• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
December 12, 2025, 08:03:10 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
December 12, 2025, 08:03:10 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Η μάστιγα των Ρευματοκλοπ...
by Mr Watson
[Today at 03:10:51]

Υποβολή αιτήσεων Erasmus+...
by Mr Watson
[Today at 02:29:32]

Δυσκολία με την Φυσική στ...
by Nikos_313
[December 11, 2025, 22:00:32 pm]

Ανοίξαν οι αιτήσεις για Π...
by Διάλεξις
[December 11, 2025, 15:46:21 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by PolarBear
[December 11, 2025, 12:40:04 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[December 11, 2025, 07:50:35 am]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by RivenT
[December 11, 2025, 01:41:33 am]

Έναρξη και Λήξη Χειμερινο...
by PolarBear
[December 10, 2025, 19:50:15 pm]

Δηλώσεις μαθημάτων επί δι...
by Mr Watson
[December 10, 2025, 12:03:25 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by tony stank
[December 10, 2025, 11:17:00 am]

[Ευφυή και Προσαρμοστικά ...
by sassi
[December 09, 2025, 12:45:30 pm]

[ΑΣΗΕ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[December 08, 2025, 17:54:39 pm]

Αιτήσεις ορκωμοσίας επανα...
by okan
[December 08, 2025, 17:46:06 pm]

[Σύγχρονα Ενεργειακά Συστ...
by Mr Watson
[December 08, 2025, 17:02:59 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Elliot Alderson
[December 05, 2025, 20:35:09 pm]

Οδηγοί ΕΛΕΜΚΟ
by MaGill
[December 05, 2025, 10:52:15 am]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ] ...
by Nikos_313
[December 04, 2025, 19:20:58 pm]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Υποστηρίζουμε...
by Aris★
[December 03, 2025, 14:45:45 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by tartoufos
[December 03, 2025, 14:17:34 pm]

Απορίες σχετικά με την εξ...
by tony stank
[December 03, 2025, 12:56:55 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10234
Latest: stavrosstamp
Stats
Total Posts: 1429511
Total Topics: 31876
Online Today: 755
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 07:47:49 am)
Users Online
Users: 3
Guests: 515
Total: 518
Petross
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
  Show Posts
Pages: [1]
1  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκλώματα VLSI-ASIC Μεγάλης Κλίμακας / Re: [Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκλώματα VLSI-ASIC] Να επιλέξω το μάθημα ; on: September 28, 2024, 13:11:18 pm
Πήρα το μάθημα το 23-24. Απεύθυνεται σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με το hw οπότε θα το πρότεινα μόνο εφόσον σε ενδιαφέρει το αντικείμενο. Δε χρειάζεται τρελή γνώση verilog/system verilog αλλα χρειάζεται γενικές γνώσεις hw. Πιστεύω είναι must για να ολοκληρώσεις τις γνώσεις σου στο hw μαζί με τη Σχεδίαση Συστημάτων VLSI.

Το μάθημα έχει εργασια που πιάνει το 50% και εξέταση που πιάνει το αλλο 50%. Η εργασία είναι το πιό ενδιαφέρον, σημαντικό και χρήσιμο κομμάτι του μαθήματος καθώς ασχολείσαι με εργαλεία (Genus, Innovus) και διαδικασίες (Synthesis, Physical Design) που πολυ πιθανόν να δείς στην δουλεία σου, αν ακολουθήσεις αυτο το αντικείμενο. Την εργασία την έχει ο διδακτορικος του παυλίδη, Αριστοτέλης που είναι από τα καλύτερα στην εξήγηση και πιο βοηθητικά άτομα. Είναι βεβαια χρονοβόρα οπότε αρχίστε την από νωρίς. Κάνεις πολλές φορές την ίδια διαδικασία (σύνθεση ή/και φυσική σχεδίαση) έχοντας κάθε φορά λιγο διαφορετικό στόχο (πχ βελτιστοποίηση ως προς την ισχύ). Οπότε εάν βρείτε το ρυθμό μπορεί να κυλήσει πιό γρήγορα από οτι περιμένετε.

Επιπλέον ο Παυλίδης είναι απο τους καλύτερους καθηγητές που έχουμε στη σχόλη με πολύ καλες διαφάνειες. Ίσως κάποια κεφάλαια να σου φανούν βαρετά στην παρακολούθηση ωστόσο είναι χρήσιμα για να καταλάβεις έννοιες που θα χρειαστεί και να χρησιμοποιήσεις και να εξηγήσεις στην εργασία. Η εξέταση είναι βατή με νορμάλ διαβασμα, στις 5 μέρες λύνοντας οτι υπάρχει ανεβασμένο εδώ με τις διαφάνειες δίπλα. Σε κλασικο στυλ Παυλίδη στον τομέα, επιτρέπονται τα παντα (σημειωσεις κλπ).

Με όλα αυτά θα το πρότεινα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το hw ανεπιφύλακτα. Παρόλα αυτά δεν είναι μάθημα για να μαζέψεις ects, θέλει χρόνο, ενασχόληση και να γνωρίζεις ήδη κάποια πράγματα αλλα σε ανταμείβει με γνώση που θα χρειαστεί στο μέλλον, εφόσον ακολουθήσεις δουλεία στο hw.

PS Στην εργασία στο Innovus θα χρειαστεί να εκτελέσετε με τη σειρά καποια βήματα (τοποθέτηση, συνθεσή δέντρου ρολογιού κλπ). Αποθηκεύστε σε κάθε βήμα ωστέ αν ξεχάσατε να βγάλετε κάποιο report ή δεν ενεργοποιήσατε κάποια ρύθμιση που έπρεπε να μπορείτε έυκολα να πάτε στο βήμα που θέλετε.
2  Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου / Διανεμημένη Παραγωγή / Re: [Διανεμημένη Παραγωγή] Να επιλέξω το μάθημα ; on: July 12, 2023, 17:57:10 pm
   Είναι το αγαπημένο μου μάθημα από άποψη format. Φέτος είχε απαλλακτικές εργασίες . Μέσω ζουμ , προτείνεις θέμα στον Μηνά , κι αφού καταλήξετε δούλέυεις πάνω σε αυτό που συμφωνήσατε.

   Ο τρόπος διεξαγωγής του μαθήματος δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει με χαλαρό και δημιουργικό τρόπο. Προτείνω αυτό το μάθημα ανεπιφύλακτα. 
3  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Ψηφιακά Συστήματα HW σε Χαμηλά Επίπεδα Λογικής ΙΙ / Re: [Ψηφιακά HW II] Να επιλέξω το μάθημα; on: July 12, 2023, 17:35:52 pm
   Φέτος , έπειτα από HW I με Σκετόπουλο/Παυλίδη οι απαιτήσεις στο μάθημα ανέβηκαν , ειδικά στην γραπτή εξέταση τον Ιούνιο.
Οπότε εάν δεν την πάλεψες στα HW I , θα πρότεινα να μην πάρεις το μάθημα.

   Το format του μαθήματος είναι σαν τα HW I , στο πρώτο κομμάτι του μαθήματος γίνεται θεωρία πάνω σε κυκλώματα κι έννοιες (Αριθμητικά Κυκλώματα , έννοιες γύρω από το ρολόι , κλπ) τα οποία εάν σε ενδιαφέρει το HW θα έλεγα είναι ενδιαφέροντα. Το δεύτερο μέρος είναι πάνω στη System Verilog , θεωρώντας τη Verilog γνωστή. Σε κάποια κομμάτια υπήρχαν συγκρίσεις μεταξύ των System Verilog / Verilog. Στις διαλέξεις ο Παυλίδης εξηγεί /ρωτάει /συζητάει τα σημαντικά κομμάτια , οπότε θα πω ότι βοηθάει η παρακολούθηση. Επιπλέον ανεβάζει τα πάντα στο e-Learning.

   To main focus του μαθήματος είναι το Verification με System Verilog Assertions. Φέτος , ήταν κομμάτι της εργασίας κι έπεσε κι στις εξετάσεις Την εργασία την έβαλε ο Αριστοτέλης, διδακτορικός του Παυλίδη. Ήταν ομολογουμένως αρκετα απαιτητική. Η εκφώνηση ήταν σε διαφορετικό στυλ από τα HW I κι αφορούσε πιο abstract concept. Ο Αριστοτέλης βοήθησε όμως κι από mail κι στις εβδομαδιαίες συναντήσεις στο zoom .

   Συνεπώς, εάν σου άρεσαν τα HW I κι θέλεις Hardware, αυτό είναι το μάθημα σου. Οι γνώσεις που θα πάρεις (για Verification σίγουρα) είναι κάτι που ζητάνε οι εταιρίες στον κλάδο. Το μάθημα είναι σοβαρό κι απαιτητικό αλλά ενδιαφέρον κι χρήσιμο.
4  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Ψηφιακά Συστήματα HW σε Χαμηλά Επίπεδα Λογικής Ι / Re: [Ψηφιακά Συστήματα ΗW σε ΧΕΛ Ι] Nα επιλέξω το μάθημα; on: July 12, 2023, 16:55:51 pm
   Πήρα το μάθημα με Σκετόπουλο στην επανάληψη Λογική Σχεδίαση και Παυλίδη στη Verilog.
Το κομμάτι του Σκετόπουλου ήταν πολύ καλό αλλά δεν έχει ίσως πολύ νόημα να σταθώ εδώ καθώς από του χρόνου θα το έχει εξ' ολοκλήρου ο Παυλιδης.
Το κομμάτι του Παυλίδη ήταν επίσης αρκέτα καλό. Σε κάποια σημεία πήγαινε κάπως γρήγορα τις διαφάνειες. Ωστόσο , στα σημαντικά κομμάτια της Verilog, έδινε τον χρόνο που χρειάζεται κι έκανε ερωτήσεις / συζήτηση στην τάξη. Οι διαλέξεις ήταν χρήσιμες και όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ηταν ανεβασμένο στο elearning.

   Η εργασία του μαθήματος ήταν το πίο ενδιαφέρον κομμάτι. Βοήθησε φουλ στην κατανόηση της Verilog και πρακτικά σε προετοίμαζε κι για τις εξετάσεις, πού δίναμε με ανοικτές σημειώσεις. Ο Σκετόπουλος βοηθούσε με συναντήσεις κι από mail για την εργασία , η οποία ήθελε κάποια υπομονή ομολογουμένως.

   Για όποιον ενδιαφέρεται για Hardware πιστεύω είναι must , ειδικά αν θέλεις να ασχοληθείς με τα επόμενα μαθήματα του Παυλίδη.
Θα το πρότεινα ακόμη (με κάποια επιφύλαξη βέβαια) κι για όποιο άτομο δεν έχει κατασταλάξει σε Software / Hardware κι θέλει να δει πως είναι η ψηφιακή σχεδίαση. Είναι καλό μαθημα για εισαγωγή σε αυτό το κομμάτι της σχολής.
5  Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών / Λειτουργικά Συστήματα / Re: [Λειτουργικά Συστήματα] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2022/23 on: October 04, 2022, 11:58:43 am
σημερα 4/10 θα γινει μαθημα ;
Pages: [1]
Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...