• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:58:30 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:58:30 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 36
Guests: 111
Total: 147
zgeorgitz
victoria
0restis
Yamal
Nekt
astepoul
Zaxarenia
mayia psarikoglou
dimitris585
ThanosV
dr.giorgos
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
fkagk
ඞ
Nikos_313
mavropan
acolak
Saint_GR
panos98
Athinaaz
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Open Source Moderating (Moderator: PolarBear) > Σχετικά με την ορθογραφία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] Go Down Print
Author Topic: Σχετικά με την ορθογραφία  (Read 14263 times)
edenaxas
Guest
δυσλεξια, πως την αναγνωριζεις?
« Reply #75 on: March 24, 2007, 16:01:59 pm »

Off-topic Off-topic Off-topic Off-topic Off-topic Off-topic

κατ'αρχας ειμαι τελειως off topic, αλλα με απασχολει κατι πολυ σημαντικο.αν  οντως εχεις δυσλεξια και δεν εχει διαγνωσθει, πως ειναι δυνατον να το καταλαβεις οτι εχεις και πολυ περισσοτερο πως το αντιμετωπιζεις?
καπου ειχα διαβασει για κατι μεθοδους και τεστ-μεθοδος παυλιδη αν θυμαμαι καλα- ξερει κανεις τιποτα περισοτερο?

μια φορα ενας μαθηματικος με ρωτησε "ρε συ, εισαι δεσλεκτικος?" εγω φυσικα ειπα οχι περισσοτερο επειδη δεν ηξερα τι ειναι δυσλεξια. μετα μου εξηγησε οτι δεν ειναι κατι κακο, απλα ο εγκεφαλος εχει ενα ξεχωριστο τροπο να επεξεργαζεται τις πληροφοριες και αναλογα με την περιπτωση αναπτυσονται διαφορες μορφες δυσλεξιας. εγω ας πουμε πολλες φορες σκεφτομαι με εικονες καποια μαθηματικα ή φυσικα προβληματα και μετα πολυ γρηγορα ερχονται οι πραξεις...απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι ουσιαστικα η δυσλεξια ειναι το χαρακτηριστικο του εγκεφαλου να σκεφτεται πιο γρηγορα και κυριως σχηματικα ενω το προβλημα ερχεται οταν ο δυσλεκτικος ερχεται να εκφρασει αυτο που σκεφτεται οπου η ταχυτητα ομιλιας ειναι πολυ μικροτερη απο την ταχυτητα σκεψης...δεν ξερω αν αυτα ειναι σωστα αν ξερει κανεις στα σιγουρα ας διαφωτισει λιγο γιατι με απασχολει πολυ καιρο αυτο το θεμα... Off-topic
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Σχετικά με την ορθογραφία
« Reply #76 on: March 24, 2007, 17:00:01 pm »

Δεν  διαφωνούμε  κάπου  Νέσσα. Και  η  ορθογραφία  θέλει  καλή  μνήμη  πάντως... Grin

Το  κάψαμε  πάντως  το  θέμα.... Grin Cheesy

Θα  μπορούσε  άνετα  να  μπεί  στα  πιό  καμμένα  topics...
« Last Edit: March 24, 2007, 17:27:07 pm by pandora » Logged
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #77 on: March 24, 2007, 17:25:03 pm »

edenaxa μικρή είχα το πρόβλημα ότι δεν μπορούσα να κρατήσω ημερολόγιο γιατί δεν έγραφα αρκετά γρήγορα αυτά που σκεφτόμουν με αποτέλεσμα να ξεχνάω τι ήθελα να γράψω μετά. Tongue
Και σαφώς αντιλαμβάνομαι πολύ καλύτερα τα σχήματα από τις σκέτες πράξεις..
Αλλά με την ορθογραφία δεν είχα ποτέ πρόβλημα..

Τι έχω γιατρέ μου;

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #78 on: March 24, 2007, 22:59:01 pm »

Μάλλον είσαι οπτικός τύπος.

Π.χ. στη μουσική κάνουν τέτοια διάκριση (μεταξύ ακουστικού και οπτικού τύπου).

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #79 on: March 24, 2007, 23:01:36 pm »

σημαδι δυσλεξιας αν θυμαμαι καλα ειναι επισης
αν μπερδευεις το ρ με το λ
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #80 on: March 24, 2007, 23:06:41 pm »

Μικρός έλεγα "νελό" αντί για "νερό" Shocked

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #81 on: March 24, 2007, 23:24:21 pm »

εγω πρεπει να το εχω
δε μπορω να πω γρηγορα λεωφορειολωριδα..
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
« Reply #82 on: March 24, 2007, 23:41:23 pm »

Quote from: pandora on March 23, 2007, 20:54:16 pm
Quote from: lynx on March 23, 2007, 16:15:10 pm
off-topic:
Quote from: pandora on March 22, 2007, 19:05:22 pm
Ο  Αινστάιν  διατύπωσε  τις  πιο  μεγαλειώδεις  φυσικές  θεωρίες  και  παρ'όλα  αυτά  δεν  ήξερε  πρόσθεση!!! Grin Grin Cheesy lol  Tongue

δεν νομίζω να ισχύει αυτό... πού το διάβασες?
Α, ξέχασα... ρωτούσε τον Καραθεοδωρή ε?  Tongue

Αυτό  το  έχω  ακούσει  σε  ντοκυμαντέρ  σχετικό  με  τον  Αινστάιν. Συγκεκριμένα  έλεγε  ότι  ο  Αινστάιν  στο  σχολείο  ήταν  τόσο  κακός  στα  μαθηματικά  που  οι  δασκαλοί  του  παραπονιόντουσαν.Ακόμα  και  για  απλή  πρόσθεση. Και  ο  ίδιος  μέχρι  το  τέλος  της  ζωής  του, αν  και  αργότερα  ήξερε  σαφώς  πολύ  περισσότερα  μαθηματικά  από  την  μαθητική  του  ηλικία Grin Grin, παραδεχόταν  ότι  δεν  είναι  καλός  μαθηματικός.

Μπορεί  η  πηγή  μου  να  είναι  όντως  λανθασμένη, αν  έχεις  κάποιο  λίνκ  ή  κάτι  άλλο  που  υποστηρίζει 
το  αντίθετο, πόσταρέ το  και  χαρά μου  να  μάθω  και  να  παραδεχτώ  ότι  έχω  λάθος.

Αλλά  από  κεί  και  πέρα  η  χρήση  ειρωνίας 

off-topic:

όταν  αρχίζεις  μία  πρόταση  έτσι :

" δεν  νομίζω   να  ισχύει  αυτό..."

μάλλον  σε  ρίχνει  στα  μάτια  κάποιου  παρά  σε  ανεβάζει.

Δική  μου  τακτική  πάντως  και  εδώ  μέσα  και  έξω, στις  κοινωνικές  μου  συναναστροφές, είναι  ακόμα  κι  όταν  είμαι  σίγουρη  ότι  έχω  δίκιο  για  κάτι, δεν  ειρωνεύομαι  ποτέ  τον  συνομιλητή  μου, ο οποίος  μπορεί  να  πεί  και  μία  βλακεία  μήν  έχοντας  επίγνωση της  άγνοιας του.  Αυτό  δεν  με  κάνει  εμένα  ούτε  καλύτερό  του, ούτε  πιό  μάγκα, ούτε  πιό  εξυπνο. Καλύτερός  του  θα  γίνω  μόνο  αν  τον  διαφωτίσω  σε  κάτι  που  έχει  άγνοια  χωρίς  να  θίξω  την  αξιοπρέπειά  του.

Κατ'αχρήν να διευκρινήσω ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω την αξιοπρέπειά σου και συγγνώμη αν το εξέλαβες έτσι.
Είχες πει ότι:
Ο  Αινστάιν  διατύπωσε  τις  πιο  μεγαλειώδεις  φυσικές  θεωρίες  και  παρ'όλα  αυτά  δεν  ήξερε  πρόσθεση!!! Grin Grin Cheesy lol  Tongue

χωρίς να αναφέρεις ότι αυτό το γεγονός συνέβαινε στην παιδική του ηλικιά κτλ.
Οπότε, έτσι όπως το διάβασα εγώ, θεώρησα τελείως απίθανο να έχει διατυπώσει τη θεωρία της σχετικότητας (χρησιμοποιώντας ανώτερα μαθηματικά) και παράλληλα να μην ξέρει πόσο κάνει 5+6, 27+50, 3112+9856 κτλ.

Το δεν νομίζω το χρησιμοποίησα πιο πολύ ευγενικά, αντί να σου έλεγα: τι λες? Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό!
και γιατί άφησα ένα ενδεχόμενο να ίσχυει αυτό που λες υπό προυποθέσεις ( όπως συνέβη άλλωστε, αφού διευκρίνησες και εσύ ότι στο ντοκιμαντέρ αναφερόταν στην παιδική του ηλικία...  Wink )

Και πάμε στην πρόταση που σε πείραξε τόσο πολύ
off-topic:

και μάλιστα έβγαλες και άμεσα συμπεράσματα για το χαρακτήρα μου:
Quote from: pandora on March 23, 2007, 23:01:40 pm

Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

Είσαι  καλό  παιδί  βρε  Wanderer,αλλά  το  σχόλιο  ήταν  καθαρά  ειρωνικό  και  έχω  βαρεθεί  τα  άτομα  ειδικά  εδώ  μέσα  που  το  παίζουν  ειδήμονες  για  τα  πάντα, και  ειρωνεύονται  το  συνομιλητή  τους, και  μάλιστα  όταν  δεν  είναι  καθόλου  σίγουροι  γι'αυτό  που  λένε. Λίγη  ευγένεια  και  λίγη  καλή  διάθεση  δεν  έβλαψε  ποτέ  κανέναν  νομίζω. Από  κεί  και  πέρα  σαφώς  και  είναι  τελείως  απίθανο  ο  Αινστάιν  να   
ζητούσε  μαθηματικές  συμβουλές από  τον Καραθεοδωρή, αν κ ζούσαν  την  ίδια  εποχή  Cheesy (ο  Καραθεοδωρής  λογικά  ήταν  λίγο  μεγαλύτερός του Αινστάιν Cheesy Cheesy Cheesy) και  ούτε  ανέφερα  κάτι  τέτοιο  στο  πόστ  μου. Απλά  έβαλα  ένα  σχόλιο  για  τον  Αινστάιν, για  να  εξηγήσω  ότι  εγώ  θεωρώ  ότι  ο  Τουράμπαρ, και  ο  καθένας  εδώ  μέσα, μπορεί να είναι  πανέξυπνος  και  να  έχει  πολύ  εμπεριστατωμένες  απόψεις  άσχετα  με  την  ορθογραφία του.

Πρώτα από όλα, αυτό το έγραψα με χιουμορίστική διάθεση και όχι ειρωνική, και φυσικά σε καμία περίπτωση προς εσένα.
Όπως κατάλβαν και άλλοι, αναφερόμουν στα λεγόμενα του Λιακόπουλου, τα οποία μπορεί να ισχύουν εν μέρει (δεν με απασχολεί το θέμα για να το ψάξω περισσότερο..) αλλά αμφιβάλλω αν ισχύουν όπως ακριβώς τα λέει, διακηρύττωντας ουσιαστικά ότι ο Αινστάιν δεν καταλάβαινε τπτ από τη θεωρία και του την εξήγησε όλη ο Καραθεοδωρής (ο οποίος ήταν χωρίς αμφιβολία κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)
Και φυσικά να ξανατονίσω ότι το έγραψα για πλάκα, κάτι που φαίνεται και από τη φατσούλα δίπλα στην πρόταση.  Wink

Άλλωστε, το πρώτο που επιδιώκω και εγώ πάντα στις συνομιλίες μου είναι όπως είπες λίγη ευγένια και καλή διάθεση και σε προτρέπω να ρωτήσεις όποιον θέλεις για αυτό.

Ελπίζω να το ξεκαθάρισα λίγο το θέμα. Αν συνεχίζεις να έχεις τις ίδιες απόψεις για μένα τι να πω... δικαίωμά σου..
Αυτό όμως δε σημάινει ότι ισχύουν...
« Last Edit: March 25, 2007, 00:09:34 am by lynx » Logged

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #83 on: March 25, 2007, 00:38:38 am »

Quote from: Wanderer on March 24, 2007, 23:06:41 pm

ΕΛΕΟΣ!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #84 on: March 25, 2007, 01:06:49 am »

Quote from: Kenny on March 25, 2007, 00:38:38 am
Quote from: Wanderer on March 24, 2007, 23:06:41 pm

ΕΛΕΟΣ!
Μμμφφφ... Tongue

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #85 on: March 25, 2007, 01:49:37 am »

Χρειάζεται να σε δει κάποιος ειδικός για να κρίνει αν είσαι δυσλεκτικός ή όχι. Υπάρχουν κάποια ερωτηματολόγια που βρήκα στο ίντερνετ αλλά όχι για να βγάλεις συμπέρασμα πραγματικό.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ     
Αλεξ. Συμεωνίδου 36
54638 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ    
2310216803
« Last Edit: March 25, 2007, 01:54:37 am by Turambar » Logged

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #86 on: March 25, 2007, 01:53:28 am »

πχ:
Ποιά όμως είναι τα "σημάδια" της δυσλεξίας, αυτά που εξακολουθούν να πανικοβάλλουν γονείς και εκπαιδευτικούς, ακόμα και όταν "έχουν κάτι ακούσει" για το θέμα αυτό;

Συνοπτικά:

αντιστροφές γραμμάτων - αριθμών (ε αντί για 3)
αντιμεταθέσεις ή παραλείψεις ή προσθήκες γραμμάτων (ή συλλαβών) στην ίδια λέξη (πότι ή πι ή τοτόπι αντί για τόπι)
καθρεφτική ανάγνωση ή γραφή (εμ αντί με)
αντικαταστάσεις λέξεων με άλλες παρεμφερούς σημασίας (διαβάζουν ή γράφουν κοντός αντί για χαμηλός)
γενικά: κάνουν "περίεργα" και αδικαιολόγητα λάθη, έχουν δυσανάγνωστα γραπτά.
γενικά: δυσκολεύονται να μάθουν πίνακες, σειρές ονομάτων (π.χ. ημέρες της εβδομάδας, μήνες του χρόνου).
γενικά: δυσκολεύονται να αντιγράψουν από τον πίνακα ή από σημειώσεις.
γενικά: έχουν προβλήματα προσανατολισμού στο χώρο και στο χρόνο.

Όμως:

έχουν γρήγορη αντίληψη,
συχνά ξαφνιάζουν με την οξυδέρκεια των παρατηρήσεων τους,
έχουν ικανότητες συνδυαστικές
κρίνουν και οδηγούνται σε λογικά συμπεράσματα μετά από επεξεργασία δεδομένων
έχουν έφεση στην μηχανολογία, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές
έχουν γόνιμη φαντασία, χιούμορ και επινοητικότητα.

Συνεπώς είναι σε θέση για σπουδές κάθε επιπέδου αρκεί: να κατανοούνται οι συγκεκριμένες τους δυσκολίες και να μην τους καταλογίζονται ως "θανάσιμα" σφάλματα τα ορθογραφικά, οι παρεφθορές λέξεων - ονομάτων, η αδυναμία να θυμηθούν χρονολογίες (ενώ κατανοούν πλήρως τα ιστορικά γεγονότα) και γενικά να αξιολογούνται με γνώμονα την ιδιαιτερότητα τους και την αποδοχή των αντιφάσεων στις επιδόσεις τους.

http://www.dyslexia.gr/

byeeee
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #87 on: March 25, 2007, 05:23:43 am »

Quote from: lynx on March 24, 2007, 23:41:23 pm
Quote from: pandora on March 23, 2007, 20:54:16 pm
off-topic:

δεν νομίζω να ισχύει αυτό... πού το διάβασες?

Αυτό  το  έχω  ακούσει  σε  ντοκυμαντέρ  σχετικό  με  τον  Αινστάιν. Συγκεκριμένα  έλεγε  ότι  ο  Αινστάιν  στο  σχολείο  ήταν  τόσο  κακός  στα  μαθηματικά  που  οι  δασκαλοί  του  παραπονιόντουσαν.Ακόμα  και  για  απλή  πρόσθεση. Και  ο  ίδιος  μέχρι  το  τέλος  της  ζωής  του, αν  και  αργότερα  ήξερε  σαφώς  πολύ  περισσότερα  μαθηματικά  από  την  μαθητική  του  ηλικία Grin Grin, παραδεχόταν  ότι  δεν  είναι  καλός  μαθηματικός.

Μπορεί  η  πηγή  μου  να  είναι  όντως  λανθασμένη, αν  έχεις  κάποιο  λίνκ  ή  κάτι  άλλο  που  υποστηρίζει 
το  αντίθετο, πόσταρέ το  και  χαρά μου  να  μάθω  και  να  παραδεχτώ  ότι  έχω  λάθος.

Αλλά  από  κεί  και  πέρα  η  χρήση  ειρωνίας 

off-topic:

όταν  αρχίζεις  μία  πρόταση  έτσι :

" δεν  νομίζω   να  ισχύει  αυτό..."

μάλλον  σε  ρίχνει  στα  μάτια  κάποιου  παρά  σε  ανεβάζει.

Δική  μου  τακτική  πάντως  και  εδώ  μέσα  και  έξω, στις  κοινωνικές  μου  συναναστροφές, είναι  ακόμα  κι  όταν  είμαι  σίγουρη  ότι  έχω  δίκιο  για  κάτι, δεν  ειρωνεύομαι  ποτέ  τον  συνομιλητή  μου, ο οποίος  μπορεί  να  πεί  και  μία  βλακεία  μήν  έχοντας  επίγνωση της  άγνοιας του.  Αυτό  δεν  με  κάνει  εμένα  ούτε  καλύτερό  του, ούτε  πιό  μάγκα, ούτε  πιό  εξυπνο. Καλύτερός  του  θα  γίνω  μόνο  αν  τον  διαφωτίσω  σε  κάτι  που  έχει  άγνοια  χωρίς  να  θίξω  την  αξιοπρέπειά  του.

Κατ'αχρήν να διευκρινήσω ότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω την αξιοπρέπειά σου και συγγνώμη αν το εξέλαβες έτσι.
Είχες πει ότι:

χωρίς να αναφέρεις ότι αυτό το γεγονός συνέβαινε στην παιδική του ηλικιά κτλ.
Οπότε, έτσι όπως το διάβασα εγώ, θεώρησα τελείως απίθανο να έχει διατυπώσει τη θεωρία της σχετικότητας (χρησιμοποιώντας ανώτερα μαθηματικά) και παράλληλα να μην ξέρει πόσο κάνει 5+6, 27+50, 3112+9856 κτλ.

Το δεν νομίζω το χρησιμοποίησα πιο πολύ ευγενικά, αντί να σου έλεγα: τι λες? Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτό!
και γιατί άφησα ένα ενδεχόμενο να ίσχυει αυτό που λες υπό προυποθέσεις ( όπως συνέβη άλλωστε, αφού διευκρίνησες και εσύ ότι στο ντοκιμαντέρ αναφερόταν στην παιδική του ηλικία...  Wink )

Και πάμε στην πρόταση που σε πείραξε τόσο πολύ
off-topic:

και μάλιστα έβγαλες και άμεσα συμπεράσματα για το χαρακτήρα μου:
Quote from: pandora on March 23, 2007, 23:01:40 pm

Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

Είσαι  καλό  παιδί  βρε  Wanderer,αλλά  το  σχόλιο  ήταν  καθαρά  ειρωνικό  και  έχω  βαρεθεί  τα  άτομα  ειδικά  εδώ  μέσα  που  το  παίζουν  ειδήμονες  για  τα  πάντα, και  ειρωνεύονται  το  συνομιλητή  τους, και  μάλιστα  όταν  δεν  είναι  καθόλου  σίγουροι  γι'αυτό  που  λένε. Λίγη  ευγένεια  και  λίγη  καλή  διάθεση  δεν  έβλαψε  ποτέ  κανέναν  νομίζω. Από  κεί  και  πέρα  σαφώς  και  είναι  τελείως  απίθανο  ο  Αινστάιν  να   
ζητούσε  μαθηματικές  συμβουλές από  τον Καραθεοδωρή, αν κ ζούσαν  την  ίδια  εποχή  Cheesy (ο  Καραθεοδωρής  λογικά  ήταν  λίγο  μεγαλύτερός του Αινστάιν Cheesy Cheesy Cheesy) και  ούτε  ανέφερα  κάτι  τέτοιο  στο  πόστ  μου. Απλά  έβαλα  ένα  σχόλιο  για  τον  Αινστάιν, για  να  εξηγήσω  ότι  εγώ  θεωρώ  ότι  ο  Τουράμπαρ, και  ο  καθένας  εδώ  μέσα, μπορεί να είναι  πανέξυπνος  και  να  έχει  πολύ  εμπεριστατωμένες  απόψεις  άσχετα  με  την  ορθογραφία του.

Πρώτα από όλα, αυτό το έγραψα με χιουμορίστική διάθεση και όχι ειρωνική, και φυσικά σε καμία περίπτωση προς εσένα.
Όπως κατάλβαν και άλλοι, αναφερόμουν στα λεγόμενα του Λιακόπουλου, τα οποία μπορεί να ισχύουν εν μέρει (δεν με απασχολεί το θέμα για να το ψάξω περισσότερο..) αλλά αμφιβάλλω αν ισχύουν όπως ακριβώς τα λέει, διακηρύττωντας ουσιαστικά ότι ο Αινστάιν δεν καταλάβαινε τπτ από τη θεωρία και του την εξήγησε όλη ο Καραθεοδωρής (ο οποίος ήταν χωρίς αμφιβολία κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...)
Και φυσικά να ξανατονίσω ότι το έγραψα για πλάκα, κάτι που φαίνεται και από τη φατσούλα δίπλα στην πρόταση.  Wink

Άλλωστε, το πρώτο που επιδιώκω και εγώ πάντα στις συνομιλίες μου είναι όπως είπες λίγη ευγένια και καλή διάθεση και σε προτρέπω να ρωτήσεις όποιον θέλεις για αυτό.

Ελπίζω να το ξεκαθάρισα λίγο το θέμα. Αν συνεχίζεις να έχεις τις ίδιες απόψεις για μένα τι να πω... δικαίωμά σου..
Αυτό όμως δε σημάινει ότι ισχύουν...

Ok  Lynx,  θεωρείται  λήξαν. Κι  εμένα  με  συγχωρείς  αν  παρεξήγησα.

Πάντως  πολύ  in  ο  Λιακόπουλος  βρε  παιδιά....  Grin

Θ'αρχίσω  να  το  βλέπω  κι  εγώ  να  γελάω
Pages: 1 ... 4 5 [6] Go Up Print
Jump to: