|
|
 Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη. Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Show Posts
|
|
Pages: [1] 2
|
|
1
|
Πίνακας Ανακοινώσεων / Αγγελίες / Re: Αναζήτηση φοιτήτριας/φοιτητή για διαχείριση AirBnB
|
on: May 19, 2026, 10:48:38 am
|
Αν δεν καθαρίζει αυτός αλλά διαχειρίζεται την κατάσταση με εταιρεία καθαρισμού σε κάνει; ή πρέπει να κάνουμε και την καμαριέρα;  Αν και φαντάζομαι ότι απλώς αστειεύεσαι, εγώ θα απαντήσω σοβαρά: γενικά, δε με πειράζει καθόλου, αλλά υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα: 1. Δεδομένου ότι δε μιλάμε για κανέναν κολοσσό ή μεγαλοκαπιταλιστή που διαχειρίζεται τουλάχιστον 5-10 ακίνητα, για να υπάρχει αρκετός όγκος εργασιών για συνεργείο, το να βρεις συνεργείο καθαρισμού να έρχεται κάθε όποτε υπάρχει μία κράτηση και μάλιστα την επόμενη κιόλας μέρα για να μπορεί να είναι το διαμέρισμα ξανά διαθέσιμο αμέσως (με υπηρεσίες τύπου AirBnB δεν ξέρεις ποτέ πόσο σύντομα θα είναι η επόμενη κράτηση) είναι μάλλον δύσκολο. Αν βέβαια, κάποιος έχει λύση για αυτό, γιατί όχι; 2. αν το συνολικό ποσό για κάθε ενοικίαση, που είναι βιώσιμο, είναι x και το συνεργείο καθαρισμού παίρνει y, τότε στο φοιτητή/φοιτήτρια θα μένουν x-y Μια απασχόληση αυτού του είδους είναι καλή ευκαιρία για κάποιον φοιτητή που έχει ανάγκη χαρτζιλίκι.
Εύγε, @alexisco10, για την σκέψη να την μοιραστείς!
Edit: Θα μπορούσε μόνο να διευκρινιστεί το κομμάτι της καθαριότητας, αν δηλαδή βαρύνει εντελώς τον φοιτητή ή όχι.
Γενικά, η σκέψη μου ήταν πολύ περισσότερο αυτό που αναφέρει ο @Mr Watson Δηλαδή να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιο φοιτητή ή φοιτήτρια να βγάλει ένα (μάλλον εύκολο) χαρτζιλίκι κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Κι εγώ έκανα διάφορες δουλειές όσο σπούδαζα (κάποιες αρκετά πιο κουραστικές και κακοπληρωμένες από ό,τι προτείνω εδώ) και θα το εκτιμούσα τότε, αν κάποιος μου έδινε μια αντίστοιχη ευκαιρία. Παράλληλα καταλαβαίνω ότι δε μιλάμε για κάποια "δουλειά" με την τυπική έννοια και σίγουρα όχι κάποια που να απαιτεί προσόντα μηχανικού, γι'αυτό εξάλλου και πόσταρα συνειδητά εδώ κι όχι στο κομμάτι του φόρουμ περί "αναζήτησης εργασίας".
|
|
|
|
|
2
|
Πίνακας Ανακοινώσεων / Αγγελίες / Αναζήτηση φοιτήτριας/φοιτητή για διαχείριση AirBnB
|
on: May 18, 2026, 07:44:07 am
|
|
Καλημέρα στην ομάδα!
Απόφοιτος της σχολής, διαμένω πλέον μόνιμα στο εξωτερικό με την οικογένειά μου. Δεδομένου, όμως, ότι επισκεπτόμαστε αρκετά συχνά τη Θεσσαλονίκη (οι γονείς μου μένουν ακόμα εδώ και μετά την πανδημία διευρύνθηκε πολύ η δυνατότητα του "home-office"), έχουμε αγοράσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Φαλήρου για να μένουμε όποτε κατεβαίνουμε και τον υπόλοιπο καιρό να το νοικιάζουμε σαν AirBnB, ούτως ώστε να βγάζει τουλάχιστον τα πάγια έξοδά του.
Γι'αυτό ψάχνω κάποια φοιτήτρια ή κάποιο φοιτητή που να μπορεί να αναλάβει τη διαχείρισή του. Αυτό συμπεριλαμβάνει κατά βάση:
- Check-in (δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά υπάρχει η σκέψη αυτοματοποίησης μέσω ηλεκτρονικής κλειδαριάς) - Check-out (κι αυτό μπορεί να αυτοματοποιηθεί μεσοπρόθεσμα) - Καθάρισμα και έλεγχος του διαμερίσματος μετά το check-out - Εξεύρεση άμεσης λύσης σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει (σπάνιο, αλλά πολύ σημαντικό όταν συμβεί)
Απαραίτητα προσόντα:
- Καλή γνώση Αγγλικών. Γνώση κάθε άλλης γλώσσας θεωρείται φυσικά επιπλέον προσόν. - Ευχάριστη προσωπικότητα με σημαντικές επικοινωνιακές δεξιότητες. - Διάθεση και ικανότητα παροχής λύσεων - Υπευθυνότητα και αξιοπιστία
Αμοιβή:
- Σταθερό ποσό (συζητήσιμο) για κάθε ενοικίαση - Εάν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον, επιπλέον αμοιβή για προώθηση του διαμερίσματος (βάσει ποσοστού επί των ενοικιάσεων που θα προκύψουν).
Αν κάποια ή κάποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες. Ειδικά τις επόμενες δύο εβδομάδες, είμαστε κιόλας στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας.
|
|
|
|
|
5
|
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα / Spice / Re: Κύκλωμα RC οδηγούμενο από πηγή ρεύματος
|
on: October 14, 2008, 11:36:08 am
|
|
Η τοπολογία είναι η πιο απλή που μπορείς να φανταστείς. Πηγή ρεύματος, αντίσταση και πυκνωτής σχηματίζουν ένα απλό βρόχο (προσθέτοντας φυσικά και τη γείωση στο αρνητικό άκρο της πηγής).
Τα υπόλοιπα στοιχεία του κυκλώματος (τιμή αντίστασης, πυκνωτή και συχνότητας) μου είναι αδιάφορα σε αυτή τη φάση αρκεί να δουλέψει. Έτσι κι αλλιώς μετά θα προχωρήσω σε κάτι πιο πολύπλοκο, στο οποίο θα βάλω και τις κανονικές τιμές.
Αν θέλεις όμως οπωσδήποτε να σου πω κάποια, θα έλεγα 1kΩ, 0.1μF και 1kHz.
|
|
|
|
|
7
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Πανεπιστήμιο και Παιδεία / Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
|
on: May 28, 2008, 19:31:09 pm
|
Στην Ελλάδα επιτρέπεται σε οποιονδήποτε η οπλοχρησία? Όχι, τίποτα άλλο αλλά μου φέρνεις ως παράδειγμα ότι ο καθένας μπορεί να έχει όπλο κτλ που γράφεις.
Όταν θα έρθει η στιγμή να περάσει τέτοιος νόμος και στη Ελλάδα τότε εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω copy paste το post σου, σε ένα αντίστοιχο topic. Προς το παρόν είναι άκυρο!
Έχασες το νόημα του μηνύματός μου που ήταν ακριβώς το ότι είναι παράλογο να μου φέρνει κανείς ως παράδειγμα προς μίμηση ένα πανεπιστήμιο του Τέξας, γιατί οι συνθήκες εκεί είναι τελείως διαφορετικές και (στον τομέα της ασφάλειας τουλάχιστον) κατ'εμέ σίγουρα όχι καλύτερες. Και σκοπός είναι να ακριβώς να μη φτάσουμε κι εμείς σε τέτοιου είδους συνθήκες κι όχι να τις ευαγγελιζόμαστε ως το μέλλον που δεν μπορούμε και δε θά'πρεπε να αποφύγουμε, όπως ειπώθηκε εδώ μέσα. Δε συνεχίζω το off-topic, όμως, με την ελπίδα η συζήτηση αυτή να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση και να αποκτήσει ουσία (που πολύ αμφιβάλλω βέβαια)
|
|
|
|
|
8
|
Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Πανεπιστήμιο και Παιδεία / Re: Ένταση κατα τη διάρκεια της συγκλήτου στο Αριστοτέλειο
|
on: May 28, 2008, 18:05:57 pm
|
Πιστεύω πως η campus police είναι η καλύτερη λύση και έχει καθυστερήσει αρκέτα να έρθει και στα ελληνικά παν/μια.
Ααααχ ωραία θα ήταν αλλάα...  Παρε τρεις βασιλικες... Προφανως τα γεγονοτα ειναι απολυτως καταδικαστεα. Και αυτοι που τα προκαλουν(αν εγιναν με τον χειροτερο τροπο και δεν ειναι χαλασμενο τηλεφωνο), μπορουν να ειναι σιγουροι οτι δρουν σαν καταλυτης για να ερθουν πολυ χειροτερα μετρα. Ελεος, δεν ειναι αυτο το ασυλο. Οταν λεμε οτι η καταληψη ειναι μεσο "βιας", αυτο αρκει.(Ολα αυτα προφανως σε περιπτωση που επεσε ξυλο ή σπρωξιματα). @nickgeo : Αν θες αστυνομια πηγαινε να γινεις μπατσος. Αυτα τα φαινομενα πρεπει να καταπολεμηθουν. Και ισως πολυ σκληρα, για να σταματησουν η αυθαιρεσιες. Αλλα την campus police να την βαλετε εκει που ξερετε. Γιατί ρε με φασκελώνεις..? Δες λίγο καλύτερα τη φώτο, μελέτησε λίγο προσεκτικότερα μια τυπική δομή της campus police και θα δεις ότι δεν διαφωνείς τελικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο..  Φίλε μου αυτό είναι το μέλλον! Μην το απωθείς.. Ασε να σπουδάσουν τα παιδια μας σε ένα ασφαλές πανεπιστημίο.... Γράφω σπανιότατα (έχω τους λόγους μου) και ξέρω πως είμαι ουσιαστικά off-topic, αλλά δεν αντέχω να μην το ρωτήσω (και είναι πραγματική απορία): Το πρόσφατο μακελειό στην Αμερική με τον Κορεάτη που πυροβολούσε αβέρτα (αν δεν κάνω λάθος στη Λουιζιάνα) δεν υπήρχε campus police να το αποτρέψει; Όχι, τίποτα άλλο αλλά μου φέρνεις ως παράδειγμα πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου καθένας άνω των 18 έχει αυτομάτως δικαίωμα να φέρει όπλα κ αν δεν τσεκάρεις τουλάιχστον ένα περίστροφο κατά την είσοδό σου στα μπαρ σε κοιτάνε ύποπτα κτλ κτλ. Σε τέτοιο πανεπιστήμιο θα ήθελες να σπουδάζει το παιδί σου; Εκεί θα αισθανόσουν ασφαλής; Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Πότε θα καταλάβουμε ότι η βία δεν καταπολεμάται με προσπάθειες καταστολής, αλλά με προσπάθειες αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτίων της; Δε θα επεκταθώ, όμως, περισσότερο λόγω έλλειψης χρόνου και επειδή κάποια πράγματα τα θεωρώ αυτονόητα (κι ας ξέρω πως δεν είναι).
|
|
|
|
|
12
|
Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου / Συντονισμός Μονώσεων-Προστασία έναντι Υπερτάσεων / Re: [Υψηλές Τάσεις IV] Πρόοδος
|
on: February 06, 2008, 12:19:50 pm
|
|
Λοιπόν, επεδή αυτός που έχει το πρόβλημα είμαι εγώ και για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις:
Πρόκειται να φύγω το αργότερο στις 24.02.2008 για τρεις μήνες στη Γερμανία για δουλειά (κι όχι για διακοπές ή Erasmus όπως άκουσα να λένε κάποιοι). Αυτό, όσο κι αν σε κάποιους μπορεί να ακούγεται περίεργο, το προετοιμάζω σχεδόν ένα χρόνο τώρα μέσα από διαδικασίες πολύ επίπονες (δεν πρόκειτα για IAESTE, AIESEC ή κάτι παρόμοιο για να έχω την παραμικρή βοήθεια από κάποιον) και είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να αλλάξει η ημερομηνία (έχω ήδη υπογράψει το συμβόλαιο).
Ακριβώς, λοιπόν, επειδή η προετοιμασία αυτή (και όσοι με ξέρουν, ξέρουν καλά ότι αυτό δεν είναι το μόνο που έχω στο κεφάλι μου) είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο και κόπο, φρόντισα να κάνω προσεκτικά τον προγραμματισμό μου για την εξεταστική αυτή με σκοπό να δώσω λίγα μαθήματα (όπως εξήγησα: εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να δώσω πολλά), αλλά να τα περάσω, γιατί θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να ξεμπερδεύω με τη σχολή. Ο δε άλλος περιορισμός που είχα ήταν ότι έπρεπε να φύγω όσο νωρίτερα γίνεται για να προλάβω να γυρίσω για την εξεταστική του Ιουνίου. Έτσι, κανόνισα να φύγω λίγο μετά την εξέταση των ΥΤ4 με βάση το πρόγραμμα εξεταστικής που είχα τότε στα χέρια μου.
Με την αλλαγή που επιχειρείται εδώ εμένα μου απαγορεύεται ουσιαστικά ακόμα και να δώσω ένα από τα λίγα μαθήματα που σχεδίαζα να δώσω. Παρόλα αυτά, αυτό που είπα στο Μικρόπουλο, αλλά και σε οποιονδήποτε συνάδελφο με τον οποίο συζήτησα κατά καιρούς στη σχολή είναι ότι δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αλλάξει η εξέταση με την προϋπόθεση ότι θα πήγαινε σε μια μέρα που θα είχα τουλάχιστον δυνατότητα φυσικής παρουσίας (δηλαδή όχι μετά τις 24.02).
Συγκεκριμένα αυτό που πρότεινα ήταν είτε Παρασκευή απόγευμα (μετά άκουσα ότι υπάρχει κάποιο άλλο μάθημα εκείνη την ώρα) είτε Σάββατο.
Εν τέλει, όμως, αφού βολεύεται τόσος κόσμος (αν και επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αν 150+ έχουν δηλώσει καν το μάθημα και να ξέρω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν κι άλλοι που δε βολεύονται με αυτήν την αλλαγή και απλώς δεν το έχουν δηλώσει εδώ ή στο Μικρόπουλο), εγώ δέχομαι να το χάσω. Θα ήθελα μονάχα (όπως είπα και στα παιδιά που με πλησίασαν χτες) να προτάθει στο Μικρόπουλο και μια από αυτές τις λύσεις μήπως τελικά μπορέσω να μην το χάσω ούτε εγώ το μάθημα.
Κατά τα άλλα συγγνώμη για το τόσο μεγάλο ποστ (έχουμε κι εξεταστική) και εύχομαι να πάνε όλοι καλά ώστε τουλάχιστον να αξίζει η "θυσία".
ΥΓ. Όσο για τη στάση μου που χαρακτηρίστηκε από κάποιους κακή (αν και ελπίζω με αυτή την εξήγηση να ξεκαθαρίστηκε), δε θα μπω στη διαδικασία εν μέσω εξεταστικής να απαντήσω μέσω φόρουμ, αν και μάλλον θα είχα αρκετά να πω. Όποιος θέλει ας έρθει να το συζητήσουμε από κοντά. Αλέξη Κυδωνόπουλο με λένε (για να μην κρυβόμαστε πίσω από nicknames) και κυκλοφορώ τακτικά στη σχολή, οπότε θα με πετύχετε εύκολα.
Και πάλι καλή επιτυχία σε όλους!
|
|
|
|
|
15
|
Πίνακας Ανακοινώσεων / Ληγμένες Αγγελίες / Απ: Ελληνογερμανικο Λεξικο
|
on: June 11, 2006, 18:40:14 pm
|
|
Αν ενδιαφέρεται ακόμη κανείς, έχω εγώ σε ηλεκτρονική μορφή τα εξής:
1.Duden γερμανο-γερμανικό για Windows 2.Duden γερμανο-γερμανικό σε αρχείο tomeraider 3.Duden γερμανο-αγγλικό και αντίστροφα σε αρχείο tomeraider
Όποιος ενδιαφέρεται, pm me ή ακόμη καλύτερα mail me!
|
|
|
|
|
|