• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
February 14, 2026, 23:41:50 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
February 14, 2026, 23:41:50 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ζητούνται Συντονιστές Πιν...
by Nikos_313
[Today at 23:34:02]

Ορκωμοσία χειμερινού εξαμ...
by Nikos_313
[Today at 22:45:32]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by sassi
[Today at 20:38:23]

[ΑΡΑΓΕ ATTACK] Ανοιχτή Συ...
by cvakadimas
[Today at 20:14:36]

Μελέτη - Σχεδίαση - Κατασ...
by Retroman07
[Today at 12:33:37]

Τελευταία ευθεία προς πτυ...
by nmpampal
[Today at 01:59:52]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Hyperlaz02
[February 13, 2026, 21:38:03 pm]

[Σύγχρονα Ενεργειακά Συστ...
by Διάλεξις
[February 13, 2026, 12:23:58 pm]

[Δίκτυα Ι] Να επιλέξω το ...
by DimStyl
[February 12, 2026, 19:20:32 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by sassi
[February 12, 2026, 13:51:37 pm]

[ΑΡΑΓΕ Attack] Κινητοποίη...
by Σουλης
[February 12, 2026, 12:41:44 pm]

[Υψηλές Τάσεις Ι] Γενικές...
by chatzikys
[February 12, 2026, 10:46:46 am]

Οι Πρυτανικές Αρχές για τ...
by mpournaz
[February 11, 2026, 21:31:03 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by chatzikys
[February 11, 2026, 18:30:50 pm]

Ξένη Γλώσσα;
by Mr Watson
[February 11, 2026, 15:24:26 pm]

[Ψ.Ε.Σ.] Γενικές απορίες ...
by supersonic pepega
[February 10, 2026, 21:23:35 pm]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Μπιγκόνια
[February 10, 2026, 19:15:02 pm]

[ΚΡΟΥΣΗ-ΕΑΑΚ] - Για την μ...
by dimikotz
[February 10, 2026, 17:21:19 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by chatzikys
[February 10, 2026, 11:38:02 am]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[February 09, 2026, 20:19:05 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10355
Latest: ddiakolou
Stats
Total Posts: 1430288
Total Topics: 31909
Online Today: 381
Online Ever: 6054
(January 14, 2026, 06:07:19 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 125
Total: 144
christina02
Nikos_313
chris123
filkilkis
George15
mimaki
Petross
chatzikys
φιλοσοφος
diamanar
makato
femanak
g.kintzios
DPARASIOU
manek
Tasos Bot
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2025-2026
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > [ΑΡΑΓΕ Attack] Να  γίνει η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: [ΑΡΑΓΕ Attack] Να  γίνει η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο!  (Read 834 times)
Aris★
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 92


View Profile
[ΑΡΑΓΕ Attack] Να  γίνει η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο!
« on: April 24, 2025, 13:39:34 pm »



ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
Να  γίνει η ΔΕΘ Μητροπολιτικό Πάρκο!


Ανοίγει για άλλη μια φορά στη συζήτηση της πόλης μας το ζήτημα της αξιοποίησης του χώρου της ΔΕΘ, με τα σχέδια ανάπλασης να δείχνουν την ξεκάθαρη κατεύθυνση της πλήρης επιχειρηματικής εκμετάλλευσης ενάντια στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων για έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου που θα δώσει πνοή στην πόλη και τις ζωές μας.

Τη στιγμή αυτή το πράσινο στην πόλη μας αγγίζει τα 2 τ.μ./κάτοικο, μια αναλογία μακράν μικρότερη από το ελάχιστο αποδεκτό των 10 τ.μ./ κάτοικο, γεγονός που θέτει την σωματική και ψυχική μας υγεία σε άμεσο κίνδυνο. Παράλληλα κάθε δημόσιος χώρος άθλησης και αναψυχής προσβάσιμος σε όλους μας, αποτελεί στα μάτια κράτους και επιχειρηματιών -όπως και κάθε κοινωνικό αγαθό- ένα άμεσα εκμεταλλεύσιμο επενδυτικό “φιλέτο”. Το ζήτημα της ΔΕΘ, δεν εγείρει απλά το περιβαλλοντικό ζήτημα έλλειψης πρασίνου, αλλά είναι αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή, στον δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην ξεκούραση, σε μία εποχή ακρίβειας και τσακισμένης φοιτητικής μέριμνας, εργασιακής επισφάλειας και εντατικοποίησης της καθημερινότητας και των σπουδών μας.

Η κυβέρνηση και το Υπερταμείο, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και σε αγαστή συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αγνοώντας τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, κάνει πρόταση ανάπλασης της ΔΕΘ που προτείνει μεταξύ άλλων την τσιμεντοποίηση της, την κατασκευή εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείων και τη μονιμοποίηση των εκθεσιακών περιπτέρων. Και όλα αυτά με τη γνωστή μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, η οποία θα επιδοτήσει αδρά τα κέρδη των επιχειρηματιών, αφού λεφτά για την εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων υπάρχουν, όμως δεν υπάρχουν κονδύλια για υγεία, παιδεία, ασφαλείς και δωρεάν συγκοινωνίες. Άλλωστε, αυτό σημαίνει γι’ αυτούς “ανάπτυξη”: το τσάκισμα των κοινωνικών αναγκών, η τουριστική “βιτρίνα” της ΔΕΘ τη στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα νοίκια μας και η φοιτητική στέγαση διαλύεται, ο αποκλεισμός μας από την πόλη που ζούμε και σπουδάζουμε.

Μεταξύ των σχεδίων ανάπλασης, βέβαια, βρίσκεται και η ανέγερση νέου Α.Τ., μια ανάσα από το campus του ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ, σε άμεση ευθυγράμμιση με την κατεύθυνση καταστολής των φοιτητικών κινητοποιήσεων και της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, περιφρουρώντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση η οποία θέλει τα πανεπιστήμια αποστειρωμένα, χωρίς πολιτικούς χώρους και δρώμενα, αλλά μόνο ως πηγή κέρδους για εταιρίες.

 Η μάχη για την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου είναι μια συνολική μάχη για την προστασία των λαϊκών αναγκών, ενάντια στις πολιτικές που μετατρέπουν τα πάντα σε πεδίο κερδοφορίας για τους λίγους. Οι ίδιες πολιτικές που στόχο έχουν να μετατρέψουν την παιδεία σε εμπόρευμα με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τη διαρκή υποβάθμιση των δημόσιων, οι ίδιες πολιτικές που ιδιωτικοποίησαν τον ΟΣΕ και γέννησαν το έγκλημα των Τεμπών.

 Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε να γίνει η ΔΕΘ ένα πάρκο για όλους για να μπορούμε να αναπνεύσουμε και όχι “ανάσα” κερδοφορίας των λίγων. Ο χώρος της ΔΕΘ, συμπεριλαμβανομένων του Γ' ΣΣ και την κατάργηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, του πρώην 424 ΓΣΝ και της περιοχής του παλαιού συνοικισμού της Αγίας Φωτεινής, να γίνουν πραγματικά ένας χώρος πρασίνου, αναψυχής, ελεύθερων πολιτιστικών δράσεων, να αξιοποιηθούν για την ανέγερση νέων εστιών χωρίς ΣΔΙΤ και αθλητικών και εκπαιδευτικών υποδομών.

Το λόγο για το πως θα ζούμε στην πόλη μας τον έχουμε εμείς! Στηρίζουμε τη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως άσκηση πίεσης προς το δημοτικό συμβούλιο και ως ένα πρώτο βήμα στον αγώνα για να επιβάλλουμε να ζήσουμε αλλιώς. Είναι δική μας υπόθεση να πάμε κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί η διοίκηση του δήμου, να πάρουμε πίσω το χώρο της ΔΕΘ- γιατί είναι χώρος δικός μας. Παλεύουμε μαζί με τους συλλογικούς φορείς και το λαό της Θεσσαλονίκης για να μπουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο, για τη δημιουργία ενός πάρκου για τα δικά μας συμφέροντα, για να σταματήσει συνολικά η υποβάθμιση των ζωών μας.

Υπογράφουμε εδώ! https://parkodeth.gr/
(Αποκλειστικά για δημότες Θεσσαλονίκης!!)


Και αγωνιζόμαστε για:
// Χώρους πρασίνου και ελεύθερους χώρους στην πόλη μας
// Να ορίζουμε εμείς πως ζούμε μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποτίμηση των ζωών μας
// Ανέγερση φοιτητικών εστιών και χώρων άθλησης, όχι ξενοδοχεία και εμπορικά
// δημόσια και δωρεάν αγαθά κόντρα στην πολιτική των ιδιωτικοποιησεων
Logged

ΑΡΑΓΕ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΟΛΟΥΡΑ
https://www.facebook.com/arage.eaak
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...