• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:11:14 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:11:14 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 22
Guests: 157
Total: 179
george pap
aafroditi
Joannapet
aplos paratiritis
melisste22
ioannisdamantis
Tsomp
Anton Pozov
teosimeon
Kazi
thomasdt
elias_farhood
Theislander
mimaki
Bit4Thought
tasos gourd
PolarBear
mitsos753905
Sanaia
Yamal
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. > Ηλεκτρολογικές... απορίες (Moderators: hjalmar, chatzikys) > προς καθηγητες ενεργειακου,τημμυ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: προς καθηγητες ενεργειακου,τημμυ  (Read 2180 times)
edenaxas
Guest
προς καθηγητες ενεργειακου,τημμυ
« on: January 31, 2007, 02:14:27 am »

εκκληση βοηθειας και συμμετοχης προς τους καθηγητες ενεργειακου(και οχι μονο) τομεα του τημμυ.

στην περιοχη τος δωδεκανησου και φραγκων στο κεντρο της θεσ/νικης, μολις προσφατα τελειωσε η ανακαινιση ,της επι της ως ανω συμβολης οικοδομης. δεδομενου οτι οι καινουριοι ιδιοκτητες επιθυμουν την δημιουργια πολλων μικρων χωρων που θα πουληθουν/ενοικιαστουν, δημιουργηθηκε απο οτι φαινεται απο την μερια των ιδιοκτητων θεμα για την ενεργειακη επαρκεια της κτιριακης εγκαταστασης. σε καθε περιπτωση, ακομα και αν δεν ειναι αυτος ο πραγματικος λογος, η δεη σε συννενοηση με τους ιδιοκτητες του κτιριου  ετοιμαζεται να εγκαταστησει μια γεννητρια(οι γνωσεις μου ακομα ειναι πολυ περιορισμενες για να ξερω αν ο ορος ειναι σωστος)κοντα  στο πεζοδρομιο της φραγκων. το μεγεθος της κατασκευης ειναι αρκετα μεγαλο καθως οι εκσκαφες φτανουν το μεγεθος του 3*8. μιλωντας εκ μερους των επαγγελματιων του γυρω χωρου και εχοντας αμφιβολιες για το αν οι υπαλληλοι της δεη ενδιαφερθηκαν για το ποσο κατι τετοιο ειναι ασφαλες να τοποθετηθει σε αποσταση αναπνοης απο μαγαζια, θα ηθελα να παρακαλεσω τους αρμοδιους καθηγητες ή αρμοδιες ομαδες του πανεπιστημιου μας  να ερθουν σε αμεση συννενοηση μαζι μου ετσι ωστε αμεσα να γινει ελεγχος  της βλαπτικοτητας μιας τετοιας γεννητριας σε μια τετοια περιοχη(οσον αφορα ακτινοβολια, και παρεμφερεις κινδυνους). ο στοχος ειναι να γινουν οι αναλογες μετρησεις στον χωρο η αναλογη μελετη στα σχεδια της γεννητριας ετσι ωστε να αποφανθουμε για το ποσο ασφαλες ειναι κατι τετοιο.πρεπει να αναφερω οτι τα σχεδια της γεννητριας που προκειται να εγκατασταθει ειναι σε εμας διαθεσιμα για μελετη, ενω ολες οι εργασιες φυσικα θα ειναι επι πληρωμη απο τους γυρω επαγγελματιες,.

παρακαλω την αμεση αποκριση σας καθως τα εργα εχουν ηδη αρχισει ενω η βιασυνη και η μυστικοτητα που επικρατει, δυστυχως με κανει να υποψιαζομαι οτι η ηλεκτρικη εταιρια θυσιασε για αλλη μια φορα την ασφαλεια του καταναλωτη.
Megawatt
Guest
Re: προς καθηγητες ενεργειακου,τημμυ
« Reply #1 on: January 31, 2007, 02:41:25 am »

Quote from: edenaxas on January 31, 2007, 02:14:27 am
....δημιουργηθηκε απο οτι φαινεται απο την μερια των ιδιοκτητων θεμα για την ενεργειακη επαρκεια της κτιριακης εγκαταστασης....
Shocked
Δηλαδή για πόσα KVA μιλάμε????
σε καθε περιπτωση, ακομα και αν δεν ειναι αυτος ο πραγματικος λογος, η δεη σε συννενοηση με τους ιδιοκτητες του κτιριου  ετοιμαζεται να εγκαταστησει μια γεννητρια(οι γνωσεις μου ακομα ειναι πολυ περιορισμενες για να ξερω αν ο ορος ειναι σωστος)
Μήπως εννοείς Μετασχηματιστή?
Γιατί η γεννήτρια τί θα καίει??? Shocked Πετρέλαιο??
Γιατί προφανώς απαιτείται πάνω από νούμερο 7 παροχή οπότε πάμε σε παροχή Μέσης Τάσης. Άρα πρέπει να εγκατασταθεί μετασχηματιστής...όχι γεννήτρια.
.... συννενοηση μαζι μου ετσι ωστε αμεσα να γινει ελεγχος  της βλαπτικοτητας μιας τετοιας γεννητριας σε μια τετοια περιοχη(οσον αφορα ακτινοβολια, και παρεμφερεις κινδυνους). ο στοχος ειναι να γινουν οι αναλογες μετρησεις στον χωρο η αναλογη μελετη στα σχεδια της γεννητριας ετσι ωστε να αποφανθουμε για το ποσο ασφαλες ειναι κατι τετοιο.πρεπει να αναφερω οτι τα σχεδια της γεννητριας που προκειται να εγκατασταθει ειναι σε εμας διαθεσιμα για μελετη, ενω ολες οι εργασιες φυσικα θα ειναι επι πληρωμη απο τους γυρω επαγγελματιες,.
Τελείως μπακαλίστικα, επειδή δεν είναι γνωστή η ισχύς του Μ/Σ, μπορώ να πώ ότι 5 μέτρα περιφερειακά του M/Σ δεν διατρέχει κάποιος κάποιον κίνδυνο και εφόσον δεν κάθεται δίπλα αλλά περάσει περπατώντας.

Αλλά ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ μου φαίνεται κάπως παράξενο. Ας μιλήσει και κάποιος καθηγητής... 
« Last Edit: January 31, 2007, 02:43:45 am by Megawatt (ptolemaida.gr) » Logged
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
« Reply #2 on: January 31, 2007, 03:24:06 am »

χαχα  Grin, μάλλον θα είναι η νέα πολιτική της ΔΕΗ με σύνθημα:

Κάθε σπίτι και μια γεννήτρια, κάθε σπίτι μια μικρή Πτολεμαίδα!
Θα δημιουργήσουν και δίκτυο διανομής λιγνίτη!  (είναι στα πλαίσια επέκτασης της αγοράς σε ευρύτερο αγοραστκό κοινό Tongue)

υπερ των ανανεώσιμων πηγων ενέργειας σου λέει μετά... sfyri

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
edenaxas
Guest
« Reply #3 on: January 31, 2007, 09:37:23 am »

εγκαταστησει μια γεννητρια(οι γνωσεις μου ακομα ειναι πολυ περιορισμενες για να ξερω αν ο ορος ειναι σωστος).

απο οτι ξερω ηδη πρεπει να υπαρχουν οι αναλογες προβλεψεις για μετασχηματιστες στην περιοχη καθως το καταστημα ακριβως διπλα υποστηριζε ενα σοβαρο δικτυο τηλεπικοινωνιας οποτε μαλλον θα χριαζοταν κατι διαφορετικο απο το απλο ρευμα δικτυου. αλλα μετασχηματιστης 3*8?επειδη καθολου εμπιστοσυνη στην κριση της δεη ως προς την βλαπτικοτητα δεν εχω, παρακαλω να υπαρχει αμεση αποκριση
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: January 31, 2007, 10:37:36 am »

Ετσι από περιέργεια φίλε, edenaxas σε ποιο εξάμηνο είσαι?

Γρηγόρης Παπαγιάννης
edenaxas
Guest
« Reply #5 on: January 31, 2007, 11:13:10 am »

3o κ. παπαγιαννη (μηπως η τεχνολογικη μου αποψη εμπεριεχει πολλες κοτσανες?)

παντως θα ηθελα να επικοινωνησετε αν μπορειτε εσεις ή οποιο οργανο του πανεπιστημιου ειναι σε θεση να κανει τετοιες μετρησεις,μαζι μου καθως τα εργα εχουν ηδη αρχισει...
edenaxas
Guest
« Reply #6 on: January 31, 2007, 11:46:53 am »

Quote from: Megawatt (ptolemaida.gr) on January 31, 2007, 02:41:25 am
....δημιουργηθηκε απο οτι φαινεται απο την μερια των ιδιοκτητων θεμα για την ενεργειακη επαρκεια της κτιριακης εγκαταστασης....
Shocked
Δηλαδή για πόσα KVA μιλάμε????
σε καθε περιπτωση, ακομα και αν δεν ειναι αυτος ο πραγματικος λογος, η δεη σε συννενοηση με τους ιδιοκτητες του κτιριου  ετοιμαζεται να εγκαταστησει μια γεννητρια(οι γνωσεις μου ακομα ειναι πολυ περιορισμενες για να ξερω αν ο ορος ειναι σωστος)
Μήπως εννοείς Μετασχηματιστή?
Γιατί η γεννήτρια τί θα καίει??? Shocked Πετρέλαιο??
Γιατί προφανώς απαιτείται πάνω από νούμερο 7 παροχή οπότε πάμε σε παροχή Μέσης Τάσης. Άρα πρέπει να εγκατασταθεί μετασχηματιστής...όχι γεννήτρια.
.... συννενοηση μαζι μου ετσι ωστε αμεσα να γινει ελεγχος  της βλαπτικοτητας μιας τετοιας γεννητριας σε μια τετοια περιοχη(οσον αφορα ακτινοβολια, και παρεμφερεις κινδυνους). ο στοχος ειναι να γινουν οι αναλογες μετρησεις στον χωρο η αναλογη μελετη στα σχεδια της γεννητριας ετσι ωστε να αποφανθουμε για το ποσο ασφαλες ειναι κατι τετοιο.πρεπει να αναφερω οτι τα σχεδια της γεννητριας που προκειται να εγκατασταθει ειναι σε εμας διαθεσιμα για μελετη, ενω ολες οι εργασιες φυσικα θα ειναι επι πληρωμη απο τους γυρω επαγγελματιες,.
Τελείως μπακαλίστικα, επειδή δεν είναι γνωστή η ισχύς του Μ/Σ, μπορώ να πώ ότι 5 μέτρα περιφερειακά του M/Σ δεν διατρέχει κάποιος κάποιον κίνδυνο και εφόσον δεν κάθεται δίπλα αλλά περάσει περπατώντας.

Αλλά ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ μου φαίνεται κάπως παράξενο. Ας μιλήσει και κάποιος καθηγητής... 
για τιν ακριβεια αδερφε Megawatt  και για να καταλαβεις ακριβως το μεγεθος του προβληματος, η γεννητρια(υποσταθμος?) προκειται να μπει σε τετοια θεση ωστε να εφαπτεται στην τζαμαρια του διπλανου μαγαζιου χωρις να υπερβαλλω, σημερα που ημουν εκει ειδα την τρυπα που εχει φτιαχτει και μου δωθηκε η εντυπωση πως η τζαμαρια ηταν ετοιμη να πεσει καθως εχουν σκαψει ακριβως απο κατω της. οπως και να χει, δεν ειναι η τζαμαρια το προβλημα μας. το προβλημα ειναι οτι η γεννητρια(υποσταθμος?) θα τοποθετηθει σε αποσταση λιγοτερη του 1 μετρου απο τα μαγαζια διπλα. ξεροντας απο πρωτο χερι τις ασχημες συνεπειες καρκινογεννεσεων απο διαφορες ακτινοβολιες που οι αρμοδιοι συνεχως καθησυχαζουν για την ελλειψη βλαπτικοτητας, μην εχοντας ιχνος εμπιστοσυνης στις "μελετες" που θα εχει κανει η δεη αλλα και πολυ παραπανω παρακινημενος απο την βιασυνη και την μυστικοτητα ποου επικρατει καλω ξανα και θα καλω μεχρι να γινει κατι σε εκκληση αμεσης βοηθειας.
Megawatt
Guest
« Reply #7 on: January 31, 2007, 12:55:56 pm »

Εντάξει, τελικά απ'ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς την λέξη "γεννήτρια" στην λέξη "υποσταθμός".

Απότι ξέρω, υπάρχει ευρωπαική οδηγία που απαγορεύει την εγκατάσταση Μ/Σ Μέσης Τάσης  από κάποια KVA και πάνω, μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Προφανώς η ΔΕΗ το γνωρίζει αυτό και υποθέτω ότι τα KVA του συγκεκριμένου Μ/Σ λογικά δεν θα ξεπερνάνε αυτή την τιμή.

Πάντως όπως και ναχει, απόσταση του 1m όπως λες ακούγεται πολύ μικρή...
edenaxas
Guest
« Reply #8 on: January 31, 2007, 12:58:43 pm »

λεξεις που χρησιμοποιω -γεννητρια(υποσταθμος?)- προερχονται απο τους υπευθυνους του εργου, δεν τα χρησιμοποιω εγω, απλα τα μεταφερω.
gpap

View Profile
« Reply #9 on: January 31, 2007, 13:05:26 pm »

Εφόσον είσαι 3ο εξάμηνο δικαιολογείται η ..άγνοια.
Λοιπόν, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Megawatt (ξέρει αυτός γιατί είναι και ...ΤΕΙτζής  Wink) πρόκειται για υποσταθμό διανομής, με 1 μετασχηματιστή 20 kV/0.4 kV, διακόπτες, ασφάλειες κλπ. Τέτοιοι ΥΣ υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πάνω σε ξύλινες κολώνες, σε υπόγεια πολυκατοικιών κλπ. Τα ΗΜ πεδία που δημιουργούν είναι πρακτικά αμεληταία σε απόσταση ακόμη και 1 m. Εξάλλου αν σηκώσεις το κεφάλι σου θα δεις πολλούς από αυτούς να είναι μπροστά από μπαλκόνια κλπ.

Προφανώς στην περιοχή το δίκτυο διανομής είναι μάλλον υπόγειο. Ετσι δεν μπορεί να ..σκαρφαλώσει ο ΜΣ σε κολόνα της ΔΕΗ και πρέπει να μπει κάπου. Αν δεν υπάρχει εκεί κοντά διαθέσιμο υπόγειο, η ΔΕΗ θα φτιάξει ένα μικρό σπιτάκι, μισοχωμένο στο έδαφος και θα βάλει εκεί το μικρό ΥΣ της. Προφανώς σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για γεννήτρια ή οτιδήποτε άλλο. Αυτές τις έχει βάλει ήδη στην ...Πτολεμαΐδα..

άρα δεν συντρέχει ούτε λόγος ανησυχίας, ούτε λόγος να γίνουν μετρήσεις ή οτιδήποτε. Οσο για τη ..γειτνίαση, πιθανά έχει να κάνει με την όδευση των καλωδίων παρά με το ίδιο το κτίσμα του ΥΣ (εκτός και αν η ΔΕΗ το κολλήσει σε κανένα τοίχο του κτιρίου).
Αν τώρα κάποιος καταστηματάρχης θεωρεί ότι η παρουσία του οικίσκου, του κόβει τη θέα, την πελατεία κλπ τότε ας συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο. Το πρόβλημα είναι μάλλον νομικό, παρά τεχνικό.

Ελπίζω αυτά να βοηθούν στην ..κατανόηση του προβλήματος.

Γρηγόρης Παπαγιάννης

edenaxas
Guest
« Reply #10 on: January 31, 2007, 13:33:00 pm »

κυριε παπαγιαννη εκτιμω βαθυτατα την αμεση αποκριση σας και ζητω συγγνωμη για την αγνοια μου. παρ'ολα αυτα τετοιους υποσταθμους που αναφερετε εχω δει και εγω δεκαδες και στην γειτονια μου και παντου αλλα ποτε δεν ξεπερνουν το μεγεθος ενος ντουλαπιου το πολυ πολυ το μεγεθος ενος μεγαλου μπουφε. η κατασκευη για την οποια σας ενοχλω, απο το μεγεθος των εκσκαφων, θα φτανει τα 3μ πλατος, 8μ μηκος και πανω απο 2-3μ υψος, μερος του οποιου βυθισμενο στο εδαφος. το υπερβολικο αυτο μεγεθος ειναι που ανησυχησε τους γυρω καταστηματαρχες, αλλιως οντως τοσο μικρους ΥΣ οσο και "θορυβοδεις"μετασχηματιστες βλεπουμε καθε μερα απο 10... αν παρ'ολα αυτα οντως προκειται για εναν συνιθισμενο ΥΣ απο οτι καταλαβαινετε απο τις περιγραφες μου,που δεν επιφερει καποιο επιβεβαιομενο κινδυνο για τον περιβαλλοντα χωρο, τοτε οφειλω να ζητησω ευχαριστω για τον χρονο σας και συγγνωμη για την ενοχληση.
gpap

View Profile
« Reply #11 on: January 31, 2007, 14:35:27 pm »

Ρώτησε (όχι το συνεργείο, αυτοί είναι ...Αλβανοί...κανέναν από τη ΔΕΗ) μήπως τελικά περάσουν καλώδια ή μπορεί να βάλουν και 2 ΥΣ μαζί. Πραγματικά 3Χ8 είναι πολύ μεγάλο
μέγεθος για ΥΣ μέσης τάσης.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: