• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:50:02 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:50:02 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 98
Total: 171
ioannisfa
vasilikitsatsi
ntinara
Rizotto
manos_diakakis
theodoradr
PurpleWitch
fischer03
Tsikalis
Εύα
George_RT
jim_sklab
Tsomp
freskoulhs
Reidemption
nikos123321
EiriniGeo
kzmekos
immo
mixkats
fafafa
Athinaaz
ekyriakos
Giannis_Kako
Mr Z
tasos gourd
elias_farhood
Geoth
Zaxarenia
mimaki
Tasaras
Maria Golia
tzortzis
pdiamantis
kpapama
george14
A-TheITGuy
Christina07
gkg
coyg
parzival
JoHn!
Konstantina Karamani
andrkott
ggalamat
nick_slendy
PrepeiNaDiavasw
Ampajohn
mkakale
NickSpan
Papadopoulosthanos
vmanousi
Giopan
smoul
Captain
Ioakeim Zisis
vaggelis.ntokas
abiki
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
sterlouk
Saint_GR
Leou
pave
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Ανοικτά τα γραφεία, η γραμματεία και η νησίδα Η/Υ τις Δευτέρες μέχρι 7μ.μ.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Ανοικτά τα γραφεία, η γραμματεία και η νησίδα Η/Υ τις Δευτέρες μέχρι 7μ.μ.  (Read 25108 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Re: Ανοικτά τα γραφεία, η γραμματεία και η νησίδα Η/Υ τις Δευτέρες μέχρι 7μ.μ.
« Reply #30 on: February 07, 2007, 02:01:08 am »

Quote from: chggr005 on February 06, 2007, 21:52:22 pm

Εγώ όμως έχω μία άλλη απορία: Για ποιό λόγο κανένας από το ΔΣ των μεταπτυχιακών ή οποιοσδήποτε άλλος μεταπτυχιακός δεν ήρθε στην ΓΣ να υποστηρίξει το ψήφισμα? Ήρθαν στην αρχή, το κατέθεσαν και μετά το άφησαν στην τύχη του... Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πολυνοιάζονται αν θα περάσει.

Μη μέλη του συλλόγου δεν έχουν δικαίωμα να είναι παρόντα σε διάρκεια ψηφοφορίας
ισχύει αυτό ή όχι;

Quote from: Turambar on February 06, 2007, 20:48:58 pm
Γενικά πάντως υπήρχε διάθεση να ψηφιστεί το ψήφισμα απλά υπερίσχυσαν τα λευκά σε αναμονή απόφασης της ΓΣ... Smiley

Το ΔΣ του συλλόγου μας έχει εξουσιοδοτηθεί από τα μέλη του
να παρίνει αποφάσεις στο όνομα του συλλόγου
σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών στις οποίες
δεν έγινε εφικτό να μεσολαβήσει ΓΣ.
Αλλά τεσπά σεβόμενοι το αίτημα της ΓΣ των φοιτητών
το επόμενο ψήφισμα θα έχει και την έγκριση της ΓΣ
που θα γίνει αυτές τις ημέρες.

Κατά τ'άλλα συμφωνώ απόλυτα με την Κατ,
τα είπε (ή μάλλον τα έγραψε) πολύ καλά.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #31 on: February 07, 2007, 02:05:03 am »

Quote from: aika on February 06, 2007, 20:56:33 pm

Επίσης, απόντος αυτού που κατεβάζει το ψήφισμα, δεν μπορείς εσύ να λες στο Σώμα να βγάλουμε την παραγραφούλα με την οποία δεν συμφωνείς και να αφήσουμε αυτήν που εσύ συμφωνείς και να λες ότι αυτό θα πρέπει να κατέβει για ψήφισμα.

