• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 15:21:49 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 15:21:49 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by NickSpan
[Today at 14:59:17]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426670
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 90
Total: 163
giorgos_chon
akoil
tinidou
aachmet
Katarameno
Paschalina.S
amprozos
Retroman07
diamanar
petikas
Notac
iropap
gkougeor
giorgos_skl
george14
Antonistsak
Mr Watson
Nikoletta
A-TheITGuy
tsintsi
VeGGoS
chriskazakos
Nicotre
alice
JoHn!
jimalexoud
glavdakis
Nikos_313
Pcsc
Tsikalis
Mihalist
aurora
pdiamantis
AristeidisM
mara.mlch
artemissamaras_
Captain
georgino
thegreekbaron
Juror8
Antreas17
gkarapip
Ioannakoliou
John120196
Thanoskask
zontos
unreasonable
anthi kotsani
Toaoutplasedakitoubiseswa
tasos gourd
Panagismark
chris_p30
NickSpan
Antigoni
TitiTs
Ntinomanolo123
Le ece
Mr Z
gpap
kriton
aspanosk
Mari0s
kurt
Tsn
Petran25
Papalamprous humor
Billyskotsikas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Βιβλιοθήκη - Νησίδες Υπολογιστών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ  (Read 10069 times)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Απ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #30 on: March 10, 2005, 15:49:08 pm »

sorry που θα διαφωνήσω αλλά υπάρχουν 2 θέματα:

1 στις διαπραγματεύσεις ζητάς πολλά για να πάρεις αυτά που θέλεις

2 Επειδή έχω μιλήσει με κανα 3-4 καθηγητές για το θέμα των νησίδων μου έχουν πει ότι λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Απλώς υπάρχει μία διαδεδομένη άποψη σε πολλούς καθηγητές ότι οι νησίδες είναι άχρηστες οπότε δε θέλουν να μας δώσουν τίποτα. Στο elctroauth ο Ντοκόπουλος είπε πάνω κάτω πως αν δοθούν καλοί υπολογιστές στους φοιτητές όταν χαλάσουν θα πρέπει να τους φτιάξουμε οπότε τους δίνουμε μερικά κονσερβοκούτια που γράφουν INTEL INSIDE και του αφήνουμε στη μοίρα τους. Οπότε αν υπάρχει αυτή η άποψη τι περίμενες να πουν στη συνέλευση? Τη μόνιμη δικαιολογία.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Απ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #31 on: March 11, 2005, 12:05:15 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on March 10, 2005, 15:49:08 pm
1 στις διαπραγματεύσεις ζητάς πολλά για να πάρεις αυτά που θέλεις

Το ξέρω. Εάν όμως ζητήσεις πάρα πολλά, απλά θα σε κοροϊδέψουν και θα φύγουν. Τα CD-RW που ζητάμε να μπουν σε κάθε υπολογιστή είναι ήδη πολλά. Ας επιμείνουμε στο αίτημα αυτό μπας και υλοποιηθεί.

Quote from: BOBoMASTORAS on March 10, 2005, 15:49:08 pm
2 Επειδή έχω μιλήσει με κανα 3-4 καθηγητές για το θέμα των νησίδων μου έχουν πει ότι λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Απλώς υπάρχει μία διαδεδομένη άποψη σε πολλούς καθηγητές ότι οι νησίδες είναι άχρηστες οπότε δε θέλουν να μας δώσουν τίποτα. Στο elctroauth ο Ντοκόπουλος είπε πάνω κάτω πως αν δοθούν καλοί υπολογιστές στους φοιτητές όταν χαλάσουν θα πρέπει να τους φτιάξουμε οπότε τους δίνουμε μερικά κονσερβοκούτια που γράφουν INTEL INSIDE και του αφήνουμε στη μοίρα τους. Οπότε αν υπάρχει αυτή η άποψη τι περίμενες να πουν στη συνέλευση? Τη μόνιμη δικαιολογία.

Δεν ήρθες στην συνέλευση και δεν μπορείς να καταλάβεις το κλίμα. Πριν από το δικό μας αίτημα, εξετάστηκαν και κάποια άλλα θέματα για τα οποία απαιτούνταν χρηματοδότηση. Ένα θέμα από αυτά ήταν και ο συμπιεστής αέρα που χρησιμοποιείται στην ρομποτική, αλλά ανήκει στους μηχανολόγους. Αυτός ο συμπιεστής χάλασε και οι μηχανολόγοι έστειλαν έγγραφο για συνχρηματοδότηση από το τμήμα μας για την αγορά ενός καινούργιου, αφού το χρησιμοποιούμε κι εμείς. Πρότειναν (οι μηχανολόγοι) να δώσουμε εμείς σαν τμήμα 8000Ε από τα 50000Ε που κάνει συνολικά. Ξέρεις πόσα δώσαμε: 0Ε
Γενικότερα, και σε πολλά άλλα θέματα δίναμε τα μισά ή και λιγότερα λεφτά από αυτά που μας ζητούσανε.
Μην μου λες λοιπόν ότι δεν υπάρχει στενότητα χρημάτων.
Και εαν ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεφτά, όπως λες, γιατί φωνάζουν οι παρατάξεις για υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Ας γίνουμε λίγο λογικοί.
« Last Edit: March 11, 2005, 12:07:03 pm by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
Απ: Re: Απ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #32 on: March 11, 2005, 15:24:18 pm »

Quote from: chggr005 on March 11, 2005, 12:05:15 pm
Δεν ήρθες στην συνέλευση και δεν μπορείς να καταλάβεις το κλίμα. Πριν από το δικό μας αίτημα, εξετάστηκαν και κάποια άλλα θέματα για τα οποία απαιτούνταν χρηματοδότηση. Ένα θέμα από αυτά ήταν και ο συμπιεστής αέρα που χρησιμοποιείται στην ρομποτική, αλλά ανήκει στους μηχανολόγους. Αυτός ο συμπιεστής χάλασε και οι μηχανολόγοι έστειλαν έγγραφο για συνχρηματοδότηση από το τμήμα μας για την αγορά ενός καινούργιου, αφού το χρησιμοποιούμε κι εμείς. Πρότειναν (οι μηχανολόγοι) να δώσουμε εμείς σαν τμήμα 8000Ε από τα 50000Ε που κάνει συνολικά. Ξέρεις πόσα δώσαμε: 0Ε
Γενικότερα, και σε πολλά άλλα θέματα δίναμε τα μισά ή και λιγότερα λεφτά από αυτά που μας ζητούσανε.
Μην μου λες λοιπόν ότι δεν υπάρχει στενότητα χρημάτων.
Και εαν ΥΠΑΡΧΟΥΝ λεφτά, όπως λες, γιατί φωνάζουν οι παρατάξεις για υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Ας γίνουμε λίγο λογικοί.

1ον μην κάνεις επίκληση στην αυθεντία (τον εαυτό σου) για να πείσεις. Αν θέλω κάνω και εγώ στο Τάσο ο οποίος μου είπε ότι δεν υπήρχε νύξη στο θέμα των χρημάτων. Το πρόβλημα ήταν αλλού.

2ον Άσχετο παράδειγμα. Το γεγονός ότι το τμήμα δεν ενέκρινε τα λεφτά για τον αεροσυμπιεστή δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Αν θες να πίστεις πήγαινε σε οποιοδήποτε γραφείο καθηγητή και δες τον υπολογιστή του. Δηλαδή τι το χρειάζονται το ασύρματο mouse + πληκτρολόγιο, και την 19inch LCD. Και με μια 17inch δε βολεύονται? Δε λέω να έχουν την άνεση τους οι άνθρωποι αλλά υπάρχουν πολλές υπερβολές.

3ον Το λες και εσύ ότι τελικά το τμήμα ενέκρινε τα μισά ή λιγότερα από όσα ζητούσαν. Άρα είναι συνηθισμένοι να ακούν ποσά που θεωρούν υπερβολικά. Όποτε ask for double.

4 εσύ δεν έλεγες ότι οι παρατάξεις υποστηρίζουν ότι τους βολεύει. Επί ΠΑΣΟΚ είχες ακούσει την ΠΑΣΠ να λέει τίποτα για υποχρηματοδότηση ? Τώρα ακούς τίποτα από τη ΔΑΠ? Όσο για την ΠΚΣ το KKE δεν έχει ανεβεί στην εξουσία πρόσφατα ώστε να συμφωνήσει με κυβερνητική πολιτική όποτε απλά διαφωνεί.
« Last Edit: March 11, 2005, 15:31:34 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
Απ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #33 on: March 11, 2005, 15:27:12 pm »

Quote from: chggr005 on March 11, 2005, 12:05:15 pm
Καλα τωρα Χρηστο αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...
εδω ζητανε δωρεαν σιτιση κ εγω απορω την Λεσχη δεν την εχουν δει?? Η μηπως θελουν delivery!!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Απ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #34 on: March 12, 2005, 14:22:25 pm »

Quote from: chggr005 on March 10, 2005, 14:49:42 pm

1) Με τί λεφτά θα μας βάλουν DVD-RW????? Εάν θεωρήσουμε πως μία τέτοια συσκευή κάνει περίπου 70Ε, επί τριάντα υπολογιστές 2100Ε!!! ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ????? Η πρότασή σου είναι εντελώς εξωπραγματική. Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος εάν μας βάζαν στους μισούς υπολογιστές ένα απλό CD-RW. Πράγμα που φυσικά δεν προκειται ούτως ή άλλως να γίνει γιατί υπάρχει στενότητα χρημάτων.

2) Καλύτερο θα ήταν τα λεφτά που θα δίναμε για μαγνητικές κάρτες, για τους αντίστοιχους readers και για όλο το σύστημα αυτοματισμού, να πήγαιναν σε καινούργιους υπολογιστές και προγράμματα (λογισμικό). Εδώ υπάρχει βασική έλλειψη σε hardware και εσείς μου προτείνεται καινούργιες hi-tech λύσεις? Ειδικά όταν το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί αρκετά απλούστερα. Σε λίγο θα μου πείτε να μπουν και κάμερες που θα αναγνωρίζουν το πρόσωπο του φοιτητή και θα ανοίγουν την πόρτα αυτόματα για 5sec.

Επειδή εγώ πήγα στην συνέλευση των καθηγητών και είδα πως τα χρήματα πέφτουν με το σταγονόμετρο (γιατί απλά δεν υπάρχουν), καλό θα ήταν να προσγειωθούμε όλοι στο έδαφος και να προτείνουμε λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν (ρεαλιστικά πράγματα!)

Για το πρώτο:
Σύμφωνα με την άποψή σου θα ήταν καλύτερο να είμαστε ευχαριστημένοι και μόνο με την παρουσία των floppy drives εφ όσον και φτηνά είναι και έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Επίσης τη στενότητα χρημάτων που την είδες; Το να λένε οι καθηγητές ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα! (Αν το σκεφτείς λίγο θα δεις ότι αυτό κάνουν και οι εκάστοτε κυβερνήσεις). Σκέψου αν έλεγαν ότι υπήρχαν λεφτά τι θα γίνονταν...

Για το δεύτερο:
Χρήστο, ο κόσμος μας έχει αλλάξει... Πλέον δεν κάνεις αναλήψεις στη τράπεζα και να σε πρήζει ο ταμίας.. Χρησιμοποιείς ΚΑΡΤΑ. Επίσης οι κασέτες τείνουν να εκλείψουν. Τώρα έχουμε DVD τα οποία τα ενοικιάζουμε με .... ΚΑΡΤΕΣ. Επιπροσθέτως τα DVD τείνουν να αντικαταστήσουν τα CD τώρα τελευταία γιατί μάντεψε.. έχουν μεγάλη χωρητικότητα! Επίσης κανένας δεν είπε να μπουν DVD-RW σε όλους τους υπολογιστές. Μπορούν να μπουν σε έναν-δύο και στα υπόλοιπα να υπάρχουν CD-RW. Τέλος δεν μου ακούγεται και πολύ ενθαρρυντικό (Συγκεκριμένα ασυναρτησία μου φαίνεται) ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός της εποχής και της σχολής μας να μου λέει ότι οι μαγνητικές κάρτες είναι hi-tech. Ήμαρτον...!!
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
Re: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #35 on: March 15, 2005, 03:15:36 am »

Και ναι λοιπόν, ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη Συνέλευση Τμήματος! Μια συνέλευση που αφιέρωσε αρκετή ώρα σε φοιτητικά ζητήματα (νησίδες Η/Υ και δωρεάν και σε ηλεκτρονική μορφή σημειώσεις), κάτι που έκανε κάποιους καθηγητές να αναφωνήσουν "Μπράβο στους φοιτητές που έρχονται και μας πιέζουν γι'αυτά τα θέματα, αν δεν έρχονταν ούτε που θα τα συζητούσαμε!"  Να λοιπόν ένας λόγος για να συνεχίσουμε την κινητικότητα μας! Αρχίζουμε να γινόμαστε αισθητοί! Το ερώτημα βέβαια είναι: Θα υπάρξει αποτέλεσμα;

Σε ό,τι αφορά το θέμα των νησίδων και επί του πρακτέου (δηλ. τελικά θα λυθεί το ζήτημα ή απλά το συζητάμε για να το συζητάμε;):
Ύστερα από 1 (!) ώρα συζήτηση και αφού διαβάσαμε την απόφαση της συνέλευσης που κάναμε και έγινε μια σειρά τοποθετήσεων και παρατηρήσεων (δεν προλαβαίνω να τις αναφέρω όλες εδώ) έγινε αντιληπτό ότι αρκετοί φοιτητές ζητούν λύση του προβλήματος εδώ και τώρα και συγκροτήθηκε μια επιτροπή που θα ψάξει το ζήτημα και θα δώσει λύση όσο πιο κοντά γίνεται στις αποφάσεις της συνέλευσης μας! Αυτή η λύση βέβαια μην περιμένουμε να δοθεί πριν το Σεπτέμβρη, μέχρι τότε θα αρκεστούμε σε κάτι προσωρινό (όπως φύλαξη των νησίδων από φοιτητές, θα το συζητήσουμε με αυτήν επιτροπή). Σ'αυτήν την επιτροπή είναι ο κ. Ντελόπουλος (ο οποίος έκανε μια καταπληκτική τοποθέτηση στη Συνέλευση και όχι απλά μας κάλυψε αλλά έβαλε οι νησίδες να χουν και περισσότερα από όσα εμείς ζητούσαμε και εξήγησε πολύ καλά και τη λογική του), νομίζω ο κ.Δημάκης, και κάποιοι άλλοι καθηγητές από την επιτροπή Τηλεματικής. Επίσης, είναι ένας μεταπτυχιακός και τέλος, ένας προπτυχιακός φοιτητής γνώστης του ζητήματος που θα ορίσει το Δ.Σ. μας μάλλον την Πέμπτη και πιθανόν να είναι ο Χρήστος chggr! Εμείς, ως φοιτητές θα παρακολουθούμε στενά την όλη διαδικασία (έτσι ώστε τελικά αυτά που θέλουμε να γίνουν και να μη μείνουν στα χαρτιά) και θα συζητάμε την πρόοδο της στις συνελεύσεις μας! Όποιος θέλει ας έρθει μαζί μου, να ξεκινήσουμε μια καλή έρευνα πώς οι νησίδες Η/Υ των πολιτικών μηχανικών, των αρχιτεκτόνων και των τοπογράφων λειτουργούν μια χαρά για να απαντήσουμε με επιχειρήματα σε απόψεις του στυλ "Στις νησίδες δεν πρέπει να υπάρχει σε όλους του υπολογιστές Office γιατί... κάτι με ιούς..."

P.S. :  Μια συμβουλή για την επόμενη συνέλευση έτους που θα κάνουμε. Είναι τζάμπα κόπος να προσπαθούμε να αναλύουμε τα πάντα για το θέμα που συζητάμε, όπως έγινε στην προηγούμενη συνέλευση. Γιατί είναι βέβαιο ότι μέσα σ'αυτό το πολυδαίδαλο σύστημα που λέγεται Πανεπιστήμιο υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν ξέρουμε. Επιπλέον, ας σκεφτούμε λίγο σαν μηχανικοί και ας προσπαθήσουμε όταν λέμε την άποψή μας στη συνέλευση να μην κάνουμε μια απλή έκθεση ιδεών και προβληματισμών, αλλά να προτείνουμε και τρόπους για να επιτευχθεί αυτό που λέμε.Εκτός και αν δεν γνωρίζουμε τρόπους, οπότε δεν πειράζει, αλλά τουλάχιστον ας μην κάνουν όλοι αυτό το πράγμα.
Όποιος ήταν στη συνέλευση έτους μας και ήταν και στη συνέλευση τμήματος καταλαβαίνει τι λέω και πόσο πιο απλά τελικά είναι τα πράγματα!

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #36 on: March 15, 2005, 14:48:42 pm »

Quote from: JAs0n-X on March 11, 2005, 15:27:12 pm
εδω ζητανε δωρεαν σιτιση κ εγω απορω την Λεσχη δεν την εχουν δει?? Η μηπως θελουν delivery!!

Ιάσωνα κάποια αιτήματα έχουν τη λογική "Ξέρω ότι αυτό που ζητάω υπάρχει, αλλά επειδή φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει για πολύ, το τονίζω και το ξανατονίζω".
Αν λοιπόν σκεφτούμε ότι το τελευταίο διάστημα σε όλες τις φοιτητικές λέσχες πλέον μπήκε εισιτήριο και η δικιά μας είναι η μόνη όπου ακόμα δεν έγινε αυτό, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί κάποιος που υποστηρίζει ότι όλοι οι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση (αν δεν το υποστηρίζει, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) βάζει ως αίτημα "Απαιτούμε Δωρεάν Σίτηση"

Σχετικά με το κλασικό ερώτημα αν το Πανεπιστήμιο έχει ή δεν έχει λεφτά, προσωπικά, έχω αηδιάσει από το λαϊκισμό κάποιων πολιτικών και καθηγητών πάνω σ'αυτό τι θέμα. Κυριολεκτικά έχω αηδιάσει.   Shocked   Lips Sealed  Από τη μια η κυβέρνηση λέει ότι προτεραιότητά της είναι η παιδεία και στον φετινό προυπολογισμό βλέπεις μια αύξηση της χρηματοδότησης κατά 0,05 %, από την άλλη πολλοί καθηγητές σου λένε ότι το κράτος δεν δίνει λεφτά γι'αυτό δεν έχουμε αίθουσε και από την άλλη έχεις κάποιους καθηγητές που πετάνε στο μάθημα ή ιδιατέρως κάτι ατάκες του στυλ: "Έχει το τμήμα λεφτά αλλά τα τρώνε κάποιοι καθηγητές" χωρίς βέβαια ποτέ μα ποτέ να πουνε ποιοί είναι αυτοί οι καθηγητές που τα τρώνε...ΕΛΕΟΣ...
Και δεν λέω να κάνουν σε μένα το φοιτητή αυτές τις αποκαλύψεις (αν και προσωπικά θεωρώ αναγκαίο τον έλεγχο τέτοιων ζητημάτων και από τους φοιτητές). Ας τα βρούνε μεταξύ τους, να απομονώσουν όσους τα τρώνε..ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΙΓΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (λες και νοιάζονται αρκετοί...)

Λοιπόν ένα θα πω: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Ή ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. Δεν υπάρχει κάτι σαφές. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση του τμήματος από τον κρατικό προυπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι γίνονται και σπατάλες (ειδικά κάποια γραφεία καθηγητών που είδα τις προάλλες...ένα μέχρι και προθάλαμο είχε με νυπτήρα, καναπέδες; κτλ.) και με μια ορθολογικότερη διαχείριση των χρημάτων που έχει το τμήμα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για όλους μας.

Όποιος θέλει ας μου πει να ξεκινήσουμε ένα ψάξιμο για να βρούμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια...(γιατί είναι μάλλον η μεγαλύτερη απορία που έχω από τη σχολή)... Huh

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: March 16, 2005, 15:31:24 pm »

@ΒΟΒ
Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν επικαλούμαι σε καμία αυθεντία. Και ούτε μπορώ να κατανοήσω αυτό το στυλ γραφής, το οποίο μόνο φιλικό δεν μπορεί να είναι. Είναι γεγονός ότι εγώ πήγα στην συνέλευση, είδα κάποια πράγματα και μπορώ να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Το να αμφισβητείς αυτά που είδα και άκουσα δεν μπορεί να προσθέσει τίποτα στην κουβέντα μας.
Κανένας δεν διαφώνησε ότι γίνονται σπατάλες από μέρους των καθηγητών. Εγώ θα συμφωνήσω και εδώ με τον electroSOK, δηλαδή ότι ενώ τα λεφτά που δίδονται είναι λίγα, οι καθηγητές τα σπαταλούν άσκοπα.
Επίσης, είναι προφανές ότι δεν μπορεί η ΔΑΠ να βγαίνει και να μιλάει για υποχρηματοδότηση ενώ στην εξουσία είναι η ΝΔ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια χρηματοδοτούνται σωστά. Το ότι η ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ αποτελούν κομματικά φερέφωνα είναι γνωστό σε όλους.

@Καμένος
Γιατί παραποιείς την άποψή μου? Εγώ δεν έκανα κάτι τέτοιο με κανέναν. ΔΕΝ είπα ότι οι οδηγοί δισκετών φτάνουν, ΟΥΤΕ ότι δεν θέλω να μπουν DVD-RW στις νησίδες. Προφανώς και θέλω το ιδανικό: P4 στα 3.2 GHz με σκληρούς 120, οθόνες LCD 17'' και τα σχετικά. Αυτό που ζητάω όμως είναι εξωπραγματικό με τα σημερινά δεδομένα στην σχολή. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το ιδανικό με μικρά και σταθερά βήματα κάθε φορά.
Δεν μπορώ να καταλάβω την προσωπική επίθεση που μου κάνεις σχετικά με τις μαγνητικές κάρτες. Δηλαδή θεωρείς ότι εγώ είμαι ένας άσχετος που τυχαίνει να είναι στο τμήμα αυτό, επειδή είπα πως η λύση με τις μαγνητικές κάρτες είναι hi-tech? Διαφωνείς δηλαδή ότι σχετικά με την παρούσα κατάσταση η λύση αυτή είναι σχετικά προηγμένη?
Επίσης, θεωρώ πως ένας που θα έρθει στις 1 η ώρα το βράδυ να μπει στην νησίδα είναι το λιγότερο ύποπτος. Πιστεύω πως άμα εγκριθεί η λύση με τις μαγνητικές κάρτες (λίγο δύσκολο) θα ανοίξουμε ουσιαστικά τον ασκό του Αιόλου. Όλοι ξέρουμε πως η εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο το βράδυ είναι ιδιαιτέρως αυξημένη. Εάν λοιπόν έρθει κάποιος, μου επιτεθεί, αρπάξει την κάρτα και καταστρέψει τους υπολογιστές, τότε ποιός θα είναι υπεύθυνος? Και μην μου πείτε ότι αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν, γιατί συμβαίνουν καθημερινά. Εκτώς αυτού, δεν νομίζω να συμφωνήσουν και οι ίδιοι οι καθηγητές με το μέτρο αυτό.
« Last Edit: March 20, 2005, 11:50:18 am by chggr005 » Logged

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
Απ: Re: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #38 on: March 16, 2005, 22:22:20 pm »

.
« Last Edit: June 14, 2015, 16:34:16 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Απ: Re: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #39 on: March 20, 2005, 11:46:17 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on March 16, 2005, 22:22:20 pm
Το πιθανότερο είναι ότι αν γίνει αναβάθμιση στο υλικό αυτό θα αργήσει να ξανασυμβεί. Οπότε ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει για βάθος χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γίνουν πασαλείμματα σε αυτό το θέμα σε ένα χρόνο από τώρα θα είμαστε πάλι στα ίδια. Μου ακούγεται πολύ κουραστικό να προσπαθήσουμε ένα ολόκληρο χρόνο για να μπει ξεπερασμένος εξοπλισμός του χρόνου. Όλοι οι σχεδιασμοί τέτοιας κλίμακας γίνονται με βάση ένα χρονοδιάγραμμα που προσδιορίζει και πόσο καιρό θα καλύπτει η υποδομή το τμήμα.

Γίνεται προσπάθεια μέσω της επιτροπής που δημιουργήθηκε να υπάρχει σταθερό κονδύλι κάθε χρόνο για τις νησίδες Η/Υ. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται αναβάθμιση των υπολογιστών της νησίδας κάθε χρόνο. Επίσης, σκοπός είναι να ανανεώνονται πλήρως οι υπολογιστές κάθε 3 με 4 χρόνια.
Όπως θα ξέρεις ήδη, σε θέματα που αφορούν νέες τεχνολογίες και Η/Υ, ποτέ δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός "σε βάθος χρόνου". Κι αυτό γιατί η επεξεργαστική ισχύς των υπολογιστών διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες. Όσο καλό εξοπλισμό κι αν βάλεις σήμερα, του χρόνου θα είναι σίγουρα ξεπερασμένος. Για τον λόγο αυτό απαιτείται κατά την γνώμη μου ένα σταθερό κονδύλι κάθε χρόνο και οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην εξ αρχής σωστή εγκατάσταση των υπολογιστών στην νέα νησίδα του τμήματος (στο καινούργιο κτίριο που χτίζεται).

Quote from: BOBoMASTORAS on March 16, 2005, 22:22:20 pm
Όσο για τη "φιλική" συμπεριφορά που λες ούτε η δικιά σου ήταν καλύτερη. Σε 2 συνεχόμενα posts σου μου έλεγες ότι εγώ δεν ήρθα στη συνέλευση του τμήματος και δεν ... ξέρω. Και εγώ κάθισα τη προηγούμενη μέρα μέχρι τις 12.30 το βράδυ για να γράψω το κείμενο με τις αποφάσεις αλλά δεν το έκανα θέμα, ούτε κάθισα να μετρήσω τα κουκιά μου.

Το μόνο που είπα είναι ότι δεν μπορείς να απορρίπτεις, έτσι απλά, αυτά που είδα και άκουσα στην συνέλευση ενώ δεν ήσουν παρόν. Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό και το ξέρεις. Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έκανες θέμα το κείμενο με τις αποφάσεις που έγραψες, αλλά το κάνεις θέμα τώρα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είχα κακή πρόθεση με τις παρεμβάσεις που έκανα...
« Last Edit: March 20, 2005, 11:59:57 am by chggr005 » Logged

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Απ: Re: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΗΣΙΔΩΝ Η/Υ
« Reply #40 on: March 20, 2005, 11:52:48 am »

Προχθές (Παρασκευή) πήγαμε μία ομάδα φοιτητών, που αποτελούνταν από τον Τάσο, τον Ορλάντο, τον Αλέξανδρο (δύο παιδία του δευτέρου έτους) και εμένα, σε άλλες νησίδες για να καταγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί εκεί και τον τρόπο λειτουργίας τους. Πήραμε λοιπόν μίνι συνεντεύξεις από τους υπεύθυνους της κάθε νησίδας σχετικά με την διαχείρηση, το λογισμικό και το υλικό της. Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων αυτών καταγράφηκαν σε ένα αρχείο .pdf  το οποίο και επισυνάπτω παρακάτω. Είναι καλό όποιος ενδιαφέρεται να το κατεβάσει και να το διαβάσει.
« Last Edit: March 24, 2005, 17:51:00 pm by chggr005 » Logged

Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: