• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:37:10 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:37:10 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 89
Guests: 102
Total: 191
pave
thalia fokianou
Saint_GR
Pakapis5
smoul
estoimea
Vasilikikr
arisap
Γιώργος Τσανακτσιίης
vaggelis.ntokas
kimxnas
Deviate
jkara
Vangelan
abiki
chaniotism
tzesi
nasos
Conriz
ntinara
AlexKyr
sisi
mdimitrig
sotkara
noimaginationforthis
cheefler
Papalamprous humor
johnnypap
glavdakis
meliou
Lemonia
difis
freedom
et7gr
nikolihss
Louisa
Fotis Roukoutakis
marilita
Yamal
AngelosAthanasiou
aimgk
athena_apo
ekyriakos
tpt
dkoukn
nikpapoutsi
geoarg
kostaspap
iJasonOP
tsakalokagkouras
cpapast
chrysa.tsilika
ELEF
Athinaaz
Konstantina Karamani
antontsiorvas
miltan8
jimalexoud
vasiliki_m
george14
κοτζακ
George_RT
arswagdapro
kriton
fpapat
Captain
maik
stefpapa21
vag3
vagk
vasilis saitis
Tasaras
IoannisMich
tasos_ntv
Dimos Bachlas
dimitriskon
rigas_s
nikitask
boulionis
Δημητρης Αξιμιωτης
lefterish
G.V.
θσερναμε
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Macintosh (Moderators: chatzikys, PolarBear) > APPLE γενική συζήτηση...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] Go Down Print
Author Topic: APPLE γενική συζήτηση...  (Read 13471 times)
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
Re: APPLE
« Reply #45 on: January 13, 2006, 00:25:51 am »

Aliakmvn πολυ απαισιόδοξος μου φαίνεσαι και μένα!!
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου :

O Steve Jobs έκανε κάποια λάθη που στοίχισαν στο παρελθόν αλλά η μετάβαση σε Intel είναι σίγουρα λογική!!
Αν και δεν ξέρω τόσα πράγματα όσο εσυ για τους apple νομίζω ότι oi διαφορές τους σε σχεση με τα PC ήταν και θα είναι οι εξής :

1) Αισθητική (και ας το κοροιδεύουν μερικοί είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα εργαλείο που να χαίρεσαι να το βλέπεις  Smiley )
2) Ενα πιο "ανθρωποκεντρικα " δομημένο λειτουργικό το οποίο έδινε σταθερότητα και δύναμη λόγω του δεσίματος υλικού και λογισμίκου.

MAC δεν είναι Powerpc δεν είναι OSX !  Είναι ο αρμονικός συνδιασμός λειτουργικού και υλικού . Και αυτή η αρμονία έρχεται πολλές φορές σε σύγκρουση όσο έχει να κάνει με την επεκτασιμότητα ενός μηχανήματος.

Αν θέλεις να σχολιάσουμε την τακτική είναι σωστή και ριψοκίνδυνη και ΤΕΛΕΙΑ!!!! :
Σωστή γιατί :

Οι Intel Duo έρχονται βλέπε Yonah και η ΙΒΜ δεν μπορεί να βγάλει καινούργιο επεξεργαστή για την Apple! Αν έχετε δει καμμια φωτογραφία το πως θα είναι ένα powerbook με G5 είναι τόσο χοντρό όσο και 4 τόμοι εγκυκλοπαίδιας!! H Apple ξέρει ότι θα μείνει πολυ πίσω αν δεν κάνει κάτι .
Οπότε σου λέει και εγώ Intel . Ακούγεται ότι έδω και 10 χρόνια έχει έτοιμο η Apple ένα προσχέδιο μετάβασης σε Intel ! Λογικό μου φαίνεται ! Δεν νομίζω να ονειρευόταν πάντα ότι θα είναι με την  ΙΒΜ όταν ο κολοσσός INTEL μεγαλώνει συνεχώς!! Η ο Steve Jobs να ξύπνησε μια μέρα και να είπε " ΠΑΜΕ INTEL?? "

Ριψοκίνδυνη γιατι : 

Αν όλοι οι πορωμένοι κατά τον κόσμο macάδες ξενερώσουν ( που μπορεί να γίνει!!!) με την ίδεα της μετάβασης και πουν έτσι στα τυφλά, ακομά και αν είναι καλό τελικά , " ΕΓΩ MAC-INTEL ΠΟΤΕ!!! Επείδη ας μην ξεχνάμε ότι το να έχεις mac για πολλούς είναι ξέρω εγώ σαν το να είσαι τροτσκιστής!!Ενας διαφορετικός τρόπος σκέψης βρε παιδί μου,μια ιδεολόγία!

ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ :
Φαντάσου να συγκρίνεις τον INTEL 4GHz που τρέχει OSX με τον INTEL 4Ghz που τρέχει WIN VISTA και στο πρώτο όλα να γίνονται ταχύτερα!! ΕΕ ρε κράξιμο που θα πέσει στους PCαδεςςς!! Θα ναι σαν να έχεις μηχανή που να πιάνει τα 300km και να έχεις κόφτη στα 200!!!

Ας μη κολλάμε σε επεξεργαστές και λειτουργικά λοιπόν και ας κρίνουμε μόνο το τελικό προιόν όταν θα βγει
Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι!!
Γιατί τότε πότε θα πάρω εγώ MAC??? Cheesy

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
aliakmwn
Guest
Απ: APPLE
« Reply #46 on: January 13, 2006, 00:39:04 am »

Η απαισιοδοξια μάς τελειωσε.

Παραφραζω τον Ασιμο:
"Με πεισανε να γινω ρεβιζιονιστης και να φορεσω intel"

Εγω παντως το iBook μου, μεχρι να παλιωσει τοσο ωστε να μη μπορω να δουλεψω, δεν το αλλαζω με τιποτε Grin
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #47 on: January 15, 2006, 00:21:57 am »

Quote from: Fouster on January 13, 2006, 00:25:51 am
Φαντάσου να συγκρίνεις τον INTEL 4GHz που τρέχει OSX με τον INTEL 4Ghz που τρέχει WIN VISTA και στο πρώτο όλα να γίνονται ταχύτερα!! ΕΕ ρε κράξιμο που θα πέσει στους PCαδεςςς!! Θα ναι σαν να έχεις μηχανή που να πιάνει τα 300km και να έχεις κόφτη στα 200!!!
Σ' αυτό πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος???
Κανείς δεν ξέρει η μετάβαση σε Ιντελ τι επιπτώσεις μπορεί να έχει πάνω στους MAC...

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #48 on: January 15, 2006, 00:50:49 am »

πετάξτε το ΜΑC και πάρτε AMD

όλε

byeeee
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #49 on: January 15, 2006, 01:13:45 am »

Quote from: Turambar on January 15, 2006, 00:50:49 am
πετάξτε το ΜΑC και πάρτε AMD

όλε
ΑΜD και τα μυαλά στα κάγκελα.... Smiley

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #50 on: January 20, 2006, 12:19:46 pm »

Apple Says to Windows on MacBook: "That's fine with us.  We don't mind."

The MacBook Pro was announced this week, the first Apple laptop to contain an Intel processor and that could theoretically support both the Mac OS X and Windows operating systems.  Apple confirmed that they know very well people will be attempting to load Windows on the MacBook and that, according to Apple's senior vice president of worldwide product marketing Phil Schiller, "That's fine with us. We don't mind, if there are people who love our hardware but are forced to put up with a Windows world, then that's OK."

Meanwhile, Microsoft officially commented that Windows running on a MacBook is good because  "Any new machines that are on the market that run Windows are great."

However, Apple says their machines are not designed to support Windows and there is no easy or known way to do such a thing, nor will they offer help or support to install Windows.  A report from APCMag in Australia sheds some light on how developers might be able to create a hack to get Windows running on a MacIntel machine, but as of now nothing is solid as to how doable Windows on an Apple machine will be.

More: http://www.msnbc.msn.com/id/10794396/from/RS.3/

More: http://www.apcmag.com/apc/v3.nsf/0/64E7EA353646669ECA2570F50012430B

A και δείτε και αυτό :
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2725

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: January 21, 2006, 00:30:38 am »

Quote from: Fouster on January 20, 2006, 12:19:46 pm
"That's fine with us. We don't mind, if there are people who love our hardware but are forced to put up with a Windows world, then that's OK."
Πραγματικά τα λόγια αυτά φανερώνουν ανωτερότητα! RESPECT Smiley

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
H Ιntel δίνει ώθηση στην Αpple
« Reply #52 on: January 21, 2006, 16:38:29 pm »

H Ιntel δίνει ώθηση στην Αpple

H συνεργασία της Apple με την Intel αποδίδει καρπούς. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, η Apple Computer άρχισε να διαθέτει στην αγορά τους πρώτους υπολογιστές της που χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Intel.

Έκπληξη στην αγορά

H κίνηση της Apple να υιοθετήσει επεξεργαστές της Intel αποτέλεσε έκπληξη για την αγορά που μέχρι πρόσφατα θεωρούσε την τελευταία αποκλειστική συνεργάτη της Microsoft, η οποία είναι η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Apple. Τον περασμένο Ιούνιο η Apple ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τους επεξεργαστές της IBM Power PC, τους οποίους χρησιμοποιούσε για 14 συνεχή χρόνια, καθώς και μικροεπεξεργαστές από άλλους προμηθευτές, όπως είναι η Freescale Semiconductor.

Πιο ανταγωνιστικοί

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Steve Jobs, με τη χρήση των επεξεργαστών της Intel οι υπολογιστές της εταιρείας θα γίνουν ακόμη ανταγωνιστικότεροι στην αγορά: «Ο iMac θεωρείται ήδη το μέτρο σύγκρισης στους επιτραπέζιους υπολογιστές και ελπίζουμε ότι οι πελάτες μας θα αγαπήσουν και τον νέο iMac, που θα είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον παλιό».

H Apple απολαμβάνει υψηλά κέρδη το τελευταίο διάστημα από τις πωλήσεις των συσκευών αναπαραγωγής αρχείων ψηφιακής μουσικής iPod. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους η εταιρεία πούλησε 14 εκατ. τέτοιες συσκευές, έναντι «μόλις» 4,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το τέταρτο τρίμηνο του 2005 η Apple πούλησε, ακόμη, 1,25 εκατ. υπολογιστές Macintosh, έναντι 1,05 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ

www.twitter.com/apostolos1986
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #53 on: January 23, 2006, 02:58:03 am »

Παιδιά διαβάστε το λόγο που έδωσε ο Jobs στο Stanford University. Πραγματικά εκπληκτικός! Smiley

Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
Re: APPLE γενική συζήτηση...
« Reply #54 on: March 22, 2006, 14:40:09 pm »

Να και κάτι που είχα ξεχάσει να ανεβάσω

http://www.wiredatom.com/jobs_stanford_speech/

aliakmwn
Guest
Απ: APPLE γενική συζήτηση...
« Reply #55 on: July 06, 2006, 16:51:30 pm »

Grin Grin Grin Grin Grin

http://movies.apple.com/movies/us/apple/getamac_ads1/restarting_480x376.mov

Peace Peace Peace

http://movies.apple.com/movies/us/apple/getamac_ads1/viruses_480x376.mov

Hello Hello Hello

...και αλλα πολλα εδω: http://www.apple.com/getamac/ads/
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #56 on: July 13, 2006, 22:18:59 pm »

χα ωραίο!! Cheesy Έιχα δει αρκετά αλλά οχι αυτό με το restart.

Άντε να δούμε aliakmvn.Μου είπαν 15 μέρες για να το φέρουν και σήμερα είναι η 15η και ακόμα! Angry

Σύντομα θα έχεις και την δική μου αποψη περί Mac! Roll Eyes

Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #57 on: August 31, 2006, 13:09:52 pm »

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
ΉΡΘΕ ΗΡΘΕ ΗΡΘΕ!!!!
Το παρήγγειλα 28 Ιουνίου!! Θα ερχόταν σε 20μέρες και τελικά λόγω εξάντλησης αποθεμάτων και κλεισίματος της Rainbow στα μέσα Αυγούστου μου ήρθε πριν 2 μέρες!
Πρώτες εντυπώσεις !!!   ΦΟΒΕΡΕΣ!!! Έχω πάθει την πλάκα μου καιρό είχα να κολλήσω τόσο σε ένα μηχάνημα.
To OS X είναι άπαιχτο !!

Να κάνω review το βρίσκω κάπως άσκοπο καθώς μπορείτε να βρείτε πολλά στο Internet.
Κάποια πράγματα που φοβόμουν και που τελικά με χαροποιήσαν όμως θα τα τονίσω :

1) Το μηχάνημα είναι παραγωγής βδομάδας 30 ( πάλι καλά η Rainbow έφερε τα τελευταίας βδομάδας μηχανάκια :-) )

2) Κανένα πρόβλημα με θερμοκρασία  Το μηχάνημα είναι idle γύρω στους 50 και full load έφτασε μέχρι 75 . Άσχετα από τους αριθμούς
    ακόμα και στους 75 βαθμούς το μηχάνημα είναι απλά ζεστό και με τίποτα μα τίποτα ενοχλητικό!! Οπότε δεν σε απασχολεί τα θέμα για τα   χέρια σου. Όσον αναφορά αν μπορείς να το δουλέψεις στα πόδια σου , δύσκολο τώρα που έχει ζέστη μιας και από κάτω θερμένεται περισσότερο. Ίσως το χειμώνα...  Γενικά ξανατονίζω κανένα πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Χμμ.νεό edit για την θερμοκρασία μετά απο 1 βδομάδα λειτουργίας. Οι 50 σε idle δεν είναι καθόλου standard .Παίζει πολλές φορές και γύρω στους 45βαθμούς. Ξανά κανένα πρόβλημα!

3) Εντελώς αθόρυβο σε normal χρήση!! Και πριν και μετά την εγκατάσταση του νέου SMC firmware για το Macbook. Ο ανεμιστήρας ακούγεται φυσικά μόνο σε παρατεταμένο full load .

4) Η μπαταρία από το πρώτα τεστ που έκανε πρέπει να είναι γύρω στις 4,30 ώρες για normal χρήση (εφαρμογές γραφείου,ιντερνετ,κτλ)

5) Αναγνώρισε το stickaki μου, την ψηφιακή φωτογραφική και το bluetooth του sony ericsson απλά τέλειααααα!!!! Χωρίς κανέναν κόπο ή εξτρα προγράμματα.

6) Η οθόνη παρόλο που είναι glossy και εγώ έχω προτίμηση στις mat δεν με προβλημάτισε καθόλου ! Όμορφη με ζωντανά χρώματα.

7) Έβαλα Win XP Sr2 !! Πανεύκολα!! Μάλιστα τρέξαμε Superpi 1M με ένα φίλο που έχει ένα καινούργιο dell και τον πέρασα για 1sec. Έκανα 33,3sec.

8) Η αίσθηση του λειτουργικού είναι απλά άψογη! Όλα φαίνονται να κυλάνε τόσο ομάλα ! Σου δείχνει πόσο αδύνατον είναι να πάει κάτι στραβά.

ΜΜΜμμμμμ αυτά σε γενικές γραμμές.
Ελπίζω να συνεχίσουν να βαίνουν όλα καλώς και τις επόμενες μέρες!!

Γενικό σχολιο : Η τιμή του laptop είναι τόσο χαμηλή για αυτά που προσφέρει που πραγματικά δεν νομίζω να τίθεται καν δίλημμα να πάρεις κάτι άλλο! Τώρα που έχεις OSx και Windows μαζί ! Και πραγματικά χωρίς να είμαι κολλημένος ,απλώς ενθουσιασμένος είμαι , το OSx είναι χρόνια μπροστά όσον αφορά την αίσθηση που σου αφήνει!

Aliakmvn όποτε θες το βλέπεις από κοντα!!  Wink

« Last Edit: September 06, 2006, 11:53:59 am by Fouster » Logged

aliakmwn
Guest
Απ: APPLE γενική συζήτηση...
« Reply #58 on: August 31, 2006, 13:31:37 pm »

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cheesy

Eτσι να γινομαστε πολλοι!!!!!!!!!!
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #59 on: August 31, 2006, 13:49:19 pm »

Ευχαριστώ φίλε μου! Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουμε πιο πολλοί!  Wink

Pages: 1 2 3 [4] Go Up Print
Jump to: