Title: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Endeavour X on October 07, 2014, 11:29:56 am Άσχετα posts διαγράφονται
Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: kostas15 on January 03, 2015, 22:53:10 pm Καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά.!
Θέλω να ρωτήσω κάτι που το χω απορία αλλά πρέπει να ναι και λίγο χαζό. Όταν λέμε σπείρες στα τυλίγματα του στάτη πως ακριβώς το εννούμε; Πχ σελ 63 του βιβλίου σε αυτή τη στοιχειώδη μηχανή λέει πηνίο με Ν σπείρες. Το τύλιγμα δημιουργείται αν βάλω τον χαλκό από κάτω πχ και το βγάλω από πάνω. Τις σπείρες πως τις δημιουργώ; Εδώ λέει το πηνίο έχει Ν σπείρες στις διαφάνειες λέει σε κάθε αυλάκι έχουμε Ν σπείρες δηλαδή τι ακριβώς ισχύει; Αφού κάθε ζεύγος αυλακιών δε δημιουργεί ένα πηνίο το οποίο έχει κάποιες σπείρες; Πως γίνεται το ένα αυλάκι να έχει σπείρες; Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: The Web on January 04, 2015, 02:52:01 am Καλη χρονιά !
Τωρα υπάρχει και θέμα , ποιο βιβλιο ; Με τις επιλογές συγγράμματος δεν εχουμε ολοι το ιδιο βιβλίο ! Εγω το καταλαβαίνω σαν ενα πηνιο Ν σπειρών που κάθεται μεσα στο αυλακι και ειναι συνδεδεμένο με το αλλο πηνιο Ν σπειρων που κάθεται στο αυλάκι 180 μοίρες μακρια ! Ουσιαστικά σαν ενα σύρμα στην εσωτερικη επιφάνεια του στάτη που σχηματίζει σπείρες μεσα στα δυο αντιδιαμετρικα αυλάκια. Πάντως η απάντηση πρεπει να ειναι κεφάλαιο 2 σημειωσεις Δημουλια , σελιδα 1 τελευταια παράγραφος που τελειώνει στη σελίδα 2 , σελίδα 3 η πάνω παράγραφος και σελίδα 5 απο τη μεση και κάτω για τις τριφασικες μηχανές. Το πρώτο σχήμα του κεφαλαίου δειχνει και με βελάκι που κάθεται το πηνιο ! Οι σημειώσεις Δημουλιά ειναι στο ethmmy. Παρακάτω χρησιμοποιει ξανα τη λεξη πηνιο , αλλα κάπως σαν διανεμημενο στοιχείο , για να εξετάσει τι γίνεται με τα πεδία. Θαρρω οτι η απάντηση που ψάχνεις , είναι αυτο που γράφω πιο πάνω. Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: kostas15 on January 04, 2015, 11:23:21 am Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Λέει εκεί : "Οι σπείρες που σχηματίζουν το πηνίο βρίσκονται μέσα στα αυλάκια και είναι παράλληλες με τον άξονα της μηχανής. Στα άκρα τους συνδέονται σε σειρά με ειδικούς συνδέσμους (δεν φαίνονται στο σχήμα)" Έτσι όπως το καταλαβαίνω σε κάθε αυλάκι έχουμε πολλούς αγωγούς παράλληλους με τον άξονα της μηχανής και ο αριθμός των αγωγών είναι οι σπείρες; Δεν υπάρχει κάπου ένα αναλυτικό σχήμα να δούμε τι γίνεται μέσα στο αυλάκι; Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: tzitzikas1 on January 09, 2015, 00:24:53 am Καλή χρονιά!
Σε μία πολυπολική μηχανή ο μαγνητικός άξονας του δρομέα πως προσδιορίζεται; πχ σε μία τετραπολική διαδοχικά έχουμε έναν βόρειο και ένα νότιο πόλο. Ο μαγνητικός άξονας που είναι; Σελ 101 του βιβλίου του δημουλιά λέει "το ίδιο σχήμα θα μπορούσε εναλλακτικά να αναπαριστά δύο μόνο πόλους μίας πολυπολικής μηχανής" Στο συγκεριμένο σχήμα οι πόλοι που δημιουργούνται είναι σε 180 μοίρες ένας βόρειος και ένας νότιος. Σε μία πχ τετραπολική μηχανή οι πόλοι που είναι σε 180 χωρικές μοίρες είναι ή βόρειοι ή νότιοι ενώ κάθε 90 μοίρες είναι ένας νότιος και ένας βόρειος. Πως Γίνεται το ίδιο σχήμα να αναπαριστά δύο πόλους μία τετραπολικής μηχανής; Πρέπει να ναι εύκολο αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη ! Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Jericho on January 09, 2015, 01:02:55 am Καλή χρονιά! Σε μία πολυπολική μηχανή ο μαγνητικός άξονας του δρομέα πως προσδιορίζεται; πχ σε μία τετραπολική διαδοχικά έχουμε έναν βόρειο και ένα νότιο πόλο. Ο μαγνητικός άξονας που είναι; Σελ 101 του βιβλίου του δημουλιά λέει "το ίδιο σχήμα θα μπορούσε εναλλακτικά να αναπαριστά δύο μόνο πόλους μίας πολυπολικής μηχανής" Στο συγκεριμένο σχήμα οι πόλοι που δημιουργούνται είναι σε 180 μοίρες ένας βόρειος και ένας νότιος. Σε μία πχ τετραπολική μηχανή οι πόλοι που είναι σε 180 χωρικές μοίρες είναι ή βόρειοι ή νότιοι ενώ κάθε 90 μοίρες είναι ένας νότιος και ένας βόρειος. Πως Γίνεται το ίδιο σχήμα να αναπαριστά δύο πόλους μία τετραπολικής μηχανής; Πρέπει να ναι εύκολο αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη ! Ε, τί δεν κατάλαβες? Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: tzitzikas1 on January 09, 2015, 01:11:03 am Καλή χρονιά! Σε μία πολυπολική μηχανή ο μαγνητικός άξονας του δρομέα πως προσδιορίζεται; πχ σε μία τετραπολική διαδοχικά έχουμε έναν βόρειο και ένα νότιο πόλο. Ο μαγνητικός άξονας που είναι; Σελ 101 του βιβλίου του δημουλιά λέει "το ίδιο σχήμα θα μπορούσε εναλλακτικά να αναπαριστά δύο μόνο πόλους μίας πολυπολικής μηχανής" Στο συγκεριμένο σχήμα οι πόλοι που δημιουργούνται είναι σε 180 μοίρες ένας βόρειος και ένας νότιος. Σε μία πχ τετραπολική μηχανή οι πόλοι που είναι σε 180 χωρικές μοίρες είναι ή βόρειοι ή νότιοι ενώ κάθε 90 μοίρες είναι ένας νότιος και ένας βόρειος. Πως Γίνεται το ίδιο σχήμα να αναπαριστά δύο πόλους μία τετραπολικής μηχανής; Πρέπει να ναι εύκολο αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη ! Ε, τί δεν κατάλαβες? :) Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Errikos on January 10, 2015, 23:14:48 pm Αν κάποιος έχει μαζεμένα τα ονομαστικά στοιχεία της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στο εργαστήριο ας τα γράψει εδώ παρακαλώ. :)
Ρωτώντας διάφορους διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κενό σ' αυτό το κομμάτι.. Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Endeavour X on February 02, 2015, 21:38:59 pm Μπορει καποιος που εχει περασει το μαθημα να δωσει καμια συμβουλη γι ατο πως διαβαζεται?
Κυριως ασκησεις απο που διαβαζετε, γιατι ακουω διαφορα. Ειμαι εγω και αλλοι, εκ των προτερων ευγνωμονες. Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Avraam on February 02, 2015, 22:07:54 pm Μπορει καποιος που εχει περασει το μαθημα να δωσει καμια συμβουλη γι ατο πως διαβαζεται? Κυριως ασκησεις απο που διαβαζετε, γιατι ακουω διαφορα. Ειμαι εγω και αλλοι, εκ των προτερων ευγνωμονες. Ασκησεις δεν εχεις και πολλες επιλογες περα απο τις λυμμενες του Δημουλια και οσα παλια θεματα υπαρχουν.. Το Σεπτεμβριο πχ εβαλε την αγαπημενη του με το στρεφομενο πυκνωτη στο κεφαλαιο 6, νομιζω.. Γενικα δεν θα βρεις πολλες ασκησεις γιατι παντα απο κει κανει.. Ασχετα που στις εξετασεις βαζει οτι μα οτι να ναι.!! edit: Οσο για τη θεωρια, φροντισε να καταλαβεις τι γινεται στη μηχανη με τα πεδια και τα βρχυκυκλωματα..Οι ερωτησεις που βαζει ειναι κυριως κατανοησης.. Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Ναταλία on February 08, 2015, 19:43:15 pm Στο μαθημα 2 προβλημα 4 λεει οτι καθως παμε απο συντελεστη ισχυος επαγωγικο σε χωρητικο αυξανουμε το ρευμα διεγερσης. Αυτο δεν ειναι αναποδο με τον πινακα σελ 170??
Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Diaplekomenos on February 08, 2015, 21:12:30 pm Στο μαθημα 2 προβλημα 4 λεει οτι καθως παμε απο συντελεστη ισχυος επαγωγικο σε χωρητικο αυξανουμε το ρευμα διεγερσης. Αυτο δεν ειναι αναποδο με τον πινακα σελ 170?? Το προβλημα αναφερεται στο συντελεστη ισχυος του φορτιου. Η καμπυλη V στο συντελεστη ισχυος της ΣΜ. Title: Re: [Μηχανές Γ] Απορίες σε ασκήσεις 2014 Post by: Red Phoenix on February 09, 2015, 14:44:54 pm Τελευταίας στιγμής...Πότε είναι πιθανότερο μία σύγχρονη γεννήτρια να φτάσει στον κορεσμό; Όταν λετουργεί: α) με cosφ=1 β) cosφ επαγωγικό γ) cosφ χωρητικό
|