Μπορεί να επιβεβαιώσει (ή να απορρίψει) κανείς το γεγονός;
Εάν ισχύει κάτι τέτοιο είναι αρκετά σοβατό γεγονός
και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με δημοκρατικές διαδικασίες
που οφείλουν να διέπουν μια ΓΣ

aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #32 on: February 07, 2007, 02:08:51 am »

E, βγήκε και το είπε ένας. Νομίζω ο ίδιος που είπε 'νομίζω ότι σαν Σύλλογος πρέπει να ψηφίσουμε λευκό'.
Δεν έγινε έτσι όμως τελικά.  Το ψήφισμα κατέβηκε ως είχε.
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #33 on: February 07, 2007, 02:11:09 am »

Quote from: fugiFOX on February 07, 2007, 02:01:08 am
Μη μέλη του συλλόγου δεν έχουν δικαίωμα να είναι παρόντα σε διάρκεια ψηφοφορίας
ισχύει αυτό ή όχι;

Ντόινκ, ψήφισμα μπορεί να κατεβάσουν και μη μέλη του Συλλόγου και να το στηρίξουν στη Συνέλευση.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #34 on: February 07, 2007, 02:22:08 am »

Μπορούν να κατεβάσουν αλλά στη διάρκεια ψηφοφορίας οι πόρτες κλείνουν

aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #35 on: February 07, 2007, 07:06:56 am »

Δεν τους διώχνουν από την αίθουσα πάντως. ούτε μπορούν να το ψηφίσουν οι ίδιοι  Tongue Άρα, δεν είναι αυτός λόγος για να μην έρθεις  Wink
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #36 on: February 07, 2007, 12:23:55 pm »

Quote from: aika on February 07, 2007, 02:08:51 am

E, βγήκε και το είπε ένας. Νομίζω ο ίδιος που είπε 'νομίζω ότι σαν Σύλλογος πρέπει να ψηφίσουμε λευκό'.
Δεν έγινε έτσι όμως τελικά.  Το ψήφισμα κατέβηκε ως είχε.
Ρε παιδιά, χωρίς να ξέρετε τι παίζει και γιατί λέγονται μερικά πράγματα, σπεύδετε να βγάλετε αρνητικά συμπεράσματα και να κατακρίνετε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε ένα ψήφισμα που ζητούσε δύο τινά:
1) Άνοιγμα των γραφείων των μεταπτυχιακών
2) Διεξαγωγή συνέλευσης του συλλόγου τους.

Με το δεύτερο κανείς φυσικά δεν διαφωνεί. Στο πρώτο όμως διατυπώθηκαν κάποιες ενστάσεις, όπως για παράδειγμα ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει ΓΣ του συλλόγου μεταπτυχιακών και στην συνέχεια να κατατεθεί αυτή η αίτηση και ότι θα πρέπει να έρθει κάποιος εκπρόσωπος κατά την διάρκεια ψήφισης των ψηφισμάτων για να μας πει δυο λόγια πάνω στο κείμενο...
Άρα λοιπόν ένα παιδί πρότεινε να ψηφίσουμε λευκό (δεν ανάγκασε κανέναν, αλλά εξέφρασε την δικιά του άποψη) και όχι "κατά" γιατί τότε θα φαινόταν ότι είμαστε εναντίον της διεξαγωγής της ΓΣ, αλλά ούτε και "υπέρ" γιατί υπάρχουν αυτοί οι προβληματισμοί που ανέφερα παραπάνω.

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του να ανοίξουν τα γραφεία των μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά με ξένισε το γεγονός ότι από σύλλογο 80+ ατόμων, κανείς δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει το ψήφισμα τους. Αυτό μου έκανε ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση, διότι μπορεί ενδεχομένως κάποια παιδιά να ήθελαν να διατυπώσουν ερωτήσεις πάνω στο ψήφισμα ή τοποθετήσεις.
« Last Edit: February 07, 2007, 12:26:36 pm by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #37 on: February 07, 2007, 12:52:52 pm »

Quote from: chggr005 on February 07, 2007, 12:23:55 pm
Ρε παιδιά, χωρίς να ξέρετε τι παίζει και γιατί λέγονται μερικά πράγματα, σπεύδετε να βγάλετε αρνητικά συμπεράσματα και να κατακρίνετε.

Τι εννοείς δεν ξέρουμε τι παίζει; Αν το λες για μένα, έχω μιλήσει προσωπικά με τον μεταπτυχιακό που κατέβασε το ψήφισμα και μου έχει εξηγήσει και το πρόβλημα, και γιατί είναι ιδιαίτερη η περίπτωση του Απειρεσίου, αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει στα συντονιστικά (αν δεν κάνω λάθος και το ίδιο το περιεχόμενο του ψηφίσματος το είχανε συμφωνήσει στο συντονιστικό της Κυριακής)

Αυτός που είπε να θέσουμε υπό ψήφιση μόνο την τάδε παράγραφο κι όχι την άλλη δεν έπρεπε να το είχε πει. Ευτυχώς δεν εισακούστηκε.
Επίσης, δεν είπα ότι δεν είχε δικαίωμα να προτείνει να ψηφίσουμε λευκό, αλλά εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτήν τη στάση.

Και πάμε στο θέμα του Συλλόγου των μεταπτυχιακών. Ο Απειρέσιος τι συνέλευση να κάνει, μου λες; Αν μπορέσουν να μαζευτούν καμμιά 15αριά άτομα κατόρθωμα θα είναι. Άλλοι δουλεύουν στο ΙΠΤΗΛ, άλλοι έχουν παιδιά και οικογένειες, άλλοι έχουν χαλαστεί από την όλη ιστορία και δικαίως.
Και να μαζευτούν να πουν τι; Ωραία, ας τους βάλουμε να γράψουν ένα πολιτικό κείμενο ότι είναι κατά του άρθρου 16 και του  νόμου πλαισίου...Και άμα δεν συμφωνούν ως Σύλλογος με τις δικές μας πολιτικές απόψεις αυτό ταυτόχρονα μας δίνει το δικαίωμα να τους κλείσουμε τα γραφεία??
Ενώ άμα συμφωνούν, εντάξει μαζί μας είναι τα παιδιά, να τους κάνουμε τη χάρη!
Αυτά είναι αστεία πράγματα κατά τη γνώμη μου...
Ή να ζητάμε από τους μεταπτυχιακούς να περιφρουρήσουν αυτοί τα γραφεία...Αν η κατάληψη έχει μαζικότητα θα πρέπει αυτή να τα περιφρουρήσει και μάλιστα θα γίνεται και σεβαστή. Ή μήπως θα πρέπει ο μεταπτυχιακός μόλις βλέπει τον καθηγητή να του λέει 'ώπα, εσύ δεν μπαίνεις εδώ';
Οπότε σου λέει ο άλλος, αφού μπορεί να μπαίνει κι ο καθηγητής, ε, ας τους τα κλείσουμε εντελώς να τελειώνουμε!!
Να λοιπόν, βρήκαμε το μέγα ζήτημα των κινητοποιήσεων και του αγώνα μας...Θα μπαίνει ο μεταπτυχιακός στο γραφείο του, ή όχι;

Η δε πρόταση να ψηφίσουμε λευκό λέχθηκε από ενεργό μέλος του συντονιστικου και σε στυλ 'εμείς που στηρίζουμε το κοινό πλαίσιο νομίζω πως θα έπρεπε να ψηφίσουμε λευκό' και σίγουρα επηρέασε πολύ κόσμο. Δεν διαφωνώ ότι θα έπρεπε εκείνη την στιγμή να υπάρχει μεταπτυχιακός γιατί όλο το παιχνίδι των εντυπώσεων παίχτηκε εκείνη τη στιγμή. Βέβαια το παιδί είχε κάνει την τοποθέτησή του κάποιες ώρες νωρίτερα, αλλά τότε η αίθουσα ήταν ακόμη μισοάδεια και λίγοι τον άκουσαν.

aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #38 on: February 07, 2007, 13:01:07 pm »

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν λέω ότι είπε επί λέξη όσοι στηρίζουν το κοινό πλαίσιο να ψηφίσουν λευκό, αλλά επειδή είναι ενεργό μέλος των κινητοποιήσεων πιστεύω ότι επηρέασε πολύ κόσμο που δεν είχε διαμορφωμένη άποψη. Δε λέω, είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει, απλά σημειώνω που παίχτηκε το παιχνίδι. Να 'χα με να λέγαμε θα μου πείτε..
amarin
Νεούλης/Νεούλα
*

Όλα στο μυαλό μας είναι..

View Profile
« Reply #39 on: February 07, 2007, 21:14:02 pm »

Καλησπέρα κι από τον "μεταπτυχιακό που μίλησε" προχτές στη ΓΣ. Μόλις τώρα διάβαζα την όλη συζήτηση μετά από προτροπή φίλου που μου είπε ότι κάτι συζητείται στο φόρουμ.
Θα ήθελα να πω κι εγώ πολλά φυσικά, αλλά θα μείνω σε ένα δύο σημεία.
Ο chggr005 είπε:

Quote from: chggr005 on February 07, 2007, 12:23:55 pm

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του να ανοίξουν τα γραφεία των μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά με ξένισε το γεγονός ότι από σύλλογο 80+ ατόμων, κανείς δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει το ψήφισμα τους. Αυτό μου έκανε ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση, διότι μπορεί ενδεχομένως κάποια παιδιά να ήθελαν να διατυπώσουν ερωτήσεις πάνω στο ψήφισμα ή τοποθετήσεις.

Απλά να ενημερώσω για το πώς έγιναν τα πράγματα.

Στο συντονιστικό την προηγούμενη Τρίτη μας ζητήθηκε να καταθέσουμε το αίτημα μας στη ΓΣ γιατί αυτή μόνο μπορεί να πάρει απόφαση. Εν μέσω κατάληψης και δεδομένων των δυσκολιών να συγκεντρωθούν τα μέλη του συλλόγου δεν μπορέσαμε να κάνουμε ΓΣ. Υπενθυμίζω ότι ο σύλλογος έχει περίπου 80 εγγεγραμμένα μέλη, από τα οποία ενεργά (πόσοι ψήφισαν στις εκλογές μας) είναι περίπου 25-30. Τα αντίστοιχα νούμερα για το σύλλογο των προπτυχιακών είναι 2500 και 1100 περίπου αν δεν κάνω λάθος. Έτσι είναι πολύ λογικό το ΔΣ των 5 ατόμων να μπορεί να πάρει απόφση σε μια τέτοια κατάσταση να κατεβάσει ψήφισμα.

Πήγα λοιπόν στις 4μμ μαζί με τη γραμματέα του ΔΣ στη ΓΣ. Στο προεδρείο μερικά παιδιά δεν κατάλαβαν τι ακριβώς τους ζητούσα. Ρε παιδια, λέω, απλά θέλω να κατεβάσω ένα ψήφισμα όπως συνεννοηθήκαμε με το συντονιστικό. Αλλά δεν είμαι μέλος του συλλόγου σας οπότε αν γίνεται να κατέβει τώρα. Μου είπαν μόνο στο τέλος. Δηλαδή θα έπρεπε να περιμένω όσο χρειαστεί σε μια συνέλευση της οποίας δεν είμαι μέλος μέχρι να μου πείτε εντάξει έλα τώρα. Αποφάσισα να μην το κάνω (προσωπική ίσως ευθύνη) και τους είπα αν γίνεται να κάνω την τοποθέτηση εκείνη τη στιγμή και να αφήσω στο προεδρείο το ψήφισμα. Το διάβασα όπως είχε και δέχτηκα και 2 ερωτήσεις. Και ρωτάω με τη σειρά μου: τα παιδιά που είχαν αντιρρήσεις που ήταν τότε? Κανείς δεν είπε τίποτα. Αν το έβρισκαν λάθος ή οτιδήποτε άλλο ας μου το έλεγαν. Μάλιστα ρώτησα προσωπικά παιδιά από το συντονιστικό (Μενέλαο, Άγγελο, κλπ) αν είναι να με ειδοποιήσουν όταν θα τελειώνει η ΓΣ να έρθω να το στηρίξω και οι ίδιοι μου είπαν, άσε ρε συ θα το κατεβάσουμε εμείς. (σημείωση: το σχόλιο με τα σουβλάκια της Κατερίνας το έκανα πρώτος εγώ Στάθη. Γιατί ρε συ μου φάνηκε περίεργο η αίθουσα να είναι μισοάδεια στις 4μμ, να ρωταέι το Προεδρείο αν έχει κανείς άλλος να πει τίποτα για το ψήφισμα και να μην απαντάει κανείς και μετά να δημιουργείται θέμα).

Τέλοσπαντων, κλείνοντας θέλω να τονίσω το ουσιαστικό της υπόθεσης. Δεν περίμενα από μια συνέλευση φοιτητών με αγωνιστική και επαναστατική πολλές φορές διάθεση (δεν ειρωνεύομαι αλήθεια το πιστεύω) να κολλάει στους τύπους. Τόση τυπολατρία ρε παιδιά? Δηλαδή κανείς δεν είπε κουβέντα για το τι έλεγε το ψήφισμα, αλλά μείνατε στο πώς κατέβηκε κλπ. Αν συμφωνεί κάποιος με ένα αίτημα ενός συλλόγου και το βρίσκει δίκαιο δεν έχει σημασία ποιός το κατεβάζει ή αν είναι κανείς να το υποστηρίξει. Δηλαδή αν ήμουν εκεί μου λέτε ότι θα άλλαζε το πράγμα? Αν ναι είναι υποτιμητικό για εσάς. Νομίζω καταλαβαίνετε πως το εννοώ.

Παρόλα αυτά ελπίζω αύριο να έχουμε κόσμο (δλδ πάνω από 10-15 άτομα!) στη ΓΣ μας και να το συζητήσουμε κι εκεί.

Αντώνης Μαρινόπουλος

stella
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #40 on: February 08, 2007, 03:03:06 am »

Είμαι κι εγώ μία από τους μεταπτυχιακούς που κατέθεσαν το ψήφισμα στη Γ.Σ. της Δευτέρας, και θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα που ειπώθηκαν στο forum.

Quote from: aliakmwn_banned on February 06, 2007, 20:03:31 pm
Και τεταρτον, κατα την αποψη μου υπηρχε πραγματα προβλημα με την καταθεση του ψηφισματος, και δεν θα επρεπε καν να τεθει σε ψηφοφορια. Και εξηγω:
Το ψηφισμα ζητουσε δυο πραγματα:
α) Να ανοιξουν τα γραφεια και τα εργαστηρια
β) Να επιτρεψουμε στον Απειρεσιο να κανει Γενικη Συνελευση.

Το δε (α), ηταν κατι που περιλαμβανονταν σε πλαισιο, δηλαδη κομματι της κεντρικης αποφασης της Συνελευσης.

Θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: το αίτημα των μεταπτυχιακών φοιτητών δεν ήταν να ανοίξουν τα γραφεία και τα εργαστήρια, όπως αναφέρθηκε. Απλώς ζητήθηκε να έχουν δικαίωμα προσβασης στους χώρους δραστηριότητάς τους. Άρα λοιπόν, το (α) σκέλος του ψηφίσματος των μεταπτυχιακών δεν ταυτίζεται με αυτό που περιλαμβανόταν στο πλαίσιο.

Quote from: aliakmwn_banned on February 06, 2007, 20:03:31 pm
Το μεν (β) ειναι δεδομενο κι αυτονοητο, δεν χρειαζεται να το ζητησει κανενας απο κανεναν, μπορουν οποιαδηποτε στιγμη να ερθουν και να κανουν τη Συνελευση τους. Ισα ισα, εδω και καμποσο καιρο τα μελη της συντονιστικης της καταληψης τους παρακαλανε να βρεθουν και να κανουν Συνελευση. Δεν υφιστατο λογος να ζητηθει κατι τετοιο απο τη δικη μας Συνελευση.

Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιον τοσο καιρο ζηταμε απο τους μεταπτυχιακους μας να κανουν Συνελευση και να παρουν αποφασεις. Για να μπορεσουμε να συνεργαστουμε.

Το να ζητά ένας σύλλογος πιεστικά από έναν άλλο να κάνει συνέλευση (έτσι νιώθω όταν αναφέρετε ότι τα μέλη της συντονιστικής της κατάληψης "μας παρακαλάνε" να βρεθούμε και να κάνουμε συνέλευση), είναι προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά του συλλόγου, κι αυτό δεν είναι επιτρεπτό. Είμαι απόλυτα σύμφωνη με τη συνεργασία των 2 συλλόγων. Μάλιστα θα πρότεινα οι προπτυχιακοί να απευθύνουν στη Γ.Σ. των μεταπτυχιακών ένα κείμενο με τη μορφή της στήριξης που ζητούν από αυτούς. Ωστόσο, με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το ψήφισμα των μεταπτυχιακών στη ΓΣ της Δευτερας, η διάθεση για συνεργασία που αναφέρετε δε γίνεται εμφανής.

Quote from: chggr005 on February 06, 2007, 21:52:22 pm
Εγώ όμως έχω μία άλλη απορία: Για ποιό λόγο κανένας από το ΔΣ των μεταπτυχιακών ή οποιοσδήποτε άλλος μεταπτυχιακός δεν ήρθε στην ΓΣ να υποστηρίξει το ψήφισμα? Ήρθαν στην αρχή, το κατέθεσαν και μετά το άφησαν στην τύχη του... Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πολυνοιάζονται αν θα περάσει.

Μέλη του ΔΣ του Απειρεσίου ζήτησαν πρόσβαση στα γραφεία από το συντονιστικό, το οποίο θεώρησε ότι δεν ήταν αρμόδιο για να πάρει μια τέτοια απόφαση και πρότεινε το αίτημα να κατέβει ως ψήφισμα στη ΓΣ. Πράγματι, μέλη του ΔΣ κατέθεσαν το ψήφισμα στη ΓΣ της Δευτέρας, ήταν παρόντα, ο πρόεδρος του Απειρεσίου τοποθετήθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις, ενημέρωσε το προεδρείο ότι δε θα έμεναν μέχρι το τέλος της συνέλευσης, και όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μεταπτυχιακοί άφησαν το ψήφισμα στην τύχη του ή ότι δεν πολυνοιάζονται για το αν περάσει.

Quote from: Turambar on February 06, 2007, 20:48:58 pm
Η μη υποστήριξη του ψηφίσματος έγινε για τυπικούς κυρίως λόγους, καθότι ήταν ένα ψήφισμα όχι του συλλόγου των μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων αλλά του ΔΣ τους. Αυτή ήταν η ένσταση για τη μη ψήφιση του, κυρίως για να περιμένουμε την απόφαση της ΓΣ τους.

Γενικά πάντως υπήρχε διάθεση να ψηφιστεί το ψήφισμα απλά υπερίσχυσαν τα λευκά σε αναμονή απόφασης της ΓΣ... Smiley

Ως μέλος του ΔΣ του Απειρεσίου, διαβάζοντας τα παραπάνω, νιώθω ότι τίθονται υπό συζήτηση/αμφισβήτηση οι δικαιοδοσίες μου, και μάλιστα όχι από τα μέλη του συλλόγου μου που με ψήφισαν, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες. Ως προς το τυπικό της υπόθεσης, εφόσον ο καθένας έχει το δικαίωμα να κατεβάσει ψήφισμα, το να κατεβάσει ψήφισμα το ΔΣ του Απειρεσίου, είναι καθ'όλα σύμφωνο με τις διαδικασίες. Αρα λοιπόν, εφόσον περιμένετε το ψήφισμα να είναι απόφαση της Γ.Σ. για να το ψηφίσετε, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ίσως στη συνείδηση των προπτυχιακών να τίθεται υπό αμφισβήτηση το αν το ψήφισμα που κατέβασε το Δ.Σ. αποτελεί την επιθυμία της πλειοψηφίας του συλλόγου. Αυτό με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση! Μπορώ ωστόσο να σας διαβεβαιώσω ότι σε ένα σύλλογο με τόσα λίγα μέλη όπως ο Απειρέσιος, δε χρειάζεται να συγκληθεί Γ.Σ. για να αποφασιστεί το αν θέλουμε να κατέβει ένα τέτοιο ψήφισμα ή όχι. Η διάθεση από τις μεταξύ μας συζητήσεις ήταν να σταλεί ένα τέτοιο κείμενο. Και πραγματικά, δε νομίζω ότι υπάρχει μεταπτυχιακός που να πιστεύει ότι το Δ.Σ. παρέκαμψε το σύλλογο!

Το ακόμα πιο άσχημο όμως είναι το ότι τελικά φαίνεται ότι περιμένετε να δείτε τη στάση του συλλόγου των μεταπτυχιακών απέναντι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την κατάληψη για να αποφασίσετε αν το αίτημα των μεταπτυχιακών είναι λογικό ή όχι. Δε θέλω να το σχολιάσω παραπάνω αυτό το σκέλος, με έχει καλύψει η aika.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι όταν κάποιος έχει την άποψη ότι συνειδητά, προκειμένου να διεκδικήσει αυτά που θέλει και να στηρίξει τα αιτήματά του, οδηγείται σε κατάληψη και αποφασίζει αυτή να μην έχει εξαιρέσεις, με κόστος και για τον ίδιο, και για τους άλλους, αυτή η άποψη είναι κατανοητή. Και σεβαστή. Και τους παραδέχομαι αυτούς που πραγματικά έχουν μια τέτοια στάση. Και ειλικρινά, δε θα με ενοχλούσε να καταψηφιστεί το ψήφισμα που κατεβάσαμε εξαιτίας μιας τέτοιας λογικής. Όταν όμως στην πλειοψηφία σας θεωρείτε ότι το αίτημα των μεταπτυχιακών είναι λογικό και έχετε όπως λέτε γενικά τη διάθεση να το ψηφίσετε, το να αποφασίζετε τελικά ως σύλλογος να μην το στηρίξετε, μέσα από συλλογιστικές που αναφέρθηκαν, τι να πω. Προσωπικά με απογοητεύει αυτή η στάση. Τόσες βδομάδες κατάληψης, και τώρα και στο προηγούμενο εξάμηνο, ποτέ δε θέλησα να προσπαθήσω να μπω στο γραφείο μου και να έρχομαι σε αντίθεση με προπτυχιακούς φοιτητές, επειδή σεβόμουν τις αποφάσεις τους και τον τρόπο με τον οποίο αυτές λαμβάνονται. Αντίστοιχο σεβασμό δεν είδα όταν θέλησα εγώ να κατεβάσω ένα ψήφισμα. Και κάτι τελευταίο. Δε θέλω να ξανακατεβάσει ο Απειρέσιος ψήφισμα για τον ίδιο λόγο στη Γ.Σ. των προπτυχιακών. Αν τεθεί τέτοιο θέμα, αυτό θα υποστηρίξω. Δε χρειάζεται λοιπόν να αναμένετε την απόφαση της Γ.Σ. μας για να ψηφίσετε αυτό που ζητήσαμε. Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει, έχω την αίσθηση ότι το ίδιο θα θεωρήσει και η συνέλευση.

Καλό βράδυ,

Στέλα Ταπλίδου
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #41 on: February 08, 2007, 03:54:31 am »

Αυτό που θέλω να σχολιάσω,επειδή βλέπω ότι   πάει να δημιουργηθεί άδικα κάτι αρνητικό,είναι ότι σαν μεταπτυχιακοί πρέπει να καταλάβετε κάτι: (που δεν μας τιμάει καθόλου)  το "κίνημα" και γενικά η συνέλευση   ενός τέτοιου συγλλόγου,όσο ώριμα κι αν έχει άτομα,δεδομένων των διαδικασιών και τηρουμένων των αναλογιών,πολλές φορές  κάποια πράγματα που δεν το περιμένεις παίζουν ρόλο,ενώ μια τέτοια μάζα φοιτητών πολλές φορές επηρεάζεται και δε σκέφτεται πάντα όπως πρέπει:

το ότι δεν έμεινε ένας μεταπτυχιακός στο τέλος  ήταν κάτι καθόλου παράλογο,αντίθετα κάτι πολύ λογικά έτσι όπως παρουσιάστηκε. Έπαιξε όμως-προσωπικη γνωμη-σημαντικό ρόλο,καθώς μετά από 5 ώρες διαδικασία και με τον κόσμο να θέλει να φύγει,πολλά σημεία του ερμηνεύτηκαν ίσως διαφορετικά από ότι θα έπρεπε.Σίγουρα δεν ακούγεται πολύ "ώριμο" και "σοβαρό" αυτό ,αλλά και σεις κάποτε φοιτητές ήσασταν,και πιστεύω καταλαβαίνετε.

Ειναι κρίμα,έστω για τα 15-20 ενεργά άτομα που αποτελούν το σύλλογο,ενώ ακούστηκε καθαρά ότι πρόθεση του απειρέσιου είναι να μας υποστηρίξει,τελικά να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα λόγω   κάποιων τεχνικών και επικοινωνιακών λεπτομερειών.

tu/e
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #42 on: February 08, 2007, 05:45:53 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:32:03 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
amarin
Νεούλης/Νεούλα
*

Όλα στο μυαλό μας είναι..

View Profile
« Reply #43 on: February 08, 2007, 11:01:09 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on February 08, 2007, 05:45:53 am

Το Μάιο Ιούνιο είχε ζητηθεί από τον απειρέσιο να πάρει θέση για τις μεταρυθμίσεις που γίνονταν αυτή τη στιγμή στην ανώτατη εκπαίδευση και από όσο γνωρίζω δεν πήρε θέση ούτε τώρα έχει πάρει ανάλογη απόφαση.

