• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:27:16 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:27:16 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426671
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 70
Guests: 94
Total: 164
ganasto
chaniotism
stavros0201
Annapar
elias_farhood
evitzv
despoina15
petikas
giorgosss03
mdimitrig
Nikos_313
mavrhs
christi
odysseaskar
noimaginationforthis
tasos gourd
Chrisapostol
Michalis Tsialis
HlektrikhPatata
Pepe The Frog
Kv
dimitrisadamou
Mr Watson
xristodoulou
Thalasotsanta
ioannisdamantis
Captain
atpvk
jimalexoud
sunagrida
Maximos7
gdimove
Dimosthenis
meliou
kstavroulis
aachmet
gorilaki
tasos_ntv
cealexop
Paschalina.S
tinidou
Kwst@ss_
tsintsi
Le ece
Eleniiii
antreassv
dimitris585
moutdimi
JoHn!
evgeniaz
georgy
kourkou
Chrisvb17
giorgosm05
agkentzi
apob
harischris
Gray139
mara.mlch
nick_ch
alexiosmara
George_RT
anthi kotsani
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αχ αυτος ο τομεας!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Αχ αυτος ο τομεας!!  (Read 14021 times)
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re:Αχ αυτος ο τομεας!!
« Reply #15 on: December 06, 2004, 12:41:43 pm »

ΥΓ: @gpap
Εντελώς εκτός θέματος: Ποια η έννοια της λέξης "άτυπη" στην παρακάτω φράση;
...Είχα την ευτυχία να διαλέξω μια (άτυπη την εποχή εκείνη) ...

Εννοώ ότι τότε (μη ρωτάς πότε!) οι κατευθύνσεις δεν ήταν θεσμοθετημένες. Μέσα από τα μαθήματα επιλογής ιδιαίτερα στο 4ο έτος και περισσότερο στο 5ο έτος, όπου όλα ήταν επιλογής, διάλεγες την κατεύθυνση που σε ενδιέφερε. (ή έπαιρνες ..τα πάντα!).

Αυτο λοιπον που εγω θα ελεγα ειναι το κλασσικο: θεωρια και εφαρμογη. Εστω και σε επιπεδο simulation.Χωρις εφαρμογη, ολα...soft σου φαινονται. Και αυτο νομιζω οτι μας λειπει. Αλλα αυτο ειναι σε ολους τους τομεις! Ειχα την εντυπωση οτι στον ενεργειακο ειναι λιγο πιο πρακτικα τα πραγματα, αλλα αφου ερχεται ο...γκουρου να το διαψευσει, εγω παω πασο! Ασχοληθείτε λοιπόν όσο μπορείτε με την εφαρμογή! Έχουμε και κατι εθελοντες που το παλεύουν εκει με τα δίκτυα...

Δεν διαφωνώ ότι πραγματικά το κλασσικό σχήμα, θεωρία - ασκήσεις εφαρμόζεται σχεδόν αποκλειστικά και θα συνεχίσει (δυστυχώς) να εφαρμόζεται για πολλά χρόνια ακόμη. Περιττό να προσθέσω ότι το θεωρώ τελείως ξοφλημένο και ότι οι σημερινές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τις επικοινωνιακές τεχνολογίες ισοπεδώνονται στο σχήμα αυτό. Γιατί λοιπόν δεν το αλλάζουμε? Μα τα είπαμε αυτά. Να μοιράζουμε λυμένες τις ασκήσεις που σας λύνουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στον πίνακα και να σας δίνουμε να κάνετε θέματα ατομικά ή ομαδικά. Και ποιός θα αναλάβει να δίνει οδηγίες, να λύνει απορίες και τέλος να διορθώνει ας πούμε 3-4 εργασίες Χ 400+ φοιτητές το εξάμηνο? Και να κάνει και τις παραδόσεις σε κανα 2 μαθήματα, να κάνει και εξετάσεις, να πηγαίνει και σε συνελεύσεις, να είναι και σε κανα 3-4 επιτροπές, να επιβλέπει διδακτορικά, να κυνηγάει ερευνητικά προγράμματα, να κάνει έρευνα, να δημοσιεύει, να..να..να... 'Α ναι να έχει και προσωπική ζωή! Χλωμό το βλέπω. Αρα ας μείνουμε στο κλασσικό και ...έχει ο Θεός για ..νεωτερισμούς. Θα τους εφαρμόσουμε ..όταν παλιώσουν!!

Πάμε τώρα να δούμε τι είναι θεωρητικό και τι εφαρμοσμένο. Νομίζεις ότι τα Ειδικά Κεφάλαια ΗΜ Πεδίου και τα συστήματα ηλεκτροκίνησης είναι εξίσου θεωρητικά? Και τα 2 γίνονται στον πίνακα, με κιμωλία (αν και τα ΣΗΚ έχουν και ppt presentations). Αυτό όμως δεν τα κάνει σε καμμιά περίπτωση εξίσου θεωρητικά ή εξίσου εφαρμοσμένα. Αρα το περιεχόμενο κάθε μαθήματος και ο τρόπος ανάπτυξης είναι εκείνο που θα χαρακτηρίσει τελικά ένα θέμα αν είναι θεωρητικό ή εφαρμοσμένο. Με βάση αυτό ρώτησε τριγύρω και μάθε ποιός τομέας έχει τα περισσότερα θεωρητικά και ποιός τα περισσότερα εφαρμοσμένα αντικείμενα.

Αποποιούμενος τον τίτλο του ...guru του ενεργειακού (κοίτα να δείς!!) να διευκρινίσω ότι με αυτό που έγραψα εννοούσα ότι ο κάθε νέος Μηχανικός χρειάζεται μια περίοδο επαγγελματικής προσαρμογής. Τώρα αν αυτή για έναν ενεργειακό στη βιομηχανία μπορεί να είναι 2-3 μήνες, το αντίστοιχο διάστημα για έναν τηλεπ μπορεί (πρόσεξε ..μπορεί!) να ξεπεράσει το εξάμηνο. Το αντίστροφο πιθανά θα συνέβαινε αν βάζανε ένα ενεργειακό να σχεδιάζει το δίκτυο κεραιών της %$&^&^%phone (ή μήπως και εκεί ο τηλέπ θα είχε ..πρόβλημα? 8) Lips Sealed Lips Sealed).)

Και να κλείσω λέγοντας ότι συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση..

Αρκουν οι γενικοτητες, οπως ειπε και ο fugitive ρωτηστε οτι θελετε επι του συγκεκριμενου και οσο μπορουμε βοηθαμε! Η δική μου συμβουλή είναι διαλέξτε εκείνο που θα κάνει πιο ωραία τη ζωή σας τα επόμενα 3 χρόνια!

και εύχομαι στον καθένα να βρει αυτό που του αρέσει!

Γρηγόρης Παπαγιάννης
gfloros
Guest
« Reply #16 on: December 06, 2004, 13:08:26 pm »

Egw tha synfwnhsw me ton synonomato fugitive sto oti h epilogh tou tomea prepei na ginei me krithrio ti sou aresei. H epilogh tomea den krinei (pros theou) thn metepeita epaggelmatikh sou stadiodromia. Pane ekei pou theleis. Na ksereis pws mesa sth sxolh exeis poly dyskoloteres kai sobaroteres epiloges na kaneis apo thn epilogh tomea. Outws i allws h anorganwsia pou exoume sth sxolh einai fainomeno aneksarthto tou tomea, opote...
Koitakse na deis alla pragmata pou tha ephreasoun to epaggelmatiko sou mellon kai oxi thn epilogh tomea...
Ayta
Flo
Cyberkat
Guest
« Reply #17 on: December 06, 2004, 18:54:17 pm »

Παρ' όλο που είμαι μόνο στο 7ο εξάμηνο του τομέα Ηλεκτρονικής, θα προσπαθήσω να μιλήσω για τις εντυπώσεις μου μέχρι τώρα. Να δηλώσω πριν αρχίσω ότι εγώ μπήκα στην σχολή για να ασχοληθώ με υπολογιστές και συγκεκριμένα με προγραμματισμό, οπότε προς τα εκεί βρίσκονται οι προτιμήσεις μου σε θέματα μαθημάτων επιλογής. Στα πλαίσια αυτής της λογικής, αυτό είναι το πρώτο εξάμηνο στο οποίο πραγματικά υπάρχουν ενδιαφέροντα μαθήματα (το 6 εξάμηνο είναι πάνω- κάτω ίδιο για όλους αν εξαιρέσεις την Αρχιτεκτονική Υπολογιστών και τα Ψηφιακά ΙΙ για τους ηλεκτρονικούς που σε προιδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει).
Αν θέλεις να ασχοληθείς με γλώσσες προγραμματισμού έχεις Δομές Δεδομένων με εργασία σε JAVA, Δίκτυα Υπολογιστών με εργασία σε JAVA, Συστήματα Μικρουπολογιστών με εργαστήριο, Προγραμματιστικές Τεχνικές(επιλογής) με εργασίες σε C++, Λειτουργικά Συστήματα(επιλογής) με εργαστήριο σε UNIX. Αν θέλεις βάλε μέσα και το εργαστήριο ΚΑΕ που σε εισάγει στο Matlab. Κατά τα άλλα υπάρχουν μαθήματα που εξακολουθούν να κινούνται στο κλασσικό άχαρο στυλ αλλά μπορείς πάντα να τα αποφύγεις μέχρι τις εξετάσεις. Grin Τα Δίκτυα και τα Μικρο (υποχρεωτικά και βασικά και τα δύο) είναι μαθήματα με εμφανείς πρακτικές εφαρμογές στην τεχνολογία που βλέπεις γύρω σου (βλέπεις και κανέναν router και ανοίγει το μάτι σου  Wink ). Πολύς κόσμος επιλέγει Χρονοσειρές και Υπολογιστικά Συστήματα και λένε ότι είναι καλά μαθήματα αλλά ..... μαθηματικά. Δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να αναφερθώ σε διδάσκοντες γιατί είναι τελείως υποκειμενικό το θέμα αλλά το μάθημα γενικώς είναι καλύτερο γιατί είναι και λιγότερα τα άτομα. Τονίζω ότι οι Ηλεκτρονικοί ΠΑΝΤΑ κάνουν μάθημα στην αίθουσα 7 που έχει θέσεις με μαξιλάρια!!!  Grin
Έτσι για να χτυπήσουμε την προπαγάνδα του gpap!
Όλα τα παραπάνω μπορεί να κάνουν την σχολή να φαίνεται ανεκτή αλλά αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αυστηρά μινιμαλιστική παρακολούθηση που προβλέπει το πολύ 10 ώρες την εβδομάδα μαζί με τα εργαστήρια.
Πάντως μην σκέφτεστε την επαγγελματική αποκατάσταση. Η ανεργία είναι τόσο αμείλικτη που θα μας χτυπήσει όλους το ίδιο σκληρά. Και εξάλλου σιγά τις φοβερά εξειδικευμένες και απαιτητικές θέσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα για να μας απορροφήσουν. Οπότε κάντε ότι γουστάρετε βασικά αλλά...οι Ηλεκτρονικοί θα είναι πάντα ανώτεροι. 8)
ΥΓ: Πότε επιτέλους θα καταργηθούν τα ν Πεδία από το πρόγραμμα σπουδών?
Κάτω ο σαδισμός του Maxwell, του Faraday και του Poisson!!!!
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #18 on: December 06, 2004, 19:53:28 pm »

Για να πω κ γω 2 πραγματακια...
Περασα σημερα μια βολτα απο τον κυριο Παπαγιαννη κ τον κυριο Πετρου (θα παω κ σ αλλους  Cheesy ) κ να πω οτι κ οι 2 ηταν πολυ προθυμοι να συζητησουμε!
Συμπερασματικα κρινω οτι δεν πρεπει να διαλεξω τομεα με βαση την επαγγελματικη αποκατασταση (κατι που το λεω χρονια...ακομα κ για τη σχολη που θα διαλεγα στο λυκειο την διαλεξα με βαση τι ηθελα παρα τα οσα ακουγα περι ανεργιας στους μηχανικους κλπ) αλλα να που τωρα βρισκομαι στη θεση να το εφαρμοσω! Δεν θα λαβω προφανως υποψην τις τασεις της αγορας υποψην οποτε θεματα που ακουγονται περι απελευθερωσης της ενεργειας, ανοδο στις τηλεπικοινωνιες ( μαλλον καθοδο θα ελεγα τωρα) ή εξαγωγες υψηλης τεχνολογιας!

Καταληγω λοιπον να ξεφυλιζω ενα βιβλιαρακι οδηγος σπουδων γραφει απ εξω αν το πηρε το ματι σας!..η μαλλον ΠΑΛΙΟΣ οδηγος σπουδων γιατι αποτι ακουσα σημερα μαλλον οι νεοτεροι μας σ αυτο το θεμα θα ναι λιγο πιο τυχεροι! (Σαν το σχολειο ενα πραγμα...οποτε εφευγα καναν μπασκετες!!  Cheesy )
Πιστευω οτι το προβλημα που ανιμετωπιζουν οι φοιτητες οφειλεται στο οχι κ τοσο ευελικτο προγραμμα σπουδων...για καποιον που ισως του αρεσουν πολλα (γιαυτον που του αρεσουν λιγα δεν εχω τπτ να πω).
Παρατηρω λοιπον την αδυναμια του Ηλεκτρονικου στη σχολη μας να εντριφισει σε ενεργειακα θεματα (σε αντιθεση με τα τηλεπικοινωνιακα) μιας κ τα μαθηματα που του προσφερονται ειναι λιγα!
Εν αντιθεσει ο Ενεργειακος εχει νομιζω πληθωρα μαθηματων του τομεα Ηλεκτρονικης να επιλεξει!
Νομιζω ομως τα λεω λιγο αργα μιας κ στο νεο προγραμμα σπουδων εχει ληφθει υποψην το προβλημα αυτο (αν βεβαια ειναι προβλημα)!
Ολη αυτη η αδυναμια κανει την επιλογη μου ακομα πιο δυσκολη!

Οσο για τα θεματα hard, soft να διευκρινισω εγω τι εννοω.
Λεγοντας hard δεν εννοω το μαθημα να γινεται σε εργαστηριο με μια A υλικοτεχνικη υποδομη (αν κ αυτο θα πρεπε). Εννοω η φυση του μαθηματος να ειναι hard (πχ ψηφιακα). Εμενα αυτα τα μαθηματα μ αρεσουν κ ας γινεται μεσω διαφανειας ή εστω αν η μονη εφαρμογη του μαθηματος που μπορω να κανω ειναι σε προσωμοιωση...(κ οι προσομοιωσεις μ αρεσουν).

Κ λεγοντας soft εννοω μαθηματα οπως προγραμματισμος, βασεις δεδομενων κλπ...τα οποια φυσικα δεν ειναι ασχημα (μαλλον ενδιαφεροντα ειναι οταν διδασκονται σωστα) απλα κατα τη γνωμη μου πρεπει να χρησιμοποιουνται σαν ΕΡΓΑΛΕΙΑ του μηχανικου κ οχι σαν αντικειμενο μαθησης! ( κ εδω ρωτω τους μεγαλυτερους κ περιμενω απαντησεις) Συμβαινει αυτο στη σχολη μας??

Δλδ εγω θελω να διδαχθω πως μεσω προγραμματων κ λογισμικου θα λυσω το προβλημα μου, ή θα προγραμματίσω κατι!
ΟΧΙ ομως να μαθω προγραμματισμο κ να γραφω προγραμματα που θα υπολογιζουν πχ το ολοκληρωμα ταδε!!
Γιατι τοτε ειναι που ξεφευγουμε απο το σκοπο της σχολης κ το αντικειμενο της κ γινομαστε πληροφορικαριοι μαζι με ολους τους εν Ελλαδι κ εν Αγγλιδι (!) που ασχολουνται με το θεμα αυτο!
Κ αν θελετε τη γνωμη μου ...νομιζω δεν τους σκιζουμε σ αυτο το θεμα!

Προσφατα ακουσα οτι στη Ρωσια υπαρχει σχολη που μαθαινουν να βλεπουν κατι κ μετα να το προγραμματιζουν! Οχι να το φανταζονται...θα μου πειτε αυτο δεν ειναι καλο γιατι αναγκαστικα κινουνται σε καποια πλαισια.Αλλα οταν ακουσα οτι αυτο που βλεπουν κ μετα προγραμματιζουν φτανει να ειναι ενα ολοκληρο λειτουργικο συστημα πιστευω οτι αυτοι ναι ξεφευγουν!

Τωρα οσο αφορα την ευελιξια ενος διπλωματουχου της σχολης μας να ασχοληθει με αλλο αντικειμενο εν μερει θα διαφωνησω.
Γινεται δηλαδη ενας που εχει τελειωσει τη σχολη απο τον Ενεργειακο τομεα να ασχοληθει με Μικροεπεξεργαστες??
« Last Edit: December 06, 2004, 19:55:03 pm by JAs0n-X » Logged

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #19 on: December 06, 2004, 20:06:51 pm »

Να προσθεσω κατι γιατι τωρα ειδα το μηνυμα της Cybercat (ο γκαβος) οτι περιμενω να δω κ κανα αλλο αναλογο ποστ...ετσι με λιγες πληροφοριες για τα μαθηματα που προσφερει ο καθε τομεας  κ το αντικειμενο που αυτα αγγιζουν.
Γιατι προσωπικα ο οδηγος σπουδων δε με βοηθα στο συγκεκριμενο θεμα!

PS το επιχειρημα με τις θεσεις ειναι ατρανταχο!
Γιαυτο λοιπον περισσοτερα λεφτα στην παιδεια κ μαξιλαρια για τους ενεργειακους!

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
gpap

View Profile
« Reply #20 on: December 06, 2004, 23:57:11 pm »

Τονίζω ότι οι Ηλεκτρονικοί ΠΑΝΤΑ κάνουν μάθημα στην αίθουσα 7 που έχει θέσεις με μαξιλάρια!!!  
Έτσι για να χτυπήσουμε την προπαγάνδα του gpap!

Και οι ενεργειακοί στην 7 κάνουν βρε φιλενάδα! Κάθε Τρίτη 11-13 εκεί τα λέμε με το Λαμπρίδη που κάνει ΣΗΕ ΙΙ. Συνεπώς ας μην θεωρηθεί (ψευδώς) ότι παραμελούμε τους κ@λους όσων μας προτιμούν!! 8) 8)

Οσο για την προπαγάνδα μου το ξανάπα!! Αφού μου ξέφυγες εσύ και ο fugitive ας τα να πάνε!!! Μάλλον 3 ενεργειακές τεχνολογίες θα χρειαζόταν! (όπως τα Πεδία!! Η μήπως να ...διώξω τον συνδιδάσκοντα?)

Γρηγόρης Παπαγιάννης
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #21 on: December 07, 2004, 03:11:09 am »

Quote from: gpap on December 06, 2004, 23:57:11 pm

Και οι ενεργειακοί στην 7 κάνουν βρε φιλενάδα! Κάθε Τρίτη 11-13 εκεί τα λέμε με το Λαμπρίδη που κάνει ΣΗΕ ΙΙ. Συνεπώς ας μην θεωρηθεί (ψευδώς) ότι παραμελούμε τους κ@λους όσων μας προτιμούν!! 8) 8)
Να προσθέσω και τα ΣΠΗΕ που γίνονται επίσης σε αυτή την αίθουσα.

Οσο για την προπαγάνδα μου το ξανάπα!! Αφού μου ξέφυγες εσύ και ο fugitive ας τα να πάνε!!!

Χε χε. Δώσατε ένα νέο νόημα στο ψευδώνυμό μου. (fugitive=δραπέτης,φυγάς) που δεν το είχα σκεφτεί.
Πλέον είμαι και επίσημα

F u g i t i v E
          r                n
          o               e
          m               r
                           g
                           y
« Last Edit: December 07, 2004, 03:12:36 am by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #22 on: December 07, 2004, 03:22:28 am »

Quote from: JAs0n-X on December 06, 2004, 19:53:28 pm
απλα κατα τη γνωμη μου πρεπει να χρησιμοποιουνται σαν ΕΡΓΑΛΕΙΑ του μηχανικου κ οχι σαν αντικειμενο μαθησης! ( κ εδω ρωτω τους μεγαλυτερους κ περιμενω απαντησεις) Συμβαινει αυτο στη σχολη μας??
Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

Δλδ εγω θελω να διδαχθω πως μεσω προγραμματων κ λογισμικου θα λυσω το προβλημα μου, ή θα προγραμματίσω κατι!
ΟΧΙ ομως να μαθω προγραμματισμο κ να γραφω προγραμματα που θα υπολογιζουν πχ το ολοκληρωμα ταδε!!

Κι σ'έλεγα ότι συμβαίνει (και) αυτό;

Εγώ εκείνο που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν μαθήματα "κλειδωμένα".
Θέλω εγώ π.χ. ναπάρω και ένα μάθημα κεραίες ή π.χ. ειδικά κεφ. ΣΗΕ (αυτό που λέει για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις). Γιατί να μην έχω αυτή τη δυνατότητα;

Για τον τομέα ηλεκτρονικής, σε γενικές γραμμές με κάλυψε η σαιμπερόγατα.
Να προσθέσω απλώς,
ότι στα μισά και παραπάνω μαθήματά μας έχει εργασίες,
από τις οποίες πολλές είναι και υποχρεωτικές,
για να περάσεις το μάθημα.
ΑΝ λοιπόν αντιπαθείτε τις εργασίες,
και θέλετε να "εργάζεστε" μόνο στις 30 μέρες της εξεταστικής
τότε επιλέξτε άλλη κατεύθυνση.

JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #23 on: December 07, 2004, 04:33:19 am »

Quote from: fugitive on December 07, 2004, 03:22:28 am
Quote from: JAs0n-X on December 06, 2004, 19:53:28 pm
απλα κατα τη γνωμη μου πρεπει να χρησιμοποιουνται σαν ΕΡΓΑΛΕΙΑ του μηχανικου κ οχι σαν αντικειμενο μαθησης! ( κ εδω ρωτω τους μεγαλυτερους κ περιμενω απαντησεις) Συμβαινει αυτο στη σχολη μας??
Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
Αυτο να το εκλαβω σαν ΟΧΙ???

Κι σ'έλεγα ότι συμβαίνει (και) αυτό;

α δηλαδη συμβαινει...?
αυτο ειναι το απειλπιστικο στην ολη υποθεση...
γιαυτο θελω να αποφυγω λιγο το θεμα Software...γιατι αποτι καλα καταλαβα οι καθηγητες στη σχολη μας το προσεγγισουν απο μια λανθασμενη κατ εμε οδο!

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #24 on: December 07, 2004, 05:05:05 am »

Επειδή βρίσκομαι κι εγώ στο 5ο εξάμηνο και μ'ενδιαφέρει το θέμα, το μόνο που θέλω να ρωτήσω τους μεγαλύτερους είναι τι συμβαίνει με τα εργαστήρια στους τομείς,δηλαδή αν γίνονται όπως γράφει ο οδηγός σπουδών ή αν γίνεται το ίδιο με τώρ
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #25 on: December 07, 2004, 12:07:23 pm »

Quote from: lars on December 07, 2004, 05:05:05 am
Τέλοσπάντων,άποψη για τον τομέα δεν αλλάζω απλά επειδή όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζετε,περιμένω καμια απάντηση για να ξέρω κι εγώ τι μου γίνεται.

Ε, αφού δεν αλλάζεις άποψη τότε τι το ψάχνεις;
Τέσπα, τα εργαστήρια στον τομέα Ηλεκτρονικής είναι από ελάχιστα εως ανύπαρκτα.
Είπες Βιβλία; Τι είναι αυτό; Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε όλα τα μαθ'ηματα θα πάρεις σημειώσεις.

Cyberkat
Guest
« Reply #26 on: December 07, 2004, 22:37:39 pm »

Προς lars: Ο Φραγκάκις (που γράφεται με ι όπως ο Χατζιδάκις, διόλου τυχαίο  Grin) ήταν μια γραφική φυσιογνωμία αλλά τέτοιοι τύποι υπάρχουν παντού. Όχι στους τομείς δεν συναντάς ανάλογες καταστάσεις. Κατά τα άλλα και η C και η C++ έχουν σημειώσεις που βασικά λειτουργούν καλά ως συμπλήρωμα σε κάποιο άλλο βιβλίο αλλά αυτόνομα είναι πολύ συνοπτικές και προχωρημένες για έναν αρχάριο. Γενικώς στους τομείς παίρνουμε περισσότερο σημειώσεις και βιβλία των διδασκόντων τα οποία είναι καλά αλλά πάλι σου προτείνουν βιβλιογραφία που κάποιες φορές είναι απαραίτητη. Σε αυτή την φάση, όμως, δεν σε ενοχλεί και τόσο να αγοράσεις ένα βιβλίο γιατί είναι πολύ εξειδικευμένο και τεχνικό και θα σου είναι χρήσιμο πάντα. Όχι και να αγοράσουμε βιβλία για μαθηματικά και σήματα!
Επίσης το γεγονός ότι δεν έχουμε εργαστήρια δεν είναι και τόσο κακό γιατί και τα λίγα που έχουμε και δεν είναι σε υπολογιστή, είναι άστα να πάνε. Εγώ τόσα χρόνια με τα εργαστήρια δεν έχω μάθει τίποτε και μου έχουν σπάσει τα νεύρα με την ασχετίλα των επιστημονικών συνεργατών (όχι των μεταπτυχιακών φοιτητών).
Τώρα επειδή γίνετα κουβέντα για τον προγραμματισμό που πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο κλπ, εκ πείρας λέω ότι για να φτάσεις στο σημείο να χρησιμοποιείς την C++ σαν εργαλείο με ευκολία, πρέπει να ασχοληθείς εντατικά ένα τρίμηνο οπότε το αντίστοιχο μάθημα που σε αναγκάζει να κάτσεις και να ασχοληθείς είναι ό,τι πρέπει. Ο προγραμματισμός δεν μαθαίνεται κάνοντας ανάγνωση ένα βιβλίο. Πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και να το παλεύεις, αλλιώς γιοκ. Τώρα εκτός αυτού υποκειμενική μου άποψη είναι ότι ο ηλεκτρολόγος δεν είναι πια ούτε κατσαβιδάκιας ούτε μαθηματικός οπότε ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος.
Όσον αφορά τώρα την επιλογή μαθημάτων από άλλους τομείς, νομίζω πως είναι καλύτερα να εξειδικευτείς όσο μπορείς σε κάποια πράγματα και να ξέρεις να κάνεις 2-3 κόλπα παρά να ξέρεις λίγο από όλα. Οπότε παρ' όλο που κάποια μαθήματα άλλων τομέων φαίνονται ενδιαφέροντα, δεν τα επιλέγω αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη.
Όσο για τις ενημερώσεις και τις μη εμφανίσεις ηλεκτρονικών, εγώ πιστεύω ότι μας έχουν δημιουργήσει κόμπλεξ οι άλλοι τομείς! Το καταγγέλω!!!! Γι' αυτό μας έδωσαν και την αίθουσα 7 για να έχουμε κάτι να χαιρόμαστε....
Αγαπητέ gpap, δεν θα μπορούσα να το πω άμεσα αλλά αφού το αναφέρατε...ναι διώξτε τον συνδιδάσκοντα  Lips Sealed Lips Sealed.  Και για όσους νεότερους παρακολουθούν, συμβουλή: παρακολουθείτε Παπαγιάννη, είναι must!!!!  Κάνω και λίγη διαφήμιση και δεν παρεξηγούμαι γιατί εγώ τελείωσα με τις ενεργειακές τεχνολογίες μου και ενεργειακή διπλωματική ή μαθήματα δεν παίρνω οπότε είμαι απλώς fan. Το καλό να λέγεται.
gpap

View Profile
« Reply #27 on: December 08, 2004, 12:05:41 pm »

Αγαπητέ gpap, δεν θα μπορούσα να το πω άμεσα αλλά αφού το αναφέρατε...ναι διώξτε τον συνδιδάσκοντα   .  Και για όσους νεότερους παρακολουθούν, συμβουλή: παρακολουθείτε Παπαγιάννη, είναι must!!!!  Κάνω και λίγη διαφήμιση και δεν παρεξηγούμαι γιατί εγώ τελείωσα με τις ενεργειακές τεχνολογίες μου και ενεργειακή διπλωματική ή μαθήματα δεν παίρνω οπότε είμαι απλώς fan. Το καλό να λέγεται

Ανερυθρίαστα θα σου πρότεινα...Μηδένα προ του τέλους... Διότι ως γνωστόν οι διπλωματικές ...αλλάζουν (καθ οδόν) και ξέρουμε δα και ποιοί ..έχουν τα καλυτερότερα θέματα!! 8) 8) 8) 8)

Αν παρόλα αυτά θεωρείς τον εαυτό σου αμετανόητο ....απόλυτα, τότε σου προτείνω να μη χάσεις την ευκαιρία για μια καθαρά ...ενεργειακή βραδιά την άλλη Πέμπτη. Για πληροφορίες στο  http://clubs.pathfinder.gr/ee_NRG/ ή στη φίλη σου τη Βάνα!  Wink Wink Wink Και μη ξεχνάς...στη ζωή δε μετανιώνουμε για όσα κάναμε..αλλά για τις ..ευκαιρίες που χάσαμε!!! 8) 8)

Α ναι! Και αν η ...πόρτα είναι ζόρικη, χρησιμοποίησε τη μαγική λέξη κλειδί...gpap!! Wink Wink

Γρηγόρης Παπαγιάννης
kagi
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #28 on: December 08, 2004, 12:39:25 pm »

Έι, παιδιά, να ΄μαι και γω.Λέγετε με Kagi ή Κούλα (από το Ενεργειακούλα). Ναι ναι, καλά καταλάβατε: εδώ ενέργεια! Εγώ που λέτε μπήκα στη σχολή γιατί δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Καλή σχολή είναι, μου είπαν, να πας εσύ που διαβάζεις, μου είπαν... Shocked Πρόβατο και γω τους άκουσα...Είδα φως και μπήκα δηλαδή. Η προ-τομέα εποχή ήταν δύσκολη, τραβούσα τα μαλλιά μου (και ακόμα τα τραβάω λίγο, αλλά λίγο, και όχι για τον τομέα μου). Μετά τα πράγματα βελτιώθηκαν αρκετά. Διάλεξα τον ενεργειακό τομέα γιατί δε μου άρεσαν οι άλλοι δύο, ενώ χαιρόμουν που άρχιζα να μπορώ να ερμηνεύω πράγματα που έβλεπα παιδιόθεν (5 γραμμές έβλεπα απ΄το μπαλκόνι μου στην κολώνα της ΔΕΗ:3 φάσεις, ουδέτερο και αγωγό για το δημόσιο φωτισμό, μέσης τάσης ήταν ο πυλώνας που περνούσε από το λόφο παραπέρα 8))Όσο κι αν ξενερώνουν κάποιοι διαβάζοντας τα παραπάνω, για μένα ήταν από τα λίγα πράγματα που με άγγιξαν κατά τα 5 πρώτα εξάμηνα...
...Και μετά ήρθε η άνοιξη, ε..., ο ενεργειακός τομέας ήθελα να πω. Και να οι Μηχανές με τα στρουμφοτυλίγματα (ωχ, τι ξεστόμισα; Roll Eyes) βρογχοτυλίγματα εννοούσα. Ό,τι ποθεί η ψυχή σας από ηλεκτρικές μηχανές (κινητήρες, γεννήτριες και μετασχηματιστές). Αρκετή θεωρία και ασκήσεις, θεωρείται από τα 'βαριά' μαθήματα του τομέα. Και να τα εργαστήρια στον 5ο όροφο και στην ανήλιαγη υπόγα του κτιρίου Δ΄παρέα με τη μονόφθαλμη γάτα (κυκλοφορεί και κοντά στη γραμματεία κατα καιρούς). Λέτε να τη χτύπησε καμιά υψηλή τάση στο ομώνυμο εργαστήριο και έχω μέρες να τη δω; Shocked). Πάντως ενεργειακός τομέας χωρίς Υψηλές Τάσεις δε γίνεται. Πού αλλού θα δεις τα σφαιρικά διάκενα, τις (συνήθως θεαματικές) διασπάσεις διηλεκτρικών, τους τρόπους παραγωγής και μέτρησης παντός είδους υψηλής τάσης και άλλα πολλά πράγματα για δοκιμές αντοχής μονώσεων, για κεραυνούς κλπ; Ε, που; ...Και έρχεται η σειρά των ΣΗΕ. Θεωρία-ασκήσεις-εργαστήριο και καλή καρδιά. Γενικά το παραπάνω τρίο κυριαρχεί στα περισσότερα μαθήματα του τομέα. Μην πάει ο νους σας σε τίποτα εργαστήρια κυκλωμάτων (βλέπε 60 άτομα στο εργαστήριο). Τα εργαστήρια γίνονται σε ομάδες των 4-6 ατόμων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Πολιτισμός δηλαδή 8)! Δε θα μπορούσε να γίνει βέβαια και κάτι άλλο γιατί οι τάσεις εδώ είναι θανάσιμες. Σπρωξίδι δεν μπορεί να υπάρχει στα 220V και άνω, δεν είναι εδώ τα mV της ηλεκτρονικής. Τα περισσότερα εργαστήρια απαιτούν παράδωση σχετικής ομαδικής εργασίας εντός κάποιων ημερών. Μπελάς για πολλούς, αλλά μαθαίνεις αρκετά για το αντικείμενο και τρίβεσαι μ΄αυτό. Στα περισσότερα μαθήματα πηγαίνει λίγος κόσμος και το κλίμα είναι σχεδόν οικογενειακό. Και πάλι πολιτισμός 8)! Τις ασκήσεις τις διδάσκουν συνήθως μεταπτυχιακοί, οι οποίοι είναι προθυμότατοι να σε βοηθήσουν και άκρως συνεργάσιμοι. Παιδιά διαμάντια βγάζει η ενέργεια, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Υπάρχει πλειάδα μαθημάτων στον τομέα αλλά ήδη έγραψα ένα κατεβατό και διακρίνω χασμουρητά από το μέρος σας. ʼμα μου πείτε επανέρχομαι στο θέμα.
 Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ και στις επαγγελματικές προοπτικές. Ως ενεργειακός μπορείς να κυνηγήσεις από ΑΣΕΠ μέχρι ΔΕΗ και από τεχνικό γραφείο μέχρι βιομηχανία και εργοτάξιο. Αν πάλι μικρός ονειρευόσουν να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι, από ψηλά, ξέρω κάτι γραφεία στον 4ο όροφο, δίπλα σ΄αυτό του gpap. Μήπως η ακαδημαική καριέρα είναι αυτό που ζητάς; Θέα πάντως έχει καταπληκτική από κει πάνω.
 Τέλος έχω μια ερώτηση και θα χαιρόμουν να ακούσω τη γνώμη του gpap. Γιατί ένας εργοδότης που ψάχνει τον Bob το μάστορα να προτιμήσει μια γυναίκα στη δουλειά του, όταν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τόσους άντρες; Οι τελευταίοι ούτε εγκυμοσύνες θα περάσουν, ούτε άδειες μητρότητας θα ζητήσουν, ούτε θα έχουν τους πολλαπλούς ρόλους που μια γυναίκα συνήθως αναλαμβάνει στη ζωή της. Μήπως ν΄αρχίσω να ψάχνω τις ημερομηνίες του επόμενου ΑΣΕΠ; Αν είσαι καλός στη δουλεία σου, θα μου πείτε... Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.      

Ταύτα σχετικά με τον τομέα όπως τα ζω εγώ. Δε θέλω να επηρεάσω κανέναν. Όσοι πιστοί προσέλθετε. 8)
« Last Edit: December 08, 2004, 16:36:20 pm by kagi » Logged

Παιδαγωγικό, και βρήκα την υγειά μου...
gfloros
Guest
« Reply #29 on: December 08, 2004, 12:52:42 pm »

Προς lars: Ο Φραγκάκις (που γράφεται με ι όπως ο Χατζιδάκις, διόλου τυχαίο  ) ήταν μια γραφική φυσιογνωμία αλλά τέτοιοι τύποι υπάρχουν παντού. Όχι στους τομείς δεν συναντάς ανάλογες καταστάσεις.

Ti eksamhno eipame eisai???
Pisw exei h axlada thn oura...
 8) 8) 8)

Flo
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: