Και τα δύο φαίνονται λογικά, αλλά αν η διάταξη παίρνει μπρος για k=0 τότε πιο πριν ο LC δεν θα λειτουργούσε, άρα όντως δεν θα έχει αποθηκεύσει σφάλματα για κ<0. Νομίζω πάντως ότι και τα δύο θα τα δεχθεί αν αιτιολογηθούν επαρκώς.
Για το 4ο δείτε ενότητα 2.4.2. Γενικά δεν καταλαβαίνω που μας χρειάζεται το σχήμα με τους βρόγχους βέβαια. Δηλαδή, εγώ θα ζωγράφιζα δύο ομάδες γραφικών για κάθε βρόγχο σύμφωνα μόνο με το πίνακα. Κάθε ομάδα θα έχει δύο ράβδους για τις Yi, ui και ένα πλαίσιο που θα γράφει την τιμή της Ri, γιατί για την R δεν μας δίνει μέγιστες, ελάχιστες τιμές, οπότε δεν βλέπω νόημα να υπάρχει ράβδος. Τώρα για την Y1 πχ θα είναι μια ράβδος από το 0 έως το 100% και θα είναι γεμάτη μέχρι το 50% σύμφωνα με το πίνακα. Για την u1 το ίδιο και θα είναι γεμάτη μέχρι το 80%, αφού έχουμε 100% για 2000 (μαξ) και 0% για -2000 και είμαστε στο 1200 (80% του ευρους). Δεν ξέρω αν πρέπει στην u1 να βάλουμε αρνητικά ποσοστά, βέβαια. Τώρα για τα χειριστήρια θα έλεγα ότι κάτω από το πλαίσιο του R1 υπάρχουν δύο κουμπιά ένα με ένα βελάκι προς τα πάνω για αύξηση και ένα με βελάκι προς τα κάτω για μείωση. Επίσης έχουμε δύο κουμπιά Η και Α που αν πατήσεις το Η μπορείς να αλλάξεις την u1 χειροκίνητα ενώ αν είναι πατημένο το Α η u1 υπολογίζεται από τον PID. H Y2 δεν αλλάζει χειροκίνητα γιατί είναι μέρος του συστήματος.
Τώρα το σχήμα μας λέει ότι η είσοδος του PID1 επηρεάζεται από την R2 και την Y2, αλλά δεν ξέρω πως μπορούμε να το εντάξουμε στο γράφημα. Γενικά ψιλοφλου θέμα είναι.
Το παράδειγμα με τα 3 LL, που βρίσκεται;
Να ρωτήσω κάτι τους νεότερους.... τα κουμπιά H και A είναι σωστό να υπάρχουν?
Για το Η νομίζω πως δεν είναι σωστό μιας και η U είναι η έξοδος του PID. οπότε θα είναι σαν να παρακάμπτεις όλο εκείνο το κομμάτι που δεν νομίζω να είναι και τόσο σωστή επιλογή. Το κουμπί Α τώρα φαντάζομαι απλώς απενεργοποιεί την ανατροφοδότηση οπότε είναι κομπλέ σαν λύση....
Αν καταλαβαίνω καλά το H ενεργοποιεί την δυνατότητα να επιλέξεις εσυ χειροκίνητα την τιμή του u1 ενώ πατώντας το κουμπί Α αυτο καθορίζεται αυτόματα μέσω του PID αλγορίθμου, το οποίο αν δεν κάνω λάθος είχαμε κάνει και στο τελευταίο εργαστήριο οπότε εμένα καλό μου φένεται. Το μόνο που θα πρόσθετα ίσως είναι ένα πλαίσιο μέσω του οποίου θα επέλεγες την τιμή του u στην περίπτωση χειροκίνητης επιλογής.