• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
January 26, 2026, 12:21:37 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
January 26, 2026, 12:21:37 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[Today at 00:43:39]

[Πυρηνική Τεχνολογία] Γεν...
by Nikos_313
[January 25, 2026, 17:05:30 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by le papillon
[January 25, 2026, 12:22:57 pm]

[Λογισμός Ι] Γενικές απορ...
by Konlefk
[January 24, 2026, 12:15:48 pm]

Erasmus στο University of...
by Mr Watson
[January 24, 2026, 09:14:26 am]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ...
by dimikotz
[January 23, 2026, 21:45:31 pm]

[Ηλεκτρικές Μηχανές B'] Ε...
by chatzikys
[January 23, 2026, 21:28:25 pm]

Κρίση στην Ουκρανία
by dimikotz
[January 23, 2026, 19:36:12 pm]

Νέος Επίκουρος Καθηγητής:...
by Nikos_313
[January 23, 2026, 18:49:41 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Γενικές απ...
by Tsn
[January 22, 2026, 14:01:56 pm]

[Ηλεκτρονική ΙΙ] Γενικές ...
by babistso
[January 21, 2026, 21:35:23 pm]

[ΟΔΕ] Γενικές απορίες,ασκ...
by grepanis
[January 21, 2026, 13:27:17 pm]

Νομοσχέδιο Δένδια και φοι...
by dimikotz
[January 21, 2026, 11:17:11 am]

Πολεμοσυνέδριο στο ΑΠΘ
by dimikotz
[January 21, 2026, 11:09:38 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by ttsengel
[January 20, 2026, 21:28:46 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by NET2GRID
[January 20, 2026, 16:37:49 pm]

[Δομημένος Προγραμματισμό...
by Konlefk
[January 20, 2026, 12:32:37 pm]

Σημαντική ενημέρωση για θ...
by Nikos_313
[January 19, 2026, 15:39:05 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Nikos_313
[January 19, 2026, 00:31:24 am]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by George_RT
[January 18, 2026, 17:51:34 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10336
Latest: skatsamb
Stats
Total Posts: 1429908
Total Topics: 31895
Online Today: 499
Online Ever: 6054
(January 14, 2026, 06:07:19 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 179
Total: 245
vaggelisx
CodeBro
xarisagraf
dedhe
aggelikit
babis.o.sougias
Konlefk
pkoko
jimalexoud
Tasos Bot
ntinos²
George_RT
Σοφιστικέ Κοτόπουλο
maik
Oracle
maranageo
cmpillis
dkoukn
KonVog
eirinistyl
mariamil
Adreas Seg
Mimis2003
giorgosm05
Napoleontas
kkon
dtkyriak
Asozou
IASONK
unag1
dsaragiotis
zerielea
panpapachri
pipitsenko
rafa98p
El professor
George_G
stathis_zch
thanaf_231
IBOURAS
hyude
Milky
chaniotism
Saint_GR
alexiosmara
gkg
Toaoutplasedakitoubiseswa
acolak
abiki
tsaliki
freakyy
chris123
nikol michalou
sisi
abunchofcells
koukouletsou
ellimoschou
AgiaLavida
Jordann
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > [ΠΚΣ] Κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Δευτέρα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: [ΠΚΣ] Κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Δευτέρα  (Read 830 times)
MarshallRNH2
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 113


View Profile
[ΠΚΣ] Κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Δευτέρα
« on: December 05, 2021, 18:01:14 pm »

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επ. Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, αποδεικνύει ότι η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κρατική βία και καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή ξεσήκωσε μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωναν, προτάσσοντας τις ανάγκες τους για τα σχολεία, τις σπουδές και τη ζωή, κόντρα στην κρατική βία που, διαχρονικά, πάει χέρι-χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ευθύνες της τότε κυβέρνησης ΝΔ και της ηγεσίας της αστυνομίας είναι τεράστιες. Η δολοφονία ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα από την κρατική βία και καταστολή, από μια πολιτική που διαχρονικά βλέπει ως εχθρό το λαό και τη νεολαία που διεκδικούν, που αγωνίζονται, που αμφισβητούν.
Ευθύνες έχουν και οι μετέπειτα κυβερνήσεις όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα συνέβαλε στην απαράδεκτη δικαστική απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, και την αθώωση του άλλου κατηγορουμένου, Β. Σαραλιώτη, με την προκλητική αναγνώριση “ελαφρυντικών”.

13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προστίθενται συνεχώς νέοι κρίκοι στην αλυσίδα των μέτρων κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, για να επιβληθεί “σιγή νεκροταφείου”, υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Βαρβαρότητα που εκφράζεται στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τα καθημερινά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στους εκατοντάδες νεκρούς εργάτες από τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ & ΕΕ με θύματα άλλους λαούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους. Αλλά και στις ανατροπές σε εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στην εκτίναξη της ανεργίας και της δουλειάς-λάστιχο των νέων, στην ανασφάλεια για το μέλλον.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική πάνε μαζί. Αμέτρητα είναι τα παραδείγματα όλα αυτά τα χρόνια της έντασης της κρατικής καταστολής, όπως οι συλλήψεις φοιτητών που διαδήλωναν στο άγαλμα του Τρούμαν, η εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, η περσινή απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπολου που συνοδεύτηκαν από δεκάδες συλλήψεις. Παραδείγματα που δεν αποτελούν μόνο «ελληνικό φαινόμενο» αλλά «κανονικότητα» σε όλες τις χώρες που κυριαρχεί το δίκιο του ισχυρού, η εξουσία των μονοπωλίων. Από τις αστυνομικές δολοφονίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ μέχρι το νόμο για την «καθολική ασφάλεια» στη Γαλλία και το τρομονόμο για τη μουσική στην Ισπανία όλες οι κυβερνήσεις, θωρακίζουν το κράτος απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Σε όλη την ΕΕ οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, η συνδικαλιστική δράση τίθενται υπό διωγμό.

Η αντιμετώπιση επομένως της κρατικής βίας είναι υπόθεση της καθημερινής πάλης του εργατικού-λαϊκού και φοιτητικού κινήματος. Η καλύτερη απάντηση στην κρατική καταστολή είναι η ένταση των αγώνων του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. η περιφρούρηση αυτών των αγώνων. Η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας στα συνδικάτα και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, στη διαμόρφωση αποφάσεων και στην υλοποίησή τους.
Απάντηση είναι η συμμετοχή του συλλόγου μας στα φοιτητικά συλλαλητήρια, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που ετοιμάζονται προς ψήφιση στη Βουλή!
Καλούμε σε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Δευτέρα 06/12 στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου .




edit by Caterpillar: Resizing image
« Last Edit: December 05, 2021, 22:32:59 pm by Caterpillar » Logged
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...