• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:17:59 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:17:59 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 110
Total: 120
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
tzortzis
Giannis_Kako
NET2GRID
Theislander
alexiosmara
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46778 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #60 on: January 15, 2007, 17:44:52 pm »

Αν δεις Fenix γράφω:
Quote from: Wanderer on January 15, 2007, 16:35:18 pm
μόνο για τον Ισλαμισμό δεν παίρνω θέση, διότι είναι ένα θέμα που σηκώνει αρκετή οφφ-τόπικ συζήτηση και τα πράγματα κατα την άποψή μου δεν είναι τόσο απλά
Που σημαίνει πρακτικά ότι το +2 που είπα δεν πηγαίνει στις απόψεις του περι Ισλαμισμού, στις οποίες δεν θέλω να πάρω θέση, ούτε υπέρ ούτε κατά.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #61 on: January 15, 2007, 23:07:33 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on January 15, 2007, 09:23:26 am
Κλειτοριδεκτομή, μπούρκα και σαρία, σου λένε κάτι? Αυτά δεν τα εφαρμόζουν οι ασασίνοι ή οι φελάχοι και οι νομάδες της ερήμου, αλλά επίσημα κράτη, με νόμιμες κυβερνήσεις.

Να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν έχω καμία απολύτως συμπάθεια σε καμία θρησκεία. Και δεν έχω και καμία συμπάθεια για όσους καταπιέζουν και βασανίζουν ανθρώπους (και ως γυναίκα έχω και μία ευαισθησία σε γυναικεία θέματα).

Εντούτοις, μου κάνει εντύπωση πάντοτε το γεγονός ότι ο μουσουλμανισμός κατηγορείται από χριστιανούς ότι καταπιέζει τις γυναίκες, όταν, αν ακολουθούσαμε τις επιταγές του χριστιανισμού, όπως αυτές εκφράζονται από την επίσημη εκκλησία (ορξόδοξη και καθολική, κάπως λιγότερο προτεσταντική), οι γυναίκες μόνο ίσα δικαιώματα δεν θα είχαν.

Ακόμη, σχετικά με την κλειτοριδεκτομή...δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, σμηνία, αλλά σε καθ'όλα πολιτισμένα δυτικά κράτη, όπως η Γερμανία και η Ελβετία (πιθανότατα και άλλα), στα θρησκευτικά εσωτερικά σχολεία θηλέων γίνονταν πράματα και θάματα κατά τις δεκαετίες 50-60, για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες και έχει ζητηθεί και συγνώμη...Συγκεκριμένα, εκτός από τα "απλά" δεσίματα το βράδυ, για να αποφευχθεί ο αυνανισμός, και τις σωματικές τιμωρίες σε περίπτωση παράβασης, για τα πιο "ζωηρά" κορίτσια (για τα μέτρα της εποχής ήταν αυτά που στα 16-17 τους είχαν επαφές με αγόρια και σεξουαλικές σχέσεις) προβλεπόταν, με τη σύμφωνη γνώμη της ηγουμένης, του παπά κτλ, υποχρεωτική έκτρωση για τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης, καθώς και υστερεκτομή (δηλαδή αφαίρεση μήτρας).

Υπάρχει μία ταινία ιρλανδική, που λέγεται νομίζω "κορίτσια της σιωπής" ή κάτι τέτοιο, ας μας διαφωτίσει κάποιος-δεν την έχω δει, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα.

'Οσο για τους φανατικούς, φανατικοί υπάρχουν παντού.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #62 on: January 15, 2007, 23:49:16 pm »

http://www.geocities.com/christprosec/index.html

σε αυτό αναφέρεσαι aika όταν λες για βίαιη επιβολή?

byeeee
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: January 16, 2007, 00:31:38 am »

Μου προκαλεί αηδία θρησκεία που επιβάλλει τον ακρωτηριασμό ή την χειρουργική τροποποίηση των γεννητικών οργάνων.
Από όσα γνωρίζω 2 θρησκείες(μέσα από τα ιερά τους κείμενα) εξαναγκάζουν τους πιστούς τους σε μια τέτοια βάρβαρη πράξη:To Ισλαμ και ο Ιουδαισμός.Και φυσικά αναφέρομαι στην περιτομή στην οποία υποβάλλονται εκατομμύρια άτυχοι άνδρες(κατά κανόνα χωρίς αναισθησία) και όχι στην κλειτοριδεκτομή,που τραβάει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας αλλά δε λαμβάνει χώρα σε τόσο ευρεία κλίμακα(Σεξισμός??).

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι περισσότερο φασιστικό από αυτό.
Νessa
Guest
« Reply #64 on: January 16, 2007, 00:35:05 am »

Υπάρχει μια διαφορά όμως: κάποιος που έχει περιτμηθεί μπορεί και πάλι να απολαμβάνει το σεξ, ενώ κάποια που έχει υποστεί κλειτοριδεκτομή χάνει το ωραιότερο πράγμα στη ζωή.
Quote from: Wanderer on January 15, 2007, 02:09:13 am
Άποψή σου. Όμως μέσα στο τίποτα αναρωτιέμαι αν συνεπάγεται και το ότι δε θα τα σταματήσεις όταν ξυλοκοπάνε μέχρι θανάτου (σε μια στιγμή θυμού ενδεχομένως) ένα άλλο παιδάκι και θα σκεφτείς "θα τα αφήσω να κάνουν ό,τι νομίζουν σωστό και δε θα επέμβω παρα μόνο αν μου ζητήσουν τη γνώμη μου".
Αυτό που λες είναι άσχετο: Αν δω ένα παιδάκι να ξυλοκοπάει ένα άλλο, θα επέμβω για να σώσω το θύμα, όχι για να συνετίσω το θύτη.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #65 on: January 16, 2007, 00:36:40 am »

Περιτομή κανουν και οι μουσουλμάνοι αλλα δεν είναι κατι το τοσο τρομερό...Σύνηθως γινεται στην βρεφικη ή νηπιακή ηλικία και ειναι στιγμα της συμφωνίας του Θεου και του Αβρααμ. Πιστεύω οτι καθιερώθηκε πρακτικά ωστε να παρέχει προστασία απο μολύνσεις στο κλίμα της ερήμου.

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #66 on: January 16, 2007, 00:51:25 am »

Quote from: Kat on January 15, 2007, 23:07:33 pm
Εντούτοις, μου κάνει εντύπωση πάντοτε το γεγονός ότι ο μουσουλμανισμός κατηγορείται από χριστιανούς ότι καταπιέζει τις γυναίκες, όταν, αν ακολουθούσαμε τις επιταγές του χριστιανισμού, όπως αυτές εκφράζονται από την επίσημη εκκλησία (ορξόδοξη και καθολική, κάπως λιγότερο προτεσταντική), οι γυναίκες μόνο ίσα δικαιώματα δεν θα είχαν.
Και γιατί αν ακολουθούσαμε τις επιταγές του χριστιανισμού, όπως αυτές εκφράζονται από την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία, μόνο ίσα δικαιώματα δεν θα είχαν;

Υπόψη, για να σε προλάβω: Το ότι οι γυναίκες δεν μπαίνουν στο ιερό δεν έχει να κάνει με το ότι "είναι αμαρτωλές" ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο. Είναι, πώς να το πω, παράδοση, "έθιμο". Αν μια γυναίκα επιμείνει να μπει στο ιερό, δεν θα της απαγορέψει ο παπάς την είσοδο, αν και δεν βρίσκω λόγο να το κάνει. Άσε που η πόρτα του ιερού είναι ανοιχτή και φαίνεται η τέλεση της λειτουργίας!

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #67 on: January 16, 2007, 00:53:35 am »

Επίσης εννοείται πως ο Χριστιανισμός καταδικάζει πράξεις του τύπου "ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων", "βάναυση καταπίεση του κοριτσιού" και τα λοιπά.
Πολλά έγιναν στο όνομα της θρησκείας, αλλά χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση με αυτήν.

united by our love
so we scream "Liberta"
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #68 on: January 16, 2007, 00:57:53 am »

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 00:35:05 am
Quote from: Wanderer on January 15, 2007, 02:09:13 am
Άποψή σου. Όμως μέσα στο τίποτα αναρωτιέμαι αν συνεπάγεται και το ότι δε θα τα σταματήσεις όταν ξυλοκοπάνε μέχρι θανάτου (σε μια στιγμή θυμού ενδεχομένως) ένα άλλο παιδάκι και θα σκεφτείς "θα τα αφήσω να κάνουν ό,τι νομίζουν σωστό και δε θα επέμβω παρα μόνο αν μου ζητήσουν τη γνώμη μου".
Αυτό που λες είναι άσχετο: Αν δω ένα παιδάκι να ξυλοκοπάει ένα άλλο, θα επέμβω για να σώσω το θύμα, όχι για να συνετίσω το θύτη.
Το ερώτημά μου δεν είχε να κάνει με αυτό, αλλά το αν θα σταματούσες το παιδί, δίνοντάς του παράλληλα συμβουλή γιατί να μην χτυπάει παιδιά μέχρι θανάτου. Αν δεις το παιδί σου να ξυλοκοπάει ένα άλλο παιδί και το μόνο που θα κάνεις θα είναι να το σταματήσεις χωρίς να του εξηγήσεις κάποια πράγματα, τότε έκανες μια τρύπα στο νερό: Το παιδί σου θα βρει αργότερα, που εσύ δε θα είσαι μπροστά, ένα άλλο παιδί να ξυλοκοπήσει...

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #69 on: January 16, 2007, 01:19:16 am »

Πιστεύεις ειλικρινά ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να σκοτώνει τους άλλους μέχρι να του το εξηγήσουν;

Αν το παιδί μου είχε τέτοια συμπεριφορά, μάλλον κάτι δε θα πήγαινε καλά με τη λειτουργία του εγκεφάλου του. Θα το πήγαινα σε κάποιον ψυχίατρο.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #70 on: January 16, 2007, 01:40:18 am »

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 01:19:16 am
Πιστεύεις ειλικρινά ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να σκοτώνει τους άλλους μέχρι να του το εξηγήσουν;

Αν το παιδί μου είχε τέτοια συμπεριφορά, μάλλον κάτι δε θα πήγαινε καλά με τη λειτουργία του εγκεφάλου του. Θα το πήγαινα σε κάποιον ψυχίατρο.
Όπως βλέπεις τώρα χρησιμοποιείς τον όρο "φυσιολογικό" όπως νομίζεις εσύ ότι είναι σωστός. Και ποιά θα είναι η στάση σου απέναντι στο παιδί σου; Μα να το πας σε ψυχίατρο! Δηλαδή να του επιβάλλεις να πάει σε ένα γιατρό για να το "θεραπεύσει" λοιπόν. Δηλαδή θα το διαπαιδαγωγήσεις σύμφωνα με τις δικά σου πιστεύω. Και το επιχείρημά σου: Κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του εγκεφάλου του!

Ε λοιπόν αφού αυτό δεν το θεωρείς κακό, δεν έχεις λόγο να θεωρείς κακή ούτε την άποψη πως ο άνθρωπος δεν είναι αλάθητος και πως το να του διδάξει ένας γονιός τον χριστιανισμό δεν είναι κατακριτέο αλλά τον προστατεύει από το να κάνει τραγικά λάθη στη ζωή του, εξηγώντας του παράλληλα γιατί είναι λάθη αυτές οι ενέργειες που του λένε να αποφεύγει.

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #71 on: January 16, 2007, 02:27:46 am »

Quote from: Wanderer on January 16, 2007, 01:40:18 am
Όπως βλέπεις τώρα χρησιμοποιείς τον όρο "φυσιολογικό" όπως νομίζεις εσύ ότι είναι σωστός. Και ποιά θα είναι η στάση σου απέναντι στο παιδί σου; Μα να το πας σε ψυχίατρο! Δηλαδή να του επιβάλλεις να πάει σε ένα γιατρό για να το "θεραπεύσει" λοιπόν. Δηλαδή θα το διαπαιδαγωγήσεις σύμφωνα με τις δικά σου πιστεύω. Και το επιχείρημά σου: Κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του εγκεφάλου του!
Μα δε θα το πάω να του επιβάλει τίποτα. Θα το πάω προκειμένου να διορθωθεί με φαρμακευτική αγωγή το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ πρόβλημα που προφανώς έχει. Δε θα του κάνω πλύση εγκεφάλου ώσπου να δεχτεί μια συγκεκριμένη άποψη! Πρόκειται για βοήθεια προς το παιδί, η οποία δε θα του επιβληθεί, αλλά θα γίνει και με τη δική του συναίνεση! Γιατί ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα είναι δυστυχισμένος και θέλει κάποια βοήθεια!

Ε λοιπόν αφού αυτό δεν το θεωρείς κακό, δεν έχεις λόγο να θεωρείς κακή ούτε την άποψη πως ο άνθρωπος δεν είναι αλάθητος και πως το να του διδάξει ένας γονιός τον χριστιανισμό δεν είναι κατακριτέο αλλά τον προστατεύει από το να κάνει τραγικά λάθη στη ζωή του, εξηγώντας του παράλληλα γιατί είναι λάθη αυτές οι ενέργειες που του λένε να αποφεύγει.
Με τίποτα Puke
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #72 on: January 16, 2007, 10:55:07 am »

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 02:27:46 am
Μα δε θα το πάω να του επιβάλει τίποτα. Θα το πάω προκειμένου να διορθωθεί με φαρμακευτική αγωγή το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ πρόβλημα που προφανώς έχει. Δε θα του κάνω πλύση εγκεφάλου ώσπου να δεχτεί μια συγκεκριμένη άποψη! Πρόκειται για βοήθεια προς το παιδί, η οποία δε θα του επιβληθεί, αλλά θα γίνει και με τη δική του συναίνεση! Γιατί ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα είναι δυστυχισμένος και θέλει κάποια βοήθεια!
Τα παιδιά ακριβώς μερικές φορές δεν έχουν μερικές φορές συναίσθηση του τί κάνουν (έννοιες όπως "το άλλο το παιδί τώρα στενοχωριέται" ή "μπορεί να σκοτωθεί με αυτήν την πλάκα που του κάνετε" δεν μπορούν εξ αρχής να τις καταλάβουν). Για αυτό πολλές φορές φέρονται με σκληρό τρόπο (π.χ. να κοροϊδεύουν κάποιο παιδί επειδή είναι παχύσαρκο). Δεν τίθεται θέμα βιολογικού προβλήματος. Αλλά εσύ τώρα μου λες πως αν το παιδί σου φέρεται έτσι δεν θα το συμβουλέψεις να συμπεριφέρεται με καλοσύνη στους άλλους, αλλά μάλλον έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο...
Τί πάει να πει "με δική του συνέναιση"; Μπορεί να ξέρει το παιδί τί είναι καλό για αυτό; Άσε που από τη στιγμή που θα το πας στον ψυχίατρο και θα του εξηγείς ότι κατ'εσένα έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο, ήδη το επηρεάζεις να δεχθεί την άποψή σου! Και αν σου πει "παράτα με, δε θέλω", σύμφωνα με τη λογική σου, φτάνει δεν του εξηγείς τίποτα άλλο πια και τελείωσε, θα το αφήσεις να κάνει ό,τι θέλει! Ποιό; Το παιδί που δεν ακόμα δεν ξέρει τί πραγματικά θέλει!
Άσε που το πας στο ψυχίατρο επειδή κατα τη γνώμη σου έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο. Με την ίδια λογική, ένας μπορεί να ισχυριστεί ότι και τα παιδιά που λένε ψέματα έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, και τα παιδιά που κάνουν ο Χ πράγμα έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο... δεν είναι το πρόβλημα στον εγκέφαλο Νέσσα αλλά στο ότι δεν έχουν συναίσθηση του τί κάνουν (π.χ. όταν κοροϊδεύουν ένα παιδί που είναι παχύρασρκο, δεν καταλαβαίνουν πόσο πολύ στενοχωριέται).

Όπως λοιπόν εσύ θα το πας το παιδί στον ψυχίατρο επειδή θεωρείς ότι θέλει βοήθεια, έτσι και η Εκκλησία στηρίζει από τη στιγμή της γέννησής του τον άνθρωπο επειδή θεωρεί ότι χρειάζεται πνευματική "βοήθεια" και να τον βοηθήσει να κατανοήσει τον κόσμο και τον εαυτό του, ώστε να είναι ευτυχισμένος.

Quote from: Νessa on January 16, 2007, 02:27:46 am
Με τίποτα Puke
Τότε πέφτεις σε αντίφαση

united by our love
so we scream "Liberta"
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #73 on: January 16, 2007, 16:23:31 pm »

Βασικά, διάβασα τις απαντήσεις στα πόστ μου, και συνοψίζω:

1. Κανείς, ποτέ δεν με ανάγκασε να πάω να εξομολογηθώ. Στο σχολείο, την ώρα της προσευχής η Λυκειάρχισσα είπε πως κατά τις 3.30 το μεσημέρι θα ερχόταν ο π. Γεώργιος. Ένα καλοσυνατο και συμπαθητικό ανθρωπάκι, που γενικά "το πηγαίναμε", και μάλιστα σε προ Χριστόδουλου εποχή. Βαριόμασταν στο μάθημα, και είπαμε με την κολλητή μου λίγο απο περιέργεια, λίγο απο βαρεμάρα, να πούμε πως πάμε για εξομολόγηση. Πήραμε καφεδάκι απο το κυλικείο, και ανεβήκαμε. Μας είδε ο πάτερ, μας "έκοψε" οτι δεν ημασταν για εξομολογήσεις, μας ρώτησε, και του είπαμε πως θέλουμε απλά να κουβεντιάσουμε. Αυτό έγινε, μας διάβασε δυό ευχές, και τέλος...
Και οταν πηγαίναμε για εκκλησιασμό, ποτέ δεν θυμάμαι να έχω μπεί μέσα στην Εκκλησία. Όλο έξω με θυμάμαι να περιφέρομαι στην πλατεία παίζοντας μπάλα.

2.Ναι, εντάξει. Ο Χριστόδουλος κραδαίνει τα λάβαρα της Επανάστασης...Ε, και?? Στο κάτω κάτω, έχει και 2 εκατομμύρια πιστούς, και κάνει και συγκέντρωση άμα λάχει..που είναι το πρόβλημα, τη στιγμή που στην Ελλάδα με 20 άτομα μπορείς να παραλύσεις όλη την Αθήνα? Το οτι κάθε μέρα, πρωί μεσημέρι βράδυ η εκκλησία βγάζει 10000 μερίδες φαγητό σε φτωχούς ανεξαρτήτως εθνικής, φυλετικής, θρησκευτικής προέλευσης το ξέρετε? Τα κάνουν αυτά οι φασίστες? Έχετε δει πολλούς τάχαμου δημοκράτες να το κάνουν? Την Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ., το Κ.Κ.Ε.? Ποιούς?

3. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Ισλαμισμό, απλά απο την στιγμή που κόβει χέρια, πετροβολεί μέχρι θανάτου κλπ,  στην δική μου "κλίμακα" εκτίμησης μιας θρησκείας με βάση τα φιλάνθρωπα-ουμανιστικά στάνταρ τα οποία αυτή πρέπει να πληρεί, είναι πολύ χαμηλά. Και ακόμα και σε επίπεδο παπάδων, ο Χριστόδουλος δεν έχει βγάλει καμιά "Θρησκευτική Αστυνομία" στο δρόμο να κοιτάει τι φοράς και αν η μαντίλα των γυναικών είναι "προβλεπόμενη". Πουθενά δεν νομίζω πως  γράφουν κάτι τέτοιο τα Ευαγγέλια. Μην προσπαθείτε λοιπόν εμπαθώς να βγάλετε "φασιστική" μια θρησκεία που χαλαρά είναι πολύ πιο πάνω απο άλλες...

4. Βαρέθηκα...θα απαντήσω μονο σε σοβαρά επιχειρήματα την επόμενη φορά...
« Last Edit: October 13, 2009, 14:42:54 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #74 on: January 16, 2007, 16:42:07 pm »

Στη Σαουδική Αραβία, πολύ πρόσφατα απαγορεύτηκε επίσημα η δουλεία.

Έχουν απόλυτη μοναρχία, και ονομάζεται η χώρα από τη δυναστεία που τους κυβερνά.

Αν αυτό για σένα σημαίνει για σένα ανεπτυγμένη χώρα, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

byeeee
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22 Go Up Print
Jump to: