως απαντάει πάντα, προσωπικά διαφωνώ με αυτό το ύφος. Σοβαρά όμως ήταν επιχείρημα οι φωτογραφίες που παρέθεσες από χώρες με κουμουνιστικά καθεστώτα;;;

Λοιπόν έστειλα όσο μπορούσα απαντήσεις, που είτε λάθος είτε σωστές, ήταν κομψές..
Και προσπάθησα συν τοις άλλοις να σταματήσω αυτην την ματαια διαφωνία με τον αλιάκμων (ούτε εγώ θα τον πείσω, ουτε αυτός εμένα) και να συνεχίσω την κουβέντα από εκεί που την είχαμε σταματήσει (τα ποστ μου περι αναρχισμου αν είδες)..
Δεν θα μου την πεις τώρα εσύ.. Είσαι άδικος και μεροληπτείς εις βάρος μου γι'αυτό καλύτερα κοψε αυτήν την ειρωνεία..

Σοβαρά τώρα γιατί να μεροληπτήσω εναντίον σου;;;

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι επιμένεις να θεωρείς αυτά που λές επιχειρήματα και αυτά που λένε οι άλλοι επιθέσεις.

Τεσπά από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Και βέβαια είναι καλύτερα να σταματήσω την ειρωνία. Καλύτερα για την ήρεμη συζήτησή σου.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #107 on: March 02, 2007, 16:21:49 pm »

Quote from: tolos on March 02, 2007, 13:20:48 pm

Οσο αναφορα τον εθνικοαναρχισμο. Ειχα διαβασει τις προαλλες ενα κειμενακι απο μια ομαδα εθνικοαναρχικων το οποιο περιεγραφε την κοσμοθεωρια τους. Μιλουσε για αυτοοργανωση σε μικρες ομαδες, με πληρη σεβασμο του διπλα, αλληλεγγυη κτλ αλλα ολα αυτα στα πλαισια της φυλης(οχι εθνους). Διασταυρωσεις μεταξυ φυλων δεν επιτρεπονται. Βρισκει κανεις καμια λογικη σε αυτο; Πηραν τα ατομα μια ιδεολογια που φανταζει ουτοπια στα ματια πολλων και την διαστρεβλωσαν με κακιστο τροπο.

Με αφορμή το ποστ σου θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτησεις..
Ο κλασικός αναρχισμός έχει οριστεί συχνά ως αντεξουσιαστικός σοσιαλισμός. Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο κάποιος θα μπορούσε σύντομα να περιγράψει τον Εθνικοαναρχισμό σαν αντιεξουσιαστικο εθνικισμό..;
 Συνδέεται ο ΑναρχοΕθνικισμός με το σημερινό εθνικισμό με τον ίδιο σχεδόν τρόπο όπως ο αναρχισμός συνδέεται με το σοσιαλισμό..;
Ποιοί είναι τελικά αυτοί  οι άνθρωποι που μπορούν να οριστούν ως Εθνικοαναρχικοί και η ιδεολογία τους ως Εθνικοαναρχισμός (ή Αναρχοεθνικισμός)..;
Περιμένω απόψεις..
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #108 on: March 02, 2007, 16:53:17 pm »

Quote from: kon_kon on March 02, 2007, 16:33:27 pm
Quote from: gepeltek on March 02, 2007, 02:32:21 am
Από Αν.Γερμανία με αγάπη...

συμφωνώ με mihalisk, έλεος δλδ αν 15 φώτος μπορούν να θεωρηθούν επιχείρημα για οτιδήποτε!

μακάρι (όπως και με το ζήτημα της έκτρωσης) να υπήρχαν φώτος οι οποίες θα μπορούσαν να σου δείξουν την άλλη πλευρά! αλλά δεν υπάρχουν, γιατί είναι η βιώσιμη καθημερινότητα και όχι εξάρσεις της στιγμής.

πήγαινε μίλα με απογόνους αυτών που καβαλάνε το τείχος κρατώντας μπουκάλια με απαγορευμένο αλκοόλ και καίνε σημαίες. μετά θα κλαις για την απεριόριστη Ostalgie που θα νιώσεις από την πλευρά τους και το τεράστιο δράμα που είναι αυτή τη στιγμή η ζωή τους. δεν υπερασπίζομαι κάτι, απλά πολύ μονομέρεια βρε αδερφάκι μου το να πετάς 5 φώτος και no comments!

Προφανώς πλάκα μου κάνεις..;
Στις προηγούμενες 8 σελίδες γράφω και αναλύω ποιά είναι η δικιά μου άποψη..
Οπου δεις gepeltek αυτός είμαι εγώ..
βαρέθηκα πια να γράφω.. Ελεος δλδ..
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #109 on: March 02, 2007, 17:53:10 pm »

gepeltek σωστά τα λες, αλλά το θέμα είναι πως αμφιβάλλω αν αυτή η προσπάθεια σου θα έχει αποτελέσματα. Δες και τα παλιότερα τόπικ, όσες φορές επιχείρησε κάποιος (μια φορά το επιχείρησα και εγώ) να υποστηρίξει πως ο καπιταλισμός είναι καλύτερος του κομμουνισμού, η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου. Πόσο μάλλον σε μια "συζήτηση" με τον Αλιάκμονα Cheesy
Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μερικοί δεν είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι για να αλλάξουν απόψεις έστω και στο ελάχιστο. Ίσως βέβαια να επηρεαστούν μερικοί απλοί αναγνώστες που αμφιταλαντεύονται...
« Last Edit: March 02, 2007, 17:57:35 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Jalk

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
« Reply #110 on: March 02, 2007, 17:59:12 pm »

Quote from: marauber on March 02, 2007, 17:53:10 pm
gepeltek σωστά τα λες, αλλά το θέμα είναι πως αμφιβάλλω αν αυτή η προσπάθεια σου θα έχει αποτελέσματα. Δες και τα παλιότερα τόπικ, όσες φορές επιχείρησε κάποιος (μια φορά το επιχείρησα και εγώ) να υποστηρίξει πως ο καπιταλισμός είναι καλύτερος του κομμουνισμού, η συζήτηση δεν κατέληξε κάπου. Πόσο μάλλον σε μια "συζήτηση" με τον Αλιάκμονα Cheesy
Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μερικοί δεν είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι για να αλλάξουν απόψεις έστω και στο ελάχιστο. Ίσως βέβαια να επηρεαστούν μερικοί απλοί αναγνώστες που αμφιταλαντεύονται...

Μα φυσικά όταν υπάρχουν 2 άτομα, ο ένας υπέρ του κομμουνισμού και ο άλλος υπέρ του καπιταλισμού είναι αδύνατον να συζητήσουν για το ποιο σύστημα είναι καλύτερο!  Cheesy Cheesy Cheesy

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #111 on: March 02, 2007, 18:05:33 pm »

Quote from: Jalk on March 02, 2007, 17:59:12 pm

Μα φυσικά όταν υπάρχουν 2 άτομα, ο ένας υπέρ του κομμουνισμού και ο άλλος υπέρ του καπιταλισμού είναι αδύνατον να συζητήσουν για το ποιο σύστημα είναι καλύτερο!  Cheesy Cheesy Cheesy

Δύσκολο μπορεί να είναι, αδύνατο όχι. Δε λέω ντε και καλά να πείσεις τον άλλο από την πρώτη κουβέντα, αλλά θα μπορούσε να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση. Αρκεί να μην είναι απόλυτοι αλλά να αφήνουν χώρο για μερικά κοινά συμπεράσματα.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Jalk

View Profile WWW
« Reply #112 on: March 02, 2007, 18:08:30 pm »

Εγώ ένα κοινό συμπέρασμα βγάζω... :

Όπου υπάρχει εξουσία υπάρχει διαφθορά...

Όλα τα συστήματα είναι διάτρητα...

gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #113 on: March 02, 2007, 18:11:52 pm »

Quote from: Jalk on March 02, 2007, 17:59:12 pm

marauber και Jalk το θέμα αυτού του τοπικ ήταν ο πατριωτισμός, αναρχισμός και ο εθνικισμός..
Σαν κινήματα πως επηρέασαν την ιστορία..
Η συζήτηση παρεκτράπη τελείως μετά από μία άστοχη παρέμβαση του αλιάκμονα..
Δεν είχα ούτε έχω κανέναν σκοπό να πλέξω το εγκώμιο του καπιταλισμού..
Απλά ποστ με ποστ ξεφύγαν λίγο τα πράγματα.. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα του τοπικ..
Δεν είπαμε και πολλα πράγματα για τον αναρχισμό και τον εθνικοαναρχισμό..
Δείτε και το ποστ του tolos και σχολιαστε.. Παραθέτω και ένα ποστ που έκανα αρκετές σελιδες πιο πριν..

Quote from: gepeltek on March 01, 2007, 02:17:59 am

Δεν άκουσα ρε παιδιά πολλά πράγματα για το κίνημα του αναρχισμού..
Γιατί ενώ υπάρχουν τόσο μορφωμένοι, καλλιεργημένοι και έξυπνοι άνθρωποι που το υποστηρίζουν και το ενστερνίζονται, έχει καταλήξει αυτή η έννοια τόσο παρεξηγημένη..;

Γιατί μην μου πείτε ότι δεν έχετε δει τόσο έξυπνα και καυστικά συνθήματα γραμμένα σε τείχους απο αναρχικούς.. Εγώ προσωπικα είχα πεθάνει στο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα προβληματίστηκα όταν είδα γραμμένο σε τείχο το εξής σύνθημα:
"ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Και κλείνω με δύο ερωτήσεις..
Ο αναρχισμός και ο εθνικισμός μπορούν ή όχι  να συνταιριαχτούν μεταξύ τους..;
Ποιές είναι οι απόψεις σας για τον αναρχοεθνικισμό..;

Quote from: gepeltek on March 02, 2007, 16:21:49 pm
Quote from: tolos on March 02, 2007, 13:20:48 pm

Με αφορμή το ποστ σου θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτησεις..
Ο κλασικός αναρχισμός έχει οριστεί συχνά ως αντεξουσιαστικός σοσιαλισμός. Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο κάποιος θα μπορούσε σύντομα να περιγράψει τον Εθνικοαναρχισμό σαν αντιεξουσιαστικο εθνικισμό..;
 Συνδέεται ο ΑναρχοΕθνικισμός με το σημερινό εθνικισμό με τον ίδιο σχεδόν τρόπο όπως ο αναρχισμός συνδέεται με το σοσιαλισμό..;
Ποιοί είναι τελικά αυτοί  οι άνθρωποι που μπορούν να οριστούν ως Εθνικοαναρχικοί και η ιδεολογία τους ως Εθνικοαναρχισμός (ή Αναρχοεθνικισμός)..;
Περιμένω απόψεις..
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #114 on: March 02, 2007, 18:12:55 pm »

Όπως είναι γνωστό το πασιφανές είναι το πιο δύσκολο να αποδειχθεί....
Ειδικά άμα έχεις να κάνεις με άτομα ''κολλημένα''(χωρίς παρεξήγηση)!

Υ.Γ. Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι ότι τα άτομα αυτά που τώρα βγαίνουνε και το παίζουνε αριστεροί αγωνιστές, επαναστάτες και πασχίζουνε να μας αποδείξουνε το μεγαλείο του κομμουνισμού, σε λίγα χρόνια θα τους δεις μεγαλοστελέχη εταιρειών. Να βγάζουνε τρελό χρήμα...

Υ.Γ.(2)Ο κομμουνισμός(όπως τον ονειρεύονται τα παιδιά) είναι ένα όνειρο...άλλο όμως τα όνειρα και άλλο η πραγματικότητα!!!
Όπως έχω ξαναπεί καλό το ώραίο, το ρομαντικό,το ιδανικό, αλλά σημασία έχει το υλοποιήσιμο!

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
Jalk

View Profile WWW
« Reply #115 on: March 02, 2007, 18:16:25 pm »

Θα το ξαναγυρίσω στον πατριωτισμό. Είχα γράψει κάτι και δεν άκουσα απόψεις περί αυτού... :

Χμμμ....
Σήμερα το πρωί μου ήρθε μια φλασιά...μπορεί και να είναι μαλακία...
Όπως και να έχει θέλω να το συζητήσουμε...
Ιδού λοιπόν ένας άλλος ορισμός για τον πατριώτη που τον βασίζω σε τρία πραγματικά γεγονότα

"Πατριώτης είναι αυτός που προστατεύει την πατρίδα του, η οποία μπορεί να αναχθεί από το σπίτι του εώς ολόκληρη η γη, από τους απανταχού φασίστες και εκμεταλλευτές της..."

1. Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο τον εθνικό ύμνο τραγουδούσαν γιατί προστάτευαν την πατρίδα τους (που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Ελλάδα), από τους εκμεταλλευτές της.

2. Εμείς που στις πορείες φωνάζουμε "Μπους, Σαρόν, φονιάδες των λαών" προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τη γη, τους συνανθρώπους μας, ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.

3.Εμείς οι Θεσσαλονικείς είμαστε πατριώτες επειδή προσπαθούμε να προστατέψουμε την πατρίδα μας, Θεσσαλονίκη, από τους εκμεταλλευτές που θέλουν να κάνουν την υποθαλάσσια για να αρπάξουν φράγκα...

Υπό αυτή την έννοια είμαι πατριώτης.Αλλά ΟΧΙ αποκλειστικά για την Ελλάδα!
Όπως προείπα, επαγωγικά ή αντιστρόφως ο πατριωτισμός μου μπορεί να αναχθεί από το μικρόκοσμο του σπιτιού μου στο χαοτικό σύμπαν.

Αυτά προς το παρών...
Περιμένω απόψεις. 

gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #116 on: March 02, 2007, 18:20:34 pm »

Jalk δεν ξέρω αν διάβασες τα προηγούμενα ποστ..
Αλλά περιγράφεις ακριβώς το νόημα του πατριωτισμού, όπως είχαμε καταλήξει με τον Turambar αρκετές σελίδες πιο πριν..
Αν αυτή είναι η θέση σου σε συγχαίρω..
Jalk

View Profile WWW
« Reply #117 on: March 02, 2007, 18:22:13 pm »

...Και δεν πιστεύω να διαφωνεί ούτε ο Στάθης...

Άρα βγάλαμε ένα κοινό συμπέρασμα!

Κάτι είναι κι αυτό... Smiley

tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #118 on: March 02, 2007, 18:40:23 pm »

Οχι δεν συμφωνω οτι ο αναρχοεθνικισμος μπορει να χαρακτηριστει ως αντιεξουσιαστικος εθνικισμος κι αυτο το λεω εχοντας σαν βαση αυτο που διαβασα απο εθνικοαναρχικους. Το ιδιο κομματι το εγραψα και στο προηγουμενο post μου. Ελεγε το κειμενο οτι η κοινωνια θα ειναι μεν οργανωμενη σε μικρες αυτοοργανωμενες ομαδες αλλα ολα αυτα σε επιπεδο φυλης, δηλαδη οι ασπροι με τους ασπρους, οι μαυροι με τους μαυρους... με τον ορο οτι αναμιξεις δεν επιτρεπονται. Βρες λογικη εσυ...
aliakmwn
Guest
« Reply #119 on: March 02, 2007, 19:05:49 pm »

Δεν σε ειδα εσενα παντως ουτε μια φορα να αλλαζεις γνωμη για κατι, ενω πολλες φορες εχεις βομβαρδιστει (κυριολεκτικα) απο επιχειρηματα. Το μονο που κανεις ειναι να.. διαπιστωνεις οτι οι αλλοι (δηλαδη οσοι διαφωνουν μαζι σου) ειναι κολλημενοι και δεν αφηνουν περιθωρια για συμφωνιες. Το ιδιο που κανει και ο gepletek δηλαδη.

Θα 'βλογησω λιγο τα γενια μου τωρα, και ισως θεωρηθω υπεροπτης, αλλα τουλαχιστον σε μενα δεν μπορειτε να μιλατε για αλλαγη τροπου σκεψης, αποδοχη επιχειρηματων, αλλαγη αποψεων κλπ Wink

Η παθηση σας λεγεται "χανω την ουσια". Δεν ασχολειστε με την ουσια των λεγομενων, αλλα κολλατε πρωτον σε τυπους (ητοι "ειστε παθιασμενοι και μονολιθικοι" λες και ειναι κακο αυτο) και δευτερον σε διαρκεις αποπροσανατολιστικες διαπιστωσεις (ητοι "δεν ειστε διατεθιμενοι να αλλαξετε γνωμη με τιποτα". Ε ξεκινα πρωτος ρε φιλε!! Δειξε μας το δρομο, γινε το καλο παραδειγμα, παραδεξου ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ πως αυτο που λες ειναι μαλακια, πως δεν το ξερεις καλα, πως κατι εμαθες στραβα, και μετα κανε μαθηματα συμπεριφορας. Αλλα μιλαω για ειλικρινεια, οχι για δηλωσεις του τυπου "εγω δεν ξερω, μπορει και αυτα που λεω να ειναι λαθος, αφηνω παντα περιθωρια, αλλα μεχρι τωρα δεν εχω αποδεχτει τιποτα", απο τετοια εχουμε χορτασει...)

ΥΓ: Το ειπα και σε αλλα topics και το ξαναλεω εδω, και παλι με τον κινδυνο να παρερμηνευτουν τα λογια μου: Δεν μπορουν να δεχονται ολες οι "αποψεις" την ιδια αντιμετωπιση, και δεν μπορει να βαφτιζει ο καθενας τη μαλακια του "αποψη". Καποια πραγματα ειναι αντικειμενικα, και δεν χωραει ζητημα οπτικης γωνιας. Δεν με ενδιαφερει τι χαρακτηρισμους θα εισπραξω, αλλα εναν ανθρωπο που παραλληλιζει την αναζητηση της αληθειας στην εργασια ενος επιστημονα, με τις αναζητησεις ενος μοναχου της οποιασδηποτε θρησκειας, τον θεωρω ηλιθιο, και οποτε μου μιλαει γι' αυτο το θεμα δεν τον παιρνω στα σοβαρα. Φοιτητες ειμαστε, υποτιθεται πως εχουμε τελειωσει τη βασικη εκπαιδευση - και μαλιστα με αριστα.

Ενα παραδειγμα επι του θεματος: το συνηθες επιχειρημα εναντιον του κομμουνισμου ειναι οι "σφαγες του Σταλιν". Και ολως τυχαιως, μεσα στα νουμερα μπαινουν και οι νεκροι σοβιετικοι στρατιωτες του Β' Παγκοσμιου Πολεμου!!! Ενος πολεμου ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, που τον ξεκινησε ενα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ κρατος! Εκτος απο δολιοτητα, η παρουσιαση αυτη δειχνει και σοβαρες ελλειψεις, κατ' αρχην σε επιπεδο αντιληψης, και σε ικανοτητα εξαγωγης συμπερασματων απο ΣΟΒΑΡΗ μελετη της ιστοριας. Προκαλω οποιον θελει, να παρουσιασει στοιχεια, για να βρουμε ποιος "κοσμος" (δλδ ο καπιταλιστικος ή ο σοσιαλιστικος) ηταν παντα ενα βημα μπροστα σε πολεμικη τεχνολογια, καθως και ποιος ξοδευε περισσοτερα στην πολεμικη βιομηχανια. Αραγε την πρωτη ατομικη βομβα την εφτιαξε η ΕΣΣΔ? Τους πρωτους βαλλιστικους πυραυλους?
Και στον αντιποδα, να δουμε τι ποσοστα πληθυσμου στο δυτικο κοσμο ζουσε κατω απο τα ορια της φτωχειας, και τι ποσοστα (αν υπηρχαν) στις λαϊκες δημοκρατιες.

Αυτα τα ολιγα για τωρα.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12 Go Up Print
Jump to: