• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:31:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:31:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 119
Total: 185
natavhoo
DemetriosL
jojos
theofr
Nekt
cealexop
ΦΙδανης Αριστοτελης
Arakapas
Pitkal
Ulmo
dimitrisblioumis
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
nikolakys
Nikos_313
mavropan
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
iliaskou
DimStyl
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46700 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #120 on: January 17, 2007, 23:20:30 pm »

Με τον ίδιο τρόπο που λέει και στο Σύλλογο φίλων του Λαγού της Πίνδου.

Σύμφωνα με το νόμο.

Τι άλλο?

Ποιός θα πρέπει να είναι ο νόμος, με ρωτάς?

Ο νόμος οφείλει να ακολουθεί τις αρχές του ανθρωπισμού και την ελευθερία του κάθε ανθρώπου.

Στα πλαίσια αυτά, προφανώς η μοιχεία δε μπορεί να τιμωρηθεί, πόσο μάλλον με θάνατο.

Quote from: ffs on January 17, 2007, 23:12:35 pm

δεν μπορω να σκεφτω κανενα παραδειγμα τωρα αλλα νομιζω οτι καταλαβαινεις τι εννοω.ακομα χειροτερα αν συγκρουονται κατα μετωπο 2 θρησκειες σε ενα θεμα..τοτε τι?

Τώρα αν μια θρησκεία λέει ότι τον κλέφτη του κόβουμε τα χέρια, και η άλλη λέει τον κάνουμε εθνικό ήρωα, το κράτος οφείλει να τον τιμωρήσει, βάζοντας φυλακή, ή κάνοντας τον να εκτελέσει κοινωνικό έργο, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το παράπτωμα.

Τώρα τι παράδειγμα είχες στο μυαλό σου (στο περίπου γιατί δεν βρήκες κατάλληλο να αναφέρεις) δεν έχει σημασία. Το κράτος δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις θρησκείες για να επιτελέσει το έργο του.

byeeee
ffs
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Observe !

View Profile
« Reply #121 on: January 17, 2007, 23:35:13 pm »

Αν ενα 90% του λαου πιστευε πως πρεπει να σκοτωνονται οσοι διαπρταττουν μοιχεια,το κρατος θα ελεχε οχι?

Αφου αρκετοι νομοι θεσπιζονται συμφωνα με τα πιστευο καθε λαου.(σωστα?)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #122 on: January 17, 2007, 23:40:32 pm »

Το καταλαβαίνεις ότι ξεφεύγουμε;

Εσύ πιστεύεις δηλαδή όταν αν το 52% των Ελλήνων θεωρούσε ότι η μοιχεία πρέπει να καταδικάζεται σε θάνατο, θα έπρεπε να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους?

Το ανθρωπιστικό κοσμικό κράτος οφείλει να μη δεχτεί αυτό που λες. Το ανθρωπιστικό κοσμικό κράτος δε μπορεί να δεχθεί καν την θανατική ποινή ως τρόπος τιμωρίας.

Αυτά κατά την άποψη μου.

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #123 on: January 17, 2007, 23:41:30 pm »

Quote from: Wanderer on January 17, 2007, 15:03:40 pm
Σου απάντησα παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, για να πιστέψεις σε μια θρησκεία δε χρειάζεται να αποδείξεις ότι όλλες οι άλλες είναι σωστές. Μπορεί για κάποιον να είναι ατράνταχτες οι αποδείξεις για το ότι υπάρχει ο Χριστός (ως Θεός). Άλλος μπορεί να βρει ατράνταχτες τις αποδείξεις για το ότι υπάρχει ο Αλλάχ, να είναι τόσο αδιαμφισβήτητο, όσο και το ότι 1+1=2. Μπορεί για κάποιον να είναι ατράνταχτες οι αποδείξεις για το ότι η επικοινωνία με τους νεκρούς όντως ισχύει.
Και μην πεις "μα τότε δεν είναι ατράνταχτες, αφού μπορούν να αμφισβητηθούν", διότι αφ'ενός άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι απλά έχεις τόση προκατάληψη που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ατράνταχτες, αφ'ετέρου και εγώ μπορώ να βρω χίλια δυο επιχειρήματα να καταρρίψω τη θεωρία της εξέλιξης: από το ότι οι άνθρωποι φύτρωσαν αλλά κάποιοι μας έβαλαν στο Μάτριξ και πλάθουν όπως θέλουν την ανθρώπινη πορεία, μέχρι το ότι ο Θεός έτσι εμφάνισε ως δια μαγείας τη Γη όντως σε έξι μέρες αλλά έτσι ώστε να φαίνεται σαν να έκανε πολλά χρόνια για να έρθει σε αυτήν την κατάσταση. Μπορείς να τα αντικρούσεις αυτά;
Είναι καθαρά υποκειμενικό ποιά θεωρεί κάποιος μικρή πιθανότητα αναλήθειας και ποιά μεγάλη!
Η λέξη-κλειδί εδώ είναι στοιχεία. Πες μου τι στοιχεία έχεις για τους ισχυρισμούς σου, να δούμε αν στέκουν.

Το πρόβλημα είναι πως είσαι προκατειλημένη στο τί θα του πει ο ιερέας. Επίσης αναπόδεικτο είναι το ότι οι συνέπειες που θα έχει το παιδί ύστερα από μια πράξη του θα οφείλονται μόνο σε φυσικούς παράγοντες, διότι αφού δεν θα του αναφέρεις το Θεό ουσιαστικά αυτό του λες! Άρα δεν θα είσαι αντικειμενική!
Κάνεις λάθος, δεν του λέω αυτό. Δεν του λέω "πάρε υπόψη σου μόνο αυτά που σου λέω εγώ και όλα τα άλλα είναι άσχετα".

Διαφωνώ. Σε ξαναρωτάω, δηλαδή εσύ είσαι η έξυπνη που έμεινες ανεπηρέαστη από την πλύση εγκεφάλου και κατόρωθωσες να σχηματίσεις ανεπηρέαστα τις απόψεις σου; Και όλοι οι άλλοι που έπαθαν "πλύση εγκεφάλου" είναι βλάκες και δεν έχουν ξεφύγει από την πλύση εγκεφάλου;
Πιθανόν. Ή ίσως να φταίει η ανατροφή μου. Ή τα γονίδιά μου. Ή οι εμπειρίες μου. Ή οι συναναστροφές μου. Ή ή ή...

Δεν έχει καθόλου μα καθόλου να κάνει με πλύση εγκεφάλου. Εγώ ψάχνω πολλές θρησκείες, πολλές αντιλήψεις, χωρίς να τις αντιμετωπίζω με προκατάληψη και δεν νιώθω καθόλου ότι είμαι δέσμιος ενός "στερεοτύπου". Κατανοώ ότι ό,τι έκαναν η γονείς μου (συμβουλές κ.λ.π.) και η Εκκλησία πάρα πολύ καλώς το έκαναν διότι στηρίζεται σε ανιδιοτελή κίνητρα (τουλάχιστον η Εκκλησία που γνώρισα εγώ στο δικό μου χώρο). Θέλησαν να με προστατέψουν και το εκτιμώ αυτό. Έχω τη δύναμη να τους αμφισβητήσω (όπως σε πολλά αμφισβητώ τη στάση των γονιών μου αλλά και της Εκκλησίας αμφισβητούσα μέχρι απέρριπτα πάρα πολλά πράγματα) και ψάχνω με ανοιχτό μυαλό να επαληθεύσω ή να απορρίψω τελικά αυτά τα οποία με ανιδιοτελή αγάπη μου δίδαξαν.
Υπάρχουν γονείς μάρτυρες του Ιεχωβά που αρνούνται να κάνουν μετάγγιση αίματος στο παιδί τους και είναι πρόθυμοι να το αφήσουν να πεθάνει, προκειμένου να μην πάει - όπως πιστεύουν - στην κόλαση. Από ανιδιοτελή αγάπη το κάνουν κι αυτοί. Καλά κάνουν;
Αν η θρησκεία είχε οικοδομηθεί στη φιλοσοφία της "πλύσης εγκεφάλου", ο Απόστολος Παύλος δεν θα έλεγε εκείνο το υπέροχο "Πιστεύετε μετ'ερεύνης". Και ούτε η Εκκλησία θα το δεχόταν.
Αν η θρησκεία ΔΕΝ είχε οικοδομηθεί στη φιλοσοφία της "πλύσης εγκεφάλου", ο Ιησούς δεν θα έλεγε εκείνο το κουφό "μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες". Και ούτε η Εκκλησία θα το δεχόταν.

Δεν είναι καθόλου άκυρο. Του επιβάλεις να κάνει κάτι που δεν θέλει.
Επηρεάζω τις πράξεις του, ΟΧΙ τις απόψεις του! Πόσες φορές πρέπει να το πω μέχρι να το καταλάβεις; Roll Eyes

Αν δεν πιστεύεις, δεν του δίνεις το δικαίωμα να σε βοηθήσει.
Ουγκ; Εγώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να με βοηθήσει κάποιος που μέχρι τώρα δεν ήξερα πως υπάρχει. Δεν παρεξηγιέμαι...
ffs
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Observe !

View Profile
« Reply #124 on: January 17, 2007, 23:45:11 pm »

Βασικα σκεφτομουνα λιγο την κατασταση στην Ινδια με τις αγελαδιτσες
...αν τις χτυπησω ...θα με λυντσαρουν...και αυτο διοτι υπαρχει ενα συντριπτικο
 ποσοστο που πιστευει πως αυτο που κανω ειναι αξιο θανατου.

Δεν ξερω τον νομο του κρατους της Ινδιας σε αυτην την περιπτωση αλλα ειναι το μονο σιγουρο πως σιγουρα επειρεαζεται απο την αποψη των πολλων.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #125 on: January 17, 2007, 23:49:43 pm »

Δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι ότι ο ινδουισμούς θα σε προέτρεπε να προστατεύσεις τις αγελάδες, αλλά σαν απάντηση δε πιστεύω θα ήταν το λιντσάρισμα. Τουλάχιστον από άποψη θρησκευτική.

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #126 on: January 18, 2007, 00:01:39 am »

Σμηνία, όταν έλεγες για "πρωτογενή κείμενα" που προτρέπουν σε σφαγές, κοψίματα χεριών κλπ εννοούσες κάτι τέτοιο;

http://www.evilbible.com/ten_commandments.htm

Cheesy
Νessa
Guest
« Reply #127 on: January 18, 2007, 00:21:29 am »

Τώρα, όσο για το με ποιους "τα έχουμε"...

Προφανώς δε θεωρώ φασίστα τον κάθε χριστιανό. Ούτε και ο δημιουργός του τόπικ υπονόησε κάτι τέτοιο. Χριστιανικός φασισμός είναι να πηγαίνεις σχολείο και να πρέπει κάθε πρωί να "προσευχηθείς" με τους άλλους, γιατί αν δεν κάνεις το σταυρό σου σε στραβοκοιτάνε, να πηγαίνεις στην εκκλησία με το σχολείο, να ντρέπεσαι να πεις ότι δεν πιστεύεις γιατί στα θρησκευτικά σου μαθαίνουν ότι οι άθεοι είναι ανήθικοι, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να μηχανορραφούν εναντίον των "καλών" πιστών. Χριστιανικός φασισμός είναι να πεθαίνει ο άνθρωπός σου και να πρέπει να σκάσεις λεφτά στην εκκλησία για να τον παραχώσουνε (να τον "διαβάσουνε" κλπ) και συγχρόνως να κάνεις και να υφίστασαι μέσα στον πόνο σου χίλιες δυο γελοιότητες που δεν πιστεύεις. Χριστιανικός φασισμός είναι να πληρώνεις τους παπάδες με τα λεφτουδάκια σου μέσω της φορολογίας. Αν είναι μάγκες και πιστεύουνε πραγματικά να το κάνουνε χωρίς πληρωμή. Χριστιανικός φασισμός είναι να κάνεις παιδί και να φοβάσαι να μην το βαφτίσεις. Και άλλα πολλά...
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #128 on: January 18, 2007, 03:30:07 am »

Ωπα λίγο, γιατί δεν προλαβαίνω...

1. Δεν ζήτησα απο κανέναν να μου κατεβάσει σελίδες επί σελίδων για τους Άραβες επιστήμονες. Αλλά και πάλι, έχω να τονίσω τα εξής:
α) Άραβας δεν σημαίνει απαραίτητα Μουσουλμάνος, όπως βέβαια και Μουσουλμάνος δεν σημαίνει Άραβας. Ειδικά όταν μιλάτε για το 700 μ.Χ. μάλλον δεν σημαίνει Μουσουλμάνος (Το 622 έφυγε ο Μωάμεθ για την Μεδίνα, πόσο καιρό χρείαζεται μια Θρησκεία να εξαπλωθεί-καθιερώθει?). Αναζητώντας Μουσουλμάνους και όχι Άραβες, εννοώ αυτό ακριβώς...Για τα χρόνια μέχρι το 1000 μ.Χ. τα ξέρουμε και γι αυτό μιλάμε για Άραβες...Οταν επικράτησε επιτέλους ο Μουσουλμανισμός δεν ξέρουμε...
β) Ναί, το ξέρω πως πολλοί Άραβες (αν και εδώ μου αναφέρετε και Τουρκμένιους, ούνους δηλαδή και Μογγόλους-καμιά σχέση με Άραβες) βοήθησαν στην μετάφραση κειμένων του Αριστοτέλη κλπ, και μάλιστα με τις παρατηρήσεις τους (στην μετάφραση) έδιναν και μια ώθηση για περαιτέρω μελέτη των κειμένων. Κανέναν που να ανέπτυξε κάτι το Επαναστατικό πραγματικά, τα τελευταία χρόνια, έχουμε?? Και δεν μιλάμε για επιστήμονες! Είναι σίγουρο πως έχουν Γιατρούς, Αστρονόμους, Φυσικούς, Μαθηματικούς, Μηχανικούς...το θεώρησα τόσο αυτονόητο που πίστεψα πως δεν χρειαζόταν να το γράψω...έναν επιπέδου Νεύτωνα, έχουνε? Πως αλλιώς να το πω?? Κάποιον διανοητή που στα τελευταία 500 χρόνια που εξελίσσεται η Επιστήμη να της έδωσε μια και να την έστειλε έτη φωτός μπροστά?

2. Αλιάκμωνάκο...χαίρομαι πολύ οταν καταλήγεις σε αφορισμούς, διότι πλέον δείχνεις πως η φαρέτρα με τα Μανιφέστα αρχίζει να αδειάζει...
Παρεπιπτόντως, δεν κάνω καθαρή Φιλοσοφία, ούτε Αρχαία Φιλοσοφία, ούτε Φιλοσοφία της Θρησκείας...Κάνω Φιλοσοφία των επιστημών, η οποία είναι πολύ πιο "στεγνή" απ'ότι νομίζεις...
Σε ξαναρωτάω: Εγώ, ως Χριστιανός, ορκίζομαι σε Παλαιά Διαθήκη?? Στην Εκκλησία, τι διαβάζει ο παπάς στους πιστούς?? Τι κρατάει ο παπάς στην Αγία Τράπεζα? Η απάντηση είναι μια: To Ευαγγέλιο. Και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι Επιστημονάρα να το δείς. Πάς σε έναν γάμο, και βλέπεις τον παπά να το κρατάει δίκην ασπίδας για το ρύζι στον χορό του Ησαϊα...
Και το Κοράνι έχει στοιχεία απο παντού, τι πάει να πεί αυτό? Λογικό είναι μια Θρησκεία να έχει κάποια εξελικτική πορεία μέχρι να  αποκρυσταλλωθεί. Άλλο οι απαρχές της όμως, και άλλο οι Βασικές της Αρχές. Ο Χριστιανισμός δεν τελειώνει κάπου εκεί περιμένοντας τον Μεσσία. Για εμάς τους Χριστιανούς, κάπου εκεί ξεκινάει...
Και επειδή με σένα, πρέπει να μιλάω αγκαλιά με τον "Δικηγόρο" μου, διάβασε και αυτό απο την Βικιπαίδεια:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7_%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι εκείνο που μιλά για την Δογματική Διδασκαλία...θα δείς εκεί πως τα περισσότερα απο τα δόγματα της Πίστεως είναι παρμένα απο Ευαγγέλια.
Και επειδή μου λές για τις Γραφές και τι ρόλο παίζουν...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE

Μετά απο αυτά, μπορείς να υπαναχωρήσεις όσον αφορά τα περί άγνοιας κλπ...φιλάκια...ντεμέκ ιδεολόγε (ντεμέκ...μια έκφραση που δεν μου άρεσε ποτε...)!

Εν τάχει τώρα και στους υπολοίπους...
Προσωπικά, δεν με πειράζει καθόλου να διαχωριστέι το κράτος απο την Εκκλησία. Ας γίνει να ησυχάσετε. Το κράτος χάνει, όχι η Εκκλησία. Το εκάστοτε κράτος "στα σκούρα" βγάζει την Εκκλησία να κάνει λιτανείες. Οι παπάδες προσκαλούνται να πάνε, και πάνε. Είναι ανάγκη του κράτους να έχει την Εκκλησία απο κοντά.
Αν και είναι ώμο σαν παράδειγμα, φαντάσου έναν Στρατηγό να στέλνει τον Στρατό του να σκοτωθεί, και να τους πεί την τελευταια στιγμή "Παιδιά, μην ελπίζετε σε τίποτα. Οι μισοί απο σας θα ψοφήσουν, και τίποτα δεν πρόκειται να γίνει μετά απο αυτό για σας..."
Αν αυτό έλεγαν στην απόβαση της Νορμανδίας, θα είχε γίνει αυτή η απόβαση?? Δεν νομίζω
Γι' αυτό βάλανε και τους παπάδες μεσα στα καράβια να ψάλουν, να εξομολογήσουν, να ενθαρρύνουν τους στρατιώτες (υπο αυτή την έννοια, ναι η θρησκεία είναι το όπιο του Λαού...)
Μου φαίνεται πως τα κράτη λοιπόν εκμεταλλεύονται τις εκάστοτε Εκκλησίες, και όχι οι Εκκλησίες τα κράτη...
Και στις Η.Π.Α., οι παπάδες (και οι Ελληνορθόδοξοι) πληρώνονται απο τις κοινότητες τους, και όχι απο το κράτος. Τους είδατε να κλαίγονται?
Στην Ελλάδα, ας είναι καλά ο Βενιζέλος, που για να βγάλει τα σπασμένα της Μικρασιατικής καταστροφής, έβαλε στο χέρι την ως τότε Εκκλησιαστική περιουσία, με αντάλλαγμα την καθιέρωση του Ελληνορθόδοξου δόγματος ως επίσημης θρησκείας, και την πληρωμή του κλήρου απο το Δημόσιο.

Τέλος, επειδή λέτε για κοπάδια πιστών κλπ κλπ, τονίζω πως κανέναν δεν μπορεί να εξαναγκάσει η Εκκλησία να είναι μέλος της. Ειδικά αν αυτός δεν την δέχεται ως Θρησκεία του, τι πρόβλημα έχει με το τι δέχονται αυτοί που την ακολουθούν? Είναι σαν να πάω εγώ στο συνέδριο της Ν.Δ., και χωρίς να είμαι μέλος η τίποτα, να αρχίσω να φωνάζω οτι δεν μου αρέσει το καταστατικό! Μα αφού δεν είμαι μέλος, τι με νοιάζει πως θα εκλεγεί ο Γ.Γ.?

Ακόμα, όσον αφορά την εμπλοκή των παπάδων σε εκλογές κλπ, πιστεύω πως είναι λογικό και αυτοί να έχουν την αποψή τους, όπως και όλοι οι άλλοι (Δικηγόροι, Γιατροί κλπ). Αλλά εδω, ακόμα και οι σύνδεσμοι οπαδών των ομάδων δίνουν "γραμμή". Γιατί όχι και οι παπάδες? Και με τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας αυτό δεν θα εκλείψει...

Τέλος, γενικά μου δίνετε την εντύπωση πως επι χρόνια η θεούσα μαμά σας σας ξύπναγε κυριακάτικα με το ζόρι και σας έτρεχε στην τοπική Εκκλησία, και αν τολμάγατε να πείτε "δεν θέλω", σας τις έβρεχε κιόλας...Να πως γεννιούνται οι μελλοντικοί Στάλιν!!
Επίσης, οι περισσότεροι πρέπει να πηγαίνατε σε κάτι ιδιωτικά απο εκείνα που σας πάνε εν δυό εν δυό στον παπά να εξομολογηθείτε κάθε βδομάδα, με ερωτήσεις του τύπου "ερεθίζεις τον εαυτό σου?","μεγάλη αμαρτία παιδί μου...πόσες φορές" κλπ.
Γιατί εγώ που πρωτοπήγα σε δημόσιο σχολείο το 82, με ποδιές μέχρι το 83-84, με αυστηρότερους δασκάλους και καθηγητές, ποτέ μα ποτέ δεν εξαναγκάστηκα να κάνω την προσευχή μου (μόνο στις Πανελλήνιες, μαζί με ένα κεράκι στην απέναντι εκκλησία, να έχουμε και καμιά καβάτζα-επιφοίτηση!), ποτέ μα ποτέ δεν με ανάγκασε κανείς να πάω σε παπά αν δεν ήθελα, και πάντα με θυμάμαι να χασκογελάω την ώρα των θρησκευτικών και της προσευχής, και να δηλώνω "άθρησκος" όταν με πολυζορίζανε, χωρίς κανείς να με στραβοκοιτάει...
Το ίδιο και στον Στρατό, όπου καμία, μα καμία νύξη δεν μου έγινε για την Θρησκεία μου, ακόμα και όταν αρνήθηκα να μάθω την προσευχή της Αεροπορίας...

Εν κατακλείδι, και επειδή κουράστηκα...δεν λέω πως μια θρησκεία πρέπει να μείνει στον "αφρό" και όλες οι άλλες να πάνε στον πάτο. Αλλά δεν δέχομαι πως η Θρησκεία μου είναι "φασιστική", την στιγμή που άλλες και άλλες κάνουν και λένε πολύ χειρότερα πράγματα...

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #129 on: January 18, 2007, 04:01:30 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on January 18, 2007, 03:30:07 am

Εν κατακλείδι, και επειδή κουράστηκα...δεν λέω πως μια θρησκεία πρέπει να μείνει στον "αφρό" και όλες οι άλλες να πάνε στον πάτο. Αλλά δεν δέχομαι πως η Θρησκεία μου είναι "φασιστική", την στιγμή που άλλες και άλλες κάνουν και λένε πολύ χειρότερα πράγματα...

Ε τότε συμφωνείς με το πνεύμα αυτού που άνοιξε το τόπικ, και όσα πάνω κάτω γράφτηκαν.

Γιατί ελάχιστα γράφτηκαν για την ίδια την Θρησκεία και το περιεχόμενο της πάνω στο φασισμό.

Απλά εσύ άρχισες να κατηγορείς τους μουσουλμάνους σαν εν δυνάμη επικίνδυνους (ουπς σόρρυ, όχι εσύ ο έγκριτος δημοσιογράφος)

και για να θυμίσω το νόημα του τόπικ.

Quote from: Kenny on January 06, 2007, 04:24:13 am
Με αυτό το τόπικ και με τον τίτλο του δεν θέλω να προσβάλω κανένα και καμία χριστιανό. Θέλω απλώς να πω κάποια πράγματα που κατά την γνώμη μου θεωρώ λάθος και να τονίσω την σημαντικότητα τους.

Στην Ελλάδα του σήμερα, όπως και του χθες, αλλά καλύτερα να κοιτάμε αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε, έχει αναπτυχθεί ένα είδος Χριστιανικού φασισμού. Χρησιμοποιώ αυτήν την βαρυσήμαντη λέξη για να τονίσω το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς ανθρώπους άλλων θρησκειών ή άθεων. Θεωρείται αυτομάτως ότι τα πάντα είναι Χριστιανικά και πρέπει το χριστιανικό στοιχείο να επικρατεί σε βάρος όλων. Η κατάσταση νομίζω πως φτάνει σε σημείο προσβολής προς τους ανθρώπους που δεν είναι χριστιανοί. Για να γίνω κατανοητός θα αναφέρω κάποια πράγματα που βρίσκω να είναι εξόφθαλμα προσβλητικά και κανένας δεν κάνει τίποτα γι αυτά:

- Ζούμε σε μια χώρα που η κυβέρνηση ορκίζεται στο Ευαγγέλιο. Αυτομάτως απορρίπτει και προσβάλλει έτσι αλλόθρησκους πολιτευμένους ανθρώπους.

- Ζούμε σε μια χώρα που συζητάει χρόνια τώρα για να επιτραπεί το κτίσιμο ενός τζιαμιού για να μπορούν οι χιλιάδες μουσουλμάνοι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα όπως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν σε μία χώρα όπου υποτίθεται πως υπάρχει ανεξιθρησκεία. Αυτομάτως απορρίπτει όλους τους μουσουλμάνους.

- Στην παιδεία:
α) Σε όλα τα σχολεία γίνεται προσευχή το πρωί με εξαναγκασμό των μαθητών σε αυτό.
β) Σε όλα τα σχολεία, σε κάθε αίθουσα υπάρχουν χριστιανικά σύμβολα (σταυροί, εικόνες...)
γ) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Υπάρχει μάθημα θρησκευτικών το οποίο αποτελεί Χριστιανική προπαγάνδα, πράγμα που εμμέσως πλην σαφώς έχει παραδεχτεί το Υπουργείο Παιδείας επιτρέποντας την απουσία των αλλόθρησκων μαθητών από το μάθημα αυτό. (Μεγάλη χάρη τους έκανε.)
δ) Όλα τα σχολεία πραγματοποιούν "εκπαιδευτικές" εκδρομές στην τοπική Εκκλησία και πιέζουν τους μαθητές σε πράξεις όπως η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία.
Αυτομάτως όχι μόνο πιέζει τους μαθητές στο να μην μπορούν να κάνουν την επιλογή τους αλλά απορρίπτει τους αλλόθρησκους μάθητες από σχολικές δραστηριότητες και στερεί ΟΛΟΥΣ τους μαθητές από γενικές γνώσεις περί όλων των θρησκειών του κόσμου, την ιστορία και το γενικό περιεχόμενο τους.

- Ζούμε σε μια χώρα όπου η Εκκλησία της επικρατούσας θρησκείας είναι ουσιαστικά ενωμένη με το Κράτος και οι λειτουργοί της πληρώνονται από αυτό. Επίσης η Εκκλησία εμμέσως έχει λόγο στην εξουσία και επιρρεάζει την πολιτική ζωή.

- Ζούμε σε μια χώρα όπου οι μη Χριστιανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και στην στρατιωτική θητεία τους.

- Ζούμε σε μια χώρα όπου ταυτίζουμε την Ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή με τον Χριστιανισμό, κάτι που περίτρανα διακυρρήσσει η "παναγιότατη" Εκκλησία της Ελλάδος. Πάλι καλά που φύγαν και τα θρησκεύματα από τις ταυτότητες.

Όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται ξένα ή/και υπερβολικά ή ίσως και να είναι. Αλλά σας προκαλώ να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση ενός μικρού μουσουλμάνου ή ενός Ινδού μετανάστη, ενός άθεου ή ενός ανθρώπου που έχει ασπαστεί της Φιλοσοφικές θρησκείες της Άπω Ανατολής. Πως θα νιώθει σε ένα τέτοιο περιβάλλον? Εκτός αυτού δεν δίνεται καμία επιλογή σε κανέναν να επιλέξει αν θα πιστέψει σε κάποια θρησκεία ή όχι, και αν ναι σε ποιά, όταν είναι αρκετά ώριμος για να το κάνει και καταπιέζεται ασυστόλως και από όλες τις κατευθύνσεις. Σε αυτό ρίχνει το καπάκι της το κοινωνικό κατεστημένο που "μισοκοιτάει" και κλείνει την πόρτα σε κάθε τι το διαφορετικό.

Προσωπικά πιστεύω πως όλα αυτά προσβάλλουν τα δικαιώματα ενός αλλόθρησκου ή άθεου. Νομίζω πως χρειαζόμαστε πολύ δουλειά πάνω σε αυτόν τον τομέα. Και προσοχή, δεν λέω να καταργήσουμε τον Χριστιανισμό αλλά να αφήσουμε τους μη Χριστιανούς να ανασάνουν.

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #130 on: January 18, 2007, 04:31:26 am »

Τούραμ, χαζό το πόστ πρίν (το διέγραψα), αλλά θέλω να πώ...απο τι εξαρτάται ο φασισμός κάποιου. Αν εγώ έλεγα σε αυτούς πως έτσι είναι, και δεν αλλάζει τίποτα, θα ήμουνα φασίστας ή όχι? Και τι με κάνει φασίστα? Αν αποτελώ το 50%+1 και κάνω πράγματα που ενοχλούν έντονα το 50%-1 είμαι φασίστας ή Δημοκράτης?Και αν τέλος πάντων πρέπει να υπάρχει ένα όριο στο οποίο ο Διάλογος να μην πηγαίνει άλλο, ποιό είναι αυτό, και ποιός το καθορίζει?

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #131 on: January 18, 2007, 05:15:03 am »

Ας μη μπερδεύουμε έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία και πλειοψηφία.

Αν υποθέσουμε ότι το 20% των ανθρώπων έχουν λοβούς που είναι κολλημένοι στο κεφάλι, και γίνει δημοψήφισμα, ώστε όσοι άνθρωποι έχουν έτσι τους λοβούς τους, να τους δημευθεί η περιουσία, και το 79% ψηφίσει ναι, τότε θα έχουμε δημοκρατία?

Να ένα χαζό παράδειγμα ακόμα.

Όταν αυτό που σκέφτεσαι, που νιώθεις, που πιστεύεις, και το οποίο δεν βλάπτει άμεσα ή να προκαλεί να βλάψει άμεσα τον άλλον, γίνεται λόγος να σου φέρονται διαφορετικά οι άλλοι, τότε αυτό είναι η πιο ξεκάθαρη έκφανση του ρατσισμού.
Όταν αυτό γίνεται συστηματικά με τις ευλογίες της εκκλησίας και του κράτους (είτε με την ηθική/φυσική αυτουργία, είτε ακόμα και με την ανοχή) σε τέτοια κλίμακα, τότε ναι, μπορείς να το ονομάσεις φασισμό.

Προφανώς τα ερωτήματα που θέτεις, πρέπει να τα θέσεις στο Κράτος, που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Που όταν μπαίνεις στον στρατό, σε ρωτάνε αν είσαι ορθόδοξος και ανάλογα σου φέρονται κάποιοι.

Ευτυχώς, το κράτος προσπαθεί να πάρει επιτέλους θέση, με την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, με την μετατροπή σε ήμι-επιλογής (εδώ είναι το πρόβλημα, τι στιγματισμό μπορεί να έχει κάποιος που το επιλέγει) του μαθήματος των θρησκευτικών, και με γενικότερες προσπάθειες που γίνονται.

Πάει αργά, και κύριο τροχοπέδη είναι η εκκλησία, που προσπαθεί να διατηρήσεις τα κεκτημένα της. Και φαίνεται καθαρά, ότι στο βωμό της πλειοψηφίας που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως θρησκευόμενης, παραμένουν κάποια πράγματα τελείως άδικα, σαν νόμοι και κανόνες του κράτους.

Όπως η δυσκολία στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

byeeee
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #132 on: January 18, 2007, 13:30:00 pm »

Και δεν μιλάμε για επιστήμονες! Είναι σίγουρο πως έχουν Γιατρούς, Αστρονόμους, Φυσικούς, Μαθηματικούς, Μηχανικούς...το θεώρησα τόσο αυτονόητο που πίστεψα πως δεν χρειαζόταν να το γράψω...έναν επιπέδου Νεύτωνα, έχουνε? Πως αλλιώς να το πω?? Κάποιον διανοητή που στα τελευταία 500 χρόνια που εξελίσσεται η Επιστήμη να της έδωσε μια και να την έστειλε έτη φωτός μπροστά?
Κατ'αρχάς αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας-αυτό προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις ως στοιχείο ότι δεν είναι έξυπνοι, δεν έχουν επιστημονικό τρόπο σκέψης, ή κάτι τέτοιο; Εκτός αυτού, οι επιστήμονες "που στα τελευταία 500 χρόνια που εξελίσσεται η επιστήμη της έδωσαν μία και την έστειλαν έτη φωτός μπροστά" είναι ελάχιστοι. (να αρχίσουμε να ψάχνουμε τους ορθόδοξους, ή καλύτερα τους ελληνορθόδοξους, για να δούμε ποιοις την έχει μεγαλύτερη, εε, να κάνουμε στατιστική επεξεργασία, συγνώμη).

Εν τάχει τώρα και στους υπολοίπους...
Προσωπικά, δεν με πειράζει καθόλου να διαχωριστέι το κράτος απο την Εκκλησία. Ας γίνει να ησυχάσετε. Το κράτος χάνει, όχι η Εκκλησία. Το εκάστοτε κράτος "στα σκούρα" βγάζει την Εκκλησία να κάνει λιτανείες. Οι παπάδες προσκαλούνται να πάνε, και πάνε. Είναι ανάγκη του κράτους να έχει την Εκκλησία απο κοντά.
Αν και είναι ώμο σαν παράδειγμα, φαντάσου έναν Στρατηγό να στέλνει τον Στρατό του να σκοτωθεί, και να τους πεί την τελευταια στιγμή "Παιδιά, μην ελπίζετε σε τίποτα. Οι μισοί απο σας θα ψοφήσουν, και τίποτα δεν πρόκειται να γίνει μετά απο αυτό για σας..."
Αν αυτό έλεγαν στην απόβαση της Νορμανδίας, θα είχε γίνει αυτή η απόβαση?? Δεν νομίζω
Γι' αυτό βάλανε και τους παπάδες μεσα στα καράβια να ψάλουν, να εξομολογήσουν, να ενθαρρύνουν τους στρατιώτες (υπο αυτή την έννοια, ναι η θρησκεία είναι το όπιο του Λαού...)
Μου φαίνεται πως τα κράτη λοιπόν εκμεταλλεύονται τις εκάστοτε Εκκλησίες, και όχι οι Εκκλησίες τα κράτη...

Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι καλό. Ένα ακόμα πιο ωμό παράδειγμα είναι επίσης ο πόλεμος στο Ιράκ, όπου, πέρα από τα άλλα κίνητρα οικονομικής φύσεως, η ηγεσία των Η.Π.Α. χρησιμοποίησε τη θρησκεία για να πολώσει-στράφηκε εναντίον της μουσουλμανικής θρησκείας, ως αντίβαρο στον χριστιανισμό (μπορείς να διαβάσεις οποιαδήποτε ομιλία του μπους επ'αυτού), πείθοντας τους πολίτες τους ότι οι μουσουλμάνοι είναι κακοί, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες για τους μουσουλμάνους σε όλο το δυτικό κόσμο (ακόμα και σε χώρες που ουδεμία σχέση έχουν με πολέμους, όπως η ελβετία), στρώνοντας έδαφος για διάφορους εκατέρωθεν φανατικούς που εκμεταλλεύονται αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τους στέλνουν να σκοτώνονται. Ως προς το κίνητρο στους στρατιώτες (μα τι κάθομαι και γράφω, γιατί όλα τα γυρίζεις πάντα στον πόλεμο; ), οι Ρώσοι και οι Σοβιετικοί γενικώς, που δεν είχαν κανέναν να τους ξορκίζει στην αποβάθρα, μήπως δεν πήγαν στον πόλεμο;

Και στις Η.Π.Α., οι παπάδες (και οι Ελληνορθόδοξοι) πληρώνονται απο τις κοινότητες τους, και όχι απο το κράτος. Τους είδατε να κλαίγονται?
Οι μισθοί των παπάδων, όπως και όλα τα έξοδα των εκκλησιών στις οποίες αυτοί ανήκουν, πρέπει να καλύπτονται από τις εισφορές των πιστών. Σε άλλα μέρη του κόσμου (Σουηδία, Γερμανία, Ελβετία), δηλώνεις στην εφορία ή κατά την εγγραφή σου στην πόλη σε ποιο δόγμα ανήκεις- αν ανήκεις. Αυτοί που ανήκουν, πληρώνουν περισσότερους φόρους, οι οποίοι πηγαίνουν στην ορθόδοξη ή στην καθολική ή στην όποια εκκλησία. Απλά πράγματα. Θα'θελα παρεμπιπτόντως να δω την αντίδραση της Εκκλησίας αν προτεινόταν τέτοιο μέτρο...η οποία δεν θα ήταν τότε επί της ουσίας για τα λεφτά, γιατί λεφτά έχει έτσι κι αλλιώς, άσε που πάντοτε μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος αυτού του "φόρου"-θα ήταν για την επιρροή.

Τέλος, επειδή λέτε για κοπάδια πιστών κλπ κλπ, τονίζω πως κανέναν δεν μπορεί να εξαναγκάσει η Εκκλησία να είναι μέλος της. Ειδικά αν αυτός δεν την δέχεται ως Θρησκεία του, τι πρόβλημα έχει με το τι δέχονται αυτοί που την ακολουθούν? Είναι σαν να πάω εγώ στο συνέδριο της Ν.Δ., και χωρίς να είμαι μέλος η τίποτα, να αρχίσω να φωνάζω οτι δεν μου αρέσει το καταστατικό! Μα αφού δεν είμαι μέλος, τι με νοιάζει πως θα εκλεγεί ο Γ.Γ.?
Εάν η παρατήρησή σου αναφέρεται στο σχόλιο περί εκλογής των επισκόπων, αρχιεπισκόπων κτλ, τολμώ να παρατηρήσω ότι βεβαίως και με απασχολεί το θέμα της διαδικασίας των εκλογών, καθώς και εγώ τους πληρώνω όλους εκεί μέσα-όπως ακριβώς θα είχες και εσύ το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι για το καταστατικό της Ν.Δ. αν πληρώνεις όλα της τα μέλη (πρόσεξε, όχι τους βουλευτές, τα μέλη ανά την Ελλάδα) απ'την τσέπη σου, ό,τι και να ψηφίζεις. Και βέβαια, εφ'όσον η εκκλησία παίζει ρόλο στη δημόσια ζωή, βεβαίως με απασχολούν κάποια επί της διαδικασίας της, αλλά κυρίως το ποιος εκλέγεται και τι απόψεις πρεσβεύει, γιατί επηρεάζει πολύ κόσμο. Στο ίδιο πνεύμα με το πόσο με νοιάζει τι λέει το ΛΑΟΣ, για να καταλάβεις.

Ακόμα, όσον αφορά την εμπλοκή των παπάδων σε εκλογές κλπ, πιστεύω πως είναι λογικό και αυτοί να έχουν την αποψή τους, όπως και όλοι οι άλλοι (Δικηγόροι, Γιατροί κλπ). Αλλά εδω, ακόμα και οι σύνδεσμοι οπαδών των ομάδων δίνουν "γραμμή". Γιατί όχι και οι παπάδες? Και με τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας αυτό δεν θα εκλείψει...
Δεν κατάλαβα την αναλογία σου. Ο δικηγορικός σύλλογος στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, πχ, λέει εμμέσως πλην σαφώς ποιο κόμμα υποστηρίζει, ή πετάει τσιτάτα του τύπου "η δεξιά (ή η αριστερά) της δικαιοσύνης"; Ή ο ιατρικός σύλλογος; Κατά τα άλλα, εδώ ταιριάζει η παροιμία "ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς".
Στην πρόβλεψή σου ότι δεν θα εκλείψει το φαινόμενο με το χωρισμό κράτους-εκκλησίας δεν συμφωνώ πλήρως. Φυσικά δεν θα αλλάξουν οι πολιτικές προτιμήσεις της εκκλησίας (δεξιά κι άγιος ο θεός), αυτό το ξέρουμε-αλλά εγώ πιστεύω ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα, καθώς θα εκλείψουν τα αντικείμενα συναλλαγής/εκβιασμού με το κράτος (ας μη γελιόμαστε, η εκκλησία κοιτάει ποιος θα της δώσει περισσότερα στους τομείς που θέλει, και κατά συνέπεια αν και βεβαίως θέλει να είναι με τους δεξιούς, γιατί ταιριάζουν καλύτερα ιδεολογικά, θέλει κατά βάση να είναι με τον ισχυρότερο-μάλλον όποιος κι αν είναι αυτός).
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #133 on: January 18, 2007, 14:52:22 pm »

Cyberkat "ζωγράφισες"!!! Smiley Smiley Smiley

Και η Kat επίσης! Wink

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #134 on: January 18, 2007, 15:24:30 pm »

Επίσης απ'ότι γνωρίζω οι περισσότεροι διανοητές και επιστήμονες είναι λευκοί, μήπως αυτό λέει ότι οι μαύροι, κινέζοι, ερυθρόδερμοι είναι κατώτεροι από εμάς τους λευκούς φίλε σμηνία; Αν και δεν σε βλέπω διακρίνω ένα μικρό μουστακάκι να φυτρώνει στο πάνω χείλος σου. Η μουσουλμανική θρησκεία δρά σαν τροχοπέδη στις επιστήμες και την ανάπτυξη; Οι τύποι που ανάγκασαν τον Γαλιλαίο να κάνει γαργάρα τις επιστημονικές του ανακαλύψεις φορούσαν σαρίκι ή δυτικού τύπου καπελάκι; Όσο αφορά τον διαχωρισμό βλέπω ότι το φοβερό ποστ της Cyberkat σε ανάγκασε να τον δεχτείς αλλά μας λες ότι τα κράτη θα χάσουν και όχι η εκκλησία φέρνοντας σαν παράδειγμα πάλι αυτό που χρησιμοποίησες και στο θέμα με τις παρελάσεις.Καταλαβαίνεις βέβαια ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο, μπορούμε δηλαδή να χρυσώνουμε το χάπι του θανάτου στα απλοικά μυαλά(δικός σου χαρακτηρισμός) ενώ ταυτόχρονα να μην έχουμε εμείς οι υπόλοιποι χοντρούς χρυσοφορεμένους νταβατζήδες στο κεφάλι μας.Το Ελληνικό δημόσιο παραχώρησε στην ΕΑΠ(Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων) 5.000.000 στρέμματα μέσα στα οποία περιλαμβάνονταν και απαλλοτριωμένες γαίες μουσουλμάνων που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, η εκκλησία
έδωσε περιουσία που δεν κέρδισε με κόπο (νομίζω ότι η επικοινωνία με τον Θεό για την σωτηρία των ψυχών υμών δεν κουράζει) και πήρε σαν αντάλλαγμα κάτι που τις τα έφερε πίσω(τα φράγκα) διπλά και τρίδιπλα, άρα πάλι κερδισμένη βγήκε(η μοναδική μπορώ να σου πω από ένα πλήθος άλλων που έχουν δώσει από το υστέρημά τους και δεν έχουν κερδίσει τίποτα).Περι εμπλοκής στα κοινά έχω να σε ρωτήσω το εξής: Ποιος σε κρατάει και σε κατευθύνει πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά, αυτός που ελέγχει τα ούρα σου, αυτός που διαπραγματεύεται το διαζύγιό σου, ή αυτός που μιλάει με τον Μεγάλο για το που θα καταλήξει η πολύτιμη ύπαρξή σου όταν τα τινάξεις; Και τέλος να σχολιάσω τα συμπεράσματά σου γι'αυτούς που στην λένε, κατά την γνώμη σου προέρχονται από καταπιεστικές οικογένειες και είχαν επαφές με ανώμαλους παπάδες. Το γεγονός ότι κάποιος θέλει να ζει σε μια κοινωνία πιο κοντά στο Γαλλικό μοντέλο που περιέγραψε η Cyberkat φανερώνει Σταλινικούς χαρακτήρες και περίεργες συμπεριφορές ενώ απέναντι είσαι εσύ χαλαρός, με την δεξιά του Θεού, να παίζεις μπάλα έξω από την εκκλησία παρέα με τους χρυσαυγίτες φίλους σου πριν αυτοί χαλάσουν και πάνε δίπλα να δείρουν το παιδάκι από το Κατάρ.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22 Go Up Print
Jump to: