• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:03:13 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:03:13 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 93
Total: 106
NET2GRID
Theislander
alexiosmara
astakos1
dmoral
Geoth
ALeXLe
ekyriakos
stefpapa21
Alex Kosmas
georkala
PeriklisL
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Συνταγολόγιο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Go Down Print
Author Topic: Συνταγολόγιο  (Read 26726 times)
cat
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #75 on: April 01, 2007, 14:37:26 pm »

@ μελτεμι  το πλενεις πρώτα;;;τι μαθαίνει κανείς...  Cheesy Cheesy
Logged
Megawatt
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #76 on: April 01, 2007, 18:59:42 pm »

Quote from: μελτεμι on April 01, 2007, 08:32:10 am

ρε θα με τρελάνετε εσείς
εγώ ήξερα πως η αναλογία είναι συνήθως 3 προς 1, άντε 2,5
3 προς 2 δεν είναι πολύ λίγο νερό;
Πρόσεξε:
Μετά το μισάωρο που γράφω επάνω, το νερό αυτό εξατμίζεται ΟΛΟ και ψίνει το ρύζι, δίνοντάς του έναν μικρό όγκο. Αν τώρα αντί για 3 φλυτζάνια νερό βάλεις 3,5 τότε μετά το μισάωρο το ρύζι θα ποιάνει σχεδόν τον διπλάσιο όγκο: Θα είναι δηλαδή ποιο αφράτο και σπυρωτό! Ανάλογα δηλαδή πως το θες. Αλλά μέχρι   3,5 φλυτζάνια- όχι παραπάνω.

Quote from: μελτεμι on April 01, 2007, 08:32:10 am
το ρύζι Καρολίνα δεν κάνει για πιλάφι βρε Θοδωρή, πιο καλά ένα κίτρινο ρύζι ή basmati
Αθηνά ΤΙ ΛΕΣ?
Πάλι κάνεις λάθος! Το ρύζι καρολίνα ΕΙΝΑΙ για πιλάφι! Και για πιλάφι και σαν γέμιση για τις γεμιστές πιπεριές ή τα σαρμαδάκια. Βέβαια, σε άλλες συνταγές χρησιμοποιείται το νυχάκι για γέμιση σε πιπεριές ή σαρμαδάκια. Πάντως το πιλάφι φτιάχνεται αποκλειστικά με καρολινα.
Το μπασμάτι χρησιμοποιείται περισσότερο για γαρνιτούρα (όταν δηλαδή θες δίπλα στην μπριζόλα σου να υπάρχει και κάτι που θα την ομορφαίνει)

Όσο για το πλύσιμο του ρυζιού εννοείται.
Μου φαίνεται σήμερα θα κάνω πιλάφι. Έχω καιρό να φάω
Logged
vasso
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6672


Overambitious doer


View Profile WWW
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #77 on: April 01, 2007, 19:06:35 pm »

Εγώ βάζω 2 προς 1 στο μπασμάτι... Το πιλάφι το ταυτίζω με το κριθαράκι..

Logged

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 13446



View Profile
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #78 on: April 01, 2007, 19:11:59 pm »

είμαι με το μελτέμι...πιλάφι με το κίτρινο ή basmati...άσχετα αν δν τρώω πιλάφι..

το καρολίνα μόνο για το ρυζόγαλο και τις σούπες.. Tongue Tongue Tongue
Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Megawatt
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #79 on: April 01, 2007, 19:26:02 pm »

Quote from: vasso on April 01, 2007, 19:06:35 pm
Εγώ βάζω 2 προς 1 στο μπασμάτι... Το πιλάφι το ταυτίζω με το κριθαράκι..
Οκ. Σαρέσει να το τρως πολυ σπυρωτό.

Quote from: apostolos1986 on April 01, 2007, 19:11:59 pm
το καρολίνα μόνο για το ρυζόγαλο και τις σούπες.. Tongue Tongue Tongue
Tongue Tongue
Logged
Megawatt
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #80 on: August 10, 2007, 21:48:38 pm »

ΦΑΚΕΣ


Συσκευές που πρέπει μετα να πληθούν: Μια κατσαρόλα
Χρονος παρασκευής: Μια ώρα
Χρονος συντήρησης: Μια μερα


1/2 κιλο φακές
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
2 ντοματες μετριες ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζανι ξυδι
1 φλυτζανι ελαιολαδο
αλάτι, πιπερι

1/2 κουταλακι του γλυκου δεντρολιβανο(προαιρετικο)
1/2 φύλλο δάφνης (προαιρετικο)
1 πατατα μικρη ψιλοκομμενη (προαιρετικο)

Εκτελεση
  • 1. Σε μια κατσαρολα βάζω νερο να βρασει.
  • 2. Ριχνω τις φακες να πάρουν μια-δυο βράσεις (για 10 λεπτα περιπου)
  • 3. Τις στραγγιζω στο σουρωτηρι και τις ξεπλενω να φυγει το χώμα και τις βάζω έπειτα ξανα στην κατσαρολα με το αναλογο νερο (ίσα ίσα να τις καλυψει) και τις αφήνω να βράσουν
  • 4. Προσθετω την πατατα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την ντοματα, δεντρολιβανο δαφνη, αλάτι και πιπερι.
  • 5. Αφήνω να βρασει για μιση ώρα σε μετρια φωτια (θεση στο ματι: '7' με max: '9')
  • 6. Στο τελος του ημιώρου, ρίχνω το λαδι και περιμενω άλλα 15-20 λεπτα και ειναι έτοιμο το φαι.

Συνοδεύεται με ψητή ρέγγα ή λακερδα με ελιές. Slurp
Logged
Kargas
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5053


ʕ • •ʔ


View Profile WWW
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #81 on: August 10, 2007, 21:55:53 pm »

υπάρχει τετοιο πράγμα στο φόρουμ μας? γουστάρω!!!!  Cheesy Cheesy Cheesy

γουστάρω τρελα μαγειρική! τρελα ομως!
   wav
Logged


"since you make it in thmmy, you can make it anywhere"
                                                                  Kargas feat Jay-Z
Megawatt
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #82 on: August 10, 2007, 21:58:13 pm »

Smiley
Logged
Kargas
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5053


ʕ • •ʔ


View Profile WWW
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #83 on: August 10, 2007, 21:59:13 pm »

και φαντάζομαι και ο MW...  Grin  Wink
Logged


"since you make it in thmmy, you can make it anywhere"
                                                                  Kargas feat Jay-Z
Megawatt
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #84 on: August 10, 2007, 22:05:29 pm »

καλά φαντάζεσαι... Wink
Logged
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #85 on: August 11, 2007, 07:58:20 am »

Καλτσόνε on-the-fly :
ζύμη:
200-300γρ αλεύρι - ανάλογα με το αλεύρι
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 κουτ σουπ νερό
στην άκρη του κουτ.γλυκού ζάχαρη
λίγο περισσότερο από ζάχαρη αλάτι
1 αυγό - προαιρετικά
λίγη ξερή μαγιά - αν έχετε

γέμιση:
ας αυτοσχεδιάσουμε εδώ - π.χ. κρεμμύδι, φέτα, πιπεριά


εκτέλεση -Εισαγωγή:
Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.

εκτέλεση - Μέρος 1:
Πλένουμε τα χέρια μας, στεγνώνουμε καλά,βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο (και στα χέρια μας) και ρίχνουμε μέσα μια χούφτα ζύμης. Πλάθουμε με το χέρι μέχρι να σφίξει κα να μπορούμε να το πλάσουμε σβώλο. Κατόπιν το πατηκώνουμε (αν δεν έχουμε πλάστη) μέχρι να ισοπεδωθεί.
Επαναλαμβάνουμε για άλλο ένα "πιατάκι" ζύμης.
Πλένουμε καλά τα χέρια μας.

εκτέλεση - Μέρος 2:
Πάνω στο ένα "πιατάκι" βάζουμε τα υλικά μας΄ εδώ μια φέτα κρεμμύδι, μια πιπεριά κομμένη πλάγια και μια φέτα...φέτα. Αν είστε μερακλήδες, βάλτε και τίποτε καυτερό, π.χ. σάλτσα τσίλι ή μπούκουβο!
Θέλουμε να το κάνουμε καλτσόνε, γι'αυτό από πάνω θα το σκεπάσουμε με το άλλο "πιατάκι". Για να κλείσει καλά, πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν. Αν δεν έχει τρυπούλες, ανοίγουμε εμείς με το πιρούνι για να αναπνέει και μη μας σκάσει.

εκτέλεση - Μέρος 3:
Αυτό το μέρος είναι το πιο εύκολο.
Θα το ψήσουμε στην τοστιέρα!
Την έχουμε προθερμάνει από πριν και όταν κάψει, ρίχνουμε χωρίς προειδοποίηση το κατασκεύασμά μας και καπακώνουμε αμέσως.
Δε χρειάζεται να βάλουμε τίποτε από κάτω - η ζύμη δε θα κολλήσει λόγω του λαδιού.
Μετά από 5-10 λεπτά είναι έτοιμο!

Προσοχή στα λαχανικά γιατί θα καίνε περισσότερο! Smiley








Σούπερ γρήγορη έκδοση για απελπισμένους:

Σε αυτή την έκδοση, δε θα εκδώσουμε καλτσόνε, θα φτιάξουμε μια σούπερ γρήγορη ατομική πίτσα:
Υλικά και εισαγωγή εκτέλεσης ίδια με παραπάνω.
ΑΛΛΑ
Αντί να καθόμαστε να πλάθουμε, ρίχνουμε κατευθείαν μια χούφτα μίγματος στην τοστιέρα! Εννοείται ότι είναι προθερμασμένη, και καπακώνουμε αμέσως!
Μετά από 2-5 λεπτά, την ανοίγουμε και βάζουμε πάνω από τη ζύμη τα υλικά μας, ανάλογα με πόσο ψητά τα θέλουμε να γίνουν. Παίρνουμε λίγο αλουμινόχαρτο, το αλοίφουμε με βούτυρο από μια πλευρά και το τοποθετούμε πάνω από το κατασκεύασμά μας(με το βούτυρο να κοιτάει τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα τυριά). Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε 5 λεπτά.
edit: Ξέχασα να πω ότι τώρα είναι έτοιμο και αφού το βγάλετε, μπορείτε να αρχίσετε να το φυσάτε Grin
« Last Edit: August 11, 2007, 08:02:05 am by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
iouaki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 4171

Τurambarou


View Profile
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #86 on: August 11, 2007, 11:06:01 am »

καλα...στις φακες βαζουμε πατατα?????
την ντοματα την ειχα ακουσει..αν και σπανια να βαλουμε σπιτι...
αλλα πατατα???
Logged

KITTY MOY EKANES ZHMIA:TA VLEPW OLA FOUKSIA!!!!
..omws hmoun ypo thn epiria alkool,ki espase h kapota..omg kai 3 lol..
                                    eisai glykeia otan klais..tha sai glykeia otan pethaneis..

MAKE SPAM,NOT SEX
 
abc kai mazore

Turambar's Bitch
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ   ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ..
Christina8
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 4778



View Profile
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #87 on: August 11, 2007, 14:36:02 pm »

Quote from: iouaki on August 11, 2007, 11:06:01 am
καλα...στις φακες βαζουμε πατατα?????
την ντοματα την ειχα ακουσει..αν και σπανια να βαλουμε σπιτι...
αλλα πατατα???

aha.. try it!  Smiley
Logged

the devil may care
http://www.youtube.com/watch?v=YvalZdNx11M
mendelita
Καταστραμμένος
********
Posts: 8448


will you be my guinea pig?


View Profile
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #88 on: August 11, 2007, 14:37:20 pm »


Τέλειες οι φακές!!! Εγώ θα προσέθετα και λίγο ρυζάκι... Wink
Logged

It's impossible to kiss your own elbow.
Megawatt
Guest
Re: Συνταγολόγιο
« Reply #89 on: August 11, 2007, 15:05:55 pm »

Την πατάτα την βάζουμε για να χυλώσει κάπως, αλλά πιο πολύ για να πάρει γευση. Επίσης η πατατα, εξισορροπει κάπως το πολύ αλάτι που μας ξέφυγε, απορροφώντας το. Smiley

Quote from: mendelita on August 11, 2007, 14:37:20 pm

Τέλειες οι φακές!!! Εγώ θα προσέθετα και λίγο ρυζάκι... Wink
Τώρα εγώ θα απορρήσω με την σειρά μου:
καλα...στις φακες βαζουμε ρύζι?????  Shocked
Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...