• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 22, 2026, 22:00:51 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 22, 2026, 22:00:51 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Συλλογή Υπογραφών για την...
by Nikos_313
[Today at 21:22:41]

Θέση Εργασίας - ΑΔΜΗΕ (Υπ...
by Nikos_313
[Today at 21:15:54]

Εγκέφαλος και Συναισθήματ...
by Nikos_313
[Today at 21:09:59]

Από την τραγική κατάσταση...
by felantaki
[Today at 20:40:41]

Απορία για διπλωματικές
by johnny_ece
[Today at 17:40:51]

Κινητοποίηση στο Aristotl...
by Aris★
[Today at 15:32:26]

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μπ...
by Χαρούμενη Πατάτα
[Today at 15:32:15]

Κάλεσμα στο αυτοοργανωμέν...
by felantaki
[May 21, 2026, 15:55:37 pm]

Erasmus στο RWTH Aachen U...
by georgino
[May 21, 2026, 12:49:44 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by abunchofcells
[May 21, 2026, 00:51:46 am]

Αναζήτηση φοιτήτριας/φοιτ...
by georgino
[May 20, 2026, 23:34:59 pm]

[Ανάλυση Αλγορίθμων] Γενι...
by alexiosmara
[May 20, 2026, 22:46:03 pm]

Ψηφιακές Εξετάσεις: Πριν ...
by tony stank
[May 20, 2026, 16:51:19 pm]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Μπιγκόνια
[May 20, 2026, 13:57:46 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by chatzikys
[May 20, 2026, 01:25:24 am]

Είναι ο πρύτανης ΑΠΘ κοιν...
by okan
[May 19, 2026, 21:59:10 pm]

[Ασύρματες Επικοινωνίες] ...
by Λέσχη Επιστημόνων
[May 19, 2026, 18:57:27 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧ...
by dimikotz
[May 19, 2026, 18:57:12 pm]

[Σύγχρονες Μηχανές] Γενικ...
by kav-liaris
[May 18, 2026, 22:38:28 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[May 18, 2026, 20:09:00 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10380
Latest: dimk58
Stats
Total Posts: 1431176
Total Topics: 32013
Online Today: 1052
Online Ever: 18918
(April 06, 2026, 16:05:31 pm)
Users Online
Users: 18
Guests: 836
Total: 854
johnny_ece
zachpasc
stefpapa21
kostas.13v
kouf
femanak
kassamanwlhs
nasos
mimaki
kstavroulis
alexiosmara
felantaki
abunchofcells
dnikoa
mike1996
Psycher
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Κινητοποίηση στο Aristotle Innovation Forum [ΑΡΑΓΕ ATTACK]
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Κινητοποίηση στο Aristotle Innovation Forum [ΑΡΑΓΕ ATTACK]  (Read 264 times)
felantaki
Νεούλης/Νεούλα
*
Posts: 18


View Profile
Κινητοποίηση στο Aristotle Innovation Forum [ΑΡΑΓΕ ATTACK]
« on: May 21, 2026, 19:10:01 pm »

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/5 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΚΕΔΕΑ



Οι συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων με το σιωνιστικό καθεστώς ως διαφαίνεται έχει γίνει «δημοφιλής» πρακτική φυσικά σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική.
Και φυσικά το ΑΠΘ δεν αποτελεί εξαίρεση! Μετά τις υποτροφίες – «πλυντήρια» για Έλληνες φοιτητές στο Ισραήλ η διοίκηση του ΑΠΘ αποφάσισε να διοργανώσει στις 21- 22- 23 Μαΐου εκδήλωση που μεταξύ άλλων θα έχει ως κεντρική ομιλήτρια την καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Margalit Finkelberg με θέμα καθόλου ειρωνικό τις «ανθρωπιστικές σπουδές».
Πρωταρχικός στόχος φυσικά της Margalit Finkelberg προβάλλοντας την επιστήμη του ανθρώπου σαν κάλυψη είναι να νομιμοποιήσει και να ξεπλύνει τα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου από την Γάζα ως τον Λίβανο και την υπό κατοχή Δυτική όχθη «βαφτίζοντας» τα μποϊκοτάζ ως αντισημιτισμό.

Οι αυξανόμενες συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων μόλις λίγες ημέρες μετά την απαγωγή μελών του Global Sumud Flotilla σε διεθνή χωρικά ύδατα δεν έχουν άλλο στόχο από το να νομιμοποιήσουν καθεστωτικά τον νατοϊκό ιμπεριαλισμό στην μέση ανατολή και να συγκαλύψουν την γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού από το καθεστώς Νετανιάχου αλλά και τις αυξανόμενες κτηνωδίες του IDF σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια του Aristotle Innovation Forum που σαν κεντρικό άξονα έχει μάλλον το να μας δείξει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την παράδοση των κλειδιών του ΑΠΘ στα ιδιωτικά συμφέροντα και τη στροφή του στην πολεμική βιομηχανία όπως επιτάσσουν οι νόμοι της αγοράς. Το ΑΠΘ μετά από μία σειρά μεμονωμένων μνημονίων συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και πιο διευρυμένες συνεργασίες όπως αυτή του defenceEduNet που μοναδικό στόχο έχει τη διασύνδεση των ΑΕΙ με την πολεμική βιομηχανία, τώρα σε μια “γιορτή εξωστρέφειας” του πανεπιστημίου υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες κάθε μορφής πολεμοχαρή επενδυτή και ομιλητή.

Η κατεύθυνση αυτή δεν είναι τυχαία. Μετά από χρόνια υποχρηματοδότησης και αδυναμίας των πανεπιστημίων να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα, τα ΑΕΙ εξωθούνται, σαν αυτόνομες οικονομικές μονάδες πλέον, να αναζητούν πόρους σε εξωτερικές επενδύσεις, με επόμενο το να δίνεται βάση όχι στην κοινωνικά αναγκαία έρευνα, αλλά στην έρευνα που θα εξασφαλίσει πόρους στο πανεπιστήμιο, ακόμα και αν πρόκειται για πολεμική έρευνα. Έτσι η στροφή στην πολεμική έρευνα και η διασύνδεση με Ισραηλινά πανεπιστήμια και εταιρείες δεν είναι απλά μια απόφαση εναρμόνισης του πανεπιστημίου με την κυβερνητική πολιτική σε ιδεολογικό επίπεδο, αλλά είναι η πλήρης μετατροπή του πανεπιστημίου στο πανεπιστήμιο της αγοράς, της πολεμικής οικονομίας και των επιταγών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, ενώ γνώση και τεχνολογία υποτάσσονται στα χέρια του κεφαλαίου ως εργαλεία για πιο αποτελεσματικές και στοχευμένες σφαγές.
 
Όλοι ξέρουμε και το τι επεκτάσεις μπορεί να έχει αυτή η κατεύθυνση που παίρνει το σημερινό πανεπιστήμιο: επί πληρωμή μεταπτυχιακά, ΣΔΙΤ στην φοιτητική μέριμνα, απλήρωτη εργασία διδακτορικών και μεταπτυχιακών, στενότερη σύνδεση με εταιρίες-χορηγούς και χατίρια σε ιδιώτες όπως βιομηχανικά διδακτορικά κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, περικοπή φοιτητικών παροχών (λέσχη, στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα).
Το πανεπιστήμιο αυτό δε μας χωρά.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Η Margalit Finkelberg ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Logged
Aris★
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 96


View Profile
Re: Κινητοποίηση στο Aristotle Innovation Forum [ΑΡΑΓΕ ATTACK]
« Reply #1 on: Today at 15:32:26 »

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση και μπλοκάρισμα εκδήλωσης με σιωνιστρια καθηγήτρια στο πάνελ στα πλαίσια του Aristotle Innovation Forum στο ΑΠΘ.

Το πανεπιστήμιο μας δεν έχει χώρο για εκπροσώπους του κράτους γενοκτόνου Ισραήλ! Την ώρα που οι σύντροφοι/συντρόφισσες μας στο Global Sumud Flotilla βασανίζονται απο τις Ισραηλινές αρχές, το ΑΠΘ συμμετέχει ενεργά στο ξέπλυμα μιας γενοκτονίας. Δεν θα περάσει!  Τα πανεπιστήμια μας θέλουμε να είναι ανοιχτά για τους φοιτητές  όχι στο Ισραήλ και στις εταιρείες! Η έρευνα και η γνώση που παράγεται να μην ντύνει με ανθρωπιστικό και επιστημονικό μανδύα μια γενοκτονία αλλά να εξυπηρετεί την κοινωνία.

Καμία συνεργασία του ΑΠΘ με ισραηλινά ιδρύματα!

Logged

ΑΡΑΓΕ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΟΛΟΥΡΑ
https://www.facebook.com/arage.eaak
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...