• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 22:43:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 22:43:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[Today at 21:29:19]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 19:59:00]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[Today at 17:30:47]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[Today at 17:06:37]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[Today at 13:25:49]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[Today at 09:51:26]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 01:40:22]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[Today at 01:30:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:04:15]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:59:05]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427646
Total Topics: 31739
Online Today: 142
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 84
Total: 94
A-TheITGuy
jimalexoud
Giopan
cealexop
Aftzidou
hari
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  (Read 9502 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
« on: February 24, 2005, 10:44:46 am »

Θελω να σας ρωτησω κατι...Ποσοι συμφωνουν με τη μορφη που εχει η γενικη συνελευση του τμηματος με τα κομματα να μονοπωλουν σε αλλες φορες ανουσιες και αλλες φορες πιο σοβαρες υποθεσεις για 3 και 4 ωρες. Ενω ειναι σημαντικο που τα ιδια τα κομματα διατηρουν ζωντανη την γενικη συνελευση του τμημνατος, ειναι λαθος αυτη να αναλωνεται σε πολιτικα θεματα ΜΟΝΟ. Δε λεω, οπως μου απαντησαν κι ολας, το πανεπιστημιο ειναι και αυτο μερος της κοινωνιας, αλλα πιστευω οτι πρωτα η συνελευση πρεπει πρωτα να ασχολειται με απτα θεματα της σχολης και στη συνεχεια ας συζητησουμε και τα νομοσχεδια που ετοιμαζουν οι κυβερνησεις, ας συζητησουμε και για τους πολεμους. Πρωτα ομως να συζητησουμε για τα προβληματα της βιβλιοθηκης, της νησιδας της ελλειψης αιθουσων, των εργαστηριων κ.ο.κ. Προσωπικα για αυτο πηγαινω στις συνελευσεις του 3ου ετους και δεν πηγαινω στις γενικες συνελευσεις. Γιατι εκει πηγαινουν η ΠΚΣ η ΔΑΠ ΠΑΣΠ ΕΑΑΚ πανω απο ολα για να φαγωθουν μεταξυ τους.
Λοιπον πειτε μου συμφωνειτε κι εσεις.
Πιστευω λογω των παραπανω δεν κανουμε και ουσιαστικα βηματα προοδου σαν σχολη. Κι ας ειμαστε ενεργοι εμεις του τριτου ετους. Γιατι δεν φτανουμε. Δεν φτανει το τριτο ετος.
Ως αποτελεσμα ολων των προηγουμενων, αφου το συζητησα και με αλλους, θα γουσταρα παρα πολυ να σηκωθω στην επομενη γενικη συνελευση και να τους πω να σταματησουν το αλληλοφαγωμα και να μη μιλαμε μονο για πολιτικα. Αλλα αυτο χρειαζεται και υποστηριξη απο αρκετα ατομα. Γιατι θα προσπαθησουν να πνιξουν μια τετοοια προσπαθεια.
Αμα δεν γουσταρεται βεβαια παω πασο...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Elessar
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
« Reply #1 on: February 24, 2005, 17:06:08 pm »

Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ.
Για αυτό δεν γίνεται ποτέ τίποτα στη σχολή, και μας κατηγορεί δικαίως, δε λέω, ο κ. Δημάκης, ότι δεν διεκδικούμε τίποτα.
Αυτό ακριβώς που κάνει το 3ο έτος, δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι???
Έτσι θα πετύχουμε και παραπάνω.
Είναι πάρα πολύ καλό αυτό που κάνουν τα παιδιά, και ειλικρινά μπράβο τους...
Θα έλεγα μακάρι να ακολουθούσαμε όλοι το παράδειγμά τους...
αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν είναι αργά...
και ότι αν δεν μπορεί ο καθένας μας να κάνει και μια ενεργή επιτροπή έτους, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μία ουσιαστική γενική συνέλευση!
και να πετύχουμε επιτέλους κάτι για τη σχολή μας!
Είναι τόσα πράγματα που κατοχυρωμένα δικαιούμαστε, τα οποία καταπατούνται, και τα χάνουμε, μόνο και μόνο επειδή δεν τα διεκδικούμε!
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
Απ: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
« Reply #2 on: February 24, 2005, 17:25:40 pm »

Ειναι γεγονος οτι ο τροπος διεξαγωγης της Γενικης Συνελευσης απωθει πολλους φοιτητες, συμπεριλαμβανομενου κ εμου, απο την παρουσια τους εκει.
Οι εκπροσωποι των κομματων το γνωριζουν το θεμα...εγω προσωπικα το λεω σ ολους οταν με καλουν να παρεβρεθω στη συνελευση αλλα εξακολουθουν να μην κανουν τπτ!
Γιαυτο κ μεις σαν 3ο ετος κανουμε δικες μας συνελευσεις που ασχολουνται με θεματα της σχολης μας. Ετσι σαν μονη λυση μου φαινεται να γινονται τετοιες συνελευσεις κ απο τα αλλα ετη. Δηλαδη να κανουν ολα τα ετη επιτροπη ετους. Οι υπευθυνοι της θα μπορουν να ερχονται σε συννενοηση κ να γινονται συνελευσεις πολλων ετων αλλα μακρια απο καθε κομματικη γραμμη κ απο καθε πολιτικοκοινωνικο ζητημα!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #3 on: February 24, 2005, 17:26:55 pm »

δεν ειχα δει το ποστ σου οταν διαβαζα το θεμα δεν υπηρχε...αποτι φαινεται συμφωνουμε στις προτασεις μας!

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #4 on: February 24, 2005, 17:34:05 pm »

Προσωπικά συμφωνώ με τη ριζική αλλαγή της συνέλευσης. Καταρχάς πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα δια ροπάλου. Είναι τελείως απαράδεκτη κατάσταση. ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΩ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΑΛΛΩΝ. Θα πρότεινα να καθόμαστε στις καρέκλες κι όχι να είμαστε ... όρθιοι πάνω στα θρανία (αν και αυτό είναι το τελευταίο).  Αν δε σεβόμαστε τον εαυτό μας είναι αδύνατο να σεβαστούμε τον άλλο που μιλάει. Επίσης προτείνω οι συνελεύσεις να γίνονται σε ώρες που δε γίνονται μαθήματα. Είναι επίσης απαράδεκτο να σταματάνε τα μαθήματα (που είναι η κύρια δουλειά μας) για να γίνει κάτι που εγώ τουλάχιστον θεωρώ δευτερεύον. Ακόμη νομίζω ότι δε χρειάζεται να γίνονται συνελεύσεις τόσο συχνά. Ο κ.Τσιμπούκης μας είχε πει ότι κάποτε συνελεύσεις γίνονταν 3 φορές το χρόνο στις 20:00 το βράδυ. Και φυσικά πήγαιναν όλοι.
Βεβαία για να γίνουν αυτά μάλλον πρέπει να υπάρξει καινούργιος σύλλογος φοιτητών τελείως διαφορετικός απ'το σημερινό. Το οποίο σημαίνει την ύδριση κόμματος-ομάδας (ή όπως θα ονομαστεί) η οποία δε θα έχει σχέση με κόμματα. Ποιος αναλαμβάνει;

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #5 on: February 24, 2005, 17:37:56 pm »

Quote from: bouzias on February 24, 2005, 17:34:05 pm
Το οποίο σημαίνει την ύδριση κόμματος-ομάδας (ή όπως θα ονομαστεί) η οποία δε θα έχει σχέση με κόμματα. Ποιος αναλαμβάνει;

ΕΜΕΙΣ !! Θα κανουμε ενα κομμα ανεξαρτητο...κατι σαν το πολυμερες των Χημ.Μηχανικων!
Εχω βρει κ ονομα...Συνθετη Αντισταση !! ...πολυ αριστερο ε?? Tongue Tongue

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #6 on: February 24, 2005, 17:38:39 pm »

Θα συμφωνήσω κι εγώ για άλλη μια φορά με τους προλαλήσαντες και θα προσθέσω τα εξής λίγα:

1) Πρώτα απ'όλα όπως θα ξέρετε στην γενική συνέλευση του τμήματος λίγες φορές έχει προσέλθει εκπρόσωπος από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που σηκώνεται κάποιος Δαπίτης να μιλήσει, διάφοροι "αριστεροί" από το πλήθος τον γιουχάουν και σφυρίζουν αποδοκιμστικά! Αν είναι δυνατόν - λες και ζούμε σε περιόδους αριστερής χούντας στις γενικές συνελεύσεις. Εάν ήταν έστω και στο ελάχιστο αριστεροί οι ΠΚΣίτες, θα έπρεπε τουλάχιστον να σέβονται το δικαίωμα του καθένα μας στην έκφραση της προσωπικής άποψης.

2) Πώς να πάει κανείς στην συνέλευση τμήματος όταν εκεί μέσα επικρατεί ένα ομιχλώδες τοπίο λόγω του καπνού? Τίθονται και ζητήματα υγείας και εγώ προσωπικά θεωρώ τον λόγο αυτό αρκετά σημαντικό για να μην ξαναπατήσω εκεί μέσα! Ας φερθούμε επιτέλους λίγο ευγενικά στον συνάνθρωπό μας κι ας πάμε να καπνίσουμε το τσιγάρο μας σε εξωτερικό χώρο. Τι φταίνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να χαραμίζουν την υγεία τους εάν μερικοί θέλουν να φέρονται εγωιστικά και να μην υπολογίζουν το δικαίωμα του συνανθρώπου για καθαρό αέρα????? Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό!

Απαιτείται λοιπόν μια ριζική αλλαγή της διαδικασίας καθώς και των συνθηκών διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης. Αλλιώς τα διάφορα φερέφωνα των κομμάτων να μην περιμένουν μαζική προσέλευση των φοιτητών. Συνήθως οι πρωτοετείς πάνε μία φορά και δεν ξαναπατάνε!
« Last Edit: February 24, 2005, 17:40:55 pm by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #7 on: February 24, 2005, 22:33:57 pm »

Quote from: aliakmwn on February 24, 2005, 21:35:49 pm
Προσωπικα ηδη εχω σκεφτει να καταθεσω την παραιτηση μου απο το ΣΦ, ετσι για να "τη σπασω" σε πολλους και διαφορους... Ακομα το ψαχνω ομως, γιατι θελω να ξερω επακριβως τι συμβαινει. Μολις ομως συλλεξω τις απαιτουμενες πληροφοριες, και αν τελικα πεισθω οτι πρεπει, θα παραιτηθω, και θα γραψω και ενα επεξηγηματικο κειμενακι, για οποιον ενδιαφερεται να το διαβασει...

Μαζί σου και εγώ.
Παραίτηση.

Γενική Συνέλευση τμήματος είπατε;
Grin Grin Grin Grin;D

Με μόνιμο θέμα το Ιράκ και τη φρεγάτα;

Ουσιαστική αντίδραση;
ΜΗΔΕΝ.
Λαικισμός;
Σε όλο του το μεγαλείο.
Αποπροσανατολισμός;
Διόλου απίθανο.

Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας.
Όσο σε γενικές συνελέυσεις συμμετέχουν λαμόγια
προβλήματα δεν θα λυθούν.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Elessar
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #8 on: February 25, 2005, 00:11:59 am »

Γιατί όμως ρε παιδιά? Π.χ. τι πολιτική σκοπιμότητα μπορούν να βρουν τα κόμματα στο αν θα ανοίξει η βιβλιοθήκη ή όχι, ή αν θα πάρουμε το βιβλίο που δικαιούμαστε σε ένα μάθημα ή όχι...
Δεν διαφωνώ ότι όταν πρόκειται για αλλαγές στο πως γίνονται τα πράγματα, θα πέσει πολύ πολιτική συζήτηση (παρόλο που για κάποια από αυτά (εργαστήρια, μαθήματα) θα ήλπιζα να μη χρειαζόταν...).
Αλλά όταν μιλάμε για κατοχυρωμένα δικαιώματα που καταπατούνται (μη σας ακούγεται πολιτική φράση - καμία σχέση), και το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιδράσουμε για να τα διεκδικήσουμε... τι τα θέλουμε τα κόμματα...
Π.χ. για τη βιβλιοθήκη... δεν χρειάζεται να πετύχουμε κάποια καθεστωτική αλλαγή... αυτό έχει ήδη επιτευχθεί. Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε να είναι ανοιχτή, να παλέψουμε για το ωράριο, οι φοιτητές έχουν διάβασμα, και διάφορα τέτοια... όλα αυτά έχουν ήδη γίνει... είναι ήδη κατοχυρωμένα (αυτό εννοώ)... το μόνο που χρειάζεται είναι να χτυπήσουμε τις σωστές πόρτες και να τα ξανακερδίσουμε... Αλλά αυτό πρέπει να γίνει συλλογικά. Γιατί αν πάω εγώ μόνη μου... δεν θα καταφέρω τίποτα. Πρέπει να έχω το δικαίωμα να εκπροσωπώ το σύνολο. Και αν η γενική συνέλευση δεν μας κάνει έτσι όπως είναι, και ο σύλλογος δεν κάνει κάτι για τα δικά μας προβλήματα... έχουμε τις επιτροπές έτους. Έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αρκεί η επιτροπή έτους για να πετύχει το αποτέλεσμα. Οπότε, επειδή, προσωπικά μου φαίνεται τελείως ανέφικτο αυτή τη στιγμή, να φέρουμε τη γενική συνέλευση στα μέτρα μας... μπορούμε απλά να την παρατήσουμε στην ησυχία της (και συγγνώμη, αλλά δε μου φαίνεται άσχημο αυτό... όταν η γενική συνέλευση αρνείται να μας ακούσει, γιατί να την ακούσουμε εμείς... εξάλλου αυτό το πράγμα που λέγεται σήμερα γενική συνέλευση, δεν αντιλαμβάνομαι που ακριβώς εκπροσωπεί το σύνολο...) και να στραφούμε στις επιτροπές έτους. Ας κάτσει η γενική συνέλευση να μαλώνει για τα κομματικά συμφέροντα. Η επιτροπή έτους αρκεί για να χτυπήσει την πόρτα του καθηγητή και να πετύχει αυτό που θέλει. Και βασικά όπως το σκέφτομαι... επειδή όντως το κόβω κάπως δύσκολο να δραστηριοποιηθούν και οι επιτροπές των άλλων ετών, θα τολμούσα να προτείνω, όσοι ενδιαφέρονται για θέματα της σχολής, για αυτά που συζητούν τα παιδιά, να πάνε στην συνέλευση του 3ου έτους. Και ας κάνουμε εκεί εμείς τις συζητήσεις για τη σχολή, και στη γενική συνέλευση ας μιλούν για τα πολιτικοοικονομικά αποτελέσματα... Και επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνει προσπάθεια εισροής κομματικών στοιχείων και σε αυτή την συνέλευση... απλά δεν θα το αφήσουμε... Δλδ, εντάξει... τόση δύναμη νομίζω ότι έχουμε... Αν μία ολόκληρη αίθουσα... θέλει και σκοπεύει να μιλήσει για συγκεκριμένα θέματα... ε, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο.

Συγχωρέστε μου το παραλήρημα... είπα απλώς να γράψω τις σκέψεις μου...
Βασικά... κατά βάθος, συμβαίνει επιτέλους στο 3ο έτος αυτό που πάντα ήθελα και στο δικό μου έτος, αλλά ποτέ δεν το είχαμε... μία επιτροπή έτους να χτυπήσει κάποιες πόρτες και να λύσει κάποια προβλήματα... οπότε θέλω πάρα πολύ να δω επιτέλους να επιτυγχάνεται κάτι... να καταφέρουμε να προσπεράσουμε τις κομματικές παρατάξεις και να κάνουμε κάτι για τη σχολή μας...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων... δεν θέλω να πω ότι αυτά που συζητά η γενική συνέλευση δεν είναι σημαντικά... και η Παλαιστίνη, και η παγκόσμια ειρήνη, και η Μπολόνια... και όλα... Είναι όλα πολύ σημαντικά και πρέπει να τα συζητάμε και όλα καλά... Και όποιος θέλει μπορεί να πάει και στη γενική συνέλευση και να τα συζητήσει όλα αυτά... Απλά, γιατί να μην μπορεί να πάει κάπου για να λύσει και τα άμεσα και απτά προβλήματα της σχολής του... Για αυτό συζητάμε... (γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι η γενική συνέλευση έχει πλέον αποτύχει σε αυτόν τον τομέα...)
Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με, απλά εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα...
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #9 on: February 25, 2005, 02:38:59 am »

Ειλικρινά διαβάζω έκπληκτος τα όσα γράφτηκαν για αυτό το topic και εχω συγκινηθεί πάρα πολύ..!Γιατί έχω προβληματιστεί πολυ γι'αυτό το θέμα και σε μια περίοδο που είχα σχεδόν πειστεί ότι κανέναν δεν τον ενδιαφέρει η κατάσταση του συλλόγου, βλέπω αυτό το topic και ξανα-αισιοδοξώ! Συμμετέχω στην επιτροπή 3ου έτους και είμαι και στη συλλογικότητα-σχήμα Groupo Roso (δεν βρίσκω κανέναν λόγο να το κρύψω και δεν συμφωνώ καθόλου με όσους βλέποντας την απαράδεκτη δράση κάποιων παρατάξεων θεωρούν ότι η διέξοδος είναι η απολιτίκ στάση και η δημιουργία απολιτίκ παρατάξεων). Θέλω να γράψω πολλά από όσα έχουν δει τα μάτια μου για την κομματική προπαγάνδα, έχω πολλά να αναφέρω αλλά είναι περίπου ένα κείμενο 3 σελίδων και δεν έχω το χρόνο να τα πω τώρα, θα το κάνω όμως σε κάποια φάση. Γενικά πάντως οι απόψεις μου συνοψίζονται στα εξής:

Τα πάντα είναι πολιτική. Και αυτό που κάνουμε ως τρίτο έτος είναι πολιτική, ανεξάρτητα αν ασχολούμαστε προτίστως με ζητήματα πολύ φοιτητικά. Γιατί προβάλει την αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή όλων με την αυθεντική (και όχι καθορισμένη από πριν) άποψή τους. Ας σκεφτούμε λίγο Ιάσωνα πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα στην κοινωνία μας αν το ίδιο συνέβαινε σε όλους τους τομείς της πολιτικής. Γιατί η πολιτική σήμερα πάσχει από έλλειψη ιδεών λόγω ακριβώς της μη συμμετοχής. Επειδή όλοι όσοι έχουμε κάποιους προβληματισμούς τους κρατάμε μέσα μας και αφήνουμε τελικά να δρουν οι κάφροι και οι κολλημένοι δήθεν αντιπρόσωποι μας κάνοντας έτσι το χώρο της πολιτικής έναν βούρκο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου (έτσι είναι το σωστό όνομα, Συνέλευση Τμήματος είναι η συνέλευση των καθηγητών), δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τους κολλημένους με τις κομματικές τους γραμμές και τους κάφρους να σκάσουν. Θα ήταν φασιστικό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε συλλογικότητες οι οποίες θα παρεμβαίνουν στη συνέλευση και θα καταθέτουν προτάσεις. Νομίζω με μια καλούτσικη εκστρατεία αυτές οι συλλογικότητες θα μπορούν να κινητοποιήσουν πολύ κόσμο για να ρθει στη συνέλευση να στηρίξει τις προτάσεις τους. Άλλωστε, να σας πω και κάτι άλλο: Για μένα η μεγάλη ηληθιότητα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι ότι μιλάνε μονίμως οι ίδιοι και οι ίδιοι (ειδικά αυτός ο Κατσάνος από την ΠΚΣ είναι το κάτι άλλο...) και ότι εκ των προτέρων ξέρεις ποιό πλαίσιο θα ψηφιστεί και ποιοί θα ψηφίσουν τι (έλλειψη άμεσης διαμόρφωσης γνώμης την ίδια ώρα της συνέλευσης=θάνατος της συνέλευσης). Άντε και ψηφίστηκε το πλαίσιο της ΠΚΣ. Πόσοι θα τρέξουν για να το υλοποιήσουν; Ε, εγώ σας λέω πολύ λίγοι, γιατί τόσοι θα ναι αυτοί που θα τους εκφράζει. Από τη στιγμή που το πλαίσιο έρχεται από το κομματικό επιτελείο και όχι από μια συζήτηση, ζύμωση και γόνιμη αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητών, επόμενο είναι κανείς να μη βλέπει τον εαυτό του μέσα σ' αυτό το πλαίσιο. Πόσες φορές αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλεσυη να λειτουργούν ομαλά οι νησίδες Η/Υ; Και πόσες φορές τις είδαμε όλοι να λειτουργούν; Βέβαια, κάποιοι εξακολουθούν να μας λένε ότι η απόφαση ήταν "αγωνιστική"...
Ελπίζω πάντως ότι με την προτοβουλία που πήραμε ως 3ο έτος τα πράγματα αυτά δεν θα μείνουν στα λόγια άλλα θα περάσουν στην πράξη. Μετά τη Γενική Συνέλευση, το απόγευμα πήγα στην ανοικτή συζήτηση για τον Ενεργειακό τομέα με συμμετοχή φοιτητών-μεταπτυχιακών-καθηγητών. Ήταν ο ορισμός της ειλικρινούς, αληθινής και ανοικτής συζήτησης! Συζητήσαμε και το θέμα των νησίδων, έχουμε υποστήριξη από καθηγητές (ο κ. Παπαγιάννης έριξε και την ιδέα να προτείνουμε να μπουν πρίζες για όσους έχουν laptop και θέλουν να τους συνδέσουν) και πιστεύω ότι το ζήτημα θα λυθει!  Smiley

Όσο για τα πολιτικά ζητήματα της συνέλευσης: Πιστεύω πρέπει να συζητιούνται στη Γενική Συνέλευση (χωρίς βέβαια να πηγαίνουν πίσω τη συζήτηση για τα φοιτητικά θέματα) γιατί το πώς είναι και πώς θα είναι η εκπαίδευση και τα πτυχία μας αφορά εμάς άμεσα και είναι πολιτικό-κοινωνικό ζήτημα. Απλά θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση με αμοιβαίο σεβασμό στις απόψεις του καθενός όπου θα δίνεται η ευκαιρία στον κάθε φοιτητή να δεί και να ενημερωθεί για τα νομοσχέδια και τις εξελίξεις και μετά να τοποθετηθεί όπως εκείνος πιστεύει. Δεν υπάρχουν Δεξιοί και Αριστεροί, ΔΑΠίτες και αριστεροί. Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν τους ανθρώπους μόνο σας οικονομικές μονάδες και αυτοί που θεωρούν ότι σ'αυτήν την κοινωνία υπάρχουν και οι ηθικές αξίες. Και στη συνέχεια μέσα σ'αυτούς υπάρχουν διάφορες αναλύσεις για το πώς φτιάχνεις έναν καλύτερο κόσμο. Αλλά η περιχαράκωση και η ταμπελοποίηση του στυλ "οι ΔΑΠίτες και οι αριστεροί" αφορά μόνο τους κολλημένους που έχουν μια συγκεκριμένη άποψη και δεν πρόκειται να την αλλάξουν ποτέ.
Είναι λάθος που πολλοί άνθρωποι που έχουν κάποιους προβληματισμούς δεν ασχολούνται με την πολιτική επειδή θεωρούν ότι αυτή είναι το τσιφλίκι των συγκεκριμένων παρατάξεων, γιατί έτσι δίνουν την αφορμή στον κάθε κάφρο να διαλύσει τη Γενική Συνέλευση.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #10 on: February 25, 2005, 02:57:53 am »

Quote from: Elessar on February 25, 2005, 00:11:59 am
το μόνο που χρειάζεται είναι να χτυπήσουμε τις σωστές πόρτες και να τα ξανακερδίσουμε... Αλλά αυτό πρέπει να γίνει συλλογικά. Γιατί αν πάω εγώ μόνη μου... δεν θα καταφέρω τίποτα. Πρέπει να έχω το δικαίωμα να εκπροσωπώ το σύνολο.

Συγχωρέστε μου το παραλήρημα... είπα απλώς να γράψω τις σκέψεις μου...
Βασικά... κατά βάθος, συμβαίνει επιτέλους στο 3ο έτος αυτό που πάντα ήθελα και στο δικό μου έτος, αλλά ποτέ δεν το είχαμε... μία επιτροπή έτους να χτυπήσει κάποιες πόρτες και να λύσει κάποια προβλήματα... οπότε θέλω πάρα πολύ να δω επιτέλους να επιτυγχάνεται κάτι... να καταφέρουμε να προσπεράσουμε τις κομματικές παρατάξεις και να κάνουμε κάτι για τη σχολή μας...

Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με, απλά εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα...
ΑΝτιθέτως, έχεις πιάσει το νόημα.
Με τα λεγόμενά σου μου έδωσες μια ιδέα.

Να ιδρυθεί η

ΟΥΦ!

Ομάδα Υποστήριξης Φοιτητών.

lars
Θαμώνας

View Profile
Απ: Re: ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
« Reply #11 on: February 25, 2005, 04:07:11 am »

Τάσο κι εγώ μαζί σου είμαι!! Άντε, γιατί πολύ ξεχείλισε το ποτήρι και τόσο καιρό δε γίνεται τπτ.Λίγη οργάνωση
από εμάς χρειάζεται και ακόμα περισσότερη συμμετοχή.Πήγα κι εγώ στην ενημέρωση για τον ενεργειακό τομέα
και αν καταφέρναμε να γίνονται συχνότερα τέτοιες συζητήσεις με καθηγητές, πιστεύω ότι θα βρίσκαμε τη λύση σε
πολλά ζητήματα.Έστω και 2 φορές το χρόνο, στην αρχή κάθε εξαμήνου.
 Τώρα για τις συνελεύσεις του συλλόγου μάλλον αυτούς πρέπει να διαγράψουμε από το Σύλλογο και όχι να
παραιτηθούμε εμείς.Όχι τπτ άλλο αλλά τους δίνουμε και εξουσία.Καλά, αυτό ίσωε(μάλλον) να μη γίνεται αλλά
κάτι πρέπει να γίνει.
fugitive πλάκα πλάκα μόνο μια ΟΥΦ! θα μας σώσει!Πώς θα γίνει να γίνω μέλος??? Smiley
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #12 on: February 25, 2005, 11:29:04 am »

Λοιπον στην ουσια ομως δεν κανουμε τιποτα. Προτεινω λοιπον ο καθενας που σκεφτεται να καταθετει και απο μια προταση στο τελος του κειμενου του αφου πρωτα θα εξηγησει πως την σκεφτεται. Καλυτερα αυτη  να ειναι με bold. Ας πουμε αυτο που ειπα εγω και μετα το εξελιξαν και καποιοι αλλοι:
το σχηματισμο ανεξαρτητης παραταξης που θα διεκδικησει μεριδιο λογου και αν αυτο δεν ειναι εφικτο να κινητοποιηθει για τη δημιουργια επιτροπων ετους και στα υπολοιπα ετη.
Τωρα αν οπως προαναφερθηκε μπουνε μεσα κομματικα στοιχεια στη παραταξη, στις επιτροπες θα υπαρχουν στεγανα. Δηλαδη στη συνελευση του 3ου ετους δεν πιστευω οτι υπαρχουν κομματικα στοιχεια που εκδηλωνονται αμεσα(εννοειται οτι ο καθενας εκει μπορει να εχει οποιες κομματικες αποψεις θελει αλλα δεν θα μας φερνει την κομματικη του γραμμη ως προταση). Αν υπαρξουν η τολμησουν να μπουν θα τους γιουχαρουμε και θα τους πεταξουμε εξω αν δε συμμορφωθουν.Μιλαω για το ετος μας γιατι ηδη εχει κανει το πρωτο βημα. Λοιπον εμεις θα οργανωθουμε ετσι ωστε να φροντισουμε να δημιουργηθουν επιτροπες και στα αλλα ετη. Αν δεν θελουν δικο τους προβλημα εμεις μπορουμε και μονοι. Αυτο θα αυτο-ευνουχιστουν, δεν θα χασουμε εμεις.
Καθε επιτροπη ετους θα εκλεγει π.χ. 3 ατομα να την εκπροσωπουν η 5 η δεν ξερω και θα μαζευονται ολες οι επιτροπες με τους εκπροσωπους να διευθυνουν τη συζητηση και να θετουν τα θεματα που θα εχουν συζητηθει σε καθε μια ξεχωριστα απο πριν.
Λοιπον τι λετε;;;
Αν εχετε καποια αλλη ιδεα ριχτε την.
Αν συμφωνειται, τοτε να μη μεινουμε στα λογια(που οι περισσοτεροι αυτο κανουν και να προχωρησουμε για να αλλαξει αυτη η ρημαδοκατασταση) και να συναντηθουμε αμεσα.
Α και πανω απο ολα πιστευω οτι ετσι και καταφερουμε και δωσουμε στο καθε φοιτητη να καταλαβει πως οτι γινεται ειναι πραγματικα για το δικο του καλο θα εχουμε πολυ μαζικοτερη συμμετοχη. Ηδη αυτο φαινειται στη συνελευση 3ου ετους.
Τασο, εσυ που εχεις και καλες ιδεεςκαι πιο πολλη εμπειρια τι λες;;;
Ευχαριστω.............

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
mousitsa
Θαμώνας

This is not a bush-week

View Profile
« Reply #13 on: February 25, 2005, 17:25:24 pm »

Λοιπόν παιδιά πολύ χάρηκα που είδα ότι και άλλα άτομα έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με εμένα!!Είχα αρχίσει να λέω ότι δεν επρόκειτο ποτέ να αλλάξει η κατάσταση!Συγχαρητήρια στα παιδιά του 3 έτους! Θεωρώ και εγώ ότι η γενίκη μας συνέλευση είναι υπερβολικά πολιτικοποιημένη χωρίς απότελεσμα και ουσιαστικά χωρίς λόγο από τη στιγμή που δεν προωθεί, τουλαχιστον εγώ δε βλέπω τίποτα, τα κυρίαρχα προβλήματα της σχολής. Αυτός δε θα έπρεπε να είναι ο στόχος της; Λοιπόν εγώ λέω κάτι άλλο: όποιος θέλει να πολιτικοποιηθεί, να βοηθήσει το συνάνθρωπό του ή ο,τιδήποτε άλλο να το κάνει εκτός πλαισίου σχολής.Αυτό δε θα υποβαθμίσει την πρόθεσή του να κάνει κάτι σωστό σε αυτούς τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής! Ο καθένας μπορεί να γραφτεί στη νεολαία του κόμματος που τον εκφράζει, να γίνει μέλος μιας ανθρωπιστικής ή περιβαλλοντικής ομάδας κ.ο.κ. Αυτό που έχω να προτείνω είναι να καλέσει η επιτροπή 3ου έτους σε επόμενη συγκέντρωσή της, όλους όσους ενδιαφέρονται για τη δημιουργία κάτι αντίστοιχου σε άλλο έτος και να προσπαθήσουν να οργανωθούν.Στη συνέχεια, οι επιτροπές που θα δημιουργηθούν θα κάνουν δικές τους συνελεύσεις για να συζητήσουν τα προβλήματα του έτους και μία ή δύο φορές το χρόνο( αλλά και όποτε κρίνεται απαραίτητο) θα έχουμε τη Μεγάλη Συνέλευση που θα συζητάμε τα βασικότερα προβλήματα κάθε έτους αλλά και ολόκληρης της σχολής! Το πιο σημαντικό είναι, όπως προείπατε, να μην υπάρχουν άτομα από παρατάξεις ή τέλος πάντων να μην προωθούν τις γραμμές της παραταξής τους στη συνέλευσή αυτή.Στην περίπτωση αυτή να αποβάλλονται ή να έχουν κάποια άλλη ποινή όπως για παράδειγμα να μην μπορούν να ψηφίσουν. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε επίσης να διαλέγουμε ως αντιπροσώπους άτομα που θα τα κρίνουμε από τις ικανότητες τους και μόνο και όχι από το σε ποιά παράταξη ανήκουν ή ποιός είναι ο πιο trendy ή ο ποιο ωραίος! Ας οργανωθούμε λοιπόν!!!!! ^all_right^

.........fast backwards

Burn process completed successfully...!!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #14 on: February 25, 2005, 18:06:40 pm »

Quote from: mousitsa on February 25, 2005, 17:25:24 pm
Το πιο σημαντικό είναι, όπως προείπατε, να μην υπάρχουν άτομα από παρατάξεις ή τέλος πάντων να μην προωθούν τις γραμμές της παραταξής τους στη συνέλευσή αυτή.Στην περίπτωση αυτή να αποβάλλονται ή να έχουν κάποια άλλη ποινή όπως για παράδειγμα να μην μπορούν να ψηφίσουν.

Δε χρειάζεται να φτανετε σε τέτοιες ακρότητες.
Κάντε εσείς μια επιτροπή και να είσαι σίγουρη ότι δεν θα παραστεί κανένας
"κόμματος".
Αυτοί άλλωστε έχουν τις δικές τους "συνελεύσεις"...

Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: