Ακολουθεί μικρό σεντόνι. Ήθελα να το μοιραστώ και να ζητήσω τις γνώμες των συναδέλφων, μήπως και μπορείτε να με συμβουλέψετε.
Μπαίνω στο 5ο έτος με τα εξής χρωστούμενα (παραθέτω και την ημερομηνία εξέτασης του καθενός) και θέλω να δω :
1. Ποια μαθήματα θα δώσω;
2. Πώς θα οργανώσω το διάβασμά μου;
Δ 26/8 15:30 - Τηλεπ ΙΙ
Δ 26/8 19:00 - Οπτικές Επικοιν.
Τρ 27/8 12:00 - Πεδίο Ι
Παρ 30/8 15:30 - Ηλεκτρονική ΙΙ
Δ 2/9 12:00 - Θεωρία Πληρ&Κωδ
Τρ 3/9 12:00 - Πεδίο ΙΙ
Δ 9/9 12:00 - Ηλεκτρονική Ι
(Δ 16/9 12:00 - ΣΗΕ Ι)
Τετ 18/9 12:00 - Διατάξεις ΥψΣυχν
Παρ 20/9 12:00 - Κεραίες και Διαδ.
Δ 23/9 8:30 - Στοχαστικά
Δ 23/9 19:00 - Τηλεπ ΙΙΙ
Τετ 25/9 12:00 - ΣΗΕ ΙΙ
=> Δουλεύω Δευτέρες, Παρασκευές και Σάββατα τα απογεύματα. Δυσκολεύομαι πολύ να διαβάσω εκείνες τις ημέρες τόσο λόγω απόσπασης/διάσπασης της προσοχής μου όσο και λόγω κούρασης, γι αυτό τις θεωρώ "νεκρές μέρες".
=> 12-19 Αυγούστου θα είμαι σε διακοπές και 19-25 Αυγούστου έχω ακόμη άδεια, άρα θεωρητικά μπορώ να διαβάσω
=> Τα ΣΗΕ Ι είναι σε παρένθεση γιατί ενδέχεται να τα έχω περάσει ήδη (βγάλτε βαθμούς ωρέ!)
Μέχρι στιγμής, το σκεπτικό μου είναι το εξής:
Έμφαση στα μαθήματα του κορμού για να φεύγουν, ώστε να έχω μόνο αυτά του τομέα πλέον.
Επιπλέον, δεν ξέρω αν έχει νόημα να ασχοληθώ με κάποια από τα μαθήματα του τομέα τώρα γιατί ουδέποτε τα παρακολούθησα -ή είδα ελάχιστες διαλέξεις.
Πάραυτα, γενικά μέσω βιντεοσκοπημένων διαλέξεων ή/και καλών σημειώσεων, έχω καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο να περάσω -μετά βίας προφανώς- μαθήματα.
Στο παρελθόν ακολουθούσα άπληστη τακτική και προσπαθούσα πάρα πολλά μαθήματα (7-9-10) κι αν εξαιρέσουμε μία φορά που όντως πέρασα 7 μαθήματα, τις υπόλοιπες απλά περνούσα 1-2, οπότε τελευταία ακολουθώ μια πιο "ασφαλή" τακτική, επιλέγοντας λίγα μαθήματα αλλά με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας.
Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί ότι:
=>Δεν θέλω να μπω στον κόπο για Οπτικές επικοινωνίες, Θεωρία Πληροφοριών και Κωδίκων, Τηλεπ ΙΙΙ, Κεραίες και Διάδοση και ίσως Ηλεκτρονική ΙΙ
=> Οπωσδήποτε θα δώσω Ηλεκτρονική Ι, καθώς φαίνεται να έχω περιθώριο μελέτης.
=> Με παρόμοιο σκεπτικό, μάλλον θα δώσω Διατάξεις Υψηλών Συχνοτήτων -έχω μια ιδέα για το μάθημα και φαίνεται να υπάρχει ένα α περιθώριο μελέτης
=> Όμως φτάνω στα εξής διλήμματα:
1. Πρώτο μάθημα να δώσω τηλεπ ΙΙ ή πεδίο Ι;
1Α. Αν δώσω Πεδίο Ι, τότε να προσπαθήσω για Πεδίο ΙΙ ή καλύτερα να μελετήσω περισσότερο Ηλεκτρονική Ι; Υπόψιν ότι προσπάθησα τη μέθοδο "μάθε απέξω τις ασκήσεις" και δυσκολεύτηκα πολύ.
2. Τελευταίο μάθημα να δώσω Στοχαστικά ή ΣΗΕ ΙΙ;
2Α. Μήπως να δώσω Στοχαστικά και να πάω ΣΗΕ ΙΙ για το γαμώτο;
Είναι καλό το σκεπτικό μου; Θα κάνατε κάτι διαφορετικά; Τι προτείνετε στα διλήμματα;
Ανυπομονώ να ακούσω τις σκέψεις σας!
Όσοι τώρα καταλάβατε ποιος είμαι από την περιγραφή, θέλω να μου πείτε κι αν το ξέρατε εκ των προτέρων (εκτός από εσάς κύριοι της ΟΔΟΣ που όντως με ξέρετε)