• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:49:52 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:49:52 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 33
Guests: 150
Total: 183
melisste22
tinidou
Lykaonia
PolarBear
despinat
el1
pdiamantis
m.renia
Mr Watson
ligditsa
Cersei Tsoulannister
rafail zisiadis
thomasdt
alex_samaras_
Spyridon01101
Theislander
BlackBeard
spoun
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
d0xa
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Linux / Unix (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Διαφορες αποριες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Διαφορες αποριες  (Read 6909 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Διαφορες αποριες
« on: December 25, 2006, 14:13:01 pm »

1)Το βασικο προβλημα μου αυτη την στιγμη με τα ubuntu ειναι οτι δεν μπορω να συνδθω στο διαδικτυο. Ενω εχω βαλει το pptp συμφωνα με τις οδηγιες που υπαρχουν στο 1ο site της αναζητησης ubuntu howto και ενω ολα εχουν γινει σωστα, γινεται το εξης. Παταω διπλο κλικ και συνδεομαι οντως, μου το λεει: pptp connected η κατι τετοιο. Παρ ολα αυτα οταν παω να συνδεθω στο αγαπημενο thmmy.gr, δεν το φορτωνει. Εχετε δυστυχως καμια ιδεα;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2)Εχουμε ενα προγραμμα το οποιο βρισκεται σε μορφη tarball. Για να το εγκαταστησουμε, τα περισσοτερα readme λενε:
α)Βαζεις το .tar.gz καπου στον home folder.
β)Το αποσυμπιεζεις με την εντολη tar -zxvf(η κατι τετοιο) και το ονομα του αρχιεου
γ)Πατας ./configure (αν μπορει καποιος να εξηγησει τι κανει αυτο)
Τωρα υπαρχουν δυο ενδεχομενα

1ο ενδεχομενο
δ)Λεει να πατησεις πρωτα την εντολη make και μετα
ε)make install
Και στις δυο περιπτωσεις μου βγαζει μηνυμα make δεν υπαρχει αυτη η εντολη. Προφανως δεν θα υπαρχει. Για ποιο λογο το γραφουν ομως τα readme;

2ο ενδεχομενο(το οποιο κανω, αφου το 1ο δεν οδηγει πουθενα)
δ)Πατας απλα το install ενω εισαι στον αποσυμπιεσμενο φακελο. Λεει οτι θελει κατι επιπλεον. Τις περισσοτερες φορες που εχω δει να το χρησιμοποιουνε ειναι ως εξης: sudo sh install. To sh δεν το βρηκα στο help του install. Αλλα το δοκιμασα. Μου λεει οτι το δεν μπορει να εκτελεσει την εντολη /usr/bin/install. Για ποιο λογο, αν καταλαβατε τι θελω να πω. Παντως οταν εγκατεστησα το Acrobat, και παλι δεν μου ετρεχε, οποτε το πηγα απο το visual και διπλοπατησα το αρχειακι "sh install" και μου το εγκατεστησε. Πως γινεται με τον ενα τροπο να το εγκατεστησε και τον αλλο οχι;
Επισης με την εντολη install, αν δεν ορισεις που να εγακτασταθει , στο linux εγκαθισταται στο /usr/local/ ;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3)Τα ubuntu οπως τα ειδα δεν εχουν και πολλες δυνατοτητες στις ρυθμισεις. Οποτε την επομενη φορα μαλλον debian. Δεν μπορεσα να βρω που στο ... μπορεις να βαλεις δικες σου γραμματοσειρες και επισης που να αλλαξεις το language key shortcut. Εχω τα 6.06. Προφανως θα γινονται και απο κονσολα, αλλα μιας και τελειωνω την σχολη και ειμαστε τελευεταιο εξαμηνο, μην τ καψουμε το θεμα τωρα στο τελος. Παντως, αν ειναι κατι προφανες, δεν θελω να το πειτε, απλα γραψτε: βρες το μονος σου!

Οποιος ξερει κατι, τον ευχαριστω εκ των προτερων. προσπαθω με μανια να γλιτωσω απ τα windows, αλλα υπαρχουν καποια εμποδια που πρεπει να ξεπεραστουν!!!

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Διαφορες αποριες
« Reply #1 on: December 25, 2006, 14:28:57 pm »

Το ξερω οτι αν κατσω και τα ψαξω ενδελεχως, αργα η γρηγορα θα βρω την λυση. Αλλα ας μην καουμε ενα μηνα πριν απο την εξεταστικη, γι αυτο και ρωταω εδω...

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
madmetal
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: December 25, 2006, 16:55:18 pm »

1) Σύστημα >> Διαχειριση Συστηματος >> Δικτυο
κοιταξε DNS συνηθως κραταει λαθος επιλογες.
τι modem εχεις?

2)  sudo apt-get install build-essential   και μετα θα εισαι οκ με το make κλπ..
επισης
http://monkeyblog.org/ubuntu/installing/  εχει τα παντα για εγκαταστασεις προγραμματων στο ubuntu. ( αν και παντα ειναι καλυτερο το package management της διανομης (aka synaptic)

2+) βαλε το automatix για να βαλεις flash , acrobat , multimedia codecs κλπ ωστε να μην ασχοληθεις καθολου.

3) Συστημα >> προτιμησεις >> πληκτρολογιο
με το automatix μπορεις να εγκαταστησεις και της ms ttf  γραμματοσειρες. 

για οτι αλλο χρειαστεις στειλε πμ να τα πουμε στο msn ( μονο για ubuntu linux   Cheesy Grin )

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #3 on: December 25, 2006, 17:32:28 pm »

Quote from: Aurelius on December 25, 2006, 14:13:01 pm
1)Το βασικο προβλημα μου αυτη την στιγμη με τα ubuntu ειναι οτι δεν μπορω να συνδθω στο διαδικτυο. Ενω εχω βαλει το pptp συμφωνα με τις οδηγιες που υπαρχουν στο 1ο site της αναζητησης ubuntu howto και ενω ολα εχουν γινει σωστα, γινεται το εξης. Παταω διπλο κλικ και συνδεομαι οντως, μου το λεει: pptp connected η κατι τετοιο. Παρ ολα αυτα οταν παω να συνδεθω στο αγαπημενο thmmy.gr, δεν το φορτωνει. Εχετε δυστυχως καμια ιδεα;
Quote from: madmetal on December 25, 2006, 16:55:18 pm
1) Σύστημα >> Διαχειριση Συστηματος >> Δικτυο
κοιταξε DNS συνηθως κραταει λαθος επιλογες.
τι modem εχεις?
Όντως και μένα στον DNS πήγε το μυαλό μου. Για να είσαι σίγουρος μπορείς εκτός από το από πάνω να τσεκάρεις το /etc/resolv.conf. Αυτό θα πρέπει να έχει μέσα μία ή δύο γραμμές με τις IPs του/των DNS. Αν δεν υπάρχουν ή είναι λάθος απλώς συμπλήρωσέ τες Smiley

2)Εχουμε ενα προγραμμα το οποιο βρισκεται σε μορφη tarball. Για να το εγκαταστησουμε, τα περισσοτερα readme λενε:
α)Βαζεις το .tar.gz καπου στον home folder.
β)Το αποσυμπιεζεις με την εντολη tar -zxvf(η κατι τετοιο) και το ονομα του αρχιεου
γ)Πατας ./configure (αν μπορει καποιος να εξηγησει τι κανει αυτο)
Τωρα υπαρχουν δυο ενδεχομενα

1ο ενδεχομενο
δ)Λεει να πατησεις πρωτα την εντολη make και μετα
ε)make install
Και στις δυο περιπτωσεις μου βγαζει μηνυμα make δεν υπαρχει αυτη η εντολη. Προφανως δεν θα υπαρχει. Για ποιο λογο το γραφουν ομως τα readme;

2ο ενδεχομενο(το οποιο κανω, αφου το 1ο δεν οδηγει πουθενα)
δ)Πατας απλα το install ενω εισαι στον αποσυμπιεσμενο φακελο. Λεει οτι θελει κατι επιπλεον. Τις περισσοτερες φορες που εχω δει να το χρησιμοποιουνε ειναι ως εξης: sudo sh install. To sh δεν το βρηκα στο help του install. Αλλα το δοκιμασα. Μου λεει οτι το δεν μπορει να εκτελεσει την εντολη /usr/bin/install. Για ποιο λογο,
45;ν καταλαβατε τι θελω να πω. Παντως οταν εγκατεστησα το Acrobat, και παλι δεν μου ετρεχε, οποτε το πηγα απο το visual και διπλοπατησα το αρχειακι "sh install" και μου το εγκατεστησε. Πως γινεται με τον ενα τροπο να το εγκατεστησε και τον αλλο οχι;
Επισης με την εντολη install, αν δεν ορισεις που να εγακτασταθει , στο linux εγκαθισταται στο /usr/local/ ;
2)  sudo apt-get install build-essential   και μετα θα εισαι οκ με το make κλπ..
επισης
http://monkeyblog.org/ubuntu/installing/  εχει τα παντα για εγκαταστασεις προγραμματων στο ubuntu. ( αν και παντα ειναι καλυτερο το package management της διανομης (aka synaptic)

2+) βαλε το automatix για να βαλεις flash , acrobat , multimedia codecs κλπ ωστε να μην ασχοληθεις καθολου.
Κρατα το sudo apt-get install build-essential.

Το sh δεν έχει σχέση με το install! Το sh είναι απλά ένα άλλο κέλυφος όπως είναι το bash (που είναι το προεπιλεγμένο). Με αυτήν την εντολή (sh install) απλά του λες να εκτελέσει το αρχείο install μέσα από το κέλυφος sh και όχι από το bash.

Για τα προγράμματα: Πάντα να τσεκάρεις πρώτα αν υπάρχει έτοιμο πακέτο .deb γιατί γλιτώνεις πάρα πολλές ώρες χρόνου και πολύ κόπο αν υπάρχει. Και τα περισσότερα υπάρχουν. Μπορείς να εγκαταστήσεις με τη μία από το Synaptic το πακέτο "Acroreader" που είναι ουσιαστικά το Acrobat Reader για Linux..!

3)Τα ubuntu οπως τα ειδα δεν εχουν και πολλες δυνατοτητες στις ρυθμισεις. Οποτε την επομενη φορα μαλλον debian. Δεν μπορεσα να βρω που στο ... μπορεις να βαλεις δικες σου γραμματοσειρες και επισης που να αλλαξεις το language key shortcut. Εχω τα 6.06. Προφανως θα γινονται και απο κονσολα, αλλα μιας και τελειωνω την σχολη και ειμαστε τελευεταιο εξαμηνο, μην τ καψουμε το θεμα τωρα στο τελος. Παντως, αν ειναι κατι προφανες, δεν θελω να το πειτε, απλα γραψτε: βρες το μονος σου!
3) Συστημα >> προτιμησεις >> πληκτρολογιο
με το automatix μπορεις να εγκαταστησεις και της ms ttf  γραμματοσειρες. 
ΤΟ ubuntu
 έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες στις ρυθμίσεις από ότι άλλα λειτουργικά (βλ. Windows Tongue).
Το να βάλεις Debian δεν οφελεί γιατί το Ubuntu είναι ουσιαστικά το "Debian για αρχάριους"..!
Για τις γραμματοσειρές βασικά ψάξτο μόνος σου! Cheesy Η απάντηση είναι σε κάποιο πίνακα ελέγχου στον τομέα που έχει σχέση με την εμφάνιση και επίσης εξαρτάται από το αν χρησιμοποιείς GNOME ή KDE.

(βασικά και οι γραμματοσειρές ms ttf υπάρχουν έτοιμες σε πακέτο...)
« Last Edit: December 25, 2006, 17:34:55 pm by Rattlehead » Logged

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: December 25, 2006, 19:20:59 pm »

Ειμαι με ασυρματο, δεν εχω καποιο modem. Θα κοιταξω αυτ που ειπατε...

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: December 25, 2006, 19:59:35 pm »

Οντως, τα dns τα εβαζε λαθος. Τα αλλαξα(μονο απο κονσολα τα αλλαζε κανονικα) αλλα και παλι τιποτα. Βασικα παιζει να μην τα αλλαξε παλι. Μου φαινεται οτι εχει καποια προβληματα σταθεροτητας......

Μηπως επειδη ειναι το 6.06;;;

Θα κανακοιταξω βεβαια πιο καλα...

Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #6 on: December 25, 2006, 20:12:23 pm »

Εχεις επιλεγμενα τα all-to-tunnel και require-mppe? Νομιζω οτι χρειαζοταν κατι ακομα. Δεν το χρησιμοποιω πλεον.

Βαλε σαν primary dns server το 10.106.3.1 που κανει resolve και inet adresses αν δεν το εχεις ηδη. Απο τη στιγμη που θα συνδεθει απ'οτι θυμαμαι δημιουργει ενα καινουργιο δικο του resolv.conf.

Αν δεν καταφερεις να συνδεθεις αυτο ειναι το δικο μου αρχειο tunnels

a:1:{s:5:"THMMY";a:21:{s:4:"name";s:5:"THMMY";s:6:"server";s:10:"10.106.3.1";s:6:"domain";s:0:"";s:8:"username";s:7:"xxxxxxxxxx";s:8:"password";s:8:"xxxxxxxxxxx";s:12:"pppd-options";s:0:"";s:12:"pptp-options";s:0:"";s:6:"resolv";s:0:"";s:11:"dns-options";s:0:"";s:7:"routing";s:21:"routing_all_to_tunnel";s:10:"usepeerdns";b:1;s:12:"require-mppe";b:1;s:9:"nomppe-40";b:0;s:10:"nomppe-128";b:0;s:10:"refuse-eap";b:1;s:13:"mppe-stateful";b:0;s:9:"autostart";b:0;s:7:"iconify";b:0;s:7:"persist";b:0;s:5:"debug";b:0;s:13:"client-to-lan";N;}}

Οπου εχω χχχχ βαλε πρωτα το username σου και μετα το password. Σωστο σαν tunnels. Κανε locate tunnels για να βρεις το δικο σου αρχειο. cp tunnels tunnels.original για να το εχεις backup και βαλε στην ιδια θεση το καινουργιο.

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
CyberCaesar

View Profile
« Reply #7 on: May 05, 2007, 02:47:00 am »

Εχω ubuntu 7.04 κ εχω το εξης πρόβλημα. Στην διευθυνση http://www.nba.com/video δεν μπορώ να δω τα βιντεακια. εχω βάλει κ το mediaplayer connectivity αλλα δεν γινεται. Καμιά ιδέα?

Brain the size of a planet and I'm studying THMMY... You call that job satisfaction? Cause I don't.

"What's life? Life's easy. A quirk of matter. Nature's way of keeping meat fresh."
pierrekif

View Profile
« Reply #8 on: May 05, 2007, 15:39:05 pm »

Πώς γράφω στα ελληνικά στα λίνουξ???

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #9 on: May 07, 2007, 10:58:56 am »

Quote from: pierrekif on May 05, 2007, 15:39:05 pm
Πώς γράφω στα ελληνικά στα λίνουξ???
Πρόσθεσε το ελληνικό Keyboard Layout από το μενού Administration ή κάπως έτσι.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Megawatt
Guest
« Reply #10 on: May 07, 2007, 16:22:45 pm »

Πώς φωτογραφίζω (screen shot) το ενεργό παράθυρο στην οθόνη?
Είναι όπως και στα Windows: CTRL+ALT+Print Screen?

(δεν έχω τα Linux μπροστά μου ώστε να πειραματιστώ)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #11 on: May 07, 2007, 16:55:12 pm »

υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο προγραμματάκι που λέγεται Ksnapshot
και σε βοηθάει να φωτογραφίσεις ότι θες.
Παραθυρο, μενού, περιοχή

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #12 on: May 08, 2007, 12:03:12 pm »

Quote from: Megawatt on May 07, 2007, 16:22:45 pm

Απλά πάτα το printScreen και σε λίγα δευτερόλεπτα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο που θα σε ρωτάει που να αποθηκεύσει το ScreenShot.
Συνήθως το αποθηκεύει σε μορφή png, η οποία είναι πολύ καλύτερη κωδικοποίηση από το jpeg. Παρ' όλα αυτά μπορείς να διαλέξεις και jpg ως κωδικοποίηση για το screenshot σου.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #13 on: May 08, 2007, 15:24:45 pm »

Quote from: chggr005 on May 08, 2007, 12:03:12 pm
Quote from: Megawatt on May 07, 2007, 16:22:45 pm

Απλά πάτα το printScreen και σε λίγα δευτερόλεπτα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο που θα σε ρωτάει που να αποθηκεύσει το ScreenShot.
Συνήθως το αποθηκεύει σε μορφή png, η οποία είναι πολύ καλύτερη κωδικοποίηση από το jpeg. Παρ' όλα αυτά μπορείς να διαλέξεις και jpg ως κωδικοποίηση για το screenshot σου.

Το PrintScreen στο KDE ενεργοποιεί το ΚSnapshot!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
CyberCaesar

View Profile
« Reply #14 on: May 29, 2007, 03:26:45 am »

Το amarok δεν μου αναγνωρίζει τους ελληνικούς χαρακτηρες. Καμια βοήθεια?

Brain the size of a planet and I'm studying THMMY... You call that job satisfaction? Cause I don't.

"What's life? Life's easy. A quirk of matter. Nature's way of keeping meat fresh."
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: