• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 08:59:08 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 08:59:08 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 05:32:44]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by χασλμαλικι
[June 14, 2025, 00:33:08 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by TzimStark
[June 12, 2025, 08:43:50 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9953
Latest: dpapav
Stats
Total Posts: 1426642
Total Topics: 31710
Online Today: 159
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 83
Total: 93
mixkats
rafa98p
ioannidisg
alexiosmara
tzortzis
antreassv
Geoth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Πρωτοετής από επάλ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Πρωτοετής από επάλ  (Read 2290 times)
gpapmtb
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
Πρωτοετής από επάλ
« on: May 01, 2025, 10:14:00 am »

Καλησπέρα,
είμαι πρωτοετής από επάλ και σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω την σχολή... Είχα πόλλες φορές αυτή τη σκέψη κατά την διάρκεια και του πρώτου εξάμήνου αλλά έλεγα ότι με την πρώτη εξεταστική θα έχω καταλήξει... Τελικά συνεχίζω να είμαι αβέβαιος για το τι θέλω να κάνω -να συνεχίσω ή να διακόψω;-. Στο πρώτο εξάμηνο πέρασα 3 μαθήματα και αυτά με πολύ ζόρι (Λογισμό με βοηθιτικά μαθήματα, Λογική σχεδίαση, Τεχν. σχεδίασης με Η/Υ). Τώρα είμαστε στα μέσα του 2ου εξαμήνου και φαίνεται απλά να πηγαίνει χειρότερα Cry. Δεν θέλω να παρατήσω την σχολή γιατί γνωρίζω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον μου αλλά και με το να συνεχίσω και να με κόψει το ν+3 δεν θα πετύχω και κάτι... Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το πως βλέπετε την κατάστασή μου και το τι θα κάνατε εσείς στην θέση μου ειλικρινά. Ευχαριστώ το οποινδήποτε που θα ενδιαφερθεί

As Albert Einstein once said, "Life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"!
okan
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Πρωτοετής από επάλ
« Reply #1 on: May 01, 2025, 13:10:31 pm »

Όταν διάβασα τον τίτλο είπα "ωχ, δύσκολα είσαι" και μετά μου το επιβεβαίωσε το ποστ σου...
Το ΤΗΜΜΥ δεν είναι εύκολο και σκέψου ότι δεύτερο έτος έχεις ακόμη πιο δύσκολα μαθήματα, όπως πεδία και ηλεκτρονικές. Δεν αξίζει να βγάλεις όλη τη σχολή με φροντιστήρια γιατί θα σου φύγει μια περιουσία και εν τέλει δεν θα μάθεις να διαβάζεις μόνος/η σου, πράγμα χρήσιμο για όλη την μετέπειτα ζωή σου ως εργαζόμενος/η.

Προσωπικά θα σου πρότεινα, αν έχεις τη δυνατότητα, να κάνεις 10% για πληροφορική γιατί εκεί πιάνεις το 50% των δουλειών που κάνουμε μετά και η σχολή ανεξάρτητου τομέα επιλογής και γιατί είναι ζάχαρη μετά το 4ο εξάμηνο. Προφανώς θα είναι μεγάλη απόφαση να αφήσεις κάτι τόσο στρωμένο επαγγελματικά, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και στο ΤΗΜΜΥ δεν την παλεύουν ακόμη και παιδιά που διάβαζαν μια ζωή και έγραψαν 19000 μόρια.
Saint_GR
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #2 on: May 01, 2025, 13:11:29 pm »

Φίλε μου στην αρχή όλα φαίνονται δύσκολα μέχρι να μπεις στο κλίμα.Απο ΕΠΑΛ είμαι και εγώ και δεν ήμουν από τους τοπ. Εσύ πέρασες και τρία μαθήματα, εγώ δεν είχα περάσει κανένα τότε Grin .Να μην απογοητεύεσαι! Στα λέει αυτά ένας πρώην επαλιωτης που λόγω απογοήτευσης τα άφησε στην μοίρα τους όλα τότε, αλλά του χρόνου διαλέγει τομέα και με περασμένα τα δύο πεδία (το 2 με εφταρακι για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου) Cool .Μην νιώθεις μειονεκτικά και μην απογοητεύεσαι.Συνέχισε δυνατά!!
chatzikys
Global Moderator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Nah I'd Win

View Profile
« Reply #3 on: May 01, 2025, 15:48:16 pm »

Και εγώ από ΕΠΑΛ είμαι, και συμφωνώ με τον πάνω.

@Saint_GR, δώσε κάνα μυστικό για τα πεδία.

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα μαθηματικά, και η σχολή μου έκανε ένα μεγάλο reality check.

Δεν πρέπει να το παρατήσεις κατά την γνώμη μου.
Τα ιδιαίτερα σίγουρα βοηθούν αλλά δεν είναι απαραίτητα κατά την γνώμη μου.
« Last Edit: May 01, 2025, 15:54:19 pm by chatzikys » Logged

Quote from: chatzikys
Improvise Adapt Overcome

Quote from: manotronic on December 05, 2003, 20:33:06 pm
{...}Αλλα μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Ρώτα και αλλού, ψάξε λίγο, και αν εχείς τη δυνατότητα "κρέμασε τα" ΕΣΥ στο φόρουμ.
Saint_GR
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #4 on: May 01, 2025, 17:22:37 pm »

Ούτε τα πεδία θέλουν κάτι μαγικό.Εγω είμαι και λίγο διαστροφικός και μου αρέσουν αυτά  Cheesy , αλλά το διάβασμα στα πεδία το έκανα όπως σε κάθε άλλο μάθημα.Επισης διέκρινα ότι στο πεδίο 2 σπρώχνει και λίγο.Το 1 το πέρασα με την πρώτη δεν θυμάμαι πολλά,το 2 όμως το δωσα κάνα δυο φορές.Οπως και να χει όλα γίνονται και όλα είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση,ε και λίγη διαστροφή σε αυτή την σχολή  Grin
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #5 on: May 01, 2025, 17:49:47 pm »

Η πρώτη μου συμβουλή είναι να μην τα παρατήσεις από τώρα, είναι πολύ νωρίς και μπορεί να το μετανιώσεις. Αν έχεις στήριξη από την οικογένεια και δεν σε πειράζει να πειραματιστείς 1-1,5 χρόνο, τότε δώσε 2η και 3η ευκαιρία. Σε λίγο καιρό θα έχεις ασφαλέστερη άποψη αν μπορείς ρεαλιστικά να πάρεις πτυχίο πριν το ν+3. Κάτι που έχει μεγάλη σημασία είναι τα κίνητρά σου. Αν θέλεις μια "στρωμένη δουλειά", ένα καλύτερο μέλλον, χρειάζεται να το κυνηγήσεις. Η σχολή φαίνεται βουνό σε όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως. Στους επαλιώτες μάλλον λίγο παραπάνω αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει. Πρώτη εξεταστική με 3 περασμένα μαθήματα είναι πολύ καλά, μην υποβαθμίζεις τον εαυτό σου.

Όταν ήμουν 1ο έτος ο Ρέκανος είπε κάτι που χαράχτηκε στο μυαλό μου. Αυτός που θα ξεχωρίσει δεν είναι ο ταλαντούχος, το ταλέντο (και οι προηγούμενες γνώσεις) σε φτάνουν μέχρι ένα σημείο, μεγαλύτερη σημασία έχει η προσωπική δουλειά/διάβασμα. Όλοι ξεκινούν από το μηδέν. Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούν σε αυτό. Οπότε, μην μασάς.
« Last Edit: May 01, 2025, 17:55:09 pm by Mr Watson » Logged
el mariachi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #6 on: May 01, 2025, 20:23:44 pm »

κατα μεσο ορο ποσο σας πηραν τα πεδια για να τα διαβασετε και ποσες φορες τα δωσατε? παντως μην τρελαινεσαι. νομιζω περισσοτερο εχει σημασια να προσαρμοστεις στην σχολη παρα οτιδηποτε αλλο. αν μαθεις πως να διαβαζεις, θα δεις οτι τα περισσοτερα μαθηματα ειναι κομπλε γενικα
Saint_GR
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #7 on: May 01, 2025, 21:21:31 pm »

Τι να σε πω φίλε, εγώ ασχολήθηκα καθ'όλη την διάρκεια μέχρι να δώσω.Δεν μπορώ να σε πω π.χ ότι σε 1-1,5 μήνα βγαίνει.Εχει μπόλικη πληροφορία το μάθημα όπως και να το κάνουμε.Εγω προσωπικά στο πεδίο 2 είδα θεωρία και μετά πήγα παλιά θέματα, λίγο είδα από τις ασκήσεις.Ο καθένας όπως βολεύεται όμως
el mariachi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #8 on: May 01, 2025, 21:55:29 pm »

ναι ισχυει. εγω τωρα μιλαω πχ να ασχολεισαι ολη μερα με αυτο το μαθημα για κανα μηνα
Saint_GR
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #9 on: May 01, 2025, 22:26:08 pm »

Διάβασε θεωρία να την καταλάβεις -> δες παλιά θέματα και την φιλοσοφία τους -> λύσε παλιά θέματα.Στην εξέταση θα έχεις μαζί σου το βιβλίο και ένα τυπολογίο αν θυμάμαι, οπότε στην λύση θεμάτων χρησιμοποιήσε τα. Όσον αφορά τον χρόνο ενασχόλησης δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί είναι υποκειμενικό αυτό.Μπες και στο αντίστοιχο τοπικ και ψάξου λίγο από άλλες γνώμες
tzortzis
Global Moderator

What else?

View Profile
« Reply #10 on: May 02, 2025, 10:32:38 am »

Γυρνώντας πίσω λίγο στο αρχικό topic, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί με τι (στο πολύ περίπου) θες να ασχοληθείς. Μην πέσετε να με φάτε, δε το ρωτάω σαν θεία στο οικογενειακό τραπέζι που από σχολές ξέρει μόνο την ιατρική και την νομική. Εννοώ, πέρα από το "στρωμένο δρόμο" που λέμε παραπάνω, το τμήμα σαν τμήμα θα σε φέρει πιο κοντά με τους στόχους σου?

Μιλώντας από την δική μου εμπειρία, οι στόχοι πάνε και έρχονται, δεν χρειάζεται να είναι κάτι αμετάβλητο, απλά όλα είχαν ένα κοινό γύρω από καααάποια εφαρμογή ηλεκτρολόγου μηχανικού. Αν η απάντηση στην ερώτηση πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ναι, τότε μείνε, είναι φυσικά απαιτητικό τμήμα αλλά σίγουρα θα βρεις τον δρόμο σου, αφού άλλωστε ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντα σου. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σκέψου να αλλάξεις, όχι λόγω δυσκολίας, αλλά μπορεί μια άλλη σχολή να σε φέρει πιο κοντά στις φιλοδοξίες σου από το τημμυ. Αν τελικά η απάντηση είναι δεν ξέρω ακόμα, το πιο λογικό αν με ρωτάς ως πρωτοετής που είσαι, τότε κάτσε και σκέψου σοβαρά με τον εαυτό σου να δεις αν κάτι (τόσο εντός όσο και εκτός σχολής) κάνει το "κλικ" και όταν είσαι πιο σίγουρος επανεξέτασε τις επιλογές σου.

Λίγο ξενέρωτη συμβουλή το "κάτσε σκέψου και δες το πάλι", αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τύπος που να μας δίνει απάντηση στο αν πρέπει να αλλάξουμε σχολή ή οχι.
« Last Edit: May 02, 2025, 10:36:27 am by tzortzis » Logged

Quote from: MrRobot on March 21, 2017, 17:52:48 pm
Πολιτισμός είναι να έχεις καζανάκι σπίτι σου, κουλτούρα είναι να το χρησιμοποιείς
Nikos_313
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #11 on: May 02, 2025, 21:10:31 pm »

Καλησπέρα και από εμένα, όντας φοιτητής που πέρασε στο ΤΗΜΜΥ μέσω πανελλαδικών εξετάσεων Γενικού Λυκείου δεν μπορώ να ταυτιστώ μαζί σου. Ωστόσο, έχω γνωρίσει αρκετούς συμφοιτητές Ηλεκτρολόγους που πέρασαν στο ΤΗΜΜΥ από ΕΠΑΛ και μπορώ να πω ότι παρατηρώ ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στην μετέπειτα φάση των σπουδών τους! Η θεωρία μου βασίζεται στο γεγονός ότι στην αρχή η σχολή τους φαίνεται δύσκολη λόγω της έλλειψης περισσότερων γνώσεων μαθηματικών και φυσικής, ωστόσο μετά από τα πρώτα εξάμηνα, είτε είσαι από το γενικό είτε από τα επαλ, οι γνώσεις που χρειάστηκες για να μπεις στην σχολή δεν παίζουν βασικό ρόλο στα μαθήματα σου.
Επομένως, πιστεύω ότι μια χαρά μπορείς να την παλέψεις, αρκεί να διαβάζεις αρκετά και να δουλεύεις πολύ, όπως δουλεύει δηλαδή η πλειοψηφία των συμφοιτητών μας για να βγάλει την σχολή! Να ευχηθώ λοιπόν καλή δύναμη!  Wink

Υ.Γ. Φυσικά, συμφωνώ και με την άποψη του tzortzis και θα πω και εγώ με την σειρά μου ότι... αν δεν ήταν η ενέργεια δεν θα σπούδαζα ακόμα εδώ!   Peace
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: