• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
March 20, 2026, 13:00:33 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
March 20, 2026, 13:00:33 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Hyperlaz02
[Today at 12:53:45]

Thmmy-συνάντηση 21 Μάρτιο...
by Mr Watson
[Today at 11:45:20]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[March 19, 2026, 17:59:31 pm]

Ανακοίνωση - Οι εγγραφές ...
by IEEE SB
[March 19, 2026, 17:13:57 pm]

Η κεντρική γείωση έχει τά...
by chatzikys
[March 18, 2026, 22:45:22 pm]

[ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Saint_GR
[March 18, 2026, 19:27:08 pm]

[Βάσεις Δεδομένων] Ανακοι...
by grepanis
[March 18, 2026, 19:19:51 pm]

Ερωτηματολόγιο : Νέα Χρήσ...
by Μπιγκόνια
[March 18, 2026, 18:46:21 pm]

[2ο εξ. ΝΠΣ] Επιλογή Συγγ...
by Petross
[March 18, 2026, 13:04:37 pm]

Ορκωμοσία χειμερινού εξαμ...
by george14
[March 17, 2026, 19:11:37 pm]

Χαρακτηριστικά Laptop
by Spiros853
[March 17, 2026, 14:35:46 pm]

[Αντικειμενοστραφής Πρ.] ...
by tony stank
[March 17, 2026, 10:44:30 am]

[Τηλεπ.Συστήματα ΙΙ] Γενι...
by migk
[March 16, 2026, 14:14:01 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by tony stank
[March 16, 2026, 07:57:24 am]

Πρόγραμμα Εαρινής Εξεταστ...
by okan
[March 16, 2026, 04:28:24 am]

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Ε...
by cvakadimas
[March 14, 2026, 23:39:36 pm]

Μαθήματα Επιλογής 6ου Εξα...
by Fraser
[March 13, 2026, 14:27:32 pm]

Εργασίες Αφαίρεσης Αμιάντ...
by YetAnotherECEStudent
[March 12, 2026, 22:16:30 pm]

[Σύγχρονα Ενεργειακά Συστ...
by RíoGrande
[March 12, 2026, 19:11:57 pm]

Απορία για διπλωματικές
by Mr Watson
[March 12, 2026, 18:19:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10364
Latest: andreasdim
Stats
Total Posts: 1430820
Total Topics: 31976
Online Today: 723
Online Ever: 9872
(February 17, 2026, 10:41:42 am)
Users Online
Users: 24
Guests: 633
Total: 657
stmanzaf
Tasos Bot
mpma26
AODON
tasos gourd
micelethe
iliaskou
anastasimi
aris123321
gpr000
sassi
ThanosKoutsoump
Hyperlaz02
xorxe
makato
marf10
gefo7
Stelioskyr
kouf
CodeBro
miltan8
Κaraflodaimonas
kostisgialamas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου 2025-2026
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > «Έκοψαν» τη Διεθνή Aμνηστία!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: «Έκοψαν» τη Διεθνή Aμνηστία!  (Read 993 times)
abbis
Guest
«Έκοψαν» τη Διεθνή Aμνηστία!
« on: December 27, 2005, 19:14:08 pm »

«Έκοψαν» τη Διεθνή Aμνηστία!

Tέσσερα ραδιοφωνικά σποτάκια του Eλληνικού Tμήματος της Διεθνούς Aμνηστίας κόπηκαν από το EΣP

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΜΠΡΙΝΗΣ

 
«Τρεις άνδρες αραβικής καταγωγής που μετέφεραν άγνωστες χημικές ουσίες, γνωστοί και ως τρεις μάγοι, συνελήφθησαν και κρατούνται στις φυλακές του Γκουαντάναμο (φωτογραφία). Καταζητείται ακόμη ο άγνωστος με το κωδικό όνομα "φωτεινό αστέρι"...». Το σποτάκι της Διεθνούς Αμνηστίας απορρίφθηκε ως μη κοινωνικό από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης... 

Την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας (ελληνικό τμήμα) προκάλεσε η πρωτοφανής απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να «κόψει» τέσσερα σποτάκια της από τον ραδιοφωνικό αέρα. H ολομέλεια του ΕΣΡ που εξέτασε το περιεχόμενο των σποτ που κινούνταν στο κλίμα των γιορτινών ημερών, απέκλεισε τη δυνατότητα δωρεάν μετάδοσής τους ως κοινωνικών μηνημάτων, προκαλώντας την μήνι της έγκυρης διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, που ζήτησε και ακόμη δεν πήρε απάντηση για το σκεπτικό της απόρριψης.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να απορρίψει το ραδιοφωνικό σποτ της οργάνωσής μας, το οποίο εκφωνήθηκε από την κ. Πέμη Ζούνη και τον κ. Δημήτρη Κουρούμπαλη, με μουσική υπόκρουση βασισμένη στο τραγούδι "Imagine" του John Lennon», σημειώνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. «H έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρούμε προφανές το κοινωνικό μήνυμα αυτών των σποτ, αφού ζητούν την υποστήριξη της μεγαλύτερης οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για ζητήματα όπως οι παράνομες κρατήσεις, η παιδική στράτευση και η άρνηση του δικαιώματος στο άσυλο».

Από την πλευρά του, το ΕΣΡ επισήμαινε χτες ότι τα τέσσερα σποτάκια «δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που καλύπτονται ως κοινωνικά μηνύματα και γι' αυτό δεν τα έκανε δεκτά». Μάλιστα μέλος του ΕΣΡ έλεγε αργά χθες το βράδυ στα «NEA» πως «τα μηνύματα κάνουν πλάκα σε ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό», επειδή γίνεται αναφορά στο Γκουαντάναμο, στο Ισραήλ και στην Αμερική. «Δεν είναι σωστό μια κρατική αρχή να τα κρίνει ως κοινωνικά μηνύματα. Δεν εμπίπτουν στη λογική του νόμου τι είναι κοινωνικό μήνυμα. Δεν πρόκειται για λογοκρισία. Εάν θέλουν να τα μεταδώσουν μπορούν να πληρώσουν».


Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης υποστήριξε μιλώντας στα «NEA» ότι «τα σποτ αυτά δεν είναι κοινωνικά και εμπλέκουν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γι' αυτό και δεν υπάγονται στις διατάξεις που αναφέρονται στα κοινωνικά μηνύματα σύμφωνα με τον νόμο».

Τα μηνύματα από διάφορους οργανισμούς - ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά - υποβάλλονται στο ΕΣΡ και όταν εγκριθούν από την ολομέλεια του Συμβουλίου και χαρακτηριστούν ως «κοινωνικά» αποστέλλεται η σχετική απόφαση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ώστε να μεταδίδονται δωρεάν. Κάτι που αποκλείστηκε στα σποτ της Διεθνούς Αμνηστίας.



Ο Αϊ - Βασίλης, οι πρόσφυγες, οι μάγοι...
Τα τέσσερα ραδιοφωνικά σποτάκια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι:
   

1. «Συνελήφθη ύποπτος να διασχίζει τον Ατλαντικό, με ιπτάμενο έλκηθρο δικής του κατασκευής που μετέφερε μη εκτελωνισμένα δώρα. Την υποψία των αρχών κίνησε η παραφουσκωμένη κόκκινη στολή του. Ο γνωστός και ως Αϊ-Βασίλης μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο, φοράει πλέον πορτοκαλί και...». Στις μέρες μας θα μπορούσε να συμβεί. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχει δίκαιη μεταχείριση. Και αυτός και οι υπόλοιποι που κρατούνται εκεί, χωρίς απαγγελία κατηγορίας, δίκη ή πρόσβαση σε δικηγόρο και ενίοτε υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Διεθνής Αμνηστία. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!

2. «Συνελήφθησαν στα σύνορα Ισραήλ - Παλαιστίνης τρεις άνδρες αραβικής καταγωγής που μετέφεραν άγνωστες χημικές ουσίες. Οι γνωστοί και ως τρεις μάγοι κρατούνται στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Καταζητείται ακόμη ο άγνωστος με το κωδικό όνομα «φωτεινό αστέρι», που τους οδήγησε στο σημείο παράδοσης...». Στις μέρες μας θα μπορούσε να συμβεί. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχουν δίκαιη μεταχείριση. Κι αυτοί και οι υπόλοιποι που κρατούνται εκεί χωρίς απαγγελία κατηγορίας, δίκη ή πρόσβαση σε δικηγόρο και ενίοτε υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!

3. «Ανήλικη απήχθη από σχολικό προαύλιο προκειμένου να εκπαιδευτεί στις δυνάμεις καταστροφών. Το "Κοριτσάκι με τα σπίρτα", όπως το ονόμασαν οι στρατιωτικές αρχές της χώρας του, επιλέχθηκε ως ειδικός στη χρήση σπίρτων που προκαλούν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της καύσης τους. H ανήλικη μαθαίνει να χειρίζεται κι άλλα όπλα...». Στις μέρες μας θα μπορούσε να συμβεί, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα 300.000 παιδιά που στρατολογήθηκαν, συχνά διά της βίας, σε 27 χώρες του κόσμου κατά παράβαση των κανόνων Διεθνούς Δικαίου. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!

4. «Ζευγάρι νιόπαντρων προσφύγων μαζί με το νεογέννητο παιδί τους βρήκαν άσυλο στη γειτονική Αίγυπτο, γλιτώνοντας έτσι από επίθεση του κινήματος "Ηρώδειος Αντιβρεφικός Συναγερμός". Το νεογέννητο χαίρει άκρας υγείας και οι γονείς του μπορούν τώρα να κάνουν όνειρα για το μέλλον...». Ας φροντίσουμε να αναγνωριστεί το δικαίωμα στο άσυλο και για τους υπόλοιπους 10 εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας της ταυτότητας ή των θρησκευτικών και πολιτικών τους πεποιθήσεων. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη.

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18424&m=P23&aa=1
Logged
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...