Show Posts
|
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 29
|
31
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Διάφορα / Re: Που βρίσκω ασκήσεις με λύσεις για εξάσκηση;
|
on: February 23, 2021, 20:01:46 pm
|
Καταρχάς δεν θα σου πρότεινα ΠΟΤΕ να κάνεις κατι παράνομο όπως η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ και να ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ website οπως library genesis και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ εκει για SOLUTIONS MANUALS. You wouldn't download a car!!1!
Επίσης, μην πελαγώνεις. Να παίρνεις τα μαθήματα ένα ένα την φορά. Όσο υπάρχουν άτομα που γράφουν καλά σημαίνει ότι υπάρχει αρκετό υλικό για να γράψει κάποιος καλά. Όλοι τα ίδια πράγματα διαβάζουμε (περίπου), και ΕΙΔΙΚΑ σε μεγαλυτερα εξαμηνα, όπου χρησιμοποιούμε σημειώσεις/slides καθηγητών κυρίως.
Αυτό που λες ότι δεν υπάρχουν αρκετές λυμένες ασκήσεις το ένιωσα και εγώ πρώτη και μοναδική φορά στα Κ1. Η λύση ήταν να διαβάσω πρώτα Κ2 αποκλειστικά από σημειώσεις Ζαχαρη (που βρισκονται και στα Downloads), πήρα καλό βαθμό στα Κ2 και μετά με ελάχιστο διάβασμα πήρα και καλό βαθμό στα Κ1. Α και πατατομπαταριες.
|
|
|
32
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ / Re: Σύγκριση μηχανικών τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
|
on: February 21, 2021, 05:16:05 am
|
Θα επιμείνω - ισως και αντίθετος με την άποψη των αναγνωστών και συμμετεχόντων στη συζήτηση - ότι η σχολή μας δεν είναι ευκολάκι. Ούτε γι αυτόν που τη βγάζει με 6 (με 5 δε βγαίνει, και να θες) Δεν μπαίνεις στη σχολή τυχαία, ούτε περνάς τόσα δύσκολα μαθήματα τυχαία. Εχει περάσει από πολλά φίλτρα κάποιος για να βγει Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ. Δε θεωρώ ότι έχει περάσει κάποιος από τέτοια φίλτρα για να βγει π.χ. Νηπιαγωγός. Ούτε από το ΤΕΙ Οχημάτων. Θα σέβεστε λοιπόν, κυρία προϊσταμένη... Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου κάπως καλό φοιτητή, και εχω ζοριστεί πολύ σε πολλά μαθήματα, οπότε συμφωνώ ότι η σχολή δεν είναι εύκολη. Παρολαυτα, δεν θεωρώ ότι όλα είναι μαύρα και άσπρα στην σύγκριση με άλλες σχολές. Καταρχάς θέλω να σχολιάσω ότι τα μόρια εισαγωγής δεν μου λένε πολλά. Ειδικά με το νεο συστημα, η εκθεση πιανει 25% των συνολικων μοριων. Επίσης, η διαφορα μεταξυ ΕΜΠ ΗΜΜΥ και ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου κρήτης ειναι σχεδον 5000 μορια. Αρα η διαφορα μεταξυ ΕΜΠ και Κρήτης ειναι οση η διαφορα μεταξυ ΗΜΜΥ ΑΠΘ και <insert any σχολή με βάση 12500>? Κυρίως θα έλεγα τα μόρια είναι καλός δείκτης των job prospects αλλά και του πόσο ενδιαφέρον φαίνεται το αντικείμενο σε παιδιά λυκείου. Οσον αφορα την δυσκολία, επιμένω οτι το να τελειωσεις την σχολη μας με 6 σε 7-8 χρονια ειναι κυριως τεστ υπομονης παρα ικανοτητων. Καταρχάς, για να είμαι ειλικρινής, μπορείς να περάσεις ΌΛΑ τα μαθήματα της σχολής μας τυχαία με ένα 5, ακόμα και τα σαε/πεδια. Σε όλα τα μαθήματα γίνονται σκούπες μια φορά κάθε μερικές εξεταστικές. Προφανώς δεν θα πας με 0 γνώσεις, αλλά μπορείς να περάσεις με 3-4 μέρες διάβασμα οποιοδήποτε μάθημα ανεξαιρέτως. Απλά ίσως όχι με την πρώτη ή την δεύτερη. Επίσης, θεωρώ ότι εφόσον μπορείς να δίνεις εξεταστικές και να κόβεσαι μέχρι να βαρεθείς, δεν θα έλεγα ότι οι φοιτητές "φιλτράρονται". Όχι ότι ειναι κακό, εγω το εχω αξιοποιήσει πλήρως αυτό το προνόμιο, αλλά αν εχεις υπομονη μπορεις να περνας 3-4 μαθηματα καθε εξεταστικη με 3-4 μερες διαβασμα το καθενα επι όσα χρόνια χρειάζονται και καταταλλα περα απο τις ~15 μερες που θα αφιερωνεις 3 φορες τον χρονο (Φεβ, Ιουν, Σεπτ), να κανεις την ζωη σου. Σε τελική ανάλυση θα μάθεις αυτά που θες να μάθεις, με μονη διαφορα στο ranking των πανεπιστημιων που θα σε παρουν για master/phd, ή το ποσο νωριτερα θα παρεις τον πρωτο σου μισθο.
|
|
|
33
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ / Re: Σύγκριση μηχανικών τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
|
on: February 20, 2021, 23:44:13 pm
|
Οποιαδηποτε συγκριση ειναι ατοπη για τον πολυ απλο λογο οτι το τι εχεις μαθει εξαρταται αποκλειστικα απο εσενα. Μια αποφοιτος ενος (πρωην πλεον) ΤΕΙ που ειχε βαση 5000 μορια αλλα εκατσε και ξεσκιστηκε 4-5 χρονια στο διαβασμα θα ειναι πολυ καλυτερη απο εναν αποφοιτο της σχολης μας που εκανε απλα το bare minimum για να παρει το πτυχιο.
Συμφωνώ με τον Μπριζακια. Εχει ταξεις μεγεθους διαφορα η δυσκολια του να τελειωσεις με 5.1 vs με 8.5+ την σχολη μας ή ακόμα και με το να τελειώσεις με 5.1 αλλά να ασχολείσαι με έναν σκασμό projects / part-time work και απλά να μην αναλώνεσαι στα μαθηματα τυπου μετρησεις. Και λογικό καποιοι να κανουν ζωη ζαχαρη αν τελειωνουν με bare minimum δουλεια απλωμένη σε 7-8 χρόνια. Προσωπικα θεωρω η κυρια διαφορα μεταξυ των 2 τμημάτων είναι το ceiling παρά το floor, και κατ'επέκταση ο μέσος όρος της αξίας των αποφοίτων (όπως λέει και ο Grecs). Ένας άξιος απόφοιτος ΗΜΜΥ ΑΠΘ θεωρώ αξίζει πολύ περισσότερο από έναν απόφοιτο ΤΕΙ λόγω της ικανότητας του να προσαρμόζεται και να μαθαίνει με πιο γρήγορους ρυθμούς (συνήθως). Το κύριο πρόβλημα στην περίπτωση σου, The Web, είναι στον paper-centric τρόπο που αξιολογείται ο εργαζόμενος στο δημόσιο. Αν πτυχίο ΗΜΜΥ ΑΠΘ με 9.99 αξίζει όσο το πτυχίο με 5.01, και αν όλα τα "extracurricular" projects (π.χ. να κάνεις εξτρα ερευνα σε καποια φοιτητικη ομαδα / εργαστηριο καθηγητη) δεν μετράνε καν, και μετράνε μόνο πόσα χαρτιά έχεις μαζέψει, τότε υπάρχει θεμελιώδες πρόβλημα στην "αξιολόγηση" της μισθολογικής αντιμετώπισης / prospects προαγωγής. Διόρθωσε με αν δεν δουλεύει ακριβώς έτσι το δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα (πέραν νεποτισμού, και ίσως κυρίως στο εξωτερικό) το πτυχίο θα σου δώσει ενα προβάδισμα μέχρι να σε πάρουν στην πρώτη δουλειά (κυρίως μέσω ευκαιριών κατα την διάρκεια του πτυχίου μάλιστα, πχ προσβαση σε καλες εταιρειες για πρακτικη), και ίσως οριακά στον μισθό, αλλά από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από την ποιότητα σου ως εργαζόμενος και την δουλειά που κάνεις. Από την 2η δουλειά και μετά δεν σε ρωτάνε για το πτυχίο σου, σε ρωτάνε για την αμέσως προηγούμενη σου δουλειά. Σε τελική ανάλυση πάντως, σημασία δεν έχει πόσο σε δυσκόλεψαν οι καθηγητές σου ή πόσο δυσκολεύτηκες να περάσεις 61 μαθήματα από τα οποία τα 40 δεν θα ξαναδεις ποτέ μπροστά σου, αλλά τι αξία δίνεις στους εργοδότες σου. Θεωρώ ότι ένα καλό πτυχίο ΗΜΜΥ ΑΠΘ είναι κυρίως μια "σφραγίδα" προς τους εργοδότες ότι έχεις το κουράγιο και την ωριμότητα να εργαστείς και να αντιμετωπίσεις πιεστικές καταστάσεις (πεδια, σαε) ώστε να πετύχεις κάποιους στόχους (πτυχιο, βαθμος, διπλωματικη με τον καθηγητη που θες στο θεμα που θες) σε μακρά διάρκεια χρόνου (5-6 χρονια). Αν καποιος τελειωσε ΤΕΙ με ευκολια αλλά στην δουλειά είναι μετρήσιμα καλύτερος, τότε αυτός αξίζει μεγαλύτερο μισθό.
|
|
|
34
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Αθλητικές Διοργανώσεις / Re: ΝΒΑ 2020-2021 season
|
on: February 13, 2021, 04:07:10 am
|
Κατά τα άλλα τελικούς βλέπω Λέικερς με Νετς με νικητές τους πρώτους . Δεν μπορω να δω τους νετς να περνάνε από σιξερς για κανέναν λόγο περαν τραυματισμου σε εμπιιντ. Από την αλλη west φαινονται πολυ σοβαρες ομάδες οι jazz και καπως οι clippers. Lakers in 5.
|
|
|
36
|
Μαθήματα Βασικού Κύκλου / Διάδοση Η/Μ κύματος Ι / Re: [Διάδοση Η/Μ κύματος Ι] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις 2017-18
|
on: January 29, 2021, 17:02:39 pm
|
Παιδιά τι φάση με το θέμα 3ο; Πώς προέκυπτε από την εκφώνηση (ή μάλλον πώς "εννοείται") ότι το μέσο Γ ήταν ίδιο με το Α; Προσωπικά έφαγα πάρα πολύ χρόνο στο να βρω ένα παράλογο τρόπο να βρω το ε του Γ και έδωσε διευκρίνιση λίγο πριν τη λήξη, λες και θα προλαβαίναμε σε ένα τέταρτο να λύσουμε ολόκληρο θέμα. Δεν ξέρω αν έχω εγώ θέμα κατανόησης ή αν μας κοροιδεύουν και δεν μπορούν να πουν ότι έκαναν λάθος.
συμφωνω το θεμα 3 ηταν οτι ναναι. Επισης στο ερωτημα γ) νομιζω οτι ζητουσε τελικα "Ενεργους" συντελεστες ανακλασης / διαθλασης νομιζω και οχι Ενεργειακούς, το οποιο επισης εχει διαφορα. Επισης στο θεμα 2) ξερει κανιες τι ισχυει για το e^(-az) ? αυτη η αποσβεση δεν ειναι στην κατευθυνση διαδοσης οποτε θεωρησα οτι ειναι ανεξαρτητος ορος απο την γενικη μορφη του κυματος
|
|
|
38
|
Μετά τη Σχολή / Σπουδές μετά τις Σπουδές / ELO-X Fully-funded Marie Curie PhD Positions: Call for Applications
|
on: January 04, 2021, 13:37:41 pm
|
https://elo-x.eu/Από την σελίδα:ELO-X is currently recruiting 15 Early Stage Researchers (ESR) as Marie Skłodowska-Curie PhD candidates in top research universities and companies across Europe.Digital technologies are transforming all sectors of our economy and will increasingly do so in the years to come. Thanks to the increasing capabilities of digital technologies, the next generation of smart industrial control systems (SICS) are expected to learn from streams of data and to take optimal decisions in real-time on the process at hand, leading to increased performance, safety, energy efficiency, and ultimately value creation. To realize this potential, embedded learning and optimization methods need to be developed, able to operate in industrial devices and to guarantee high safety standards. ELO-X addresses the timely and pressing need for highly qualified and competent researchers, able to develop embedded learning- and optimization-based control methodologies for SICS, thus enabling new technologies and the next generation of digital industrial products and processes. ELO-X is a Marie Curie Innovative Training Network (ITN) funded by the European Commission Horizon 2020 program. With 15 doctoral researchers working at 6 research universities and 5 international companies from 5 European countries, and further 4 partner organizations in China, Japan and the US, ELO-X will accelerate research and development in embedded learning and optimization, delivering new methods and applications. ELO-X will train skilled researchers able to further advance research and technology transfer of embedded learning and decision-making solutions to industry, reinforcing the EU technological leadership in strategic industrial fields such as transportation, energy, infrastructures, and manufacturing. The ELO-X consortium members are: - Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, Germany
- KU Leuven, Belgium (KUL)
- Siemens Industry Software NV, Belgium (SIEMENS)
- École Polytechnique Fédéral de Lausanne, Switzerland (EPFL)
- Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, Switzerland (ETHZ)
- Robert Bosch GmbH, Germany (BOSCH)
- Politecnico di Milano, Italy (POLIMI)
- University Politehnica Bucharest, Romania (UPB)
- Atlas Copco Airpower, Belgium (AC)
- Odys Srl, Italy (ODYS)
- TOOL-TEMP, Switzerland (TT)
Deadline: January 17, 2021.
|
|
|
39
|
Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Αναγνώριση Προτύπων / Re: [Αναγνώριση Προτύπων] Παλιά Θέματα/Ασκήσεις - Σχολιασμός και Απορίες
|
on: November 17, 2020, 21:06:39 pm
|
Μπιγκονια εχεις δικιο απλα με κουραζει η αλλαγη στο πληκτρολογιο....επίσης ναι αυτό ήθελα να πω ότι μετα την κλάση αν βάλω τελεια σημαίνει ότι χρησιμοποιώ όλα τα χαρακτηριστικα του ντατασετ...τι δαιφορα έχει να βαλω ολα τα χαρακτηριστικα του dataset με + από το να βάλω απλά την τελεία....αυτό ηθελα να ρωτησω....επίσης μια αλλη απορία...γιατί στο 3ο εργαστήρι βαζει as.characters στις μετρικες???
Το εξηγεί στα βίντεο: επειδή έχει νούμερα και όχι κλάσεις (δλδ δεν έχουν ονόματα) , κάνει κάπως τεχνικά τις κλάσεις να έχουν ονόματα «1» και «0»
|
|
|
41
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Ορκωμοσίες / Re: ΛΗΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021
|
on: November 12, 2020, 21:27:48 pm
|
κανονικά πότε είναι οι ορκωμοσίες; οκτ-νοε μετα τον σεπτεμβρη, μαρτιο-απριλη μετα τον φεβ και ιουλιο - αυγουστο μετα τον ιουλιο;
παρεμπιπτοντως οσοι δεν μποροουσατε να παρετε πτυχιο λογω καθυστερησης μπορουσατε να παρετε καποιου ειδους πιστοποιηση οτι εχετε εκπληρωσει τις υποχρεωσεις μεχρι να γινει ορκωμοσια για μεταπτυχιακα/δουλειες ;;
|
|
|
42
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Διάφορα / Re: Πόσα μαθήματα ανά εξάμηνο για να πάρω πτυχίο σε 3 χρόνια;
|
on: October 25, 2020, 12:19:55 pm
|
Μιας και όντως θα πάρω την κατεύθηνση Ηλεκτρονικής Και Υπολογιστών, θέλω να τα ξέρω όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται! Πάνω απ' όλα είμαι προγραμματιστής αλλά τώρα τελευταία πορώθηκα και με τα κυκλώματα.
Στην ηλεκτρονική εμένα δεν μου χρειάστηκαν ιδιαίτερα τα κυκλώματα. Ίσως αν θες να ασχοληθείς φουλ με hardware και ηλεκτρονικές να τα συναντήσεις παραπάνω ; Δεν ξέρω. Τα Κ2 είναι αρκετά σημαντικό μάθημα για ενέργεια βέβαια.
|
|
|
43
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Διάφορα / Re: Πόσα μαθήματα ανά εξάμηνο για να πάρω πτυχίο σε 3 χρόνια;
|
on: October 23, 2020, 22:07:52 pm
|
Μπορεις να δηλωσεις πτυχιακη? Αυτο ειναι τρελο boost επειδη τα δηλωνεις ολα και μετα κανεις mix and match τα μαθηματα που σε βολευουν οι ημερομηνιες.
Επισης αν δεν σε νοιαζει ο βαθμος και ψηνεσαι να τελειωνεις φουλ γρηγορα προτεινω να λιωνεις τα καλοκαιρια Ιουνιο + Σεπτεμβρη, ξεκινας απο μαιο / απριλιο και το πας σερι μεχρι σεπτεμβρη και μπορεις να δινεις εως 20 μαθηματα συνολικα (speaking from personal experience). Προφανως δεν θα δουλευεις παραλληλα και θα κανεις πολυ λιγες διακοπες, οποτε αναλογα με τα priorities σου.
Γενικως προτεινω το εξης:
1) Κανε μια λιστα με μαθηματα που δεν χρειαζονται προηγουμενες γνωσεις ωστε να τα βαζεις μπαλαντερ στις εξεταστικες (πχ Θεωρια Υπολογισμων & Αλγοριθμων, Διακριτα Μαθηματικα, Ηλεκτρονικες κλπ)
2) Κανε μια λιστα με "αλυσιδες" πχ Σηματα Συστηματα -> ΣΑΕ1 -> ΣΑΕ2 (το τελευταιο ισως debatable)
3) Και τελος κανε μια λιστα με μαθηματα με υποχρεωτικα εργαστηρια / εργασιες / ημι-απαραιτητη παρακολουθηση και γενικως που χρειαζονται ενασχοληση μεσα στο εξαμηνο.
Βαλε προτεραιοτητα να τελειωσεις ολα τα υποχρεωτικα εργαστηρια, και μετα να ασχολεισαι με οσα περισσοτερα μαθηματα με υποχρεωτικες εργασιες γινεται μεχρι να εξαντληθουν. Στις εξεταστικες διαβαζε οταν βολευει τα "μπαλαντερ" και με την σειρα τις "αλυσιδες".Προσωπικα εγω ειχα τελειωσει σχεδον ολα τα υποχρεωτικα εργαστηρια σε ενα εξαμηνο (κ1, κ2, ηλ1, ηλ2, μετρησεις1, μετρησεις2) οποτε its doable και εχουν πολλα κοινα μεταξυ τους οποτε βολευει.
Sorry for the long post, καλη τυχη και καλο πτυχιο!
|
|
|
44
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Open Source Οδηγός Θεσσαλονίκης / Re: Γλυκά Στην Θεσσαλονίκη
|
on: October 23, 2020, 02:25:48 am
|
Όντως? Γιατί έχω πάει κι εγώ δύο τρεις φορές και κάθε φορά δοκίμασα διαφορετικό, με την ίδια κατάληξη: να λυπάμαι τις θερμίδες που κατανάλωσα αντί σοκολατόπιτας πχ και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εγώ και με το cheesecake είμαστε περίπτωση "it's not you, it's me". Αλλά δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία από cheesecake, οπότε αν δεν είναι καλό, μήπως πρέπει να συνεχίσω την αναζήτηση  +1 Ναι, γενικά προτείνω 2 πράγματα να καταλάβεις αν σαρεσει: 1) να δοκιμασεισ Τσικ κέικ από έπαυλη μαροκο . Δεν το έβαλα στην αρχική λίστα επειδή κάνει 5.5€ αλλά από αγοραστά cheesecake ήταν από τα αγαπημένα μου. 2) να φας σπιτικό cheesecake με πραγματική μαρμελάδα από πάνω (πως μας έβαζε η γιαγιά στις φέτες ψωμί, τέτοια) Επίσης προσωπικά δε μαρεσουν πολύ παραλλαγές τύπου cheesecake Oreo/σοκολάτα κλπ επειδή χάνεται το νόημα, καλύτερα μια σοκολατόπιτα με παγωτό :Ρ Το Madame Coco έχει τέλεια γλυκά, και το Ροζ Βελούδο είναι αρκετά καλό. Το Bombolo έχει απίστευτο τζελάτο. Επίσης για το Tender έχω ακούσει καλά λόγια. Το red velvet απ'το Sugar Angel παίζει να 'ναι το πιο νόστιμο πράγμα στον κόσμο  Για τεντερ και εγώ έχω ακούσει καλά, μόλις επιβεβαιώσω θα αναφέρω! Όσον αφορά το bombolo συμφωνώ πολύ ωραίο, και μιας και ανέφερες παγωτά προτείνω επίσης: Αβερωφ παρφε σοκολάτας, παρφε κρέμα και μπισκότολουκούμο Οτκ
|
|
|
45
|
Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Open Source Οδηγός Θεσσαλονίκης / Re: Γλυκά Στην Θεσσαλονίκη
|
on: October 22, 2020, 21:10:36 pm
|
υπάρχει όμως ένα μαγαζί στη ρωμαική αγορά κάτω από το art core που μου πρότειναν, φτιάχνει αποκλειστικά ----------------------------------------------------------------------------------------- Γαλακτοζαχαροπλαστείο " Η Δορκάδα" https://goo.gl/maps/LXGqEFdHsc3ooQpX6δοκίμασα αρκετά γλυκά κατά καιρούς, δεν είχε κανένα που να με απογοητεύσει. προσωπικά τρελαίνομαι για το πολίτικο ραβανί και για το παγωτό τους. (άσχετο με το τόπικ αλλά κάνουν και τίμιο γιαουρτάκι) Meh για το cheesecake co Γενικά το cheesecake είναι η μεγαλύτερη μ αδυναμία όποτε όπου βρω δοκιμάζω, και μπορώ να πω ότι το cheesecake co ενώ αγαπώ το κονσεπτ δεν έχει πολύ καλό cheesecake. Επίσης έχω πάει 3 φορές και κάθε φορά οι υπάλληλοι ήταν φουλ ξινοί και λίγο τελειωμένοι με την ζωή γενικότερα. Πως γίνεται να φτιάχνεις cheesecake for a living και να είσαι μουντρουχος;;; Κάτι δεν πάει καλά. Όσον αφορά την Δορκαδα: ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕΕΕ ΟΤΚ Μόνο και μόνο από την εμφάνιση που βγάζει αυθεντικά 80s καταλαβαίνεις ότι για να λειτουργεί ακόμα αυτή η τρύπα κάτι σημαντικό υπάρχει μέσα
|
|
|
|