Title: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 22:27:59 pm ;)
Το πιάσατε φαντάζομαι!! Όλοι όσοι ετοιμάζονται να μπουν στο club των φοιτητών έχουν αυτή την αγωνία: Θα αναγκαστώ να αρχίσω να μαγειρεύω που και που!!!??!! :???: Εσείς τι μάθετε λοιπόν να μαγειρεύετε? Ποιες σπεσιαλιτέ προσφέρει το κατάστημα?!! 8) Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 22:32:02 pm Αφορμή για το τοποκ στάθηκε η μέρα του 15αύγουστου όπου έμεινα μόνη σπίτι με τον αδερφό μου (διάβαζε το καημένο....μόνο 3 ώρες πρόλαβε να μπει στο φόρουμ! :-X)
Και υπήρχαν οδηγίες για να μαγειρέψω κοπόπουλο φιλετάκια με ρύζι (φυσικά στο τέλος πρόσθεσα και κρέμα γάλακτος!! ^slurp^ ) Μπαίνω λοιπόν στην κουζίνα... Βλέπω το τιγάνι εκεί στο μάτι...τα φιλετάκια καθαρισμένα, τα φακελάκια του ρυζιού μια χαρά στον πάγκο.....Φοράω την ποδιά μου (τρόπος του λέγειν) και αρχίζω..... Το αποτέλεσμα με άφησε και μένα άφωνη τολμώ να ομολογήσω!! ::) Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο!!! :D Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Juventina on August 16, 2006, 22:34:38 pm παστίτσιο/μουσακάς/ φρικασέ είτε με αρνί είτε με μοσχάρι...........(βασικά το τελευταίο 1 φορά το εκανα μόνο αλλά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, οπότε και το αναφέρω) :)
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: NetBuster on August 16, 2006, 22:35:19 pm Kαποιος τρωει καλα αυτες τις μερες... ^slurp^
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: weliker on August 16, 2006, 22:44:02 pm φανταζομαι εννοεις κατι αλλο εκτος απο μακαρονια και πατατες 8) (ουτε αυτα δεν εκανα... :D την προ φοιτητικη περιοδο)
Λοιπον μετα απο μερικες προσπαθειες να μαγειρεψω αρκετα πραγματα αποφασισα οτι το κατοπουλο ειναι το πιο ευκολο. κοτοπουλο ψητο, κοτοπουλο λεμονατο, κατοπουλο πανε... Νομιζω καταλαβες ::) Τιποτα δεν ειναι δυσκολο παντως... Απλα χρειαζεται λιγη προσοχη καθως το φτιαχνεις. Μην το αφησεις στη φωτια ας πουμε και ξεχαστεις, π.χ. στον υπολογιστη.... ( ^confused^ μου μυριζει κατι καμμενο........ ^ex_shocked^ ΩΧ!! ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ... :-\) Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: BOBoMASTORAS on August 16, 2006, 22:48:38 pm Η σπεσιαλιτέ μου λοιπόν πάρτε χαρτί και μολύβι να σημειώσετε ή ανοίξτε τον εκτυπωτή να τυπώσετε.
2 αυγά 1 φακελάκι backing powder 2 φλιτζάνια αλεύρι 1 σακουλάκι μακαρόνια (κοφτά) 1 βούτυρο βιτάμ Η διαδικασία είναι ως εξής: 1.) Παίρνουμε τη κατσαρόλα 2.) τη πλένουμε ^rotate^. 3.) γεμίζουμε τη κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό. 4.) τη τοποθετούμε πάνω στο μάτι (οχι το δικό μας) 5.) ανοίγουμε το μάτι (το δικό μας για να βρούμε τα μακαρόνια που είναι χαμένα μέσα στο ντουλάπι) 6.) μετά από 5 λεπτά βάζουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα στο χρονικό διάστημα μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια κάνουμε το εξής: 7.) παίζουμε με το αλεύρι γιατί έχει ωραία υφή 8.) το βούτυρο το βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα λιώσει 9.) όσο για τo backing powder δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα γιατί σιγά μην είχαμε σπίτι. Στη όλη διαδικασία τραγουδάμε: Από τη πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια Πέτα μου ένα κεφτέ ευχαριστώ δε καπνίζω τι ωραία που είναι η άνοιξη ΖΗΤΩ! η Κύπρος Τέλος καταλαβαίνουμε ότι σιγά μη καθόμαστε να βράζουμε μακαρόνια και καλούμε το 2310447849 Food Plaza Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: miss_elec on August 16, 2006, 22:49:13 pm Λοπόν, στο εξωτερικό που ήμουν, τους μαγείρεψα μια συνταγή δικής μου εμπνεύσεως με κοτόπουλο με ολίγην κόκκινη σάλτσα (μεγειρεμένα με όλα τα απαραίτητα μυρωδικά εννοείται-μυστικός συνδυασμός ;)), και παραδοσιακές χυλοπίτες!
Περιττό να πω ότι το περιεχόμενο της κατσαρόλας μου εξαντλήθηκ, ενώι οι Ιταλοί με κοιτούσαν με βλέμμα απορίας, καθώς τα ζυμαρικά με πέστο που είχαν ετοιμάσει δεν είχαν αντίστοιχο σουξέ!! :D Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 22:54:27 pm παστίτσιο/μουσακάς/ φρικασέ είτε με αρνί είτε με μοσχάρι...........(βασικά το τελευταίο 1 φορά το εκανα μόνο αλλά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, οπότε και το αναφέρω) :) :o Εσύ έπιασες δύσκολα!!!! @Bobkasgr: Η μαμάκα δεν στέλνει κανα φαγητό να το βάλεις στην κατάψυξη και απλά να το ζεσταίνεις μετά?!! ::) @Weliker: Και άντε πες πάει στα κομμάτια το έκαψες το πετάς και παραγγέλνεις.... το τιγάνι-κατσαρόλα το πετάς κι αυτό?! :???: Γιατί πως το καθαρίζεις μετά?!!! Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: meltemi on August 16, 2006, 22:57:17 pm @Weliker: Και άντε πες πάει στα κομμάτια το έκαψες το πετάς και παραγγέλνεις.... το τιγάνι-κατσαρόλα το πετάς κι αυτό?! :???: Γιατί πως το καθαρίζεις μετά?!!! Έλα ντε! Οι παλιές απόπειρες να φτιάξω γλυκά κτλ αποδεικνύουν πως μόνη λύση=το πετάς κι αυτό.. Κάποτε θα μάθουμε :D Σίγουρα θα μάθουμε ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: BOBoMASTORAS on August 16, 2006, 22:58:34 pm @Bobkasgr: Η μαμάκα δεν στέλνει κανα φαγητό να το βάλεις στην κατάψυξη και απλά να το ζεσταίνεις μετά?!! ::) όλο και κάπως τη βολεύουμε. Βέβαια ακόμα περιμένω τη Ninja να ρθεί να μου μαγειρέψει που μου το χει υποσχεθεί. Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 22:59:47 pm Μελτέμι.....ακόμα περιμένω τη συνταγή της γιαγιάς για τους λουκουμάδες!!!! >:( ^slurp^
Title: Re: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: weliker on August 16, 2006, 22:59:49 pm @Weliker: Και άντε πες πάει στα κομμάτια το έκαψες το πετάς και παραγγέλνεις.... το τιγάνι-κατσαρόλα το πετάς κι αυτό?! :???: Γιατί πως το καθαρίζεις μετά?!!! Να τα παρεις ολα αντικολλητικα!!! ;D ::) 8) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 16, 2006, 23:02:31 pm Λοιπόν, είναι γνωστή(όχι σε όλους φυσικά)η λατρεία μου για το φαγητό. Λατρεύω να ψωνίζω υλικά για μαγείρμα, να μαγειρεύω και φυσικά να τρώω!!!!!!!!
Θα σας πω μια πανεύκολη συνταγή που έκανα το πρωί και που, παρ' όλο που φαίνεται αηδιαστική, αποδείχθηκε πολύ νόστιμη. Το όνομά της; Καρπουζένια! (τη βρήκα στο ΒΗΜΑgazino, μη νομίζετε ότι είναι δικιά μου...). Λοιπόν, παίρνετε μαι πιατέλα καρπούζι, βγάζετε τα κουκούτσια και στίβετε με το χέρι σας τα κομμάτια για να φύγει το ζουμί(μπλιαχ μπλιαχ μπλιαχ!!!). Αφήνεται τη μάζα καρπουζιού να στραγγίξει. Στη συνέχεια παίρνετε 6 κουταλιές αλεύρι, λίγο λάδι, λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε το καρπούζι. Τα κάνετε μία αηδιαστική μάζα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι ή ζαχαρη. Η τελική μορφή του μίγματος πρέπει να'ναι κάτι σα χυλός. Λαδώνεται ένα ταψάκι, πασπαλίζεται με σουσάμι και προσθέτετε το μίγμα. Το ισιώνεται με μια σπάτουλα για να' ναι ομοιόμορφο. Προσοχή να μην είναι πολύ παχύ, για να μπορέσει να ψηθεί. Πασπαλίζετε και από πάνω με σουσάμι. Το βάζετε στο φούρνο, στους 190 βαθμούς. Μόλις κοκκινήσει το βγάζετε και το περιχύνετε με μέλι. Και είναι έτοιμο! Αφήστε το να κρυώσει πριν το φάτε. Αλήθεια, είναι καλό. Γιαμ γιαμ! Πάω να φάω όσο απέμεινε... Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Juventina on August 16, 2006, 23:03:54 pm Μελτέμι.....ακόμα περιμένω τη συνταγή της γιαγιάς για τους λουκουμάδες!!!! >:( ^slurp^ +1 Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: meltemi on August 16, 2006, 23:04:35 pm ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^
Μελτέμι.....ακόμα περιμένω τη συνταγή της γιαγιάς για τους λουκουμάδες!!!! >:( ^slurp^ +1 ^redface^ ^redface^ Αχ αχ.. ^innocent^ Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 23:08:05 pm Λοιπόν, είναι γνωστή(όχι σε όλους φυσικά)η λατρεία μου για το φαγητό. Λατρεύω να ψωνίζω υλικά για μαγείρμα, να μαγειρεύω και φυσικά να τρώω!!!!!!!! Θα σας πω μια πανεύκολη συνταγή που έκανα το πρωί και που, παρ' όλο που φαίνεται αηδιαστική, αποδείχθηκε πολύ νόστιμη. Το όνομά της; Καρπουζένια! (τη βρήκα στο ΒΗΜΑgazino, μη νομίζετε ότι είναι δικιά μου...). Λοιπόν, παίρνετε μαι πιατέλα καρπούζι, βγάζετε τα κουκούτσια και στίβετε με το χέρι σας τα κομμάτια για να φύγει το ζουμί(μπλιαχ μπλιαχ μπλιαχ!!!). Αφήνεται τη μάζα καρπουζιού να στραγγίξει. Στη συνέχεια παίρνετε 6 κουταλιές αλεύρι, λίγο λάδι, λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε το καρπούζι. Τα κάνετε μία αηδιαστική μάζα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι ή ζαχαρη. Η τελική μορφή του μίγματος πρέπει να'ναι κάτι σα χυλός. Λαδώνεται ένα ταψάκι, πασπαλίζεται με σουσάμι και προσθέτετε το μίγμα. Το ισιώνεται με μια σπάτουλα για να' ναι ομοιόμορφο. Προσοχή να μην είναι πολύ παχύ, για να μπορέσει να ψηθεί. Πασπαλίζετε και από πάνω με σουσάμι. Το βάζετε στο φούρνο, στους 190 βαθμούς. Μόλις κοκκινήσει το βγάζετε και το περιχύνετε με μέλι. Και είναι έτοιμο! Αφήστε το να κρυώσει πριν το φάτε. Αλήθεια, είναι καλό. Γιαμ γιαμ! Πάω να φάω όσο απέμεινε... :???: Χμ..... Κάτι πιο εύκολο ίσως?.. ::) Γενικά..ψάχνω εύκολες και χωρίς πολλά υλικά συνταγές... Ξέρετε τύπου... "Δε θέλει κόπο...θέλει τρόπο"! ^redface^ Για τους λουκουμάδες θα κάνω μια εξαίρεση και θα ασχοληθώ με κάτι δύσκολο...αξίζει!! :D Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: NetBuster on August 16, 2006, 23:10:21 pm Oμελετιτσα με αυγουλακια και οτι σου εχει απομεινει στο ψυγειο( οχι η ληγμενη κοκα0κολα λαιτ)
Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 23:13:33 pm Oμελετιτσα με αυγουλακια και οτι σου εχει απομεινει στο ψυγειο( οχι η ληγμενη κοκα0κολα λαιτ) ^confused^ Χορταίνεις μ'αυτό?! ::) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: NetBuster on August 16, 2006, 23:31:08 pm Εμενα μου φτανει... (μεχρι να ερθει το Γυραδικο σπιτι) :P
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Juventina on August 16, 2006, 23:34:03 pm πάντως πρέπει να δοκιμάσετε όλοι τη σπεσιαλιτέ του Τουράμ....
βράζει το αυγό τοοοοσο καλά ωσότου τελειώνει το νερό και σκάει το αυγό στο ταβάνι..... θέλει λεπτο χειρισμό και τέχνη αυτή η συνταγή.......... ;D ;D ;D Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 23:38:41 pm πάντως πρέπει να δοκιμάσετε όλοι τη σπεσιαλιτέ του Τουράμ.... βράζει το αυγό τοοοοσο καλά ωσότου τελειώνει το νερό και σκάει το αυγό στο ταβάνι..... θέλει λεπτο χειρισμό και τέχνη αυτή η συνταγή.......... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Λέει αλήθεια Τουράμ? ^superinnocent^ Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 16, 2006, 23:54:26 pm :???: Χμ..... Κάτι πιο εύκολο ίσως?.. ::) Γενικά..ψάχνω εύκολες και χωρίς πολλά υλικά συνταγές... Ξέρετε τύπου... "Δε θέλει κόπο...θέλει τρόπο"! ^redface^ Μα δεν είναι δύσκολο, αλήθεια... :-\ Αν θέλεις πάντως κάτι εύκολο και γρήγορο...πιάσε μια χωριάτικη... Η ιδανική για μένα είναι ως εξής: φρέσκια ντοματούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι(ή και ξερό, εκεί θα τα χαλάσουμε;), ρόκα, γλιστρίδα, φετούλα, πάρα πολύ ρίγανη, αλατάκι, λίγο λαδάκι και μπόλικο βαλσάμικο ξύδι. Α! Και στον πάτο ένας ντάκος να μουσκεύει. Τώρα θα μου πεις, εύκολο είναι, αλλά με τα υλικά τι παίζει; Αν έχεις μερικά φρέσκα υλικά(ντοματούλες, αγγουράκι, κρεμμυδάκια), λάδι και φέτα, έχεις φτιάξει την πιο τέλεια σαλάτα του κόσμου!!! (λες να υπερβαλλω;) Τα 'αλλα είναι προαιρετικά. Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 16, 2006, 23:58:46 pm ...γλιστρίδα... Τι είναι πάλι τούτο?!!! :???: Κρητικιά είσαι?! (που να τον βρω τον Ντάκο?!!!) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Juventina on August 17, 2006, 00:00:13 am ρόκα και γλιστρίδα.....και τριμμένη παρμεζάνα.... ^slurp^
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 17, 2006, 00:03:21 am Α! Είναι αυτό που λέμε: Γλιστρίδα έφαγες πρωί πρωί και μιλάς συνέχεια; Είναι ένα πράσινο πράμα, λίγο γλιτσερό, με μικρά σχετικά φύλλα, που φυτρώνει παντού(αυλές, κλπ)και είναι τέλειο!!! Κρητικιά είσαι?! (που να τον βρω τον Ντάκο?!!!) Τι κρητικιά καλέ; Βέρα θεσσαλονικιά! Βρωμάει ο τόπος ντάκους. Εγώ τους παίρνω από το μαρινόπουλο. Προσοχή όμως. Ύπάρχουν ντάκοι και ντάκοι. Οι καλύτεροι νομίζω είναι του Τσατσαρωνάκη. Αμάν βραδιάτικα... Μ'επιασε μια πείνα... Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 17, 2006, 02:19:31 am Πολύ ενδιαφέρον τόπικ! Αυτό πραγματικά έλλειπε από το φόρουμ!
Κορίτσια, αυτά που γράφετε, ειδικά έτσι όπως τα γράφετε, προτρέπετε τον ανδρικό πλυθησμό να παραγγείλει πίτσα, αφού ούτε καν τα υλικά δεν ξέρει πού να τα βρεί-πόσο μάλλον να πάει να τα ψωνίσει---σημ. οι άρρενες βαριούνται να ψωνίζουν! Άρα ΠΡΕΠΕι με λίγα υλικά να φάμε!!!! Τα μακαρόνια που έγραψε ο Bob νομίζω είναι μια καλή αρχή! Λοιπόν, απευθύνομαι κυρίως στον αντρικό πληθυσμό επειδή ξέρω ότι είναι βαρετό και η αγορά των προιόντων και το ίδιο το ψήσιμο!! Όμως, στο τέλος αν πετύχει το φαί, θα έχεις διπλή ευχαρίστηση-πρώτον εξαιτίας της χαράς της δημιουγίας και δεύτερον επειδή ΕΧΕΙΣ κάτι να φας ;D ΠΙΛΑΦΙ χρόνος προετοιμασίας: 30' λεπτά θα είστε χορτάτοι για: μισή μέρα συσκευές που πρέπει μετά να πληθούν: μία μικρή κατσαρόλα + 1 φλυτζάνι + 1 κουτάλι της σούπας + 1 κουτάλι του γλυκού. ΥΛΙΚΑ: 1 φακελάκι ρύζι - πάρτε ότι ναναι αν βαριέστε, αλλά αν έχετε όρεξη, προσέξτε να γράφει πάνω "ΚΑΡΟΛΙΝΑ" Αλάτι, λάδι, νερό!
Όπως κάθε πείραμα, την πρώτη φορά μπορεί να μην πετύχει. Το παρών πείραμα είναι από τα πιο εύκολα-αποκλείεται να μην το πετύχετε! Πάντως καλού κακού φάτε κάτι πρώτα :D ΥΓ: Το πιλάφι θα ήταν ωραίο αν το συνδυάζατε με κανα γιαούρτι. Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Larry_Flynt on August 17, 2006, 03:02:36 am Εγώ κάνω το σπέσιαλ κεικ του jiraiya με τα στραγγιστά γιαούρτια. ;)
Έχασα τη συνταγή, πραγματικά αξίζει ο κόπος να το κάνετε και τα κιλά που θα βάλετε. Μακάρι να δεί το τόπικ ο jiraiya να περάσει τη συνταγή. :) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: arkas on August 17, 2006, 03:16:02 am Μα δεν είναι δύσκολο, αλήθεια... :-\ Αν θέλεις πάντως κάτι εύκολο και γρήγορο...πιάσε μια χωριάτικη... Η ιδανική για μένα είναι ως εξής: φρέσκια ντοματούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι(ή και ξερό, εκεί θα τα χαλάσουμε;), ρόκα, γλιστρίδα, φετούλα, πάρα πολύ ρίγανη, αλατάκι, λίγο λαδάκι και μπόλικο βαλσάμικο ξύδι. Α! Και στον πάτο ένας ντάκος να μουσκεύει. Τώρα θα μου πεις, εύκολο είναι, αλλά με τα υλικά τι παίζει; Αν έχεις μερικά φρέσκα υλικά(ντοματούλες, αγγουράκι, κρεμμυδάκια), λάδι και φέτα, έχεις φτιάξει την πιο τέλεια σαλάτα του κόσμου!!! (λες να υπερβαλλω;) Τα 'αλλα είναι προαιρετικά. ^slurp^ Η nad ξερει απο μαγειρικη,το επιβεβαιωνω ^slurp^ Αν εκανε/ετρωγε περισσοτερα κρεατικα θα αγγιζε την τελειοτητα... ;) Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Larry_Flynt on August 17, 2006, 03:20:56 am ΜΜΜμμμμΜΜΜΜΜΜ
Λοιπόν έχω να κάνω πρόταση. Επειδή μ' αρέσει το καλό φαι ρωτώ τους μάγειρες/ισσες τι αντάλλαγμα θέλουν για τις σπεσιαλιτέ ς τους. :D Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 17, 2006, 03:36:55 am Να σημειώσω εδώ, ότι το πιλάφι που έβαλα πιο πάνω δεν είναι η σπεσιαλιτέ μου, απλώς είναι ένα υγιεινό "διάλλειμα" στο junk food που συνηθίζουμε να τρώμε.
ΜΜΜμμμμΜΜΜΜΜΜ όχι ρε, τί αντάλλαγμα? Βάλτε καμιά συνταγή λογικού και εύκολου φαγητού να γεμίσει το στομαχάκι μας ....Λοιπόν έχω να κάνω πρόταση. Επειδή μ' αρέσει το καλό φαι ρωτώ τους μάγειρες/ισσες τι αντάλλαγμα θέλουν για τις σπεσιαλιτέ ς τους. :D Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 10:35:50 am Λοιπόν, είναι γνωστή(όχι σε όλους φυσικά)η λατρεία μου για το φαγητό. Λατρεύω να ψωνίζω υλικά για μαγείρμα, να μαγειρεύω και φυσικά να τρώω!!!!!!!! Θα σας πω μια πανεύκολη συνταγή που έκανα το πρωί και που, παρ' όλο που φαίνεται αηδιαστική, αποδείχθηκε πολύ νόστιμη. Το όνομά της; Καρπουζένια! (τη βρήκα στο ΒΗΜΑgazino, μη νομίζετε ότι είναι δικιά μου...). Λοιπόν, παίρνετε μαι πιατέλα καρπούζι, βγάζετε τα κουκούτσια και στίβετε με το χέρι σας τα κομμάτια για να φύγει το ζουμί(μπλιαχ μπλιαχ μπλιαχ!!!). Αφήνεται τη μάζα καρπουζιού να στραγγίξει. Στη συνέχεια παίρνετε 6 κουταλιές αλεύρι, λίγο λάδι, λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε το καρπούζι. Τα κάνετε μία αηδιαστική μάζα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι ή ζαχαρη. Η τελική μορφή του μίγματος πρέπει να'ναι κάτι σα χυλός. Λαδώνεται ένα ταψάκι, πασπαλίζεται με σουσάμι και προσθέτετε το μίγμα. Το ισιώνεται με μια σπάτουλα για να' ναι ομοιόμορφο. Προσοχή να μην είναι πολύ παχύ, για να μπορέσει να ψηθεί. Πασπαλίζετε και από πάνω με σουσάμι. Το βάζετε στο φούρνο, στους 190 βαθμούς. Μόλις κοκκινήσει το βγάζετε και το περιχύνετε με μέλι. Και είναι έτοιμο! Αφήστε το να κρυώσει πριν το φάτε. Αλήθεια, είναι καλό. Γιαμ γιαμ! Πάω να φάω όσο απέμεινε... καρπουζένια! :) δοκίμασα φέτος στη φολέγανδρο, έχω κι εγώ μία συνταγή αλλά βαριέμαι λίγο τώρα χα! Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! θα το δοκιμασω σημερα nadoυλα κ θα σε πω :P Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 11:00:07 am ΠΙΛΑΦΙ χρόνος προετοιμασίας: 30' λεπτά θα είστε χορτάτοι για: μισή μέρα συσκευές που πρέπει μετά να πληθούν: μία μικρή κατσαρόλα + 1 φλυτζάνι + 1 κουτάλι της σούπας + 1 κουτάλι του γλυκού. ΥΛΙΚΑ: 1 φακελάκι ρύζι - πάρτε ότι ναναι αν βαριέστε, αλλά αν έχετε όρεξη, προσέξτε να γράφει πάνω"ΚΑΡΟΛΙΝΑ" Αλάτι, λάδι, νερό!
Όπως κάθε πείραμα, την πρώτη φορά μπορεί να μην πετύχει. Το παρών πείραμα είναι από τα πιο εύκολα-αποκλείεται να μην το πετύχετε! Πάντως καλού κακού φάτε κάτι πρώτα :D ΥΓ: Το πιλάφι θα ήταν ωραίο αν το συνδυάζατε με κανα γιαούρτι. Γιατί να κάνεις όοοοοολη αυτή τη διαδικασία, κινδυνεύοντας να σου ολλήσει κιόλας στην κατσαρόλα (όπως έχω ακούσει) ή να σου περισέψει ή να μην φτάσει το νερό και να μην κάνεις την πιο απλή τεχνική: Έτοιμα φακελάκια με ρύζι, (Ριζιαννα ή Uncle Bean) 8) Τα παίρνεις, βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό, το αφήνεις να βράσει βαζείς καμιά κουταλιά αλάτι (όπως στα μακαρόνια μέχρι τώρα) και ρίχνεις μέσα το φακελάκι,το αφήνεις και μετά απο 20 λεπτά το βγάζεις χύνεις το νερό και ανοίγεις το φακελάκι....απλώωωωνει το ρύζι στο μπώλ...προσθέτεις και λίγο βούτυρο και...... έτοιμο!! :D Είναι πιο απλό, αλήθεια! καρπουζένια! :) δοκίμασα φέτος στη φολέγανδρο, έχω κι εγώ μία συνταγή αλλά βαριέμαι λίγο τώρα Πλάκα κάνεις?!! :???: Σερβίρεται και σε εστιατόρεια?!!! :D Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 11:00:58 am όχι ρε, τί αντάλλαγμα? Βάλτε καμιά συνταγή λογικού και εύκολου φαγητού να γεμίσει το στομαχάκι μας .... +1!!!! Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 11:03:19 am όχι ρε, τί αντάλλαγμα? Βάλτε καμιά συνταγή λογικού και εύκολου φαγητού να γεμίσει το στομαχάκι μας .... +1!!!! Στη ζωη μας μετραει η ποιοτητα κ μετα η ποσοτητα... αποψη μου Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 11:07:13 am Στη ζωη μας μετραει η ποιοτητα κ μετα η ποσοτητα... αποψη μου :o Δηλαδή προτιμάς να φας ένα πιατάκι τόοοοοοσο δα μικρό π.χ. πάπια με σως πορτοκάλι συνοδευόμενη από πουρέ φυσικής πατάτας και μπλα μπλα μπλα...... αντί για μια ωραία πιατέλα μακαρόναδας?!!!! ^slurp^ Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 11:07:53 am χα οχι φυσικα
εγω αλλωστε μονο μακαροναδα τρωω :P Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Turambar on August 17, 2006, 11:58:13 am πάντως πρέπει να δοκιμάσετε όλοι τη σπεσιαλιτέ του Τουράμ.... βράζει το αυγό τοοοοσο καλά ωσότου τελειώνει το νερό και σκάει το αυγό στο ταβάνι..... θέλει λεπτο χειρισμό και τέχνη αυτή η συνταγή.......... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Λέει αλήθεια Τουράμ? ^superinnocent^ Δεν λέει αλήθεια ότι αυτή είναι η σπεσιαλιτέ μου. Η σπεσιαλιτέ μου είναι αγγουρομελέτα :) καρπουζένια! :) δοκίμασα φέτος στη φολέγανδρο, έχω κι εγώ μία συνταγή αλλά βαριέμαι λίγο τώρα ::) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 11:59:26 am Η σπεσιαλιτέ μου είναι αγγουρομελέτα :) :P που ανακαλυφθηκε απο τον τουραμ σε πολυ νεαρη ηλικια :P Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 17, 2006, 12:15:40 pm καρπουζένια! :) δοκίμασα φέτος στη φολέγανδρο, έχω κι εγώ μία συνταγή αλλά βαριέμαι λίγο τώρα Ναι, ναι! Το ξέρω ότι είναι τοπική σπεσιαλιτέ από τη Φολέγανδρο! Ελπίζω να σ' άρεσε. χα! Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! θα το δοκιμασω σημερα nadoυλα κ θα σε πω :P Καλή επιτυχία!!! ;) Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Καλλισθένης on August 17, 2006, 13:38:20 pm Ρίξτε και μια ματιά στις παλιότερες ιδέες... ;)
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1144.0 (ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ) http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1657.0 (Πρόταση για την δημιουργία "Τσελεμεντέ" του thmmy.gr) Κ.Ι.Σ. Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 17, 2006, 14:08:08 pm όχι ρε, τί αντάλλαγμα? Βάλτε καμιά συνταγή λογικού και εύκολου φαγητού να γεμίσει το στομαχάκι μας .... +1!!!! Στη ζωη μας μετραει η ποιοτητα κ μετα η ποσοτητα... αποψη μου Στη ζωη μας μετραει η ποιοτητα κ μετα η ποσοτητα... αποψη μου :o Δηλαδή προτιμάς να φας ένα πιατάκι τόοοοοοσο δα μικρό π.χ. πάπια με σως πορτοκάλι συνοδευόμενη από πουρέ φυσικής πατάτας και μπλα μπλα μπλα...... αντί για μια ωραία πιατέλα μακαρόναδας?!!!! ^slurp^ Γιατί να κάνεις όοοοοολη αυτή τη διαδικασία, κινδυνεύοντας να σου ολλήσει κιόλας στην κατσαρόλα (όπως έχω ακούσει) ή να σου περισέψει ή να μην φτάσει το νερό και να μην κάνεις την πιο απλή τεχνική: Έτοιμα φακελάκια με ρύζι, (Ριζιαννα ή Uncle Bean) 8) Καταρχήν Daphnekasgr αν τηρήσεις το 3 - 2 , δλδ 3 φλυτζάνια νερό με 2 φλυτζάνια ρύζι, είναι αποδεδειγμένο ότι σε μισή ώρα θα εξατμιστεί όλο το νερό και θα μείνει κάτο το νόστιμο και μαγειρεμένο ρύζι-πίστεψε με το έχω επαναλάβει πολλές φορές το πείραμα και πάντα πετυχαίνει... ;)Τα παίρνεις, βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό, το αφήνεις να βράσει βαζείς καμιά κουταλιά αλάτι (όπως στα μακαρόνια μέχρι τώρα) και ρίχνεις μέσα το φακελάκι,το αφήνεις και μετά απο 20 λεπτά το βγάζεις χύνεις το νερό και ανοίγεις το φακελάκι....απλώωωωνει το ρύζι στο μπώλ...προσθέτεις και λίγο βούτυρο και...... έτοιμο!! :D Είναι πιο απλό, αλήθεια! Όσο για τα φακελάκια που λες, δεν μου μένει παρά να τα δοκιμάσω, αν και το 3-2 με ικανοποιεί προς το παρών. Τώρα θυμήθηκα ότι από τα νοστιμότερα ρύζια είναι τα Basmati- Ινδια rules στο ρύζι!!! Ρίξτε και μια ματιά στις παλιότερες ιδέες... ;) Άρα πρέπει να βάλετε όλα τα ποστ σε ένα τόπικ, Κάλλισθένη, μην είναι σκόρπια. http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1144.0 (ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ) http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1657.0 (Πρόταση για την δημιουργία "Τσελεμεντέ" του thmmy.gr) Κ.Ι.Σ. (και συγχαρητήρια για την προαγωγή σε admin! Δεν ξέρω πότε έγινε, εγώ τώρα την είδα ) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 14:36:24 pm Μολις δοκιμασα την καρπουζενια (μεταλλαγμενη) (αντι για κανελα - γαρυφλλο και αντι για σουσαμι - συμιγδαλι ντοινκ... ε αυτα ειχα τωρα)
μιλαμε Τ Ε Λ Ε Ι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ^slurp^ Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 14:44:42 pm τελικα δε μαρεσε :(
αν ειχε μπανανα μεσα αντι για καρπουζι χαλαρα θαταν καλυτερο Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 17, 2006, 14:55:18 pm Δεν ξέρω αλλά πολύ δουλειά θέλει βρε παιδί μου... :(
Βαριέμαι να την κάνω την καρπουζένια, αλλά είμαι περίεργος να δοκιμάσω... ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΧΝΙ χρόνος προετοιμασίας: 90-120 λεπτά θα είστε χορτάτοι για: όλη μέρα συσκευές που πρέπει μετά να πληθούν: μία κατσαρόλα. ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο εννοείται, αλάτι, πιπέρι, λάδι, 3 κρεμμύδια, 2 ντομάτες, 2 πιπεριές, βασιλικό, ρίγανη
Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 14:59:21 pm Ρίξτε και μια ματιά στις παλιότερες ιδέες... ;) http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1144.0 (ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ) http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1657.0 (Πρόταση για την δημιουργία "Τσελεμεντέ" του thmmy.gr) Κ.Ι.Σ. :-\ Oυπς.... Didn't know Kallis!! τελικα δε μαρεσε :( αν ειχε μπανανα μεσα αντι για καρπουζι χαλαρα θαταν καλυτερο ΑΑ!!! Μπανανένια!! :D Αυτό μάλιστα...μπορεί και να το δοκιμάσω! 8) Τώρα θυμήθηκα ότι από τα νοστιμότερα ρύζια είναι τα Basmati- Ινδια rules στο ρύζι!!! +1 χαλαρά για το Basmati!!! ^notworthy^ Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 15:02:47 pm Δεν ξέρω αλλά πολύ δουλειά θέλει βρε παιδί μου... :( Βαριέμαι να την κάνω την καρπουζένια, αλλά είμαι περίεργος να δοκιμάσω... ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΧΝΙ χρόνος προετοιμασίας: 90-120 λεπτά θα είστε χορτάτοι για: όλη μέρα συσκευές που πρέπει μετά να πληθούν: μία κατσαρόλα. ΥΛΙΚΑ: 1 κοτόπουλο εννοείται, αλάτι, πιπέρι, λάδι, 3 κρεμμύδια, 2 ντομάτες, 2 πιπεριές, βασιλικό, ρίγανη
Συγνώμη!!! ^crazy^ ^idiot^ ^idiot^ Κάνεις όλο αυτό και σου φαίενται δύσκολη η Καρπουζένια?!!!!!!! Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 17, 2006, 15:32:35 pm Το κοτόπουλο γιαχνί απαιτεί λίγες και λογικές κινήσεις των χεριών-όπως κόψιμο πιπεριών-τρύψιμο ντοματων στον ρεντέ κλπ.
Η καρπουζένια, απαιτεί παράλογα πράγματα όπως να στύψεις το καρπούζι με τα χέρια-πράγμα που σου προκαλεί αηδία-και σου κόβει ήδη την όρεξη. Άλλωστε στο κοτόπουλο, μόνο 2 πράγματα κόβεις και απλά περιμένεις-τα υπόλοιπα τα κάνει η θερμοδυναμική... :D Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 17, 2006, 18:20:36 pm Μολις δοκιμασα την καρπουζενια (μεταλλαγμενη) (αντι για κανελα - γαρυφλλο και αντι για σουσαμι - συμιγδαλι ντοινκ... ε αυτα ειχα τωρα) μιλαμε Τ Ε Λ Ε Ι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ^slurp^ τελικα δε μαρεσε :( αν ειχε μπανανα μεσα αντι για καρπουζι χαλαρα θαταν καλυτερο Τελικά σ' άρεσε ή δε σ' άρεσε; :( Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 18:21:38 pm δε μαρεσε πολυ :(
πολυ πιθανον εγω να μη το εκανα καλα αλλα το ζεστο καρπουζι σε στυλ κεικ δε μαρεσε :( Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Verminoz on August 17, 2006, 18:22:19 pm +1 χαλαρά για το Basmati!!! ^notworthy^ +10 για το μπασμάτι! Εμένα η σπεσιαλιτέ μου είναι τα ζυμαρικά! Να η Νίντζα μπορεί να σας πει αν και δεν έχει δοκιμάσει το τοπ-10 του γκουρμέ μου :P Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 18:23:47 pm Εμένα η σπεσιαλιτέ μου είναι τα ζυμαρικά! Να η Νίντζα μπορεί να σας πει αν και δεν έχει δοκιμάσει το τοπ-10 του γκουρμέ μου :P :) :) :) ^notworthy^ :) :) :) Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 18:25:40 pm δε μαρεσε πολυ :( πολυ πιθανον εγω να μη το εκανα καλα αλλα το ζεστο καρπουζι σε στυλ κεικ δε μαρεσε :( Η συνταγή έλεγε: ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ!!! ;D Χαλαρά.....είμαστε μακαρονάδες!!! :P Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 17, 2006, 18:26:40 pm χαχα ναι αλλα απο περιεργεια ηθελα να το δοκιμασω :P ζεστο
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 17, 2006, 18:38:45 pm δε μαρεσε πολυ :( πολυ πιθανον εγω να μη το εκανα καλα αλλα το ζεστο καρπουζι σε στυλ κεικ δε μαρεσε :( Κρίμα... :( Επανέρχομαι με δύο πολύ καλοκαιρινές συνταγές. Και για τις δύο χρειάζεται να έχετε καλοκαιρινά λαχανικά(ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κτλ) (εξαιρετικά αφιερωμένα στον arka) 1η: το περίφημο τουρλού!!! Το πιο απλό φαγητό του κόσμου. Κόβετε πατατούλες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια σε φέτες, τα βάζετε στο ταψί, τρίβετε μπόλικη ντοματούλα, προσθέτετε λαδάκι, αλατάκι και πιπεράκι, τα σκεπάζετε με νερό για να μην καούν και τα βάζετε στο φούρνο. Προσοχή να ξεπικρίσετε πρώτα τη μελιτζάνα(κάτι που πρέπει να κάνετε όποτε τη χρησιμοποιείτε). Αυτό το πετυχαίνετε αν την κόψετε κομμάτια και την αλατίσετε αρκετά. Αφήστε την κανένα μισάωρο και ξεπλύνετέ την καλά. Α! Στο τουρλού μπορείτε να προσθέσετε και ρίγανη, μαϊντανό ή ό,τι άλλο μυρωδικό σας αρέσει. 2: μια τέλεια μακαρονάδα με λαχανικά. Χρειάζεστε τα παραπάνω λαχανικά(χωρίς την πατάτα βέβαια)κομμένα σε κυβάκια. Τσιγαρίζετε(αλλά χωρίς λάδι, πως λέγετε αυτό; κόλλησα. μήπως μαραίνετε είναι πιο σωστό;) αρχικά τα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα(δλδ φαγώσιμα)προσθέτετε τη ντοματούλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι. Αν έχετε ρόκα βάλτε την. Πάει καταπληκτικά! Τη μελιτζάνα είναι καλό να την τηγανίσετε, γιατί γίνεται πιο νόστιμη, αλλιώς βάλτε την μαζί με τα κολοκυθάκια. Όταν τα λαχανικά είναι τελείως έτοιμα τρίψτε τυρί ή κασέρι. Στο μεταξύ να έχετε βράσει μακαρόνια(όχι μακριά, διαλέξτε ένα σχέδιο, πχ κοχύλι, σαλιγκάρι, κτλ) και μόλις τα στραγγίξετε ανακατέψτε τα με τα λαχανικά. Είναι έτοιμα και πάρα πολύ νόστιμα!!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: fugiFOX on August 17, 2006, 18:40:08 pm Η δική μου:
Strapa catha Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 17, 2006, 18:45:30 pm :D Χαχα!! nad θυμίζεις Μαμαλάκη....
Μπλα μπλα... τη ντοματούλα, τις πατατούλες... :-* Η δική μου: Strapa catha Ελληνιστί? :???: Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: fugiFOX on August 17, 2006, 18:57:22 pm Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά,
μιας και το φαγητό αυτό συνδυάζει τα πικάντικα του Βορρά με τα μυστικιστικά της Ανατολής και τη γευσιγνωσία της Δύσης... Χμ μετά από τιτάνια προσπάθεια νομιζω ότι θα μπορούσε να αποδοθεί ως Strapa catha=>Strapacatha=>ΣτραπαΤσάδα Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 17, 2006, 22:29:51 pm Επανέρχομαι με δύο πολύ καλοκαιρινές συνταγές. Και για τις δύο χρειάζεται να έχετε καλοκαιρινά λαχανικά(ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κτλ) (εξαιρετικά αφιερωμένα στον arka) Σοτάρετε nad, σοτάρετε... ;) ;D ;D ;D ;D1η: το περίφημο τουρλού!!! Το πιο απλό φαγητό του κόσμου. Κόβετε πατατούλες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια σε φέτες, τα βάζετε στο ταψί, τρίβετε μπόλικη ντοματούλα, προσθέτετε λαδάκι, αλατάκι και πιπεράκι, τα σκεπάζετε με νερό για να μην καούν και τα βάζετε στο φούρνο. Προσοχή να ξεπικρίσετε πρώτα τη μελιτζάνα(κάτι που πρέπει να κάνετε όποτε τη χρησιμοποιείτε). Αυτό το πετυχαίνετε αν την κόψετε κομμάτια και την αλατίσετε αρκετά. Αφήστε την κανένα μισάωρο και ξεπλύνετέ την καλά. Α! Στο τουρλού μπορείτε να προσθέσετε και ρίγανη, μαϊντανό ή ό,τι άλλο μυρωδικό σας αρέσει. 2: μια τέλεια μακαρονάδα με λαχανικά. Χρειάζεστε τα παραπάνω λαχανικά(χωρίς την πατάτα βέβαια)κομμένα σε κυβάκια. Τσιγαρίζετε(αλλά χωρίς λάδι, πως λέγετε αυτό; κόλλησα. μήπως μαραίνετε είναι πιο σωστό;) αρχικά τα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα(δλδ φαγώσιμα)προσθέτετε τη ντοματούλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι. Αν έχετε ρόκα βάλτε την. Πάει καταπληκτικά! Τη μελιτζάνα είναι καλό να την τηγανίσετε, γιατί γίνεται πιο νόστιμη, αλλιώς βάλτε την μαζί με τα κολοκυθάκια. Όταν τα λαχανικά είναι τελείως έτοιμα τρίψτε τυρί ή κασέρι. Στο μεταξύ να έχετε βράσει μακαρόνια(όχι μακριά, διαλέξτε ένα σχέδιο, πχ κοχύλι, σαλιγκάρι, κτλ) και μόλις τα στραγγίξετε ανακατέψτε τα με τα λαχανικά. Είναι έτοιμα και πάρα πολύ νόστιμα!!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Juventina on August 18, 2006, 00:05:45 am Μολις δοκιμασα την καρπουζενια (μεταλλαγμενη) (αντι για κανελα - γαρυφλλο και αντι για σουσαμι - συμιγδαλι ντοινκ... ε αυτα ειχα τωρα) μιλαμε Τ Ε Λ Ε Ι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ^slurp^ τελικα δε μαρεσε :( αν ειχε μπανανα μεσα αντι για καρπουζι χαλαρα θαταν καλυτερο Η ευχαρίστηση κράτησε μόλις 8' και 18''.... ;D ;D Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 18, 2006, 00:06:26 am έτσι είμαι εγώ ;)
τσακ μπαμ Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: apostolos1986 on August 18, 2006, 00:07:24 am Μολις δοκιμασα την καρπουζενια (μεταλλαγμενη) (αντι για κανελα - γαρυφλλο και αντι για σουσαμι - συμιγδαλι ντοινκ... ε αυτα ειχα τωρα) μιλαμε Τ Ε Λ Ε Ι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ^slurp^ τελικα δε μαρεσε :( αν ειχε μπανανα μεσα αντι για καρπουζι χαλαρα θαταν καλυτερο Η ευχαρίστηση κράτησε μόλις 8' και 18''.... ;D ;D ε και πολύ κράτησε πιστεύω..για τα δεδομένα της ξένιας... Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 18, 2006, 00:10:42 am Μολις δοκιμασα την καρπουζενια (μεταλλαγμενη) (αντι για κανελα - γαρυφλλο και αντι για σουσαμι - συμιγδαλι ντοινκ... ε αυτα ειχα τωρα) μιλαμε Τ Ε Λ Ε Ι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ^slurp^ τελικα δε μαρεσε :( αν ειχε μπανανα μεσα αντι για καρπουζι χαλαρα θαταν καλυτερο Η ευχαρίστηση κράτησε μόλις 8' και 18''.... ;D ;D ε και πολύ κράτησε πιστεύω..για τα δεδομένα της ξένιας... αμεσως εσυ ^poke^ Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: *** on August 18, 2006, 01:34:34 am λοιπόν συνάδελφοι
μαγειρεύω πολλά χρόνια. η σπεσιαλιτέ μου είναι η ομελέτα. μάλιστα, επειδή την πετυχαίνω, όταν λείπει η μάνα τρώω συνέχεια ομελέτα. :'( :'( :'( :'( η συνταγή είναι η εξής παίρνουμε δύο αβγά από το κοτέτσι της γιαγιάς, η οποία μας τα στέλνει από το χωριό (αν η γιαγιά σας δε ζει στο χωριό, αν δεν έχει κοτέτσι ή αν δεν έχετε γιαγιά μπορείτε να προμηθευτείτε αβγά από ένα σούπερ μάρκετ, αλλά μην περιμένετε τα ίδια αποτελέσματα :-[) τα σπάμε και τα χτυπάμε μέσα σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε μέσα κομματάκια τυριού (φέτα κατά προτίμηση) μετά λίγο πιπεράκι και αλατάκι και ανακατεύουμε. μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κομματάκια μπέικον αν έχετε λιπαρές διαθέσεις. ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι η ομελέτα να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε, καθώς άλλοι την προτιμούν κίτρινη, άλλοι την προτιμούν λίγο κοκκινισμένη. εγώ πάλι προτιμώ ένα ενδιάμεσο χρώμα αλλά τις περισσότερες φορές μου βγαίνει μαύρη. καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!! ;) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 18, 2006, 01:42:44 am Λοχαγέ, άμα σου πω δεν ήξερα πώς φτιάχνεται η ομελέτα θα με πιστέψεις??? Άρα ποτέ δεν ξέρεις, τί δεν ξέρει ο άλλος!! ;D
εγώ πάλι προτιμώ ένα ενδιάμεσο χρώμα αλλά τις περισσότερες φορές μου βγαίνει μαύρη. Δεν ξέρω, αλλά υποθέτω πως σου βγαίνει μαύρη επειδή καις πολύ το τηγάνι. Βάζε το σε πιο σιγανή φωτιά , πχ με max το 4, επέλεξε 3 ή 2 ::)καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!! ;) Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: *** on August 18, 2006, 01:45:30 am Λοχαγέ, άμα σου που δεν ήξερα πώς φτιάχνεται η ομελέτα θα με πιστέψεις??? Άρα ποτέ δεν ξέρεις, τί δεν ξέρει ο άλλος!! ;D εγώ πάλι προτιμώ ένα ενδιάμεσο χρώμα αλλά τις περισσότερες φορές μου βγαίνει μαύρη. Δεν ξέρω, αλλά υποθέτω πως σου βγαίνει μαύρη επειδή καις πολύ το τηγάνι. Βάζε το σε πιο σιγανή φωτιά , πχ με max το 4, επέλεξε 3 ή 2 ::)καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!! ;) μπα όχι. μου βγαίνει μαύρη γιατί όταν ρίχνω τα αβγά στο τηγάνι πάω έξω για τσιγάρο. και συνήθως ξεχνιέμαι και κάνω και δεύτερο. έτσι όταν μπαίνω μέσα και πάω στην κουζίνα άνθρακας ο θησαυρός. Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 18, 2006, 01:50:44 am ;D ;D ;D
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Nightwish on August 18, 2006, 01:57:25 am τοστ (αν δεν τα ξεχάσω και δεν καούν 8)) :D
Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: poly1 on August 18, 2006, 01:59:25 am τοστ (αν δεν τα ξεχάσω και δεν καούν 8)) :D :D +1 και τεστ Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: arkas on August 18, 2006, 05:22:56 am Επανέρχομαι με δύο πολύ καλοκαιρινές συνταγές. Και για τις δύο χρειάζεται να έχετε καλοκαιρινά λαχανικά(ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κτλ) (εξαιρετικά αφιερωμένα στον arka) 1η: το περίφημο τουρλού!!! 2: μια τέλεια μακαρονάδα με λαχανικά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Και ξανα ^slurp^ Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Larry_Flynt on August 18, 2006, 05:57:46 am Ότι και να κάνετε το τυροριγανολαδοντοματοελόψωμο δεν το φτάνετε :P
λοιπόν παίρνουμε ένα πιάτο κόβουμε τυρί φέτα σε αρκετά λεπτές φέτες με μεγάλη επιφάνει όμως για καλύτερα αποτελέσματα. στο πιάτο ρίχνουμε λάδι ελιάς εννοείτα. ξαπλώνουμε τη φέτα στο πιάτο και την αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να είναι λαδωμένη και απο την πάνω μεριά. ρίχουμε τη ρίγανη απο πάνω. (το λάδι στην πάνω μεριά του τυριού βοηθάει στο να κολλήσει η ρίγανη πάνω του. σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε τη ντομάτα κομμένη, και δίπλα τις ελιές (ότι θέλετε, εγώ προτιμώ μικρές μαύρες (καλαμών)) σε αυτό το δεύτερο πιάτο δεν είναι απαραίτητο να βάλετε λάδι. Φυσικά βάζετε αλάτι και ριγανη και εδώ αν θέλετε. Μπορείτε να φορτώσετε και αγγούρι. έχετε κομμένο και το ψωμι να πέσει η μάσα. Για την επιτυχία της συνταγής πρέπει. Το τυρί φέτα να είναι φρέσκο (στην τέλεια περίπτωση το συντηρούμε στην αλμύρα του αν είναι εφικτό). Το λάδι να είναι νόστιμο. Η ρίγανη να έχει πλούσιο άρωμα (πήρα προχθές μια ρίγανη απο το σουπερ-μάρκετ σούπερ-μάπα). Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: nad on August 18, 2006, 09:34:44 am Σοτάρετε nad, σοτάρετε... ;) ;D ;D ;D ;D Τελικά το σωστό είναι αχνίζετε. Τα άλλα όλα εμπεριέχουν και λάδι, ενώ το άχνισμα μόνο νερό. Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 18, 2006, 15:17:50 pm Λοιπόν σας έχω μια συνταγή που θα γλύφεται κυριολεκτικά τα δαχτυλα σας!! ^slurp^ Την κάνει η μάνα μου (και πλέον και εγώ) και όσοι δοκιμάζουν παραλυρούν!!!
Μακαρόνια στον φούρνο! Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια ταλιατέλλες με αυγά (γενικά είναι εκείναι τα λίγο πλατιά μακρόνια με αυγά) Τυρί για τρήψιμο (εγώ τρίβω emmental) Κανα 12-13 φέτες ζομπόν χοιρινό (ε εντάξει αμά θέλετε και γαλοπούλα πιστεύω κάνει τη δουλειά) 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος (αρκετά μεγάλο σε ml, περίπου 150-200) Σκεύη: Κατσαρόλα για τα μακαρόνια Στραγγιστήρι Γυάλινο Pyrex (ίσως το πιο δύσκολο σε αυτή τη συνταγή!!) :P Λοιπόν, βράζουμε τα μακαρόνια κανονικά όπως όλοι ξέρουμε σαν να ήταν για να τα φάμε σκέτα, και τα στραγγίζουμε.. Βάζουμε μια στρώση τα μισά μακαρόνια στο πυρέξ.Υστερά παίνουμε το ζαμπόν και το κόβουμε με τα χέρια σε μικρότερα κομμάτια (όχι πολύ μικρά ε!) καλύπτωντας έτσι με μια στρώση τα μακαρόνια. Τρίβουμε και τυρί απο πάνω. Στη συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω δεύτερη στρώση, ξανά ζαμπόν να καλυφθεί και τρίβουμε μπόλικο τυρί (ε βασικά όσο σας αρέσει τρίψτε) Περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος από πάνω ομοιόμορφα σε όλα τα μακαρόνια.. Το βάζουμε στον φούρνο στους 150 (καλό είναι να τον έχουμε προθερμάνει και λίγο από πριν) και το αφήνουμε κανα 5-10 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι παίρνει χρώμα από πάνω! Το φαγητό μιλάει από μόνο του μετά..... ::) Υ.Γ. Όσο περισσότερο τυρί (μπορείτε να τρίψετε και ποικιλία τυριων) τόσο το καλύτερο και η κρέμα γάλακτος να είναι μπόλικη!! Επίσης μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια αν θέλετε και ότι άλλο.... πιπεριά, να τρίψετε λίγη ντομάτα και οτιδήποτε άλλο! Δοκιμάστε το και αν δε ξετρελαθείτε να μου τρυπήσετε την μύτη!! ^peace^ Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: NetBuster on August 18, 2006, 15:24:40 pm Aντι για πυρεξ δοκιμαστε αλουμινενιο Sanitas...I've tried it and it works
Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Daphnekasgr on August 18, 2006, 15:26:52 pm Ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά της πείρας σου NetBuster! ^notworthy^
Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: miss_elec on August 18, 2006, 16:01:17 pm Mια ακόμη συνταγή δικής μου εμπνεύσεως. Προτείνεται σε όσους ξέρουν καλά τα μυστικα του σωταρίσματος και του τηγανιού.
Παίρνετε ένα ωραίο ζουμερό κομμάτι από χοιρινό (όχι μπριζολοειδές) και το κόβετε σε κύβους-μπουκιές. Το αλατοπιπερώνετε. Το σωτάρετε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίζει να βγάζει τους χυμούς του χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε μισό ποτηράκι ερυθρό ξηρό οίνο. Σε αυτή την φάση προσθέτετε το μυστικό της επιτυχίας -λίγο τζίντζερ σε σκόνη (είναι αφροδισιακό, όου! :P) Mπορείτε να προσθέσετε και λίγη ριγανίτσα. Καθώς σιγοβράζει και οι χυμοί εξατμίζονται, πέρνετε μια ωραία φρέσκια ντοματούλα και την κόβετε σε πολύ λεπτές -και σχετικά μικρές φέτες. Την βάζετε στον τηγάνι και την σωτάρετε σε μια ακρίτσα του τηγανιού (σε αυτό το σημείο να πώ πως είναι βολικά ένα πλατύ τηγάνι- γιατί όχι και ένα γουώκ) Αν όλα πάνε κατε ευχήν θα έχετε το κρέας με λόγους χυμούς και τα 'μαραμένα' ντοματοκομμάτια. Τα ανακατεύεται όλα μαζί, και σαν τελευταίο χτύπημα, για να δέσουν όλα αυτά, προσθέτετε 1-2 μερίδες (σε κομματάκια) κίτρινο τυρί (είναι πολύ βολικό το κασέρι που το κόβουν σε φέτες για τόστ). Give it a stir, κοινώς ανακατέψτε, να δέσουν όλα και σερβίρετε μία μερίδα για σας και μία μερίδα για το έτερο ήμισυ ;) Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι, σαλάτα με μαρούλι και πράσινο κρεμμυδάκι, και για ποτό, κόκκινο ξηρό κρασί Νεμέας. ^slurp^ Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Larry_Flynt on August 18, 2006, 16:07:01 pm Εσείς καλοφαγάδες είστε.
Εγώ γιατί όλα τα φαγητά τα τρώω μόνο με το βασικο συστατικό τους; :( τι κρασιά, τι τζίντζερ!, τι τζίγκερ που δεν κάνει καμία μεταγραφή.... Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: MARIOS on August 18, 2006, 18:32:50 pm Όποιος γουστάρει κορυφαία ομελέτα ας μιλήσει σε μένα.Όσοι έφαγαν ομελέτα απο τα δικά μου χαιράκια πέθαναν απο την απόλαυση.Τώρα δεν ξέρω τι απέγιναν μετά. ^dontknow^
Title: Απ: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: odys2008 on August 18, 2006, 18:51:43 pm Τέλος καταλαβαίνουμε ότι σιγά μη καθόμαστε να βράζουμε μακαρόνια και καλούμε το 2310447849 Food Plaza Food Plaza rulez Καμιά φορά ανάβω την φουφού και την πέφτω στις μπριζόλες, παλτσέτες, σουτζουκάκια και λουκάνικα. Λητή Rulez Title: Re: Μαγειρεύετε?-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας?! Post by: Megawatt on August 20, 2006, 17:40:21 pm Λοχαγέ, άμα σου που δεν ήξερα πώς φτιάχνεται η ομελέτα θα με πιστέψεις??? Άρα ποτέ δεν ξέρεις, τί δεν ξέρει ο άλλος!! ;D εγώ πάλι προτιμώ ένα ενδιάμεσο χρώμα αλλά τις περισσότερες φορές μου βγαίνει μαύρη. Δεν ξέρω, αλλά υποθέτω πως σου βγαίνει μαύρη επειδή καις πολύ το τηγάνι. Βάζε το σε πιο σιγανή φωτιά , πχ με max το 4, επέλεξε 3 ή 2 ::)καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!! ;) μπα όχι. μου βγαίνει μαύρη γιατί όταν ρίχνω τα αβγά στο τηγάνι πάω έξω για τσιγάρο. και συνήθως ξεχνιέμαι και κάνω και δεύτερο. έτσι όταν μπαίνω μέσα και πάω στην κουζίνα άνθρακας ο θησαυρός. |