Καταρχήν να πω και πάλι ότι δε θεωρώ σωστό να ζητείται από κάποιον πιεστικά να πάρει θέση σε ένα θέμα. Η άποψη του Απειρέσιου ήταν αυτονόητη. Παρόλα αυτά σε ΓΣ που είχε γίνει τον Ιούνιο πήραμε θέση, την οποία ανακοινώσαμε και στη δική σας ΓΣ (και χαιρετήθηκε τότε με χειροκροτήματα από τους φοιτητές). Επίσης στο site του συλλόγου μας: http://apeiresios.ee.auth.gr είχαμε ανεβάσει το προσχέδιο νόμου και ορισμένες θέσεις για συγκεκριμένα σημεία τον Οκτώβριο.

Αντώνης Μαρινόπουλος
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #44 on: February 08, 2007, 11:40:53 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on February 08, 2007, 05:45:53 am

Είναι λογικό σε μία κατάληψη τα μέλη του ενός συλλόγου να αναμένουν απόφαση Γ/Σ κάποιου άλλου συλλόγου για να πάρουν θέση. Αυτό γιατί η κατάληψη είναι μία ακραία μορφή δράσης η οποία απαιτεί και μία ισχυρή πλειοψηφία από μέλη και όχι από όργανα αντιπροσώπευσης. Αυτό πιστεύω προσωπικά ότι είναι άποψη πολλών μελών του συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων.
Τα έγραψα παραπάνω τα ξαναγράφω και τώρα.
Ο σύλλογος του Απειρεσίου με άτυπη απόφαση των μελών του έχει εξουσιοδοτήσει το ΔΣ να μιλά στο όνομα του
συλλόγου όταν δεν έχει υπάρξει περιθώριο και χρόνος να συζητηθεί στη ΓΣ του κάποιο θέμα που ανακύπτει.
Άρα προχτές ο πρόεδρος του Απειρεσίου και το υπόλοιπο ΔΣ μιλούσε ως Απειρέσιος.

Το Μάιο Ιούνιο είχε ζητηθεί από τον απειρέσιο να πάρει θέση για τις μεταρυθμίσεις που γίνονταν αυτή τη στιγμή στην ανώτατη εκπαίδευση και από όσο γνωρίζω δεν πήρε θέση ούτε τώρα έχει πάρει ανάλογη απόφαση.

Αυτό σχολιάστηκε και παραπάνω ως παρέμβαση στα εσωτερικά ενός συλλόγου.
Παρόλα αυτά ο Απειρέσιος σεβόμενος τις συνθήκες αλλά και το σύλλογο φοιτητών
έκανε συνέλευση μόνο και μόνο για να τοποθετηθεί στο θέμα.

Παρόλα αυτά το Μάιο Ιούνιο είχε επιτραπεί σε πολλούς μεταπτυχιακούς που είχε κρίνει ο ίδιος ο απειρέσιος να έχουν πρόσβαση στα εργαστήρια τους.
Όχι αυτό δεν είναι αλήθεια.
Είχε επιτραπεί στους μεταπτυχιακούς να ΄χουν πρόσβαση στα γραφεία μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα της κατάληψης
όπου γινόταν έλεγχος των πάσο.
Κατόπιν είχε απαγεορευτεί πλήρως η πρόσβασή τους.

Αυτό γιατί η πρόσβαση στα εργαστήρια γενικά δε μπορεί για τεχνικούς λόγους να γίνει μόνο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά θα γίνεται έμμεσα και σε καθηγητές.
Κι όμως όπως προανέφερα είχε γίνει εφικτό κατά την πρώτη εβδομάδα.

Και μια γενικότερη τοποθέτηση.
Φταίω εγώ φταις εσύ φταίνε οι άλλοι το θέμα είναι ότι καταφέραμε δύο σύλλογοι
που με λίγο πολύ κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις δύο σύλλογοι που προέρχονται από ένα τμήμα
να έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους και μάλιστα τη χειρότερη χρονική στιμή
που θα έπρεπε να είναι ενωμένοι σε κοινό αγώνα.
Αυτό είναι πραγματικά αρκετά λυπηρό

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13 Go Up Print
Jump to: