• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:37:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:37:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426672
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 70
Guests: 87
Total: 157
dmoral
nmpampal
chriskazakos
Thomas Shelby
tourlaza
Haralampos
babis.o.sougias
afroditi
Raphael
achilleas17
Nikos.Ts
jimalexoud
Tasaras
teeeoooo
ThanosKoutsoump
theodoridoueu
Notac
mkakale
folas
georgepana9
mdimitrig
xarisvougiou
papaloui
evangeliaap
ioannisdamantis
teosimeon
xeniam
apob
dseid
cpapast
ArsenD
nikitask
EiriniGeo
ganasto
Bigie_Cheese
chaniotism
stavros0201
Annapar
elias_farhood
evitzv
despoina15
petikas
giorgosss03
Nikos_313
mavrhs
christi
odysseaskar
noimaginationforthis
tasos gourd
Chrisapostol
Michalis Tsialis
HlektrikhPatata
Pepe The Frog
Kv
dimitrisadamou
Mr Watson
xristodoulou
Thalasotsanta
Captain
atpvk
sunagrida
Maximos7
gdimove
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > ΣΥΛΛΛΓΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: ΣΥΛΛΛΓΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  (Read 927 times)
XristosGakidis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 131


View Profile
ΣΥΛΛΛΓΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
« on: August 05, 2021, 01:21:53 am »

Πριν από μερικές μέρες ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορικού-Αρχαιολογικού Γούναρης δημοσίευσε ένα κείμενο στην Καθημερινή το οποίο στοχοποιεί τα σχήματα ΕΑΑΚ και τις πρακτικές τους. Η δημοσίευση του κειμένου αυτού δεν έρχεται τυχαία στην δεδομένη χρονική στιγμή και από το συγκεκριμένο καθηγητή, αλλά έρχεται αφού έχει ψηφιστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και ενώ έχουν γίνει οι εξαγγελίες για την είσοδο της ΟΠΠΙ τον Σεπτέμβρη και από έναν καθηγητή ο οποίος έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει δείξει τις προθέσεις για απονομιμοποίηση του φοιτητικού συλλόγου καθώς από την αρχή της θητείας του ως πρόεδρος δεν αναγνώριζε τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αλλαγή του προγράμματος σπουδών του τμήματος, που συρρίκνωνε τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών(κατάργηση διδακτικής επάρκειας για την πλειοψηφία των αποφοίτων), απέναντι στην οποία ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος αντιστάθηκε δυναμικά με μια σειρά αγωνιστικών αποφάσεων και δράσεων τις οποίες ο Γούναρης δεν έλαβε ποτέ υπόψη.
   Αυτό που ο Γούναρης στο κείμενο του κατονομάζει ως καθημερινό "πόλεμο" ή μεγάλη πληγή του πανεπιστημίου είναι ο μαχητικός συνδικαλισμός που όπως αντιτέθηκε σε εκείνη την αλλαγή του προγράμματος σπουδών αντιτίθεται και σε κάθε τι που τείνει να πλήξει την προοπτική των φοιτητών πάντα υπερασπιζόμενος τα όργανα του φοιτητικού συλλόγου και το άσυλο. Είναι ο φοιτητικός συνδικαλισμός που προωθούνε τα σχήματα ΕΑΑΚ με τις πρακτικές τους. Τα σχήματα των ΕΑΑΚ διαχρονικά δραστηριοποιούνταν μέσα από το φοιτητικό σύλλογο τον ενεργοποιούσαν και τον έθεταν σε τροχιά διεκδίκησης με μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Έτσι ο φοιτητικός σύλλογος κατάφερνε να σπάει την εντατικοποίηση και την καθηγητική αυθαιρεσία, να μπλοκάρει οτιδήποτε έρχεται να χτυπήσει τα πτυχία των φοιτητών και άρα και την επαγγελματική τους προοπτική, και να φτάνει μέχρι το σημείο να δημιουργεί τις συνθήκες που γεννάνε κινήματα ικανά να ανατρέψουν νόμους!
    Ακόμα ο Γούναρης ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του πανεπιστημίου παραδέχεται ωμά ποιος θα είναι ο ρόλος της ΟΠΠΙ και των πειθαρχικών, καθώς επίσης δεν διστάζει να πει πως ο αγωνιστικός φοιτητικός συνδικαλισμός αποτελεί το μείζον πρόβλημα του πανεπιστημίου ξεπερνώντας ακόμα και το κοινό ποινικό έγκλημα! Γίνεται ξεκάθαρο πλέον πως το αφήγημα ότι πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται για την "ασφαλεία" και πάταξη της ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια καταρρέει από τους ίδιους που το έστησαν. Πτυχές του το νόμου όπως η ΟΠΠΙ και τα πειθαρχικά έρχονται για να διασφαλίσουν ότι κάθε φωνή αντίδρασης, κάθε αγωνιστική πρακτική που αντιτίθεται στην καθηγητική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση αλλά ακόμα και σε ένα πλήρως αντιδραστικό νόμο μέσα στα πανεπιστήμια θα καταπνίγεται. Αν λάβουμε υπόψη μας και τις εξαγγελίες της Κεραμέως για εννιαία ψηφοδέλτια στις φοιτητικές εκλογές μπορούμε να δούμε ότι το χτύπημα στους φοιτητικούς συλλόγους τόσο στις δομές τους αλλά και στις πρακτικές αποτελεί γεγονός.
   Η επίθεση του Γούναρη μαζί με μια σειρά άλλων γεγονότων (ανακήρυξη των ονομάτων που θα απαρτίζουν την ΟΠΠΙ, επιβολή πειθαρχικών σε φοιτητές κτλ), μας δείχνουν ότι η προσπάθεια εφαρμογής του νόμου θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας μέσα από τους συλλόγους και τα σχήματα που συμμετέχουμε και να διασφαλίσουμε πως αυτός ο νόμος ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!

Το σχετικό link από το κείμενο του Γούναρη στην Καθημερινή: https://www.kathimerini.gr/opinion/561445414/ta-aei-omiroi-ton-eaak-mia-istoria-choris-telos/
Logged
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...