• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 10:53:23 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 10:53:23 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426664
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 88
Total: 133
orestispail51
BossiTsif
johnmout
smoul
georkala
dseid
Kelly Tsimpouri
Kv
thomaitheodosiadou
kapas
Petran25
jimalexoud
Ntinomanolo123
dionmant
dkoukn
Jordann
DarkMagiK06
anastasis_sid
nthanos
tsaliki
odysseaskar
satsok
_Trob
geftihiakos
dimitris papadopoulos
Thanoskask
AcDimitri
sigklitiki
valentini
JoHn!
John120196
andripappa
asemas
dimikotz
GPapas
meni
kurt
Mari0s
NET2GRID
lelenia
maria_s
natavhoo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Η γωνιά του παιδιού (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Είδος δουλειάς ΗΜΜΥ που προσφέρει ηθική-ψυχική ικανοποίηση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Είδος δουλειάς ΗΜΜΥ που προσφέρει ηθική-ψυχική ικανοποίηση  (Read 5101 times)
dim2712
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Είδος δουλειάς ΗΜΜΥ που προσφέρει ηθική-ψυχική ικανοποίηση
« Reply #15 on: January 26, 2021, 22:21:40 pm »

Quote from: Grecs on January 26, 2021, 14:29:51 pm
Προσωπικα δεν βλεπω την μεγαλη εικονα ουτε καν την μετρια εικονα (δηλαδη οτι δουλευω για να γινουν τα αφεντικα μου πιο πλουσια) βλεπω την μικρη. Απλα χαιρομαι να κανω πραγματα να δουλευουν, χαιρομαι να καταλαβαινω πως δουλευει η τεχνολογια, μου αρεσει να φτιαχνω πραγματα και τελος μου αρεσει να βοηθαω συναδερφους. Ειμαι ευγνωμων που ειχα την τυχη να ειμαι απο μια οικογενεια που μπορουσε να με σπουδασει και οτι σπουδασα το "σωστο" ωστε να εχω μια δουλεια που μου επιτρεπει να ζω σχετικα ανετα.
Είναι μια συζήτηση που έχω κάνει με τη μάνα μου αυτή αρκετές φορές, η οποία προσπαθεί να βρεί το κοινωνικό νόημα αυτού που σπουδάζω/κάνω. Έχω καταλήξει ότι πέρα απ το ότι μου φαίνεται απίστευτα ενδιαφέρον και challenging στο μεγαλύτερο μέρος του δεν αποτελεί "κοινωνικό λειτούργημα" απλά μου δίνει μια βιοποριστική άνεση. Όπότε θεωρώ είναι στο χέρι του καθενός να προσπαθήσει στο δικό του πλαίσιο να στρέψει το επάγγελμα (όσο γίνεται σε ατομικό τέλος πάντων επίπεδο) προς τη βοήθεια του γενικού πληθυσμού και όχι μόνο του κεφαλαίου και της χειραγώγησης
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος

με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!

View Profile
« Reply #16 on: January 26, 2021, 22:29:20 pm »

Κάτι τέτοιο;

https://olathens.gr/about-us/

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #17 on: January 26, 2021, 22:52:01 pm »

Quote from: dim2712 on January 26, 2021, 22:21:40 pm
Είναι μια συζήτηση που έχω κάνει με τη μάνα μου αυτή αρκετές φορές, η οποία προσπαθεί να βρεί το κοινωνικό νόημα αυτού που σπουδάζω/κάνω. Έχω καταλήξει ότι πέρα απ το ότι μου φαίνεται απίστευτα ενδιαφέρον και challenging στο μεγαλύτερο μέρος του δεν αποτελεί "κοινωνικό λειτούργημα" απλά μου δίνει μια βιοποριστική άνεση. Όπότε θεωρώ είναι στο χέρι του καθενός να προσπαθήσει στο δικό του πλαίσιο να στρέψει το επάγγελμα (όσο γίνεται σε ατομικό τέλος πάντων επίπεδο) προς τη βοήθεια του γενικού πληθυσμού και όχι μόνο του κεφαλαίου και της χειραγώγησης

ίσως είναι και λίγο μηδενιστική η άποψη μου αλλά ΑΜΕΣΟ κοινωνικό νόημα σε αυτό που έχουμε σπουδάσει/κάνουμε εγώ δεν μπορώ να δω. Καταλαβαίνω την άποψη ότι πχ πολλά πράγματα που φτιάχνουμε/ερευνούμε όντως βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, αλλά δεν φτάνουν άμεσα σε εμάς.
Επίσης, από τη στιγμή που ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού δεν έχει προσβάση σε ηλεκτρισμό/τεχνολογία και ακόμη πιο βασικά αγαθά δεν μπορώ να το δεχτώ ότι προσφέρουμε κάτι, τουλάχιστον άμεσα και το πιο πιθανό είναι ότι ούτε σε 50 χρόνια δεν θα έχουν πάλι πρόσβαση.

Άρα το κομμάτι της ηθικής-ψυχικής ικανοποίησης είναι πολύ προσωπικό στον καθένα. Στο κομμάτι της ηθικής, εγώ το έχω φιλοσοφήσει ότι εφόσον με αυτό που ασχολήσε δεν μπορείς να προκαλέσεις κακό (λ.χ. βιομηχανία όπλων) είμαι καλά. Από την άλλη στην ψυχική ικανοποίηση ότι αυτό με το οποίο ασχολούμαι με εξιτάρει κάπως. Σε γενικότερες όμως γραμμές, όμως δεν πιστεύω ότι μπορείς πχ να το συγκρίνεις μέσω των οποίων μπορείς και να προσφέρεις κάτι άμεσα αλλά και να λάβεις άμεσα κάποια ηθική-ψυχική ικανοποίηση

They paint the world full of shadows... and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark once someone has illuminated it.
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
« Reply #18 on: January 26, 2021, 23:12:09 pm »

Quote from: lady_of_winter on January 26, 2021, 22:52:01 pm
ίσως είναι και λίγο μηδενιστική η άποψη μου αλλά ΑΜΕΣΟ κοινωνικό νόημα σε αυτό που έχουμε σπουδάσει/κάνουμε εγώ δεν μπορώ να δω. Καταλαβαίνω την άποψη ότι πχ πολλά πράγματα που φτιάχνουμε/ερευνούμε όντως βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, αλλά δεν φτάνουν άμεσα σε εμάς.
Επίσης, από τη στιγμή που ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού δεν έχει προσβάση σε ηλεκτρισμό/τεχνολογία και ακόμη πιο βασικά αγαθά δεν μπορώ να το δεχτώ ότι προσφέρουμε κάτι, τουλάχιστον άμεσα και το πιο πιθανό είναι ότι ούτε σε 50 χρόνια δεν θα έχουν πάλι πρόσβαση.

Άρα το κομμάτι της ηθικής-ψυχικής ικανοποίησης είναι πολύ προσωπικό στον καθένα. Στο κομμάτι της ηθικής, εγώ το έχω φιλοσοφήσει ότι εφόσον με αυτό που ασχολήσε δεν μπορείς να προκαλέσεις κακό (λ.χ. βιομηχανία όπλων) είμαι καλά. Από την άλλη στην ψυχική ικανοποίηση ότι αυτό με το οποίο ασχολούμαι με εξιτάρει κάπως. Σε γενικότερες όμως γραμμές, όμως δεν πιστεύω ότι μπορείς πχ να το συγκρίνεις μέσω των οποίων μπορείς και να προσφέρεις κάτι άμεσα αλλά και να λάβεις άμεσα κάποια ηθική-ψυχική ικανοποίηση

συμφωνώ με το θέμα του "άμεσα" - φυσική παρουσία το καταλαβαίνω εγώ

διαφωνώ με τα bold και το βρίσκω όντως τέρμα μηδενιστικό, το να βοηθήσεις τους πάντες είναι ουτοπικό.

Το έχω αναφέρει ξανά ίσως το παράδειγμα αλλά πχ κάποιος που δουλεύει για να βγει ένας ηλεκτρονικός μετρητής σακχάρου το βρίσκω δικαιολογημένο να νιώθει μια ικανοποίηση γιατί βοηθάει κόσμο.Ναι μια εταιρεία θα βγάλει κέρδος. Ναι όπως αναφέρθηκε στην αρχή μπορεί το προϊόν να μην είναι προσβάσιμο σε πολύ κόσμο αλλά με την πάροδο του χρόνου πιθανώς πέφτει η τιμή και γίνεται πιο προσιτό. Πάλι βοηθάς κάποιον (τους διαβητικούς στη συγκεκριμένη περίπτωση)

ps : το ποιος θα έχει πρόσβαση σε κάτι και ποιος όχι είναι κάτι γενικότερο - το ιδιο θα μπορούσε να πει και κάποιος που παράγει ένα εμβόλιο το οποίο δε θα φτάσει ποτέ πχ στην Αφρική
« Last Edit: January 26, 2021, 23:17:49 pm by pentium4 » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #19 on: January 26, 2021, 23:26:16 pm »

το να βοηθήσεις τους πάντες είναι όντως ουτοπικό, αλλά θα μπορούσαμε να κάναμε πιο χρήσιμα πράγματα για αυτούς που δεν έχουν καν μια άλφα ποιότητα ζωης. Αλλά αυτά πάντα είναι προσωπικές απόψεις

πεντιουμ για σένα https://www.humanetech.com/
sent from mTHMMY 

They paint the world full of shadows... and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark once someone has illuminated it.
christina_
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #20 on: January 27, 2021, 00:31:23 am »

Οκ όσο να ναι δουλεύουμε στο edge της τεχνολογίας.. Αυτό από μόνο μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό.  Είμαστε σε έναν τομέα ο οποίος εξελίσσεται μέρα με την μέρα και γίνονται θαυμαστά πράγματα. Σε όποιο κομμάτι και να δουλεύεις, σίγουρα δεν βαριέσαι. Αν σου αρέσει, δε, και το έχεις και μεράκι θεωρώ ότι μπορεί να σου δώσει πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι είσαι ένα μικρό κομμάτι όλου αυτού. Μπορεί να μην προσφέρουμε άμεσα στον συνάνθρωπο, αλλά έχει πολύ νόημα όταν βλέπεις την μεγαλύτερη εικόνα.

(κλειστοφοβια
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: January 27, 2021, 01:06:22 am »

ρε παιδια, δεν καταλαβαινω το "προσφερω στο κοινο καλο", με τι τροπο δηλαδη το σκεφτεστε.
φερτε κανενα αντιπαραδειγμα ατομων/επαγγελματων/ασχολιων που αδιαμφισβητητα προσφερουν, εχουν "κοινωνικο νοημα" (ποσο μαλλον "αμεσο")

Quote from: christina_ on January 27, 2021, 00:31:23 am
Οκ όσο να ναι δουλεύουμε στο edge της τεχνολογίας..
να προσθεσω σχολιο για σδοκ, ή θα καφριστει πολυ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

christina_
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: January 27, 2021, 11:58:25 am »

Quote from: rspappas on January 27, 2021, 01:06:22 am
να προσθεσω σχολιο για σδοκ, ή θα καφριστει πολυ?
δουλεύουμε, δεν το διδασκόμασταν  Grin

(κλειστοφοβια
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #23 on: January 27, 2021, 13:03:33 pm »

Quote from: Argirios on January 26, 2021, 14:06:34 pm
θα συμφωνήσω μιας και καλιεργείται ο σαδομαζοχισμός στο τμήμα μας
Ένας Αργύρης το 'πιασε το υπονοούμενο  Grin
sent from mTHMMY 

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
fuzzywuzzy
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #24 on: January 27, 2021, 13:23:43 pm »

Quote from: rspappas on January 27, 2021, 01:06:22 am
ρε παιδια, δεν καταλαβαινω το "προσφερω στο κοινο καλο", με τι τροπο δηλαδη το σκεφτεστε.
φερτε κανενα αντιπαραδειγμα ατομων/επαγγελματων/ασχολιων που αδιαμφισβητητα προσφερουν, εχουν "κοινωνικο νοημα" (ποσο μαλλον "αμεσο")

Γιατρός, δάσκαλος, γενικά ό,τι έχει να κάνει με άμεση επαφή με άλλους φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να νιώσει κάποιος ικανοποίηση επειδή προσφέρει
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #25 on: January 27, 2021, 13:30:48 pm »

Προσωπικα επισης θα μου αρεσε να δουλευω περισσοτερο σε υποδομες πχ τηλεπικοινωνιες. Παρα σε τεχνολογικα καταναλωτικα προιοντα.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #26 on: January 27, 2021, 16:26:30 pm »

Quote from: fuzzywuzzy on January 27, 2021, 13:23:43 pm
Γιατρός, δάσκαλος, γενικά ό,τι έχει να κάνει με άμεση επαφή με άλλους φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να νιώσει κάποιος ικανοποίηση επειδή προσφέρει

με καλυψε ο φιλος

pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
« Reply #27 on: January 27, 2021, 16:50:36 pm »

Quote from: lady_of_winter on January 27, 2021, 16:26:30 pm
με καλυψε ο φιλος

Και εγώ γιατρός σκεφτόμουν , εξετάζεις - συνταγογραφεις και κάποιος νιώθει -στις καλές περιπτωσεις τουλάχιστον- άμεση ανακούφιση

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #28 on: January 27, 2021, 19:15:57 pm »

Quote from: dim2712 on January 26, 2021, 22:21:40 pm
Δυστυχως η οικονομια καθοριζει τον τροπο με τον οποιο χρησιμοποιειται η τεχνολογια. Πρεπει να αντιληφθουμε οτι η οικονομια δουλευει ετσι ωστε για να ειναι σταθερη θα πρεπει να πωλιουνται πραγματα και να κινειται το χρημα. Επισης οσο πιο πολυ προχωραει τεχνολογικα η κοινωνια τοσο περισσοτερο χρημα πρεπει να κινειται(το γιατι ειναι μεγαλη ιστορια). Αυτο μας φερνει σε μια περιεργη θεση οπου ενω η τεχνολογια και η παραγωγικοτητα αυξανονται η ανθρωποτητα πρεπει να δουλευει περισσοτερο και για λιγοτερα. Η πραγματικη κοινωνικη αξια της τεχνολογιας και της αυτοματοποιησης ειναι να μειωσουν τον χρονο εργασιας και να συμβαλλουν στην εκτιναξη του ελευθερου χρονου. Η πραγματικη κοινωνικη αξια της τεχνολογιας δεν μπορει να εκφραστει απο το παρον κοινωνικοοικονομικο συστημα.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: January 27, 2021, 22:38:10 pm »

η πραγματικη αξια της τεχνολογιας, περα απο το οικονομικο συστημα, ειναι οτι ειναι συνυφασμενη τοσο σε βαθος με την ανθρωπότητα, που δεν νοειται να σκεφτεσαι την ανθρωποτητα ως ειδος, χωρις να μπαινει ως παραγοντας η τεχνολογια. αυτη οριζει τα παντα, απο τα κοινωνικα μας, τα "day to day" μας, τα προς το ζην, τον τροπο σκεψης, τον τροπο αλληλεπιδρασης με τον υπολοιπο κοσμο, το "reach" μας, κλπ.
ως εκ τουτου, προσωπικα θεωρω την ενασχοληση με την τεχνολογια ως ενασχόληση με την πορεια της ανθρωποτητας. και με impact ισως μεγαλυτερο σε βαθος χρονου απο εναν γιατρο ή δασκαλο "της πρωτης γραμμης".

και εδω ερχεται βεβαια και το κομματι της αρχικης ερωτησης, τι μπορω να κανω στα πλαισια της τεχνολογιας και του ημμυ, το οποιο να εχει νοημα. 
ε, σε αυτο απανταω, οτι θεωρεις πως πηγαινει τον κοσμο προς τη σωστη κατευθυνση

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: