|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
 Νέα!
Show Posts
|
Pages: [1] 2 3 ... 170
|
5
|
Μετά τη Σχολή / Μεταπτυχιακά / Οργάνωση & Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων
|
on: September 12, 2008, 09:22:58 am
|
Σας διαβιβάζουμε την ανακοίνωση-πρόσκληση για την ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει το Διαπανεπιστημιακό - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οργάνωση & Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων" την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008 με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Εγνατίας 156) στην Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή σας θα δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την λειτουργία του ΠΜΣ την προηγούμενη 5ετία και να διαμορφώσουμε απο κοινού προτάσεις για το μέλλον.
Α. Πρωτοπαπάς ΕΥ του ΔΠΜΣ
Πληροφορίες: τηλ. 25410-79883
|
|
|
8
|
Μετά τη Σχολή / Στη δουλειά / Re: Εγγραφή στο ΤΕΕ
|
on: September 06, 2008, 21:52:43 pm
|
Πάντως εμένα όλα μια χαρά μου έχουν έρθει (εκτός από το χαρτί να πληρώσω  ) και έδωσα εξετάσεις τον ιούλιο. Κι εγώ έδωσα εξετάσεις τον Ιούλιο και προχθές πήγα και ρώτησα στο ΤΣΜΕΔΕ στην Ζεύξιδος για το τι πρέπει να κάνω. Μου είπαν τα εξής: 1) Δεν θα έρθει χαρτί στο σπίτι για την πληρωμή της εισφοράς. 2) Οι εισφορές θα πρέπει να πληρώνονται σε εξαμηνιαία βάση. 3) Το ποσό των εισφορών καθορίζεται από την κλίμακα που δήλωσε ο καθένας και από την ειδική προσαύξηση. Δλδ όσο μεγαλύτερη κλίμακα, τόσο περισσότερα χρήματα δίνει. Επίσης, εάν δήλωσε ειδική προσαύξηση, θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα λεφτά. 4) Από την ημερομηνία εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ έως το τέλος του έτους (1 εξάμηνο ουσιαστικά) θα πρέπει να καταβάλλουμε στο ταμείο 1000 ευρώ περίπου (997,85 ή κάτι τέτοιο). 5) Αφού καταβληθεί αυτό το ποσό, τότε θα μας χορηγηθεί το βιβλιάριο υγείας του ΤΣΜΕΔΕ. 6) Όσοι θα φύγουν στο εξωτερικό ή σκοπεύουν να δουλέψουν μόνιμα στο εξωτερικό, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο Ε111, το οποίο περιλαμβάνει την έκδοση ειδικού βιβλιαρίου για το εξωτερικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.
|
|
|
12
|
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα / Γενική συζήτηση, Απορίες, Τεχνολογικά Νεα, Εκθέσεις ... / Re: Laptop Vs Desktop Τι να πάρω??
|
on: August 31, 2008, 12:30:08 pm
|
Λοιπόν, μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις:
1) Είναι γεγονός ότι στην σχολή χρειάζεται κατά την διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα να κάνουμε αρκετές εργασίες, οι οποίες γίνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στον Η/Υ. Επίσης, όπως είναι λογικό, τα παιδιά που είναι από άλλες πόλεις θέλουν κατά την διάρκεια των διακοπών να επισκεφθούν τους δικούς τους. Άρα λοιπόν, εάν πάρεις ένα laptop θα μπορείς να το κουβαλάς όπου θέλεις και να κάνεις τις εργασίες σου. Αντίθετα εάν αγοράσεις έναν desktop, δεν θα μπορείς να τον μεταφέρεις και θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
2) Αυτό που ειπώθηκε ότι το laptop δεν θα σε καλύψει λόγω δυσκολίας αναβάθμισης είναι λάθος. Εγώ έχω laptop εδώ και 4 χρόνια και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Επειδή είναι αρκετά παλιό, πρόσφατα του έβαλα καινούργιο σκληρό δίσκο και περισσότερη μνήμη και τώρα φυσάει...
3) Η σχολή πλέον προσφέρει wireless internet σε όλους τους χώρους (αίθουσες, βιβλιοθήκη, νησίδες κοκ) και εάν αγοράσεις ένα laptop θα μπορείς να το φέρνεις στην σχολή για να χρησιμοποιείς τις εγκαταστάσεις wireless.
Είναι γεγονός ότι για τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλύτερο hardware για deskop παρά για laptop. Εγώ στην θέση σου επειδή δεν παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή, θα προτιμούσα laptop για τους προαναφερθέντες λόγους.
|
|
|
13
|
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα / Προγράμματα για Μηχανικούς / Re: EngLab - Μία open-source εφαρμογή από φοιτητές του τμήματος
|
on: August 31, 2008, 12:07:59 pm
|
Φυσικά οι τρύπες ασφαλείας στην περίπτωση που αναφέρεις Μπάμπη είναι τεράστιες. Θα μας τον φάνε τον server λάχανο...
Τι αναφέρω ρε συ??? Τα deamons και cgi είναι κλασικά. Πριν αρχίσουν να δουλεύουν όλοι με apache και γραφτούν mods όλα έτσι γίνονταν..... O deamon είναι localhost και I/O έχεις μόνο από το web περιβάλλον (αφού κάνεις κάποιους ελέγχους 8) ) Προφανώς αν το binary έχει προβλήματα τότε αποτελεί γενικότερο security risk.... Δε θα φταίει το web περιβάλλον. Ρε Μπάμπη, μας δουλεύεις? Εσύ ο ίδιος αναγνωρίζεις ότι εάν το "binary έχει προβλήματα τότε αποτελεί γενικότερο security risk". Τότε γιατί η αρχική έκπληξη? Τι περίεργο ή διαφορετικό είπα?
|
|
|
|
|