Συμφωνώ πολύ, και ιδιαίτερα με τα:
1) Όλοι οι καθηγητές [να] βγάζουν τα θέματα πάνω κάτω την ίδια περίοδο και έτσι ο φοιτητής έχει την δυνατότητα να δει καλύτερα τι επιλογές έχει.
νομίζω ότι ο αριθμός των θεμάτων που βγαίνουν δεν επαρκούν για την ζήτηση που υπάρχει
Και εννοείται θα βόλευε πολύ να βρίσκονται όλες σε ένα σημείο και να μη χρειάζεται να ρωτάμε.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν αρκετές διπλωματικές με χρόνους 9 ή 12 μήνες. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι φοιτητές είναι οκ με αυτό, ή οι καθηγητές μπορεί να το κάνουν για να μην επιμένουν οι φοιτητές να τελειώσουν στους 6 χωρίς να έκαναν δουλειά. Όμως νομίζω ότι δεν πρέπει να "κανονικοποιηθούν" οι 9μηνες διπλωματικές - πρέπει να υπάρχουν και αρκετές διαθέσιμες 6μηνες.
Στην τελική, αν μία 12μηνη σπάσει σε 2 εξάμηνες, ικανοποιούνται 2 φοιτητές αντί για έναν.
Γράφει κάτι σχετικά
ο κανονισμός του τμήματος. Βέβαια, δεν φαίνεται να τηρούνται δυστυχώς...
Αναλυτικά:
3. ... αντιστοιχίζεται προς το
φόρτο ενός πλήρους εξαμήνου ...
4. Οι διπλωματικές εργασίες ανακοινώνονται προς ανάθεση, με ευθύνη των Τομέων του Τμήματος
με τη λήξη των εξεταστικών περιόδων κάθε έτους, στους σχετικούς πίνακες ανακοινώσεων,
καθώς και στον ιστότοπο του Τμήματος συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων των Εργαστηρίων του Τμήματος.
...
8.
Φοιτητής που δεν του έχει ανατεθεί διπλωματική εργασία εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών από την ανακοίνωση των διπλωματικών εργασιών προς ανάθεση, μπορεί να αιτηθεί ανάθεση διπλωματικής εργασίας στον οικείο Τομέα του κύκλου ειδίκευσης που ακολουθεί.
Ο Τομέας είναι υποχρεωμένος μέσα σε διάστημα ενός μηνός να του αναθέσει διπλωματική εργασία. Οι Τομείς είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν κατ’ ελάχιστον τις αιτήσεις ανάθεσης διπλωματικής εργασίας που υποβλήθηκαν από τους φοιτητές που έχουν επιλέξει τον κύκλο ειδίκευσης που υποστηρίζουν.
9. Ο αριθμόςτων διπλωματικών εργασιών που μπορεί να επιβλέπει κάθε μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10.