THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Πολιτικά => Topic started by: tedilisius on February 02, 2007, 01:03:58 am



Title: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: tedilisius on February 02, 2007, 01:03:58 am
Ο ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ζήτημα, οι Προκλήσεις Των Αλβανών Και Η Αλβανολαγνεία. Ποια είναι η γνώμη σας, και ποιοι φταίνε.


1) Φταίνε οι βόρειο Ηπειρώτες που επιμένουν και επιθυμούν να αποκαλούνται Έλληνες;
2) Οι αλβανικές αρχές;
3) Οι Ελληνικές αρχές;
4) Η αριστερά;
5) Η δεξιά;
6) Οι Τούρκοι;
7) Έχω μαύρα μεσάνυχτα και δεν απαντώ.




Τα παιδιά των βόρειο Ηπειρωτών που θα μεγαλώσουν στη Αλβανία δεν θα διαφέρουν πολύ από τα Αλβανάκια. Όπως έχει πει ένας Αρβανίτης φιλόσοφος : Αλβανός είναι αυτός που μετέχει της Αλβανικής παιδείας. ʽʼΦασιστοκρατηςʼʼ

Αυτοί που δεν μπορούν να κατανοήσουν τα παραπάνω κακό του κεφαλιού τους. Γιατί όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

«Ενα άλλο απαρντχάϊντ" στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής στο Γουδί τον Απρίλιο του 1989, μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του "Πανεπιστημιακού Ασύλου". Διακόσιοι πενήντα κνίτες, αριστεριστές, μέλη της  "Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση" (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλόμπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των "δημοκρατικών" νοσταλγών των Gulangs ήταν: "Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία", "Θάνατος στους εθνικιστές", κ.ά.
Όλα όσα έγιναν εκείνη τη φοβερή μέρα αποτελούν μνημείο για το πως διαμορφώθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με πλαστή απόφαση του Συλλόγου φοιτητών της σχολής έκοψαν το ρεύμα από το αμφιθέατρο σε μια πρώτη προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Οταν η εκδήλωση άρχισε με τη βοήθεια γεννήτριας, οι ομάδες κρούσης των άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και τούβλα προς τα τζάμια του αμφιθεάτρου, τα οποία τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην ομιλία. Την ίδια στιγμή άρχισε έφοδος στο κτίριο με αποτέλεσμα δύο σοβαρά τραυματισμένους και 18 ελαφρά. Τελικά, με την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών διεκόπη η ομιλία του Σεβαστιανού ενώ η αστυνομία δεν παρενέβη λόγω του "Πανεπιστημιακού Ασύλου". Στη συνέχεια η κνίτικη μειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής συνέταξε κατάπτυστο ψήφισμα, στο οποίο οι Βορειοηπειρώτες αποκαλούνταν "φασίστες" που δεν είχαν δικαίωμα να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να κάνουν εκδηλώσεις.»

Η ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ
«Το Δεκέμβριο του 1996 στα Γιάννενα έγιναν και πάλι επεισόδια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΔΑΠ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου με τίτλο "Βόρεια Ήπειρος: Συρρίκνωση ή αναγέννηση". Οι προπηλακισμοί κατά των ομιλητών έγιναν από μέλη των οργανώσεων Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) και ΟΣΕ. Οι οργανώσεις αυτές, επέβαλαν τη σιωπή με τη βία. Το βασικό τους σύνθημα ήταν: "Είμαστε τσιγγάνοι, μωαμεθανοί, Τούρκοι, προβοκάτορες και φιλοαλβανοί". Μισή ώρα κράτησαν οι συγκρούσεις στο χώρο της εκδήλωσης καταφέρνοντας τελικά να επιβάλουν τη σιωπή στον πανεπιστημιακό μικρόχωρο. Είναι τραγικό να παραμένουν το 1997 ζητούμενα τα αιτήματα του διαλόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Τη λύση βέβαια πρέπει να τη δώσει το ίδιο το φοιτητικό κίνημα, ορίζοντας με σαφήνεια τα όρια ανοχής απέναντι σε ολοκληρωτικά δομημένες νεοφασιστικές οργανώσεις -οι οποίες υπάρχουν ένθεν και ένθεν- ο αντίλογος των οποίων στις ιδέες παραμένει η βία.»
Η ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ.????
Τον Νοέμβριο τού έτους 2003, κατά τις επαναληπτικές εκλογές στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, και συγκεκριμένα στις Δρυμάδες του δήμου Χειμάρρας, ένοπλες συμμορίες αλβανών εισέβαλλαν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, ρίχνοντας χειροβομβίδες, ξυλοκοπώντας άγρια βορειοηπειρώτες αδελφούς μας και επιβάλλοντας βία και νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα. Στις επιθέσεις πρωτοστατούσε φορώντας μπλούζα με την αλβανική σημαία ένας δραπέτης των φυλακών Κερκύρας, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών. Επίσης τοποθετήθηκε βόμβα εναντίον υποψηφίου, ενώ μαχαιρώθηκε 5 φορές(!) από αστυνομικούς του καθεστώτος και ένας Έλληνας, ο οποίος μετεφέρθη εσπευσμένως στο Νοσοκομείον Ιωαννίνων για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες. Οι απειλές εκ μέρους των αλβανών ήσαν σαφείς, και πολλοί συμπατριώτες μας δεν τόλμησαν καν να πάνε να ψηφίσουν. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2001, όταν οι αλβανοί απειλούσαν και πάλι τους Έλληνες, καλώντας τους με προκηρύξεις να φύγουν και να μην ψηφίσουν, γιατί δεν είναι αλβανοί!

Η «αντίδραση» του ελληνικού( κράτους και στις δύο περιπτώσεις; Ψοφοδεείς δηλώσεις εκ μέρους Κυβερνήσεως και Αντιπολιτεύσεως περί συμπεριφορών που δεν συνάγουν με την…ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και άλλες ασυναρτησίες!

Την ώρα που οι αλβανοί τρομοκρατούν τις ελληνικές μειονότητες στην ανέκαθεν Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, μαχαιρώνοντας, ξυλοκοπώντας και επιβάλλοντας νοθευμένα αποτελέσματα στις εκλογές, την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, το κράτος του «Ελλαδιστάν» κάνει το παν για να μην δυσαρεστήσει τους λαθραίως διαμένοντας και εγκληματικώς διαβιούντας εντός της Ελλάδος, αλβανούς!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ, ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα(Σ.Φ.Ε.Β.Α)
Βόρειος Ήπειρος: Το χρονικό του αυτονομιστικού αγώνα

Αφιέρωμα στην 91η επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914)

5 Νοεμβρίου 1912 : Ο ταγματάρχης χωροφυλακής Σπήλιος Σπυρομήλιος, με σώμα 2.000 αντρών, κυρίως Κρητών εθελοντών, αποβιβάζεται στη Χειμάρρα και ελευθερώνει από τους Τούρκους την γύρω περιοχή.

Δεκέμβριος 1912 - Μάρτιος 1913 : Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την μια μετά την άλλη, τις πόλεις της Βόρειας Ηπείρου, υποδεχόμενος ως ελευθερωτής από τον ντόπιο πληθυσμό.

27 Δεκεμβρίου 1912 : Η Διάσκεψη του Λονδίνου, αναγνωρίζει το ανύπαρκτο έως τότε Αλβανικό Κράτος.

Νοέμβριος 1913 : Διεθνής Επιτροπή περιοδεύει σε πόλεις και χωριά της Βόρειας Ηπείρου, προκειμένου να καθορίσει την Εθνολογική σύνθεση της περιοχής και να αποφασίσει εάν παραχωρηθεί στην Αλβανία. Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, κυρίως Ιταλών και Αυστριακών, προς αυτή την κατεύθυνση, καθίστανται απροκάλυπτοι.

17 Δεκεμβρίου 1913 : Υπογράφεται το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, με το οποίο η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στην Αλβανία. Σύσσωμος ο Ελληνισμός αντιδρά και διαμαρτύρεται για την κατάφωρη αδικία.

31 Ιανουαρίου 1914 : Οι Πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων, απαιτούν από την Ελληνική Κυβέρνηση, την άμεση αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από την Βόρεια Ήπειρο, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παραχωρούνταν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα.

25 Φεβρουαρίου 1914: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοινώνει στην Ηπειρωτική Επιτροπή το αμετάβλητο της Ευρωπαϊκής απόφασης. Παράλληλα με τις προτροπές να μην λιποψυχήσουν και να κρατήσουν τον Εθνισμό τους, τους καλεί να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων δίχως κάποια αντίσταση. Εν συνεχεία θα οριστεί η 1η Μαρτίου ως ημερομηνία έναρξης της αποχώρησης του Ελληνικού Στρατού από την Βόρεια Ήπειρο.

9 Φεβρουαρίου 1914 : Η Πανηπειρωτική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο στέλνει έντονη διαμαρτυρία στις Μεγάλες Δυνάμεις και εκλέγει επιτροπή που αναλάμβάνει την ηγεσία του Αυτονομιστικού Αγώνος. Ένοπλα τμήματα με την επονομασία "Ιεροί Λόχοι" αρχίζουν να οργανώνονται στις πόλεις και τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου. Την ίδια ημέρα ο αρχηγός των Χειμαρριωτών Σπ.Σπυρομήλιος, καταργεί τις Ελλαδικές Αρχές και κηρύσσει την αυτονομία της Χειμάρρας.

10 Φεβρουαρίου 1914 : Η Ελληνική Κυβέρνηση διατάζει τον συνταγματάρχη Δ.Δούλη να συλλάβει τον Σπ.Σπυρομήλιο, μη γνωρίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και πλήθος άλλων αξιωματικών, έχουν προσχωρήσει στην Βορειοηπειρωτική Επανάσταση. Φυσικά ο Δ. Δούλης αρνείται να εκτελέσει την διαταγή.

16 Φεβρουαρίου 1914 : Σχηματίζεται προσωρινή Κυβέρνηση της Αυτονόμης Βόρειας Ηπείρου με πρόεδρο τον Γεώργιο Χρη
στάκη - Ζωγράφο.

17 Φεβρουαρίου 1914 : Υψώνεται και επίσημα έξω από το Αργυρόκαστρο, η σημαία της Αυτονομίας, παρουσία κλήρου, λαού και 2.000 ενόπλων. Την ίδια ημέρα στην Κορυτσά ο συνταγματάρχης Κοντούλης, αφού προηγουμένως - ακολουθώντας τις υποδείξεις της Ελλαδικής Κυβερνήσεως - είχε απαγορεύσει την συγκρότηση ενόπλων τμημάτων από τους Βορειοηπειρώτες, παραδίδει αμαχητί την πόλη στους Αλβανούς. Εν συνεχεία οι Αλβανοί εξαπολύουν ένα άγριο πογκρόμ κατά των ελληνικών πληθυσμών.

18 Φεβρουαρίου 1914 : Η περιοχή Κολωνίας παραδίδεται από τον συνταγματάρχη Κοντούλη με πρωτόκολλο στους Τουρκαλβανούς, οι οποίοι υπό τα απαθή βλέμματα Ολλανδών αξιωματικών προχωρούν σε σφαγές κατά των Ελλήνων. Εν συνεχεία ακολουθούν σκληρές συγκρούσεις με τους Βορειοηπειρώτες επαναστάτες.

2 Μαρτίου 1914 : Με την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από την περιοχή Χειμάρρας, 800 Τουρκαλβανοί υπό την διοίκηση Ιταλών αξιωματικών επιτίθονται στο χωριό Βούνοι. Οι Βουνιώτες αποκρούουν την επίθεση και περνούν σε αντεπίθεση, τρέποντας σε άτακτη φυγή τις Αλβανικές ορδές.

4 Μαρτίου 1914 : Πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Ηπείρου με τον αντιπρόσωπο της Αλβανικής Κυβερνήσεως Ολλανδό ταγματάρχη Θόμφων. Μετά από δύο ημέρες άκαρπων συνομιλιών, οι συγκρούσεις ξαναρχίζουν.

7 Μαρτίου 1914 : Μετά από λυσσώδης μάχες κοντά στο χωριό Κόδρα, οι Βορειοηπειρώτες κυριολεκτικά διαλύουν τις Αλβανικές δυνάμεις, οι οποίες απωθούνται προς τον βορρά.

15 Μαρτίου 1914 : Οι αριθμητικά υπέρτερες δυνάμεις των Αλβανών, υπό την διοίκηση Ολλανδών και Ιταλών Αξιωματικών, δέχονται θυελλώδη επίθεση του Βορειοηπειρωτικού Στρατού στην περιοχή της Κλεισούρας που είχαν καταλάβει. Οι Αλβανοί αναγκάζονται να υποχωρήσουν.

20 Μαρτίου 1914 : Οι Έλληνες της Κορυτσάς, έχοντας υποστεί ένα μήνα άγριων διώξεων, επαναστατούν και καταφέρνουν να απελευθερώσουν την πόλη.

24 Μαρτίου 1914 : Λόγω της καθυστέρησης ενισχύσεως των Ελλήνων της Κορυτσάς, μεγάλες Αλβανικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την Κορυτσά. 2.500 ένοπλοι Βορειοηπειρώτες διαφεύγουν και ενώνονται με τον υπόλοιπο Αυτονομιστικό Στρατό. Θα ξαναδούν την πολύπαθη πόλη τους, τρεις μήνες αργότερα, όταν ο Στρατός της Βόρειας Ηπείρου θα μπει ελευθερωτής στην Κορυτσά.

9 Απριλίου 1914 : Επίθεση 1.500 Αλβανών στο χωριό της Χειμάρρας Πυλιούρι, αποκρούεται με επιτυχία. Οι Αλβανοί υποχωρούν αφήνοντας πολλούς νεκρούς και αιχμαλώτους.

12 Απριλίου 1914 : Οι Αλβανοί επιτίθεται στο χωριό Παλιάσα της Χειμάρρας. Αποκρούονται και υποχωρούν άτακτα προς τον αυχένα της Λογαράς. Εκεί πέφτουν σε ενέδρα αποσπάσματος Κρητών εθελοντών, το οποίο τους αποδεκατίζει. Όσοι επέζησαν συνελήφθησαν αιχμάλωτοι.

18 Απριλίου 1914 : Μετά από υπόδειξη Ιταλών και Ολλανδών Αξιωματικών, Αλβανικές δυνάμεις επιτίθονται και καταλαμβάνουν το στρατηγικής σημασίας φρούριο του Μπούσι, αποκόπτοντας έτσι την επικοινωνία της Χειμάρρας με τους Αγίους Σαράντα. Δύο μήνες αργότερα, ο Αυτονομιστικός Στρατός της Β. Ηπείρου θα ανακαταλάβει το φρούριο, αποκαθιστώντας την επικοινωνία Χειμάρρας - Αγίων Σαράντα. Σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα και Β.Δ. του Αργυροκάστρου, κοντά στο μοναστήρι του Τσέπου. Η νικηφόρα έκβαση των μαχών θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό την τύχη του Αγώνα. Οι Αλβανοί θα καταδιωχθούν σε μεγάλο βαθμό προς το βορρά.

25 Απριλίου 1914: Οι Βορειοηπειρωτικές δυνάμεις της περιοχής Κολώνιας, ενισχυμένες από δύο μεγάλα σώματα Κρητών εθελοντών και ένα Αιτωλοακαρνάνων, μετά από τριήμερο συνεχή αγώνα, εκδιώκουν τις Αλβανικές δυνάμεις από ολόκληρη την επαρχία. Οι Αλβανοί αφήσουν πίσω πάνω από 500 νεκρούς, με τον αρχηγό τους Wani Bey Starjia. Την ίδια ημέρα, αφού η Αλβανική Κυβέρνηση δέχθηκε όλους τους όρους των Βορειοηπειρωτών, ορίζεται πενθήμερη ανακωχή, προκειμένου να ξεκινήσουν στην Κέρκυρα διαπραγματεύσεις.

26 Απριλίου 1914 : Ξεκινούν στην Κέρκυρα οι διαπραγματεύσεις οι οποίες θα καταλήξουν στο πρωτόκολλο της Κέρκυρας.

5 Μαΐου 1914 : Υπογράφεται το πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Με βάση αυτό αναγνωρίζεται από τις Μ.Δυνάμεις, την Αλβανία και την Ελλάδα, η Αυτονομία της Β. Ηπείρου, ο Ελληνικός της χαρακτήρας και κατοχυρώνεται πλήρως η θρησκευτική, γλωσσική και εκπαιδευτική ελευθερία του πληθυσμού της.

Αύγουστος 1914 : Ενώ ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει, οι Δυνάμεις της Αντάντ δίνουν εντολή στα Ελληνικά Στρατεύματα να προελάσουν στην Βόρεια Ήπειρο επιβάλλοντας την τάξη.

Οκτώβριος 1914 : Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται για δεύτερη φορά ελευθερωτής στην Βόρεια ΄Ηπειρο.

Δυστυχώς η περίοδος ελευθερίας για τους Βορειοηπειρώτες, δεν διαρκεί για πολύ. Δύο χρόνια αργότερα, η Ελλάδα ολόκληρη σπαράσσεται από τον εθνικό διχασμό. Οι δύο πρωτεργάτες του θριάμβου των Βαλκανικών πολέμων, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Ελ.Βενιζέλος, ωθούμενοι έντεχνα από τους "συμμάχους" μας, συγκρούονται χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι αυτή την κατάσταση, καταλαμβάνουν τις περιοχές της Βόρειας Ηπείρου, επιβάλλοντας των εξαλβανισμό του πληθυσμού της. Οι Ελληνικές δυνάμεις, μέσα στην δίνη του διχασμού, συγκρούονται μεταξύ τους, αδιαφορώντας και καταδικάζοντας την μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο, για άλλη μια φορά στην σκλαβιά.

ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Βασ.Γεωργίου : "Βόρειος Ήπειρος" Αθαν.Κόρμαλη : "Αντίσταση στην Βορειοηπειρωτική Γη" Αθαν.Κόρμαλη : "Χειμάρρα" Χρυσηίς Κακοφεγγίτου : "Αλύτρωτες Πατρίδες και Μεγάλη Ιδέα" Περιοδικό ΤΟΤΕ : Τεύχη 44 – 46

Η δημιουργία του Αλβανικού κράτους το 1912 δεν ήταν αποτέλεσμα αγώνων ενός λαού που ζητούσε την απελευθέρωση του και την ανεξαρτησία του από τον Οθωμανικό ζυγό, αλλά επινόηση της Αυστροουγγαρίας και της Ιταλίας οι οποίες ενεργούσαν η κάθε μία για ίδιο συμφέρον.
Το εθνικό συναίσθημα ήταν άγνωστο στους Αλβανούς μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα . Οι πιστοί στο Ισλάμ Αλβανοί του Βορρά ένιωθαν Τούρκοι, ενώ οι Ορθόδοξοι του Νότου, όπου υπήρχαν συμπαγείς Ελληνικοί πληθυσμοί καθώς επίσης και αρκετοί μουσουλμάνοι, Ελληνες κάτοικοι της Ηπείρου. Ετσι, με την έναρξη του Α' Βαλκανικού πολέμου τον Οκτώβριο του 1912, ενώ όλα τα Βαλκανικά κράτη: Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βουλγαρία συμμάχησαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Αλβανοί με απόφαση των αρχηγών των εθνικιστικών τους ομάδων πήραν μέρος στον πόλεμο, στο πλευρό των Τούρκων. Βλέποντας οι Αλβανοί την ατυχή γι' αυτούς έκβαση του πολέμου και διαπιστώνοντας, μετά από επίσκεψη του Ισμαήλ Κεμάλ Βλιώρα στη Βιέννη, ότι πιθανή ίδρυση Αλβανικού κράτους δεν ήταν αντίθετη με την πολιτική θέληση της Αυστροουγγαρίας, προχώρησαν στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Το γεγονός αυτό έγινε στις 28 Νοεμβρίου 1912 στον Αυλώνα και ήταν απόφαση εθνοσυνέλευσης, που συγκλήθηκε εκεί από τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλιώρα αμέσως μετά την αποβίβαση του από Αυστριακό αντιτορπιλικό, που τον μετέφερε στον Αυλώνα, από την Τεργέστη της Ιταλίας. Στη συνέχεια οι Αλβανοί ζήτησαν από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την Τουρκία τη διεθνή αναγνώριση του κράτους τους και η οποία τελικά επετεύχθη στις 7 Δεκεμβρίου 1912 από την Πρεσβευτική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου.
Στις 10 Μαϊου 1921, η γαλλόφωνη εφημερίδα της Πόλης "Le Journal d' Orient" έγραφε ότι: "πυρήνας... κεμαλικού κινήματος", είχε αρχίσει να σχηματίζεται από το 1920 στην Αλβανία. Την κίνηση κάλυπτε ο πρωθυπουργός Σουλεϊμαν Δελβίνας και ο υπουργός στρατιωτικών Σελαχεντίν. Ηδη το χειμώνα του 1920- 1921 ήταν έτοιμα 4 συντάγματα πεζικού στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, ενώ η κυβέρνηση της Αλβανίας αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο έναρξης εχθροπραξιών με την Ελλάδα. Η εφημερίδα έγραφε ότι : "Οποιος ζει στην Αλβανία, έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε τουρκική γή!".
Η συμφωνία Τούρκων-Αλβανών για κοινή δράση κατά των Ελλήνων επιβεβαιώθηκε στις 10 Μαϊου 1921 από τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος μιλώντας στη Συνέλευση της Αγκυρας είπε τα παρακάτω: "Με ευχαρίστηση δεχόμαστε το αίτημα των Αλβανών αξιωματικών, που ζήτησαν την άδειά μας να επιστρέψουν στη χώρα τους και να οργανώσουν αλβανικές δυνάμεις κατά των Ελλήνων... Ο Νουρεντίν οασά, διοικητής μιας από τις μεραρχίες μας της Σμύρν
ης, πήγε στην Αλβανία με 200 Αλβανούς αξιωματικούς, οι οποίοι είχαν έλθει στη Μικρά Ασία για να μας βοηθήσουν, αλλά οι οποίοι έκρινα ότι θα έκαναν πιο αποτελεσματική δουλειά στη χώρα τους".
Αυτά! Για όσους, αγνοώντας την ιστορία, νομίζουν ότι η Οθωμανική κληρονομιά βαραίνει μόνο την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπό του εκδότου του www.apodimso.com
Αγαπητοί απόδημοι αδελφοί θέλουμε να γνωρίσουμε ορισμένες απόψεις οι οποίες βασίζονται στην προσπάθεια μας να γίνεστε κοινωνοί των θεμάτων που αφορούν την Βόρεια Ήπειρο, καθώς μέσα από την αρθρογραφία ή συνεντεύξεις ή αναδημοσιεύσεις θεμάτων που αφορούν τις περιοχές που επηρεάζουν την γύρω περιοχή της πατρίδας μας ή κατοικούν ή κατοικούσαν Έλληνες. Τα θέματα που έχουμε παρουσιάσει και αφορούν τις περιπτώσεις αυτές, μέσα από την αρθρογραφία του www.apodimos.com είναι θέματα αναφερόμενα στην Κύπρο, Αλβανία και Τουρκία . Οι περιοχές αυτές είναι αυτοδύναμα κράτη αλλά η ελληνική παρουσία είναι διάχυτη και μέσα από την Ιστορική παρουσία των Ελλήνων και τις ελληνικές μειονότητες που ζουν εκεί.
Σʼ αυτή την περίπτωση θα παρουσιάσουμε ορισμένες απόψεις, θέσεις, ιστορικές καταθέσεις και επιταγές που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο και είναι οι πιο κάτω.
«......Εκείνο πάντως το οποίον οφείλουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να γνωρίζουν είναι ότι το Βορειοηπειρωτικό θέμα υφίσταται ! Και εκείνο το οποίο απαγορεύεται εις τον αιώνα είναι η απάρνησης του ιερού αιτήματος . Η διεκδίκησις μας δια την Β. Ήπειρο είναι ιερά και απαράγραπτος .» Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«.......Η Χιμάρα, η ελληνικότατη Χιμάρα, δεν έχει σχολεία ελληνικά. Η Κορυτσά, η Κορυτσά των Ελλήνων και των Ελληνοβλάχων δεν έχει σχολεία ελληνικά.» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  . Θες/νίκη 6-12-1999.
«Ο Ελληνισμός δε θα ζήσει αν μένει χωρίς οράματα κι ελπίδα . Μόνο αν μείνει άπαρτο το κάστρο της μνήμης , που το συντήρησαν και το συντηρούν οι θρύλοι και μαζί τους οι ενσαρκωτές της εθνικής ιδέας, το γένος θα δοξαστεί . Και μόνο αν αγκαλιάσει τη ζώπυρη Ελληνορθοδοξία του με συνειδητή πιστότητα, η φυλή θα επιβιώσει. Οι κάθε λογής υποτέλειες, οι συμβιβασμοί και οι ειρηνολογίες δεν συμβαδίζουν ούτε με τον εθνικό πατριωτισμό ούτε το συμφέρον του Ελληνισμού.» Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Από χώμα και ουρανό, σελ. 52)
Η Βόρειος Ήπειρος είχε καθοριστεί και ήταν γνωστή από

Τον Αριστοτέλη τον 4ον αιώνα π.Χ. ως Αρχαία Ελλάδα .....

Τον Κλαύδιο Πτολεμαίο τον 2ον αιώνα π.Χ. ως αρχέγονον Ελλάδα

Η περιοχή αυτή είχε καθοριστεί από τον Θουκυδίδης (5ος π.Χ αιώνα ) και από τον Στράβωνα (1ος π.Χ αιώνα) ότι εκτείνεται από τον Γενούσο ποταμό και την Εγνατία οδό που αρχίζει από το Δυρράχιο και τερματίζει στην Κωνσταντινούπολη, οι κάτοικοι που ζούσαν εκεί λεγόντουσαν κατά τον Προκόπιο,

«Έλληνες εισίν, Ηπειρώτες καλούμενοι, άχρις Επιδάμνου Πόλεως, ήπερ επιθαλασσία οικείται» .


Έλληνες βορειοηπειρώτες αγωνιστές έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους από 1453 μΧ για την απελευθέρωση της από τους Τουρκαλβανούς :

-Το 1912, 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ με τον Σπυρομήλιο.
-Το 1914 έως 17 Μαΐου 1914 με την επανάσταση εναντίον των Αλβανών με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, όπου αναγνωρίζεται η Αυτονομία της περιοχής . Το θυμάστε ; Έμεινε στα χαρτιά μέχρι σήμερα.
-Επί του Εμβέρ Χότζα γνώρισε η βόρειος Ήπειρος την πιο στυγνή τρομοκρατία και τυραννία.
Όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε ότι πολλοί έλληνες έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της. Τρεις φορές έχει απελευθερωθεί από το 1912 μΧ μέχρι το 1941 από τον Ελληνικό Στρατό με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες και αξιωματικούς, πολλοί από αυτούς ίσως να ήσαν και παππούδες σας.
Η Βόρεια Ήπειρος γέννησε και γαλούχησε Επισκόπους, Δασκάλους, Πατριάρχες, πολεμικούς Ήρωες, Ευεργέτες όπως οι Ζωγράφος, Αρσάκης Ζάππας, Μπάκας, Σίνας και άλλοι τους γνωρίζεται ; εμείς σιγά σιγά έχουμε την ευθύνη να σας τους γνωρίσουμε.
Σήμερα η κατάσταση εξελίσσεται ως εξής :
- Η Ελληνική γλώσσα και Παιδεία διώκεται .
- Η Χριστιανική Ορθοδοξία εμποδίζεται συστηματικά .
- Ελληνικότατες περιοχές αλβανοποιούνται με εποικισμό.
- Η Βία, η τρομοκρατία, η αρπαγή των περιουσιών των ελλήνων στην Αλβανία, στέλνουν τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου μακριά από την γη των προγόνων τους.
Η χειρότερη μορφή αφελληνισμού της Β. Ηπείρου πραγματοποιείται από τους Αλβανούς σήμερα.
Απόδημοι αδελφοί μας στην Ελληνική Βουλή ο Γεώργιος Παπανδρέου την 12/6/1960 είχε πει «...... Η διεκδίκηση μας δια την Β. Ήπειρο είναι ιερά και απαράγραπτος» εμείς αναφερόμαστε για αυτονομία, διότι δεν καθορίζουμε την πολιτική που καθορίζει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, μόνο πρέπει να σας δίνουμε τα στοιχεία που γνωρίζουμε, ώστε να τα γνωρίζεται και εσείς, επίσης Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Χριστόδουλος Αθήνα 14/5/2000 είπε «....... Κάποιοι θα θέλανε να ξεχάσουμε τις ρίζες μας. Να μη μιλάμε για αλησμόνητες πατρίδες .....»
Το αμφισβητείτε φίλοι μας από όλο τον κόσμο και έλληνες διαφωτιστές δεν είναι έτσι ; τι έχετε να προσθέσετε ; τι πρέπει να κάνουμε να διαβάλουμε κατάφατσα το έργο τους ώστε να είστε εσείς ικανοποιημένοι και να μπορείτε να ικανοποιείτε τους σκοπούς που θέλουν να σας περάσουν οι άλλοι ;

Το Apodimos Hellas μέσα από το www.apodimos.com θα διατηρεί την μνήμη των απόδημων αδελφών μας και των ελλήνων της Ελληνικής Επικράτειας, της Κύπρου και των Φιλελλήνων αδιάπτωτη, ώστε όλοι να γνωρίζουν την πραγματικότητα .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή το εθνικό αυτό θέμα είναι και πολιτικό, και του οποίου η λύση θα πρέπει να δρομολογηθεί μέσα από τα διεθνή fora και με βάσει τις διεθνείς συνθήκες που υπαγορεύουν το μέλλον των εθνικών μειονοτήτων, καλό θα ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να συμπεριλάβουν στην αντζέντα των εξωτερικών θεμάτων και το Βορειοηπειρωτικό, πριν είναι αργά.
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έχει ?χορτάσει? από παχιά λόγια, από ?επιθέσεις φιλίας?, από συνθηματολογία «περί γέφυρας φιλίας» της μειονότητας, από πολιτικάντικη και ξύλινη γλώσσα που δεν διστάζει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να εκμεταλλεύεται το πολύπαθο αυτό κομμάτι του ελληνισμού, χωρίς όμως να δεσμεύεται για το πρακτέον.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ώρα που δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα Ελληνικά σχολεία στην σκλαβωμένη γη της Βορείου Ηπείρου και τα Ελληνόπουλα ζητούν απεγνωσμένα να μάθουν την Ελληνική Γλώσσα, την ίδια ώρα το ελεεινό φιλοαλβανικό κράτος εκδίδει βιβλία εκμαθήσεως της…αλβανικής για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με τα…αλβανάκια που δυσκολεύονται να συνεννοηθούν στα Ελληνικά
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καλωσήρθατε στην…Αλβανική Δημοκρατία του νέο-Ελλαδιστάν. Εδώ ΚΑΠΟΤΕ κατοικούσαν κάποιοι που λέγονταν Έλληνες, αλλά από αυτούς έχουν μείνει πλέον ελάχιστοι, κάτι ασήμαντοι γέροντες που εξυπηρετούν σε μικροδουλειές! Τώρα κατοικούν φιλοπρόοδοι…αλβανοί στους οποίους οφείλεται η ανάπτυξη αυτής της χώρας που ΚΑΠΟΤΕ ονομαζόταν Ελλάδα…»! Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο (που δεν είναι καθόλου ανέκδοτο!), αλλά ανέκδοτο ήταν και πριν από κάποια χρόνια το «αλβανός τουρίστας»! Οι προοπτικές για το μέλλον αυτού του Έθνους διαγράφονται τρομακτικά δυσοίωνες, αν όλοι μαζί και ο καθένας από εμάς δεν αγωνιστούμε να ξαναγίνει η Ελλάδα και πάλι Ελληνική!
Θέλω να διευκρινίσω ότι τα παραπάνω είναι δανεισμένα αποσπάσματα από διάφορες πηγές του ιντερνετ. Όπου γράμματα χρώματος μπλε είναι τα δικά μου σχόλια.
Δεν φαντάζεστε πόσο υλικό βρήκα ψάχνοντας πληροφορίες για την βόρειο ήπειρο. Και επειδή δεν ήθελα να κουράσω τους αναγνώστες, επιλεκτικά έβαλα ορισμένα κομμάτια. Παρακαλώ ψάξτε και εσείς και παραθέστε μαζί με την άποψη σας πολύτιμες πληροφορίες. Ένα μπράβο για τα παιδιά της
Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α) www.sfeva.gr


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: Karaμazoβ on February 02, 2007, 01:20:22 am
Απο όσα λες ένα θα δεχθώ, ο,τι όντως υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική μειονότητα  στην Βόρεια Ήπειρο. Και το ελληνικό κρατος όχι μονο δεν βοηθάει τους Βορειοηπειρώτες με σχολεία και προσφυγές στον ΟΗΕ αλλα και δεν τους χορηγεί ιθαγένεια οταν έρχονται εδώ (ενα φίλος μου είναι βορειοηπειρώτης και... δεν ειναι ούτε Έλληνας πολίτης ούτε Αλβανός! Δεν ανήκει πουθενά!).

Κατα τα άλλα, οι Αλβανοί και η Έλληνες ειναι 2 Ινδοευρωπαικά φύλα των Βαλκανίων που οι τυχες τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απο τα αρχαία χρόνια, με οτι συνεπάγεται αυτό: πολέμους, ανταλλαγές πληθυσμών, Αλβανούς που γίνονται Έλληνες και τούμπαλιν. Και εμείς προ του 1821 σαν Τούρκοι ήμασταν στους τρόπους.

Και δεν γουσταρω καθόλου εθνικιστικές κωρωνες για σοβαρά ζητηματα οπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα σχέδια περι κατάληψης/αυτονομίας της Β.Ηπειρου ειναι αιθεροβασίες  και επικίνδυνα. Οι Έλληνες ειναι μειονότητα στη Β. Ηπειρο κι αυτό δεν αλλαζει.



Ποια ειναι τα δικά σου σχόλια και ποια είναι κομματια απο το ιντερνετ??
 


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: tedilisius on February 02, 2007, 01:27:46 am
Απο όσα λες ένα θα δεχθώ, ο,τι όντως υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική μειονότητα  στην Βόρεια Ήπειρο. Και το ελληνικό κρατος όχι μονο δεν βοηθάει τους Βορειοηπειρώτες με σχολεία και προσφυγές στον ΟΗΕ αλλα και δεν τους χορηγεί ιθαγένεια οταν έρχονται εδώ (ενα φίλος μου είναι βορειοηπειρώτης και... δεν ειναι ούτε Έλληνας πολίτης ούτε Αλβανός! Δεν ανήκει πουθενά!).

Κατα τα άλλα, οι Αλβανοί και η Έλληνες ειναι 2 Ινδοευρωπαικά φύλα των Βαλκανίων που οι τυχες τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απο τα αρχαία χρόνια, με οτι συνεπάγεται αυτό: πολέμους, ανταλλαγές πληθυσμών, Αλβανούς που γίνονται Έλληνες και τούμπαλιν. Και εμείς προ του 1821 σαν Τούρκοι ήμασταν στους τρόπους.

Και δεν γουσταρω καθόλου εθνικιστικές κωρωνες για σοβαρά ζητηματα οπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα σχέδια περι κατάληψης/αυτονομίας της Β.Ηπειρου ειναι αιθεροβασίες  και επικίνδυνα. Οι Έλληνες ειναι μειονότητα στη Β. Ηπειρο κι αυτό δεν αλλαζει.



Ποια ειναι τα δικά σου σχόλια και ποια είναι κομματια απο το ιντερνετ??
 
Για πιο λόγο σου φενονται εθνικιστικές οι απόψεις μου αφου η ίδια η Ιστορία αποδικνίει πως οι Β. Ηπειρος είναι Ελληνικη.Ολες αυτες οι προσπάθιες των Β.Ηπειροτων λοιπόν γιατι πρέπει να μας αφηνουν αδιάφορους;;;;


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: Turambar on February 02, 2007, 01:29:37 am
Τι εννοείς ελληνική βρε Tedilisius....?


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: tedilisius on February 02, 2007, 01:34:35 am
Τι εννοείς ελληνική βρε Tedilisius....?
Ενοώ πως πριν το 1912 η σημερινή Β.Ηπειρος ήταν Ελληνικό έδαφος κατακτημένο απο τους Τούρκους πουθενά δεν υπήρχε το κράτος που σήμερα λέγετε Αλβανία.


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: ASDF_ on February 02, 2007, 01:37:17 am
Ε και μέχρι το 1831 δεν υπήρχε κράτος που λεγόταν Ελλάδα


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: Turambar on February 02, 2007, 01:40:12 am
και πριν το 1776 κράτος που λεγόταν ΗΠΑ.



Η Μεγάλη Ιδέα πέθανε φίλτατε tedilitius... και οι μεγαλήτεροι καπηλευτές της εκτελέστηκαν στο Γουδί...


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: Karaμazoβ on February 02, 2007, 01:40:22 am
Κατ'αρχήν δεν ξερω ποιες ειναι οι απόψεις σου και ποιές αλλων απο το ιντερνετ.

Η ιστορία δειχνει οτι η Μ.Ασία ήταν καποτε ελληνική περιοχή αλλα πλεον δεν είναι, γιατί κανένας Έλληνας ή ελάχιστοι κατοικούν εκει. Ομοίως και με τη Β.Ηπειρο. Η απογραφή της CIA δηλώνει οτι οι Έλληνες αποτελούν το 3% του πληθυσμού της Αλβανίας κυρίως στην περιοχή της Β.Ηπείρου. Αλλα η περιοχή αυτή δεν είναι Κόσοβο. Ακόμα και στην Β.Ηπειρο οι Αλβανοί ειναι περισσότεροι, εκτός απο κάποια χωριά που ειναι ελληνικά.


Τα προβλήματα που εχουν οι Έλληνες εκεί εχουν και μια άλλη διασταση. Πολλοί έλληνες καλούνται στα Αλβανικά δικαστήρια γιατι έχουν τη φαεινή ιδέα να υψω΄σουν την ελληνική σημαία σε κτήρια στην Β.Ηπειρο. Μετά οι Αλβανοί του κατηγορούν, ισως με τους δικούς τους σκοπούς, για επίθεση ενάντια στο Αλβανικό κρατος.Υπάρχει και βία, σαφώς, ακροδεξιοί που μισούν τις μειονότητες υπάρχουν παντου΄.


Εμένα με πειράζει που το Ελληνικό κράτος δεν βοηθάει τους Έλληνες της Αλβανίας, που οι περισσότεροι ειναι φτωχοι, να μάθουν ελληνικά και να εισέλθουν πιο έυκολαστην Ελλαδα.


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: aliakmwn on February 02, 2007, 01:42:16 am
Τι εννοείς ελληνική βρε Tedilisius....?
Ενοώ πως πριν το 1912 η σημερινή Β.Ηπειρος ήταν Ελληνικό έδαφος κατακτημένο απο τους Τούρκους πουθενά δεν υπήρχε το κράτος που σήμερα λέγετε Αλβανία.

Πριν το 1831 δεν υπηρχαν ελληνικα εδαφη, μονο οθωμανικα.
Η νοτια Αλβανια (aka βορεια Ηπειρος) δεν ηταν ποτε ελληνικο εδαφος.

Ο ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ζήτημα, οι Προκλήσεις Των Αλβανών Και Η Αλβανολαγνεία. Ποια είναι η γνώμη σας, και ποιοι φταίνε;


1) Φταίνε οι βόρειο Ηπειρώτες που επιμένουν και επιθυμούν να αποκαλούνται Έλληνες;
2) Οι αλβανικές αρχές;
3) Οι Ελληνικές αρχές;
4) Η αριστερά;
5) Η δεξιά;
6) Οι Τούρκοι;
7) Έχω μαύρα μεσάνυχτα και δεν απαντώ.

Σωστη απαντηση: Οι φασιστες καθε χωρας κι εθνικοτητας, και ο κοσμος δεν θα γινει καλυτερος αν δεν κρεμασουμε τον τελευταιο απο δαυτους απ' τ' αντερα του.


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: elmaya on February 02, 2007, 01:43:03 am
Απο όσα λες ένα θα δεχθώ, ο,τι όντως υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική μειονότητα  στην Βόρεια Ήπειρο. Και το ελληνικό κρατος όχι μονο δεν βοηθάει τους Βορειοηπειρώτες με σχολεία και προσφυγές στον ΟΗΕ αλλα και δεν τους χορηγεί ιθαγένεια οταν έρχονται εδώ (ενα φίλος μου είναι βορειοηπειρώτης και... δεν ειναι ούτε Έλληνας πολίτης ούτε Αλβανός! Δεν ανήκει πουθενά!).

Κατα τα άλλα, οι Αλβανοί και η Έλληνες ειναι 2 Ινδοευρωπαικά φύλα των Βαλκανίων που οι τυχες τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απο τα αρχαία χρόνια, με οτι συνεπάγεται αυτό: πολέμους, ανταλλαγές πληθυσμών, Αλβανούς που γίνονται Έλληνες και τούμπαλιν. Και εμείς προ του 1821 σαν Τούρκοι ήμασταν στους τρόπους.

Και δεν γουσταρω καθόλου εθνικιστικές κωρωνες για σοβαρά ζητηματα οπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα σχέδια περι κατάληψης/αυτονομίας της Β.Ηπειρου ειναι αιθεροβασίες  και επικίνδυνα. Οι Έλληνες ειναι μειονότητα στη Β. Ηπειρο κι αυτό δεν αλλαζει.



Ποια ειναι τα δικά σου σχόλια και ποια είναι κομματια απο το ιντερνετ??
 
Για πιο λόγο σου φενονται εθνικιστικές οι απόψεις μου αφου η ίδια η Ιστορία αποδικνίει πως οι Β. Ηπειρος είναι Ελληνικη.Ολες αυτες οι προσπάθιες των Β.Ηπειροτων λοιπόν γιατι πρέπει να μας αφηνουν αδιάφορους;;;;

Εγώ λέω, αν θες να τιμάς τη χώρα σου όπως τόσο πολύ θέλεις, να μάθεις να γράφεις σωστά ελληνικά.



Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: ASDF_ on February 02, 2007, 01:44:38 am
Απο όσα λες ένα θα δεχθώ, ο,τι όντως υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική μειονότητα  στην Βόρεια Ήπειρο. Και το ελληνικό κρατος όχι μονο δεν βοηθάει τους Βορειοηπειρώτες με σχολεία και προσφυγές στον ΟΗΕ αλλα και δεν τους χορηγεί ιθαγένεια οταν έρχονται εδώ (ενα φίλος μου είναι βορειοηπειρώτης και... δεν ειναι ούτε Έλληνας πολίτης ούτε Αλβανός! Δεν ανήκει πουθενά!).

Κατα τα άλλα, οι Αλβανοί και η Έλληνες ειναι 2 Ινδοευρωπαικά φύλα των Βαλκανίων που οι τυχες τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν απο τα αρχαία χρόνια, με οτι συνεπάγεται αυτό: πολέμους, ανταλλαγές πληθυσμών, Αλβανούς που γίνονται Έλληνες και τούμπαλιν. Και εμείς προ του 1821 σαν Τούρκοι ήμασταν στους τρόπους.

Και δεν γουσταρω καθόλου εθνικιστικές κωρωνες για σοβαρά ζητηματα οπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα σχέδια περι κατάληψης/αυτονομίας της Β.Ηπειρου ειναι αιθεροβασίες  και επικίνδυνα. Οι Έλληνες ειναι μειονότητα στη Β. Ηπειρο κι αυτό δεν αλλαζει.



Ποια ειναι τα δικά σου σχόλια και ποια είναι κομματια απο το ιντερνετ??
 
Για πιο λόγο σου φενονται εθνικιστικές οι απόψεις μου αφου η ίδια η Ιστορία αποδικνίει πως οι Β. Ηπειρος είναι Ελληνικη.Ολες αυτες οι προσπάθιες των Β.Ηπειροτων λοιπόν γιατι πρέπει να μας αφηνουν αδιάφορους;;;;

Εγώ λέω, αν θες να τιμάς τη χώρα σου, να μάθεις να γράφεις σωστά ελληνικά.



Ολίγον τι άσχετο αυτό
αλλά τι να λέει


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: elmaya on February 02, 2007, 01:47:13 am
Ολίγον τι άσχετο αυτό
αλλά τι να λέει

Σωστό και αυτό...αλλά τα νεύρα βλέπεις.


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: tedilisius on February 02, 2007, 01:56:09 am
Ρε παιδιά εδώ μιλάμε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και  ενδιαφέρει πιο πολύ τους Έλληνες από κάθε άλλον γιατί αν διαβάσουμε στην ταυτότητα ενός Β. Ηπειρώτη θα δούμε να γράφει εθνικότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Άρα δεν είναι και αυτός Έλληνας;;;;;;;;


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: ASDF_ on February 02, 2007, 01:59:43 am
Εμένα και Τουρμένιος να γράφει το ΄διο μου κάνει

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι έγκλημα και είναι το ίδιο καταδικαστέο ανεξάρτητα αν είναι Έλληνες ή Τούρκοι ή Αλβανοί ή από τον Άρη.



Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: Karaμazoβ on February 02, 2007, 02:02:02 am
Ρε παιδιά εδώ μιλάμε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και  ενδιαφέρει πιο πολύ τους Έλληνες από κάθε άλλον γιατί αν διαβάσουμε στην ταυτότητα ενός Β. Ηπειρώτη θα δούμε να γράφει εθνικότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Άρα δεν είναι και αυτός Έλληνας;;;;;;;;

H καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να μας αφορά ανεξαρτήτως εθνικότητας. Αλλα δεν μπορώ να ακούω απόψεις περι προσαρτησης/ αυτονομίας της Β.Ηπείρου και επίθέσεις ενάντια στο να είναι κανείς Αλβανός.


Αυτούς τους Έλληνες ,λοιπον tedilisius , το ελληνικό κρατος δεν τους αναγνωρίζει, δεν τους χορηγεί υπηκοοτητα, δεν τους αφηνει να σπουδάσουν σε στρατιωτικές σχολές.
Στην Αλβανία τους λεγανε "βρωμοέλληνες", στην Ελλάδα τους λένε "παλιοαλβανούς" ή σκέτο "Αλβανούς"


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: Turambar on February 02, 2007, 02:03:53 am
εκτός αν πάρουν κάνα μετάλειο ή σώσουν κάποια κοπελιά από μανιακούς με βιτριόλη, οπότε αυτόματα πέρνουν το χαρακτηρισμό βορειοηπειρώτης στα ΜΜΕ.


κάτι παράξενα πράγματα....


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: aliakmwn on February 02, 2007, 02:06:11 am
Ρε παιδιά εδώ μιλάμε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και  ενδιαφέρει πιο πολύ τους Έλληνες από κάθε άλλον γιατί αν διαβάσουμε στην ταυτότητα ενός Β. Ηπειρώτη θα δούμε να γράφει εθνικότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Άρα δεν είναι και αυτός Έλληνας;;;;;;;;

Δεν νομιζω τα δικαιωματα των ελληνων της νοτιας Αλβανιας να καταπατωνται περισσοτερο απ' οσο καταπαταμε εμεις εδω τα δικαιωματα των αλβανων μεταναστων.


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι
Post by: Karaμazoβ on February 02, 2007, 02:12:08 am
Ρε παιδιά εδώ μιλάμε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και  ενδιαφέρει πιο πολύ τους Έλληνες από κάθε άλλον γιατί αν διαβάσουμε στην ταυτότητα ενός Β. Ηπειρώτη θα δούμε να γράφει εθνικότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Άρα δεν είναι και αυτός Έλληνας;;;;;;;;

Δεν νομιζω τα δικαιωματα των ελληνων της νοτιας Αλβανιας να καταπατωνται περισσοτερο απ' οσο καταπαταμε εμεις εδω τα δικαιωματα των αλβανων μεταναστων.

Η διαφορά ειναι οτι οι Έλληνες της Β.Ηπείρου ειναι αυτόχθωνες με οτι συνεπάγεται αυτό: συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκμάθηση γλώσσας κτλ...Η συγκριση με τους εδώ Αλβανους οικονομικούς μετανάστες δεν είναι και τοσο καλή. Καλύτερα να λεγες για αυτούς που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι στη θράκη...


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: apostolos1986 on February 02, 2007, 02:36:33 am
ας χαλαρώσουμε όλοι...
ας κατεβάσουμε τους τόνους....


Title: Re: ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, Προκλήσεις Αλβανών,Αλβανολαγνεία. Ποια η γνώμη σας, ποιοι φταί
Post by: apostolos1986 on February 02, 2007, 02:47:03 am
λοιπόν το τόπικ κλειδώνει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα...
τις προσωπικές σας διαμάχες λύστε τες με προσωπικά μηνύματα...

Ευχαριστώ...