• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:38:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:38:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 55
Guests: 138
Total: 193
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
jh13
chriskazakos
Jordann
tmpadasn
kmarkad
sterxz
Apaugasma
tzortzis
christina02
PANKRAV
anastas1a
ppapadoe
mimaki
kouf
τσακαλι
Raphael
leorizos
Born_Confused
xanthosp
ANDVRONTZOS
okanpala
Mr Watson
gntitsios
engineer2030
bougatsa
Pakapis5
George15
nick_slendy
petrtheo
giorgosm05
mixkats
alexanton
dioannidi
kkotsopo
maestros
Eleniiii
dimitire
anna.ts
Thanasis_pap
Δημητρης Αξιμιωτης
george14
mmikelo
Nikospneumatikos
donnis
iliaskou
stefanos hios
mavropan
ikallima
plapas
msandr
elischat
ThanosKoutsoump
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 11 Go Down Print
Author Topic: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο  (Read 17525 times)
lars
Θαμώνας

View Profile
Απ: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο
« Reply #15 on: October 04, 2006, 17:00:03 pm »

Quote from: aliakmwn on October 04, 2006, 16:45:32 pm
Οσο για το πρωτο:

Quote from: #KronokiD# on October 04, 2006, 16:34:32 pm
     Κατά τα άλλα, ο Ηλεκτρολόγος μαθαίνει Πεδίο ΙΙ, Λογισμό ΙΙ και χίλια δυο άλλα και ο δασκαλάκος μαθαίνει να φτιάχνει ποιηματάκια και να τραγουδά παιδικά τραγουδάκια. Και ποσοτικά να το πάρεις ο δάσκαλος έχει 4 χρόνια σπουδών, ενώ ο Μηχανικός 5. Υπό αυτήν την έννοια, ναι είναι "ΠΙΟ ΜΑΓΑΣ τσσσσσσσσ!"

..Καταλαβες? Wink
Θεμα μαγκιας και κομπλεξ ειναι, ανθρωπων που δεν σκεφτονται τιποτα περα απο τον εαυτο τους...

Κατι τετοιες φιλελευθεριες βρωμισαν τον τοπο...

Κάτσε ρε Aliakmwn, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Δηλαδή αν δουλεύω εγώ 5, το πολύ 6 ώρες τη μέρα, έχω 4 μήνες άδεια το χρόνο και εσύ δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα (δε θα αναφερθώ σε βάρος δουλειάς) και δικαιούσαι άδεια 1 μήνα το χρόνο και με το ζόρι, πρέπει να πληρωνόμαστε το ίδιο?Το βρίσκεις δίκαιο?
Με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι είμαι κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
Re: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο
« Reply #16 on: October 04, 2006, 17:02:04 pm »

Quote from: aliakmwn on October 04, 2006, 16:45:32 pm
ΥΓ @#KronokiD#: Την ατακα περι ευγενειας δεν την καταλαβα... Ειναι εντελως ακυρη. Εκτος εαν, επειδη μαθαινιες Λογισμο ΙΙ και Πεδιο ΙΙ περιμενεις να σου μιλαω στον πληθυντικο Huh
    Τα "τσσσσσσσσ" και τις μαγκιές αλλού!
    Στο ίδιο post που το γράφεις αυτό, λίγο πιο πάνω έχεις αποκαλέσει αυτά που λέω βρωμιές. Αυτό θα πεί ειρωνεία!!!

Ουδέν Σχόλιον!
aliakmwn
Guest
« Reply #17 on: October 04, 2006, 17:03:09 pm »

Quote from: #KronokiD# on October 04, 2006, 16:57:31 pm
       Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι κομπλεξικός, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΟΣ, εσύ κατάλαβες τώρα;;; Ας μην αρχίσουμε να συζητάμε ποιός είναι κομπλεξικός και ποιός όχι, γιατί στον καμπλεξισμό φίλε μου, υπερέχεις με μεγάλη διαφορά! Κατάλαβες;;;
       Κι επειδή όλοι δικαιούνται αξιοπρεπή μισθό πρέπει να τον πάρουν μόνο οι δάσκαλοι και να τον στερήσουμε από του συνταξιούχους ας πούμε!
       Και για ακόμα μια φορά θα σε παρακαλέσω να μιλάς κόσμια. Σου είπα εγώ ποτέ ότι αυτά που λες είναι βρωμιές;;; Αν και ίσως θα έπρεπε, για να σου ανταποδώσω τη φιλοφρόνηση!

Κομπλεξικος ειναι αυτος που λεει "η σχολη μου ηταν πιο πολλα χρονια απο τη δικη σου, αρα πρεπει να πληρωνομαι περισσοτερο".
Ειναι επισης αυτος που λεει "αφου κανενας δεν παιρνει τοσα, αρα κανενας αλλος δεν εχει δικαιωμα να τα διεκδικει". Αυτος ειναι επιπλεον και ηττοπαθης.

Ολοι δικαιουνται αξιοπρεπεις μισθους και αξιοπρεπεις συνταξεις. Και ολοι πρεπει να παρουν. Κανενας δεν θα στερησει τιποτα απο κανεναν.

aliakmwn
Guest
Απ: Κινητοποιήσεις Εκπαιδευτικών & Πανεκπαιδευτ
« Reply #18 on: October 04, 2006, 17:06:06 pm »

Quote from: lars on October 04, 2006, 17:00:03 pm
Κάτσε ρε Aliakmwn, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Δηλαδή αν δουλεύω εγώ 5, το πολύ 6 ώρες τη μέρα, έχω 4 μήνες άδεια το χρόνο και εσύ δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα (δε θα αναφερθώ σε βάρος δουλειάς) και δικαιούσαι άδεια 1 μήνα το χρόνο και με το ζόρι, πρέπει να πληρωνόμαστε το ίδιο?Το βρίσκεις δίκαιο?
Με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι είμαι κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.

Εγω θα θεσω την ερωτηση σε αλλη βαση:

Το οτι το δικο μου επαγγελμα (ας πουμε οτι ειμαι δασκαλος) εχει ενα δεδομενο σχεδιασμο, δηλαδη εκ των πραγματων πρεπει να κανω διακοπες την ιδια περιοδο που κανουν διακοπες και οι μαθητες, να διδασκω τις ιδιες ωρες που αυτοι ειναι στο σχολειο, και (υποτιθεται πως) κανω κατι πιο ευκολο***, σημαινει πως οι αναγκες μου και οι αναγκες της οικογενειας μου ειναι λιγοτερες απο τις αναγκες αυτου που δουλευει πληρες 8-ωρο και ολο το χρονο εκτος απο 5 αργιες και 15 μερες κανονικη αδεια?

Ή μηπως πρεπει να στελνουμε τους δασκαλους........ στα χωραφια τους καλοκαιρινους μηνες?

edit: Ξεχασα τον αστερισκο Tongue
***= Δεν θεωρω πως το επαγγελμα του δασκαλου ειναι πιο ευκολο, ακομα και απο του οικοδομου. Ειναι σαφως λιγοτερο επικινδυνο, αλλα η πνευματικη κοπωση, και οι απαιτησεις που εχει, ειναι κλασεις ανωτερες.
Οι αναγκες αυτων των δυο ανθρωπων ειναι ιδιες. Και οι δυο εχουν οικογενειες, παιδια, δαπανες...
Νessa
Guest
« Reply #19 on: October 04, 2006, 17:12:28 pm »

Kronokid, άσχετα με το αν είναι ή όχι αναισθησία και κόμπλεξ αυτό που λες, πρέπει να καταλάβεις ότι είναι βλακεία γιατί δε σε συμφέρει! Εσένα σε συμφέρει να πάρει γερή αύξηση ο δάσκαλος για να μπορείς μετά κι εσύ να απαιτήσεις για τον εαυτό σου περισσότερα από όσα παίρνεις τώρα. Πες ρε παιδί μου ότι δε μας νοιάζει και να πεθάνουν της πείνας οι δάσκαλοι, πρόβλημά τους, ΟΚ. Για τον εαυτό μας όμως, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να τους υποστηρίξουμε!

Το πόσα πρέπει να παίρνει ο καθένας για διαφορετικές εργασίες είναι δευτερεύον ζήτημα. Πρωτεύον είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σαν σύνολο (μιλάω για την εργατική τάξη). Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δρούμε ενιαία, να υποστηρίζει ο ένας κλάδος τον άλλο, και όχι συντεχνιακά.

Για τις άδειες επιφυλάσσομαι...
Junior

View Profile
« Reply #20 on: October 04, 2006, 17:38:58 pm »

Quote from: #KronokiD# on October 04, 2006, 15:57:54 pm
      ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ 1450 Ε στον πρωτοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό! Όχι, όχι και πάλι όχι!
      Ας μου πεί κάποιος, ποιός πρωτοδιορίζόμενος παίρνει 1450 Ε; Μήπως ο Πρωτοδιοριζόμενος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός;;;

Χεχε... από αυτό βγήκε το συμπέρασμα ότι ο KronokiD έχει κόμπλεξ.

Αλιάκμωνα εσύ θέλεις να αμείβονται όλοι με βάση τις ανάγκες τους και όχι με βάση το πόσο δουλεύουν. Δεν το θέλουμε όλοι αυτό. Αλλά ακόμη και τότε, ας δουλέψουν όσο και οι υπόλοιποι. Οκ, εσύ μπορεί να θεωρείς τη δουλειά τους το ίδιο δύσκολη με αυτή του οικοδόμου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ειρωνεύεσαι, γιατί η υπόθεση του KronokiD είναι εξίσου αυθαίρετη με τη δική σου.

Αλιάκμων και Νέσσα λέτε ότι ακόμα και να μην αξίζουν να παίρνουν περισσότερα από τους άλλους πρέπει να αυξηθεί ο μισθός τους. Και αυτό γιατί πρέπει όλοι να πάρουμε περισσότερα (όχι η αστική τάξη όμως Grin). Ψάχνετε για επανάσταση ανεξαρτήτως αιτημάτων;
Νessa
Guest
« Reply #21 on: October 04, 2006, 17:44:23 pm »

Τι εννοείς "ανεξαρτήτως αιτημάτων"; Συμφωνούμε με τα αιτήματα.
aliakmwn
Guest
« Reply #22 on: October 04, 2006, 17:47:53 pm »

Junior αγορι μου, παρατηρω λιγο τρικυμια εν κρανιω Cheesy Δεν πειραζει, εχουμε χρονο μπροστα μας...

Η εμμονη στον ανταγωνισμο αποτελει συμπτωμα διαταραχης προσωπικοτητας...

Και ξαναλεω: Δηλαδη η οικογενεια του δασκαλου (που υποτιθεται πως παιρνει 4 μηνες το χρονο αδεια) εχει λιγοτερες αναγκες απο την οικογενεια π.χ. του εφοριακου που παιρνει μονο 15 μερες?

Περιμενω τις δικες σας αντιπροτασεις......... Βλεπω μονο κραυγες "ΑΑΑΑΑΑ ΟΥΥΥΥΥΥΥ αυτοιιιιιιιι δουλευουν λιγοοοοοοοοοο και παιρνουν πολλααααααααααααα και θελουν κι αλλααααααααααα"
Πες μου λοιπον. Τι να γινει? Να τους κανουμε ολους ωρομισθιους??

Σ' αυτη τη συζητηση, αδιαφορω για το κατα ποσον η μια δουλεια ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο δυσκολη. Θα συζητησω τετοιο θεμα, μονο οταν θα παμε να μιλησουμε για το ποσο παραπανω απο το βασικο μισθο πρεπει να παιρνει ο καθενας... Εκει μπορει να με πεισεις οτι π.χ. ο εισαγγελεας πρεπει να αμοιβεται περισσοτερο απο τον δασκαλο (σε λογικα παντα πλαισια).
Το αιτημα για βασικο μισθο ομως ειναι αδιαπραγματευτο απο την πλευρα μου.

Οταν λεμε βασικος μισθος, εννοουμε τον ελαχιστο μισθο που πρεπει αντικειμενικα να παιρνει καποιος, ωστε να ζησει αυτος και η οικογενεια του.
Το οτι καποια επαγγελματα διαφερουν απο το κλασσικο "8-ωρο, 5-ημερο, 15 μερες αδεια το χρονο" δεν σημαινει οτι οι εργαζομενοι εχουν λιγοτερες αναγκες...

Εκτος, ξαναλεω, αν υποστηριζει πως, τις ωρες που δουλευουν λιγοτερο απο τους αλλους υπαλληλυος πρεπει να τους στελνουμε αλλου, π.χ. χωραφι, οικοδομη, οδοκαθαρισμο ή οπουδηποτε αλλου για να... "εξισορροπησουν"...

Κι υστε
61;α μου λες γιατι ειρωνευομαι...

edit: Καλα αυτο το τελευταιο........
Δε μου λες πουλακι μου, ξερεις τι ειναι αστικη ταξη?
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #23 on: October 04, 2006, 17:58:44 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:52:20 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
(Stalin)^2
Guest
« Reply #24 on: October 04, 2006, 18:23:44 pm »

Μπάχαλο, μπάχαλο πάλι...Μπάχαλα παντού!
Σχετικά με το ποιός αξίζει και ποιός όχι να αμοιβεται υψηλα τί έχετε να πείτε για τους μισθούς των δημαρχων, νομαρχων, βουλευτων κλπ, που είναι οι κατεξοχήν άχρηστοι στην κοινωνια μας; Αν δηλαδή οι δάσκαλοι είναι οι "τεμπέλιδες" της παρεας, τότε οι "άρχοντες" αυτοί τί είναι; Τουλάχιστον οι δάσκαλοι επιφορτίζονται με τον ρόλο του παιδαγωγού που διαμορφώνει συνειδήσεις νέων μελών μιας κοινωνίας και συνεπώς έχουν βαρύτατες ευθύνες... Το τί γίνεται στην πράξη είναι εντελώς άλλο ζήτημα.
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #25 on: October 04, 2006, 19:02:00 pm »

Quote from: |eJuncky| on October 04, 2006, 18:23:44 pm
Μπάχαλο, μπάχαλο πάλι...Μπάχαλα παντού!
Σχετικά με το ποιός αξίζει και ποιός όχι να αμοιβεται υψηλα τί έχετε να πείτε για τους μισθούς των δημαρχων, νομαρχων, βουλευτων κλπ, που είναι οι κατεξοχήν άχρηστοι στην κοινωνια μας; Αν δηλαδή οι δάσκαλοι είναι οι "τεμπέλιδες" της παρεας, τότε οι "άρχοντες" αυτοί τί είναι; Τουλάχιστον οι δάσκαλοι επιφορτίζονται με τον ρόλο του παιδαγωγού που διαμορφώνει συνειδήσεις νέων μελών μιας κοινωνίας και συνεπώς έχουν βαρύτατες ευθύνες... Το τί γίνεται στην πράξη είναι εντελώς άλλο ζήτημα.

Φυσικά και είναι προκλητικά υψηλοί!
Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει...

Πάντως αναρωτιέμαι, ο άεργος τι ανάγκες έχει και τι μισθό πρέπει να πάρει;
Η κομμουνιστική ιδεολογία του "πληρωνόμαστε σύμφωνα με τις ανάγκες μας"
κατέληξε σε "δε δουλεύω και ο μισθός που παίρνω δε μου φτάνει για να καλύψω τις ανάγκες μου".
Η γνώμη μου είναι πως κάποιος θα πρέπει να αμείβεται με βάση αυτά που προσφέρει.
Και αν αυτά που προσφέρει είναι επαρκή, τότε ναι, σαφώς και να παίρνει μισθό που του επιτρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του.
Βέβαια πως ακριβώς ορίζονται οι ανάγκες του καθενός είναι άλλο θέμα...
Εγώ έχω πχ ανάγκη για 3 εξοχικά με ιδιωτικό ελικοδρόμιο και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων;
Θα πρέπει να μου δώσετε τα λεφτά να τα αγοράσω;

Και κάτι τελευταίο. Η εικόνα που έχετε για τον προϋπολογισμό ως ένα σακούλι που δεν αδειάζει ποτέ από λεφτά είναι λάθος. Αν η κυβέρνηση αυξήσει τους μισθούς των δασκάλων κατά 45+% θα αναγκαστεί να κόψει από κάπου αλλού. Ουσι
αστικά θα είναι σαν όλοι να βγάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να τους δώσουμε την αύξηση. (Και μη μου πείτε να κόψει από τις αμυντικές δαπάνες. Μακάρι να γινόταν αλλά αυτά τα πράγματα είναι μη ρεαλιστικά προς το παρόν. Κατά βάθος ξέρετε ότι πάλι εμείς με νέους φόρους θα την πληρώσουμε.)
« Last Edit: October 04, 2006, 19:05:37 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Νessa
Guest
« Reply #26 on: October 04, 2006, 19:08:52 pm »

Να τα πάρει από τους βιομηχάνους Roll Eyes

Καλά ρε marauber, πότε φτάσαμε στον κομμουνισμό και κάνεις κριτική; Την τελευταία φορά που το έλεγξα, ακόμα καπιταλισμό είχαμε και μάλιστα προς το νεοφιλελεύθερο... άμα φέρουμε την εργατική εξουσία, μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε με τους άεργους...
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #27 on: October 04, 2006, 19:13:08 pm »

Quote from: Νessa on October 04, 2006, 19:08:52 pm
Καλά ρε marauber, πότε φτάσαμε στον κομμουνισμό και κάνεις κριτική; Την τελευταία φορά που το έλεγξα, ακόμα καπιταλισμό είχαμε και μάλιστα προς το νεοφιλελεύθερο... άμα φέρουμε την εργατική εξουσία, μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε με τους άεργους...

Λέω πως εφαρμόστηκε στην ΕΣΣΔ.
Όχι σε μας!
Το ανέφερα δε, επειδή αν δεν κάνω λάθος η ιδεολογία του "πληρωνόμαστε σύμφωνα με τις ανάγκες μας" είναι από τις βασικές του κομμουνισμού.
Όσο για το παράδειγμα με τους αέργους, το είπα για να αντικρούσω αυτήν την ιδεολογία.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
(Stalin)^2
Guest
« Reply #28 on: October 04, 2006, 19:15:10 pm »

Πάντως Γιάννης πίνεις , αλλά καθόλου Γιάννης κερνάει...
Εσύ κερνάς, εμείς δηλαδή...
Zarathoustra

View Profile
« Reply #29 on: October 04, 2006, 20:03:51 pm »

Την τελευταία φορά που το έλεγξα, ακόμα καπιταλισμό είχαμε και μάλιστα προς το νεοφιλελεύθερο... άμα φέρουμε την εργατική εξουσία, μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε με τους άεργους...

Καπιταλισμό με ποσοστό 60% της οικονομίας να ελέγχεται από το κράτος?Και πρίν λίγα χρόνια τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα.Τηλεπικοινωνίες(ΟΤΕ),ενέργεια(ΔΕΗ),μεταφορές(ΟΣΕ,Ολυμπιακή,ΟΑΣ),Βιομηχανία(ΑΓΕΤ,κ.λ.π)
Τράπεζες(Εθνική,Εμπορική,Αγροτική,κ.λ.π), όλες οι μεγάλες εταιρείες και τα περισσότερα "μέσα παραγωγής" ανήκαν μονοπωλιακά στο κράτος.Αλλά και όσες παρέμειναν ιδιωτικές, ήταν(και είναι) σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτες και ελεγχόμενες.

Η οικονομία μας απέχει πολύ από το να είναι φιλελεύθερη(δείτε την κατάταξη της Ελλάδας στον δείκτη οικονομικών ελευθεριών) και το σύστημα μας χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "παρεοκρατικός καπιταλισμός"(crony capitalism),δηλαδή μια διαστρεβλωμένη,νοσηρή μορφή καπιταλισμού.
« Last Edit: October 04, 2006, 20:05:58 pm by Zarathoustra » Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 11 Go Up Print
Jump to: