• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:48:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:48:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426672
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 88
Total: 149
msandr
Ted Kaczynski
babis.o.sougias
Kwst@ss_
meni
Nicotre
thegreekbaron
chriskazakos
difis
Filpan10
mdimitrig
nmpampal
evangeliaap
Stathiss
tasos gourd
xeniam
dimimpou
jimalexoud
Haralampos
folas
kvas
Notac
Ioannakoliou
Polychronia K
Farmakis Aggelos
gbes
petrchat
theodoridoueu
Fovidis
soti
Evripidis
Aglosdoum
npalami
petikas
dmoral
afroditi
Dimos Bachlas
geo66
Thomas Shelby
tourlaza
Raphael
achilleas17
Nikos.Ts
Tasaras
teeeoooo
ThanosKoutsoump
mkakale
georgepana9
xarisvougiou
papaloui
ioannisdamantis
teosimeon
apob
dseid
cpapast
ArsenD
nikitask
EiriniGeo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Ζωγραφική - Φωτογραφία - Κόμικ (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > 9η Τέχνη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Down Print
Author Topic: 9η Τέχνη  (Read 16134 times)
Anyparktos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
Re: 9η Τέχνη
« Reply #60 on: January 22, 2008, 11:32:31 am »

Ε,γενικώς ας πούμε σ'αυτή τη χώρα λέμε και το μυθικό καλύτερα άνεργος παρα καλλιτέχνης...Ενώ στην ουσιά θα ήταν πιο ωραία η ζωή αν λέγαμε καλύτερα καλλιτέχνης παρα κομπλεξικός ή αν θέλουμε να τα πάμε σε next level καλύτερα πραγματικός καλλιτέχνης παρά επιστημόνι!Lol   Cheesy
Α,4dcube παίζει να είσαι σε κανα forum για anime 'η ασχολέισαι μόνο με comic?Παρεπιπτοντως αν κρίνουμε από τα χάλια της τηλεοπτικής μεταφορας του berserk δεν σε κατηγορώ καθόλου...Αν το έχεις δει περιμένω οργισμενα σχόλια αν δεν το έχεις δει μην το δεις   crazy
Το vagabond είναι σχετικο με τον musashi miyamoto?!??!Τον τίτλο τον είχα ακούσει αλλά δεν το χα ψάξει...Δεν ξέρω αν υπάρχει σε manga αλλά ψάξε για το επικό shura no toki!Και πάλι μέσα miyamoto...Κάτι τελευταίο,ίσως θα έπρεπε να συστήσεις και καμια σείρα που να κλίνει πιο πολύ στο shounen  μιας και αυτό τραβάει πρώτα συνήθως τους fan... Wink
Επειδή αναρωτιόταν λοιπόν ο paris αν θες δες και μερικα από τα naruto,full metal alchemist και φυσικά bleach αν ενδιαφέρεσαι για κάτι καθαρα περιπετειώδες(εξ'ου και η ορολογία shounen που σημαίνει αγόρι-you get the point).Επίσης αν σου αρέσουν τα vampires πιάσε hellsing...Δεν πρόκειται να διαψεύσει τις προσδοκιες σου!

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #61 on: January 22, 2008, 12:11:25 pm »

Anyparkte, το τόπικ λέει για 9η τέχνη, άρα μιλάμε μόνο για κόμικς! Tongue Δεν ασχολούμαι πλέον πολύ με ανιμέ και κινούμενα σχέδια (εκτός του southpark Tongue) γιατί παίρνουν πολύ χρόνο...

Για το berserk anime μου έχουν πει σχετικά, δεν έχω δει παρά μόνο αποσπάσματα. Αλλάξαν την αφηγηματική ροή ή κάτι τέτοιο...

Άσε τα shounen, vagabond λέμε... Cheesy Cheesy
Τα έχω δει και τα σόνεν και τα έχω βαρεθεί. Το naruto αν και το παρακολουθώ στο μάνγκα, έχει ξεχειλώσει πλέον στα 384 κεφάλαια... Στα πρώτα 100 μοιάζει να υπόσχεται να εξηγήσει κάτι το τρομερό που υπάρχει στην υπόθεση, και μόνο τώρα τελευταία, στα τελευταία 5 κεφάλαια έχουμε στοιχεία για το ποιος είναι επιτέλους ο ναρούτο και τι παίζεται με αυτόν. Έχω δει και το ανιμέ ναρούτο. Φοβερή δουλειά, κυρίως στην αρχή. Η μουσική, οι σκηνές (από υπολογιστή βγαίνουν τέλειες) με τις χορογραφίες, πολύ καλό σύνολο. Τα πρώτα 20 επεισόδια είναι τα αγαπημένα μου.

Το full metal alchemist μάνγκα είναι αρκετά καλό, για το στυλ του. Η σειρά του έχει τελειώσει, ενώ το μάνγκα καλά κρατεί.

Το bleach, αρχικά μου ήταν πολύ ενδιαφέρον, ιδιότροπο σχέδιο και πολύ φαντασία κλπ αλλά γρήγορα άρχισε να γίνεται οτινάναι. Το σχέδιό του ομαλοποιήθηκε και η πλοκή έγινε στυλ ντράγκονμπολ-όπως όλα τα μάνγκα του ίδιου στυλ... Όχι ότι έχω κάτι με το ντράγκονμπολ, αντίθετα, ο Τοριγιάμα είναι δάσκαλος, αλλά τέτοιες αντιγραφές δεν έχουν κάτι να πουν...

Άλλο καλό σόνεν (τα σόνεν απευθύνονται σε εφήβους κυρίως) το one piece. Το παιδί με το λαστιχένιο σώμα που έγινε πειρατής και κάνει τρέλες ψάχνοντας ένα θησαυρό. Το αντίστοιχο ανιμέ παιζόταν και στα ελληνικά κανάλια μεταγλωτισμένο και με αλαγμένο το όνομα, "ντρέικ" νομίζω.

Κι άλλο, το shaman king. Ντράγκονμπολ πάλι στυλ με τις αναγκαίες διαφορές.

Ο πάρης συγκεκριμένα που ρώτησε, είναι της γελοιογραφίας και του ευρωπαϊκού κόμικ. Αν πας από αυτά στα σόνεν θα δημιουργήσεις τελείως λάθος άποψη για τα μάνγκα! (δλδ ξενέρωμα...! Tongue)

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #62 on: October 18, 2009, 13:08:37 pm »

http://www.angelfire.com/wa/zzaran/calvin.html

pay close attention
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: November 05, 2009, 02:05:00 am »

http://bitterfilms.com/anesthetics.html

pay close attention
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #64 on: December 09, 2009, 02:28:01 am »

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

τσαι-borg

Central to nowhere.

View Profile
« Reply #65 on: January 04, 2010, 11:37:56 am »

Χα!και εψαχνα τοπικ για κομιξ.
ωραια εδω ειμαστε.
οσοι λοιπον δεν το ξερετε,να το μαθετε.και οσοι το ξερετε ηδη,ε μην διαβαζετε το ποστ:

(απο blogspot της giganto)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

”Mια αίσθηση χιούμορ μαύρη σαν μελάνι…ένα νοσηρά αστείο, έντονα προσωπικό, ανένδοτα μηδενιστικό κόμικ.”
THE CHICAGO READER

“Τόσο καυστικό που δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Ο Μπρουνέτι είναι αξιοθαύμαστα φιλόδοξος, τόσο στη μισανθρωπία του όσο και στη γραφή του.”
SPIN

“Τίποτα περισσότερο από μια ασυνάρτητη και άναρχη επίθεση σε κάθε σύστημα αξιών, με τα ίδια μηνύματα να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.”
THE COMICS JOURNAL

“Πέρα απ’ το να προβάλλουν τη χαρακτηριστική αυτοαπέχθεια και την αδυσώπητη κατάθλιψη του Ιβάν Μπρουνέτι, τα κόμικς αυτά δίνουν στον άτυχο αναγνώστη την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους τελευταίους νεκρικούς σπασμούς της πνευματικής υγείας του συγγραφέα, καθώς εκείνη αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανηδονίας και schadenfreude.”
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ FANTAGRAPHICS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Ιβάν Μπρουνέτι είναι ένας Αμερικάνος δημιουργός κόμικς που ζει και εργάζεται στο Σικάγο. Από το 1994 γράφει και σχεδιάζει το κόμικ Schizo, έναν ευφυή χείμαρρο καυστικής μισανθρωπίας, ανελέητης αυτοκριτικής, νοσηρού χιούμορ και βλάσφημης θεματολογίας, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών στυλ, από το χαριτωμένο μέχρι το γκροτέσκο, και από το κολάζ έως το φωτορεαλισμό.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα τεύχη του Schizo, καθώς και δύο συλλογές των ηθικά ασυγχώρητων χιουμοριστικών καρτούν του με τους τίτλους HAW! και HEE! Σχεδιάζει επίσης σποραδικά ένα στριπ για την CHICAGO READER και άλλες εναλλακτικές εβδομαδιαίες εφημερίδες. Έχει κάνει κόμικς και εικονογραφήσεις για τα περιοδικά SUNDAY MAGAZINE των NEW YORK TIMES, THE NEW YORKER, ENTERTAINMENT WEEKLY, TIME DIGITAL, SPIN, MOTHER JONES, FAST COMPANY, THE BAFFLER, THE COMICS JOURNAL, IN THESE TIMES, McSWEENEY’S, και (ανεξήγητα) για το SCOOBY-DOO.

Εργάζεται ως web designer και έχει διδάξει εικονογράφηση και κόμικς στο Κολέγιο Κολούμπια του Σικάγο και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το 2005 επιμελήθηκε το THE CARTOONIST’S EYE, μία έκθεση της δουλειάς 75 σκιτσογράφων, για την Γκαλερί A+D του Κολεγίου Κολούμπια του Σικάγο. Η έκθεση ήταν μια πρώτη παρουσίαση του βιβλίου AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS, AND TRUE STORIES (Yale University Press, 2006), την οποία επιμελήθηκε. Το 2006, το τέταρτο τεύχος του Schizo κέρδισε το Βραβείο Ignatz Καλύτερου Κόμικ της Χρονιάς.

Τα κόμικς του έχουν μεταφραστεί στα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Τσέχικα, τα Ολλανδικά, τα Σουηδικά, και τώρα και στα Ελληνικά.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
τσαι-borg

Central to nowhere.

View Profile
« Reply #66 on: January 05, 2010, 11:06:55 am »

Ένα άλλο πολύ καλό κόμιξ είναι του έλληνα Βασίλη Λώλου η "Γεννήτρια".

Ο Βασίλης Λώλος, έχει το δικό του ύφος. Αναζητήσεις κι εμμονές στα ψυχικά... εντόσθια των ηρώων του. Εφιαλτικές περιπλανήσεις, λιτά σκηνικά, χώροι ψυχροί, σιωπηλά καρέ, ένταση, πρόσωπα αγέλαστα ως ανέκφραστα, δημιουργούν αυτήν την Καφκική - Lovecraftική ατμόσφαιρα αφήγησης.( Εκεί, λίγο πριν το τέλος των αφηγήσεων ίσως υπάρχει μια αμυδρή αμηχανία για την κατάληξη, αλλά αυτά είναι και θέμα προσωπικών επιλογών και αναζητήσεων). Τα σχέδιά του λιτά, με πολλά μονοσέλιδα καρέ, αρκετές μαύρες σκιές, αφήνουν επιδέξια να φανερωθούν οι επιρροές των Manga. Τα επεξεργασμένα στον υπολογιστή ραστεράκια που χρησιμοποιεί, κάνουν τη γραφή του πιο αναγνωρίσιμη -σε βαθμό μανιέρας-, προσδίδοντας κι αυτά κάτι παραπάνω στο ύφος και την ψυχολογική βαρύτητα των αφηγήσεων.
Οι ήρωες του Λώλου έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διαβούν στους ίσκιους και τις σκοτεινιές της φαντασίας του. Κι ο Λώλος ακόμα πιο πολλές ιστορίες να μας αφηγηθεί κουνώντας επιδέξια τα σκοινάκια στις μαριονέτες του μυαλού του. Εύχομαι καλό δρόμο και καλά ένστικτα.

Το μόνο κακό με τη Γεννήτρια είναι πως έχει εξαντληθεί και δεν έχουν βγει καινούργια αντίτυπα.
Άλλη δουλεια του ίδιου είναι το The pirates of Coney Island που κυκλοφόρησε στην Αμερική και μπορείτε να το βρείτε μέσω Amazon.
όβερ εντ άουτ.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #67 on: July 09, 2010, 01:28:12 am »

http://abstrusegoose.com/235

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

τσαι-borg

Central to nowhere.

View Profile
« Reply #68 on: July 10, 2010, 11:54:06 am »

www.plastic-castle.com/tom/tinies.htm

christinette
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

keep calm and call batman!

View Profile
« Reply #69 on: November 20, 2010, 00:50:11 am »

η αλεξανδρεια εχει καποια καλα κομιξ οπως τα wolverine origins αλλα και v for vendetta. εχω μια μεγαλη συλλογη απο κομιξ των μεγαλων σχεδιαστων (ροσα, μπαρκς, ιταλοι σχεδιαστες) αλλα και κομιξ της dc με πρωταγωνιστη τον batman. σκεφτομουν να τα ανεβασω στην αλεξανδρεια αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει με τα πνευματικα δικαιωματα σ'αυτη την περιπτωση...

May the Force be with me!
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #70 on: November 20, 2010, 22:44:47 pm »

Quote from: christinette on November 20, 2010, 00:50:11 am
η αλεξανδρεια εχει καποια καλα κομιξ οπως τα wolverine origins αλλα και v for vendetta. εχω μια μεγαλη συλλογη απο κομιξ των μεγαλων σχεδιαστων (ροσα, μπαρκς, ιταλοι σχεδιαστες) αλλα και κομιξ της dc με πρωταγωνιστη τον batman. σκεφτομουν να τα ανεβασω στην αλεξανδρεια αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει με τα πνευματικα δικαιωματα σ'αυτη την περιπτωση...
ο,τι παιζει και με τα υπολοιπα βιβλια της αλεξανδρειας. Δηλαδη, ο,τι εχουμε ορεξη και χρονο να ανεβασουμε το ανεβαζουμε.

-Coelho my ass

Social_waste

View Profile
« Reply #71 on: December 07, 2010, 03:42:59 am »

http://olalys.com/gallery/fuglesang.php

Vive le son
D'l'explosion!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος