• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
December 03, 2025, 15:25:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
December 03, 2025, 15:25:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Των συνειρμών το παίγνιο....
by Μπιγκόνια
[Today at 14:49:59]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Υποστηρίζουμε...
by Aris★
[Today at 14:45:45]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by tartoufos
[Today at 14:17:34]

Απορίες σχετικά με την εξ...
by tony stank
[Today at 12:56:55]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ] ...
by RivenT
[Today at 11:15:12]

[Ηλεκτρονική Ι] Εργαστήρι...
by Mr Watson
[Today at 08:20:37]

Πρόγραμμα χειμερινής εξετ...
by Nikos_313
[December 02, 2025, 21:29:14 pm]

[Ευφυή και Προσαρμοστικά ...
by Μπιγκόνια
[December 02, 2025, 11:46:29 am]

Υπερτιμημένες για σας ται...
by tartoufos
[December 02, 2025, 03:06:39 am]

[Δομές Δεδομένων] Γενικές...
by Nikos_313
[December 01, 2025, 23:42:46 pm]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕ...
by cvakadimas
[December 01, 2025, 15:15:03 pm]

[Σύγχρονα Ενεργειακά Συστ...
by Nikos_313
[December 01, 2025, 14:27:02 pm]

[Λογική Σχεδίαση] Γενικές...
by tony stank
[December 01, 2025, 10:51:13 am]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by RivenT
[November 30, 2025, 17:12:33 pm]

[ΣΑΕ Ι] Γενικές απορίες κ...
by sassi
[November 29, 2025, 14:29:04 pm]

[Πυρηνική Τεχνολογία] Γεν...
by chatzikys
[November 27, 2025, 18:09:47 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by tony stank
[November 27, 2025, 15:32:50 pm]

[Λογισμός ΙΙ] Γενικές απο...
by koutrisk
[November 27, 2025, 15:27:59 pm]

Αν μπορούσα να αλλάξω το ...
by RivenT
[November 27, 2025, 14:15:37 pm]

Erasmus στο KU Leuven
by PolarBear
[November 26, 2025, 23:49:29 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10211
Latest: akoutouc
Stats
Total Posts: 1429451
Total Topics: 31871
Online Today: 236
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 07:47:49 am)
Users Online
Users: 22
Guests: 149
Total: 171
Captain
andyy
kakousios
Xousein
femanak
George_RT
Katarameno
pannick_v
gkougeor
Papalamprous humor
pipitsenko
stefanos hios
sassi
xorxe
themis01
apob
gmpatsol
kanavourn
andreaspaper
Pcsc
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Πίνακας Ανακοινώσεων > Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα (Moderators: hjalmar, Mr Watson, chatzikys) > [ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Υποστηρίζουμε την απεργία από την παράδοση λιστών για τις διαγραφές
Pcsc and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: [ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Υποστηρίζουμε την απεργία από την παράδοση λιστών για τις διαγραφές  (Read 23 times)
Aris★
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 88


View Profile
[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Υποστηρίζουμε την απεργία από την παράδοση λιστών για τις διαγραφές
« on: Today at 14:45:45 »

ΟΛΟΙ/ΕΣ αύριο στα δικαστήρια στις 9.00 υπερασπιζόμαστε την απεργία-αποχή από την παράδοση λιστών για την διαγραφή των φοιτητών, που καλεί η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμειας Εκπαίδευσης


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Εργασίας να προσφύγει ενάντια στην απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΤΠΕ) για απεργία- αποχή από κάθε διαδικασία που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών! Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων μέσα από την πανελλαδική τους σύσκεψη έλαβαν αγωνιστική απόφαση καταδικάζοντας το μέτρο των διαγραφών και προχωρώντας εμπράκτως στο μπλοκάρισμα της εφαρμογής τους, με την μη συμμετοχή τους στην παράδοση των λιστών των διαγραφέντων. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντική ρήξη των εργαζομένων του πανεπιστημίου με τα σχέδια του Υπουργείου που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως φοιτητές- εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε κοινό στρατόπεδο πάλης ενάντια στις διαγραφές και τη διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου.

Ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μια φορά είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καταστείλει την αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση, προσφεύγοντας άμεσα στα δικαστήρια για την προκήρυξη της απεργίας ως παράνομη και καταχρηστική και να βάλει έτσι φρένο στον αγώνα των διοικητικών.

Αποδεικνύεται περίτρανα το πως το κράτος έχει στήσει παντού εφεδρείες, ώστε όποιο κομμάτι της κοινωνίας σηκώνει κεφάλι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική να καταστέλλεται άμεσα, ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική δράση και την οργανωμένη αμφισβήτηση.

Από τις πειθαρχικές διώξεις στους εκπαιδευτικούς και φοιτητές που αγωνίζονται μέχρι την ένταση της καταστολής στις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται! Η αυταρχική θωράκιση του κράτους αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση των σχεδίων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, την ένταση της επίθεσης στην εργατική τάξη με τη εφαρμογή του 13ωρου και την αύξηση των εξοπλισμών εν είδη της πολεμικής προετοιμασίας που πραγματοποιείται.

Ειδικά στα πανεπιστήμια το νέο πειθαρχικό και ποινικό πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο Ζαχαράκη  προσπαθεί να βγάλει στην παρανομία τις αποφάσεις των συλλογικών φορέων του πανεπιστημίου που αντιπαρατίθενται με την κυβερνητική πολιτική, τη διάλυση του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου, τις διαγραφές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα στοχοποιείται και διώκεται οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας αντιδρά, όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους μας από το ΕΜΠ που διώκονται με πειθαρχικά. Κυβέρνηση- υπουργείο- διοικήσεις προσπαθούν να επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» μέσα από την προληπτική καταστολή, των απειλών για πειθαρχικές διώξεις, την εγκαθίδρυση συστημάτων ασφαλείας και την άρση των αποφάσεων των συλλογικών φορέων, με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Το κατάπτυστο μέτρο των διαγραφών, που αφήνει στο κλαρί 290.000 φοιτητές και πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν βρίσκει καμία νομιμοποίηση στους φοιτητές, την πανεπιστημιακή κοινότητα και εν γένει την κοινωνία. Είναι ένα μέτρο που έρχεται να λειτουργήσει ως βούρδουλας πάνω από τα κεφάλια μας, να πετάξει τους κόπους χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών μας στα σκουπίδια, ενώ δεν απαντάει σε κανένα επίπεδο ούτε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας αλλά ούτε και το βασικό ερώτημα της αβέβαιης εργασιακής προοπτικής που μας προδιαγράφεται. Το Υπουργείο αξιοποιεί κάθε άσσο στο μανίκι του προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις φοιτητών-εργαζομένων-καθηγητών και με συνοπτικές διαδικασίες να διαγράψει το επόμενο διάστημα χιλιάδες φοιτητές, με βασικό κόμβο την Σύνοδο Πρυτάνεων στις 12 Δεκεμβρίου που θα επιχειρήσει να επισφραγίσει το νόμο Ζαχαράκη.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι το κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τα κεκτημένα μας, συνεχίζουμε να παλεύουμε για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους, χωρίς φίλτρα και διαγραφές, να παλεύουμε συλλογικά για την προοπτική μας. Στεκόμαστε στο πλάι των διοικητικών υπαλλήλων που αγωνίζονται ενάντια στις διαγραφές και για να μη σταλούν κατάλογοι με τα ονόματα των υπό διαγραφή φοιτητών.

Από κοινού με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, τους συλλόγους διοικητικών-εργαζομένων-καθηγητών του πανεπιστημίου συγκροτούμε κοινό στρατόπεδο πάλης ενάντια στο Υπουργείο και τις διαγραφές, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να βάζει χέρι το κράτος στις αποφάσεις μας, να ασκηθούν διώξεις σε συναδέλφους μας και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που αγωνίζονται!

Στηρίζουμε την απεργία- αποχή των διοικητικών. Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε κάθε συλλογικά αποφασισμένο μέσο πάλης των φορέων μας!

//Να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής!

// Ούτε σκέψη για την κήρυξη παράνομης της απεργίας!

// Καμία ποινικοποίηση πολιτικής - συνδικαλιστικής δράσης!

ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04/12 ΣΤΙΣ 9:00, ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΤΠΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ
Logged

ΑΡΑΓΕ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΟΛΟΥΡΑ
https://www.facebook.com/arage.eaak
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...