Title: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 09, 2010, 19:42:38 pm Ας αρχισουμε απ'τα βασικα..
Εκτος απο το υλικο που υπαρχει στο ethmmy,απο το βιβλιο πρεπει να διαβασουμε κατι για να κανουμε την 1η εργασια,και αν ναι τι? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 09, 2010, 20:03:12 pm Επίσης γιατί δεν μπορώ να κάνω ομάδα στο ethmmy?? βγάζει σφάλμα ok sry... είχα πρόβλημα με ετημμυ και δεν μπορούσα να μπω στο υλικό να δω τις ανακοινώσεις και τις σημειώσεις...Βασικά θέλω να μάθω αν την εργασία την ανεβάζουμε ή την δίνουμε στο χέρι (τον κώδικα?) και αν θέλει τπτ άλλο εκτός από τον κώδικα Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gatz on May 10, 2010, 00:33:03 am Την εργασία την ανεβάζουμε.
Θα κάνεις μία αναφορά, ένα αρχείο κειμένου.Αυτό θα περιέχει τον κώδικα με λίγα σχόλια και σε μία παράγραφο θα εξηγείς τι κάνει το πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές εγώ αυτά κατάλαβα ότι θέλουν, για όποια διευκρίνιση στείλε mail στους μεταπτυχιακούς. A!Νομίζω θέλουν και ένα print screen όπου να φαίνεται ότι το αποτέλεσμα στο πλαίσιο Standard out Και μία δική μου απορία τώρα για την 1η εργασία: Είναι ιδέα μου ή ο έτοιμος κώδικας που δόθηκε έχει λάθη; Πιο συγκεκριμένα μου βγάζει error όταν κάνω compile το *.jas αρχείο. Τα λάθη που έχω βρει μέχρι τώρα είναι: α) Στη μέθοδο print_bits δεν αναγνωρίζει το SHIFTR που κανονικά θα έκανε δεξιά ολίσθηση κατά 1 bit. β) Στη μέθοδο print_des δεν έχουν δηλωθεί οι σταθερές d1,d2. (θα τις δηλώσω σε λίγο μπας κ δουλέψει...) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 10, 2010, 01:16:32 am gatz βγηκε ανακοινωση για το θεμα αυτο στο ethmmy.. δωσανε κ νεα συναρτηση print dec που δουλευει..
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gatz on May 10, 2010, 01:19:47 am Thanx for the notice!
Πάντως μετά από λίγο ψάξιμο να σας ενημερώσω ότι το compile έγινε. Η μέθοδος που τελικά έκανε το πρόγραμμα να δουλέψει ήταν η print_hex (που εκτυπώνει το αποτέλεσμα σε 16-δικό), η οποία βέβαια θέλει μια απλή τροποποίηση: στο όρισμά της και όπου αλλού δείτε τη μεταβλητή total σβήστε την και στη θέση της βάλτε την res. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 10, 2010, 16:01:31 pm Στην εργασια απο τη στιγμη που λεει 8bit αριθμους, επιτρεπονται δλδ μόνο οι αριθμοι 0-255;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 10, 2010, 20:35:39 pm Η εργασία τί αρχείο πρέπει να είναι (txt, jas κάτι άλλο) και τί όνομα (πχ. ΑΕΜ.txt)?
Την εργασία την ανεβάζουμε. Θα κάνεις μία αναφορά, ένα αρχείο κειμένου.Αυτό θα περιέχει τον κώδικα με λίγα σχόλια και σε μία παράγραφο θα εξηγείς τι κάνει το πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές εγώ αυτά κατάλαβα ότι θέλουν, για όποια διευκρίνιση στείλε mail στους μεταπτυχιακούς. A!Νομίζω θέλουν και ένα print screen όπου να φαίνεται ότι το αποτέλεσμα στο πλαίσιο Standard out Πώς θα ανεβάσουμε και αρχείο κειμένου και το αρχείο με την print screen? EDIT: Θέλει κι ένα γενικό σχόλιο πέραν αυτών που γράφουμε δίπλα από κάποιες εντολές? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 11, 2010, 12:31:04 pm εχω μια ερωτηση για τη δευτερη εργασια.. ισως ειναι πολυ νουμπικη αλλα θα ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσε καποιος...
Πως κανω 1 bit right arithmetic shift? τετοια εντολη δεν υπαρχει.. χρειαζεται να τη δημιουργησουμε?? η υπαρχει καποιο κολπακι.. οπως να προσθετεις τον αριθμο στον εαυτο του για να κανεις 1 bit left shift :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 11, 2010, 14:32:08 pm εχω μια ερωτηση για τη δευτερη εργασια.. ισως ειναι πολυ νουμπικη αλλα θα ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσε καποιος... Πως κανω 1 bit right arithmetic shift? "<<8" Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Turambar on May 11, 2010, 14:59:06 pm Το πρόβλημα της print_des ήταν στις d1,d2... d5 στις οποίες δεν έδινε ποτέ τιμές. Αν βάζατε στις constant αυτές, θα τις αναγνώριζε. Χρειάζονται τις τιμε΄ς 10000,1000,...,1
Αν διαβάσετε το πρόγραμμα θα καταλάβετε. Κρίμα που δεν υπάρχει και η SHIFTR εντολή γιατί θα χρειαζόταν και στην δεύτερη εργασία. Ίσως να την είχαν βάλει έτσι, γιατί την είχαν προσθέσει ως εντολή στην *.mal τους. Πάντως το πρόβλημα παρακάμπτεται στην δεύτερη άσκηση και χωρίς να χρησιμοποιήσεις έξτρα εντολή. Γενικά οι σημειώσεις στο eTHMMY είναι υπεραρκετές για την εκπόνηση των εργασιών. Στοιχειώδης κατανόηση του τι είναι προγραμματισμός σε assembly περιβάλλον απαιτείτε για να καταλάβεις την διαδικασία του να κάνεις ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το μόνο που χρειάζεται να καταλάβεται είναι πώς δουλεύουν οι στοίβες και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε. Από άποψη διευθυνσιοδοσίας, δεν απαιτείται ουσιαστικά τίποτα. Τέλος, τα σχόλια που δίνονται στο υπόδειγμα, κάνουν την εκπόνηση της εργασίας (ειδικά στην πρώτη άσκηση) εντελώς τυφλοσούρτη. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 11, 2010, 15:01:14 pm Και παλι ρωταω ομως, οι αριθμοι δε θα πρεπει να ειναι μεταξυ 0-255, συνεπως θα χρειαστουν μονο 3 digits για την εκτυπωση, σωστα;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Turambar on May 11, 2010, 15:02:42 pm Επίσης για όσους δεν το προσέξανε, έχει δοθεί η print_dec διορθωμένη...
Η μηχανή διαχειρίζεται και τιμές 16-bit. Δεν φαίνεται όμως να μπορεί να τις εκτυπώσουν οι συναρτήσεις που δόθηκαν, και μου φαίνεται κάπως παράξενο. Δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 11, 2010, 15:55:07 pm Πάντως το πρόβλημα παρακάμπτεται στην δεύτερη άσκηση και χωρίς να χρησιμοποιήσεις έξτρα εντολή. γινεται σιγουρα χωρις μικροεντολη? Παντως αν ηθελε μικροεντολη δεν θα το ζητουσε στην εκφωνηση..? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 11, 2010, 18:07:45 pm Για την 1η εργασία, η εκτύπωση θα γίνεται σε ένα από τα τρία συστήματα αρίθμησης και όχι σε όλα έτσι?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 11, 2010, 18:27:05 pm ναι
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Turambar on May 11, 2010, 23:33:34 pm Πάντως το πρόβλημα παρακάμπτεται στην δεύτερη άσκηση και χωρίς να χρησιμοποιήσεις έξτρα εντολή. γινεται σιγουρα χωρις μικροεντολη? Παντως αν ηθελε μικροεντολη δεν θα το ζητουσε στην εκφωνηση..? Μια ιδέα. Αφού το Shift left μπορεί να επιτευχθεί με διπλασιασμό (πρόσθεση του αριθμού με τον εαυτό του) μπορείς αντί να κάνεις shift right τον multiplier, κάνεις shift left τον αριθμό 1. ;) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gatz on May 12, 2010, 12:39:51 pm Μια ιδέα. Αφού το Shift left μπορεί να επιτευχθεί με διπλασιασμό (πρόσθεση του αριθμού με τον εαυτό του) μπορείς αντί να κάνεις shift right τον multiplier, κάνεις shift left τον αριθμό 1. ????? το left shift είναι λογικό,δηλαδή 1byte=8bit. Στην εργασία θέλουμε λleft shift 1 bit. Επιπλέον στην παράδοση του θέματος αναφέρθηκε ρητά ότι στη 2η εργασία θα χρειαστούμε μια δική μας μικροεντολή για να υλοποιεί την αριστερή ολίσθηση κατά 1 bit! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 12, 2010, 13:07:34 pm Μια ιδέα. Αφού το Shift left μπορεί να επιτευχθεί με διπλασιασμό (πρόσθεση του αριθμού με τον εαυτό του) μπορείς αντί να κάνεις shift right τον multiplier, κάνεις shift left τον αριθμό 1. ????? το left shift είναι λογικό,δηλαδή 1byte=8bit. Στην εργασία θέλουμε λleft shift 1 bit. Επιπλέον στην παράδοση του θέματος αναφέρθηκε ρητά ότι στη 2η εργασία θα χρειαστούμε μια δική μας μικροεντολή για να υλοποιεί την αριστερή ολίσθηση κατά 1 bit! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Turambar on May 12, 2010, 14:35:47 pm Μια ιδέα. Αφού το Shift left μπορεί να επιτευχθεί με διπλασιασμό (πρόσθεση του αριθμού με τον εαυτό του) μπορείς αντί να κάνεις shift right τον multiplier, κάνεις shift left τον αριθμό 1. ????? το left shift είναι λογικό,δηλαδή 1byte=8bit. Στην εργασία θέλουμε λleft shift 1 bit. Επιπλέον στην παράδοση του θέματος αναφέρθηκε ρητά ότι στη 2η εργασία θα χρειαστούμε μια δική μας μικροεντολή για να υλοποιεί την αριστερή ολίσθηση κατά 1 bit! Για το ShiftR Μετά το ShiftR του multiplier γίνεται IAND με τον αριθμό 1 και ελέγχουμε αν το αποτέλεσμα είναι 0 ή όχι (για ναπ ροσθέσουμε ή όχι τον multiplicand). Αν αντί για αυτό κάνουμε ShiftL του 1 (αποθηκεύοντας το αποτέλεσμα σε μια τοπική μεταβλητή) και μετά κάνουμε το IAND με τον multiplier το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού το μόνο που μας νοιάζει είναι αν το αποτέλεσμα του IAND είναι 0 ή όχι. Δε μπορώ να το περιγράψω πιο απλά. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλω κώδικα στην φόρα. :P Title: [Αρχ.Υπολογιστων]προβλημα με την εγκατασταση του mic1 Post by: kelly on May 12, 2010, 20:35:08 pm μου παρουσιαστηκε προβλημα στο σημειο του ελεγχου της εγκαταστασης οπου πρεπει να ανοιξουμε το αρχειο ijvmasm.bat.δεν μπορω να ανοιξω το αρχειο!
Μηπως μπορει καποιος να μου πει πως να το λυσω? Title: Re: [Αρχ.Υπολογιστων]προβλημα με την εγκατασταση του mic1 Post by: il capitano on May 12, 2010, 20:39:43 pm Το αρχειο env.bat το τροποποιησες οπως λεει στις σημειωσεις???
Title: Re: [Αρχ.Υπολογιστων]προβλημα με την εγκατασταση του mic1 Post by: kelly on May 12, 2010, 20:49:11 pm ναι το τροποποιησα!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ευχαριστο Διαλειμμα on May 12, 2010, 20:52:26 pm Μην ανοιγετε καθε φορα νεα τοπικ που αφορουν το ιδιο θεμα (τις εργασιες). :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 12, 2010, 21:18:59 pm μηπως δεν εθεσες σωστο classpath? δοκιμασε να κανεις unzip το classes.zip στον ιδιο φακελο του mic1
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 12, 2010, 21:19:49 pm ρε παιδιά, εμένα με την εγκατάσταση δεν μου δημιουργεί καθόλου αρχείο env.bat.... στην εγκατάσταση μου λέει ότι το αρχείο αυτό δεν μπορεί να δημιουργηθεί....!!!! 8))
μπορεί κανείς να προτείνει κάτι?? από ποιά σελίδα το κατεβάσατε εσείς?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sakis on May 12, 2010, 23:11:09 pm η πρωτη εργασια ειναι προεραιτικη??? μονο στη δευτερη εξεταζομαστε?
ευχαριστω! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: bloox@ on May 12, 2010, 23:58:35 pm Η πρωτη δεν ειναι προαιρετικη ειναι απαραιτητη προϋποθεση για μπορεσεις να δωσεις τη δευτερη.Μονο η δευτερη θα βαθμολογηθει ομως.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 13, 2010, 11:57:57 am ρε παιδιά, εμένα με την εγκατάσταση δεν μου δημιουργεί καθόλου αρχείο env.bat.... στην εγκατάσταση μου λέει ότι το αρχείο αυτό δεν μπορεί να δημιουργηθεί....!!!! 8)) μπορεί κανείς να προτείνει κάτι?? από ποιά σελίδα το κατεβάσατε εσείς?? Πάρε το δικό μου...απλά άλλαξε το path του java compiler και το path του folder του mic-1 (και μετά κάντο .bat) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 13, 2010, 15:30:51 pm Απαραίτητα αρχεία για την υποβολή εργασιών
12 Μαϊ 2010 12:09 μμ Κουρκουλή Το συμπιεσμένο αρχείο που θα παραδώσετε πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα αρχεία: Αρχείο jas, αρχείο mal, αρχείο ijvm.conf, και το pdf ή doc στο οποίο θα περγράφετε τι κάνατε και μια εικόνα από το αποτέλεσμα του προγράμματός σας. Αυτή έιναι η ανακοίνωση από to ethmmy...όταν λέει να περιγράψουμε εννοεί περιγραφή του κώδικα (π.χ. γιατί έβαλα την τάδε εντολή εκεί) ή τα βήματα που έκανα για να κάνω compile και να τρέξω τον κώδικα??? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 13, 2010, 21:31:26 pm Μια ιδέα. Αφού το Shift left μπορεί να επιτευχθεί με διπλασιασμό (πρόσθεση του αριθμού με τον εαυτό του) μπορείς αντί να κάνεις shift right τον multiplier, κάνεις shift left τον αριθμό 1. ;) Πολύ έξυπνο!! ^notworthy^ Να ρωτήσω και κάτι για την INEG (αλλαγή προσήμου): Η αλλαγή προσήμου γίνεται (με μακροκώδικα) με την αφαιρεση 0 - integer. Για να την φτιάξουμε (την INEG), αρκεί να πάρουμε τις μικροεντολές που χρησιμοποιούμε για κάθε μακροεντολή για την αφαίρεση και να τις βάλουμε σε μια σειρά? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 14, 2010, 23:43:25 pm Να ρωτήσω και κάτι για την INEG (αλλαγή προσήμου): Η αλλαγή προσήμου γίνεται (με μακροκώδικα) με την αφαιρεση 0 - integer. Για να την φτιάξουμε (την INEG), αρκεί να πάρουμε τις μικροεντολές που χρησιμοποιούμε για κάθε μακροεντολή για την αφαίρεση και να τις βάλουμε σε μια σειρά? Κανείς? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 15, 2010, 12:48:20 pm Να ρωτήσω και κάτι για την INEG (αλλαγή προσήμου): Η αλλαγή προσήμου γίνεται (με μακροκώδικα) με την αφαιρεση 0 - integer. Για να την φτιάξουμε (την INEG), αρκεί να πάρουμε τις μικροεντολές που χρησιμοποιούμε για κάθε μακροεντολή για την αφαίρεση και να τις βάλουμε σε μια σειρά? Κανείς? Γιατί να φτιαξεις την INEG? Ζητήθηκε κατι τέτοιο? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: foititis007 on May 15, 2010, 13:13:20 pm Το πρόγραμμα πρέπει να το γράψουμε σε γλώσσα ijvm assemply μόνο η και
σε γλώσσα mal ?και το αρχείο ijvm.conf που ζητάει να παραδώσουμε τι είναι ? :-[ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 15, 2010, 13:32:09 pm Το πρόγραμμα πρέπει να το γράψουμε σε γλώσσα ijvm assemply μόνο η και για το .mal απλά το θέλει για να δείξεις αν έχεις γράψει εσύ δικά σου εντολή όπως το shiftr σε γλώσσα mal ?και το αρχείο ijvm.conf που ζητάει να παραδώσουμε τι είναι ? :-[ το .conf βρίσκεται στον φάκελο του mic1 είναι το αρχείο που δηλώνεις αυτήν την εντολή π.χ. την shiftr για να την αναγνωρίζει Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: foititis007 on May 15, 2010, 14:18:39 pm Ευχαριστώ πολύ... ;)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 15, 2010, 15:14:20 pm Να ρωτήσω και κάτι για την INEG (αλλαγή προσήμου): Η αλλαγή προσήμου γίνεται (με μακροκώδικα) με την αφαιρεση 0 - integer. Για να την φτιάξουμε (την INEG), αρκεί να πάρουμε τις μικροεντολές που χρησιμοποιούμε για κάθε μακροεντολή για την αφαίρεση και να τις βάλουμε σε μια σειρά? Κανείς? Γιατί να φτιαξεις την INEG? Ζητήθηκε κατι τέτοιο? αν θες να εκτυπωσεις χρησιμοποιοντας τη μεθοδο print_des, τοτε χρειαζεται να υλοποιησεις την INEG. ή εναλλακτικα να διορθωσεις λιγο τον κωδικα που σου δινουν... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 15, 2010, 15:55:24 pm Για το ShiftR Μετά το ShiftR του multiplier γίνεται IAND με τον αριθμό 1 και ελέγχουμε αν το αποτέλεσμα είναι 0 ή όχι (για ναπ ροσθέσουμε ή όχι τον multiplicand). Αν αντί για αυτό κάνουμε ShiftL του 1 (αποθηκεύοντας το αποτέλεσμα σε μια τοπική μεταβλητή) και μετά κάνουμε το IAND με τον multiplier το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού το μόνο που μας νοιάζει είναι αν το αποτέλεσμα του IAND είναι 0 ή όχι. Δε μπορώ να το περιγράψω πιο απλά. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλω κώδικα στην φόρα. :P πραγματικά δε μπορώ να καταλαβω. :-\ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 15, 2010, 16:45:21 pm Μπορούμε να βάλουμε label μεσα σε label? και αν ναι το εμφωλευμένο είναι ορατό εκτός του περιέχοντος label? aka γιατί καταργήθηκε η goto στο υψηλό επίπεδο... :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 15, 2010, 16:49:08 pm Μα αφού το τελευταίο label τελειώνει εκεί που αρχίζει το επόμενο...πώς γίνεται το ένα να είναι μέσα στο άλλο
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 15, 2010, 16:57:49 pm Αν βάλεις if μέσα στο label αναγκαστικά αυτό μετά δείχνει σε νέο label..
εδιτ:ακυρο έχεις δίκιο απλά είμαι εγλοβισμένος στη λογική του υψηλού επιπέδου.. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 15, 2010, 16:58:19 pm Για το ShiftR Μετά το ShiftR του multiplier γίνεται IAND με τον αριθμό 1 και ελέγχουμε αν το αποτέλεσμα είναι 0 ή όχι (για ναπ ροσθέσουμε ή όχι τον multiplicand). Αν αντί για αυτό κάνουμε ShiftL του 1 (αποθηκεύοντας το αποτέλεσμα σε μια τοπική μεταβλητή) και μετά κάνουμε το IAND με τον multiplier το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού το μόνο που μας νοιάζει είναι αν το αποτέλεσμα του IAND είναι 0 ή όχι. Δε μπορώ να το περιγράψω πιο απλά. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλω κώδικα στην φόρα. :P πραγματικά δε μπορώ να καταλαβω. :-\ είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί για να κάνει print σε δυαδική μορφή...άσχετο με το τί κάνει το shiftr απλά να σβήσεις το shiftr και να κάνεις left shift (με την γνωστή μέθοδο της πρόσθεσης στον εαυτό του) τον αριθμό 000...0001 (που άρα μετά θα γίνει 000...010 μετά 000...100 κτλ) σε κάθε shift θα αποθηκεύεις στην στοίβα το AND του res με το (π.χ.) 000...010 οπότε θα αποθηκευτεί το δεύτερο ψηφίο του res εγώ βέβαια έκανα δικό μου shiftr γιατί δεν είχα δει ότι ήταν αυτή η μέθοδος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 15, 2010, 18:14:01 pm Το συμπιεσμένο αρχείο που ανεβάζουμε πρέπει να έχει κάποιο συγκερκριμένο όνομα? Πχ ErgasiaA(ΑΕΜ).zip για την πρώτη εργασία?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: tomgo on May 15, 2010, 18:33:52 pm παιδες μπορειτε να με βοηθεισετε πως μπορουμε να φτιαζουμε την shiftr??? εννοω τι πρεπει να γραψουμε μεσα στο αρχειο mal.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 15, 2010, 20:38:18 pm απο το βιβλιο μονο το 4 ε?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ευχαριστο Διαλειμμα on May 15, 2010, 20:41:21 pm απο το βιβλιο μονο το 4 ε? Για την εργασια μονο το 4 χρειαζεται. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nili on May 15, 2010, 21:44:42 pm Στις συμπληρωματικες οδηγιες η συναρτηση print_udes που ανεβηκε ειναι για να αντικαταστησουμε την print_des??και νομιζω οτι στην πρωτη εργασια μας ειπαν οτι δεν χρειαζεται να γραψουμε μικροεντολες...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 15, 2010, 22:00:09 pm Στις συμπληρωματικες οδηγιες η συναρτηση print_udes που ανεβηκε ειναι για να αντικαταστησουμε την print_des??και νομιζω οτι στην πρωτη εργασια μας ειπαν οτι δεν χρειαζεται να γραψουμε μικροεντολες... Γιατί στη δεύτερη πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μικροεντολές (είναι δηλαδή υποχρεωτικό)? Η print_udes τυπώνει μόνο θετικούς ακέραιους, άρα δε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στη δεύτερη άσκηση. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 16, 2010, 00:47:51 am καταφερε καποιος να κανει τη 2η εργασια χωρις να γραψει μικροεντολες; :???:
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Andre on May 16, 2010, 11:02:01 am καταφερε καποιος να κανει τη 2η εργασια χωρις να γραψει μικροεντολες; :???: Εγώ την έκανα με τον τρόπο του Turambar. Έβαλα και την print_hex, που δε θέλει καινούργια μακροεντολή, οπότε δε χρησιμοποίησα καθόλου. αν θες να εκτυπωσεις χρησιμοποιοντας τη μεθοδο print_des, τοτε χρειαζεται να υλοποιησεις την INEG. ή εναλλακτικα να διορθωσεις λιγο τον κωδικα που σου δινουν... Να διορθώσεις τον κώδικα, δηλαδή αντί για την INEG, να κάνεις αλλαγή προσήμου με τις βασικές μακροεντολές (να αφαιρέσεις από το 0)? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 16, 2010, 12:55:07 pm καταφερε καποιος να κανει τη 2η εργασια χωρις να γραψει μικροεντολες; :???: Εγώ την έκανα με τον τρόπο του Turambar. Έβαλα και την print_hex, που δε θέλει καινούργια μακροεντολή, οπότε δε χρησιμοποίησα καθόλου. αν θες να εκτυπωσεις χρησιμοποιοντας τη μεθοδο print_des, τοτε χρειαζεται να υλοποιησεις την INEG. ή εναλλακτικα να διορθωσεις λιγο τον κωδικα που σου δινουν... τελικα χρειαζεται η Ineg.. προσπαθησα χθες αλλα δεν.. θα κανω αλλη μια προσπαθεια τωρα κ θα ποσταρω τελικα οντως χρειαζεται η ineg.. εγω παλευα χθες αλλα δεν την εβγαλα.. θα κανω μια προσπαθεια ακομα τωρα Να διορθώσεις τον κώδικα, δηλαδή αντί για την INEG, να κάνεις αλλαγή προσήμου με τις βασικές μακροεντολές (να αφαιρέσεις από το 0)? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on May 16, 2010, 14:50:59 pm Μετά από αδιέξοδη προσωπική έρευνα και περισυλλογή, έχω να ρωτήσω τι διαφορά έχει το αριθμητικό από το λογικό shift μιας και στο αρχείο της c υλοποιούνται με την μία και μοναδική κλασσική εντολή.
multiplier >>= 1;/*Shift the multiplier 1 bite right*/ multiplicand <<= 1;/*Shift the multiplicant 1 bite left*/ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 16, 2010, 15:12:58 pm τι διαφορά έχει το αριθμητικό από το λογικό shift με το λογικο κανει ολισθιση και δε σε ενδιαφερει το bit προσημου. με το αριθμητικο κανεις ολισθιση διατηρωντας το bit προσημου. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 16, 2010, 15:13:51 pm Να διορθώσεις τον κώδικα, δηλαδή αντί για την INEG, να κάνεις αλλαγή προσήμου με τις βασικές μακροεντολές (να αφαιρέσεις από το 0)? ναι αυτο εννοώ. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 16, 2010, 15:25:44 pm παντως βρηκα ενα καλο προγραμμα το MIC1 MMV,δειχνει ποιοι καταχωρητες φορτωνονται ανα κυκλο, πως δουλεουν οι μικροεντολες κτλ
http://www.it.uom.gr/teaching/tanenbaum/mic1mmv/ παραθετω και ενα screenshot απο το simulator Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Sunshine on May 16, 2010, 16:52:59 pm Μετά από αδιέξοδη προσωπική έρευνα και περισυλλογή, έχω να ρωτήσω τι διαφορά έχει το αριθμητικό από το λογικό shift μιας και στο αρχείο της c υλοποιούνται με την μία και μοναδική κλασσική εντολή. διαβασε εδωmultiplier >>= 1;/*Shift the multiplier 1 bite right*/ multiplicand <<= 1;/*Shift the multiplicant 1 bite left*/ http://en.wikipedia.org/wiki/Bitwise_operation Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: enterthehaggi on May 16, 2010, 21:39:10 pm ρε παιδια ας γραψει καποιος τι ακριβως κανουμε με την shiftR.
κριμα ειναι να παιδευομαστε... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 16, 2010, 22:27:07 pm για να κανεις arithmetic shift right ειναι πολυ απλό μιας και υπαρχει στην mal το συμβολο >>1
π.χ TOS = TOS >> 1 κτλ κτλ αμα φτιαξεις καινουργια εντολη, θα πρεπει στο mal αρχειο να θεσεις σε ποια διευθυνση θα ξεκιναει π.χ .label asr1 0x93 στο ijvm.conf κανεις το ιδιο π.χ 0x93 ASR για το logic shift left αρκει να το προσθεσεις με τον εαυτο του Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 16, 2010, 23:58:50 pm Δεν μπορώ να κάνω με τίποτα αλλαγές στο .mal. Αντιγράφω και ίδιες εντολές με άλλο όνομα, βάζω .label και το entry στο .conf και συνέχεια μου πετάει:
Syntax error Couldn't repair and continue parse error: fata syntax error at line 244 exception: java.lang.Exception: Can't recover from previous error(s) όπου και να τη βάλω την εντολή, το line 244 είναι πάντα το τέλος του αρχείου.. (fata εσύ, ακούς εκεί) Λύθηκε η βλακεία, ήθελε ένα enter στο τέλος του αρχείου! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Errikos on May 17, 2010, 00:58:43 am οκ τώρα ξεκινάω και εγώ.
Μια ερώτηση-ερωτήθηκε πιο πριν αλλά δεν απαντήθηκε- για το pdf αρχείο που ζητάει με περιγραφή τι κάναμε κτλ.. Φαντάζομαι δεν θέλει και περιγραφή για την πρώτη εργασία ε? :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 17, 2010, 11:05:19 am Ε κάνε μια μικρή περιγραφούλα και ανέβασε την σιγά!
Επίσης, ξέρεις κανείς ο καταχωρητής MBRU, τι αποθηκεύει; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 17, 2010, 12:11:27 pm Εστειλα mail χτες στον διδαδκοντα για το τι ονομα να βαλουμε στο αρχειο που θα ανεβασουμε και πηρα την παρακατω απαντηση:
Καλημέρα, Κάποιο όνομα που θα μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιον αντιστοιχεί η εργασία. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gr3gory on May 17, 2010, 15:59:47 pm Στο eTHMMY λέει ημερομηνία λήξης δηλώσεων 19/5 άρα θα ανεβάσουμε την εργασία μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, σωστά;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 17, 2010, 16:11:23 pm ναι
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 17, 2010, 20:35:35 pm Η εντολή στο mal για ολίσθηση κατά ένα bit δεξιά είναι >>; γενικά υπάρχει εντολή ή θέλει άλλη παγανιά;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 17, 2010, 20:36:57 pm ναι, >>1
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 17, 2010, 20:40:45 pm thx!! :)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 17, 2010, 20:42:06 pm http://www.ontko.com/mic1/mal.html βοηθάει
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 17, 2010, 21:18:19 pm Το mal.html υπάρχει και στο φάκελο του mic1 btw.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 17, 2010, 22:31:31 pm Δε χρειάζεται το βιβλίο, αρκούν οι σημειώσεις απ'το ethmmy.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 17, 2010, 22:48:40 pm Θα μπορουσε κανεις να μου στειλει την πρωτη εργασια,γιατι δν εχω παρει το βιβλιο για την αρχιτεκτονικη κ αυτες τις μερες δεν βρισκομαι θεσσαλονικη? :'( Δυσκολα. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: aris giannena on May 18, 2010, 00:00:56 am Μία ερώτηση:
Πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε το αρχειο mal από το αρχείο jas? Αν ναι πως? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 18, 2010, 00:12:24 am ++
και ποιο ειναι το αρχειο ijvm.conf? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 18, 2010, 00:18:07 am Εγω το αρχειο *.mal μιας και δεν εγραψα καμια μικροεντολη,το πηρα ετοιμο απο τον φακελο του προγραμματος (mic1ijvm.mal ειναι σε μενα το ονομα). Επισης το ijvm.conf ειναι στον ιδιο φακελο!!!
Αν γραψεις ομως μικροεντολες πρεπει να τα "πειραξεις" λιγο ;) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: aris giannena on May 18, 2010, 00:22:38 am Πολύ ωραία,
να σαι καλά. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: aris giannena on May 18, 2010, 00:33:45 am Για την πρώτη εργασία λίγο νομίζω.
Απλα χρησιμοποιείς τις κλασικές εντολές. Βοηθάν πολύ τα σχόλια που υπάρχουν. Για τη δεύτερη δεν ξέρω, μάλλον περισσότερο..... :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 18, 2010, 00:58:49 am Και για την πρώτη εργασία χρειάζονται μικροεντολές????? αν κάποιος το έχει φτιάξει, ας δώσει καμιά βοήθεια.....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 18, 2010, 01:01:32 am Μπα οχι...Το μονο μερος που χρειαζοταν ηταν στην διαδικασια print_des αλλα αφου δινει την print_udes μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη,χωρις να γραψεις μικροεντολες
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 18, 2010, 12:16:18 pm Mόνο σε μένα το βγάζει το ηλίθιο fata syntax error για την τελευταία γραμμή;
Δοκίμασα και αυτό που λέει ο neal αλλά δεν κάνει τπτ,καμιά ιδέα κανείς; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 18, 2010, 13:12:21 pm Re paidia o MIC-1 leitourgei sta windows 7??? +den mporw na kanw kai tis tropopioiseis sto env, molis patisw kati kleinei to parathiro!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on May 18, 2010, 13:20:48 pm Re paidia o MIC-1 leitourgei sta windows 7??? +den mporw na kanw kai tis tropopioiseis sto env, molis patisw kati kleinei to parathiro! Λειτουργεί Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 18, 2010, 13:23:59 pm ανοιξε το env.bat με notepad για να κανεις τις τροποποιησεις
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 18, 2010, 13:34:31 pm Mόνο σε μένα το βγάζει το ηλίθιο fata syntax error για την τελευταία γραμμή; Δοκίμασα και αυτό που λέει ο neal αλλά δεν κάνει τπτ,καμιά ιδέα κανείς; μηπως να ξανακατεβασεις το mic1jvm.mal, να το ξαναεπεξεργαστεις και να το αποθηκευσεις με το ονομα που θελεις; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 18, 2010, 13:38:25 pm Efxaristw poli! to anoiksa me to word pad ekana tis allages pou eprepe, ekana kai to test me to compile pou iparxei stis simeiwseis alla otan pataw to simulator anoigei kai kleinei to parathiro mono tou!!!!!!!!!!!!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 18, 2010, 13:41:41 pm To vrika to lathos m! dn evala kala ena path! Monos milaw monos m apantaw!xaxaxa :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ex_Mechanus on May 18, 2010, 13:47:19 pm kai apo pou ta katevazoume ola auta? (ethmmy dn vlepw kati)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 18, 2010, 13:48:28 pm google βάλε mic-1 Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 18, 2010, 13:48:56 pm http://www.ontko.com/mic1/
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Airmak_gr on May 18, 2010, 14:03:25 pm παιδες τι ονομα εχετε βαλει στην εργασια σας??εγω δοκιμαζω και με ονομα και με αεμ αλλα δεν δεχεται κανενα....μαλλον ειμαι στην black list τι να πω :) :)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Airmak_gr on May 18, 2010, 14:06:49 pm ok to vrika :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: fourier on May 18, 2010, 14:32:52 pm Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, οι προσημασμένοι ακέραιοι σε τι μορφή αποθηκεύονται? Απλώς αριστερότερο bit προσήμου ή με συμπλήρωμα ως προς 0/1 ?
Κι επίσης, εάν στις σταθερές δηλώσω π.χ. σε δεκαδική μορφή "-3", υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί σωστά? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ex_Mechanus on May 18, 2010, 14:34:19 pm ανοιξε το env.bat με notepad για να κανεις τις τροποποιησεις ποιές είναι ακριβώς οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: stergiosjo on May 18, 2010, 14:44:26 pm Μπα οχι...Το μονο μερος που χρειαζοταν ηταν στην διαδικασια print_des αλλα αφου δινει την print_udes μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη,χωρις να γραψεις μικροεντολες που την δινει αυτη την print_udes ??? δηλαδη με αυτην δεν χρειαζεται να πειραξουμε το μικροπρογραμμα οπως θα χρειαζοταν στην print_des επειδη χρησιμοποιει την εντολη INEG ? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 18, 2010, 14:49:15 pm μ' αρέσει όλοι τελευταία μέρα :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 18, 2010, 14:52:05 pm Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, οι προσημασμένοι ακέραιοι σε τι μορφή αποθηκεύονται? Απλώς αριστερότερο bit προσήμου ή με συμπλήρωμα ως προς 0/1 ? Κι επίσης, εάν στις σταθερές δηλώσω π.χ. σε δεκαδική μορφή "-3", υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί σωστά? οι αρνητικοι αποθηκευονται σε μορφη συμπληρωματος του 2 και με επεκταση προσημου BIPUSH -3 ISTORE a το a θα γίνει δλδ: fffffffd ,οπου f=1111 και οπου d=1101 και ναι μπορεις να το δηλώσεις στη μορφη που λες στις σταθερες edit: Η επεκταση προσημου γινεται στα πρωτα 24 bit (δλδ τα γεμιζει με 1 αν είναι αρνητικος αριθμός).Τα 8 bit χαμηλοτερης ταξης ειναι το συμπληρωμα του 2. Αν κανω λαθος διορθωστε με Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 18, 2010, 14:54:29 pm ανοιξε το env.bat με notepad για να κανεις τις τροποποιησεις ποιές είναι ακριβώς οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν? ComputerArchitecture-Lab_short.pdf στο ethmmy, γραφει ολα τα βηματα και τις αλλαγες που πρεπει να κανεις Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 18, 2010, 16:05:41 pm edit: Η επεκταση προσημου γινεται στα πρωτα 24 bit (δλδ τα γεμιζει με 1 αν είναι αρνητικος αριθμός).Τα 8 bit χαμηλοτερης ταξης ειναι το συμπληρωμα του 2. Αν κανω λαθος διορθωστε με δεν τα γεμίζει.. απλά αυτή είναι η παράσταση του αριθμού σε συμπλήρωμα ως προς 2 σε καταχωρητή 32 bit.. μόνο όταν έχεις έναν αρνητικό αριθμό π.χ. σε καταχωρητή 8 bit και τον γράφεις σε έναν μεγαλύτερο καταχωρητή μπορείς να πεις ότι κάνεις επέκταση προσήμου.. και αυτό γίνεται για να παριστάνει ο μεγαλύτερος καταχωρητής τον αρχικό αρνητικό αριθμό στην μορφή του συμπληρώματος ως προς 2. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 18, 2010, 17:29:52 pm μ' αρέσει όλοι τελευταία μέρα :P προτελευταια... εχουμε και αυριο ολη μερα! :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: fourier on May 18, 2010, 17:42:01 pm Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, οι προσημασμένοι ακέραιοι σε τι μορφή αποθηκεύονται? Απλώς αριστερότερο bit προσήμου ή με συμπλήρωμα ως προς 0/1 ? Κι επίσης, εάν στις σταθερές δηλώσω π.χ. σε δεκαδική μορφή "-3", υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί σωστά? οι αρνητικοι αποθηκευονται σε μορφη συμπληρωματος του 2 και με επεκταση προσημου BIPUSH -3 ISTORE a το a θα γίνει δλδ: fffffffd ,οπου f=1111 και οπου d=1101 και ναι μπορεις να το δηλώσεις στη μορφη που λες στις σταθερες edit: Η επεκταση προσημου γινεται στα πρωτα 24 bit (δλδ τα γεμιζει με 1 αν είναι αρνητικος αριθμός).Τα 8 bit χαμηλοτερης ταξης ειναι το συμπληρωμα του 2. Αν κανω λαθος διορθωστε με Και πάλι ευχαριστώ, U RULE!! :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on May 18, 2010, 18:07:24 pm ok to vrika :D Ε ναι αλλά ποιο είναι ρε μαν πες και σε εμας! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sammo8anos on May 18, 2010, 18:10:13 pm Re paidia o MIC-1 leitourgei sta windows 7??? +den mporw na kanw kai tis tropopioiseis sto env, molis patisw kati kleinei to parathiro! Λειτουργεί Ο Πιτσιανης ειχε πει πως δεν λειτουργει σε Windows 7 x64.....μονο στα 32bita Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nili on May 18, 2010, 18:13:00 pm εχω βαλει την print_udes αλλα παλι μου βγαζει λαθος την shiftr και δεν μου κανει compile τι να κανω??Αφου δεν χρειαζονται μικροεντολές τι πρεπει να αλλαξω??
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sammo8anos on May 18, 2010, 18:15:50 pm Ρε παιδια εχω την πιο απλη απορια...Κανω πχ:
ILOAD A ILOAD B ISUB Στην στοιβα θα τοποθετησει Α-Β ή Β-Α??? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 18, 2010, 18:21:05 pm A-B
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 18, 2010, 20:24:29 pm Να ρωτήσω κάτι.....
με ποιόν τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε το τελευταίο bit για τους 8bits αριθμούς??? και γενικά πώς θα ξεχωρίσουμε ότι είναι αρνητικοί κάποιοι αριθμοί για την 2η εργασία??? με το συμπλήρωμα του 2 θα ελέγχουμε?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 18, 2010, 20:31:15 pm Για να ελέγξεις αν είναι αρνητικός:
ILOAD a IFLT label Για να ελέγξεις το τελευταίο bit το έχει πάνω στον sample κώδικα που σου δίνει! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 18, 2010, 20:35:47 pm 8)) 8))
οκ, συγχώρεσε το κάψιμό μου...... από το πρωί κάνω τις εργασίες...... ;D thanks Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: stavri on May 18, 2010, 22:40:38 pm τι γίνεται με το mic1 και τα vista???
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 18, 2010, 22:43:29 pm τα 'χουν.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: stavri on May 18, 2010, 23:05:36 pm από πότε; γιατί στον υπολογιστή μου δεν πρόκειται να τα βρουν...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Naki on May 18, 2010, 23:11:30 pm Δουλεύει μια χαρά το MIC-1 και στα Windows 7 x64 !
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Naki on May 18, 2010, 23:15:03 pm από ότι κατάλαβα στην 1 εργασία πρέπει να κάνουμε εντιτ το αρχείο gcd.jas .δλδ εκεί που έχει μόνο σχόλια να βάλουμε τις εντολές που πρέπει ;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ex_Mechanus on May 18, 2010, 23:17:17 pm από ότι κατάλαβα στην 1 εργασία πρέπει να κάνουμε εντιτ το αρχείο gcd.jas .δλδ εκεί που έχει μόνο σχόλια να βάλουμε τις εντολές που πρέπει ; nai, kai na peta3eis oles tis print methods kai na valeis mono tin print_udes btw vgazei se kanenan allon to minima "unexpected directive" dipla se oles tis dilwseis constant, otan paei na kanei compile? (kai meta dn anagnwrizei kai ta constants opou auta xrisimopoiounte) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Logan on May 18, 2010, 23:40:52 pm παιδια ξερει κανεις ποια ειναι τα αρχεια mal και ijvm.conf που θελει να ανεβασουμε στο zip? αυτα που βρηκα εγω εχουνε μεσα κωδικα ασχετο με το προγραμμα μας, αυτα λετε να θελει?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 18, 2010, 23:54:35 pm ναι, ειναι "ασχετα" γιατι δεν γραψαμε μικροεντολες
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Κάρβουνο on May 19, 2010, 12:02:47 pm ok to vrika :D Πες το μας και μαςTitle: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on May 19, 2010, 13:27:51 pm Τελικά με τι όνομα ανεβάζουμε πρίζει ασχημα το ethmmy. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: evelin on May 19, 2010, 14:52:25 pm Δηλαδή θα ανεβάσω και τα mic1ijvm.mal και ijvm.conf έτσι όπως είναι από το φάκελο του mic;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 19, 2010, 15:11:08 pm Nαι!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: evelin on May 19, 2010, 15:12:26 pm Ευχαριστώ!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sammo8anos on May 19, 2010, 17:00:43 pm Ρε παιδια εμενα μονιμως οταν παω να ανεβασω το .rar αρχειο το ethmmy ολο μου λεει "Μη επιτρεπτο ονομα αρχειου"
Εχει κανενας αλλος το ιδιο προβλημα? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 19, 2010, 17:01:53 pm Γραψε το ονομα με λατινικους χαρακτηρες...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sammo8anos on May 19, 2010, 17:07:29 pm οκ ολα ενταξει..thankz
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: athina75 on May 19, 2010, 17:43:55 pm μια ερωτηση....οταν εχω istore diff
iload diff ifeq ( ετικετα) μετα την ifeq που αποσυρει την πρωτη λεξη της στοιβας και ελεγχει αν ειναι μηδεν... αν δεν ειναι μηδεν και τελικα δεν πηγαινω στην ετικετα, η πρωτη λεξη της στοιβας εχει αποσυρθει??και πρεπει να την ξαναφορτωσω στην αρχη της στοιβας με iload diff????? :) :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 19, 2010, 17:46:22 pm ναι αποσυρεται....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: athina75 on May 19, 2010, 17:49:34 pm οποτε πρεπει να κανω iload diff ξανα....ευχαριστω πολυ.... :) :) :)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 19, 2010, 17:53:56 pm βοηθαει γενικα να σκεφτεσαι την μνημη σαν στοιβα....δλδ εγω ετσι οπως το σκεφτομαι το παιρνει και ελεγχει τη συνθηκη ανεξαρτητα απο το τι αποτελεσμα θα δωσει....δεν το γυρναει πισω...
και ισως σε βοηθησει γενικα να χρησιμοποιεις την εντολη dup οταν δεν εισαι σιγουρη...το πολυ πολυ την βγαζεις μετα :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 19, 2010, 18:05:36 pm Please, αν ξέρει κανείς πώς γίνεται η ολίσθηση μπορεί να βοηθήσει????
με ποιά μακροεντολή πρέπει να γίνει??? και κάτι άλλο βασικό, τι ακριβώς πρέπει να αλλάξουμε στις μικροεντολές....?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: athina75 on May 19, 2010, 18:08:22 pm βοηθαει γενικα να σκεφτεσαι την μνημη σαν στοιβα....δλδ εγω ετσι οπως το σκεφτομαι το παιρνει και ελεγχει τη συνθηκη ανεξαρτητα απο το τι αποτελεσμα θα δωσει....δεν το γυρναει πισω... και ισως σε βοηθησει γενικα να χρησιμοποιεις την εντολη dup οταν δεν εισαι σιγουρη...το πολυ πολυ την βγαζεις μετα :P με την dup ομως το αποτελεσμα δεν το βλεπεις οταν το πας step by step?? ή εχω χασει λιγο τη λογικη της dup?? :???: :???: Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 19, 2010, 18:23:16 pm εγω το λεω σε περιπτωση που δεν εισαι σιγουρη αν την αφαιρει και σε παρομοιες περιπτωσεις...την βαζεις δυο φορες και εισαι χαλαρη :P. δεν ειναι και οτι πιο σωστο αλλα για να μην χανεις χρονο το λεω...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nili on May 19, 2010, 18:29:21 pm πως βαζουμε αυτο το printscreen στο αρχειο doc?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 19, 2010, 18:59:41 pm όταν λέει ότι θέλει να ανεβάσουμε και μια εικόνα από το αποτέλεσμα του προγράμματος μας τι εννοεί??? :???:
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 19, 2010, 19:10:31 pm όταν λέει ότι θέλει να ανεβάσουμε και μια εικόνα από το αποτέλεσμα του προγράμματος μας τι εννοεί??? :???: κανε ενα print screen οταν βγαζει το αποτελεσμα Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 19, 2010, 19:10:59 pm πως βαζουμε αυτο το printscreen στο αρχειο doc? αν θες να το επεξεργαστεις κλπ μπορεις να το περασεις απο την ζωγραφικη αν και γινεται και στο doc αυτο...πατας ctrl + V στη ζωγραφικη και γινεται επικολληση...μετα το περνας σαν εικονα στο doc.... όταν λέει ότι θέλει να ανεβάσουμε και μια εικόνα από το αποτέλεσμα του προγράμματος μας τι εννοεί??? :???: αφου το τρεξεις με καποια εισοδο να του δειξεις με μια εικονα τι θα βγαλει ο mic.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: iokasti on May 19, 2010, 19:28:30 pm Να κανω μια ερωτηση? πως κανουμε print screen? ::)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 19, 2010, 19:35:55 pm Στο compiling μου βγάζει
Code: Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NumberFormatException: For inpu Καμια ιδέα ρε παίδες? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 19, 2010, 19:37:48 pm Να κανω μια ερωτηση? πως κανουμε print screen? ::) έχει ένα κουμπί πανω στο πληκτρολογιο σου (συνήθως) που γράφει print sc.το πατάς ανοιγεις ενα προγραμμα ζωγραφικής.κάνεις επικολληση και μετα αποθηκευεις την εικόνα που θα σου εμφανισει. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 19, 2010, 19:44:02 pm Στο compiling μου βγάζει Code: Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NumberFormatException: For inpu Καμια ιδέα ρε παίδες? For input string: "-" ,καπου θα εβαλες κανα ακυρο - ,μηπως στα constant δηλωσες κανα σκετο - ; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 19, 2010, 19:50:46 pm Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. :)
στην ΙΙΝC με τη θέση του - ήταν το πρόβλημα. τώρα βεβαια μου βγάζει ERROR και END OF RUn στο τελικό στάδιο,αλλά αυτό είναι αλλο θέμα. :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 19, 2010, 20:31:08 pm to error - end of run ειναι αποτελεσμα της εντολης err :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gt on May 19, 2010, 20:43:32 pm Δεν μπορώ να κάνω με τίποτα αλλαγές στο .mal. Αντιγράφω και ίδιες εντολές με άλλο όνομα, βάζω .label και το entry στο .conf και συνέχεια μου πετάει: Syntax error Couldn't repair and continue parse error: fata syntax error at line 244 exception: java.lang.Exception: Can't recover from previous error(s) όπου και να τη βάλω την εντολή, το line 244 είναι πάντα το τέλος του αρχείου.. (fata εσύ, ακούς εκεί) Λύθηκε η βλακεία, ήθελε ένα enter στο τέλος του αρχείου! Φιλε,μου βγαζει το ιδιο ακριβως λαθος ..βοηθησε με please εχω λιωσει ολοκληρη μερα... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Dune on May 20, 2010, 00:31:51 am Μου αρέσει που έγραψαν για την εργασία 1 ότι ημερομηνία παράδοσης είναι 19 Μαΐου 2010 ώρα 11:59.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον ρόλο που το κάνουν αυτό και δεν γράφουν "την επομένη το πρωί όταν θα φτάσω στο γραφείο, δηλαδή κατά τις 9" edit: μλκ κημμυ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 20, 2010, 00:34:30 am 19
ασε που μπορει να το κανουν και απο το σπιτι αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο καμμενοι Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 01:15:28 am pfffff!!
οταν παταω run δεν μου τυπωνει τιποτα!!!απλως μια κενη σειρα και απο κατω end of run!!!!μπορει να καταλαβει κανεις αν φταιει η .mal η το .jas?? :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 20, 2010, 01:18:31 am το jas, το mal ετοιμο το παιρνεις λογικα
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 01:39:39 am το jas, το mal ετοιμο το παιρνεις λογικα ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ??? :-XΕΧΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ MAL ΤΗΝ INEG ΚΑΙ ΤΗΝ SHIFTR ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΟ .JAS... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΩ COMPILE ΚΑΙ RUN ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!! :-\ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 20, 2010, 01:42:42 am καλα ντε, μη φωναζεις
εγω λεω για την 1η Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 01:50:02 am καλα ντε, μη φωναζεις >:( >:( >:(χαχαχα!!εγω λεω για την 1η δεν φωναζω απλα ηταν το caps on!! τελος παντων καποιoς που μπορει ας με βοηθησει plsssssssssssssssss :D :D :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Leo_Paranoid on May 20, 2010, 01:54:26 am Εχεις προσθεσει τις SHIFTR και INEG στο ijvm.conf?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 01:59:06 am Εχεις προσθεσει τις SHIFTR και INEG στο ijvm.conf? ναι τις προσθεσα με κωδικο 0xF9 το ενα και με 0xD1 το αλλο!!!Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Leo_Paranoid on May 20, 2010, 02:01:21 am Εβαλες τον ιδιο κωδικο στο .mal?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 02:06:26 am εννοεις το
.label shiftr 0xF9!! ναι το εκανα!!! :( Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Leo_Paranoid on May 20, 2010, 02:08:50 am Sorry δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Δεν την ετρεξα ακομα οποτε δεν το εψαξα περισσοτερο. :(
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 02:13:50 am Sorry δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Δεν την ετρεξα ακομα οποτε δεν το εψαξα περισσοτερο. :( pfffok ty παντως!! δεν αντεχω αλλο 4 μερες τωρα τα εχω παιξει!!!αν ξερει κανεις τιποτα..... :-\ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 20, 2010, 03:17:29 am αυτη τη στιγμη ειναι σαν να ρωτας: "Το pc μου τα παιξε, ξερει κανεις γιατι;" :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on May 20, 2010, 04:59:30 am αυτη τη στιγμη ειναι σαν να ρωτας: "Το pc μου τα παιξε, ξερει κανεις γιατι;" :P :???:απλα ρωταω αν μπορεις να καταλαβεις, απο το προβλημα που εχω, που μπορει να οφειλεται αυτο!!αν δεν μπορεις οκ!! :) εσυ την .mal τη εκανες με ineg και shiftr?? ::):P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 20, 2010, 10:18:30 am Δεν μπορώ να κάνω με τίποτα αλλαγές στο .mal. Αντιγράφω και ίδιες εντολές με άλλο όνομα, βάζω .label και το entry στο .conf και συνέχεια μου πετάει: Syntax error Couldn't repair and continue parse error: fata syntax error at line 244 exception: java.lang.Exception: Can't recover from previous error(s) όπου και να τη βάλω την εντολή, το line 244 είναι πάντα το τέλος του αρχείου.. (fata εσύ, ακούς εκεί) Λύθηκε η βλακεία, ήθελε ένα enter στο τέλος του αρχείου! Φιλε,μου βγαζει το ιδιο ακριβως λαθος ..βοηθησε με please εχω λιωσει ολοκληρη μερα... Δες τα κενά που αφήνεις να τα αφήνεις με TAB και όχι με απλό space. πχ .label(tab edw)shiftr1(tab edw)0x11 και μετά απ'την τελευταία εντολή που υπάρχει στο .mal (και η οποία πρέπει να είναι πάντα goto Main1 πρέπει να αφήσεις κενό μια σειρά πχ: Code: blakeia1(tab)MAR = SP = SP - 1; rd ΥΓ: Όταν λέμε tab, εννοούμε το κουμπί πάνω απ'το caps lock. gl Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 20, 2010, 12:39:26 pm Αν δηλώσουμε στο αρχείο ijvm.conf τις εντολές INEG και SHIFTR, μετά τι εντολές πρέπει να έχει το αρχείο .mal?
και κάτι άλλο, πρέπει να κάνουμε εντολή και για την αριστερή και την δεξιά ολίσθηση??? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on May 20, 2010, 13:07:43 pm .label ineg1 address (px .label ineg1 0x11) - Η διεύθυνση που θα δώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άλλη εντολή
και μετά τις εντολές της ineg (δες στο προηγούμενο ποστ μου την εντολή blakeia) Τώρα, αν ρωτάς για το ποιες θα είναι οι εντολές τις ineg, εκεί είναι όλο το ζουμί. (btw δε χρειάζεται να κάνεις την ineg ως μικροεντολή, μπορείς να την αλλάξεις στο .jas, ως αφαίρεση ενός αριθμού απ'το 0) Για το δεύτερο που ρωτάς, μόνο δεξιά ολίσθηση, διάβασε τα comments sto .jas που σου δίνει... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ggpyr on May 20, 2010, 13:13:39 pm Την 2η εργασία θα την ανεβάσουμε και αυτήν στο link
Εργασία 1 (Hμ/νία λήξης δηλώσεων: 19/05/2010) (http://alexander.ee.auth.gr:8083/eTHMMY/images/mvn.gif) Ή θα βγάλουν καινούργιο?...Απλά αυτό δεν θα έπρεπε να έχει καταργηθεί απο χθές? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Errikos on May 20, 2010, 14:46:33 pm Δεν μπορώ να κάνω με τίποτα αλλαγές στο .mal. Αντιγράφω και ίδιες εντολές με άλλο όνομα, βάζω .label και το entry στο .conf και συνέχεια μου πετάει: Syntax error Couldn't repair and continue parse error: fata syntax error at line 244 exception: java.lang.Exception: Can't recover from previous error(s) όπου και να τη βάλω την εντολή, το line 244 είναι πάντα το τέλος του αρχείου.. (fata εσύ, ακούς εκεί) Λύθηκε η βλακεία, ήθελε ένα enter στο τέλος του αρχείου! Φιλε,μου βγαζει το ιδιο ακριβως λαθος ..βοηθησε με please εχω λιωσει ολοκληρη μερα... Δες τα κενά που αφήνεις να τα αφήνεις με TAB και όχι με απλό space. πχ .label(tab edw)shiftr1(tab edw)0x11 και μετά απ'την τελευταία εντολή που υπάρχει στο .mal (και η οποία πρέπει να είναι πάντα goto Main1 πρέπει να αφήσεις κενό μια σειρά πχ: Code: blakeia1(tab)MAR = SP = SP - 1; rd ΥΓ: Όταν λέμε tab, εννοούμε το κουμπί πάνω απ'το caps lock. gl Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά ακόμα μου το βγάζει.. >:( :( Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on May 20, 2010, 15:55:30 pm O mic1 epexergazete kapos binary arithmous?pos tha metatrepso tin eisodo p m dinetai se dekadiko arithmo se diadiko?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: MiTsOmAn on May 20, 2010, 18:05:33 pm kai ego to idio provlima exo prokeimenou na min xreiastei na grapso microprogramma 8elo na mporeso na doso san eisodo sto jas arxeio ena dekadiko... kamia idea?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 20, 2010, 18:07:10 pm O mic1 epexergazete kapos binary arithmous?pos tha metatrepso tin eisodo p m dinetai se dekadiko arithmo se diadiko? τι εννοεις??στον mic1 νομιζω οπως και να βαλεις εναν αριθμο το ιδιο τον βλεπει....οπως και να τον δηλωσεις δυαδικός ειναι... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on May 20, 2010, 18:17:57 pm το λεω γιατι π.χ. ο δεκαεξαδικος δηλωνεται 0x1Α ,ο οχταδικος 032 κλπ και για το δυαδικο δεν διευκρινιζει κατι.επισης το IOR που ειναι το λογικο ορ αν το χρησιμοποιησω για 2 αριθμους τι θα μου δωσει(το δυαδικο αθροισμα ισως?)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on May 20, 2010, 18:30:09 pm ενω δεν μου βγαζει error στο compile οταν παω να το τρεξω μου βγαζει στην μαυρη οθονη:"invalid fetch index " απειρες φορες και διπλα απτο καθε ενα μια διαφορετικη θεση μνημης.Στο standard out μου βγαζει ενα 0 και δεν σταματαει ποτε να τρεχει (τουλαχιστον για 5 -10 λεπτα που το αφησα μια φορα)καμια ιδεα κανεις γιατι δεν βρισκω λυση απτο πρωι!ευχαριστω
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 20, 2010, 18:35:41 pm θα εκτελεσει την πραξη or μεταξυ τους...ολα σαν δυαδικους πρεπει να τα βλεπει....αυτο για τους αριθμους για το ερρορ δεν ξερω...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 20, 2010, 19:00:02 pm αν κάνουμε την πράξη με την εντολή IOR, το αποτέλεσμα είναι 0 ή 1??? εννοώ πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνθήκη για να εκτελέσει κάποια άλλη εντολή....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 20, 2010, 19:43:22 pm νομιζω χωρις να ειμαι 100% σιγουρος οτι η εντολη εφαρμοζεται bit προς bit....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 20, 2010, 19:47:36 pm νομιζω χωρις να ειμαι 100% σιγουρος οτι η εντολη εφαρμοζεται bit προς bit.... κάτσε γιατί δεν σε έπιασα.... αν δηλαδή αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα σε μία μεταβλητή, τι τιμή μπορεί να έχει αυτή? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 20, 2010, 19:51:27 pm αν εχεις στη στοιβα πχ 100010101001
και 101010010111 θα αποθηκευτει 101010110111 ετσι νομιζω οτι γινεται ...ας επιβεβαιωσει καποιος που τα εχει πιο προσφατα.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 20, 2010, 20:38:47 pm ναι bit προς bit ειναι
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 20, 2010, 20:47:19 pm και τον διαχωρισμό του τελευταίου bit πώς ακριββώς θα τον κάνουμε?? υπάρχει καμία τέτοια εντολή ή γίνεται διαφορετικά?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 20, 2010, 20:50:14 pm τι; για να δεις αν ειναι 1? θα κανεις
ILOAD multiplier BIPUSH 1 IAND αν το τελευταιο bit του multiplier ειναι 1, τοτε το αποτελεσμα του iand θα ειναι 1, αλλιως θα ειναι 0 π.χ multiplier: 00010011 1: 00000001 IAND: 00000001 αλλιως multiplier: 00010100 1: 00000001 IAND: 00000000 Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 20, 2010, 20:52:15 pm τι; για να δεις αν ειναι 1? θα κανεις ILOAD multiplier BIPUSH 1 IAND αν το τελευταιο bit του multiplier ειναι 1, τοτε το αποτελεσμα του iand θα ειναι 1, αλλιως θα ειναι 0 π.χ multiplier: 00010011 1: 00000001 IAND: 00000001 αλλιως multiplier: 00010100 1: 00000001 IAND: 00000000 1000 ευχαριστώ........ άρχισα να νοιώθω λίγο από MIC.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: arashi on May 21, 2010, 12:07:32 pm τι; για να δεις αν ειναι 1? θα κανεις ILOAD multiplier BIPUSH 1 IAND αν το τελευταιο bit του multiplier ειναι 1, τοτε το αποτελεσμα του iand θα ειναι 1, αλλιως θα ειναι 0 π.χ multiplier: 00010011 1: 00000001 IAND: 00000001 αλλιως multiplier: 00010100 1: 00000001 IAND: 00000000 Μπραβο ρε παιδια, κ εγω την ειχα πιασει λιγο κ ευτυχως υπαρχει κ το φορουμ Οχι για να αντιγραφουμε, αλλα οταν η εργασια δινει εως 3 μοναδες τουλαχιστον να ξερουμε οτι την παμε καλα +1 Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 22, 2010, 20:17:43 pm υπαρχει καποιος που να εκανε την εργασια χωρις να προσθεσει μικροκωδικα
και να του βγαινει σωστο αποτελεσμα; εμενα μου βγαινει σωστη η απολυτη τιμη του αποτελεσματος..... αλλα για το προσημο... :-\ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: fourier on May 22, 2010, 20:26:45 pm υπαρχει καποιος που να εκανε την εργασια χωρις να προσθεσει μικροκωδικα και να του βγαινει σωστο αποτελεσμα; εμενα μου βγαινει σωστη η απολυτη τιμη του αποτελεσματος..... αλλα για το προσημο... :-\ Βάλε έλεγχο προσήμου στο τελευταίο βήμα πριν την εκτύπωση, και αν βρεθεί ένας από τους δύο μόνο με αρνητικό πρόσημο, στείλτο σ' ένα label που θα εκτυπώνει τον αντίθετο. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 22, 2010, 20:27:29 pm Mε τους αρνητικούς τι παίζει; Για θετικούς μου βγάζει σωστό αλλά για αρνητικούς error. Γενικά πχ στη δήλωση της σταθεράς b είναι b -1 ή έχει κανά ειδικό κόλπο;
Λάθος στο χειρισμό των αρηντικών μάλλον δεν υπάρχει,έχω τσεκάρει 5000 φορές τις 5 γραμμές που είναι για την περίπτωση αρνητικού multiplier. ΣτΣ. για να το δω έκανα: LDC_W OBJREF BIPUSH -1 INVOKEVIRTUAL print_udes POP και πετάει και σ αυτό error. Μπας και θέλει καμιά διόρθωση η print_udes για τους αρνητικούς; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 22, 2010, 20:28:43 pm υπαρχει ετοιμη η print για αρνητικους, απλα εχει μεσα την INEG, βγαλτο αυτο και βαλε
ΒIPUSH 0 ILOAD res ISUB Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Εσύ on May 22, 2010, 20:34:28 pm Είσαι θεά!!! Είσαι πολύ μπροστά!!τηχ!!! :D :D :D
εδιτ: ποιά είναι; δε την έχει στο πρότυπο .jas στο ethmmy; Αν λες τη print_des αυτή δεν είχε κάποια προβλήματα; εδιτ2: ναι αυτή είναι,άκυρη η print_udes!!Αιντε να τρέχει!!! ;D ;D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 22, 2010, 20:38:21 pm :D :D :D :D :D :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 22, 2010, 20:40:09 pm υπαρχει καποιος που να εκανε την εργασια χωρις να προσθεσει μικροκωδικα και να του βγαινει σωστο αποτελεσμα; εμενα μου βγαινει σωστη η απολυτη τιμη του αποτελεσματος..... αλλα για το προσημο... :-\ Βάλε έλεγχο προσήμου στο τελευταίο βήμα πριν την εκτύπωση, και αν βρεθεί ένας από τους δύο μόνο με αρνητικό πρόσημο, στείλτο σ' ένα label που θα εκτυπώνει τον αντίθετο. καταρχας ευχαριστω οσους απαντησατε. το σκεφτηκα και το εκανα αυτό, ομως δε λειτουργησε. ειχα λογικό σφάλμα μεσα στη μεθοδο, συγκεκριμενα ειχα την εντολη ILOAD multiplier, IFEQ negate αντι της ILOAD multiplier ΙFLT negate.... ουφ.... παει και αυτο.... :D :D :D :D :D :D :D :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: stergiosjo on May 22, 2010, 20:47:36 pm υπαρχει ετοιμη η print για αρνητικους, απλα εχει μεσα την INEG, βγαλτο αυτο και βαλε ΒIPUSH 0 ILOAD res ISUB γιατι δεν υπαρχει τροπος να προσθεσουμε την INEG στο αρχειο μαλ ??? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 22, 2010, 20:52:56 pm υπαρχει, απλα επειδη το παλικαρι δεν την ειχε περασει την INEG στο .mal του εβγαζε error
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: stergiosjo on May 22, 2010, 21:01:20 pm κατι τετοιο ειναι? ineg3 MDR=TOS=0-H;wr;goto Main1
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 22, 2010, 21:06:04 pm -H δε χρειαζεται το 0
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sΚονταριτσα on May 23, 2010, 11:28:53 am μανε88 ειδα το πμ σου και θεωρησα καλυτερο να απαντησω σε τοπικ για να το δουν οσο το δυνατον περισσοτεροι συναδελφοι.
με ρωτησες για το τι φαση ειναι η εξεταση της αρχιτεκτονικης. η εξετασις δεν ειναι και κατι τρομακτικο,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ. το γραφω με κεφαλαια και τι θελω να πω: θα κατσεις σε ενα πισι,θα σ πει ανοιξε την εργασια σου και τρεξτην να δω το αποτελεσμα.μετα θα σου κανει ερωτησεις πανω στον κωδικα που εχεις γραψει.Τωρα το αν οι ερωτησεις που κανουν ειναι ευκολες ή δυσκολες ειναι υποκειμενικο. Αν ξερεις τι εχεις γραψει (η αν ξερεις και εχεις ψαξει τι εχεις αντι-γραψει) ,θα μπορεσεις να απαντησεις στις ερωτησεις.Δεν θα ειναι και τοσο εξωφρενικες.Ολες ειναι σε λογικα πλαισια.Αυτα ισχυαν τουλαχιστον για περσι. Και επειδη ρωτας και για κωδικα,δεν μας ειχαν βαλει να γραψουμε κωδικα,μονο τρεξαμε τον δικο μας. Επισης δεν επικεντρωθηκαν και τοσο πολυ στο αν ετρεχε σωστα το προγραμμα.Τους ενοιαζε περισσοτερο να δουν αμα ξερεις τι σου γινεται.. Οσο για την βαθμολογια,εγω ειχα παρει 2,8 στα 3.....(ελεορ).Εξαρταται σε ποιον μεταπτυχιακο θα πεσεις και το πως την εχει δει αυτος με τους βαθμους. Ας πουμε η κοπελια περσι εβαζε σχεδον σε ολους που ξεραν τριαρια αβερτα.Οι αλλοι ηταν λιγο πιο "αυστηροι". good luck και οχι αγχος. ;) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 23, 2010, 14:50:09 pm παιδιά καλημέρα
ξέρει κανείς πώς γίνεται το arithmetic shift? η wikipedia δε βοηθά και τόσο, ούτε στο άρθρο Booth's multiplication ούτε στο arithmetic shift ok δείχνει ΤΙ είναι το shift (που όλοι καταλαβαίνουμε) αλλά δε δείχνει πώς μπορείς να το κάνεις με πράξεις OR και AND... γενικά με εντολές... κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη... όχι τόσο για κώδικα, πιστεύω ότι θα το βρώ, αλλά για μια λογική που να βοηθάει... ευχαριστώ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 23, 2010, 15:02:21 pm arithmetic shift..
είναι ολίσθηση.. η οποία κρατάει το πρόσημο.. η απλή ολίσθηση δεξιά (κατά ένα bit) είναι διαίρεση με το 2.. η απλή ολίσθηση αριστερά είναι πολλαπλασιασμός με το δύο.. συνήθως η αριθμητική ολίσθηση είναι δεξιά.. για να γίνεται διαίρεση με το δύο και να διατηρείται το πρόσημο στην περίπτωση που ο δυαδικός είναι αρνητικός (στο συμπλήρωμα ως προς 2). μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να το βρεις.. εξαρτάται τι εντολές θες να χρησιμοποιήσεις.. υ.γ. : για παράδειγμα εάν μπορείς να κάνεις απλή ολίσθηση.. θα μπορούσες να ελέγχεις εάν ο αριθμός είναι αρνητικός (το αριστερότερο bit είναι 1) και εάν είναι.. να παίρνεις συμπλήρωμα ως προς 2 για να τον κάνεις θετικό.. να κάνεις απλή ολίσθηση και μετά να παίρνεις ξανά το συμπλήρωμα ως προς 2 για να το κάνεις αρνητικό.. ο οποίος τώρα θα είναι είτε διπλάσιος, είτε ο μισός.. ανάλογα με το προς τα πού έγινε η απλή ολίσθηση. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 23, 2010, 15:06:57 pm arithmetic shift.. είναι ολίσθηση.. η οποία κρατάει το πρόσημο.. η απλή ολίσθηση δεξιά (κατά ένα bit) είναι διαίρεση με το 2.. η απλή ολίσθηση αριστερά είναι πολλαπλασιασμός με το δύο.. συνήθως η αριθμητική ολίσθηση είναι δεξιά.. για να γίνεται διαίρεση με το δύο και να διατηρείται το πρόσημο στην περίπτωση που ο δυαδικός είναι αρνητικός (στο συμπλήρωμα ως προς 2). μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να το βρεις.. εξαρτάται τι εντολές θες να χρησιμοποιήσεις.. ευχαριστώ πολύ παναγιώτη... να σαι καλά... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 23, 2010, 16:44:45 pm Δεξιά αριθμητική ολίσθηση στην εργασία χρειάζεται να κάνεις στον πολλαπλασιαστή, multiplier, ο οποίος σύμφωνα με τον αλγόριθμο πάντα θα'ναι θετικός (βήμα 1). Επομένως δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το ότι ο αρνητικός αριθμός αποθήκεύεται σε μορφή συμπληρώματος ως προς 2, ώστε να χρειαστεί να τον μετατρέψεις πρώτα σε θετικό.
Επίσης ο πολλαπλασιαστέος, multiplicand, χρειάζεται να γίνει left swift, επομένως ανεξάρτητα αν είναι θετικός ή αρνητικός, η διαδικασία για να τον κάνεις αριστερή ολίσθηση είναι η ίδια: απλά τον προσθέτεις στον εαυτό του (iadd). Οπότε το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι πως να κάνεις έναν θετικό αριθμό δεξιά ολίσθηση, μιας και δεν υπάρχει τόσο προφανής μέθοδος όπως στην αριστερή ολίσθηση. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 23, 2010, 17:09:14 pm Εχω υλοποιησει το προγραμμα χωρις να γραψω μικροεντολές.
λειτουργει σωστά. θα θεωρηθει σωστο; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 23, 2010, 17:14:05 pm εγω πιστευω οτι θελουν να δουν και αν ξερεις να δουλευεις και τις μικροεντολες...αλλιως δεν θα τις ζητουσαν....απλα επρεπε να βαλουν μια εντολη που να μην υλοποιειται αλλιως ή να το διευκρινισουν...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 23, 2010, 17:20:43 pm εγω πιστευω οτι θελουν να δουν και αν ξερεις να δουλευεις και τις μικροεντολες...αλλιως δεν θα τις ζητουσαν....απλα επρεπε να βαλουν μια εντολη που να μην υλοποιειται αλλιως ή να το διευκρινισουν... μα δεν τις ζητανε... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 23, 2010, 17:47:05 pm νομιζω οτι θελουν τα αρχεια...τουλαχιστον περσυ τα ηθελαν...δεν ξερω...καλυτερα στειλτε ενα μαιλ και ρωτηστε
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Errikos on May 23, 2010, 18:17:41 pm Ρε βιλλακο αφού περσινός είσαι τι μπλέκεις :D :D καμία σχέση η περσινή εργασία με την φετινή :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 23, 2010, 18:20:27 pm ρε noob ιδιος ειναι ο μικ ...και επιπλεον πιστευω η ερωτηση δεν απευθυνεται σε ατομα που θα το δωσουν αλλα που εχουν ηδη δωσει.... ;D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Errikos on May 23, 2010, 18:41:09 pm και πιστεύεις λάθος! ;D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 23, 2010, 21:27:01 pm Οπότε το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι πως να κάνεις έναν θετικό αριθμό δεξιά ολίσθηση, μιας και δεν υπάρχει τόσο προφανής μέθοδος όπως στην αριστερή ολίσθηση. πάντως δεν είναι τόσο δύσκολο.. μπορείς σε γενικές γραμμές να το κάνεις με τον εξής αλγόριθμο : έστω Α ο αριθμός που θες να ολισθήσει κατά ένα bit δεξιά.. (εδιτ : έπικ φέιλ.. είχα γράψει αριστερά αντί δεξιά..) LOOP : Β <- Α - 2 C <- B+B Σύγκρινε Α και C και κάνε άλμα εάν είναι ίσα στην ετικέτα ΝΕΧΤ GOTO LOOP NEXT : ... O A μετά από ολίσθηση κατά ένα bit δεξιά τελικά βρίσκεται στον Β. ;) υ.γ. : Βασικά το πιο πάνω ισχύει όταν ο αριθμός είναι ζυγός.. μπορεί να μετατραπεί κατάλληλα και για μονούς.. ελέγχοντας το τελευταίο bit του προς ολίσθηση αριθμού πριν γίνουν τα πιο πάνω.. ;) υ.γ. 2 : δηλ. μπορείς με ένα λογικό and να καταλάβεις εάν ο Α είναι μονός.. να του αφαιρέσεις 1 για να γίνει ζυγός και έπειτα να εκτελέσεις τον πιο πάνω αλγόριθμο για να γίνει ολίσθηση κατά ένα bit δεξιά.. :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ierifili on May 23, 2010, 21:39:20 pm εννοεις το .label shiftr 0xF9!! ναι το εκανα!!! :( υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το χεις βρει αλλά σε περίπτωση που δεν συμβαίνει προσπάθησε αυτο: .label shiftr1 0xF9 δλδ πρόσθεσε και το 1 μετα το shiftr. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sΚονταριτσα on May 23, 2010, 21:41:37 pm εμεις παντως περσι -οχι ολοι- ειχαμε βαλει αυτες τις σειρουλες στο τελος του αρχειου mal,για την δεξια ολισθηση.
rrotate1 MAR=SP;rd rrotate2 H=TOS rrotate3 MDR=TOS=H>>1;wr;goto Main1 τωρα μην ρωτατε περισσοτερα δεν θυμαμαι χριστο η ενεργειακη. επισυναπτω και το mal μπας και διαφωτιστειτε. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 23, 2010, 21:44:11 pm καλά ναι..
το πιο πάνω που έγραψα.. είναι για να το κάνεις χωρίς μικροεντολές.. το σκέφτηκα πρόχειρα πριν λίγο.. αλλά εάν γίνεται τόσο εύκολα η ολίσθηση με μικροεντολές.. καλύτερα έτσι! :) το πιο πιθανόν να ζητάει κάτι τέτοιο.. γιατί αυτό που σκέφτηκα είναι αρκετά ογκώδες.. :P έχει χρόνια που το πέρασα.. και βαριόμουν να ψάξω τις μικροεντολές.. είπα να κάνω μία απόπειρα να βοηθήσω.. χεχ.. :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sΚονταριτσα on May 23, 2010, 21:46:05 pm πολλοι το καναν ετσι οπως το λες εσυ φωτη.
αλλα εμεις περσι δεν θυμαμαι που τοχαμε βρει,ή καποιος τοχε γραψει και το οικειοποιηθηκαμε ;) παντως ειναι σημειο που το ρωτουσαν στην εξεταση,το πως δλδ δουλευουν αυτες οι μικροεντολες. :D ψαξτε το ;) επισυναπτω και το αρχειο με τον κωδικα να δειτε τι ειχαμε γραψει στην ολισθηση Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 23, 2010, 21:49:31 pm πολλοι το καναν ετσι οπως το λες εσυ φωτη. εχμ.. στην περίπτωση που εννοείς εμένα.. Παναγιώτης.. ^shy^ :P πάντως ο τρόπος που πρότεινα.. είναι γι' αυτούς που βαριούνται πολύ να διαβάσουν μικροεντολές ;D γι' αυτό καλύτερα αγνοήστε τον ! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sΚονταριτσα on May 23, 2010, 21:50:44 pm σορρυ παναγιωτη!εσενα εννοουσα αλλα δεν θυμομουν ονοματακι και ρισκαρα...
ήμουν αναμεσα στο φωτης και το παναγιωτης!χεχε σορυ. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pmousoul on May 23, 2010, 21:59:09 pm καλά ντε.. δεν έγινε τίποτα.. εγώ ξεχνάω ονόματα συνέχεια.. :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 24, 2010, 00:13:23 am Έξυπνος ο αλγόριθμος, αλλά θυμίζει λίγο αριθμητική ανάλυση :D (πολλές επεναλήψεις :P )
Υπάρχει και το κόλπο που πρότεινε ο Τουράμπαρ στην αρχή του τόπικ (για να μη γίνεται actually δεξιά ολίσθηση, αλλά αριστερή ολίσθηση του 1). Προσωπικά όρισα δύο μεταβλητές Α Β (αρχικά Α=2, Β=1) και μια μεταβλητή temp=0. Κάνεις λογικό AND την Α με τον πολλαπλασιαστέο, αν το αποτέλεσμα δεν είναι μηδέν (που σημαίνει πως στη θέση αυτή υπάρχει άσος) τότε προσθέτεις στην temp τη μεταβλητή Β (temp=temp+B), αλλιώς αφήνεις την temp όπως είναι. Μετά κάνεις αριστερή ολίσθηση τις Α και Β, και κάνεις ξανά το ίδιο. Έτσι μετά από 6 περάσματα -για προσημασμένο θετικό αριθμό 8 bit- η μεταβλητή temp θα'ναι ο πολλαπλασιαστέος με δεξιά ολίσθηση. Μου φαίνεται λίγο άδικο πάντως να μη βαθμολογήσουν με άριστα κάποιον που δεν έχει γράψει μικροεντολές, απ'τη στιγμή που δεν ζητούνται ρητά από την εκφώνηση. Μήπως έχει αναφέρει τίποτα σχετικό στην τάξη; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sΚονταριτσα on May 24, 2010, 00:19:13 am περσι παντως βαθμολογουσαν εξισου αριστα και αυτους που δεν ειχαν γραψει μικροεντολες.
οποτε δεν νμζω να υπαρχει προμπ. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: xarxarias on May 24, 2010, 03:18:02 am εμεις παντως περσι -οχι ολοι- ειχαμε βαλει αυτες τις σειρουλες στο τελος του αρχειου mal,για την δεξια ολισθηση. rrotate1 MAR=SP;rd rrotate2 H=TOS rrotate3 MDR=TOS=H>>1;wr;goto Main1 Σχετικά με τη δεξιά ολίσθηση, γίνεται έτσι, μεν, αλλά μπορείς να την κάνεις και μέσα σε μόνο 1 κύκλο ρολογιού, χρησημοποιώντας απ ευθείας την TOS. Ο Πιτσιάνης, είχε πει ότι αν δεν το κάνουμε με μικροεντολές, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά ότι θα προτιμούσε να το κάνουμε με μικροεντολές (θα είναι και γρηγορότερο.. 8))) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gt on May 24, 2010, 13:34:30 pm kalispera paidia...exw ena prob...otan to res mou vgainei thetiko tote to apotelesma mou ektypwnetai swsta...otan omws prepei na vgei arnitiko mou vgazei panta -0...ta elegksa ola kai den mporesa na vrw error....kserei kaneis ti paizei kai pou gia na psaksw???stin negate einai ola kala apo oti mou fainetai :(
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gt on May 24, 2010, 13:44:19 pm ok to vrika eleipe mia istore :P :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Μπίλυ ο τρομερός on May 24, 2010, 14:27:48 pm Στην ετικέτα negate για να βρω τον αντίθετο του multiplicand και του multiplier
multiplicand = -multiplicand multiplier = -multiplier Θα μπορούσα να κάνω αυτό;; Η γίνεται κάπως αλλιώς;;;;.... :-\ BIPUSH 0 ILOAD multiplicand ISUB ISTORE multiplicand BIPUSH 0 ILOAD multiplier ISUB ISTORE multiplier Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: xarxarias on May 24, 2010, 15:55:09 pm Γίνεται έτσι, αλλά αν εχεις φτιαξει την INEG φυσικά και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις. (λογικά θα χρειάζεται και λιγότερους κύκλους ρολογιού.)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on May 25, 2010, 18:12:00 pm Λοιπόν παίδες τρέχει το πρόγραμμα κανονικά αλλα:
Όταν πολλαπλασιάζεις επαρκώς μεγάλους αριθμούς και το αποτέλεσμα ξεπεράσει το 256 δίνει αποτέλεσμα 256. Ξέρεις κανείς πως κάνω το result 16bit μεταβλητή η κάτι άλλο για να το αντιμετωπίσω? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 26, 2010, 01:22:17 am Νομίζω πως έχεις κάποιο λάθος στον κώδικα, διότι αφ'ενός η μέγιστη τιμή για προσημασμένη μεταβλητή 8-bit είναι το 127 (ή -127), οπότε το 256 δεν είναι ένδειξη υπέρβασης κάποιου "ορίου", αφ'ετέρου αν δεν κάνω λάθος οι μεταβλητές είναι 32-bit, απλά εσένα σε ενδιαφέρουν τα 7 πρώτα bit διότι οι αριθμοί που εισάγεις σου λέει ότι είναι 8-bit (προσημασμένοι), δηλαδή από -127 έως 127. Οπότε οι μεταβλητή result πρέπει να σου εμφανίσει το σωστό αποτέλεσμα.
Επίσης υπόψη πως η print_udes (ίσως και οι άλλες συναρτήσεις..) είναι σχεδιασμένη να εμφανίζει αριθμούς έως και 5 (δεκαδικών) ψηφίων. Αν λέω βλακείες ας με διορθώσει κάποιος.. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on May 26, 2010, 02:09:58 am Νομίζω πως έχεις κάποιο λάθος στον κώδικα, διότι αφ'ενός η μέγιστη τιμή για προσημασμένη μεταβλητή 8-bit είναι το 127 (ή -127), οπότε το 256 δεν είναι ένδειξη υπέρβασης κάποιου "ορίου", αφ'ετέρου αν δεν κάνω λάθος οι μεταβλητές είναι 32-bit, απλά εσένα σε ενδιαφέρουν τα 7 πρώτα bit διότι οι αριθμοί που εισάγεις σου λέει ότι είναι 8-bit (προσημασμένοι), δηλαδή από -127 έως 127. Οπότε οι μεταβλητή result πρέπει να σου εμφανίσει το σωστό αποτέλεσμα. Επίσης υπόψη πως η print_udes (ίσως και οι άλλες συναρτήσεις..) είναι σχεδιασμένη να εμφανίζει αριθμούς έως και 5 (δεκαδικών) ψηφίων. Αν λέω βλακείες ας με διορθώσει κάποιος.. Απλώς το αποτέλεσμα είναι 16bit.. (signed values). Οπότε δεν παίζει πρόβλημα με το 256 που λέει ο συνάδελφος. Και 'ντάξει, ψιλά γράμματα, άλλα είναι από -128 έως 127. Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on May 26, 2010, 07:44:26 am Thx συνάδελφοι. Είναι πράγματι λάθος στον κώδικα. :-[ >:( ^suspicious^
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ak1s on May 26, 2010, 14:05:25 pm εμενα μου βγαζει συνέχεια αυτο το μηνυμα
73: instruction takes no parameters μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 26, 2010, 14:23:06 pm εμενα μου βγαζει συνέχεια αυτο το μηνυμα 73: instruction takes no parameters μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει? σου προτεινω να ανοιξεις τον κωδικα σου σε notepad++ ή σε καποιο κομπαιλερ που διπλα αριθμει τις γραμμες ή στην τελικη κατσε μετρα. στη γραμμη 73 υπαρχει μια εντολη που μπαινει σκετη πχ IADD και συ την εχεις συνταξει ως "IADD μεταβλητη".... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Tius on May 26, 2010, 15:55:29 pm Δηλαδή αν θέλουμε να κάνουμε το πρόγραμμα με μικροεντολές :
1:Ανοίγουμε το αρχείο .mal και προσθέτουμε κάτω από τα υπόλοιπα .label το .label rrotate1 0x77 (π.χ) 2:προσθέτουμε στο τέλος τον κώδικα πάλι στο αρχείο .mal rrotate1 MAR=SP;rd rrotate2 H=TOS rrotate3 MDR=TOS=H>>1;wr;goto Main1 3:προσθέτουμε την RROTATE στο αρχείο .conf 0x77 RROTATE Αυτό είναι όλο? Εμένα πάντως δεν δουλέυει μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν παρέληψα κάτι ή κάνω λάθος σε κάτι? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: phen3x on May 26, 2010, 16:01:00 pm Σε μένα βγάζει για αποτέλεσμα -32640...Βλέπει κανένας καμία λογική σ' αυτό;;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Errikos on May 26, 2010, 16:50:54 pm Σε μένα βγάζει για αποτέλεσμα -32640...Βλέπει κανένας καμία λογική σ' αυτό;; ακριβώς το ίδιο μου έβγαζε και είναι λάθος. Προσπαθώ να θυμηθώ τι έκανα και έβγαλε το σωστό.. Αν το έχεις κάνει με μικροεντολές τσέκαρε αν και στο .conf kai sto .mal τους έχεις ίδια διεύθυνση. Γενικά τσέκαρε αν όλα είναι σωστά εκεί πέρα :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ak1s on May 26, 2010, 17:32:38 pm εμενα μου βγαζει συνέχεια αυτο το μηνυμα 73: instruction takes no parameters μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει? σου προτεινω να ανοιξεις τον κωδικα σου σε notepad++ ή σε καποιο κομπαιλερ που διπλα αριθμει τις γραμμες ή στην τελικη κατσε μετρα. στη γραμμη 73 υπαρχει μια εντολη που μπαινει σκετη πχ IADD και συ την εχεις συνταξει ως "IADD μεταβλητη".... ναι οντως μια τετοια βλακεια ειχα κανει.ειχα βαλει διπλα στην shift παραμετρο ευχαριστω Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 26, 2010, 19:17:24 pm Δηλαδή αν θέλουμε να κάνουμε το πρόγραμμα με μικροεντολές : 1:Ανοίγουμε το αρχείο .mal και προσθέτουμε κάτω από τα υπόλοιπα .label το .label rrotate1 0x77 (π.χ) 2:προσθέτουμε στο τέλος τον κώδικα πάλι στο αρχείο .mal rrotate1 MAR=SP;rd rrotate2 H=TOS rrotate3 MDR=TOS=H>>1;wr;goto Main1 3:προσθέτουμε την RROTATE στο αρχείο .conf 0x77 RROTATE αρκεί αυτό για να κάνουμε την ολίσθηση??? μου φαίνεται αρκετά απλό για την δουλειά που το θέλουμε..... το δοκίμασε κανείς και δούλεψε?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 26, 2010, 19:21:17 pm ναι αυτη ειναι η διαδικασια, τα rrotate1,2,3 βαλτα μαζι καπου αναμεσα απο τις αλλες τις μικροεντολες, οχι στο τελος του αρχειου για να μη σου βγαλει error της τελευταιας γραμμης
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on May 26, 2010, 20:37:15 pm ναι αυτη ειναι η διαδικασια, τα rrotate1,2,3 βαλτα μαζι καπου αναμεσα απο τις αλλες τις μικροεντολες, οχι στο τελος του αρχειου για να μη σου βγαλει error της τελευταιας γραμμης Για ποιο λόγο να βγάλει error της τελευταίας γραμμής ? Μια χαρά θα δουλεύει όπου και να μπει, αρκεί να δηλωθεί σωστά η διεύθυνση. Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 26, 2010, 20:48:55 pm ναι εχεις δικαιο, οπου κ αν μπει δεν υπαρχει προβλημα. error τωρα που το βλεπω βγαινει αν γραψεις
.label rrotate 0x95 αντι για .label rrotate1 0x95 Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on May 26, 2010, 20:54:28 pm ναι εχεις δικαιο, οπου κ αν μπει δεν υπαρχει προβλημα. error τωρα που το βλεπω βγαινει αν γραψεις .label rrotate 0x95 αντι για .label rrotate1 0x95 Γενικά ο συγκεκριμένος microassembler έχει μεγάλο flexibility. Αν υποθέσουμε ότι το result είναι 16bit (που είναι δηλαδή) , δεν χρειάζεται καν η microcommand για widening από 8bit σε 16bit. Το κάνει αυτόματα! Voila! Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: warrior52 on May 26, 2010, 22:33:24 pm μπορει κανει να με βοηθησει? πολλαπλασιαζω τα 128 και -1 και μου βγαζει αποτελεσμα σε 16δικο: 7F80 με εναν προχειρο υπολογισμο αυτο ειναι το 128 με 7 ασσους μπροστα του. Βγαζει το αντιστοιχο αποτελεσμα σε καθε δοκιμη που κανω με αλλους αριθμους. Δλδ παντα βγαζει τον σωστο αριθμο με 7 ασσους μπροστα του. Ξερει κανεις τι παιζει?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on May 26, 2010, 22:45:13 pm μπορει κανει να με βοηθησει? πολλαπλασιαζω τα 128 και -1 και μου βγαζει αποτελεσμα σε 16δικο: 7F80 με εναν προχειρο υπολογισμο αυτο ειναι το 128 με 7 ασσους μπροστα του. Βγαζει το αντιστοιχο αποτελεσμα σε καθε δοκιμη που κανω με αλλους αριθμους. Δλδ παντα βγαζει τον σωστο αριθμο με 7 ασσους μπροστα του. Ξερει κανεις τι παιζει? Χωρίς κώδικα, ούτε ο Copperfield δεν μπορεί να καταλάβει... Λογικά κάπου αντί για ISUB θα 'χεις IADD / IAND , ή αντί για IFEQ θα 'χεις IFLT και τούμπαλιν. Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on May 26, 2010, 23:13:24 pm μπορει κανει να με βοηθησει? πολλαπλασιαζω τα 128 και -1 και μου βγαζει αποτελεσμα σε 16δικο: 7F80 με εναν προχειρο υπολογισμο αυτο ειναι το 128 με 7 ασσους μπροστα του. Βγαζει το αντιστοιχο αποτελεσμα σε καθε δοκιμη που κανω με αλλους αριθμους. Δλδ παντα βγαζει τον σωστο αριθμο με 7 ασσους μπροστα του. Ξερει κανεις τι παιζει? Χωρίς κώδικα, ούτε ο Copperfield δεν μπορεί να καταλάβει... ;D ;D ;D εχει ενα δικιο.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: spirosbond on May 27, 2010, 13:12:43 pm Σε μένα βγάζει για αποτέλεσμα -32640...Βλέπει κανένας καμία λογική σ' αυτό;; Και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω. Μόνο την SHIFTR έχω κάνει με μικροεντολές και λογικά εκεί είναι το πρόβλημα. Πάντως το 32640=128*255... δεν είναι τυχαίο. Οι διευθύνσεις μου και το .conf είναι σωστά.... Άμα κάποιος ξέρει την λύση στο πρόβλημα αυτό θα του είμαι υπόχρεος... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 27, 2010, 20:53:46 pm exw kanei ti mikroentoli shift sto mal arxeio kai sto conf kai me dieuthinsi 0x1D.pataw run kai mou vgazei o compiler ijvm.conf 27:invalid number format for opcode.kaneis kamia idea pls kaigomai!! :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on May 27, 2010, 20:55:48 pm μηπως αντι για μηδεν ( 0 ) εβαλες ομικρον ( Ο ) ? :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 27, 2010, 20:59:27 pm makari na itan auto to lathos.. :-\
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 27, 2010, 21:24:28 pm γραφεις 0x1D RROTATE ή μηπως γραφεις 0x1D rrotate1???
Το 2ο ειναι λαθος... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: profsokin on May 27, 2010, 22:40:34 pm Κι αφού τη φτιάξουμε την εντολή μετά πώς την χρησιμοποιούμε στον κώδικα jas;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on May 27, 2010, 22:43:01 pm Κι αφού τη φτιάξουμε την εντολή μετά πώς την χρησιμοποιούμε στον κώδικα jas; φορτωνεις με ILOAD οτι θεςκαι μετα RROTATE σκετο αυτο Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: profsokin on May 27, 2010, 22:56:17 pm έβαλα τις μικροεντολές copy paste από το τημμυ, το έκανα compile, στο conf το ίδιο αλλά όταν πάω να κάνω το αρχείο ijvm μου λέει invalid instruction: shiftr
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on May 27, 2010, 22:58:34 pm αποφασισε επιτελους, πως θα την λεμε?
shiftr, ή RROTATE? :D :D :D :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: profsokin on May 27, 2010, 23:00:50 pm RROTATE, δεν έχω γράψει πουθενά εγώ shiftr απλά μάλλον την αναγνωρίζει απ'το >> στη mal
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Forrest on May 28, 2010, 02:37:38 am Εμενα μου εκανε κανονικα compile σε ijvm. Το τρεχω με sim και ενω φαινεται να δουλευει κανονικα (με την print_udes το εκτυπωνω) δε βγαζει κανενα αποτελεσμα ενω τελειωνει φυσιολογικα με end of run. Μηπως υποψιαζεται κανεις τι μπορει να συμβαινει? Στο end_of_multiplication εχω βαλει ενα ILOAD result και ενα IRETURN.Εκει ειναι το λαθος? Βοηθειστε οποιος μπορει η σε οποιον παρουσιαστηκε το ιδιο γιατι εχω το εχω καψει....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 28, 2010, 02:43:24 am Η print_udes ειναι μονο για θετικους ακαιρεους.... οποτε αναγκαστικα πρεπει να τυπωσεις με την print_des (ή καποια απο τις print_hex ή print_bits)...Μαλλον γι'αυτο δεν σε βγαζει αποτελεσμα
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Forrest on May 28, 2010, 13:25:44 pm Εβαλα και τις αλλες και παλι τα ιδια. Καποιο λαθος στον κωδικα στα υπαρχει. Με τη μικροεντολη rrotate που ειπαν τα παιδια παραπανω ολα καλα ειναι??? Σας δουλευει εσας?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 28, 2010, 13:31:41 pm μηπως δεν εχεις την INEG? γιατι υπαρχει στον κωδικα της print
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: aSSaSiN on May 28, 2010, 14:15:18 pm Λοιπόν στις print που χρησιμοποιούν έχουν βάλει την SHIFTR και ΙΝΕG σαν παραμετρικές δλδ...
SHIFTR param όπου param. --> η παράμετρος res Eσείς όλοι εδώ γράψατε την SHIFTR και την ΙΝΕG χωρις παράμετρους. ΣΚΕΤΗ !! Πάντως ούτε και σε εμένα δουλεύει !!! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 28, 2010, 14:17:17 pm ε ναι ο καθενας την υλοποιει οπως θελει, η θα την βαλεις στην κορυφη της στοιβας και θα κανεις ενα σκετο INEG η SHIFTR, η θα το υλοποιησεις διαφορετικα ωστε να αλλαζει την μεταβλητη κατευθειαν
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 28, 2010, 17:26:07 pm γραφεις 0x1D RROTATE ή μηπως γραφεις 0x1D rrotate1??? Sto .conf file grathw 0x1D RROTATE kai sto arxeio .mal grathw .label rrotate1 0x1DΤο 2ο ειναι λαθος... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 28, 2010, 17:46:55 pm Ok to vrika to provlima...stin print mou eixa ena thema gia tin ektipwsi gia arnitikous me tin ilopoiisi tou ineg...Na nai kala to sxolio tis Amanitas!!!!! ;)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 28, 2010, 19:32:22 pm Nαι, το να φτιαξεις την INEG res, είναι διαφορετικο απο το να φτιαξεις την σκετη INEG
H INEG σκετη προυποθετει οτι εχεις βαλει το στοιχειο που θες στην κορυφη της στοιβας.Ειναι περιπου σαν την ΙΑDD.Για να κανεις IADD θα πρεπει να τα φορτωσεις στη στοιβα τα στοιχεια που θες Η ΙΝΕG res , παει και κανει την αλλαγη προσημου στην ιδια την μεταβλητη.Δουλευει περιπου σαν την ΙΙΝC Με αλλα λογια και οι 2 υλοποιουνται διαφορετικα με μικροεντολες Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sammo8anos on May 28, 2010, 19:43:34 pm Μια ιδέα. Αφού το Shift left μπορεί να επιτευχθεί με διπλασιασμό (πρόσθεση του αριθμού με τον εαυτό του) μπορείς αντί να κάνεις shift right τον multiplier, κάνεις shift left τον αριθμό 1. ????? το left shift είναι λογικό,δηλαδή 1byte=8bit. Στην εργασία θέλουμε λleft shift 1 bit. Επιπλέον στην παράδοση του θέματος αναφέρθηκε ρητά ότι στη 2η εργασία θα χρειαστούμε μια δική μας μικροεντολή για να υλοποιεί την αριστερή ολίσθηση κατά 1 bit! Για το ShiftR Μετά το ShiftR του multiplier γίνεται IAND με τον αριθμό 1 και ελέγχουμε αν το αποτέλεσμα είναι 0 ή όχι (για ναπ ροσθέσουμε ή όχι τον multiplicand). Αν αντί για αυτό κάνουμε ShiftL του 1 (αποθηκεύοντας το αποτέλεσμα σε μια τοπική μεταβλητή) και μετά κάνουμε το IAND με τον multiplier το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού το μόνο που μας νοιάζει είναι αν το αποτέλεσμα του IAND είναι 0 ή όχι. Δε μπορώ να το περιγράψω πιο απλά. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλω κώδικα στην φόρα. :P Δηλαδη στην υλοποιηση που προτεινεις παραλειπουμε την διαδικασια που ελεγχουμε το τελευταιο bit του multiplier και την αντικατιστουμε με τη διαδικασια που περιγραφεις ,ενω το SHIFTR του multiplier ουσιαστικα δεν γινεται ποτε...σωστα? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 01:36:54 am Δηλαδή αν θέλουμε να κάνουμε το πρόγραμμα με μικροεντολές : 1:Ανοίγουμε το αρχείο .mal και προσθέτουμε κάτω από τα υπόλοιπα .label το .label rrotate1 0x77 (π.χ) 2:προσθέτουμε στο τέλος τον κώδικα πάλι στο αρχείο .mal rrotate1 MAR=SP;rd rrotate2 H=TOS rrotate3 MDR=TOS=H>>1;wr;goto Main1 3:προσθέτουμε την RROTATE στο αρχείο .conf 0x77 RROTATE Τελικά αυτό δουλεύει ή όχι? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 02:31:02 am Δουλεύει μια χαρά... Από προσωπική εμπειρία σας λέω να μην γράψετε τις μικροεντολές στο αρχείο mal στο τέλος ούτε και 1-2 εντολές πιο πάνω... Καλό θα ήταν να είναι πάνω από τις εντολές για το error...
Κατα τα άλλα λειτουργεί μια χαρά! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 02:58:27 am μερικές διαπιστώσεις καθώς μελετούσα τον παραπάνω κώδικα...
θέλει - νομίζω - εισαγωγή μικροεντολής που να εμπλέκει LV επίσης θελει να γράψει κάποιος Η=Η <<1 (δεν είναι όπως στη C που υπάρχει συντομογραφία, παιδεύτηκα αρκετή ώρα με αυτό) κατα τ' άλλα νομίζω είναι εντάξει Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pumba on May 30, 2010, 09:58:47 am 1 ερωτηση κ απο μενα...πως θ κανουμε τους 2 αριθμους αρνητικους??? απο ο,τι κτλβαινω,πρεπει ν αλλαξουμε το πρωτο bit κ ν το κανουμε 1 απο 0....πως ομως θα επιλεξουμε αυτο το bit??? υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος???
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 30, 2010, 11:24:18 am μερικές διαπιστώσεις καθώς μελετούσα τον παραπάνω κώδικα... θέλει - νομίζω - εισαγωγή μικροεντολής που να εμπλέκει LV επίσης θελει να γράψει κάποιος Η=Η <<1 (δεν είναι όπως στη C που υπάρχει συντομογραφία, παιδεύτηκα αρκετή ώρα με αυτό) κατα τ' άλλα νομίζω είναι εντάξει LV καταχωρητη θα χρησιμοποιουσαμε αν το οριζαμε σαν SHIFTR res, γιατι η μεταβολη γίνεται μεσα στη μεταβλητη. ο παραπανω κωδικας κανει τη μεταβολη στο στοιχεο που βρισκεται στην κορυφη της στοιβας. Το <<8 (SLL8) και >>1 (SRA1) υπαρχουν μονο Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 30, 2010, 11:46:31 am 1 ερωτηση κ απο μενα...πως θ κανουμε τους 2 αριθμους αρνητικους??? απο ο,τι κτλβαινω,πρεπει ν αλλαξουμε το πρωτο bit κ ν το κανουμε 1 απο 0....πως ομως θα επιλεξουμε αυτο το bit??? υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος??? μπορεις να κανεις αφαιρεση, 0-numberTitle: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nili on May 30, 2010, 13:19:10 pm εχω κάνει την RROTATE οπως περιγράφεται αλλα μου βγαζει ERROR END OF RUN.Τι μπορει να φταίει?Δεν τις εχω γραψει στο τέλος.
Μπορει να φταιει κατι στο πρόγραμμα? Τελικά άλλαξα την διεύθυνση και τώρα βγαζει σκέτο end of run χωρις να εκτυπώνει τιποτα... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 14:02:06 pm εχω κάνει την RROTATE οπως περιγράφεται αλλα μου βγαζει ERROR END OF RUN.Τι μπορει να φταίει?Δεν τις εχω γραψει στο τέλος. Μπορει να φταιει κατι στο πρόγραμμα? Τελικά άλλαξα την διεύθυνση και τώρα βγαζει σκέτο end of run χωρις να εκτυπώνει τιποτα... Αν έχεις ελέγχει το πρόγραμμα και δεν σου έχει ξεφύγει κάτι δοκίμασε να βάλεις διεύθυνση που δεν χρησιμοποιείται (π.χ. 0XF9) και να το γράψεις πάνω από τις εντολές της ERROR... κι εμένα το ίδιο μου έκανε.. αν πάλι βγάζει σφάλμα ή δεν βγάζει τίποτα έλεγξε πάλι το πρόγραμμά σου... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 15:02:09 pm μερικές διαπιστώσεις καθώς μελετούσα τον παραπάνω κώδικα... θέλει - νομίζω - εισαγωγή μικροεντολής που να εμπλέκει LV επίσης θελει να γράψει κάποιος Η=Η <<1 (δεν είναι όπως στη C που υπάρχει συντομογραφία, παιδεύτηκα αρκετή ώρα με αυτό) κατα τ' άλλα νομίζω είναι εντάξει LV καταχωρητη θα χρησιμοποιουσαμε αν το οριζαμε σαν SHIFTR res, γιατι η μεταβολη γίνεται μεσα στη μεταβλητη. ο παραπανω κωδικας κανει τη μεταβολη στο στοιχεο που βρισκεται στην κορυφη της στοιβας. Το <<8 (SLL8) και >>1 (SRA1) υπαρχουν μονο μέσα στο αρχείο με τις οδηγίες του microassembler: expr ::= operation | operation "<" "<" "8" | operation ">" ">" "1" ; είναι προφανώς αυτό που λές η εντολή SHIFTR res υπάρχει μέσα στην print_bits(res) οπότε η SHIFTR πρέπει να παίρνει όρισμα,σωστά ? αυτό αλλάζει κάτι στο μικροκώδικα? κάτι που έγραψα και δε μου βγαίνει - με τίποτα - ε'ιναι το εξής: shr1 H=LV //MBR periexei deikti thesis antigrafis LV ston H shr2 MAR=MBRU+ H; rd //MAR=local variable address shr3 MAR=SP = SP+1 //o sp deixnei se nea koryfi stoibas - proetoimasia eggrafis shr4 PC = PC +1; fetch; wr //auksisi tou pc - proskomisi neou kwdikou praksis - eggrafi sto top of stack shr5 H= TOS //O kataxwritis H pairnei thn timi tou top of stack shr6 H=H <<1 //right shift shr7 MDR=TOS=H; wr; goto Main1 //antigrafi TOS ston MDR - eggrafi leksis τι κάνω λάθος? και μόνο με τα shr5, shr6, shr7 πάλι δε μου τρέχει.... :-[ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Forrest on May 30, 2010, 15:08:49 pm Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα. Στην αρχη δε μου εκτυπωνε τιποτα και μετα μου εκτυπωνε ERROR.
Τωρα το διορθωσα (και με τη βοηθεια της amanita) Τα λαθη που ειχα κανει:1) Τις αλλαγες στα αρχεια mal kai conf να τις κανετε μεσα στο φακελο που εχει ολα τα αρχεια της mic1. 2) Τι μικροεντολες δηλωστε τις ποιο πανω απο την ERROR και αν κολλαει με μια διευθυνση βαλτε αλλη. 3) Μην ξεχασετε να κανετε compile το αρχειο mal που αλλαξατε για να δημιουργησετε καινουριο αρχειο .mic1 Εγω μαλλον τις ειχα κανει και τις 3 μ@@@@@ες αλλα τωρα δουλευει οκ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 15:09:13 pm γιατί το μπλέκεις τόσο?? και οι 3 εντολές που έχουν γραφεί σε προηγούμενα posts είναι οκ..
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 15:15:12 pm γιατί το μπλέκεις τόσο?? και οι 3 εντολές που έχουν γραφεί σε προηγούμενα posts είναι οκ.. δηλαδή δεν παίζει να μην τρέχει λόγω της SHIFTR res μέσα στην print_bits(res) (μιλάω πάντα για το σκελετό που έχει δοθεί από την εκφώνηση για την εργασία...) στο αρχείο .mal (που είναι μέσα στο φάκελο του mic1) έβαλα .label shr1 0xA0 (παίζει να κολλάει η διεύθυνση?) και μετά MAR= SP; rd H=TOS MDR= TOS = H <<1; wr; goto Main1 ΄τωρα λογικά πρέπει να τρέχει δλδ? (οκ και SHR 0x77 στο .conf) είναι και πάνω από τις εντολές της error στο μικροπρόγραμμα... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sammo8anos on May 30, 2010, 16:19:36 pm Παιδια μηπως εχετε προβλημα με το ethmmy?Μου παρουσιαζει σφαλμα κ δεν μπορω να μπω...επειδη χρειαζομαι τον κωδικα της print_bits και τον εσβησα αν μπορει καποιος ας μου στειλει ενα αρχειο .txt με τον κωδικα...thanks
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 16:34:14 pm .method print_bits(res) //function that prints the bit of an integer
.var count1 count2 .end-var init_print: BIPUSH 16 ISTORE count1 //Initialize counter1 to 16 BIPUSH 16 ISTORE count2 //Initialize counter2 to 16 print_loop: BIPUSH 1 ILOAD res IAND //Push the last bit of the result to the stuck SHIFTR res //Shift the result 1 bit right IINC count1 -1 //decries the counter1 ILOAD count1 IFEQ fin_print //if (counter==0) start printing GOTO print_loop fin_print: BIPUSH 0x30 //Push 0x30 to the stuck IADD //Add value saved in the stack OUT //print ascii character IINC count2 -1 //decries the counter1 ILOAD count2 IFEQ end_of_print //if (counter==0) start exit print GOTO fin_print end_of_print: IRETURN .end-method Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 16:53:17 pm γιατί το μπλέκεις τόσο?? και οι 3 εντολές που έχουν γραφεί σε προηγούμενα posts είναι οκ.. δηλαδή δεν παίζει να μην τρέχει λόγω της SHIFTR res μέσα στην print_bits(res) (μιλάω πάντα για το σκελετό που έχει δοθεί από την εκφώνηση για την εργασία...) στο αρχείο .mal (που είναι μέσα στο φάκελο του mic1) έβαλα .label shr1 0xA0 (παίζει να κολλάει η διεύθυνση?) και μετά MAR= SP; rd H=TOS MDR= TOS = H <<1; wr; goto Main1 ΄τωρα λογικά πρέπει να τρέχει δλδ? (οκ και SHR 0x77 στο .conf) είναι και πάνω από τις εντολές της error στο μικροπρόγραμμα... κοίτα, εγώ χρησιμοποιήσα την print_des, για να τυπώνονται και οι αρνητικοί αριθμοί..... με αυτές τις μικροεντολές για την ολίσθηση πρέπει να σου τρέξει κανονικά...... την print_bits(res) ούτε που την άγγιξα...!! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 16:59:08 pm για την INEG τι πρεπει να κάνουμε?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 17:04:05 pm τίποτα... όπου έπρεπε να μπει η ineg μπορείς να βάλεις να γίνεται αφαίρεση του αριθμού από το 0...... και παίζει μια χαρά....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 17:06:13 pm γιατί το μπλέκεις τόσο?? και οι 3 εντολές που έχουν γραφεί σε προηγούμενα posts είναι οκ.. δηλαδή δεν παίζει να μην τρέχει λόγω της SHIFTR res μέσα στην print_bits(res) (μιλάω πάντα για το σκελετό που έχει δοθεί από την εκφώνηση για την εργασία...) στο αρχείο .mal (που είναι μέσα στο φάκελο του mic1) έβαλα .label shr1 0xA0 (παίζει να κολλάει η διεύθυνση?) και μετά MAR= SP; rd H=TOS MDR= TOS = H <<1; wr; goto Main1 ΄τωρα λογικά πρέπει να τρέχει δλδ? (οκ και SHR 0x77 στο .conf) είναι και πάνω από τις εντολές της error στο μικροπρόγραμμα... κοίτα, εγώ χρησιμοποιήσα την print_des, για να τυπώνονται και οι αρνητικοί αριθμοί..... με αυτές τις μικροεντολές για την ολίσθηση πρέπει να σου τρέξει κανονικά...... την print_bits(res) ούτε που την άγγιξα...!! thx a lot...................... :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 17:06:55 pm τίποτα... όπου έπρεπε να μπει η ineg μπορείς να βάλεις να γίνεται αφαίρεση του αριθμού από το 0...... και παίζει μια χαρά.... Αχα σωστος κατι ειπαν και πιο πριν αλλά δεν το 'χα καταλάβει ευχαριστω! ^clap^Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pumba on May 30, 2010, 18:07:07 pm παιδια,την 2η εργασια την ανεβαζουμε εκει που ανεβασαμε κ την πρωτη???? γτ παω ν κανω ομαδα στο λινκ της 2ης και δν μπορω.....pleazzzzzzzzzz επειγον!!!!!!!!!!!!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: aris giannena on May 30, 2010, 18:13:29 pm Μία ερώτηση έχω:
Στον Mic-1 Simulator δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια του run τα πεδία Microinstuction NextMicroinstuction καθως και τις πράξεις στην ALU. Το αποτέλεσμα όμως και το end of run βγαινουν σωστα. Ξερετε τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 18:23:45 pm παιδια,την 2η εργασια την ανεβαζουμε εκει που ανεβασαμε κ την πρωτη???? γτ παω ν κανω ομαδα στο λινκ της 2ης και δν μπορω.....pleazzzzzzzzzz επειγον!!!!!!!!!!!! είναι θέμα του συστήματος... θέλω να πιστεύω ότι θα επανέλθει σε κάποια ώρα... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pumba on May 30, 2010, 18:30:09 pm παιδια,την 2η εργασια την ανεβαζουμε εκει που ανεβασαμε κ την πρωτη???? γτ παω ν κανω ομαδα στο λινκ της 2ης και δν μπορω.....pleazzzzzzzzzz επειγον!!!!!!!!!!!! είναι θέμα του συστήματος... θέλω να πιστεύω ότι θα επανέλθει σε κάποια ώρα... και γω αυτο πιστευω απο τις 12...... αντε ν δουμε...... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 30, 2010, 18:52:19 pm μερικές διαπιστώσεις καθώς μελετούσα τον παραπάνω κώδικα... θέλει - νομίζω - εισαγωγή μικροεντολής που να εμπλέκει LV επίσης θελει να γράψει κάποιος Η=Η <<1 (δεν είναι όπως στη C που υπάρχει συντομογραφία, παιδεύτηκα αρκετή ώρα με αυτό) κατα τ' άλλα νομίζω είναι εντάξει LV καταχωρητη θα χρησιμοποιουσαμε αν το οριζαμε σαν SHIFTR res, γιατι η μεταβολη γίνεται μεσα στη μεταβλητη. ο παραπανω κωδικας κανει τη μεταβολη στο στοιχεο που βρισκεται στην κορυφη της στοιβας. Το <<8 (SLL8) και >>1 (SRA1) υπαρχουν μονο μέσα στο αρχείο με τις οδηγίες του microassembler: expr ::= operation | operation "<" "<" "8" | operation ">" ">" "1" ; είναι προφανώς αυτό που λές η εντολή SHIFTR res υπάρχει μέσα στην print_bits(res) οπότε η SHIFTR πρέπει να παίρνει όρισμα,σωστά ? αυτό αλλάζει κάτι στο μικροκώδικα? κάτι που έγραψα και δε μου βγαίνει - με τίποτα - ε'ιναι το εξής: shr1 H=LV //MBR periexei deikti thesis antigrafis LV ston H shr2 MAR=MBRU+ H; rd //MAR=local variable address shr3 MAR=SP = SP+1 //o sp deixnei se nea koryfi stoibas - proetoimasia eggrafis shr4 PC = PC +1; fetch; wr //auksisi tou pc - proskomisi neou kwdikou praksis - eggrafi sto top of stack shr5 H= TOS //O kataxwritis H pairnei thn timi tou top of stack shr6 H=H <<1 //right shift shr7 MDR=TOS=H; wr; goto Main1 //antigrafi TOS ston MDR - eggrafi leksis τι κάνω λάθος? και μόνο με τα shr5, shr6, shr7 πάλι δε μου τρέχει.... :-[ βασικα το λαθος που κανεις ειναι οτι διαβαζεις το TOS και το κανεις shift,oxi το στοιχειο της μεταβλητης. shr1 H=LV shr2 MAR=MBRU+H;rd shr3 PC=PC+1;fetch shr4 MDR=MDR>>1;wr; goto Main1 δεν το τρεξα ετσι, αλλα μαλλον αυτο ειναι εκτος αν εχω κανει καποιο λαθος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 30, 2010, 19:06:53 pm μερικές διαπιστώσεις καθώς μελετούσα τον παραπάνω κώδικα... θέλει - νομίζω - εισαγωγή μικροεντολής που να εμπλέκει LV επίσης θελει να γράψει κάποιος Η=Η <<1 (δεν είναι όπως στη C που υπάρχει συντομογραφία, παιδεύτηκα αρκετή ώρα με αυτό) κατα τ' άλλα νομίζω είναι εντάξει LV καταχωρητη θα χρησιμοποιουσαμε αν το οριζαμε σαν SHIFTR res, γιατι η μεταβολη γίνεται μεσα στη μεταβλητη. ο παραπανω κωδικας κανει τη μεταβολη στο στοιχεο που βρισκεται στην κορυφη της στοιβας. Το <<8 (SLL8) και >>1 (SRA1) υπαρχουν μονο μέσα στο αρχείο με τις οδηγίες του microassembler: expr ::= operation | operation "<" "<" "8" | operation ">" ">" "1" ; είναι προφανώς αυτό που λές η εντολή SHIFTR res υπάρχει μέσα στην print_bits(res) οπότε η SHIFTR πρέπει να παίρνει όρισμα,σωστά ? αυτό αλλάζει κάτι στο μικροκώδικα? κάτι που έγραψα και δε μου βγαίνει - με τίποτα - ε'ιναι το εξής: shr1 H=LV //MBR periexei deikti thesis antigrafis LV ston H shr2 MAR=MBRU+ H; rd //MAR=local variable address shr3 MAR=SP = SP+1 //o sp deixnei se nea koryfi stoibas - proetoimasia eggrafis shr4 PC = PC +1; fetch; wr //auksisi tou pc - proskomisi neou kwdikou praksis - eggrafi sto top of stack shr5 H= TOS //O kataxwritis H pairnei thn timi tou top of stack shr6 H=H <<1 //right shift shr7 MDR=TOS=H; wr; goto Main1 //antigrafi TOS ston MDR - eggrafi leksis τι κάνω λάθος? και μόνο με τα shr5, shr6, shr7 πάλι δε μου τρέχει.... :-[ βασικα το λαθος που κανεις ειναι οτι διαβαζεις το TOS και το κανεις shift,oxi το στοιχειο της μεταβλητης. shr1 H=LV shr2 MAR=MBRU+H;rd shr3 PC=PC+1;fetch shr4 MDR=MDR>>1;wr; goto Main1 δεν το τρεξα ετσι, αλλα μαλλον αυτο ειναι εκτος αν εχω κανει καποιο λαθος thx και πάλι... αν κ σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπολοίπων - αν κατάλαβα καλά - το SHIFTR res στην print_bits δεν είναι η ίδια συνάρτηση με την RROTATE (τη δική μου shr δλδ) .... δεν έχω βγάλει συμπέρασμα μέχρι στιγμής.. όταν βγάλω θα σας πώ... :D am@nita thx a lot... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: oasis on May 30, 2010, 20:22:04 pm εχω μια απορια οσο αφορα τον ελεγχο του τελευταιου bit ενος 8bitου..
εχω κανει IAND με το 1.. υπαρχει εντολη για να εχω αυτο το bit.? αν κανω δεξια ολισθηση το bit αυτο αποθηκευεται σε καποιον καταχωρητη? :-\ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on May 30, 2010, 20:30:02 pm Αν εχω εργασια που τρεχει χωρις μικροεντολες,οπως ειπε καποιος πριν θα τη δεχτει αλλα στα προφορικα θα μου κανει ερωτησεις και πανω στις μικροεντολες?οποιος ξερει απο παλαιοτερα ας ριξει λιγο φως!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 20:59:50 pm Αν εχω εργασια που τρεχει χωρις μικροεντολες,οπως ειπε καποιος πριν θα τη δεχτει αλλα στα προφορικα θα μου κανει ερωτησεις και πανω στις μικροεντολες?οποιος ξερει απο παλαιοτερα ας ριξει λιγο φως! η εξέταση είναι για την εργασία... δεν είναι προφορική εξέταση του μαθήματος, λογικά μιιλώντας πάντα.... οπότε απλά θα σου ζητήσει να εξηγήσεις τι έκανες και για ποιόν λόγο...... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on May 30, 2010, 21:07:12 pm :PΑς το ελπισω γιατι αλλιως θα εχω προβλημα :-X
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: copernicus on May 30, 2010, 21:47:34 pm μετά την τροποποίηση των αρχείων mal και conf πρέπει να κάνουμε compile;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 30, 2010, 21:51:08 pm στο αρχειο mal ναι........θα σου επιστρεψει ενα αρχειο .mic1 που θα το φορτωσεις στον simulator απο την επιλογη "load microprogram"
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 30, 2010, 22:19:31 pm να ρωτήσω κατι? με ποιες εντολες θα προσθεσουμε τον multiplicand στον εαυτο του? αν ορισουμε μια βοηθητικη μεταβλητη εστω temp και κανουμε:
ILOAD multiplicand ISTORE temp ILOAD temp ILOAD multiplicand IADD ISTORE multiplicand ισχύει??? :-\ :-\ :-\ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 30, 2010, 22:21:54 pm μπορεις να κανεις απλα
ILOAD multiplicand DUP IADD ISTORE multiplicand Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 30, 2010, 22:25:26 pm μπορεις να κανεις απλα ILOAD multiplicand DUP IADD ISTORE multiplicand ευχαριστωωω!! :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 30, 2010, 22:49:48 pm Μεσα στο mal ως διευθηνση μνημης βαζουμε καποιο συγκεκριμενο αριθμο? ::)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 30, 2010, 22:51:39 pm Μεσα στο mal ως διευθηνση μνημης βαζουμε καποιο συγκεκριμενο αριθμο? ::) κάποια που δεν χρσιμοποιείτα.... π.χ. 0xF9, 0xD1.... αυτά χρησιμοποιήσαμε πιο πολλοί... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pumba on May 30, 2010, 23:04:19 pm παιδια ανεβασε κανενας ασκηση σμρ???? προσπαθω απο το μεσημερι κ δν μπορω......pleazzzzz οποιος μπορει ας μ πει.....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: warrior52 on May 30, 2010, 23:05:37 pm κ εγω παλεύω αλλα δεν μπορω να κανω ομαδα. μου βγαζει κατι για sql
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: copernicus on May 30, 2010, 23:06:37 pm στο print_des δεν πρέπει να πάρουμε σαν παράμετρο result και οχι res;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 23:08:09 pm ναι αμα στην μεθοδο που υπολογιζει το γινομενο εχεις ονομασει τη μεταβλητη result
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on May 30, 2010, 23:10:35 pm ουτε εγω μπορω να ανεβασω.ανεβασε κανεις σημερα??μπορουμε και αυριο να ανεβασουμε η μονο σημερα ?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 23:11:52 pm εκει που λεει για τον μετρητη να μειωνεται (το comment //decries the counter) με ποια εντολη γινεται? :(
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 23:12:21 pm ουτε εγω μπορω να ανεβασω.ανεβασε κανεις σημερα??μπορουμε και αυριο να ανεβασουμε η μονο σημερα ? μεχρι αυριο βραδυ ειναι Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pumba on May 30, 2010, 23:12:42 pm ουτε εγω μπορω να ανεβασω.ανεβασε κανεις σημερα??μπορουμε και αυριο να ανεβασουμε η μονο σημερα ? μπορουμε κ αυριο...αλλα μαλλον θα δωσει παραταση....τι ν πω??? ειναι δυνατον ν εχει προβλημα 1 μερα πριν τελειωσει η προθεσμια????? φανταστειτε ν ειναι κ αυριο..... :PTitle: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: copernicus on May 30, 2010, 23:16:59 pm εγω το έκανα έτσι
ILOAD count BIPUSH 1 ISUB ISTORE count Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 23:23:04 pm εγω το έκανα έτσι ILOAD count BIPUSH 1 ISUB ISTORE count ευχαριστω θα το δοκιμασω! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 30, 2010, 23:54:16 pm Ρε παιδια φανταζεται κανενας γιατι μπορει να τρεχει ασταματητα? :D :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 30, 2010, 23:59:11 pm Ρε παιδια φανταζεται κανενας γιατι μπορει να τρεχει ασταματητα? :D :D Ασε και γω το παθα @%#$ mic1 >:(Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 31, 2010, 00:06:32 am Ρε παιδια φανταζεται κανενας γιατι μπορει να τρεχει ασταματητα? :D :D Μήπως έδωσες πολύ μεγάλους αριθμούς για a και b ?Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 31, 2010, 00:10:36 am Ρε παιδια φανταζεται κανενας γιατι μπορει να τρεχει ασταματητα? :D :D Ασε και γω το παθα @%#$ mic1 >:(Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: copernicus on May 31, 2010, 00:12:28 am παιδιά σε μένα ότι αριθμό και να βάλω σαν αποτέλεσμα μου βγάζει μηδέν(χρησιμοποίησα το print_des)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 31, 2010, 00:15:20 am οχι :( Οταν αλλαζω τη διευθυνση για την εντολη rrotate καθε φορα μου βγαζει και αλλο αποτελεσμα. λολ. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 00:21:50 am μερικές διαπιστώσεις καθώς μελετούσα τον παραπάνω κώδικα... θέλει - νομίζω - εισαγωγή μικροεντολής που να εμπλέκει LV επίσης θελει να γράψει κάποιος Η=Η <<1 (δεν είναι όπως στη C που υπάρχει συντομογραφία, παιδεύτηκα αρκετή ώρα με αυτό) κατα τ' άλλα νομίζω είναι εντάξει LV καταχωρητη θα χρησιμοποιουσαμε αν το οριζαμε σαν SHIFTR res, γιατι η μεταβολη γίνεται μεσα στη μεταβλητη. ο παραπανω κωδικας κανει τη μεταβολη στο στοιχεο που βρισκεται στην κορυφη της στοιβας. Το <<8 (SLL8) και >>1 (SRA1) υπαρχουν μονο μέσα στο αρχείο με τις οδηγίες του microassembler: expr ::= operation | operation "<" "<" "8" | operation ">" ">" "1" ; είναι προφανώς αυτό που λές η εντολή SHIFTR res υπάρχει μέσα στην print_bits(res) οπότε η SHIFTR πρέπει να παίρνει όρισμα,σωστά ? αυτό αλλάζει κάτι στο μικροκώδικα? κάτι που έγραψα και δε μου βγαίνει - με τίποτα - ε'ιναι το εξής: shr1 H=LV //MBR periexei deikti thesis antigrafis LV ston H shr2 MAR=MBRU+ H; rd //MAR=local variable address shr3 MAR=SP = SP+1 //o sp deixnei se nea koryfi stoibas - proetoimasia eggrafis shr4 PC = PC +1; fetch; wr //auksisi tou pc - proskomisi neou kwdikou praksis - eggrafi sto top of stack shr5 H= TOS //O kataxwritis H pairnei thn timi tou top of stack shr6 H=H <<1 //right shift shr7 MDR=TOS=H; wr; goto Main1 //antigrafi TOS ston MDR - eggrafi leksis τι κάνω λάθος? και μόνο με τα shr5, shr6, shr7 πάλι δε μου τρέχει.... :-[ βασικα το λαθος που κανεις ειναι οτι διαβαζεις το TOS και το κανεις shift,oxi το στοιχειο της μεταβλητης. shr1 H=LV shr2 MAR=MBRU+H;rd shr3 PC=PC+1;fetch shr4 MDR=MDR>>1;wr; goto Main1 δεν το τρεξα ετσι, αλλα μαλλον αυτο ειναι εκτος αν εχω κανει καποιο λαθος τελικό συμπέρασμα... για όποιον ακόμα έχει απορία/ενδιαφέρεται... στον μικροκώδικα : shr1 MAR=SP; rd shr2 H= TOS shr3 MDR=TOS=H>>1; wr; goto Main1 και στον μακροκώδικα : shift_values: //Shift the multiplicand and the multiplier ILOAD multiplier SHR //Shift the multilpier 1 bit right ISTORE multiplier και λοιπά το πρόγραμμα κάνει run κανονικά και βγάζει -128 (αυτό που έχει δώσει αυτός εξαρχής) με την print des απλά άλλαξα την τελευταία ετικέτα της ως εξής : neg_number: BIPUSH 0x01 ISTORE neg_flg BIPUSH 0 ILOAD res ISUB ISTORE res GOTO loop1 (πράγμα που έχουν πεί και οι προηγούμενοι βέβαια :P) Κατά τ' άλλα δεν κάνει ακόμα ομάδα στο eTHMMY - ας ελπίσουμε για αύριο το πρωί :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: cindy on May 31, 2010, 01:21:58 am Πατάω το RUN και αφού τρέχει για πολλή ώρα στο τέλος μου βγάζει το εξής..
OK End of run. Που μπορεί να είναι το λάθος;;;;;; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Rocket on May 31, 2010, 01:26:53 am Πατάω το RUN και αφού τρέχει για πολλή ώρα στο τέλος μου βγάζει το εξής.. OK End of run. Που μπορεί να είναι το λάθος;;;;;; Οταν τρεχεις το mic1sim στο load macroprogramm μηπως βαζεις το ijvmtest που ειναι για δοκιμη? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: cindy on May 31, 2010, 01:41:18 am Υποθέτω πως όχι..Τώρα βάζοντας το mult.ijvm μου βγάζει ότι είναι invalid...Kαι παρ΄'ολα αυτά αν πατήσω run αρχίζει να τρέχει χωρίς να βγάζει αποτέλεσμα..Πριν δεν ξέρω τι έγινε...Και πάλι..Γιατί invalid???
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: igoutas on May 31, 2010, 02:10:24 am το e-thmmy έχει κολησει και δεν μπορώ να αναιβάσω την εργασία να φανταστώ και εσείς το ίδιο???? :o :o :o
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 02:54:04 am Τελικα βρηκαμε γιατι εκτυπωνει -32640?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos88 on May 31, 2010, 06:39:29 am Παιδιά πριν λίγο που δοκίμασα ούτε εγω μπόρεσα να ανεβάσω εργασία.Φαντάζομαι κάποια στιγμή μέσα στη μέρα θα φτιάξει....όποιος καταφέρει να ανεβάσει ας δώσει σήμα.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ευχαριστο Διαλειμμα on May 31, 2010, 10:34:03 am Μολις ανεβασα και ειναι ολα ενταξει με το συστημα. 8))
Τελικα βρηκαμε γιατι εκτυπωνει -32640? Παιζει να ξερω τι φταιει σε αυτο γιατι ενα παρομιο νουμερο εμφανιζε και σε εμας. ;D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: foititis007 on May 31, 2010, 10:41:54 am ωραια πες και σε μας αν σου είναι εύκολο.... ;)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 31, 2010, 10:45:14 am μηπως κανετε IRETURN χωρις να εχετε φορτωσει στη στοιβα πρωτα την τιμη που θελετε να επιστρεψτε;βγαζει συνεχεια τον ιδιο αριθμο;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: foititis007 on May 31, 2010, 10:59:22 am οχι κάνω ILOAD και μετά IRETURN ...ναι μου βγάζει συνέχεια -36.000 κατι τέτοιο όπως είπαν και πιο πάνω..????? :o
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 11:12:03 am Τελικα βρηκαμε γιατι εκτυπωνει -32640? Παιζει να ξερω τι φταιει σε αυτο γιατι ενα παρομιο νουμερο εμφανιζε και σε εμας. ;D θα μας πεις? :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ευχαριστο Διαλειμμα on May 31, 2010, 11:23:03 am μηπως κανετε IRETURN χωρις να εχετε φορτωσει στη στοιβα πρωτα την τιμη που θελετε να επιστρεψτε;βγαζει συνεχεια τον ιδιο αριθμο; Αυτο πιστευα και εγω. :-\ Αμα θες στειλε μια τον κωδικα να βρω το λαθος. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 12:12:28 pm Λοιπον, επειδη ισως να μην το κανατε (δεν ξερω κανεναν, ετσι απλα το λεω... :P)
δεν ξεχναμε να κανουμε compile και το .mal ευχαριστο διαλειμμα rulez Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 31, 2010, 12:38:03 pm Άνοιξε το e-thmmy...... Ντου για να ανεβάσετε εργασίες....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Meloukos on May 31, 2010, 13:30:49 pm Λοιπον, επειδη ισως να μην το κανατε (δεν ξερω κανεναν, ετσι απλα το λεω... :P) Aν δεν εχω κανει μικροεντολες χρειαζεται?δεν ξεχναμε να κανουμε compile και το .mal ευχαριστο διαλειμμα rulez Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 13:37:18 pm αν το ειχες κανει για την πρωτη εργασια δεν χρειαζεται...
99% δεν θελει Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 31, 2010, 14:00:06 pm Τι εννοεις να κανουμε compile το mal??
αυτο δινει ενα αρχειο .mic1 το οποιο δε χρειαζεται να περιλαμβανεται στην εργασία.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on May 31, 2010, 14:02:03 pm Τι εννοεις να κανουμε compile το mal?? Για να τεσταρεις αμα το αποτελεσμα ειναι σωστο...αυτο δινει ενα αρχειο .mic1 το οποιο δε χρειαζεται να περιλαμβανεται στην εργασία.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 31, 2010, 14:02:47 pm ε καλά νταξει.... :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 14:24:18 pm το ethmmy δουλεύει σε κάποιον? εμένα δε μου βγάζει κάν τη σελίδα....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 31, 2010, 14:30:28 pm το ethmmy δουλεύει σε κάποιον? εμένα δε μου βγάζει κάν τη σελίδα.... γενικο προβλημα ;D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 14:32:45 pm ε καλά νταξει.... :D εγω το ξεχασα και μου βγαζε οτι να ναι :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 31, 2010, 14:33:24 pm nai alla thelw na pw
δε χρειαζεται το mic1 στο συμπιεσμενο... :???: Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: igoutas on May 31, 2010, 14:47:54 pm ούτε εμένα μου βγάζει κάτι !!έλεος!!αλπίζω να διορθωθεί μέχρι το βράδυ! >:( >:(
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 14:49:41 pm μήπως κάποιο καλό παιδί θυμαται πόσα αρχεία πρέπει να ανεβάσουμε?
ένα pdf που να εξηγούμε τι κάναμε, το .jas (μακροκώδικας), το .ijvm (?), και τα print screen της προσομοίωσης ανα step? τα τελευταία να ενσωματωθούν στο pdf? thx για όποιον απαντήσει... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 14:54:22 pm λοιπον,
1)pdf 2)jas 3)mal 4)ijvm.conf αλλα ενα πριντ σκριν θελει αμα κανεις καθε στεπ... καλο ΣΚ :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 15:02:26 pm χαχαχαχαχα οοοκ thx man :)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: igoutas on May 31, 2010, 15:11:20 pm δλδ πειράζει εάν αντι για pdf κάνω τα σχόλια σε worD?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 31, 2010, 15:13:36 pm πειραζει παρα πολυ
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 15:17:33 pm τσουκου δεν πειραζει
https://www.youtube.com/watch?v=zI512YhuOjQ Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: igoutas on May 31, 2010, 15:18:32 pm πειραζει παρα πολυ να φανταστώ αστειεύεσαι!!!!!!Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 15:20:59 pm κάτι άσχετο :P ξερει κανείς το e- mail του διαχειριστή του ethmmy? Απ΄ότι ακούω είναι ένας Αντώνης κάτι :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 31, 2010, 15:48:58 pm ολα του γαμου δυσκολα και το ετημμυ γκαστρωμενο... :P :P :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on May 31, 2010, 15:50:37 pm Το ethmmy μου θυμίζει το γεφύρι της Άρτας ... Δεν είναι κατάσταση αυτή, ούτε μπορούμε να είμαστε πάνω απ' τον υπολογιστή για μέρες και να κάνουμε διαδοχικές προσπάθειες ΜΠΑΣ ΚΑΙ ανοίξει ! Έλεος.
Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 16:00:25 pm μολις την ανεβασα (με μοζιλλα)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pumba on May 31, 2010, 16:14:11 pm και γω....παιδια ξεκολλησε το ethmmy 8))...... :P νωρις νωρις παντως...αν σκεφτειτε οτι προσπαθω απο χθες το μεσημερι,δλδ γυρω στις 28 ωρες,ενταξει,δν ειναι κ πολλες,ε???
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: foititis007 on May 31, 2010, 16:16:40 pm To εργαστήριο της αρχιτεκτονικής είναι δίπλα από τη Βεργίνα ?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 16:17:14 pm ναιιιιιιι
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: foititis007 on May 31, 2010, 16:18:05 pm ευχαριστωωω
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos_reth on May 31, 2010, 16:31:41 pm Aπ οτι διαβασα πολλοι ειχατε το προβλημα οτι οταν τρεχει το προγραμμα, εμφανιζει -32640 αντι για -128...επειδη και μενα με παιδευει ολη τη μερα σμρ και δεν βγαζω ακρη,μπορει να μ πει καποιος π βρισκεται τελικα το προβλημα??
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 31, 2010, 16:36:22 pm Τελικα βρηκαμε γιατι εκτυπωνει -32640? Προσοχή στο ότι το iterations (bits) έχουν την τιμή 8, οπότε αν θέλετε να τεστάρετε το πρόγραμμά σας με μεγαλύτερους αριθμούς, αλλάζετε το iterations. Αλλιώς ο αλγόριθμος θα τρέξει για τα 7 πρώτα bits και μετά θα σταματήσει, δίνοντας λάθος αποτέλεσμα προφανώς.Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 16:37:28 pm Λοιπον, επειδη ισως να μην το κανατε (δεν ξερω κανεναν, ετσι απλα το λεω... :P) δεν ξεχναμε να κανουμε compile και το .mal ευχαριστο διαλειμμα rulez Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos_reth on May 31, 2010, 16:46:20 pm το αρχειο .mal το εχω κανει κανονικα compile με το mic1asm...οσο για τους μεγαλους αριθμους,ακομα κ αν αλλαξω τα a και b πχ(α=4 b=-1) μου βγαζει αποτελεσμα...-1020.. :P οποτε κατι αλλο παιζει!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: spirosbond on May 31, 2010, 17:04:52 pm το αρχειο .mal το εχω κανει κανονικα compile με το mic1asm...οσο για τους μεγαλους αριθμους,ακομα κ αν αλλαξω τα a και b πχ(α=4 b=-1) μου βγαζει αποτελεσμα...-1020.. :P οποτε κατι αλλο παιζει! kai egw eixa paromoio problima... mou ebgaze - 32..... kati. diwrthothike prosthetontas panw apo tis INEG "metabliti" kai apo tis SHIFTR "metabliti" (pou eixa ylopoiisei me microentoles) mia ILOAD "metabliti" . elpizw na doulepsei k se sas.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos_reth on May 31, 2010, 17:14:22 pm το αρχειο .mal το εχω κανει κανονικα compile με το mic1asm...οσο για τους μεγαλους αριθμους,ακομα κ αν αλλαξω τα a και b πχ(α=4 b=-1) μου βγαζει αποτελεσμα...-1020.. :P οποτε κατι αλλο παιζει! kai egw eixa paromoio problima... mou ebgaze - 32..... kati. diwrthothike prosthetontas panw apo tis INEG "metabliti" kai apo tis SHIFTR "metabliti" (pou eixa ylopoiisei me microentoles) mia ILOAD "metabliti" . elpizw na doulepsei k se sas.... Εγω χρησιμοποιησα την print_des η οποια δεν εχει SHIFTR..εκτος αν εννοεις την RROTATE που χρησιμοποιουμε πιο πανω, η οποια δεν εχει διπλα της "μεταβλητη".Και την ΙΝΕG την αντικατεστησα με "αφαιρεση απο το μηδεν", για ν μη χρειαστει ν την υλοποιησω μετα με μικροεντολες... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: spirosbond on May 31, 2010, 17:23:29 pm SHIFTR einai i olisthisi deksia, opws nomizw kai i RROTATE pou xrisimopoiisan kapoioi. Egw tin SHIFTR tin ebala sto arxeio .conf etsi: INEG varnum gia na pairnei metabliti epeidi kai stin etoimi synartisi print_bits etsi tin xrisimopoiouse. Logika tha ginetai k opws tn ekanes esy dld xwris orisma. Ekanes ILOAD apo panw tis e?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos_reth on May 31, 2010, 17:29:44 pm με μπερδεψες λιγο...εβαλες στο .conf την SHIFTR ως: INEG varnum??παντως ναι...πανω απο την RROTATE την δικη μου εχω βαλει ILOAD κανονικα...παιζει μηπως ν φταιει η διευθυνση μνημης που την δηλωσα στο conf??
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: spirosbond on May 31, 2010, 17:36:06 pm oups typografiko. sorry... ebala tin SHIFTR sto .conf ws SHIFTR varnum. kai kanei olisthisi deksia apws k i RROTATE. I dieythynsi tis entolis sto .conf apla den prepei na xrisimopoiitai apo alli entoli. egw xrisimopoiisa gia paradeigma tin 0xE0. thes na mou deikseis pws ylopoiises tin RROTATE me mikroentoles mpas k broume to lathos ekei?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos_reth on May 31, 2010, 17:49:18 pm oups typografiko. sorry... ebala tin SHIFTR sto .conf ws SHIFTR varnum. kai kanei olisthisi deksia apws k i RROTATE. I dieythynsi tis entolis sto .conf apla den prepei na xrisimopoiitai apo alli entoli. egw xrisimopoiisa gia paradeigma tin 0xE0. thes na mou deikseis pws ylopoiises tin RROTATE me mikroentoles mpas k broume to lathos ekei? loipon...stin arxi ekei p einai k t ipoloipa ".label" exw grapsei: kai pio katw, prin apo ta "err" opws eipe k ena paidi prin, egrapsa:.label rrotate1 0xF9 rrotate1 MAR=SP; rd rrotate2 H= TOS rrotate3 MDR=TOS=H>>1; wr; goto Main1 kai sto conf: 0xF9 RROTATE (tixaia h diefthinsi mnimis) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Μπίλυ ο τρομερός on May 31, 2010, 18:00:07 pm Παιδιά το αρχείο .ijvm που χρειάζεται για το compile θα το δημιουργήσουμε εμείς;;;; :D :D :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos_reth on May 31, 2010, 18:04:08 pm οκ το βρηκα...αλλα ειναι τοσο γελοιο π ντρεπομαι κ να το πω... :P ενα "ΙFLT" αντι για "IFEQ" την εκανε ολη τη δουλεια...ευχαριστω πολυ παντως!!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Ευχαριστο Διαλειμμα on May 31, 2010, 18:06:13 pm Παιδιά το αρχείο .ijvm που χρειάζεται για το compile θα το δημιουργήσουμε εμείς;;;; :D :D :D Αν κάνεις compile το αρχείο .jas βγάζει ένα αρχείο .ijvm. Το αρχείο αυτό μπορείς να το δημιουργήσεις εσύ (το δημιουργεις με σημειωματάριο και μετά αλλαζεις την κατάληξή του) ή να μετατρέψεις το έτοιμο που έχει ήδη μέσα. Δε σε ενδιαφέρει τι όνομα θα έχει. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: spirosbond on May 31, 2010, 18:09:03 pm οκ το βρηκα...αλλα ειναι τοσο γελοιο π ντρεπομαι κ να το πω... :P ενα "ΙFLT" αντι για "IFEQ" την εκανε ολη τη δουλεια...ευχαριστω πολυ παντως!! ax.... :D . Ti na pw...? me geiwses :P! Kalo apogeyma totes! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 18:19:44 pm πάλι δε δουλεύει το ethmmy.....................
ρε γμτ πραγματικά, είναι δυνατόν? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on May 31, 2010, 18:37:45 pm πάλι δε δουλεύει το ethmmy..................... ρε γμτ πραγματικά, είναι δυνατόν? Προτείνω να γίνει ένα τόπικ διαμαρτυρίας , μπας και βελτιωθεί η κατάσταση ... Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 18:58:38 pm όσοι περιμένουμε να ανεβάσουμε την εργασία και δεν μπορούμε, τι προτείνετε να κάνουμε?
αν είναι να κάνουμε κάτι οργανωμένα? να στείλουμε κάποιο μέιλ στον πιτσιάνη? πραγματικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει ανέβει μέχρι το βράδυ το μόνο πράγμα που μπήκαν στον κόπο να κάνουν κατα το μεσημέρι είναι μια επανεκκίνηση και τίποτε άλλο δε νομίζω να είναι καν στα γραφεία τους πλέον οι διαχειριστές (βασικά δεν πρέπει να πληρώνονται κιόλας από το πανεπιστήμιο, οπότε δε νομίζω να ενδιαφερθούν παραπάνω, για σήμερα τουλάχιστον) κάποιες προτάσεις? τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε? γιατί φαντάζομαι ότι είμαστε αρκετοί με το ίδιο πρόβλημα... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on May 31, 2010, 19:00:27 pm ε κοιτα... για μαιλ καλυτερα στους μεταπτυχιακους θα ελεγα που ειναι κ υπευθυνοι για την εργασια...
και πειτε προσπαθουμε απο τοτε και εχει προβλημα το συστημα κι αν ειναι να εξεταστειτε αυριο παρτε τα αρχεια σε ενα φλασακι και ειστε κομπλε δεν ξερω τι αλλο :D παω για προοδο Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 19:01:38 pm ε κοιτα... για μαιλ καλυτερα στους μεταπτυχιακους θα ελεγα που ειναι κ υπευθυνοι για την εργασια... και πειτε προσπαθουμε απο τοτε και εχει προβλημα το συστημα κι αν ειναι να εξεταστειτε αυριο παρτε τα αρχεια σε ενα φλασακι και ειστε κομπλε δεν ξερω τι αλλο :D ξέρει κανείς τα μέιλ των μεταπτυχιακών? (γιατί δεν έχω πρόσβαση στο ethmmy) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 31, 2010, 19:09:16 pm Εμένα ανοίγει το eTHMMY:
Χασάπης Γεώργιος Καθηγητής, chasapis eng.auth.gr Tηλ. 2310 996324, FAX: 2310 996447 Πιτσιάνης Νίκος Επίκουρος Καθηγητής, nikos.pitsianis eng.auth.gr Τολμίδης Αβραάμ Επιστημονικός Συνεργάτης, atolmid danae.ee.auth.gr Σαμαράς Ιωακείμ Μεταπτυχιακός Φοιτητής, iosamar auth.gr Κουρκουλή Μαρία Μεταπτυχιακός Φοιτητής, mkour auth.gr edit: Έβγαλα τα παπάκια από τα emalis.. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: JOCONDA on May 31, 2010, 19:22:34 pm μηπως ξερει καποιος τι παιζει φετος στην εξεταση εργαστηριου?φετος αφου δεν καναμε εργαστηριο πανω σε τι θα μας εξετασουν?ειπαν τπτ?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 31, 2010, 19:22:59 pm Απλά ενημερωτικά, εμένα οι μεταπτυχιακοί με έγραψαν κανονικότατα........
αν έχετε πρόβλημα με τον κώδικα καλύτερα να πάτε από εκεί και σίγουρα θα βρείτε κάποιον.... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Meloukos on May 31, 2010, 19:32:05 pm Aυριο θα εξεταστουμε μονο στη 2η εργασια η και στη πρωτη?Επισης θα ρωτησουν κατι αλλο περαν των εργασιων?
Ευχαριστω :) Title: deleted Post by: BOBoMASTORAS on May 31, 2010, 19:35:13 pm deleted
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 19:36:06 pm antonios στην δεύτερη λογικά, νομίζω ρωτάνε πάνω στις εντολές κάποια πράγματα.
ΥΓ έστειλα μέιλ στους 5 που κάνουν το μάθημα (καθηγητές και συνεργάτες) και στο tool@danae.ee.auth.gr που είναι η ομάδα διαχείρισης του ethmmy και περιμένω απάντηση. Αν δε με γράψουν τελείως όλοι θα αναρτήσω την απάντηση εδώ. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: istar on May 31, 2010, 19:41:42 pm υπαρχει καποιος που να μπορει να ερμηνευσει τα απρακατω σφαλματα?
και αν ναι, θα μπορουσε αυτος ο καποιος να προτινει τροπο για να διορθωθουν? Σε ευχαριστώ πολύ κάποιε :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 31, 2010, 19:44:07 pm λογικά πριν το .constant έχεις κατα λάθος γράψει κάτι και για αυτό σου βγάζει σφάλμα..
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: istar on May 31, 2010, 19:48:56 pm αρχικά αυτό υπέθεσα αλλα ουτε στο notepad++ ουτε στο notepad ουτε στο wordpad δεν εχει κατι πριν. καποια αλλη ιδέα?
