• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 03, 2025, 11:49:47 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 03, 2025, 11:49:47 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Local Rider
[Today at 10:42:38]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by nickevang
[Today at 09:47:24]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[Today at 01:33:53]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Nikos_313
[July 02, 2025, 15:29:13 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Le ece
[July 02, 2025, 12:30:13 pm]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[July 01, 2025, 13:23:14 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούνιος ...
by Mr Watson
[July 01, 2025, 03:00:23 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Giopan
[June 30, 2025, 22:54:29 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 30, 2025, 11:27:40 am]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι] Γ...
by nmpampal
[June 30, 2025, 02:07:32 am]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Ανάλυση πα...
by Juror8
[June 29, 2025, 13:27:54 pm]

[Ηλεκτρολογικά Υλικά] Απο...
by nmpampal
[June 28, 2025, 17:39:03 pm]

[Αξιοπιστία Συστημάτων] Ν...
by Agios Gewrgios Printezis
[June 28, 2025, 11:30:11 am]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by george14
[June 27, 2025, 17:39:27 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 27, 2025, 17:31:52 pm]

Σύνθεση νέων Πρυτανικών Α...
by Katarameno
[June 27, 2025, 16:07:02 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[June 27, 2025, 15:40:14 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427192
Total Topics: 31723
Online Today: 216
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 123
Total: 179
BlackBeard
Saint_GR
Arakapas
mkostomanolaki
vagk
gkaramp
Giorgosap
mdoulge
Dimos Bachlas
Antreas17
Captain
vmanousi
rafa98p
victoria
ioannisfa
_Trob
Bakalis Thanasis
apob
asimomyti
DLHERRO
alextsigilis
georkala
giannnnis23
chris123
antontsiorvas
stavros0201
johnk
Billyskotsikas
tsaliki
iliaskou
kst
serafeim
LelisNiko
Mr Watson
Xontroulis
angelos
stephaniechatz
gpapailio
gpr000
tzortzis
mike1996
softachakan
apal
themis01
Adreas Seg
Mr Z
chrisdardas
PrincessConsuela
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > [ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ] ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 20/1 -13:00
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: [ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ] ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 20/1 -13:00  (Read 640 times)
nikd
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 67


View Profile
[ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ] ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 20/1 -13:00
« on: January 19, 2022, 17:09:20 pm »



Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πρωτοφανούς όξυνσης της πανδημίας στη χώρα, με το νέο κύμα να είναι ανεξέλεγκτο , τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες εδώ και δύο μήνες και με 5ψηφια νούμερα κρουσμάτων καθημερινά. Αντί η κυβέρνηση όμως να αποφασίσει ακόμα και τώρα να ενισχύσει το ΕΣΥ, το μόνο μέλημα της είναι η αξιοποίηση της κατάστασης για να προωθήσει την δική της αντιδραστική- αντιλαϊκή ατζέντα. Ακόμα και σήμερα, με το ένα ρεκόρ κρουσμάτων να σπάει μετά το άλλο, η κατάσταση παραμένει ίδια: τα τεστ δεν επαρκούν, στοιβαζόμαστε καθημερινά στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, τα σχολεία άνοιξαν για ακόμα μια φορά χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας ,οδηγώντας σε πάνω από 25, 000 κρούσματα μέσα σε δύο ημέρες- ενώ η εξεταστική μας βρίσκεται στον αέρα λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της.
Ένω επικρατούν αυτές οι συνθήκες, η κυβέρνηση επέλεξε να στρέψει την προσοχή της, για ακόμα μια φορά ,στην επίθεση στον λαό και την νεολαία και στην όξυνση της καταστολής- βάζοντας για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο το πανεπιστημιακό άσυλο. Το ΑΠΘ βρέθηκε ξανά αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ σήμερα το πρωί , σε μια ακόμα επιχείρηση, όπου μετά την πρώτη εκκένωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποφάσισαν να στείλουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, να περικυκλώσουν το ΑΠΘ, να καταπατήσουν το άσυλο και κυριολεκτικά να επιδωθούν σε βανδαλισμούς και 15 συλλήψεις. Χωρίς να προλάβει να συμπληρωθεί ένα 24ωρο, η κυβέρνηση ξαναχτύπησε- αυτή τη φορά με μια ισχυρή αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ με άνδρες της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Όχι προφανώς για να συλλάβει τον καθηγητή που κατηγορείται για τοκογλυφία, παιδεραστία και τον μισό ποινικό κώδικα- και με την ανοχή της πρυτανείας συνέχιζε να διδάσκει κανονικά, αλλά για να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τους φοιτητές- την ώρα μάλιστα που στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιούνταν κανονικά μαθήματα με την παρουσία χιλιάδων φοιτητών.
Όλα αυτά, σε αγαστή συνεργασία με τις πρυτανείες των εν λόγω ιδρυμάτων , γνωστές για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Δεν μας εκπλήσσει που και στις σημερινές επιχειρήσεις η αστυνομία έδρασε για ακόμα μια φορά σαν συμμορία, καταστρέφοντας, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας κατά το δκοκούν. Καταγγέλουμε τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπάτηση του ασύλου , κάτι που έρχεται σαν συνέπεια και προσπάθεια άμεσης εφαρμογής του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας, ενδιαφέρεται μόνο να προωθήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της, αντί να δώσουν λεφτά για την παιδεία και την υγεία φέρνουν τα τουρνικέ με δωρεές από ιδιωτικούς παράγοντες, εκπαιδεύουν τους ειδικούς φρουρούς της ΟΠΠΙ για να τους εγκαταστήσουν αρχές Μαΐου. Σε αυτή την κατεύθυνση ,έχουν στήσει την τελευταία εβδομάδα μια μιντιακή εκστρατεία ,από τα καλοταϊσμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ, απέναντι στο άσυλο και τον κόσμο που το υπερασπίζεται , διαδίδοντας συκοφαντίες και ψευδή. Την ίδια στιγμή που υπόδικοι καθηγητές με κατηγορίες μέχρι και για παιδεραστία (!) μένουν στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν την ασυλία που τους προσφέρει η κυβέρνηση και οι πρυτανείες, δίνοντας πάτημα σε πράξεις αυτοδικίας, οι φοιτητές ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο. Αυτό είναι το “άσυλο ανομίας” που θέλουν να πατάξουν; Μέρα με τη μέρα, εκφράζεται όλο και πιο κυνικά ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία, τα τουρνικέ και κάθε άλλη επίθεση στο άσυλο και στο φοιτητικό κίνημα, είναι για να σιωπήσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, οτιδήποτε δεν χωράει στο πανεπιστήμιο που επιδιώκουν να διαμορφώσουν.
Γνωρίζουν πολύ καλά πως το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα είναι αυτό που θα βάζει ανάχωμα στα σχέδιά τους και αυτό επιδιώκουν να καταστείλουν με κάθε μέσο. Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Όπως και πέρσι, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους θα σταματήσουμε κάθε πτυχή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που πάει να εφαρμοστεί, είτε αφορά τα πειθαρχικά και την ΟΠΠΙ ,είτε τα σχέδια ασφαλείας των ιδρυμάτων και τις επεμβάσεις της αστυνομίας.

-Καμία σκέψη για ΟΠΠΙ, ελεγχόμενη είσοδο, κάμερες και εκκενώσεις.
-Κάτω ο νόμος Κ-Χ και η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που διαλύει μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα που κερδήθηκαν μέσα από αγώνες. Καμία σκέψη για κατάθεση του νέου νόμου πλαισίου.
-Αλληλεγγύη στο Στέκι στο Βιολογικό. Άμεση αθώωση των συλληφθέντων/σών της πορείας στις 15/01
-Λεφτά για υγεία-παιδεία και όχι για την αστυνομία και την καταστολή.

ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ


ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 20/01 13:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

« Last Edit: January 19, 2022, 17:13:37 pm by nikd » Logged
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...