Σ ευχαριστω πολυ wanderer. :) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 31, 2010, 19:52:32 pm αν θες μπορείς να μου τη στείλεις να δοκιμάσω να την κάνω compile.
υ.γ.έχω κάνει την εργασία, επομένως τα κίνητρά μου είναι ανιδιοτελή :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gatz on May 31, 2010, 19:57:44 pm Δήλωσες τις καινούργιες μακροεντολές στο αρχείο ijvm.conf ???
Είχα κ εγώ παρόμοιο πρόβλημα και είχα ξεχάσει να πειράξω το συγκεκριμένο αρχείο. ...δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μόνο αυτό έφταιγε, γιατί έκανα διάφορες αλλαγές όταν προσπαθούσα να κάνω compile. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on May 31, 2010, 19:58:30 pm μηπως δε δουλευεις σε windows; ενα ακομα παλικαρι ειχε το ιδιο προβλημα
aσχετο: ασχετως με το mic και τα ποσα bit ειναι οι καταχωρητες, θεωρητικα, το οριο δε θα πρεπε να ειναι -127 εως 127 μονο κ μονο επειδη αντιστρεφονται τα προσημα μεσα; οι προσημασμενοι ειναι απο -128 εως 127, αλλα (θεωρητικα παντα λεω και οχι στον mic γιατι κανει επεκταση προσημου στα υπολοιπα 24 bit και ξεχωριζει αν ειναι αρνητικοσ η οχι) αλλα το -128 αν του αλλαξεις το προσημο θα γινει 128, κ εχει φυγει απο τα ορια.ισχυει αυτο γενικα; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on May 31, 2010, 20:02:46 pm isrtar: Λίγο που το είδα δεν φαίνεται να μου βγάζει το συγκεκριμένο error (windows xp)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: istar on May 31, 2010, 20:03:07 pm ναι πειραξα το .conf
σε windows τα κανα ολα αυτα. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on May 31, 2010, 20:05:40 pm κάνε αγιασμό
(σοβαρά!) :D :D :D :D :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: istar on May 31, 2010, 20:06:50 pm δν μπορω τωρα...
δεν βρισκω παπα τετοια ωρα, και μονος λιγο δυσκολο που να βρισκεις βασιλικους τωρα... αν κ ισςσ δοκιμασω να ανακατεψω πεστο με νερο και να το ψεκασω..... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: aSSaSiN on May 31, 2010, 20:15:20 pm OBJREF όχι objref
και σίγουρα κάτι σε SPACE TAB πριν το .contant Πρόσεξε και το encoding ίσως... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: gatz on May 31, 2010, 20:17:25 pm λοιπόν
επειδή και εγώ δεν μπορούσα να το λύσω με τίποτα, σου προτείνω το εξής: - πάρε το .jas αρχείο κάποιου άλλου να δεις αν δουλεύει - κάνε ότι αλλαγές θέλεις, αλλά στο αρχείο του άλλου, όχι στο δικό σου - αν δεν έχεις σοβαρό λάθος θα δουλέψει (μάλλον). ...αυτό ακριβώς έκανα αφού διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα το δικό μου έβγαζε περίπου ότι κ σε σένα ενώ αυτό ενός φίλου δούλευε...είχαμε παρόμοιο κώδικα αλλά ακόμα και όταν αντέγραψα τον κώδικά του στο αρχείο μου δεν δούλευε. πήρα λοιπόν το δικό του το οποίο μπόρεσα κ έφερα στη μορφή του δικού μου και δούλεψε... λίγο περίεργα μπορεί να ακούγονται αυτά αλλά είναι η υπερφυσική εμπειρία μου με τον mic1 PS αν θες να δεις κώδικα στείλε pm Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 20:18:45 pm ένα παιδί που ρώτησε πρίν λίγο είπε ότι θα βγάλουν ανακοίνωση οι μεταπτυχιακοί για λογαριασμό στο gmail στο οποίο μπορούν να στείλουν τις εργασίες όσοι έχουν πρόβλημα
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: oasis on May 31, 2010, 20:33:05 pm επειδη δεν μπορω να πω στο ετημμυ >:( μπορει καποιος να κανει copy paste την print_des??? :???:
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: melina on May 31, 2010, 20:34:39 pm πήγα πριν λίγο από το γραφείο του Πιτσιάνη και μου είπε να στείλω την εργασία στο email των μεταπτυχιακών (Σαμαρά και Κουρκουλή).που θα βγάλουν την ανακοίνωση ομωσ αφου στο ethmmy δεν μπαινει καν?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pandora on May 31, 2010, 20:40:40 pm πήγα πριν λίγο από το γραφείο του Πιτσιάνη και μου είπε να στείλω την εργασία στο email των μεταπτυχιακών (Σαμαρά και Κουρκουλή).που θα βγάλουν την ανακοίνωση ομωσ αφου στο ethmmy δεν μπαινει καν? είπαν λέει ότι θα κοινοποιήσουν ένα e-mail στα μειλ των μελών του ethmmy λεπτομέρειες δεν ξέρω Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: eecs1234 on May 31, 2010, 20:41:51 pm επειδη δεν μπορω να πω στο ετημμυ >:( μπορει καποιος να κανει copy paste την print_des??? :???: .method print_des(res) .var dig1 dig2 dig3 dig4 dig5 dif neg_flg .end-var init: BIPUSH 0x0 DUP DUP DUP DUP ISTORE dig1 ISTORE dig2 ISTORE dig3 ISTORE dig4 ISTORE dig5 ILOAD res IFLT neg_number BIPUSH 0x00 ISTORE neg_flg loop1: ILOAD res LDC_W d1 ISUB DUP ISTORE dif IFLT loop2 ILOAD dif ISTORE res IINC dig1 1 GOTO loop1 loop2: ILOAD res LDC_W d2 ISUB DUP ISTORE dif IFLT loop3 ILOAD dif ISTORE res IINC dig2 1 GOTO loop2 loop3: ILOAD res BIPUSH 100 ISUB DUP ISTORE dif IFLT loop4 ILOAD dif ISTORE res IINC dig3 1 GOTO loop3 loop4: ILOAD res BIPUSH 10 ISUB DUP ISTORE dif IFLT loop5 ILOAD dif ISTORE res IINC dig4 1 GOTO loop4 loop5: ILOAD res BIPUSH 1 ISUB DUP ISTORE dif IFLT printf ILOAD dif ISTORE res IINC dig5 1 GOTO loop5 printf: ILOAD neg_flg IFEQ printf_pos BIPUSH 0x2d OUT printf_pos: BIPUSH 0x00 ILOAD dig1 ISUB IFLT print_dig1 BIPUSH 0x00 ILOAD dig2 ISUB IFLT print_dig2 BIPUSH 0x00 ILOAD dig3 ISUB IFLT print_dig3 BIPUSH 0x00 ILOAD dig4 ISUB IFLT print_dig4 GOTO print_dig5 print_dig1: BIPUSH 0x30 ILOAD dig1 IADD OUT print_dig2: BIPUSH 0x30 ILOAD dig2 IADD OUT print_dig3: BIPUSH 0x30 ILOAD dig3 IADD OUT print_dig4: BIPUSH 0x30 ILOAD dig4 IADD OUT print_dig5: BIPUSH 0x30 ILOAD dig5 IADD OUT IRETURN neg_number: BIPUSH 0x01 ISTORE neg_flg INEG res GOTO loop1 .end-method Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: oasis on May 31, 2010, 20:50:02 pm thx :)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: sarovios on May 31, 2010, 21:07:10 pm Βγηκε ανακοινωση
Quote Όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ανέβασμα της 2ης εργασίας στο εΤΗΜΜΥ, να στείλει την εργασία του στο παρακάτω email μέχρι σήμερα το βράδυ AY2010Exam@gmail.com Και μια ερωτηση. Πως ανεβαζουμε την εργασια? Onoma_Eponimo ??? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 31, 2010, 21:56:31 pm Μου βγάζει πάντα θετικό αριθμό.στο 128 και το -1,δίνει 128.
Εφτιαξα δικια μου μικροεντολή για ττην δεξιά ολισθηση,αφιρεσα τον αριθμό από το 0 για την μετατροπή σε αρνητικό και χρησιμοποίησα την print_des για την εκτυπωση του αρθμού. τι μπορεί να φταίει?καμια ιδέα? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: evelin on May 31, 2010, 22:21:44 pm Στην εξέταση θα μας ζητά να τρέξουμε το πρόγραμμα και έπειτα θα σχολιάζουμε το αρχείο .jas παρεούλα;
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 31, 2010, 22:23:51 pm Βγηκε ανακοινωση Quote Όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ανέβασμα της 2ης εργασίας στο εΤΗΜΜΥ, να στείλει την εργασία του στο παρακάτω email μέχρι σήμερα το βράδυ AY2010Exam@gmail.com Και μια ερωτηση. Πως ανεβαζουμε την εργασια? Onoma_Eponimo ??? Εγώ στην πρώτη την είχα ανεβασει ως onoma ergasias_aem.to αεμ μας αντιπροσωπεύει 8)) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 31, 2010, 22:33:18 pm Ξέρει κανείς αν πρέπει να αλλάξω κάτι στην print_des για να εκτυπωνονται αρνητικοί αριθμοί>?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nasia!! on May 31, 2010, 22:35:35 pm Ναι,πρέπει.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 31, 2010, 22:38:21 pm Εγώ απλά στην Label negative εβαλα να αφαιρείται ο αριθμός από το 0 και εκανα το φλαγκ 0x01.
τι πρέπει να αλλάξω? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nasia!! on May 31, 2010, 22:39:10 pm Αυτά που πες. :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 31, 2010, 22:42:48 pm Paidia dn katalava, telika se poio email tha tin steiloumeee?? :D Apantiste mou sas parakalw oso pio grigora!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: censored on May 31, 2010, 22:44:05 pm Αγαπητή φαν του Ian Curtis πες μου λίγο,γιατί αυτό το σημείο δεν το πιασα.
το φλαγκ οκ το αλάζω σε 1.φαίνεται κάπου αλλού μέσα στην μέθοδο?οτι θα εκτυπωθεί το 1 για τον αρνητικό μου? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nasia!! on May 31, 2010, 22:48:20 pm @Moiss25
Βγηκε ανακοινωση Quote Όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ανέβασμα της 2ης εργασίας στο εΤΗΜΜΥ, να στείλει την εργασία του στο παρακάτω email μέχρι σήμερα το βράδυ AY2010Exam@gmail.com Αγαπητή φαν του Ian Curtis :D Τιμή μου που γίνεται αναγνωρίσιμο!! :)το φλαγκ οκ το αλάζω σε 1.φαίνεται κάπου αλλού μέσα στην μέθοδο?οτι θα εκτυπωθεί το 1 για τον αρνητικό μου? Νομίζω πως όχι,άμα έχω άδικο, ας με διορθώσει κάποιος.Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Moiss25 on May 31, 2010, 23:00:55 pm Efxaristw poli!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: san_zoulapi on May 31, 2010, 23:40:13 pm Πού βγήκε αυτή η ανακοίνωση?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 31, 2010, 23:42:37 pm στο e-thmmy είναι η ανακοίνωση... μέχρι εκεί έφτανες κανονικά, μετά στα Εργαστήρια κολλούσε το site....
τώρα έχει επανέλθει και σε εμένα τουλάχιστον λειτουργεί κανονικά.... όποιος είναι ακόμη ξύπνιος και θέλει να ανεβάσει εργασία, ας δοκιμάσει!! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Dune on May 31, 2010, 23:49:28 pm Βγηκε ανακοινωση Quote Όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ανέβασμα της 2ης εργασίας στο εΤΗΜΜΥ, να στείλει την εργασία του στο παρακάτω email μέχρι σήμερα το βράδυ AY2010Exam@gmail.com Και μια ερωτηση. Πως ανεβαζουμε την εργασια? Onoma_Eponimo ??? Όταν λέει μέχρι σήμερα το βράδυ εννοεί όσο θα είναι βράδυ(σκοτάδι) ή ωρολογιακό βράδυ? έχει κανείς καμμιά ιδέα από μικρο-εντολές? στη mal μου χτυπάει και τα έχω παίξει Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on May 31, 2010, 23:51:47 pm Βγηκε ανακοινωση Quote Όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ανέβασμα της 2ης εργασίας στο εΤΗΜΜΥ, να στείλει την εργασία του στο παρακάτω email μέχρι σήμερα το βράδυ AY2010Exam@gmail.com Και μια ερωτηση. Πως ανεβαζουμε την εργασια? Onoma_Eponimo ??? Όταν λέει μέχρι σήμερα το βράδυ εννοεί όσο θα είναι βράδυ(σκοτάδι) ή ωρολογιακό βράδυ? έχει κανείς καμμιά ιδέα από μικρο-εντολές? στη mal μου χτυπάει και τα έχω παίξει αν δεν το πειράξεις καθόλου και βάλεις μόνο τις 3 εντολές για την shiftr θα είαι perfect... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on May 31, 2010, 23:57:08 pm Ρε παιδιά..υπάρχει περίπτωση στην προφορική εξέταση να ρωτήσουν κ για τον mic? π.χ. να τρέξουμε το πρόγραμμά μας step by step και να μας ρωτήσουν τι δέιχνει κάυε φορά ή κάτι παρόμοιο?? :???:
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on June 01, 2010, 00:01:15 am εντωμεταξυ, πως θα δει καποιος την ανακοινωση του, αν δε μπορει καν να μπει στο εΤΗΜΜΥ??? ;D ;D ;D ;D
adventure κατανταει το θεμα...... να ναι καλα το παιδι που ποσταρε την ανακοινωση και στο φορουμ :-X Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nasia!! on June 01, 2010, 00:09:06 am Ρε χαμένε,στο ethmmy μετά από κάποια ώρα μπαίνεις κανονικά,και γενικά το πρώτο μάθημα στο οποίο σε βγάζει είναι η αρχιτεκτονική! Απλά,από εκεί και πέρα,δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο,όπως να ανεβάσεις εργασία,ούτε καν να πας σε άλλη καρτέλα. :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: san_zoulapi on June 01, 2010, 00:32:59 am Xaxa ενταξει κλασσικα.... Κ εγώ αυτό υποψιάστηκα ρε ότι τα αλάνια θα ανέβασαν τν ανακοίνωση ,γ το τι ν κάνει κανεις αν δε μπορει ν συνδεθεί στο e-thmmy , στο e-thmmy. Εγώ πάντως 2 ώρες τώρα δε μπορώ να συνδεθω καθόλου στον σέρβερ οπότε δ μπορώ ν δω τπτ, υποθέτω κ αλλος κόσμος τ ίδιο.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Fedra on June 01, 2010, 00:34:30 am Ρε παιδιά..υπάρχει περίπτωση στην προφορική εξέταση να ρωτήσουν κ για τον mic? π.χ. να τρέξουμε το πρόγραμμά μας step by step και να μας ρωτήσουν τι δέιχνει κάυε φορά ή κάτι παρόμοιο?? :???: κανείςςς????? :???: :( Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 01, 2010, 00:57:41 am λοιπόν επειδή και εγώ δεν μπορούσα να το λύσω με τίποτα, σου προτείνω το εξής: - πάρε το .jas αρχείο κάποιου άλλου να δεις αν δουλεύει - κάνε ότι αλλαγές θέλεις, αλλά στο αρχείο του άλλου, όχι στο δικό σου - αν δεν έχεις σοβαρό λάθος θα δουλέψει (μάλλον). ...αυτό ακριβώς έκανα αφού διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα το δικό μου έβγαζε περίπου ότι κ σε σένα ενώ αυτό ενός φίλου δούλευε...είχαμε παρόμοιο κώδικα αλλά ακόμα και όταν αντέγραψα τον κώδικά του στο αρχείο μου δεν δούλευε. πήρα λοιπόν το δικό του το οποίο μπόρεσα κ έφερα στη μορφή του δικού μου και δούλεψε... λίγο περίεργα μπορεί να ακούγονται αυτά αλλά είναι η υπερφυσική εμπειρία μου με τον mic1 PS αν θες να δεις κώδικα στείλε pm κ σε μενα το ιδιο εντωμεταξυ, πως θα δει καποιος την ανακοινωση του, αν δε μπορει καν να μπει στο εΤΗΜΜΥ??? ;D ;D ;D ;D adventure κατανταει το θεμα...... να ναι καλα το παιδι που ποσταρε την ανακοινωση και στο φορουμ :-X εμ... το ετημμυ επεσε τωρα που πρεπει να ανεβασουμε εργασιες για εξεταση... ΤΥΧΑΙΟ??? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: yiannis on June 01, 2010, 02:29:11 am αφου καταφεραμε να ανεβασουμε την γ@@@@ εργασια μπορει καποιος να μου πει εγω ειμαι στην εκτη ομαδα εξετασης ποτε ειναι η εξεταση μου 2,3 ή 4????
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: il capitano on June 01, 2010, 02:32:13 am στην ανακοινωση λεει ακριβως μερες και ωρες....
εχει κατω δεξια ενα πλαισιο........(μοιαζει πολυ με τα πλαισια των ομαδων,πρεπει να το προσεξεις για να το ξεχωρισεις) Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: valerios on June 01, 2010, 10:53:27 am Καλημέρα παιδιά, όσοι εξεταστήκατε σήμερα γράψτε σας παρακαλώ πώς κινήθηκε η εξέταση. Η διαδικασία κινείται γύρω από την εργασία και τις εντολές καθαρά ή ρωτάει και λεπτομέρειες θεωρητικές γύρω από την IJVM; Ευχαριστώ... :)
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Errikos on June 01, 2010, 11:07:06 am Κλασσική νοοβ ερώτηση 10 λεπτά πριν!!
που γίνεται η εξέταση?? ποιό είναι το εργαστήριο αρχιτεκτονικής στο κτίριο 5?? :P :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: El Niño on June 01, 2010, 11:10:54 am αληθεια που γινεται???που ειναι το κτηριο 5??? :D :D :D :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: xarxarias on June 01, 2010, 11:16:26 am Καλημέρα παιδιά, όσοι εξεταστήκατε σήμερα γράψτε σας παρακαλώ πώς κινήθηκε η εξέταση. Η διαδικασία κινείται γύρω από την εργασία και τις εντολές καθαρά ή ρωτάει και λεπτομέρειες θεωρητικές γύρω από την IJVM; Ευχαριστώ... :) Σε εξετάζει πάνω στον κώδικα σου και σε ότι έχεις ανεβάσει. Σου λέει : Άνοιξε το documentation σου. Άνοιξε τον assembly κώδικα. Τί έκανες εδώ? Πώς αλλάζεις πρόσημο? Τι κάνει η τάδε εντολή? Χρησιμοποίησεις ShiftR-INEG ή όχι? Εδώ πως το κάνεις? κτλ... Άνοιξε τον μικροκώδικα. Τι έκανες εδώ? εκεί? παραπέρα? Αυτά... Αν έχεις γράψει τον κώδικα μόνος σου, καλώς.. Αλλιώς, κακό του κεφαλιού σου.. Απλά!! :) edit: Σε άλλους, απλά ανοίγεις το jas αρχείο και σου λέει.. : Τι έχεις κάνεί..? Οπότε εξηγείς όλο τον κώδικα σου... Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on June 01, 2010, 11:22:16 am Καλημέρα παιδιά.... Δεν ξέρω τι ρώτησε σε εσάς, πάντως τον δικό μου τον κώδικα τον παραπέταξε λίγο.... Δεν ασχολήθηκε πάνω από 10 δευτερόλεπτα... μετά με ρήμαξε στις ερωτήσεις για τις μικροεντολές....... τα πάντα όλα!!!
η εξέταση έχει σημασία για το αν θα περάσεις ή μόνο για τους 3 βαθμούς που δίνει η εργασία?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on June 01, 2010, 11:29:38 am kαι μενα λιγο με τον κωδικα, λιγο με το documentation
μετα μου αλλαξε τα νουμερα, το ετρεξα step με ρωτησε τι κανουν οι καταχωρητες και τελος πατησα run και voila! :D :D :D ευτυχως που σηκωθηκα στις 9 και διαβασα λιγο! :D :D :D :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on June 01, 2010, 11:39:35 am μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο....
παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! :D :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on June 01, 2010, 11:43:30 am δεν ειναι λαθος. απλά θα μπορουσες να κανεις ολισθηση απευθειας στην TOS. ειναι απλως πιο γρηγορο.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 01, 2010, 11:44:25 am 1) τι ειναι το documentation?
2) Αυτά... Αν έχεις γράψει τον κώδικα μόνος σου, καλώς.. Αλλιώς, κακό του κεφαλιού σου.. Απλά!! :) 3) kαι μενα λιγο με τον κωδικα, λιγο με το documentation πολλα ρωταει.... τι καταχωρητες και χαζομαρες :Dμετα μου αλλαξε τα νουμερα, το ετρεξα step με ρωτησε τι κανουν οι καταχωρητες και τελος πατησα run και voila! :D :D :D ευτυχως που σηκωθηκα στις 9 και διαβασα λιγο! :D :D :D :D 4) απο πρωινη ακουσα οτι το ετρεξε μια φορα, μετα με αλλα νουμερα και απλες ερωτησεις χωρις να ρωτησει για μικροεντολες! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: provataki on June 01, 2010, 11:54:24 am οτι σε τυχει ειναι! :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: valerios on June 01, 2010, 19:56:39 pm Ερώτησις... στις ερωτήσεις γύρω από τις μικροεντολές ρωτάει κύκλους εργασίας της κάθε εντολής, τι αλλάζει στον SP, TOS, MAR κτλ? :???: Ή απλά τι αλλαγές έγιναν στα αρχεία .mal και .conf?!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: mostel on June 01, 2010, 20:13:03 pm μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο.... παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! :D :D ΔΕΝ είναι λάθος. Και εμένα αυτό μου είπε αλλά του απάντησα κατάλληλα. Απλώς χρειάζονται παραπάνω κύκλοι εκτέλεσης. Και από τη στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα στην εκφώνηση για αποδοτικότητα (efficiency), δε μπορεί να σας πει κανείς ο,τιδήποτε για τον κώδικα, πόσο μάλλον όταν εμφανίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει διαφορά το "what I expect" from "what I've done." Άλλωστε, όπως αναφέρεται παντελώς ξεκάθαρα στο ethmmy, όπως και αν υλοποιηθεί η άσκηση, αν λειτουργεί το πρόγραμμα σωστά, θα θεωρηθεί σωστό. Αν τους ενδιέφεραν οι κύκλοι, να μας το έλεγαν εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων! :) Στέλιος Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on June 01, 2010, 21:30:40 pm Σας εβαλε να το τρεξετε step by step?και αν ναι σας εβαλε να εξηγειτε τι γινετε σε καθε βημα?και κατι αλλο ειναι κανεις αλλος που να το εχει τρεξει χωρις μικροεντολες ,για να τον ρωτησω αν παρολαυτα εξεταστηκε και στις μικροεντολες
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: theoxan on June 01, 2010, 21:40:33 pm Δεν παίζει step by step μην αγχεστε. Διαβάστε καλά τα κομμάτια του κώδικα που επιτελούν τις "τρέντυ λειτουργίες" του προγραμματος αλλά και τι λογική έχουν τα βήματα που αποτελούν τον αλγόριθμο. Π.χ. γιατι προσθέτεις εκει το 1 γιατι προσθετεις με τον εαυτό του κτλ. Απο μικροεντολές καλό είναι να ξέρετε τη φιλοσοφία, αλλά και τις βασικές απο αυτές.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on June 01, 2010, 21:45:41 pm Νασαι καλα theoxan
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on June 01, 2010, 21:57:23 pm Εμένα με έβαλε να τρέξω step by step.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 01, 2010, 22:28:35 pm και ρωταει καθε φορα τι κανει ο ΜΑR, o MBR, o MDR κλπ κλπ ??
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: jason_ on June 01, 2010, 23:17:46 pm Καλά γιατί φρικάρετε έτσι όλοι; Εάν την εργασία την έχετε κάνει μόνοι σας δεν έχετε να αγχώνεστε για κάτι.
Εμένα με ρώτησε απλά ποιες εντολές πρόσθεσα και τι κάνουν. Μου έβαλε να την τρέξω με 2 διαφορετικά ζευγάρια αριθμών, τα έβγαλε σωστά και μου λέει πες όνομα και φύγε. Από ό,τι είδα είναι και που θα πέσεις γιατί άλλους τους κρατούσαν μισή ώρα (αναρωτιόμουν αν τους είχε βάλει να την ξαναγράψουν από την αρχή). Αλλά και πάλι, ό,τι και να ρωτήσουν αν την εργασία την κάνατε μόνοι σας (ή τουλάχιστον κάτσατε να καταλάβετε τι παίζει με τo copy-paste) 3αρι θα πάρετε. Ερώτησις... στις ερωτήσεις γύρω από τις μικροεντολές ρωτάει κύκλους εργασίας της κάθε εντολής, τι αλλάζει στον SP, TOS, MAR κτλ? :???: Ή απλά τι αλλαγές έγιναν στα αρχεία .mal και .conf?! Αν τις έγραψες μόνος τις μικροεντολές θα ξέρεις τι αλλάζει σε κάθε κύκλο, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Atillas9 on June 01, 2010, 23:35:17 pm Δηλαδη σας εξετασε μονο στις δικες σας μικροεντολες και οχι σε αλλα που εμφανιζονται κατα το step by step?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on June 01, 2010, 23:56:47 pm Εκεί που λέει την Microinstruction που εκτελείται με ρώτησε τι κάνει: PC = PC + 1; fetch; goto (MBR) και η ALU τι δείχνει: (είχε 1 + b + 0 = 0x1).
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on June 02, 2010, 01:45:24 am μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο.... παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! :D :D ΔΕΝ είναι λάθος. Και εμένα αυτό μου είπε αλλά του απάντησα κατάλληλα. Απλώς χρειάζονται παραπάνω κύκλοι εκτέλεσης. Και από τη στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα στην εκφώνηση για αποδοτικότητα (efficiency), δε μπορεί να σας πει κανείς ο,τιδήποτε για τον κώδικα, πόσο μάλλον όταν εμφανίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει διαφορά το "what I expect" from "what I've done." Άλλωστε, όπως αναφέρεται παντελώς ξεκάθαρα στο ethmmy, όπως και αν υλοποιηθεί η άσκηση, αν λειτουργεί το πρόγραμμα σωστά, θα θεωρηθεί σωστό. Αν τους ενδιέφεραν οι κύκλοι, να μας το έλεγαν εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων! :) Στέλιος ILOAD a SHIFTR ISTORE a παρολα αυτα ειναι πολυ βολικη γιατι μπορεις να φορτωσεις αν θες το a για να το κανεις shiftr, αν γουσταρεις το αποθηκευεις μετα και αλλου και το a παραμενει οπως ηταν Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: jason_ on June 02, 2010, 01:58:30 am Δηλαδη σας εξετασε μονο στις δικες σας μικροεντολες και οχι σε αλλα που εμφανιζονται κατα το step by step? Ναι. Εμένα τουλάχιστον (και ούτε καν, απλά με ρώτησε τι κάνουν οι καινούργιες εντολές, δεν πήρε τον μικροκώδικα να με ρωτάει). Θα ήταν παράλογο να ρωτάει τις τιμές του κάθε καταχωρητή στο stepbystep (που σε κάποιους παίζει να το κάνανε).Εκεί που λέει την Microinstruction που εκτελείται με ρώτησε τι κάνει: PC = PC + 1; fetch; goto (MBR) και η ALU τι δείχνει: (είχε 1 + b + 0 = 0x1). Κακώς. Η εξέταση αυτή ήταν της εργασίας και ό,τι είχε να κάνει με αυτή. Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποίησες κάτι τέτοιο το θεωρώ παράλογο να το ρωτάει στη συγκεκριμένη εξέταση. Γι' αυτά υπάρχει εξέταση στο τέλος.Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: jason_ on June 02, 2010, 02:01:26 am μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο.... παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! :D :D ΔΕΝ είναι λάθος. Και εμένα αυτό μου είπε αλλά του απάντησα κατάλληλα. Απλώς χρειάζονται παραπάνω κύκλοι εκτέλεσης. Και από τη στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα στην εκφώνηση για αποδοτικότητα (efficiency), δε μπορεί να σας πει κανείς ο,τιδήποτε για τον κώδικα, πόσο μάλλον όταν εμφανίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει διαφορά το "what I expect" from "what I've done." Άλλωστε, όπως αναφέρεται παντελώς ξεκάθαρα στο ethmmy, όπως και αν υλοποιηθεί η άσκηση, αν λειτουργεί το πρόγραμμα σωστά, θα θεωρηθεί σωστό. Αν τους ενδιέφεραν οι κύκλοι, να μας το έλεγαν εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων! :) Στέλιος ILOAD a SHIFTR ISTORE a παρολα αυτα ειναι πολυ βολικη γιατι μπορεις να φορτωσεις αν θες το a για να το κανεις shiftr, αν γουσταρεις το αποθηκευεις μετα και αλλου και το a παραμενει οπως ηταν Κι εγώ με στοίβα τις δούλεψα τις εντολές και δεν μου είπε κάτι, γιατί με ρώτησε συγκεκριμένα αν την υλοποίησα με πρόβλεψη τελεστή ή όχι. Και στη τελική αυτά τα "είναι λάθος, δεν έπρεπε να το κάνεις έτσι" είναι πίπες. Από τη στιγμή που δεν δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις στην εκφώνηση είναι μαλακία να σου τη λέει έτσι λες και είσαι στο λύκειο. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on June 02, 2010, 03:00:21 am μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο.... παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! :D :D ΔΕΝ είναι λάθος. Και εμένα αυτό μου είπε αλλά του απάντησα κατάλληλα. Απλώς χρειάζονται παραπάνω κύκλοι εκτέλεσης. Και από τη στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα στην εκφώνηση για αποδοτικότητα (efficiency), δε μπορεί να σας πει κανείς ο,τιδήποτε για τον κώδικα, πόσο μάλλον όταν εμφανίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει διαφορά το "what I expect" from "what I've done." Άλλωστε, όπως αναφέρεται παντελώς ξεκάθαρα στο ethmmy, όπως και αν υλοποιηθεί η άσκηση, αν λειτουργεί το πρόγραμμα σωστά, θα θεωρηθεί σωστό. Αν τους ενδιέφεραν οι κύκλοι, να μας το έλεγαν εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων! :) Στέλιος ILOAD a SHIFTR ISTORE a παρολα αυτα ειναι πολυ βολικη γιατι μπορεις να φορτωσεις αν θες το a για να το κανεις shiftr, αν γουσταρεις το αποθηκευεις μετα και αλλου και το a παραμενει οπως ηταν Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: hetfield on June 02, 2010, 10:54:49 am genika auto sto opoio 'kollane' autoi p s exetazoun einai ekeino to simeio pou kaneis to shiftr kai thn allagi prosimou.s rotaei pos to kaneis arxika kai epeita se paei sto arxeio mal kai s leei na exigiseis ti kanoun oi kataxorites stis sigekrimenes grammes kodika.epeita afou trexeis to programma sou leei na valeis allous arithmous kai to trexei step by step kai s rotaei ti kanei i kathe mikroentoli.Emena auta me rotise.Alloi eipan oti apla tous rotisan pos to kaneis,etrexan to programma kai tous afisan na figoun alla iparxei kai i periptosi na sas rotisoun kai gia tis mikroentoles sthn step by step ektelesi.Einai analoga s poion exetasti tha peseis.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: hetfield on June 02, 2010, 10:57:14 am Kai prin trexete to programma sas mhn xexasete na kanete copy paste to arxeio .conf mesa sto fakelo mic1 tou ypologisti pou tha exetasteite.Giati allios emfanizei error.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 02, 2010, 10:57:37 am Ποιος ρωταει τα πολλα και ποιος ρωταει τα ευκολα? :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: antonios on June 02, 2010, 11:04:38 am Μην το διακινδυνεύσεις να πας σε εκείνον με τα κοντά μαλλιά....... >:( >:(
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on June 02, 2010, 13:37:24 pm Σίγουρα οι εξεταστές είναι οι ίδιοι όλες τις μέρες; Εγώ σε έναν με κοντά μαλιά έτυχα και δεν με ρώτησε κάτι έξω από τα πλαίσια της εργασίας. Στις μικροεντολές απλά μου είπε να του εξηγήσω γιατί έκανα αυτή την υλοποίηση, δεν με έβαλε να το τρέξω step by step ούτε με άλλα νούμερα.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nasia!! on June 02, 2010, 16:40:32 pm Είναι απλά με τις μέρες τους και κατα πόσο βαριούνται να σε ελέγξουν ή όχι, πόσες ώρες είναι ήδη εκεί και ακούνε εμάς να του εξηγούμε.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 02, 2010, 18:51:20 pm aaaaaaaaa
και θα παω πρωι πρωι αυριο ελπιζω να νυσταζουν ακομα και να μην ειναι ορεξατοι :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on June 02, 2010, 19:54:26 pm Και αυριο να τους ακουσεις "τί ωραιους ύπνους ρίξαμε χθες, τώρα είμαστε γεμάτοι ενέργεια και ανυπομονούμε να αρχίσουμε την εξέταση"
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on June 03, 2010, 21:35:15 pm χαχαχα ;D ;D ;D
ΚΗΜΜΥ, πως πηγες τελικα? :???: btw, ακομα δεν εχουνε κλειδωσει τη 2η εργασια στο eTHMMY! :P ξερει κανεις αν θα ανεβει ο βαθμος της εργασιας, πριν βγει ο τελικος βαθμος? και αν ναι, ποτε? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: nasia!! on June 03, 2010, 21:51:07 pm Υποτίθεται πως αύριο θα ανακοινώσουν στο ethmmy τις βαθμολογίες των εργασιών!
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 03, 2010, 21:57:58 pm αληθεια? το ειπαν?
μια χαρα τα πηγα, πηγα στον τυπα ;) απο μικροεντολες με ρωτησε μονο αυτες που εγραψα ειπα τι εκανα κ στο υπολοιπο το ετρεξα μια φορα εγω κανα δυο αυτος αυτα :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: manos88 on June 04, 2010, 04:28:02 am Παιδιά εννοείται ότι ο βαθμός της εργασίας ισχύει και για Σεπτέμβρη,έτσι??
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 04, 2010, 09:52:56 am Ειπαμε ναι.
Δεν ρωταμε τα ιδια σε 5 τοπικ ;) :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: atalanta on June 04, 2010, 20:37:44 pm Σημερα δεν θα εβγαζαν τα αποτελεσματα για τις εργασιες??ξερει κανεις τιποτα?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: pepe on June 07, 2010, 12:49:38 pm Βαθμολογίες εργασιών στο ethmmy
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Meloukos on June 07, 2010, 13:39:03 pm Για να το κανουμε λιγο Ελληνικα,οποιος εχει 10 σημαινει οτι παιρνει 3/3 ?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Jaegger on June 07, 2010, 13:40:44 pm ο βαθμός της εργασίας μετράει και για σεπτέμβρη?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 07, 2010, 14:42:56 pm Για να το κανουμε λιγο Ελληνικα,οποιος εχει 10 σημαινει οτι παιρνει 3/3 ? ναι Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: athina75 on June 07, 2010, 14:53:27 pm ο βαθμός της εργασίας μετράει και για σεπτέμβρη? νομιζω οτι αυτο ειναι κατι που εννοειται ρε kraftwerk :D :DTitle: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on June 07, 2010, 14:58:58 pm Για να το κανουμε λιγο Ελληνικα,οποιος εχει 10 σημαινει οτι παιρνει 3/3 ? ΟΚ, για να το κάνουμε λίγο Ελληνικά. Πάμε να ρωτήσουμε ένα φιλόλογο για το αν το 30% του 10 είναι το 3 και να μας πει και πόσο πρέπει να γράψουμε στις εξετάσεις με άριστα το 7 ώστε να περάσουμε. ΥΓ: Κάποιος Έλληνας να μας βοηθήσει; Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 07, 2010, 19:52:39 pm ρε παιδια τι παιζει υπηρχε βαθμολογια για την 1η εργασια??
η δευτερη μονο δεν βαθμολογουνταν?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 07, 2010, 19:53:33 pm ναι, ποιο ειναι το προβλημα?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 07, 2010, 19:56:09 pm ωραια..
1ον απο την στιγμη που δεν μετραει η πρωτη γιατι το συζηταμε?? και 2ον ποτε θα γινει η εξεταση για την δευτερη εργασια?? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 07, 2010, 19:57:38 pm λολ...μαλλον κατι εχεις μπερδεψει....μια ειναι η εξεταση
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: jason_ on June 07, 2010, 19:59:31 pm λολ...μαλλον κατι εχεις μπερδεψει....μια ειναι η εξεταση Γιατί το άλλαξες;; Για να μην του έρθει ξαφνικό;; ;D ;D ;D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 07, 2010, 20:00:55 pm τι εγινε??
μπορεις να μου εξηγησεις ??? στο ethmmy ελεγε οτι βαθμολογειται μονο βη δευτερη εργασια!! οποτε εγω εστειλα μονο την δευτερη και οταν ωγηκε προγραμμα για το εργαστηριο αφορουσε μονο αυτους που κανανε την 1η!! οποτε δεν πηγα!! την εχασα τωρα την εργασια? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 07, 2010, 20:01:49 pm λολ...μαλλον κατι εχεις μπερδεψει....μια ειναι η εξεταση Γιατί το άλλαξες;; Για να μην του έρθει ξαφνικό;; ;D ;D ;D ναι!! τι εγινε?? βασικα η πρωτη εργασια δεν βαθμολογειται αλλα ηταν υποχρεωτικη...για αυτο μαλλον δεν σε ειχαν στις καταστασεις...μπορεις να μου εξηγησεις ??? στο ethmmy ελεγε οτι βαθμολογειται μονο βη δευτερη εργασια!! οποτε εγω εστειλα μονο την δευτερη και οταν ωγηκε προγραμμα για το εργαστηριο αφορουσε μονο αυτους που κανανε την 1η!! οποτε δεν πηγα!! την εχασα τωρα την εργασια? Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: jason_ on June 07, 2010, 20:02:07 pm Η πρώτη εργασία ρε συ νόμιζες ότι ήταν χαβαλές; Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχθούν την δεύτερη. Οπότε μάλλον γράφεις με άριστα το 7 τώρα.
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 07, 2010, 20:02:55 pm αν θες στειλε ενα μαιλ αν μπορει να γινει κατι αλλα δυσκολα τα πραγματα...δρασε γρηγορα και ισως κατι καταφερεις αλλα δυσκολα...
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: galletti on June 07, 2010, 20:03:15 pm @kostakiss μα στην 2η δεν εξεταστηκες?
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 07, 2010, 20:04:08 pm τι εγινε?? μπορεις να μου εξηγησεις ??? στο ethmmy ελεγε οτι βαθμολογειται μονο βη δευτερη εργασια!! οποτε εγω εστειλα μονο την δευτερη και οταν ωγηκε προγραμμα για το εργαστηριο αφορουσε μονο αυτους που κανανε την 1η!! οποτε δεν πηγα!! την εχασα τωρα την εργασια? δεν πηγε δεν αφορουσε αυτους που κανανε την πρωτη...αφορουσε αυτους που κανανε και την πρωτη :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 07, 2010, 20:04:22 pm σε ποιον να ρωτισω??
ειμαι και απο αλλο ετος και δεν ξερω τι παιζει!!! :'( :'( Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 07, 2010, 20:05:41 pm δες στο μαιλ στο ετημμυ και στειλε σε καθηγητες βοηθους...ξερω γω?οτι βρεις
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 07, 2010, 20:08:34 pm δυσκολα τα πραγματα...
για μαιλ στειλε Σαμαρα (ο κοτσιδας :P) η αλλη μεταπτυχιακη ειναι η Κουρκουλη αλλα φαινεται ποιον προτεινω :D Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 07, 2010, 20:14:01 pm δυσκολα τα πραγματα... ευχαριστω!!!για μαιλ στειλε Σαμαρα (ο κοτσιδας :P) η αλλη μεταπτυχιακη ειναι η Κουρκουλη αλλα φαινεται ποιον προτεινω :D εστειλα και στους 2!! ελπιζω να με βοηθησουν!! ρε περυσι η 1η νομιζω δεν ηταν υποχρεωτικη! pffffff :( :( :( :( Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 07, 2010, 20:16:12 pm πραγματι δεν πρεπει να ηταν...αλλαζουν τα πραγματα....αντε καλη τυχη...ελπιζω να σε βοηθησουν....
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 07, 2010, 20:17:57 pm πραγματι δεν πρεπει να ηταν...αλλαζουν τα πραγματα....αντε καλη τυχη...ελπιζω να σε βοηθησουν.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!! :) :)Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Neal on June 07, 2010, 22:58:27 pm Πωπω ξενέρα :/
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 08, 2010, 15:03:03 pm καλα δεν περιμενα να μου την δεχτει αλλα ρε παιδες ηταν πολυ αποτομος!!
του μιλησα οσο πιο ηρεμα γινεται και αυτος...!!ελεος >:( >:( τσατιζομαι μονο που αφιερωσα μια εβδομαδα στο να μαθω mic-1 και κατι μερες για να την λυσω και τελικα δεν θα το δωσω(δεν αξιζει να το δωσω!!) :( :(..χαζομαρα μου που δεν εψαξα απο μονος μου, αλλα πιστευω οτι καλο θα ηταν να δινει αναλυτικες οδηγειες για το συστημα εξετασης γενικοτερα!! δεν ειδα πουθενα να αναφερει επακριβως την ολη διαδικασια με τις εργασιες!!!εμεισ απο αλλο ετος, δεν ειναι δικαιο, επειδη δεν παρακολουθουμε το μαθημα του, να μην ενημερωνομαστε!! με ξενερωσε πολυ γιατι ειχα ενα μαθημα σιγουρο!! κριμα! :'( :'( Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Salvation on June 08, 2010, 15:13:20 pm καλα δεν περιμενα να μου την δεχτει αλλα ρε παιδες ηταν πολυ αποτομος!! του μιλησα οσο πιο ηρεμα γινεται και αυτος...!!ελεος >:( >:( τσατιζομαι μονο που αφιερωσα μια εβδομαδα στο να μαθω mic-1 και κατι μερες για να την λυσω και τελικα δεν θα το δωσω(δεν αξιζει να το δωσω!!) :( :(..χαζομαρα μου που δεν εψαξα απο μονος μου, αλλα πιστευω οτι καλο θα ηταν να δινει αναλυτικες οδηγειες για το συστημα εξετασης γενικοτερα!! δεν ειδα πουθενα να αναφερει επακριβως την ολη διαδικασια με τις εργασιες!!!εμεισ απο αλλο ετος, δεν ειναι δικαιο, επειδη δεν παρακολουθουμε το μαθημα του, να μην ενημερωνομαστε!! με ξενερωσε πολυ γιατι ειχα ενα μαθημα σιγουρο!! κριμα! :'( :'( Τι σου είπε δηλαδή; :???: Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 08, 2010, 15:30:44 pm καλα δεν περιμενα να μου την δεχτει αλλα ρε παιδες ηταν πολυ αποτομος!! του μιλησα οσο πιο ηρεμα γινεται και αυτος...!!ελεος >:( >:( τσατιζομαι μονο που αφιερωσα μια εβδομαδα στο να μαθω mic-1 και κατι μερες για να την λυσω και τελικα δεν θα το δωσω(δεν αξιζει να το δωσω!!) :( :(..χαζομαρα μου που δεν εψαξα απο μονος μου, αλλα πιστευω οτι καλο θα ηταν να δινει αναλυτικες οδηγειες για το συστημα εξετασης γενικοτερα!! δεν ειδα πουθενα να αναφερει επακριβως την ολη διαδικασια με τις εργασιες!!!εμεισ απο αλλο ετος, δεν ειναι δικαιο, επειδη δεν παρακολουθουμε το μαθημα του, να μην ενημερωνομαστε!! με ξενερωσε πολυ γιατι ειχα ενα μαθημα σιγουρο!! κριμα! :'( :'( Τι σου είπε δηλαδή; :???: καλησπερα, συγγνωμη για την ενοχληση!! εχω δηλωσει το μαθημα και επειδη ειμαι απο αλλο ετος δεν ηξερα ακριβψς την διαδικασια με τις εργασιες. ηξερα μονο καποια πραγματα απο ατομα που δωσαν περυσι εργασια!! νομιζα οτι η 1η εργασια ηταν προαιρετικη!! οποτε εκανα μονο την 2η!! στην ανακοινωση για το εργαστηριο λεγατε πως θα εξεταστουν μονο οσοι καναν την 1η οποτε δεν ηρθα!! εστειλα ομως κανοονικα την 2η!!με την προοπτικη ν βαθμολογηθει!! μπορειται ν μου πειτε τ να κανω??? τωρα πια δεν γινετε ν δωσω με αριστα το 10??? τζαμπα δηλαδη εστειλα την 2η??? ευχαριστω Nikos Pitsianis <nikos.pitsianis@eng.auth.gr> Αντί να έρθετε στην ώρα σας, να εξεταστείτε, έρχεστε και παρακαλάτε κατόπιν εορτής; Τι ακριβώς θέλετε να κάνω; ξαναεστειλα: συγγνωμη αλλα δεν παρακαλαω!! απλως σας ζηταω να κατανοησεται τι μου συνεβει!!!εγω δεν ειχα κανεναν απολυτως λογο να φτασω σε αυτο το σημειο!! ισα ισα γιαυτην την εργασια αφιερωσα μια εβδομαδα και το μονο που ηθελα και θελω ειναι να ανταμειφθει ο κοπος μου!! αν γινεται να γινει κατι διοτι το συστημα αυτο αλλαξε φετος και εγω δεν εμαθα απο πουθενα για την αλλαγη αυτη!!!συγγνωμη και παλι για την ενοχληση!! οποιαδηποτε και αν ειναι η αποφαση σας θα την σεβαστω!!καληνυχτα!! Nikos Pitsianis <nikos.pitsianis@eng.auth.gr> Αυτοί είναι οι κανόνες κι αυτή μια από τις συνέπειες. Λυπάμαι. Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 08, 2010, 15:33:22 pm Στον Σαμαρα επρεπε να στειλεις...τεσπα δεν πειραζει, εμαθες τουλαχιστον τον μικ
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 08, 2010, 15:35:29 pm Στον Σαμαρα επρεπε να στειλεις...τεσπα δεν πειραζει, εμαθες τουλαχιστον τον μικ οΣαμαρας μου ειπε να απευθυνθώ στον πιτσιανη!! ναι!!! ;) ελπιζω να μην τον ξεχασω μεχρι του χρονου!! ;D ;D ;DTitle: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: ΚΗΜΜΥ on June 08, 2010, 15:36:36 pm ειμαι 10μ απο το αυτοκινητο του... αν θες κατι πμ :D :D :D :D :D :D :D
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 08, 2010, 15:39:35 pm ειμαι 10μ απο το αυτοκινητο του... αν θες κατι πμ :D :D :D :D :D :D :D χαχαχααχαχ!! :D :D :D :D :D :Dοχι μωρε, αστον κριμα ειναι!!1 :) :) ty παντως!! :P :P :Pαν αλλαξω γνωμη θα στο πω!! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: billakos on June 08, 2010, 15:40:38 pm πολλα θαυμαστικα και πολυ ευγενικος ησουν :P
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on June 08, 2010, 15:41:43 pm Για να το κανουμε λιγο Ελληνικα,οποιος εχει 10 σημαινει οτι παιρνει 3/3 ? ΟΚ, για να το κάνουμε λίγο Ελληνικά. Πάμε να ρωτήσουμε ένα φιλόλογο για το αν το 30% του 10 είναι το 3 και να μας πει και πόσο πρέπει να γράψουμε στις εξετάσεις με άριστα το 7 ώστε να περάσουμε. ΥΓ: Κάποιος Έλληνας να μας βοηθήσει; Νομιζω πως ενας φιλοσοφος θα δωσει καλυτερες απαντησεις :P Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: kostakiss on June 08, 2010, 15:47:30 pm πολλα θαυμαστικα και πολυ ευγενικος ησουν :P απλα, δεν μου κανει αισθηση η τελεια!!τ να κανω μωρε???ημουν ετοιμος να του την πω στο τελοσ αλλα μετα συγκρατηθηκα. αυτοι ειναι οι θεοι και τιμωρουν...δεν κανει να τους αντιμιλας!!! Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Am@NiTa on June 08, 2010, 16:42:07 pm οι κανονες ειναι κανονες και πρεπει να τους ακολουθουμε για να υπαρχει καποια οργανωση. με αυτο συμφωνω απολυτα. παρολα αυτα δεν καταλαβαινω γιατι να μη γινονται εξαιρεσεις οταν καποιος προσπαθει. εδω ειμαστε για να μαθουμε και οχι για να τιμωρουμαστε. προσωπικα, θα απαιτουσα προσωπικη εξεταση απο τον ιδιο τον κ. Πιτσιανη στην τελικη
Title: Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010 Post by: Wanderer on June 08, 2010, 20:53:14 pm Το Σεπτέμβρη μήπως υπάρξει κάποια επαναληπτική εξέταση στην οποία μπορείς να πας;
|